Gott nytt år!

Skulle hinna med massor idag. Bland annat dammsuga ensam med Jennie hemma, vilket inte brukar vara så lätt då hon är rädd för sugaren. Men jag hann ahalva lägenheten innan den blev överhettad (!?) och lade av. Kunde dammsuga korta stunder då o då sen när den vilat haha! Efter vi målat vid köksbordet (inkluisive lämnat Jen ett par minuter ensam och hon sen var helt full av borttagbar tuschfärg) doppade jag ner henne i badkaret mot hennes vilja - jättejobbigt är det där. Men tvättade henne fort och även håret så nu luktar fröken bus gott och är riktigt ren inför nya året ;) Sedan somnade hon av utmattning i soffan och då tog jag fram saxen och kammen och klippte lugg på fröken. Inte helt lätt upp o ner som det blev men det duger allt!

Britt o Johnny kommer hit med våran bil strax så jag, Jennie och Mattias ska åka och hälsa pappa Marcus på Vrinnevisjukhuset. Ska bli underbart att se honom nu en gång innan nya året :) Marcus ville att vi skulle försöka fira nåt lite iallafall ikväll så vi har varit till affären och handlat lite mat. När vi kom hem smällde grannarna raketer utanför och Jennie tyckte attd et lyste så fint på himlen. "Mera!" skrek hon för att hon ville se mer där utanför fönstret.

Gott nytt år allihopa!

                                            
                                            

En sista uppdatering för idag.

Jaha då var det kväll igen. Och dags för sängen. Marcus vet jag inte så mycket om nu men jag önskar att han fått sova lite eller gör det nu. Han opererades inte idag, men det blir väl hans nyårsafton det. Men strunt samma NÄR det är, bara det blir gjort nu som jag nämnt tidigare. Tänker så mycket på hur han har det där på sjukhuset, och saknar honom såklart massor. Pratade en kort stund med honom förut och packade ner det han ville ha dit i väskan. Sedan kom Britt o Johnny och hämtade den här och åkte till honom. Önskar verkligen att jag kan träffa honom snart, bara för en liten stund om inte annat.

Vår fina Mattias kom hit i eftermiddags med thaimat (o Jennie åt som hon inte gjort på lääänge! :)). Vi såg en film till maten och sedan en söt familje/barnfilm, och så en när Jen somnat för natten. Har verkligen unnat soffsittartid alltså och det var välbehövligt vill jag lova! Noll stress. Vi lekte en massa med Jennies golvpussel, som hon fick i julklapp av Robban och Cammi, efter maten. En jätterolig grej det där! Jennie hade det jättekul och speciellt med Matte förstås! :). Men det har känts mer nu idag, senare delen av dagen, att hon undrar om inte pappa borde komma hem snart? Hon har frågat efter pappa några gånger och gått och öppnat brevinkastet för att kika ut. Försöker förklara lite lätt om att han är hos doktorn och snart blir frisk så han kan komma hem och då må bra igen. Inte lätt när man är så liten och ens pappa bara åker till jobbet en morgon och så går det, helt oväntat, flera dagar innan han kommer hem... Som hon ska bli glad när vi får se honom igen!

Tanken slog mig just... Senaste gången vi såg varandra visste vi inte att det var sista gången detta året (!) För jag antar att det nu blir så. Skulle ju gärna vilja träffa honom imorgon egentligen. Men vi vet ju verkligen ingenting om när och hur. Vi får ta allt lite som det kommer.



                              
                              


Äntligen händer det något!

Marcus blir opererad akut idag, skönt! Tack o lov. På grund av ännu mer förändrade levervärden idag. Hoppas han repar sig fort sen. Som jag lider med honom och önskar att jag kunde vara där efteråt! Bara skit verkligen det här året. Med alla som varit sjuka och flera som lämnat oss i sorg. Så nu kanske iallafall 2010 kan bli ett bra år när han blir opererad INNAN det nya året faller in. Nystart med mycket och nu börjar jag längta till nästa år då jag tror på att det iallafall blir mycket bättre än det som varit nu...

Så så är läget just nu.

Och ungefär denna tiden förra året åkte farmor in till sjukhuset och opererades med. Härliga nyårsaftnar! Fast vi är glada för att detta blev av nu trots allt.

På sjukhuset igen.


Jag är helt slut idag och orolig. M kom hem i natt sen (till sina föräldrar) från sjukhuset och i morse fick han åka in akut igen vid ett nytt hemskt anfall. Han skulle egentligen tillbaka till US för att ta prover p.g.a. förändrade levervärden men så blev det såhär. Har inte hört något från honom alls idag, usch stackars hjärtat mår säkert helt fruktansvärt :( Igår kändes det (hemskt men..) på något sätt skönt att slippa se det en gång eftersom man blir totalt hjälplös och det är ju så otroligt hemskt att se någon man älskar så lida. Men idag känner jag att jag bara vill vara hos honom och hålla om honom, och säga att allt ska bli bra.

Lägger ut en bild på sötis nu iallafall så man kan le lite, man ser riktigt hur spännande hon tycker det är att åka buss ;)

Hoppas på bra besked idag för Marcus men det blir väl inget av det än. Trots allt.

Sov gott!

Knasig dag det varit men både jättebra och mindre bra med ytterligare sjukhusvistelse för Marcus. Det är så sent nu, har varit borta hela dagen och måste sova för att orka upp! Imorgon blir det mer här :)

Godnatt!

En som saknas.

Imorgon är det dags för lite julmat hos pappsen o Catarina och julklappsöppning igen för lillan (jag vet vad hon ska få ju :)! ) Känns lite som vanligt när jag tänker att vi förstås ska hämta upp farmor på vägen dit. Men så är det ju inte i år så i nästa ögonblick känns det verkligen inte som vanligt utan en massa sorg bara inuti. Hade hennes smycken på mig under julen för att känna lite mer att hon var med ändå.
Kommer kännas underligt att sitta där och äta o småfira jul när hennes plats är borta. Men jag ser förstås fram emot att åka till dem ändå. Det är alldeles för sällan verkligen!
Jag saknar min farmor så grymt mycket att det inte går att förklara med ord. Det värker på riktigt inuti när jag tänker på det att hon inte finns mer. Om man ändå fick träffa bara en gång till iallafall...


Innan Marcus hämtar upp oss och vi åker dit ska jag försöka mig på en sväng på rean och se om man kanske slipper gå i slitna kläder mer ett tag ;) Fick en slant i julklapp så det blir att försöka hitta lite där då under ett par timmar. Och eftersom jag sa förra året (jag var där i en halvtimma!) att jag aldrig skulle gå på julrea med barnvagn så åker jag först till mormor och lämnar Jennie där. Hon har länge velat få ta hand om henne själv, och förhoppningsvis känner hon sig mer stark nu som hon ju säger så att det verligen fungerar. Men jag är borta bara några timmar och det tar 10 till 15 minuter att ta sig dit om det skulle vara något. Så det känns bra oså :)

Världen förlorade lite solsken...

Tänkte bara skriva några rader om en av mina favoritskådespelare, Brittany Murphy, som nyligen chockade världen när hon plötsligt gick bort bara 32 år gammal. När jag gick in här nu fick jag se på Blogg.se huvudsidan att det stod om just henne där idag också. Snacket om hennes död och orsak går världen över så det lär vi nog få se och höra om ett bra tag till. Och nog undrar man. Ett troligt scenario är liknande Heath Ledgers sägs det. En oavsiktlig överdos. Med många mediciner mot sin psykiska ohälsa kan detta ha inträffat.

Ett flertal filmer har satt sig fast inom mig på grund av hennes enorma talang och värme som säkerligen inte bara kunde ses i rutan utan jag tror hon var en mycket varm och go tjej i verkliga livet också. Så söt, glad (till synes)och framåt och som Ashton Kutcher uttalade det så har världen nu förlorat lite solsken.

Jag blev chockad när jag såg den tråkiga nyheten och Brittany är en person som kommer leva kvar lite inom mig jämt och hos många andra. Jag ska absolut reprisa några filmer med henne igen snart.

Ett exempel på film med henne jag har tyckt mycket om är The Devils Arithmetic där också Kirsten Dunst är med i som är min absoluta favorit. Har ni sett den?


Morgon!

Morning! Skulle gärna sova ett par timmar till nu när jag varit uppe lite. Vi är lite sjukisar här hemma jag och Jennie och därför hängiga oså. Men jag ska ta en kopp kaffe strax och se om jag blir något mer människa den här måndagen. Marcus har börjat jobba igen, vilket är dötrist just nu. Men det är skönt att han har sitt jobb, önskar detsamma för mig själv. Och jag ska fortsätta jobba på den saken idag.

Dålig bild tagen, vet inte varför alla färger blir så starka med min kamera. Och den fungerar inte alls som den gjorde när den var ny. Tråkigt. Rolig är bilden dock. Marcus och Jennie vid en varsin dator liksom ;) (Nä, hon brukar aldrig sitta vid datorn mer än i mitt knä till små roliga klipp på youtube nångång ibland;)) Skoj var det att knappa på tangentbordet och säga "åtta tio åtta tio" osånt.


På middag i stan

En kvarts besök på Hageby centrum för att köpa blomma till mormor, och jag tog en sväng in på h&m och köpte upp min 400-kronors check jag fick i julklapp av mamma. Det kostar med underkläder! Så bra, nu kan jag kasta ett gäng jag inte vill ha kvar.

Hemma hos mormor blev vi bjudna på porterstek som var galet gott! Hade glömt att det var så gott så jag är glad att vi har en snart-nångång-inbjudan till portersteksmiddag hemma hos Yvonne och Lasse :) Om jag varit ensam idag under middagen hade jag lätt slickat upp såsskålen ;) Missade att fota just huvudrätten tyvärr men förrätt, efterrätt och kakfat (med mina favoritkakor sen jag var liten) blev dokumenterade! Jättemätt ännu och allt var suveränt gjort av mormor som alltid. Rena kalaset! Har dock "mjölkmage" nu. Hon hade gjort allt laktosfritt (så duktig så!) men missat att det är laktos i vaniljvispen som efterrätten var tillagad med. Jag tog en tablett men så åt jag upp halva Jennies och halva Marcus med haha så det räckte ju inte men EN tablett. Så nu är jag förstås BÅDE uppsvälld till tusen och har ont i magen. Så kan det gå!

                                               
                                               
                                               

Bebisen vi väntar på!

Här är ultraljudsbilder på Millas o Victors lilla krabat som växer och gror i magen som växer och växer...
Helt fantastiskt att se på dessa då man inser att det verkligen är på riktigt. Overklighetskänslan är ju rätt stor när det gäller sådana här saker annars. Bilden till vänster är skojig när bebis vinkar! :)

De var här en sväng igår M o V och hälsade på lite. Och nog tyckte jag att magen växt ännu mer nu på ca en vecka bara! Så fin så är hon i den där kulan :)

Nu är det duschen som gäller för min del, och så småningom blir det middag hos mormor.

Julafton 2009

Nu har jag kommit fram till att jag vill börja fortsätta blogga igen. Inte för att jag lagt av alltså men vill blogga mer igen, som förut...

Nu har ju några stora välplanerade saker blivit förbi och allt har ju varit så grymt lyckat så det känns helt fantastiskt!

Julafton var toppenbra och med mina alla perfekta dagen-innan-förberedelser så var jag inte ett dugg stressad på själva julafton utan njöt både innan, under och efter julbesöket av min mamma, Christer och min mormor.
Jag vill ju ha det perfekt för min känslas skull på julafton (äääälskar det nästan som när man var barn!) och det blev det :)

På morgonen myste vi jag, Marcus och Jennie. Hon fick öppna paketet som låg i julstrumpan och sedan åt vi frukost innan vi fortsatte till vår mysstund vid granen. Hon gillade granen massor och fann sig rätt snabbt vid paketöppningen om man säger... ;)

   

Vid lunchtid dök de andra upp och vi hade det trevligt med alla julmat, glögg, tv, klappar oså som vanligt :) Eller det var faktiskt extra trevligt och bra allting denna julaftonen! Förutom att det alltid fattas en person som inte vill vara med mera, det är fruktansvärt men man får finna sig i det livet man har hur det än är tyvärr. Och jag krusar verkligen inte folk. Vi ordnar till allt bra ändå och tänker på allt fint vi HAR, istället för det som vi inte har längre... Ett liv har vi antagligen och det är inte värt att sörja folk som väljer något annat av egen vilja liksom. Äntligen har man insett det.

Extra bra för allt var så skönt och trevligt, inget jobbigt ståhej som det varit en del av under julaftnar tidigare, inga irriterade eller konstiga otydliga miner eller humör :) Allt var toppen och så mysigt så!

   
   
   
   

På kvällen kom Mattias hit en sväng och vi dansade runt granen som Jen älskar. Kan säga att det går riktigt undan med henne dansandes där! Helt yra blev vi och fick efter en stund börja ta egna varv på sig själv åt mothållet för att reda upp sig själv ;) Grymt skoj iallafall och nog ska vi dansa mer runt granen jag och snuttan innen den försvinner sedan... :)


  

På kvällen såg vi en dålig film jag, Marcus och Matte men jag somnade efter halva typ. Juldagen blev det att fira "julafton" i Kisa hos Marcus mormor.... Återkommer :)


God jul!

Nu är allt förberett inför imorgon (kylen är proppfull!) och vi kan ha vår traditionella julmorgon (återkommer om den imorgon) i lugn och ro. Granen är även klädd nu men vi bestämde oss för att bara klä ungefär halva granen haha. Så att allt ska få sitta kvar ett tag tänkte vi :) I toppen satte Marcus dit en pytteliten stjärna i brist på annat ;) Men bättre en liten än ingen alls! Nu ska jag lägga mig, behövde gå och lägga mig redan vid 18-tiden idag men det gick ju inte! Så en natts god sömn kommer göra mig gott.

Imorgon julafton, och jag vill önska er alla en riktigt GOD JUL!

                                         
                                         


Första pysslet från dagis

                                                       

Det här fina pysslet tog Jennie med sig hem från dagis en dag förra veckan. Hon och fröken A hade gjort detta. Så fin vår julgran kommer bli! Man blir inte lite stolt när ens eget barn kommer hem med något egetgjort för första gången kan jag säga hihi :)

Kaffet är klart, Marcus är och lämnar en livlig morgontjej på förskolan och jag ska strax sätta fart med att skriva inköpslista till julmaten och göra mig iordning. Lillan ska bara vara en kort stund på dagis idag och vi ska åka iväg och handla ute i Ingelsta när vi hämtat tillbaka henne.

Tack för alla kommentarer om grattis till Marcus på hans 30-årsdag och om händelsen för honom i söndags natt. Han mår mycket bättre nu, vilade mycket igår även efter de timmar vi sov natt mitt på dagen. Jag superstädade hallarna, badrummen och köket igår och det blir en fortsättning idag. 

När Marcus kom hem igår bad han om ett plåster att sätta på magen. Jennie hade ju gått här hemma och sagt att pappa får plåster på magen :) Så det fixade vi förstås så hon fick se att doktorn varit riktigt snäll ;) Det blev dessutom enn prinsessplåster, det ni!


Ambulansfärd

Idag är det Maj-Britts 80-årsdag. Om exakt två månader fyller vår lilla skruttunge 2 hela år! Tiden rusar iväg.
Och i lördags blev min kärlek 30 år. Han var nog 20 när vi träffades tror jag :) Hans födelsedagsäventyr, båda två överraskningarna, var väldigt lyckade. Ska berätta mer om det senare.


I natt var det kaos. Marcus fick ett gallstensanfall i gårkväll som varade länge... Ja, jag har inte ens sett honom bli av med det eftersom allthär slutade med att jag ringde 112 (trodde nästan att han skulle försvinna från medvetandet) och ambulansmännen gav honom en spruta på badrumsgolvet där han låg och skrek av smärta. Den hjälpte inte. Han fick sedan morfin i ambulansen hörde jag - som tyvärr inte hjälpte det heller. Fortsättningen vet jag inte så mycket om ännu. Han kommer hem om någon timma med hjälp av hans föräldrar som även hämtar med sig Jennie så att vi ska få sova. Tycker så otroligt synd om Marcus :(

Jennie säger att pappa fick hjälp av doktorn och att han ska få plåster på magen. :) Försöker förklara lite lättsamt för henne så att hon inte blir rädd efter i natt. Men hon verkar ta det bra och hon vet att pappa snart kommer hem.

Marcus 30 år.

Nu drar vi iväg eftersom Marcus fyller 30 år! :) En massa grattis till honom!

Hann inte blogga mer eftersom jag haft så mycket att göra. Trist, hade en del i huvudet.

Ha en toppenhelg! Det ska vi ha hihi.

Tårta till frukost!

Uppe med tuppen för att göra tårta. Såhär blev resultatet. Och jag är rädd att den blev för saftig eller för söt, det ni! Vi får väl se vad de tycker Marcus chefer och jobbarkompisar när de äter den till "frukost" ;) Lite spänd är man ju haha! Klara av att ge bort en godsak som man inte smakat på innan, nja. Får hoppas på det bästa! Och jag hoppas verkligen att de förstår att detta är i utbyte mot riktig skönsång för karln min.

Hörs senare!

                                  
                                  

Lyxig kväll och än mer eftertanke

Efter en trevlig kväll med riktigt god mat som Mattias kom hit och lagade, tårtförberedelser, sista valet i Bonde söker fru, tradera-packande, julklappsinslagning och ett litet bad ska jag nu hoppa i sängen. Alldeles för sent IGEN! Dygnen behöver vara längre, jag hinner faktiskt inte med allt som ska göras på en dag! (Hur ska DET gå när jag jobbar?). Matte lyxade till dagen för oss genom att överraska med öl och vin till maten! Är det något man gillar här i livet så är det sådant här! Förgyller vilken dag som helst liksom.
Tårtan står i kylen och väntar på chokladkross och smarties som ska på imorgon bitti kl 06, sedan bär det av för den till Marcus jobb för att bli smaskad på :) En del i firandet av Marcus 30 år om man säger...

Har betalat in en slant idag från mig och Milla till insamling av minnesbok och blomsterkrans till Rickards begravning från hans vänner. Det känns bra, och det blir en minnesstund i januari sedan då det lagt sig lite för hans familj med begravning och så. Han syster ville deltaga även vid minnesstunden. För våra gamla tider vill jag gå dit, ta farväl samt skriva i minnesboken. Kan inte förstå att en 25-årig killes enda, för honom, utväg blev att lämna allt och alla, det känns helt oförståeligt att han inte finns mer. Men jag hoppas att han gjorde rätt för sin skull och att han nu har det bra, lugnt och skönt.

En annan sak idag har fått mig att förstå ännu mer hur värdefullt ens liv är. Man ska verkligen vara rädd om sig, om sin kropp.. sitt liv.. sina nära och alla människor.

                                         
                                            


Mitt lilla barn...

Mest tänker jag säga det med bilder för jag har hård tidsbrist just nu ;P Igår när jag hämtade lillan på dagis blev situationen såhär som första bilden visar, hon gjorde det mesta för att INTE få på sig kläderna så att vi kunde gå ut. Till slut var vi klara för att traska iväg... Vi lekte ett bra tag ute i snön och Jen tyckte det var lite häftigt kan man säga :) Hon var ju så liten förra året när hon såg snö så jag tror inte att hon minns det riktigt. När vi sen gick hem och var nästan hemma träffade vi på en frusen katt som ställde sig in hos oss i hopp om att få följa med in. Men det gick ju inte! Tyckte synd om den men Jennie klappade kissen och kallade den Max ;D
Hemma sen myste vi, fikade och flyttpackade lite.

Nu ska jag hämta snuttan med pulka och vara ute en stund i den härliga snön som nu kommit!









Dekorativt...

                                                   


Två prylar från
Dekorativt som jag önskar ha i mitt nya hem sedan.

Badrumskorgen för 175 kr, så perfekt att ha badrumsflaskor i på tvättmaskinen.

Ljuslyktan för 60 kr finns även med ett hjärta istället för krona. Den tänker jag mig i Jennies rum.
Underbara saker båda två enligt mig, bland en massa andra varor man också skulle vilja klicka i en varukorg på denna sidan :)

Tänker ju ganska mycket nu på hur vårt hem ska se ut när vi flyttat och tänker mig rätt annorlunda än som det ser ut nu. Bland annat så är det ju mycket mindre där så förvaring är väldigt viktigt. Det tänker jag nog mest på faktiskt. Och på att få allt sålt som inte ska med. Det går sakta framåt, som det ju gör med försäljning.

Hon pratar hela tiden lilltösen =)

Tänkte bara berätta att det är så roligt med Jennie, just den här tiden är helt fantastisk! Även fast alla tider och åldrar har sina egna fantastiska saker. Men nu har hon lärt sig att prata en hel del och kan ofta komma med tre- och fyraords-meningar när hon ska förklara något. Det är så himla otroligt när man börjar kunna ha små samtal med sitt barn tycker jag, och bara det att hon kan berätta vad hon vill, (inte vill brukar det mest vara just nu ;)) och att hon nu kan säga om hon har ont, är ledsen o.s.v... Så skönt!

Hon lär sig nya ord hela tiden och ibland känns det som att hon måste ha kunnat både ord och att prata mycket redan innan hon föddes. För helt plötsligt (och ofta!) säger hon något vi inte hört förut. Hon lär sig förstås mycket på dagis också! Så kul så! På dagis håller de på med matematik t.ex. Vi hade innan det övat på 1,2,3 och nyligen fick jag höra henne säga 2,3,4,5 efter att Marcus sagt 1. Lät sött! :) Vi övar färger på lite skojiga sätt här hemma nu och veckodagarna är det väl dags att lära sig torsdag till söndag i ordning eftersom hon tycker det är kul :) Måndag, tisdag, onsdag säger hon utan problem men sen kan de andra hamna i vilken ordning som helst :)

Hon pratar inte lite heller utan i stort sett alla sin vakna tid ;P och hon vill berätta om saker hela tiden. Den mesta delen av sin vakna tid är hon också något otroligt bestämd ;) Något vi får tänka på hela tiden så att hon inte tar över här hemma haha. Nä så allvarligt är det ju inte då vi är som vi är men nog jobbar man med det hela tiden och försöker få in att kompromissa där det är helt ok att göra det. Både att vara väldigt bestämd och att kunna kompromissa är ju ett par väldigt bra egenskaper när hon sedan kommer ut i livet på "egen" hand (tro nu inte att hon ska vara ute och festa, flytta hemifrån eller dra till utlandet bara...).

Jennie är en mycket busig tjeja och har ett extremt minspel för sig när hon är igång eller bara när hon känner något också för den delen. Det är sött! :)

Så här kan man se ut när man äter lussebulle om ni inte visste det...


Hon är ofta väldigt glad den här bruden, härligt!


Här är det en busmin...


...och här med...


När jag frågar henne om hon kan skratta så brister hon ut i världens låtsasskratt :D


Det bästa som finns att leka med är nog mammas skor!

Fulle rulle varje dag nu...

Har varit lite off life idag på grund av min trötthet, men ändå jobbat på en del. Så det bästa idag, förutom alla Nenne-pussar, var att mysa i sängen med lillan tills vi båda somnade.

Fixat med en hel del inför helgens äventyr, min Marcus fyller ju 30 år på lördag och min present till honom sträcker sig från fredag till lördag. Mer än så vet han inte själv så detta berättas det om efter helgen :)
Har också paketerat en massa tradera-paket, vilket tagit flera timmar, som ska skickas imorgon och jag har städat litegrann hemma och det ska jag fortsätta med imorgon.
Det är först nu ikväll SÅHÄR dags (23.20) som jag sitter ner och inte gör något speciellt. Mer än att blogga då... ;) Fullt upp om man säger!

Och de kommande dagarna...
Imorgon dagistajm och ytterligare en massa fix här hemma + söka jobb, onsdag likaså + att jag ska förebereda tårtan som Marcus ska få med sig till jobbet, torsdag upp åt helvete tidigt för att garnera tårtan och sedan in till stan för supersnabbärenden innan jag far hem igen till dagisbarnet. Sen fixa det sista och på fredag morgon bär det av... först mot Linköping för att överlämna barnet till sin farmor och farfar och sedan säger jag inget mer ;) Lördag vid hemkomsten stannar vi i Linköping och firar litegrann där innan det bär av hemåt igen på söndagen. Och tack mamma för att du kan vara hos Max och Minus under lördagen!

Några bilder till från igår :) Det var jag, Marcus, Jennie, Anna och Mattias som lussefikade hemma i Annas mys-place och bocken på bordet var en liten luciapresent från oss till henne :) Ascool bock! Promenaden ner till Hedvigs kyrka var härlig med snöflingor som föll över oss. Konserten i kyrkan var mycket bra med lite fart blandat med lugn och fin musik. Jennie hängde på och diggade, klappade händerna och hade lite roliga kommentarer emellanåt innan hon slocknade i min famn - innan själva Luciatåget kom in för att strax gå ut igen. Sista bilden är från idag när Jen ville ha tomteluvan på sig. Vår söta lilla Nissa.

En av kommentarerna från Nenne i kyrkan då ljuset plötsligt släcktes och det var knäpptyst...
"Ooooooj! Mööööörkt! Tända" Och som sagt det var alldeles tyst så en del tyckte det kom lite roligt.

                            
                            
                                 

Lucia

En trevlig Luciadag har vi haft hemma hos Anna och i Hedvigs kyrka (ni som inte var där missade något). Tack för denna dagen Anna, Mattias, Marcus o Nenno :) Mer bilder imorgon om jag hittar några okej :) Bjussar på en döööcharmig bild sålänge.

Godnatt!

En lördag med New Moon


                                            

Vi har haft en bra dag tillsammans jag och Marcus, idag innebar det sovmorgon och bio! Vi såg New Moon äntligen och jag förvånas över hur bra man faktiskt kan lyckas göra en film av en tjock bok. Jag var lite rädd att bli besviken men det blev jag verkligen inte. Hur ska jag kunna vänta på nästa film? Ja, jag kan ju iallafall börja med att fortsätta läsa klart böckerna, pausade lite i slutet av tredje boken eftersom jag inte tycker att just tredje boken är så bra.. Det var lite komiskt när filmen slutade och JAG visste fortsättningen... Hur gärna ville jag inte berätta om den för Marcus då tror ni?! hihi.

Igår var mamma och Margareta här, jättetrevligt att de kom hit. Jag var hängig och lite febrig efter sprutan men Jennie mådde bra även fast hon inte var sig själv riktigt. Hon var en riktig liten mammagris när de var här igår faktiskt. Sen på kvällen kom hennes farmor och farfar för att hämta henne och låta oss få en välbehövlig sovmorgon. Och det var jätteskönt! Lika skönt som det var att få tillbaka henne idag hehe :) Det är alltid så och det är väl så det ska vara!


Jennie hos doktorn.


Den här underbara glasnallen fick Jennie av Margareta, och den ska pryda en plats på en vägghylla i hennes kommande rum.


En Lotta i vårt hus

Gårdagen bestod av lite fix av nödvändiga saker. Bland detta fanns då besiktning av lägenheten, dammsugning, en tupplur, söka dagisplats och skicka in en massa papper till ett av pappers-Sveriges alla saker. Vi tog även sprutan igårkväll jag och tösen (och Marcus genom jobbet under dagen). Jennie mår som vanligt och jag har ont i armen och lite sjukdomskänsla. Men det går väl över snart kan jag tro.

Vi ska äta frukost nu, och göra oss iordning inför lite Lotta på Bråkmakaregatan och besök av mamma och Margareta. Då blir det fika och babbel minsann och ikväll ska jag och Marcus mysa med tacos, ensamma, i soffan till Idolfinalen. Jennie kommer sova över hos farmor och farfar och vi får en riktigt välbehövlig (ni anar inte!) sovmorgon imorgon bitti. Efter sovmorgonen ska vi dra iväg och se New Moon i Linköping innan vi hämtar hem snuttan igen. Längtar =) Detta behöver vi grymt mycket just nu! Och jag lovar att jag ska försöka koppla av hur mycket som helst!

Appropå Lotta. Alltså jag har verkligen en liten Lotta här hemma...

                              


Minikök till lillan

Nu vet jag verkligen vad jag vill ha för kök till Jennie! Tack vare Marinas tips i förra inlägget! :) En stilren neutral liten köksdel till Jennies rum. det ska hon få när hon fyller år. Om Marcus tycker det med förstås! Men han tyckte det lilla köket var jättefint med.  

Hon får ett litet kök när hon fyller 2 år i februari istället för till julklapp, eftersom vi ska flytta och då känns det dumt att sätta upp nya större prylar här hemma innan.

                                                     
                                                       Bilden är från Ikeas hemsida.

Nennes klappar

                                                          
                                                                Bild lånad från Timein.se

Känns som det har varit en ganska lång dag idag. Kunde inte sova så bra inatt så det var skönt när jag lyckades få tid till en timmes tupplur mitt på dagen innan jag skulle hämta lilla fröken bus på förskolan. Sen var det dags för besiktning av lägenheten, vilket verkade gå bra. Och annat skulle jag bli irriterad på eftersom det är finare och fräschare här nu, tack vare oss, än innan. Det ser riktigt bra ut till och med och det känns lite jobbigt att vi ska flytta ifrån. Även om det säkert blir mysigt i nästa place med.

Pappa ringde idag och ville köpa samma grej i julklapp vi redan tänkt köpa till Jennie... Men han ändrade på det så nu blir det flera mycket bra saker i klappar! Vi ska bl.a. köpa en spis till henne. Funderade på ett helt kök som finns men det är ju i plast och helst vill jag att det ska vara i trä. Det känns som mer kvalité och mer lyxigt. Så isåfall blir det en spis. Av sin morfar så blir det en trehjuling. Superbra verkligen!

Tips på fina träspisar mottages tacksamt! =) Älskar miniköket på bild här ovanför! Jag är rätt mycket för lite diskret färg på möbler då allt annat har så mycket färg i ett barnrum, men detta var jättefint ändå!


Nu ska vi klä oss och gå bort till vårdcentralen. Ska få ett varsitt stick i armen efter noga övervägande i ett par månader. Sen ska vi gotta kebab till kvällen.. och jag ska dammsuga! Kul va!


Varför kan jag inte sova!

                     Min Max softar just nu på skötbordet som vanligt... Min älskade pojke!
                         

Gick och lade mig strax efter sju-tiden ikväll p.g.a. min extrema sömnbrist som nu råder, och som har orsakat ständig huvudvärk och ont i kroppen. Vaknade efter kl 21 och sen kunde jag inte somna om! Så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra. Jag ska dricka ett glas varm mjölk (minns att det hjälpte när jag var yngre, men dricker aldrig mjölk numera) - värt ett försök och sen krypa ner igen.

Har nu suttit och läst alla fina kommentarer på FB efter Rickard Thorngren's död som inträffade den 4 december nu. Blev riktigt ledsen när det gick upp för mig att det verkligen är sant. Vi har inte setts på några år nu men oj så många minnen det finns! En del av uppväxten liksom. Minns alla gånger vi hade sällskap på Kimstad-bussen, nyårsaftnar, när du kom till Viken för att jag och Milla ringde efter dig... Minns vilken genomgo, omtänksam o rolig kille du var och kan omöjligt förstå varför detta behövde hända. Men jag hoppas att du nu vilar i frid.

Lite av julen... 3

Det här är vår pepparkaksburk köpt på Åhléns förra året. I år har den blivit fylld efter två pepparkaksbak men innehållet håller på att ta slut igen. Det blir dock inget mer bak av den sorten i år utan får ta och köpa färdiga nu inför Lucia och julafton.

Vi har väldigt måttligt med julsaker uppsatta i år, några saker till kommer dock upp snart när julgranen flyttar in. Men den här kakburken är en självklar sak i köket.

Har ni julbakat något gottit?


Lussebullar med vaniljfyllning!

Då kör vi igång igen då efter en liten bloggsvacka (läs: personlig svacka) ;). Och med detta startar jag även morgonen med en kopp snabbkaffe. Har varit en rätt konstig tid ett tag nu, invändigt. Kaos och stress inbakat i mig men allt blir bättre som alltid. Vi hoppar dagarna som varit och fortsätter med gårdagen...

För då blev detta gjort...


...och de blev nåt sjukt goda! Vi svullade några stycken var för att det inte gick att låta bli så för att kunna fortsätta med det och ändå ha till några speciella tillfällen så blir det ett nytt bak av Vanilj-lussebullar snarast.

                                          Och det trots den eviga väntan på jäsningen...
                                                      

Gårdagens olycka, och lycka:
Oj just det. Jag tog av mig min förlovningsring igår vid baket och sedan när degen skulle jäsas tog jag den och lite skräp och slängde i soporna! Stressad som jag var, bl.a. för att en familj skulle komma och titta på lägenheten mitt i bullbaket :), så åkte alltså ringen med ner i soporna om det inte uppfattades ;p Letade och letade och kom till slut på den idén med att ha råkat slänga den ist för att ha lagt den i skåpet som planerat.. Så fick helt enkelt sitta och plocka upp allt äckelpäckel ur påsen tills jag faktiskt fann min lilla fina ring (den blev återställd efter tvätt och handsprit). Förstå att jag var nervös innan jag fann den! Usch läskigt. Dags att stressa ner.

Idol o så...

Lite av en chock att inte Tove gick vidare i Idol. En sjukt stor besvikelse faktiskt! Trodde Tove och Erik men hoppades på Tove och Calle. Kul att Calle gick vidare direkt men trist sedan att den underbara tjejen åkte ut! Erik är visst bra men absolut trist att titta på tycker jag - så alldaglig, och särskilt att man tröttnar på honom spelar roll. Då gör duktig inte så mycket längre. Som sagt. Totalt sett så funkar inte han för min del. Så grymt besviken på detta. Det var väl det jag skulle skriva om egentligen. Blir inte mer än såhär för känslorna är totalt ute och far just nu. Fick precis reda på att en gammal nära vän har gått bort. Ytterligare en "stark" person som tydligen inte ville leva mer. Känns helt stört och fel och jag ska tänka mer imorgon. Kanske var det bara en konstig mardröm? Vad är det där STARKA man tror att vissa personer har egentligen? För till slut verkar det, i många fall, inte stämma?! Kan det vara någon inbillning kanske.. en inbillning till någon man ser något stort positivt hos. Don't know. Jag hoppas att han nu får vila i frid iallafall, och att hans familj klarar av det.
Vad märkligt det är att man ska komma på hur saknad någon är när det händer sånt här. Måste det hända något för att man ska komma fram till det liksom. Men det var längsen.. Men så många fina minnen.

Nu var det det andra som hände. En föds, tre dör. Inom ett år (var det nu räknas ifrån?). Två har kommit nu inom hennes omgivning. En föddes i min, tre har gått bort har nu. Även om vi inte stod varandra så nära numera.

Julfest med grandans...

"Dagis, vill" säger hon idag och nickar åt sig själv samtidigt som hon tittar på mig, och det gick jättebra igår också med dagisgrejen. Sen ett par timmar efter att vi kom hem begav vi oss tillbaka till dagis för då var det dags för julfest för de små och alla föräldrarna :) Mycket sötig tillställning med glögg o pepparkaka, dans runt granen som uppskattades enormt, och så kaffe och skinksmörgås. Trevligt, och GOTT ;) Måste köpa julskinka snart! Fast i år har jag en hel del emot den där grejen men det vill jag inte öppna munnen (eller sätta fart på tangenterna) om mer än så. Det är så tråkigt och sorgligt det där i år.

Här följer några bilder på lillan efter en dag på dagis och så promenad hem. Jättekul tycker hon det är att gå hem sakta och njuta av alla stjärnor i fönstren och nyfiket lyssna till alla ljud omkring och titta på alla fåglar i buskarna.
En bild på en rödklädd liten gumma efter julfesten på dagis också.

                                       

                                        

                                       

                                       

Hey mitt vinterland!


Ja ni, jag kom precis på en rätt tråkig sak. Menar mer att jag inte riktigt tänkt på det innan bara...

När man bor såhär som vi gör nu så är det underbart att gå UT på morgonen, som promenaden fram och tillbaka till förskolan till exempel. Alla årstider känns så egentligen, lite beroende på väder tycker jag, men nu var det just vintern jag tänkte på. Det kommer bli väldigt sorgligt att inte få se detta vinterlandskap som är som en vacker tavla här om morgnarna. Nu när det är som tunt, tunt, härligt vitt över allting som ser ut att försöka täcka gräset och träden. Minusgraderna har börjat komma mer nu, men det är inte snorkallt än utan bara den där litegrann bitande kylan som gör så att man vaknar till ordentligt och att man känner sig fräsch bara av en kvarts promenad. Säger bara rosiga kinder!

Det sorgliga i det hela är ju då att vi kommer få uppleva en sådan extrem skillnad när vi flyttar in till stan, typ mitt i stan dessutom! Från att bo nästan-på-landet! Men det finns väl stall och grönt i närheten där med. Men just den här känslan av frisk luft och vacker natur kommer vara på ett väldigt avstånd mot vad vi är vana vid. Och det kommer väl knappast stå en livs levande häst precis utanför Jennies nästa dagis... ;)

Tågresa...
Jennie åkte tåg för första gången i lördags förmiddag! När vi skulle ta oss till Kisa för att fira gammelmormors 80-årsdag. Det var ju sedan något hon nämnde gång på gång på gång under hela dagen (och även nu efter) :) Det var roligt och spännande tyckte hon, men lite läskigt när ett par tåg svischade förbi oss på perrongen innan vårat tåg kom.


Har fått ett barn som vill stanna på dagis?

I måndags blev det pepparkaksbak från tidig förmiddag. Anno kom ut hit och så myste vi med julmusik och glögg. Jag vet att det ser ut som att det är Anna som tycker det är roligast att "leka" men Jennie tyckte faktiskt att det var jätteskojigt (också)! :)

Imorse var jag igång igen, jag gjorde en sats peppisar till då, nu är burken full men mer än så är det inte. Får se när Lussebullebaket ska ske med då. Det är jag dock inte så sugen på men lussekatter vill jag ha minsann så det är bara att ställa sig och baka nåndag snart.

Innan jag avslutar kvällen så måste jag tala om att jag märkt stor skillnad på Jennie när jag hämtat henne från förskolan de senaste gångerna. Igår hade vi ingen vagn så då gick vi till dagis. Hon gick duktigt hela vägen och stannade inte ens när vi började närma oss. Sen blev hon litegranna ledsen men inte så farligt. Imorse var det coolt! Då bar jag inte ens in henne till personalen utan hon gick bredvid mig snällt hand i hand. Sen sa hon bara hejdå när fröken kom och mötte oss (!). Och när jag skulle hämta henne så var det inte direkt nåt speciellt att mamma kom men hon gick strax sakta mot mig och sa hejdå till alla. Väl i hallen dock ville hon inte hem och storvägrade att klä på sig! Hon blev förbannad och grät och skulle då inte ha några skor eller overall eller något annat på sig! Kan det ha släppt nu allt!? :D Då tog det mindre än 3 månader och alla hade rätt! Det skulle ge med sig om jag bara inte hade någon brådska med det :) Känns fantastiskt detta! Men ja, ta-i-trä-om-man-säger...


                                                  
                                   
                                   


10 månader har gått.

Vår tid som glittrade när jag var liten. Vår tid är påminnelsen om att solen ska fortsätta skina.
Även om det är tungt ibland, när man är sliten. Så är dessa minnen mina.

Vi var något stort som jag önskar fanns kvar.
Du är något stort för många, ändå är du nu något som var.

Någon fanns där och alltid förstod. Du.
Du har suttit här nånstans. Glad som jag över allt som fanns.

Någon har gråtit av förtvivlan. Jag.
Det blev min tur att sjunga för dig nu. Det ger mig tröst ännu.

När jag satt hos dig innan du somnade in. Kommer alltid minnas.
Jag förstod att allt var på väg att ta slut, men att du varit min. Du och jag kommer alltid finnas.



Dikt tillägnad min vackra farmor, nu när julen närmar sig. Första julen utan hennes léenden och omtänksamhet. Första julen jag ska uppleva utan min älskade farmor. Jag saknar nu kanske mer än någonsin. Och jag hatar mer än någonsin att tider bara går och går. Längre bort från det som var, längre bort hela tiden.

Lite av julen... 2


Jag skulle vara ute i god tid, men faktum är att adventsljusstaken gjordes klar och tändes först dagen efter första advent. Men mest för att vi ändå inte var hemma i helgen. Den ser ut som den oftast gör, men det är det som är det fina med den tycker jag :) Lite trött på detaljerna kanske men det får isåfall bli ändring nästa år. Huvudsaken iallafall att det är samma stake som kommer upp och att det är mysig mossa i.

Nästa år ska jag även försöka hitta några långa bra vita ljus att ha i. Har kommit fram till att mannästan kan bli lite smått besatt av att man-inte-får-tända-den-så mycket för ljusen brinner ju upp jättefort.

Jonnes 30 - årsfest!

                                        

Dessa fina paket förbereddes väl inför Jonnes 30-årsdag och jag kände mig rätt nöjd med resultatet. Det är meningen att man ska kunna förstå vad det är, om man känner Johan ;) Lite käk till sena nätter och påklistrade lotter ala 10 stycken. Från mig och Milla. Hoppas att han vunnit något plutten?

En hemskt stressig helg gick i fredags av stapeln och jag klarade det galant med lite svårt att hinna andas och äta bara så det blev finemang trots allt. Och särskilt eftersom festen var jätterolig och lyckad! God mat som ja önskat kunna äta mer av, härliga människor (och bland dessa ett flertal som var längesen jag träffade), rödvin och singstar! Grymt kul faktiskt!

Har inte gjort så fasligt mycket idag men det ändras det på imorgon, för jag har ju massor att ta tag i. Här följer iallafall lite bilder från festen och jag kommer blogga mer imorgon.

Kan också säga att jag var glad att kunna komma iväg på lite kalas i helgen, tack vare min mamma som var barnvakt. Det hade med gått bra och de hade haft det så mysigt så det känns toppenkul!


Folket :)


Bad en väninna till Muk sjunga Happy Birtday på thai :)


Lattjar med Gabriel :)


Jonne öppnar presenten från mig o Milla och får gissa "vad-i?" först.


Mer presenter...




Kalasande :)




Johan får en vacker tavla i present... ;)




My beautiful girlfriend Lise-Lotte <3


Singstar. Här Johan och hans far, som också var min motspelare ett par ggr :)