Här kommer ett lätt-som-en-plätt-recept på semlor för 10-12 personer, såhär fettisdagen till ära och allt. Lycka till!
Semmelbullar:
2 ägg (1 ägg är till att pensla bullarna med), 75 g margarin, 3 dl mjölk, 50 g jäst, salt, 1 dl socker, kardemumma efter behag, vetemjöl till det blir en deg.
Fyllning:
Inkråm, mandelmassa, mjölk som man blandar ihop och lägger i bullarna och grädde som spritsas snyggt :) För kalasiga semlor droppa i lite karamellfärg i grädden först!
Garnering: Florsocker (gärna jordgubbsflorsocker!)
Bak av bullarna då:
- Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37 grader.
- Smula jästen i bunke och strö över lite salt.
- Häll i degspadet, socker och ägg.
- Blanda kardemumma med mjölet och häll i.
- Knåda till deg, jäs 30 min.
- Knåda, gör bullarav degen och lägg på plåt.
- Jäs 20 min.
- Pensla med ägg.
- Grädda mitt i ugnen 5-10 min, 250 grader.