Hon pratar hela tiden lilltösen =)

Tänkte bara berätta att det är så roligt med Jennie, just den här tiden är helt fantastisk! Även fast alla tider och åldrar har sina egna fantastiska saker. Men nu har hon lärt sig att prata en hel del och kan ofta komma med tre- och fyraords-meningar när hon ska förklara något. Det är så himla otroligt när man börjar kunna ha små samtal med sitt barn tycker jag, och bara det att hon kan berätta vad hon vill, (inte vill brukar det mest vara just nu ;)) och att hon nu kan säga om hon har ont, är ledsen o.s.v... Så skönt!

Hon lär sig nya ord hela tiden och ibland känns det som att hon måste ha kunnat både ord och att prata mycket redan innan hon föddes. För helt plötsligt (och ofta!) säger hon något vi inte hört förut. Hon lär sig förstås mycket på dagis också! Så kul så! På dagis håller de på med matematik t.ex. Vi hade innan det övat på 1,2,3 och nyligen fick jag höra henne säga 2,3,4,5 efter att Marcus sagt 1. Lät sött! :) Vi övar färger på lite skojiga sätt här hemma nu och veckodagarna är det väl dags att lära sig torsdag till söndag i ordning eftersom hon tycker det är kul :) Måndag, tisdag, onsdag säger hon utan problem men sen kan de andra hamna i vilken ordning som helst :)

Hon pratar inte lite heller utan i stort sett alla sin vakna tid ;P och hon vill berätta om saker hela tiden. Den mesta delen av sin vakna tid är hon också något otroligt bestämd ;) Något vi får tänka på hela tiden så att hon inte tar över här hemma haha. Nä så allvarligt är det ju inte då vi är som vi är men nog jobbar man med det hela tiden och försöker få in att kompromissa där det är helt ok att göra det. Både att vara väldigt bestämd och att kunna kompromissa är ju ett par väldigt bra egenskaper när hon sedan kommer ut i livet på "egen" hand (tro nu inte att hon ska vara ute och festa, flytta hemifrån eller dra till utlandet bara...).

Jennie är en mycket busig tjeja och har ett extremt minspel för sig när hon är igång eller bara när hon känner något också för den delen. Det är sött! :)

Så här kan man se ut när man äter lussebulle om ni inte visste det...


Hon är ofta väldigt glad den här bruden, härligt!


Här är det en busmin...


...och här med...


När jag frågar henne om hon kan skratta så brister hon ut i världens låtsasskratt :D


Det bästa som finns att leka med är nog mammas skor!

Kommentarer
Postat av: Marina B

Så söt hon är...

2009-12-15 @ 11:51:20
Postat av: mamma

så charmig så charmig

2009-12-15 @ 12:22:02
Postat av: Anna

Cool liten tjej =)

2009-12-15 @ 12:24:40
Postat av: Micca

Så härlig tjej!

2009-12-15 @ 18:00:07
Postat av: Christina

Hörde för ett tag sen att upp till 7-års åldern (tror jag det var?) lär sig barn om det var 10 eller 20 nya ord om dagen!!! =)

2009-12-15 @ 20:13:26
Postat av: Thina

Wooow!

2009-12-15 @ 21:21:49
URL: http://superhiniz.blogg.se/
Postat av: Christina

Jepp, då börjar man förstå varför de har så lätt för att lära sig språk, medans man senare får traggla för att få in glosor i huvudet... :-P

2009-12-16 @ 14:43:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback