Dagens...

Ett såhär fint kort kan man ta när-man-inte-vet-att-man-fotar! ;)



För att hoppa över senaste tiden lite snabbt och bara ta en snabbis about the day så måste jag iallafall säga att jag haft det superkul i Göteborg och jag berättar mer imorgon, om inte värmen i den här lägenheten tagit kål på mig då.
Gick upp tidigt som vanligt men vi gick ut rätt snart på en kortispromenix i den underbara solen. Glömde solhatten till stumpan återigen men hon blev som vanligt nerkladdad med solkräm förstås. Usch, så hon svettas hela tiden lilla hjärtat.. hon är inte lika glad åt värmen som sin mor.

Vid affären väntade vi på min mamma som skulle komma idag. När hon kom med bussen gick vi in på Ica och handlade sommarkäk ala sill o potäter typ. Lite annat gott också som gravad lax, nybakade baguetter och jordgubbar. Sen har vi gottat loss på balkongen mest idag och Jennie var ute på ännu en promenad, fast då med mormor.

  


Nu är det riktigt hög tid att sova ser jag på klockan. Vi har sett en lite kul film ikväll jag och älsklingen. "Mini's first time". Vet inte riktigt om jag kan säga vilken genre den tillhör men iallafall med delen komedi i. Dock mörk och något speciell!


Utelek och sedan Metal Town!

Jag börjar känna mig redo! Redo för att dra iväg på Metal-Town! Och som vi ska ha roligt! Om nån timme åker vi och sedan följer två festivaldagar med en massa bra musik, me like.

Har packat klart och varit ute nu med min snutta i ett par timmar. Så underbart väder! Lägger ut några pics från när vi var ute i förrgår och kameran var med. Det är en mycket envis dam vi har som ska sköta det mesta på sitt sätt, man "får" t.ex. inte hjälpa till att dra vagnen!, och hon drar sig verkligen inte för att försöka gå in på andras tomter bara för att hon får syn på en boll eller så.


   


Ni får ha en trevlig helg allihop! Njut och unna!

Onda ögat!

    

För er som inte sett Jennies vackra kunskap "Onda ögat" så finns här bilder att se på. På andra bilden klarar hon inte riktigt att hålla sig så léendet dyker upp för tidigt! =)

När jag hör din röst...

Hur klarar jag av att inte få börja med andra boken i Twilightserien då!? Det gör jag inte, men vad har jag för val när jag bara äger första boken ;p. De andra står som en klump i viktigast att införskaffa närmsta tiden. Jag längtar så till att få återförenas med Bella och Edward. Skulle köpa boken, men den var slut överallt - fanns bara som pocket. Jag ska läsa boken När jag hör din röst innan jag ser filmen. Den här gången i den ordningen. Har ju därför ett tag på mig också då filmen (New Moon)  inte kommer på bio förrän den 20 november. Slutar nog med att jag läst alla böckerna innan andra filmen är ute... Hur ska vi klara oss till November gott folk?



Ögonfransfärgning och sommarsol!



Äntligen har jag ordnat mina fransar lite mörkare. Sådär så att man iallafall ser någorlunda frisk ut trots att man inte sminkat sig liksom! Lyckostar dem som har mörka fransar naturligt!
Annars försöker jag komma på vad jag ska ha för kläder med mig till Göteborg imorgon och jag har njutit lite sol på balkongen. Snoriga som sjutton är vi både jag och Nenne, fortfarande. Skönt att man inte ligger sjuk iallafall!

Hoppas ni alla haft en härlig dag ute i den underbara solen!

Midsommarkransen...

Jättemånga dagar sedan jag skrev! Men nu är jag tillbaka verkar det som.
Midsommarafton följdes sen av mycket god mat och ett par glas rött för min del. Vi såg en tråkig film och bara slappade, superskönt. Sen gick vi och la oss vilket också behövdes efter hur det blev innan med akuten-besöket osv. Dagen efter hade vi det också jättebra och myste en massa men sen blev det söndag och det var dags att åka hem, vilket inte alls kändes så kul! Jag vill också ha en trädgård!




Det gick verkligen inte att få på Jennie midsommarkransen, detta var det närmaste vi kom den saken (och jag visar ;)). Var tvungen att korta den också så den blev tjock på ett ställe medan resten såg lagom passande ut. Jaja! ;D

 

Midsommarafton

Vi är i Linköping, kom hit igår och ska låna huset till på söndag. Svärföräldrarna åkte iväg i förmiddags, Marcus står i duschen, Jennie går runt och njuter av sitt päron och jag sätter mig en stund här nu då...

Jag var uppe till 02 inatt, kollade mailen och pratade en stund med Milla som jobbade natt. Vid 04-tiden väcktes jag lite plötsligt av att Marcus sa att han hade sådär sjukt enormt ont i magen (mellangärdet) igen. Jag väckte Britt och berättade medan vi väntade på sjuktaxin som skulle hämta M och köra honom till sjukhuset. Han åkte iväg och vi var väldigt oroliga eftersom han hade så hemskt ont! Johnny åkte upp till sjukhuset för att hålla sällskap. Vi andra drack lite kaffe i väntan på sms:et som senare kom och meddelade att det inte var något allvarligt vad de kunde se. Troligen stress. De vet inte vad smärtorna beror på. Tyvärr, men huvudsaken det inte är nåt farligt!

Så natten blev helt fel och dagen idag har endast bestått av trötthet.

Jennie får vänta till nästa år för att få dansa runt midsommarstången, och sill o potatis blir nog att äta imorgon istället. Vi ska ta det ännu lugnare än lugnt som det var tänkt och så ska vi grilla flintastek ikväll med Mattias. Han kommer hit.

Jag gjorde en söt liten midsommarkrans igår till Jen =) Vi hoppas på att hon kommer godta att ha den under de sekunderna det tar att ta en bild på henne iallafall!

GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA!


Utelek med tösen min

Läget är sjukligt fortfarande men Jen verkar ha klarat sig undan den här smittan också! En frisk och pigg liten tjej som älskar att busa, leka, skratta och fundera. Det var skönt ute idag, ibland lite kallt och ibland jättevarmt. Satt ute på bänken i lekparken medan Jennie lekte och så åkte vi rutschkana båda två. Lillan tyckte att det var jätteskoj att gå runt lite överallt, det måste kännas toppen att kunna gå själv nu! Jag tycker det är så sött att se och väldigt skönt att inte behöva bära så mycket längre. Min rygg kommer bli starkare igen fort nu tror jag.
Nu ska jag gå och fixa lite här hemma, sen krypa ner och läsa om Bella och Edward <3

     

Nykläckt, buskul och matvrak

Först och främst vill jag gratta Nicke och Malin till lillkillen som kom till världen ikväll!

Efter ett skönt bad med nagelfix och skrubbning känner jag mig rätt mycket fräschare efter att ha varit sjuk. Förkyld än, kan knappt prata och Marcus är nog skraj att jag ska snora ner honom nu när jag lägger mig bredvid.. ;p Men jag mår iallafall så mycket bättre så nu pallar jag att leva om dagarna igen, det känns skönt. Hoppas på att näsan och halsen låter mig SOVA inatt för nu är det ju det jag behöver göra om nätterna faktiskt!


     


Dagen har gått relativt bra, vi har haft buskul jag och lillan. Måste säga att jag och Marcus är helt chockade över en sak. Vår lilla tjej äter hur mycket som helst nu känns det som! Det är något nytt hon har börjat med. Från att ha ätit som en liten dvärgmus äter hon nu portioner som jag trodde att typ lite äldre barn åt! Jag gissar på att en rejäl tillväxtperiod har tagit fart ;D Det är jätteskoj att ge henne mat nu och så skönt att se att hon vill ha mer.

Nu har jag planerat att sova. Och inför morgondagens morgon har jag preliminärt planerat in detta innan dagen tar fart:


Barnet på väg!

Måste säga att jag just nu undrar jag hur det går för Malins barnafödande. Läste i Gunilas blogg att hon skjutsats in till bb nu. Alexandra ska ju vara hennes stöd, utöver Nicke antar jag?, under detta stora så jag ska slänga iväg ett sms och önska all lycka från oss =) Fast om hon är hos dem nu så har hon nog inte mobilen på. Hoppas allt går bra! En sötnos av varje sort förut, vad blir det tredje? Spännande! =)

Täpptus sjungum

Ingen feber idag, skönt det! Pyton inatt (kunde inte sova p.g.a. att det kliade i halsen och rann ur nosen, o igår kväll var det inget vidare heller. Orkar mer idag men är riktigt förkyld så skulle helst av allt bara få ligga i sängen under varma täcken och läsa i min bok. Försökte sjunga för Jennie förut ^^ Jag gjorde det men det var inte lätt. Rätt som det var tog hon sin tumme och sitt pekfinger och höll för sin näsa och lät lite. Hmm. Retas hon med mig för att jag är så täppt att allt jag säger/sjunger låter knasigt?


Vad gör ni idag då?

Annorlunda vinglas

Orrefors glas Friday


Fantastiskt fina vinglas i nyskapande design från Orrefors. Skulle passa perfekt i vårt vitrinskåp måste jag säga. Verkar sköna att hålla i och ser goda ut att dricka ur. Mycket snygga!



Skön barnfåtölj

 


Detta är lillans fåtölj som hon har i vardagsrummet. Hon gillar den verkligen så den passar ju henne jättebra. Vill egentligen inte hurra för Jysk i nuläget men det är där den är köpt och den är himla söt tycker jag.

När vi hade satt ihop stolen upptäckte vi ett litet hål i själva "madrassen" (den röda) och Marcus tog med den för att få den utbytt redan dagen efter. Men eftersom det var ett "så litet hål" (4 cm rätt fram på den) så tyckte de att vi "kunde väl laga den istället" Vi alltså som i vi som precis köpt en helt ny stol där (?). Efter att Marcus blivit lite dumförklarad av två personer på Jysk i Linköping så fick han iallafall en ny madrass till stolen. Så nu är den hel och fin, och jag kan fortsätta handla på Jysk, men jag föredrar nog bättre personal i affärer så det blir i Norrköping nästa gång ;)

Tro på dig själv!



Ungefär såhär är det jag känner mig idag. Trots att jag är förkyld (dock ingen feber idag!) så känner jag världens lust till livet idag. En såndär lust när jag vill göra något men inte vet vad, när jag vill utveckla mig själv men inte vet precis hur. Så jag funderar och har lite tankar. Har känt lite så ett tag, sådant går verkligen i perioder för mig. Så jag har bollat lite idéer med mig själv och ser nya möjligheter. Framförallt är jag så fasligt sugen på att jobba och skaffa ett eget boende som vi ju längtat efter i flera år nu. Men saker leder till saker så det är ju bara att fortsätta kämpa =)

Studenthelg



Finaste studenten <3 Det var toppen allting under dagen, förutom vädret, och på kvällen blev det utgång. Jag hade jättekul och älskade att vara en del av Freydas studentdag.

Idag åt vi trerätters hos mormor, mycket gott o trevligt! Blev dock sjuk idag igen, så har legat sen vi kom hem. Rädd inför veckan, tyckte att förra veckan var en dålig vecka, den här blir värre om jag inte blir frisk. Hoppas att lillan klarar sig iallafall. Hennes dag har varit superduperkul! Hon har sprallat o skrattat hela dagen.

Dags att lägga sig då, återkommer när jag orkar sitta igen =)

Studentfirande idag!

Idag vill jag mest säga ETT STORT GRATTIS till Freyda som tar studenten. Jag hoppas att du får en underbar dag och såklart ett underbart liv! =)


Godnatto =)



Gullisarna mina låg ju i sängen när jag kom hem från "grannarna", Cicci och Markuu, för en timma sedan. Men som vanligt med deras artighet så kom de ju och mötte mig och ville gosa. Nu väntar de bara på att jag ska duscha och lägga mig. För att sedan sova med dem... med sovmorgon. Jennies farmor och farfar ville låna henne ett tag igen =) och det kom ju inte helt olägligt efter den här veckans svåra sömnbrist om man säger... Fast nog är det jobbigt att lämna bort den lilla älskade alltid... Men hon behöver det lika väl som vi, så på det sättet känns det ju bra iallafall.

Nu är jag frisk iallafall, och ipren var fjärde timme hjälper helt ok mot mitt onda i visdomstandvärken. Så känner mig helt ok nu förutom tröttheten men den ska det ju bli bot på nu. Så jag känner mig rätt lyckad ;D OJ, vad jag ska sova nu!

Erik och Therese var här förut, det var trevligt att de kom hit och fikade en stund. De lämnade en jättesöt present till Jennie som vi tror hon kommer älska!

Sovplats i Gbg ordnat!

Jag kom precis ut ur en skön dusch. Finns det nåt bättre än hur man känner sig efter det? =) Älskar att lägga mig under mina täcken efter en dusch såhär på kvällen. Ändå känner jag jämt att jag måste duscha på morgonen också varje dag, faktum är att jag borde vara helt uttorkad eftersom jag inte ens brukar smörja in mig. Men ikväll ska jag göra det, fast bara för att det luktar så gott med min body lotion med rosdoft.

Till sak. Från början när vi beställde biljetterna till Metal-Town verkade det klart att vi hade sovplats i Gbg men nu fick vi reda på lite sent att det inte gick, och vad hände då? Jo, panik. Lite sent att hitta boende nu? Men idag ringde min barndomsbästis Anna och sa att hon nyss köpt en lägenhet centralt i Gbg och där ska vi få sova :D Så nu har vi sovplats (tack min räddare i nöden!) och jag känner mig så lättad över att det är ordnat! Verkar som idioti dock att åka hem natten då när festivalen slutar, vilket en av oss vill. Köra nattetid efter två dagars FESTivalande. Nej, tack. Jag vill komma hem ordentligt. Orkar inte ha mer huvudbry nu. Satt i flera timmar igår och letade boende åt oss, det räcker gott åt min skalle i denna sak.


Godnatto!


Hon går och går...

Om exakt två månader fyller jag år för den som vill ha något riktigt sorgligt att tänka på! Ja, för jag vill inte bli äldre.. Eller jo alltså jag vill vara som jag är nu jämt om man säger.

Mamma  var här idag och tog en långpromenad med lillstumpan medan jag vilade. Vi åt räkpasta sen (jag älskar det!) och fikade rulltårta med hjortronsylt i som jag gjort. Skönt med sådant som går snabbt att göra! Jag mår lite bättre idag, det vill säga.. ingen feber. Lite ont i kroppen, hals, öron och så förbannat ont i visdomstanden!

Sitter här och ler, för Jennie har gått själv hela kvällen. Just nu går hon och kastar en boll, tar upp den och kastar iväg den igen. Gulle hon, det ser så himla söttit ut när hon går. Sådär lite vankande med fötterna lite utåt än sålänge =)
Jo, hon borde sova nu egentligen. Men det här barnet sover ju inte så mycket som andra barn av någon underlig anledning...

Duscha, smörja in mig, läsa om kära Bella och Edward. 
                  
                                                   

Vår leksaksförvaring

Tycker så mycket om vår leksaksförvaring i rotting som vi har i vardagsrummet numera. Ville ha något till en del av Jennies leksaker men ändå inget som är direkt synligt anpassat för ändamålet. Detta blev jättebra! Planen var en kista i korg men den såg inte så bra ut i verkligheten tyvärr. Men så hittade vi denna på Ikea. Super! Det att man kan ha annat i den i framtiden känns toppen med. Kuddar, filtar o.s.v.




Den här kistan heter Alkov och är köpt på Ikea. Den finns i två storlekar (vår är storleken större):
38x38x38 cm kostar 279 kr
44x44x44 cm kostar 329 kr

Aktiv msn?

Jag blev sjuksson. Igår hade Jen jätteont av tänderna och jag var sjuk med feber så det var jobbigt. Har inte så många att be om lite hjälp heller tyvärr. Senare under eftermiddagen mådde Jennie bättre och allt blev förstås då mycket lättare. Trodde M skulle komma hem från Sthlm jättesent men han kom till och med hem en halvtimma tidigare än annars, jag blev så glad så! Idag mår jag bättre än igår men hängig och ont i halsen än. Ska lägga mig en stund nu när det verkar som att lillan somnar, sedan kommer mamma och kan busa med henne lite så jag iallafall kan vila lite förhoppningsvis. Det beror som alltid på snuttans "mammighet".

Har bestämt mig för att börja använda msn lite mer igen så jag har pimpat den lite, blev rätt nöjd ;D Rosa o grann, i två kategorier folk + att offline inte visas. En reklamruta att ta bort senare idag när Marcus kan hjälpa lite. Det ska vara så enkelt och rent som möjligt i msn-rutan ;p Inget skit i hörnen.

Nu ska jag lägga mig. Hejs!

Lillan är inte den enda som har tänder som växer förresten, galet. Har så fruktansvärt ont i min visdomstand! Inte samma som sist, den gör inte ont längre. Vad ska man med dessa tänder till när det gått så bra utan dem innan?

Mysig eftermiddag i soffan

Glasbordet i vårt vardagsrum brukar oftast vara helt tomt. Inte någonting litet i mitten ens kan stå där utan att hamna nån annanstans helt plöstligt när man minst anar det! ;D När Nenne var hos sin farmor och farfar i helgen såg det istället ut såhär på vårt bord. Något mer mysigt om man säger.. Något mer i min smak om man säger..
Fast faktum är att jag inte tagit bort det än. Det lär jag nog få sona sen men än sålänge står det kvar där. Vindruvorna åt vi dock upp till Pippi Långstrump jag och lillan. Vi hade en mysig stund och såg hela första dvd:n. Det är boxen med de där gamla hederliga pippi-avsnitten man såg på tv som barn själv. Astrid Lindgren äger helt och fullt. Så idag var Pippi på kaffe-rep hemma hos Tommy och Annikas föräldrar och så köpte hon godis och leksaker till alla barnen som ville ha.

Pippi Toppetoppe

Dagen har varit bättre än väntat med lillan som knappt kunde sova inatt p.g.a hennes mjölktänder som är på g upp igen... Själv är det halsont, förstörd rygg och mensvärk som krånglar till min dag. Men vi gör det bästa av den och ska strax se en stund på Pippi Långstrump tillsammans och bara mysa i soffan.
Vi har sprallat med en massa bus och skratt ändå och så har vi läst en av Ellen-böckerna ett par gånger. Jennie brukar låtsas kasta upp bollen precis som Ellen gör i boken och så voffar hon som Buster.



Vad kul att det är några som funderat på Lundell. Jag hoppas att jag får en sån biljett i present till då jag hihi. Eller att jag har råd ändå av att jag fått ett jobb. Är det nåt jag vill ha så är det det! Ett jobb alltså.
Känns riktigt illa att man blev av med jobbet under den mest knäppaste tiden. Men man får ju ta det därifrån.. Det är bara att fortsätta försöka. Det är när "Tack för din ansökan, tjänsten är redan tillsatt"-breven, ett efter ett, dimper ner i inkastet som allt känns en gnutta hopplöst ett tag. Och det är ju inte så konstigt iofs. Men jag tror att allt ska lösa sig, så det gör det nog. Hoppas snart bara! Tur att pengar inte är allt, det vore bra hemskt iallafall!

Nu väntar Pippi Toppetoppe som min syster sa som liten. Inger "Pippi" Nilsson bodde förresten förut i ett hus på gatan intill den Marcus mormor bor på i Kisa. Lite småkul.


Trevlig kväll... och natt.

"Jösses vad du pratar i telefonen ikväll =) Eller har ni nåt fel på den igen?" Det var Linda som undrade angående Millas telefon igårkväll då vi pratade i ett par timmar. Man kan väl säga att hon var med och partajade fast hon inte var det, skitkul var det! Marcus och Mattias satt och såg nåt "bil-program" och Anna o Fredrik drog vid kl 21.30 så efter det var det förstås! =) Finns nog inte så många som har ett bra distansförhållande som vi har, jag och Milli.

Det var en jättetrevlig kväll med Marcus, Mattias, Anna och Fredrik igår och det var så gott så med plankstek. Jag gjorde även rulltårtsbakelse till kaffet så det var mums-mums igår som gällde helt enkelt. (Obs! Anna äter ketchup på sin plankstek)

Det blev också en hel del vinande och detta innebar att vätskebalansen tog ett tag att återställa idag. Dessutom har jag gjort något konstigt! Jag har ätit pizza. Och nu menar jag köpt pizza på pizzeria. Sån där sak man äter där man ser hur hemskt flottigt det är. Men det var faktiskt jättegott idag! Men jag förstår ändå att jag äter det sällan.

Jennie är på väg hem nu och jag är så sjukt rastlös och allt känns trist förutom att busa och gosa. Det är det enda jag vill nu, håller på att sakna ihjäl mig. Förstår inte riktigt hur jag ska klara mig under Metal-Town. Detta var ju faktiskt bara ETT dygn... *pust*

   
   
  

Nu så!

Hon gååååår! Helt ensam och så bra så! Vi har haft så jäkla kul nu jag, Marcus och Jennie så vi är helt uppe i varv! =D

Lundell

Min mamma fick biljetter till Ulf Lundell som kommer befinna sig i Bergs slussar i augusti. Jag funderar starkt på att dra dit jag med, det brukar vara jättebra där och han är kanon. Och är det sol är det helt fantastiskt att sitta i gräset och njuta till Lundell, samt öla litegranna sådär också! =)

Någon mer som tänkt dra dit? Vore jättekul om vi blev några stycken.


Plankstek i helgen

Städ, städ, städ och vila. Jennie hade spytt ner hela sängen inatt, vad för knasigt har hon ätit? Det enda nytt för henne igår var tonfisk. Hon verkar inte vara sjuk alls och ingen feber eller så. Fick tvätta allt inkl spjälsängsskyddet. Ja, så det blev lite problem idag när hennes snutte inte fanns tillgänglig för henne när hon ville sova. Usch, det var inget kul så jag tog vara på Millas råd om att blåsa den torr med hårtorken. Så nu sover hon gott! Både Milla och Marcus tror att det är tänderna som spökar igen, att det var därför hon mått så inatt också. Vem vet, inte jag iallafall. Hoppas bara att hon inte blivit sjuk nu, men det tror jag verkligen inte. Det var hemskt synd om lillsnuttan förut, man blir helt tårögd själv.

Imorgon ska jag äntligen göra den utlovade planksteken till Mattias. Och så blir det även Anna och Fredrik som kommer hit. Jag skulle vilja bjuda en massa.. känner för det verkligen, men äger bara 5 plankor! =( Men efter det ska vi partaja här hemma. Ser verkligen fram emot det nu. Krävs inte många veckor innan man blir sugen igen höhö...

Fortsätta städa nu.

You raise me up - Josh Groban

So I can stand on mountain...

Sitter och unnar mig att känna. Lyssnar på Raise me up med Josh Groban i högtalarna. Det var den som spelades från mig till morfar på hans begravning. Den säger så mycket om min relation till honom när jag var liten.. Hittade den även på youtube så jag slänger in den här. Mycket fin låt.


Glamour och selleri!

Hej hopp! Har städat "lilla delen" av lägenheten noga idag. D.v.s. lillans rum, duschrummet och hallen där emellan. Skönt att ha det avklarat nu inför imorgon då jag ska städa resten. Annars idag har jag inte gjort så mycket faktiskt, fick huvudvärk och ont i öronen efter jag och Jennie varit ute på promenad mellan skurarna i den hemska blåsten. Men nu är det väck! Blev jättehungrig nu på kvällen så jag kokade lite fullkornsspagetti och blandade det med selleri och pastasås. Det var okej, men jag är inte överdrivet förtjust i selleri. Men nu är magen glad och jag ska sova.




En glad överraskning damp ner i brevinkastet idag. En Glamour-tidning med meddelandet att jag är en av de utvalda som får prova tidningen i tre månader. Så roligt!


Min supermorgon!



Förstår ingenting! Jag mår jättebra klockan 06.00 på morgonen och fast jag lade mig vid 00,45 inatt (ta-hand-om-mig-själv-tid). Märkligt detta men jag tackar för det och för solen man fick se en stund på morgonen. Ja, så min morgon har börjat som på bilden med en nyttig frulle och ansiktsmask som är det tredje sista, för just nu, att göra i min ta-hand-om-mig-själv-tid. Eller Spa-tid som jag och Anna brukar säga. Sen följer att bli lite brun och att fixa naglarna.
Men nu ska jag ta hand om min skrutta. Lunch-time för oss. Idag och imorgon kör jag lättluncher för på lördag blir det annat igen ;p Idag blir min lunch en god rostad tonfisksmörgås och så jordgubbssmoothie om ett par timmar.
Kom på att jag ändå glömde att berätta om vad som blir i helgen men jag ska, det kommer, det kommer.



"Heeej!" utbrister det nyvakna Trollet i ett smile när jag kommer med kameran.

55 år.

Här är gårdagens födelsedagsmamma, hon fyllde 55 år!



Mamma önskade sig en balkongblomma bara. Okej, det tyckte jag lät lite tråkigt så jag fixade till en egen sådan iallafall så det blev lite egengjort som ju är ganska kul både att göra och att få. Och så en ljuslykta till det i hennes älsklingsfärg förstås. Hon blev så glad så.

     


Mors dag.

Grattis min lilla mamma på din födelsedag! Och vilket gottande. Som jag både kände mig värd det och lite dålig ;p
Tårta, jättegod mat och så kaffe och tårta igen.. Mums mums! Eftersom det var kalas så fick Jen smaka lite tårta och den här gången gillade hon det med. Men hon verkar nöjd efter yttepyttelite, vilket inte gör ett skit =)
Mormor hängde på mig på bussen som var framme strax innan kl 14 idag och senare kom Margareta dit, mammas fina väninna. Det var roligt att få se henne, det var ett bra tag sedan nu!
Sicken oändlig tid det tar att ta sig till Söderköping med buss alltså.. Inget vidare kul alls må jag säga. Fick åka kl 11,20 för att vara framme vid kl 14. Det har varit en trevlig dag! Förstår dock varför jag inte orkar åka så mycket med mitt mående och min rygg, är helt slut nu och ska göra mig redo för sängen.

"Här var det då tomt, får jag inget här i?"


"Var är kalastårtan egentligen, jag väntar ju?"


Och så kommer den supersmarriga jordgubbsgräddtårtan in!



"Jaaaa!"

Senilsnöre till allt?

Det var ett helvete, trots att det finns jobbigare saker... Måste ta bussen och bussen imorgon för att ta mig äääända till Sörping. Min mamma fyller ju år, och det är på tiden att jag sparkar mig själv hårt i  baken och åker iväg till den lilla småmysiga hålan och umgås med min kära mor. Mormor ska stiga på samma buss vid en annan hp också så jag fick med mig henne trots att hon inte-orkar-eller-har-lust-till-något-numera. Så det blir trevligt att träffa henne med.
Till saken då. Helvetet. Har letat efter mitt busskort i mer än två timmar. Var så irriterad! Brukar inte tappa bort sådana saker men med tanke på ikväll så funderar jag starkt på att skaffa senilsnöre på alla viktiga prylar. En bra idé kanske va?
Jag fann mitt busskort i en av jackornas ficka, till slut. Efter att ha letat där 2-3 gånger förutom i hela övriga lägenheten ett par ggr... Suck och stön och natti-natti!


Sol ute, sol inne...

...sol i hjärta, sol i sinne. Inte idag dock.

Bara för att berätta något riktigt supermegastort så var det 8 år och 5 månader sedan idag (råkade se att det är den 2 juni idag wohoo) den där första kyssen mellan mig och Marcus ägde rum. Coolt va! Det var tider det! ;D Eller nåt. Skulle knappast vilja återgå till mitt liv på den tiden... Men HAN var den som gjorde mig trygg och glad.

Idag är det ju rena skitvädret ute... Det finns inget dåligt väder blablabla. Men jag har faktiskt inga regnkläder, annars tycker jag att det är mysigt ute när det regnar och speciellt när det åskar, vilket det ju inte gjort idag i och för sig.
Har mest myst och lekt idag och varit lat, men städat lite och ska väla fortsätta med det strax samt packa lite Jennie-stuff inför morgondagen då vi ska tillbringa dagen med min mamma - Jennies mormor, som redan fyller 55 år! Hon känns typ som 45 år högst, högst, högst. Om man bortser från allt otäckt-med-utvecklingen-av-teknikprylar. Jaja, själva åldern är inte så viktig egentligen så länge man behåller sitt-jag.



Igår njöt jag till fullo i detta underbara väder vi fick ha hela dagen. Jag och Jennie tog en promenad och oj vad jag kände sommaren i mig, jag blir så glad när solen är framme! Solen gassade på som bara den och vi gick först raka (nästan) vägen till apoteket för att inhandla solskyddskräm till lilla fröken. Var ute efter en annan kräm än denna egentligen men den verkar bra. De hade inte så stort utbud på apoteket i Blacka om man säger. Jag smörjde in henne och så fortsatte vi vår promenix och drack en fantastiskt god smoothie.

Jennies tid är nu, sommartiden. Då hon knappt behöver ha kläder på sig. Inga strumpor, inga skor, inga byxor. Åh, så skönt för denna varma unge!

Blandat från minisemestern...

Man kan skymta en svans och lite av en tass. Det är Minus som lyckats fastna inne i väggen. Här har Marcus öppnat en bit för att vi ska få ut honom. En lite rädd kisse tills jag lovar att jag ska kasta mat (kulor) åt honom.


Äckliga, äckliga djur(?) Varför finns dem? Kan vi inte få vara i fred!


Ett par av "mina" måltider numera. Marcus tyckte också att det var gott! Första bilden är det Kotlettsallad som visas och på andra bilden är det Räkpasta.



Findus gör sig ren i gräset! Härliga väder! Och Findus älskar när man är ute, då håller han sig i trädgården.


Jag får lite hjälp med Kors & Tvärs och Marcus får hjälp med att läsa Corren. Det är tur att man har varandra! ;)


Jag riktigt njuter av solen och av att kunna sitta ute såhär. Tänker inte säga hur mycket jag njuter och jag tänker inte säga att det ingår en iskall Gin o Tonic i det. Så nice man kan ha det ibland.


Det har börjat vara förbaskat kul med trappor! Inte lika kul tycker vi vuxna.


Lite tid har gått...

Ja, nu var det några dagar sedan. Det beror delvis på mycket att stå i och delvis på den helt fantastiska solen! Från torsdag kväll till söndag kväll lånade vi huset i Linköping och tog därmed även över kattvaktandet som grannen skötte innan. Dock helt utan problem med Findus, släppa ut och in, ge mat och vatten. Prata och kela - egentligen. Har inte så lite svårt för kel med utekatter då jag är rädd, minst sagt, för fästingarna de drar på sig. Men jag försökte för lille gullets skull. Jag fann två riktigt vidriga megastora blodfyllda fästingar som lossnat från honom, inne på golvet! Finns det nåt mer vidrigt? Benen stack riktigt ut genom själva "ballongen" på fästingen. Fy helvete så äckliga de är!
I övrigt en riktigt mysig och trevlig tid där i huset med lek, bus, spel, gräsklippning, blomrabattvattning och blomplantering. Underbart väder nästan hela tiden vi var där och det har ju fortsatt idag också. Imorgon med?
B och J hade haft en toppenbra resa med och trivdes kalas på Mallorca! Härligt, härligt.

Skadade min rygg igen i torsdags. Jag som trodde att den var jättestark nu och hade svårt att tro att det kunde bli såhär igen. Slapp ryggskott eller ischias men jag borde inte bära något alls på ett tag. Lätt gjort med ett busigt småbarn hemma? Jag bar kissarna i deras bur framför mig på ett jättedumt sätt, så typiskt mig när jag är i farten. Tjöt typ av besvikelse över mig själv när jag kom på vad jag riskerat.
Så Mors dag vaknade jag av att jag inte kunde gå upp och ta Jennie tidigt på morgonen när Marcus verkligen ville/behövde sova. Så istället för frukost-på-sängen eller bara lite mys så hade jag ett hemskt dåligt samvete (ja ja jag vet..).

Dietens 4 tunga startdagar var trista som fan men jag fixade dem över förväntan. Efter det följer egentligen 14 dagars matschema men jag tar lite ur det och är inte helt och fullt så nogrann längre. Jag har ju nått mitt mål som var att lära mig äta bättre, lagom och ha med en massa nyttigheter som nötter, frön, oljor och en massa grönsaker samt dricka mycket vatten. Jag ska fortsätta på den vägen för att det är nyttigt, och för att jag tyckte om maträtterna. Sen tänker jag lyxa en gång i veckan. I lördags blev det grillat och på kvällen jordnötter till lite vin. På lördag som kommer.. där har vi planer! Berättar nog imorgon. Det här blev långt... och framförallt är det hemskt hög tid för nattinatti!