Semmelparty?




Här kommer ett lätt-som-en-plätt-recept på semlor för 10-12 personer, såhär fettisdagen till ära och allt. Lycka till!


Semmelbullar:

2 ägg (1 ägg är till att pensla bullarna med), 75 g margarin, 3 dl mjölk, 50 g jäst, salt, 1 dl socker, kardemumma efter behag, vetemjöl till det blir en deg.

Fyllning:
Inkråm, mandelmassa, mjölk som man blandar ihop och lägger i bullarna och grädde som spritsas snyggt :) För kalasiga semlor droppa i lite karamellfärg i grädden först!

Garnering:
Florsocker (gärna jordgubbsflorsocker!)



Bak av bullarna då:
- Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37 grader.
- Smula jästen i bunke och strö över lite salt.
- Häll i degspadet, socker och ägg.
- Blanda kardemumma med mjölet och häll i.
- Knåda till deg, jäs 30 min.
- Knåda, gör bullarav degen och lägg på plåt.
- Jäs 20 min.
- Pensla med ägg.
- Grädda mitt i ugnen 5-10 min, 250 grader.

Kommentarer
Postat av: Marcus

Blir det semlor när jag kommer hem månntro... :O

2009-02-24 @ 12:22:57
URL: http://marcuspet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback