Det gåtfulla folket

Vet ni vilka "Det gåtfulla folket" är? Det är våra barn.

Alla små barn i hela världen tillhör det gåtfulla folket. De lever som i en helt annan värld än vi vuxna. En helt annan värld. Ett främmande land som vi hela tiden försöker förstå. Trots att vi varit där så intensivt och engagerat så minns vi inte. De tänker, lär och vet saker plötsligt och allt går i ett rasande tempo.

Ändå har de tid (jag inser att hela världen just inte fungerar så tyvärr) för dem själva - för att vara just dem och att vara just barn, eller vad de nu är för stunden. De leker och befinner sig i andra tider, på andra platser, i drömmar och i verklighet. Ett tankesätt och en enorm fantasi de har som är som att det var ett helt liv sedan vi vuxna hade ens en liten möjlighet till att leva i. Jag minns att jag lekte och verkligen LEVDE men kan omöjligt förstå hur jag tänkte och kände under lyckans tid. Men man blir något av att få leva ut, av att få vara barn och framförallt genom att få vara älskad.

Jag hoppas att alla människor en dag ska ta väl tillvara på sina barn, och på andras barn. Önskar våra nästa, våra barn, vår framtid.. en mindre "fel" värld och ett léende från varenda vuxen person de möter.


                             
                     
                     
                

     
Det finns en låt som är så vacker, Det gåtfulla folket med Carola. Mycket fin och så sann    
textmässigt. Googla! :)


Kommentarer
Postat av: Cicci

Underbara och fantastiska barn! ♥

2010-06-24 @ 12:21:21
Postat av: mamma

vilka fina bebis-bilder. Barn ÄR "fantastiska".

2010-06-25 @ 11:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback