Sena kvällen nu igen...

Jag skulle gå o lägga mig tidigt idag var plan nr 1. Tills jag kom på att Idol är ju, vilket innebär nattinatti vid 22:50 cirka. Ja, varför sitter jag då här nu en timme efter bud nummer 2? Låg en timme i sängen med Jennie och Milla förut och nästan somnade! Det var då jag bestämde mig för tidigt i säng. Undrar hur många som har det här problemet, typ hälfen av Sveriges befolkning?

Vi åkte in till Ingelsta jag och Milla när vi lämnat fröken Bus på förskolan. Gick en sväng där och snålade i oss lite Thaimat ;) Sen blev det Babyland en snabbsväng där jag insåg att jag faktiskt verkligen vill byta vagn nu. Inte för att jag inte tycker om vår Teutonia S3 (som enligt mig är den näst intill mest "perfekta" vagn man kan tänka mig), men jag vill ha en liten nätt sulky (trehjuling of course!) Har två alternativ känner jag och jag ska forska i det mer innan jag yttrar mig angående det projektet :)

Vi skrattade en del när vi kom hem efter stadsbesöket och Jenniehämtningen. Jag ska lägga ut en bild på det och berätta imorgon. För nu faller ögonen igen strax. Godnatt gott folk!


Senaste inköpen till Liten.

Jag skrev för ett tag sedan om det att vi t.ex. behöver köpa vinterkläder till Jennie, speciellt då kängor och overall. Det har blivit några inköp till barnet de senaste dagarna och jag känner mig nöjd med allt inkl priset på det mesta. Alltid lika roligt att göra "kap" och nu har lilla tösen en hel del av det som hon behöver, och lite med mera :)

1. Docksulky paraplyvagn, Lekia 99 kr
2. MB Boot, Maxi Stormarknad 199 kr
3. Babybjörn Rosa pottstol, Babyland 399 kr
4. Everest fodrade vattentäta tumvantar, Stadium 99 kr
5. Jeanskjol med svart tyll, Kappahl 149 kr och Svarta leggings, H&M 79,50 kr
6. Didriksons Overall, NY från Tradera 561 kr
7. Fleecetröjor Name It, Name It 50 kr styck!
8. Stickade vita tumvantar, H&M 39.90 kr


              
             
              
              


Kyligt idag...

          

Lilla fröken bus igår när hon körde nallen i vagnen och samtidigt gick i mina gamla skor =)

Nu har vi lämnat lillan på dagis, jag och Milla, och ska mysa ihop i några timmar. Får se vad vi hittar på idag..

Hoppas ni får en fin dag. Ta på er varmt, det är vinter ute nu!



Kvällsmys

Städat och busat fram tills att Milla kom ikväll. Då fixade vi bakpotatis, plockmat och halloncider från Ica som vi hade som "vin" :) Trevlig kväll och Bente åkte hit en sväng sen också :) Nu är det nattinatti!


Buskul med tuschpennor!

Dagis gick okej idag med. Varken sämre eller bättre, hon vill gärna vara nära "fröknarna" hela tiden o hålla i handen och så. Men hon kommer nog igång, det kan ta tid säger dem. Hon äter och sover bra iallafall så det måste ju innebära att hon känner sig trygg ändå. Och annat vore konstigt på det dagiset faktiskt. När hon kom hem blev hon jätteglad ;) och ville MÅLA förstås! Vad annars!?

Bland allt annat som finns idag som inte fanns när jag var liten (ja, det är förstås hur mycket som helst och speciellt i barnväg..) så finns det nu tuschpennor SOM kan tvättas bort lätt som en plätt med tvål och vatten. På vissa material, t.ex. trä som i bord, går det lätt bort med bara vanligt vatten. Superbra! :D Vi klarar oss faktiskt inte utan dessa numera då Jen vill måla jämt! Och tittar man bort några sekunder så har hon tusch lite överallt. Man vill ju inte gärna sitta och vakta ett barn som har skoj genom att sitta och måla, de måste få roa sig själva under lite uppsikt, så det är toppen med dessa pennor. Finns nog lite överallt, men jag köpte de här på Maxi. Där det även fanns fler att välja bland.


Dagis-kollaget är inlämnat =)

Men jag gjorde en likadan som istället för inplastning sattes i en svart ram. Den får tösen ha i sitt rum. Hon tycker att det är jättekul att peka på bilderna och säga vem det är. Så söt.


Idol inför kvalet...

Och innan jag slänger mig i sängen måste jag ju kommentera kill-idolkvällen inför kvalet som ju blev Jon och Calle. Det jag hoppades på var Calle. Om jag skulle behöva välja en till så hade jag valt Jon. Så det blev väl helt okej då ;) Men jag tycker verkligen att åren innan har varit bättre. De har varit mer proffsiga som jag ser det, iallafall just nu. Det kan säkert ändra sig. Hoppas de växer en del under utmaningen!

Inför tjej-idolkvällen, till kvalet, imorgon så hoppas jag på Erika (se bild) och eventuellt Klara. Som jag ser det nu! Vi får se vad jag tycker efter deras framträdanden imorgon.



Vilka "hoppas" ni går vidare?


En dag i city...

Såhär har min och Jennies dag sett ut. Eller först o främst, "vad glad du verkar" sa Marcus när jag och snuttan kom hem :) Klart jag blir ju inte lite påverkad av att ha min kära Milla som sällskap om man säger.

Inatt var Jennie en sån som skulle vara uppe nån timme mitt i natten, inte helt jätteroligt. Så även om jag visste att jag skulle vara supertrött imorse så ville jag ändå försöka hinna ta en tidig buss (bust enligt Jennie). men det skedde en liten incident för oss som gjorde att vi kom iväg senare. Hur som, så åkte vi strax efter och jag avnjöt en kopp gott kaffe hos Millas pappa, och Jen avnjöt en fruktskål. Milla vet hur hon ska samla krampoäng redan på en gång hon.

Milla provade några plagg jag tagit med till henne och Jennie myste i sängen och babblade om flygplan återigen, eftersom Milla berättade om en dröm med flygplan. Hon snappar upp direkt lilla fröken och ordet "plan" verkar inte vara helt uttjatat än enligt henne :)
  


Sedan tog vi spårvagnen ner till stan där vi gick hela dagen sen. Vi åkte inte hem förrän efter halv sju.. så skapligt trött är jag nu. Inte Jennie dock ;) Jennie gjorde så jag och Milla skrattade så mycket när vi ätit på Istanbul så alla tittade på oss (de flesta log ;)). Jaja, det var riktigt kul iallafall. Hon kommer nog bli en komiker eller något i den stilen.. Kul var det att dricka vatten också efter att ha smakat pepperoni (stavn?). Det blev klädombyte och ett par blöta byxor under vagnen. Kul ska man ha!




Vi var bland annat inne på Servera och upptäckte en släkting till våra (Millas o mina super-...) vinglas. Det kostade närmare 2000 kr men det vore det väl värt? Kolla in storleken! Svårt att föreställa sig på bild kanske. Men fy tänk när man använder det enorma glaset, och har hällt i en vinflaska att få njuta av, där i.. och så tappar man det! Läskiga tanke! Milla provar därför ett av den mindre sorten...

 


Sen blev det fika! Kaffe var välbehövligt vi det laget.




Det finns vissa tvivel för mig om jag vill gå på stan mer med Jennie inom den närmsta tiden. Inte för att hon inte var duktig oså alltså.. Men rulltrapporna! Herregud, upp och ner.. och så upp och ner åkte vi.. några gånger. Det är helt klart inte mitt största intresse, men visst skulle jag gärna åka så några gånger för lilla frökens skull - OM det inte vore så att hon aldrig skulle ge upp!

 


Vänner på Mediamarkt!

Igår var vi först, och viktigast, till Mediamarkt där vi påbörjade vår jakt efter en bästa polare till mig. Det vill säga en riktig dammsugare än vår "flytta-hemifrån-maskin" som knappt tar upp nåt och som man får ta i med all sin kraft när man ska dammsuga mattor exempelvis.

Så det blev en Nilfisk för mer än 2 lapp och jag älskar den. Är störtkär och känner för att dammsuga varannan minut. Det är helgreat! Äntligen kan det bli rent utan att man är dyngsvettig efteråt. ;)

Själva jakten var mer än spännande då vi fann värsta monsterdammsugarna bland annat.. Och jag tyckte 2000 kr var dyrt för en dammsugare förut, men jag ser det lite annorlunda idag kan jag säga. Vilka priser alltså!

Jag fann inte bara kompisen, utan även en gammal vän - min andra sångpedag i livet. Maria Dillon. Som även var ett stort stöd för mig under gymnasietiden. Jätteroligt att träffa på henne och stå och prata lite :)




Nattinatti!



Jaha ni, gott folk. En bra dag som sagt, men sena kvällen kom verkligen alldeles för fort - så en liten notering om dagen som gått kommer inte förrän imorgon. Nu är det hög tid för sängen, och jag ska antagligen upp jättetidigt imorgon bitti med skruttan, samt åka hemifrån tidigt. Så jag hoppas få lite sömn så jag orkar. Och jag hoppas min rygg mår bättre imorgon.

Det var väldigt härligt när Jennie kom hem igen till oss från farmor och farfar förut. De skjutsade hem henne och stannade en liten stund. De hade haft det superbra alla 4 (inkl katten Findus alltså) och hon var på strålande humör! Kändes lite som att hon vuxit ytterligare på något sätt. Jennie ville inte att farmor och farfar skulle gå riktigt, men det blev inte en massa tårar iallafall och hon var artig och sa hejdå - och med lite vinkningar.

Skönt när skruttan är iväg lite, men som fan underbart när hon kommer hem igen, ska ni veta :D

Nattinatti!

Full-rulle-dag!

Nu var det längesen jag skrev! Har inte kunnat blogga på hela dagen, för vi har inte varit hemma förrän ikväll. Vi har haft en jättebra dag ihop, jag och Marcus, och fått en massa bra saker gjorda, och shoppade... :) Känns toppenbra och jag ska berätta mer om det senare ikväll, om ett tag, tänkte jag....

Nu håller jag på med Jennies kollage, med familjen, till förskolan och sitt rum. Mattias har varit här ikväll och busat med Jennie en massa. Hon har varit på tipptopp-humör och han har hjälpt henne att ändra läge på gåvagnens handtag (..för hon är ju ingen bebis längre, men den går ju att ha roligt med länge till!).

Mattias får en riktigt go puss på huvudet under arbetets gång.... :)
 


Oh, underbart!


Dagis-kollaget...

Nu, äntligen, har jag börjat ordna med bilder till Nennes kollage som hon ska ha uppsatt på väggen på förskolan.
Jag ska göra två likadana tänkte jag, för att vara extra pedagogisk. Så att hon har ett kollage på sitt rum också.

Kollaget är tänkt att det ska vara "de närmsta" på. Det är en bra grej tycker jag. Då kan barnen själva peka och försöka visa vem det är på bilden de pekar på.. Jag ska ta en bild på kollaget när det är färdigt med, men här är några av bilderna som kommer sitta fastklistrade :D Ännu fattas bilder på hennes mamma o pappa, morfar o Catarina och på Minush (hennes ena gudmors katt som hon tyckt om så mkt) och en bild på henne som bebis.

Ska bli jätteroligt att göra det här kollaget, typisk sådan "pysselgrej" jag älskar att sitta med... :D

På bilderna nedan är från vänster högst upp:Farmor o farfar med Jen på hennes Namngivning, Mormor och Christer, Gudmor Anna med Jen i famnen på Namngivningen.
I Mitten: Två bilder på Jennie. 
Från vänster längst ner: Vår Mattias, Gudmor Milla, Max och Minus.



En härlig soffliggardag!

Nu har jag även gjort lite nytta i det här hemmet. Jag har varit en soffliggare och sett en massa VBÅ-avsnitt i flera många långa timmar (ligger bara efter 26 avsnitt nu, det går snabbt sen..). Spännande saker händer om man säger! Men nu har jag även diskat, plockat i ordning en del och satt igång en maskin tvätt. Fick nyss ett samtal med frågan om min dotter kunde vara kvar hos sin farmor och farfar över natten. Saknar henne jättemycket *larvig mamma* men klart hon får vara kvar där, hon har ju jättekul! Och vi ses ju imorgon igen :)

Så, jag tror helt enkelt att jag tar mig ett glas rött och fortsätter mysa med alla ljus och den underbara doftoljan som börjar ta fart här hemma. Och med Jewel i högtalarna. Lovely!


Besök av mommo...

Igår var jag riktigt trött, men sällskapet av min mamma gjorde allt lite bättre. Och efter hennes promenad med Jennie, då jag tog en långdusch, så mådde jag bra igen. Fika, mat, babbel och lite stoj blev det innan mamma åkte hem igen vid femtiden. "Mommo" var Jennies bästis igår vill jag lova, jätteskoj! :)


quite alone!

Meningen var att vi skulle åka till Linköping alla tre. Marcus behöver fixa med bilen. Jag kände inte för att åka någonstans så det blev att jag stannade hemma. Jennies farmor o farfar kunde ta hand om henne där under tiden, så jag är helt själv hemma. Det är verkligen behövligt idag känner jag.. Ensamtid. Jag började med att äta kebab (pizzeriorna hade inte öppnat vid 11-tiden så det blev en rätt så äcklig från jag-vet-inte-vad-det-heter, typ gatuköksställe). Men själva grejen var nice med mat, bubbelvatten i hallonsmak, ljusmys och Våra bästa år.

Idag är ingen bra dag. Det är bara inte det. Ska hämta en filt och krypa ihop till en boll i soffan framför tv:n igen. Och bara vara. Helt ensam, om inte kissarna behagar komma och värma mig istället för att sussa sött på andra håll.


Sjung med mig!

Det finna två sätt för mig att verkligen _få ut_ allt på den nivån som gör att man verkligen bara vill fortsätta leva, njuta, fortsätta leva livet, även när man först känner något som är en liten bit annorlunda.

För mig är de sätten att antingen sjunga eller skriva. Och båda sätten hjälper inte alltid, men alltid hjälper något av det. Det är skönt att det finns saker man verkligen kan göra för att komma intill sig själv igen. Undrar om alla har något sådant sätt egentligen? Jag hoppas det.

Till sak: Ikväll vill jag sjunga. Jag vill sjunga ut så hårt, så mycket. För det första för att jag älskar det bland det mesta i livet, och för det andra behöver jag det. Så längesen jag fick göra det på riktigt!

Jag har börjat känna mer och mer att jag vill sjunga hur mycket som helst, jag vill ha något med min röst, med min sång, att göra i livet. På riktigt. Sjunga i band? I kör (maybe.. kul men för liten grej)? Eller andra saker som sätts upp i närheten kanske? Jag vet fan inte VAD och känner mig SÅ öppen för förslag. Ska fortsätta forska i saken. Så hojta om ni vet något, hör något! Lova! :) Kontakter is the shit. Sist var Lisa Tilling med i bilden men jag vill göra något mer, något annat.

Visst kan det hända att mitt behov finns närmare än vad jag vet just nu. Ung, galen och så pigg på det jag vill göra.. Nog kommer det nångång! Men jag vill NU.



En morgon med instängda matvaror...

                             


Det var faktiskt roligt att se vår halvtomma kyl den här morgonen. Smör o påläggsskinka stod på hyllan med sylt och liknande. Min laktosfria mjölk, juicen och Jennies yogurt hade flyttat på sig och gömt Marcus fil och mjölk.

Jag hade fått en förvarning, när jag påminde Marcus om att inte äta frukost idag så jag visste kyl-läget innan =) Han får inte äta 6 h före hans "äventyr" idag...

Marcus är på väg till US nu för att göra ultraljud på magen. Förhoppningsvis får vi reda på vad som har ställt till denna otroliga smärta han haft i omgångar och kan får göra bot på den. Vi får se vad det kan vara. Vår stora gissning är gallsten.



Det blev en mycket tidigt morgon idag. Inte till min fulla glädje tyvärr, var (och är ännu) helt galet trött och vill inget hellre än att sova. Jennie målar och jag ska strax fixa frukost till henne. När hon vaknar sådär tidigt som idag kan jag bara ta en kopp kaffe som sällskap vid bordet. För tidigt för frukost åt mig.
Min mor kommer sedan och om det är fint väder och de går en promenad så ska jag SOVA. Bestämt.

Hoppas ni alla får en trevlig fredag! Även ni sjukligt morgontrötta!


Omöjligheter hemma och skoj med posten!


Det blev en hemskt jobbig sen eftermiddag för oss alla här hemma. Jennie fick ett utbrott på något som innebar att hon inte fick sin vilja igenom och det resulterade i att hon skrek och grät nonstop i ett par timmar. Hon var så upprörd att jag blev orolig för både hennes, min och katternas hälsa. Ja, kära nån vad ett barn kan leva rövare av ingenting. Eller för henne var det ju "någonting" först, men när det var glömt visste hon nog varken ut eller in. Det var mer svårt och jobbigt det här än vad jag kan beskriva. Jag blev rätt knäckt, och det hör inte till vanligheten varken för mig att bli så eller just det här betéendet av Jennie. Chockad över att hon var så omöjlig, och hade jag inte varit så orolig för att grannarna skulle komma och undra vad vi gjorde med henne så hade jag nog klarat att tackla situationen lite bättre än att bli tjutfärdig och helt slut.

Men nu är hon som vår vanliga Nenno igen och det känns väldigt skönt! Vi har sett Idol ikväll och nu ska jag börja avnjuta min nya Mama, i sängen inför nattinatti, som kom med posten idag och kissarna ska få sitt paket från Agria som också kom med posten idag :) (kissekattmatpåsar).



Fruktmys i soffan


Efter Idol ska jag berätta en snutt om vår besvärliga eftermiddag men först tänker jag lägga in en mysig Jennie som har sin mellis (fruktsallad med äpple, vindruvor och plommon), efter dagis, på bilden. Hon var som besatt av fruktskålen ;) Som alltid när frukt eller grönsaker dyker upp förstås! Skruttungen min.


Pojken vid Folkparken


Mer nyheter om nyheten jag skrev om att jag läst på Wighsnews tidigare... Som ju hans mormor skrev i kommentaren innan så var det alltså Theodor som försvunnit från förskolan idag. Usch, jag ringde i panik typ till Alexandra nyss och var tvungen att kolla läget. Men allt hade gått bra TACK O LOV. Fy, vilken grej.. som man tycker inte borde få kunna hända. Men förstår att personalen också var förtvivlade över det. Skönt, skönt, skönt att allt är bra med Stojjan <3

Konstigt med att jag tänkte ringa Sandra redan när jag läste om det. För jag tänkte att han går ju på en förskola i närheten iallafall men tänkte också.. vad är oddsen liksom att det skulle vara just lilla Theodor :) Knasboll, inte skrämma folk sådär igen!

Wighsnews!


Jag kollar in Wighsnews emellanåt, det är intressant att få veta om det hänt något nyligen i närheten och så tycker jag. Det kan ju verkligen stå om allt möjligt där och det skrivs snabbt efter att det hänt något. Det HÄR var det senaste och det var läskigt värre att läsa om! En ensam 2-åring funnen i Folkparken i Norrköping.


Jag har en tandborstningsvägrare!

Oj, vad klockan går fort! Snart lunchtajm och sen är det ju bara ett par timmar kvar tills jag ska hämta Jen på förskolan igen. Hur ska jag nu hinna? Har jag suttit vid datorn för länge plötsligt? Tiden rusar verkligen fram, herregud! Nähe, vad händer då idag..

Jag ska nu dricka kaffe och äta en smörgås (om den inte växer i munnen som Milla brukar säga att bröd gör på morgonen), sen ska jag in i duschen och fixa iordning mig till en någorlunda normal människa. Och efter detta ska jag STÄDA. Som sjutton, är det iallafall tänkt. Jag befinner mig i ett mindre kaos här hemma som det är nu.

Lämningen på daggisch gick något bättre idag tyckte jag, jag mådde inte skit efteråt heller, prima - det händer grejer! Hon grät förstås idag igen och sa "kom" till mig hela tiden. Men hon sträckte ändå ut armarna mot fröken A när hon förstod att jag skulle lämna dem igen ett tag. Jag tror det blir bra snart det där.

                        

En annan sak jag har tänkt på när det gäller barn. Hur gör ni föräldrar för att borsta tänderna på den lilla..knep? Fast ni kanske inte har några storvägrare till barn, så som jag har ;) Om hon "borstar" själv går det okej ibland, men hon har verkligen börjat vägra att vi borstar på henne. Och jag som är så rädd om tänderna!

 


Vinterskor till den lilla!?

Det har börjat funderas över vinterkläder. Till Jennie, till mig och till Marcus. Vi behöver lite av varje inför den kalla perioden som nu väntar oss, och speciellt funderar jag över vinterskor och overall till Jennie. Vill gärna hitta något som inte kostar alldeles för mycket men kvalité känns allra viktigast när det nu gäller detta. Det ska vara skönt, varmt men inte svettigt, vattentätt och när det gäller vinterskor till lillan bör det även vara så "halkskyddat" som möjligt förstås! Kom gärna med tips på både barnoveraller och vinterskor till barn!

Dessa kängor från Branods är fina, ser mysiga ut och verkar jättebra. Finns inte i Jennies storlek på den här sidan men kanske finns de någon annanstans.

De här underbara kängorna från Pax är till och med tvättbara i 40 grader, kanon!


De här stövlarna av märket Sorel hittas t.ex. på Barnskospecialisten och kanske också vore något. Finns även i rött. På barnskospecialisten har de även paketerbjudande om man köper ovarall och skor så där ska jag nog ta en närmre titt även på overaller.

Mys med min tös


Dagen har varit riktigt slapp, på ett dåligt och tråkigt sätt.. mitt fel. Men det är bara att ta nya tag imorgon så!
Jag och lillan har myst i sängen nu igen och sett på lite barnprogram. Det verkar fungera rätt bra att hon sover en liten stund på dagis och sedan bara vilar en stund hemma. Förut kunde hon sova en lång stund hemma men nu är det ju andra rutiner. Hon gillar att mysa och gosa i täckena och bara slappa ett slag för att komma igång igen. Och jag gillar att mysa med Jennie, tänk så bra det kan bli ibland! :) Dessutom får jag en massa kramar och pussar hela tiden av henne, underbara unge.

Det blir att söka ett par jobb till idag, få lite ordning här hemma och sen se Idol. Är jättesugen på att FIKA också, får se vad man ska göra åt det då :)




Ljusskåp

Jag är, som känt, ganska beroende av ljus och för att inte störa M med mina små inköp som kan ske då och då (med all rätt), utan att jag gör mig av med något annat, så gjorde vi för längesedan så jag fick ha ett helt skåp till ljusen med tillbehör. Perfekt. Skulle behöva det dubbla, men man kan ju inte få allt!

Igår satte jag igång med utrensning av sakerna i ljusskåpet, och en hel del ljusstakar står nu på tork efter diskning i köket. Passade på att ta en bild innan skåpet är överfullt igen, även om man säkert kan se allt något bättre än innan när detta sen blir klart idag. Jag torkade förstås ur skåpet och så kom jag på en bra lösning för att ljusen inte ska färga av sig på träplanen. Sax, linjal, papper och penna fram - trähyllorna är nu täckta med rosa skydd.

Det kan bli helt ok när man bara tar det man har hemma och skåpets innehåll ser ju i stort sett bara jag.
Och jag är nöjd.


Lämnar bort mitt gråtande barn...

Godmorgon!

Nu har jag lämnat mitt hjärta för 5 timmar på dagis. Det känns hemskt idag och jag är helt gråtfärdig! Min glada tjejs känslor ändrades genast när jag svängde vagnen upp mot hennes dagis. Hon började gråta en bra bit innan vi ens kommit till grinden. Och fortsatte hela tiden tills jag lämnat över henne till fröken S och börjat gå därifrån. Jag lider säkert mer än vad Jennie gör egentligen, för henne är det pest innan men sen har hon det nog jättebra och roligt, och för mig är det en pina hela tiden eftersom jag lämnar mitt barn gråtande till andras famnar. Hatar det riktigt mycket och önskar så att hon snart ska inse att hon VILL till dagis. Hon gör framsteg varje dag så visst går vi väl mot de tiderna, det tror jag på. Men det är jättejobbigt som det är just nu ändå. Igår sov hon under vilan och åt mat helt ok under lunchen. Som sagt, framsteg varje dag. Hon är duktig.

Jag saknar gulle nu, jättemycket och har gråten i halsen. Tänk att bara hämta hem henne och kramas hela dagen... Nej, nu ska jag skärpa mig och tänka på hur bra hon har det där och hur nyttigt det är för henne. Ska även tänka på vår mysiga morgon i min säng med Bolibompa på tv:n. Jag fick till och med låna Snutte ett tag! :)




Behov av förändring

Jag känner riktigt mycket för att förändra två saker i min vardag (av det jag ev skulle kunna ha en möjlighet att påverka då..).

1. Jag vill inreda mitt kök - på ett helt nytt sätt.
2. Jag vill förändra min blogg.

Båda sakerna känns lite komplicerade för tillfället av orsakerna idétorka och pengabrist. En orsak till varje förändring så att säga. Men jag ska fortsätta klura.


Var hamnar era tankar idag?


Uppe med en tupp

Idag är vi klara för tidigt för Jennie var uppe med tuppen (?). Jag har redan hunnit göra oss klara, ja eller Jennie mest i och för sig.. mig fixar jag sen. Men frukost har vi ätit och disken är klar. Bara väntar på att klockan ska gå så vi kan knata iväg till daggisch. Bordet torkade Jennie av idag förresten! Med vatten från sitt glas. "Tvätta" sa hon medan hon försökte dränka bordet med vattnet innan jag ryckte in.
Vi hade en fin eftermiddag och kväll igår och samma nu på morgonen. Jen är på strålande humör och då har vi ju verkligen jättekul!

Jen var med på vilan igår på förskolan. Fast hon vägrade att sova så hon såg helt förstörd ut när jag hämtade henne. Hon hade legat bredvid Barbro och så fort Barbro blundade så puttade hon till henne. För inte vill man ju vara vaken ensam nu när man faktiskt hade bestämt sig för att vara vaken... fast de andra sov. Toka. Vi får se hur det går idag då. Jag tror att jag faktiskt bara ska lämna och hämta idag, inte vara med något mer alls.

Nä, nu är det tandborstning, sen går vi nog upp till hästen utanför dagis om inte klockan blir dags att gå dit riktigt.


En utmaning då..;)

Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du?: Thina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Takt
3. Flicknamn: Thea
4. Pojknamn: Theodor
5. Yrke: Teaterpedagog 
6. Färg: Turkos
7. Klädesplagg: Trosor
8. Mat: Thaimat ;)
9. Sak i badrummet: Toalettborste (rent ska det va!)
10. Plats/stad: Turkiet
11. En orsak att vara sen: Tidsoptimism
12. Något man skriker: Tyst!
13. Film: Trollsommar (ev av favvisarna)
14. Något man dricker: Te (iste!)
15. Band: Takida (Me love Curly Sue)
17. Gatunamnn: Trollstigen (papp&Cat bor där)
18. Bil: Toyota Supra (se bild)
19. Sång: Tallulah (Sonata Arctica)

Utmaningen har jag fått från Marina. Utmanar er som vill!



Jennie hemifrån..

Nu är vi hemma och har hjälpts åt att snabbstäda så nu känns det väldigt skönt här faktiskt.
Jennie är lämnad hos sin farmor och farfar, där ska hon vara tills imorgon då de skjutsar hem henne hit innan vi åker iväg på middag. Vi skojar hela tiden, nu när vi är själva, om småsaker Jen säger och gör. Hon är ju så gullig! Det är jättekonstigt att vara ensamma hemma bara jag och Marcus, men det ska bli en riktig myskväll med ljus, film och god mat. Det behöver vi verkligen. Vi ska se filmen "Män som hatar kvinnor" och äta gott kött och potatisgratäng. Gott ska det bli och jag är så laddad för mys så det finns inte! :D Mår dessutom helt okej, så det känns jättebra.

Roligt för Jennie att vara hos farmor och farfar <3 De tar så väl hand om henne och hon trivs bra med dem. Sådana relationer är viktiga för små barn, jag vet.

Bilderna visar farmor och farfar med Jennie 2 dagar liten, på bb.


Gulle <3

Ett stort, jättestort, behov av att skriva.. av att känna.. av att slippa vara själv. Men jag skippar orden och meningarna som emellanåt vill skrikas ut. Har använt dem hela dagen. Till vissa har det jättestor betydelse, till vissa kanske inte så mycket alls. Och till vissa är de precis som alltid, och jag älskar det.

Du var mitt allt. Du är mitt allt. Allt. Allt. Allt.
Du är mitt allt, jag vill ha dig här. Här hos mig.
Du är mitt allt. Mitt liv.

Själv på daggisch!

Lämnade Jennie på förskolan själv för en timma sedan och gick ut och sprang en vända innan jag kom hem. Ska snart hämta lillan igen, och jag undrar hur det har gått. Hon hade ett utbrott vid fruktstunden på dagis och slängde iväg frukten på golvet. Unge! Men de fixade nog det där för det var inget skrik när jag lämnade huset iallafall.

Det blir ingen vila där idag utan vi försöker börja med det på måndag. Jen missade ju några dagar nu i början av veckan när hon var sjuk så det blir bäst såhär.

Men jag vill iallafall tala om att jag var jätteglad igår för det fungerade så himla bra för min tjej att vara på förskolan efter att jag hade gått. När jag kom vid lunch satt hon och åt och hon hade ätit massor med soppa, en pannkaka och bröd. Visst började hon förstås gnälla när hon såg mammi komma in men jag stod och tittade på henne en stund genom dörren innan och det såg ut att gå utmärkt, vilket också personalen bekräftade. De sa också att det märks att hon försöker bestämma... envis. ;) Ja, jag minns inte när hon inte var så faktiskt och vi kämpar verkligen med det. Det är ett jäkla styr här om dagarna! ;) Men hon ska allt lära sig.






Nappnamning ;)

De har väldigt många klädesplagg o.s.v. på dagis som verkar heta "Name" som de säger... Så jag ska allt försöka vara noga med att märka Jennies stuff så fröknarna slipper ha det så krångligt med det där (för det är ju annars skitsvårt att hålla reda på - och enligt mig ett onödigt jobb eftersom det går att ordna), och så vi slipper förlora något. Jag har sådan jättebra text med Jennies namn som man bara stryker på lätt som en plätt på kläderna med strykjärn. Så i hennes extrakläder, regnkläder, stövlar och dagis-Snutte står nu hennes namn. Så hur skulle vi ta o märka hennes nappar då? Hon har napp när hon sover och jag vill gärna att hon har just hennes napp och att ingen annan har just hennes napp ;) Så jag skrev namnet såhääääär snyggt på nappen. Jaja liksom :D Nu kan ingen missa att det är hennes napp iallafall, toppen toppen!



Min vanliga unge!

Nu är jag hemma. Själv! Känns megakonstigt alltså.

För det första - Jennie är sitt vanliga jag och de tackar jag för. För det andra - Vi har fått sova hela natten verkligen! Helt otroligt! När jag vaknade, innan Jennie, kände jag mig som en ny människa. Jennie vaknade med att skratta, prata o läsa bok i sängen som hon annars brukar, skönt. Så idag är jag glad, sprallig och uppiffad. Nice. Och Jen är lämnad på förskolan. Jag har lämnat henne i ca 20 min en dag första veckan, men aldrig såhär! Hörde att hon började gråta rätt snart efter att jag gått ifrån sandlådan på dagis där hon satt med fröknarna o några barn. Men det löste sig säkert! Än har de ju inte ringt dit mig iallafall så det måste väl betyda att det är ett hanterbart läge ;) Ska hämta efter lunch.

Jag är inget orolig och det vore onödigt. Däremot känner man sig ju elak precis när man drar, och nu är jag mest väldigt nyfiken på hur det går och vad det gör oså :) Hoppas hon får i sig nån mat sen med. 


                                     


Vanliga Nenne imorgon?

Den största vägran idag har varit sängen. Och det kvittar vilken säng! Hon SKA ligga på mig i soffan och jag "får" inte flytta mig det minsta. Hur trött hon är varit idag efter hejdlösa skrik- och gråtutbrott så har hon inte velat sova och försökt hålla sig in i det sista... Så lilla fröken Trots har somnat på de mest annorlunda sätt (mot annars). Det jag borde har fotat var när hon satt i vår säng och kämpade med huvudet och ögonen men det bara föll ner hela tiden så hon ryckte till. Det var skoj att iaktta kan jag säga :) Till slut lade hon sig ner och sov som en stock i nån timme. Då sov jag så hårt jag med. Sen satte allt fart igen förstås.. Hoppas innerligt på att hon blir sig själv snart, ja helst redan nu så vi får sova inatt och att det blir en normal bra dag imorgon. Jag saknar vanliga Nenne nu :( Fast ikväll gick det lite bättre än under övriga dagen.. Hon har skrattat lite och lekt lite. Jag har till och med fått en kram o en puss. Som i vanliga fall hör till vanligheten...

Här är min sötistjeja när hon somnat till av utmattning i soffan...


Förlossningskliniken

En likadan natt inatt igen då. Var helt knäckt imorse och grät av utmattning. Man blir ju verkligen helt knäpp av att inte få sova! Jag förstår inte varför natten var så nu och jag förstår inte heller hennes mående idag. Hon har ingen feber men allt verkar vara pest och pina för henne och hon har ingen vilja att dölja det på något sätt heller som kanske förstås. Nu har det varit mer lugnt i ca 1 h iallafall och mina öron börjat smått återhämta sig ;)

Har sett på Förlossningskliniken och på barnprogram (pågående) som nu är Fåret Shaun. Jennie har varit generös, som oftast, och bjudit mig på hennes päron medan jag suttit och försökt trängt undan tårarna som kom av tragedin som hände idag på F-kliniken.

Jättehemskt var det! En mamma som skulle föda ut sina två tvillingpojkar i v 26! Familjen hade tre döttrar sen innan och tyckte det skulle bli så roligt med två grabbar också nu. Det blev jätteakut och det gjordes återupplivningsförsök på båda. Den ena var för liten för att fortsätta försöka räddas, det skulle vara för grymt och det finns väl en del regler om det där. Den andra pojken kämpades det med ett tag men när läget förändrades till det ännu sämre så gjorde de inget åt det - i enlighet med föräldrarnas önskan för den lilles skull. De lät honom somna in. Så de förlorade båda barnen. Fruktansvärt sorgligt!



En natt utan sömn.

Rena helvetesnatten faktiskt... Sov ca 1 h. Kl 01 fick jag lov att gå upp för lillan behövde få en flaska för att sova hela natten... Men det gick ju inget vidare. Hon vaknade titt som tätt och grät o skrek så någon sömn blev det inte. Hade precis slumrat till när hon vaknar igen, och Marcus går in till henne men ropar strax på mig. Då hade hon kommit på att ta av sig blöjan själv så diverse olyckor hade ju skett i sängen. Med nya rena sängkläder och en rentvättad Jennie i rent nattlinne önskade man få sig lite sömn kanske äntligen? Men nej. Hon ville INTE sova, varken i hennes säng eller i våran. Jag måste ha somnat imorse nångång sen för att Marcus gått till jobbet har jag inte hört alls utan vaknade efter 07 nångång av att lillan vaknat igen. Trodde hon skulle sova jättelänge efter den här natten utan knappt någon sömn alls. Så vi är fortfarande uppe, och jag önskar faktiskt innerligt att hon ska vilja sova ett tag snart för min kropp pallar inte mer.

Såhär var det ju ständigt i början och nu klagar man när det blir struligt i några nätter...

Nu har vi ätit frukost, diskat, sökt några arbeten och nu ska jag ta hand om min sjukis igen.
Ha en fin dag!


Föräldramöte...

Idag ska vi, jag och Marcus, på vårt första föräldramöte. På förskolan. Och vet ni, jag tycker det låter som att vi har blivit jättegamla! Otäckt! Känns som att det inte var så värst längesen det var föräldrar på föräldramöte för MIN skull liksom. Ja, ni.. Såna här "vuxensaker" spelar stora spratt på min åldersnoja vill jag tala om.

Ja, så ikväll ska vi får se vad det är mer för mammor och pappor som hör till Nennos avdelning :) Har redan pratat med ett par stycken jättetrevliga mammor så det blir nog en trevlig stund senare ikväll. Och Anna ska vara barnvakt till Nenne medan vi är och gör såna här fasansfulla vuxensaker. Hon får ju LEKA då iallafall, och med tanke på hur den bruden är i lekparker, exemeplvis, så lär det ju dröja innan hon kan betraktas som fullvuxen...

Det blev ingen fotografering på dagis idag för Jennies del. Hon har haft hög/relativt hög feber två ggr nu på väldigt kort tid så jag känner att hon behöver vara hemma och bli kvitt det okrya nu ordentligt. Även om hon kan leka och tjattra som annars nästan (alltså skulle orka med förskoleaktiviteter) så har jag ju möjlighet att, än så länge, låta henne vara hemma när hon är sjuk.

Ska försöka få lite vila nu jag, om lilla fröken tänker somna en stund. Är hur trött som helst! Men snart kommer Anna och livar upp mig :D


Godnatt!

Mörk sjukisbild på mig o Nenne. Jag sover nästan i soffan med Gulle på mig igårkväll när hon hade så hög feber. Vi får se hur det går imorgon, om det blir nå dagis eller ej. Det är ju gruppfotografering dessutom =/ Men är man sjuk så är man. Godnatt!


Senaste skorna...

...som jag akutshoppade för att Jennies fötter växt så hon bara hade sandaler (det blir kallt ibland i Sverige också nämligen!) Såhär fina var de, ja än är de rätt fina faktiskt men om en vecka är de nog "gamla" :) Som det ska vara alltså! Hon älskar att leka ute, toppenbra! Och framförallt är det ju jättespännande på förskolan. Så många nya saker att upptäcka och leka med. Men cyklarna är helt klart bäst hittills! Jennie har försökt sig på tramporna med men än fungerar det inte riktigt, dröjer nog inte så länge dock!


Virus?

Jag vill uppmärksamma er läsare om att det skickas runt luriga meddelanden med länkar, via mail och msn.

Öppna inte dessa är ju huvudregeln men den är ju känd. Nästa regel är att meddela MIG så fort det kommer något sådant från min msn eller min mail, tack. Så jag får veta och kan göra något åt det.

Har ni råkat ut för detta så brukar det hjälpa att BYTA LÖSENORD.

Städ o mjusik!

Idag är det datum 13 men dock inte fredag så någon särskild tur lär väl inte infinna sig. Fast jag tycker dagen har börjat bra. Jennie är sjuk igen men ändå så pass pigg att hon leker och busar på bra. Barn är ju barn, de kan visst vara jättesjuka men ändå i full igång - medan en annan ligger och vill dö vid extremt hög feber. Typ. Ja, fast sedan man fick barn är det ju knappast frågan om att ligga i sängen hur sjuk man än är själv. Man får gilla läget.

Vi sov länge alla 5 och sedan åt vi frukost, och diskade. Påbörjad städdag också. Så duschrummet är renaste nu, luktar gott och blänker. Och JAG med ;) Ska byta musik i högtalarna och höja till njutningsnivå samt fixa iordning mig. Sen fortsätter dagen... Fram tills ikväll då det troligen blir att se Saw 4. Skitäckligt jag vet, men ändå :)



En dag på Malmen

Idag har vi varit iväg och sett en massa flygplan och helikoptrar på Jennies farfars jobb. Det var ganska populärt och hon lärde sig direkt att säga ordet "plan", sen fick vi höra det ett antal gånger för att uttrycka det hela väldigt milt. Hon sa också "många" när det var flera SK60-plan som gjorde värsta konsterna i luften. Det var häftigt att se! Jag har varit med om en sån här s.k. Familjedag på Malmen förut, för några år sedan. Det ÄR intressant faktiskt även för den som inte är överdrivet intresserad av sånt där.

Likaså med flygvapenmuséet som också ligger där. Där var jag första gången med dagiset (i Åby) jag gick på minns jag. På den tiden hotade de med att det kom ut BLODHUNDAR som skulle bita oss om vi gick för nära planen ;) Ja, tur hon lever idag vår tjeja om man säger... ;) Jag var skitskraj och hade värsta äckliga bilderna i huvudet!

Sist jag var på Malmen var faktiskt ett år för ett tag sedan då jag skulle få en överraskning av Marcus. Han körde iväg mig i bilen när vi hade semester på landet och jag fick inte veta vart vi skulle. Då hade han bokat en tur med helikopter som vi skulle åka tillsammans över Linköping. Jag blev jätteglad eftersom jag då länge velat åka helikopter. Och jag blev mycket överraskad! :)

Idag tävlade jag om en tur med SK60 men inte vann jag det inte... Fy farao vad ashäftigt det hade varit att få åka med! Min nästa dröm med det där.. Undrar om man kan få en till surprise av sin älskade? Höhö, inte helt lätt kanske...










Godnatt!

Varma mackor blev jag enormt akutsugen på så det blev till att inhandla tomater och fixa detta. Gott blev det! Såg Idol och Kvarteret skatan ikväll, nu måste jag sova. Är olidligt trött och känner mig så konstig hela jag.

Vill bara påminna om att Blackonyx har utförsäljning av smycken. Rea 70% så det kan ju vara nåt för den dessa passar stilmässigt eller bara till nåt särskilt plagg som man behöver en fin accessoar till.

Godnatt!

Lite billig shopping!

Ja, det blev det en dag när de hade försäljning av nya barnkläder i Folkets hus här i Skärblacka.

En fleecedress som kommer passa utmärkt nu i vinter när det är kallt. Utmärkt under overallen (som vi för övrigt inte har än..). En cool pyjamas för att hon var i behov av sådant nyligen och så ett par strumpbyxor med halkskydd under fötterna, vilket alltid är behövligt. Halkpluttarna var verkligen ett plus - det finns inte på så många strumbyxor i affärerna tyvärr.



Fick ett visitkort av kassören i butiken som berättade att de nu öppnat affär i Finspång. Här är deras hemsida http://barnbutikenmobi.jetshop.se/


En bra dag!

Det gick jättebra på förskolan idag så det känns toppen! Jen höll fast i mig i ett par timmar och sa "kom" hela tiden, ville inte gå ifrån mig men ändå se allt. Vi var inne idag på förmiddagen, för Jens skull - lugnare så. Det var en bra idé och när vi fixade till lite vattenlek smet jag iväg. Hörde gallskrik på vägen ut i hallen men fortsatte förstås gå ändå. Gick till affären och tillbaka. Det hade gått rätt bra. Hon skrek i en minut typ men sen blev hon lugn och satt i Barbros knä. Sen var hon som sig själv inför dem efter detta, eller ja nästan. Hon var helt annorlunda än tidigare i veckan iallafall och gick med på att läsa saga bredvid fröken och sitta bredvid fröken vid matbordet och prata lite, ja till och med skratta en del ;) Jag hade inte alls samma funktion längre som innan. Nu finns det hopp igen!

Nu sover lillan gott och jag ska också krypa ner. Det blev sent igårkväll så jag är jättetrött. Slappar lite.. kanske somnar.. Så orkar jag göra en del här hemma senare som jag tänkt.
Planerna för helgen är familjedag på farfar Johnnys jobb och kräftor i stora lass.

När allt brister.

Vem ger mig svar, när jag är rädd och ensam kvar...
När det är kallt. Och när jag saknar dig som mest :(
Kan ingen få mig att förstå?
Vem ger mig mod, att lämna sorgen från igår..

Lämnar du mig kommer jag aldrig hitta rätt
Så lova mig, att stanna kvar.



Jag saknar dig så jag snart spricker, jag går itu av att allt brister av frustrationen som kommer påverka hela mig mest hela livet igenom. Jag vill ha förståelse till det som hänt - och tillit till det som finns kvar. Men seriöst, allt man tror på kan försvinna så jävla fort! Sörj en vecka och alla förstår, men sedan glöms allt allt allt bort. Inte för mig. Aldrig för mig. Jag saknar, saknar, saknar och hoppas än att du ska komma tillbaka. Om det bara handlar om fem minuter på sängkanten en natt skulle jag leva hela livet på det...


Jag älskar dig.

"Du är bland det finaste jag upplevt. Min allra bästa vän sen länge och för alltid. Jag saknar dig varje sekund. Du skulle behöva bo med mig för att jag skulle sluta sakna hela tiden. Bland, det få, finaste jag vet i världen. Mitt hjärta, mitt guld, mitt glitter i oändlighet. Ta in det och bevara det hårt som fan hjärtat. Jag behöver dig..."

Bara så att hon tar in det helt och fullt i all oändlighet. Man vet aldrig. /"Syster"


Solbrillornas säsong är snart över!

Gaaaaaah! Okej jag använder det även på vintern, i bilen, då när solen är stark men nog tillhör denna accessoar sommarmånaderna. Och nu är de snart över! Sommarmånaderna. Borta, väck, över. Fan. Jag som älskar sommaren tycker verkligen inte att jag har fått ut tillräckligt av den än och inte känns det som att den redan borde vara över, sommaren? Men nu är september kommen och vintern nalkas. Julen nalkas. Tycker verkligen inte att jag överdriver för snart är den faktiskt här. Såg på Platsbanken att de sökte efter TOMTE i Göteborg dessutom ;D Lite småkomiskt. Jag älskar julen också, det gör jag. Men vill ha ytterligare lite sol och värme.


Henne saknar jag minsann!


En sådär-dag...

Åh, det gick åt helvete sista stunden på dagis idag måste jag säga. Fast jag vet, hon har bara varit där i fyra dagar och hon är verkligen inte van med att inte få sova när hon blir trött vid ca kl 11-12. Ja, så det gick inget vidare och vi gick strax efter vi lagt upp mat på våra tallrikar. Inte helt lyckat idag alltså, och inte heller igår med pappa Marcus efter en natt med väldigt konstig/orolig sömn. Men vi fortsätter kämpa på! Förövrigt idag har det gått väldigt bra och hon har lekt på bra, jag har gungat henne och en annan liten flicka på hennes avdelning och så har de två cyklat på en cykel för två. Supergulligt!

Jag lagar mat nu, köttbullar (egna förstås), potatis, brunsås och lingon. Hade inte räknat med att ställa mig och laga mat efter lunch på dagis, men så kan det visst bli. Jennie slocknade direkt när vi kom hem efter en jobbig promenad med, för mig, en skrikande och sprattlande unge i famnen samtidigt som jag drog vagnen... Det tog verkligen på mina krafter då jag inte är frisk ännu heller.

Nu blir det VILA som gäller, bara jag fått i mig lite mat i magen. Sen ska jag påbörja projektet "familjekollage till Jennies dagis" så jag ska välja ut bilder och antingen skriva ut eller framkalla för att sedan få PYSSLA, yippie! :)

Vilket är ditt tantnamn?

Ja, det låter ju helvirrigt men jag gjorde ett sådant test på Facebook idag (jag som starkt ogillar sånt där trams där..) men det såg spännande ut när jag zappade runt bland folk och fick se att Alexandra fick heta Lillemor.

För mig blev resultatet såhär:


Greta
"DU ÄR BÄSTA MORMORN SOM FINNS!!!! alla barn älskar dig, och du älskar dom du lagar mat till dom, du leker med dom, går på promenad med dom, du följer med dom till skolan och läser godnatt saga.. dina barnbarn vill inte vara med sina föräldrar bara med Mormor Greta!!"


Fast man ska då aldrig vara för säker.... ;)

Nya Bobuxar beställda...

Idag är ett par inneskor beställda från Lilla Mirakel till Jennie:

Ett par ekologiska skinntofflor från Bobux. Man behöver visst optimalt halkskydd på Mellangårdens golv har jag märkt. Och vi har haft ett par sådana förut som kändes toppenbra verkligen. Smidiga, böjliga små skor som dessutom är jättesöta och finns i många olika färger och motiv.

Dessa ska Jennie få att ha på förskolan. De blir perfekta!





Andra dagisdagen...



Vi välkomnades med detta igår när vi kom till förskolan på morgonen. Så roligt!

(Text: Vi har varit ute och lekt på förmiddagen som vi brukar. Idag började Jennie hos oss. Välkommen Jennie!)

Vi åkte rutschkanan några gånger, sen gick vi ut och lekte med barnen på gården och med alla skojiga saker som finns att tillgå. Jen ville gunga på en "stor" gunga och hon höll sig i bra så det gick ju kanon! Hon tyckte att det var så roligt ute att hon först skakade på huvudet till att äta frukt (!) Men sen när hon såg de andra barnen äta päron blev det ju genast mer intressant förstås...

Väl inne sedan innan lunch så var ju tvättställena i hennes nivå något väldigt roligt och något som knappt gick att få bort henne ifrån utan gallskrik. Ja, det är ju såklart bra att hon vill vara ren innan maten.. Det är ju viktigt :)
Innan-maten-samlingen gick till ståendes för Jennies del, vägra-sitta var det som gällde men det ändrar sig nog snart. Hon åt sedan lunch bättre än hemma till och med (och hon äter inte dåligt hemma) och det samtidigt som hon tittade runt på allt i rummet och på de andra barnen. Jätteduktig var hon!

Vi kikade in i vilorummet när de andra barnen skulle sova efter maten, sen gick vi från förskolan nöjda över dagen. Gick upp till hästarna ovanför dagiset och pratade lite med dem. Sen orkade inte Jen mer. Man blir ju jättetrött efter en halvdag på nya dagiset såklart så det slutade med att hon sov sött i vagnen medan jag gick min inplanerade entimmes raska promenad innan hemgång.


    
   

  


En glad överraskning...

Vi hittar verkligen inte Jennies ena nya stövel, de hon behöver ha på förskolan.. Hon lekar ju med allt och går omkring i sina (och våra) skor. Det har snart gått en vecka sedan jag upptäckte att den var bortsprungen och än finns den inte. Blir svårt att ha bara en stövel? Apropå det vill jag berätta en skojig sak som var för ett litet tag sedan...

Jag och Jennie sprang iväg till Konsum en dag för att hämta ut något paket som vi fått avi på hem, hur nyfikna var inte vi! Okej, jag mest då kanske ;) Vi öppnade paketet direkt utanför affären och där i låg dessa supersöta, supercoola gummistövlar till Nenne från Christina! :) Underbara du!


Nu är mamsen sjuk...

Dagen har varit bra, jag har tänkt blogga lite om den men hoppas på mer ork imorgon.
Köttbullar och biffar blev gjorda men sen gick jag o lade mig, tanken var ev för natten. Redan kl 18.40. Hade längtat efter att få sova i ett par timmar men det gick inte när jag väl fick göra det. Så jag gick upp för att se Idol och jag kände genast ömheten i hela kroppen. Så nu är jag sjuk, härligt härligt. Feber, halsont och värk.
Troligen blir det Marcus som får gå till förskolan med Jennie nu tills jag mår bättre, och framförallt inte smittar mer. Jag hatar det, verkligen. Jag tycker ju det är jättekul med inskolningen! Hatar förstås inte att han ska gå dit med henne :) utan att jag inte kan. Men nu får han prova antagligen, och det är ju nyttigt för honom med att se var hans lilla flicka är om dagarna.

Har sett VBÅ och druckit te för halsen, nu ska jag krypa ner och hoppas värken avtar. Håll tummen att jag blir frisk snarast! Kram på er!


Förskoletjejen...

När Jen ville sova en stund på eftermiddagen så slocknade jag med eftersom jag var så hemskt trött jag också. Fick lite panik i sömnen och det kändes vansinnigt konstigt att ha försovit sig. Jag hade missat Jens första förskoledag! Bra morsa ;)

Ja, så var inte fallet i verkligheten då utan vi har redan varit där idag! Jennie har nu börjat förskolan. För ja, vi kom iväg imorse - febern var som bortsprungen så vad dumt att inte gå tänkte jag när jag såg en pigg och lekfull unge framför mig vid kl 06,30.

Vi gjorde absolut rätt i att gå och det gick långt över förväntan med lilltösen. Hon var blyg i kanske 20 minuter och jag fick inte lämna hennes sida, men sen kunde hon ju bara inte låta bli dockorna, vagnarna, traktorerna, bilarna, böckerna, mysrummet med två megakuddar som golv och sist men inte minst... päronhalvan fröken kom med till henne. Vem tackar nej till päron liksom, det går ju inte! Sen lekte hon också ute med de andra barnen och hon brydde sig ingenting om att det var fullt med okänt folk på gården. Jag har faktiskt tänkt att det mycket väl kan gå jättebra med detta, hon gillar ju barn och att busa så :)

Så nu har alltså vår lilla dotter börjat förskolan och tiden hemma med henne är klar, färdig, finito. Hur känns det nu då? Jo, jag känner inget problem med just "bortlämnandet" men nog är det är klar sorg att hon och jag har gjort vår tid hemma tillsammans nu, att hon blivit så stor att hon numera ska gå på "dagis". Gick och tänkte på det på vägen dit imorse, och en tår vill nog gärna titta fram om man säger... För det har verkligen varit en tid att alltid minnas, både med bra och mindre bra saker men ändå - precis allt är ett fint, lärorikt och fantastiskt minne ändå.

Till att börja med har vi fortfarande måndagar och fredagar hemma tillsammans iallafall, mjukstart ;) Det blir nog finemang det.


Ingen förskola imorgon :(

Nu har jag suttit vid datorn en stund och dammsugit medan Marcus skjutsade hem Mattias. Han tog med sig Jennie så jag fick vara lite själv, mycket skönt. Har svullat idag, det var gott. Men imorgon börjar faktiskt mitt vanliga liv igen som innebär att vara nyttig och motionera mera. Det är ju jag egentligen så det blir bara skönt att återgå till att äta bra mat och ta hand om mig.



Ska ta bort smink, ställa klockan och sen studsa in i duschen. Imorgon blir det ingen första dagen på förskolan för Jennie så jag måste ringa och prata med dem. Hon har mått ganska bra idag, hon har varit sig själv mer och busat hela dagen nästan. Hon har nog tagit igen all tid för mattheten för idag har hon bytt ut att sova mot att leka och stojja. Känns härligt att hon är sig själv igen! Fast tempen visar 38,8 nu. Och vi har läst på nu att barnet bör vara feberfri en dag hemma innan förskoletajm. Att hon smittar så länge hon har feber också så då blir det ju inget för henne. Gud så himla tråkigt! Som vi varit inställda nu på detta och tyckt att det ska bli spännande.


Troligen tredagarsfeber...

Sömnbotningen dög visst inte. Jennie är sjuk. Middagen hos mamma o Christer med mormor imorgon blev tvunget till att ställas in. Febern fortsatte, mest hela dagen och hon är så matt. Lyckligtvis får hon i sig vätska jättebra så lek- och busstunderna med vår pigga tjeja kommer nog snart igång igen. Vi får nog vänta ytterligare några dygn då jag tror att hon har fått den där tredagarsfebern som många många många barn får mellan 6 mån och 2 år. Så om 2-3 dygn kommer hon isåfall byta ut (eller iallafall sänka) febern mot en massa utslag över hennes lilla söta kropp. Ack ja, men hon kommer nog inte lida av det något direkt. Just därför lider jag mest av att vi kommer få skjuta på förskolestarten som ju skulle börja på måndag...

Thaimat blev det ikväll och Mattias var såklart med! Trevligt. Förutom den dåliga filmen vi såg. Ice Age 3 som vi började med var iaf lite gullig liksom...

Sov gott! Jag ska nog nanna kudden nu...

Hög feber igår - Sång idag.

När Jennie sovit middag igår grät hon när hon vaknade.. en mardröm kanske tänkte jag, gick in och kände att hon var riktigt het. Tog tempen och den ökade i rekordfart upp till strax under 40 grader. Lite chockad blev jag faktiskt, är verkligen bortskämd med att ha ett barn som "alltid" är frisk. Hon var jättehängig så vi satte oss i soffan - eller hon orkade inte sitta utan låg på mig. Vi tittade lite på Våra bästa år - i hopp om att det skulle ge henne lite kraft förstås. En aning hjälpte det för hon orkade säga ordet MAT. Hon fick ersättning och jag var lite extra glad att hon fortfarande dricker det ibland. Superbra vätska vid sådana här tillfällen. Jag pratade med svärmor och mamma i telefonen för båda ringde inpå varandra, och när jag pratat klart insåg jag att lilla gumman hade somnat där på mig. Efter ett tag lade jag henne i sängen och sen dess (förutom en stund inatt sen..) har hon sovit tills kl 05.30 ca imorse nu. Skönt för henne att sova bort det sjuka. Det gjorde hon när hon hade vinterskräksjukan också - och som då är hon visst redan frisk nu. Sömnen botar henne tydligen. Ett dygn sen frisk liksom! Och mer än detta har hon knappast varit sjuk sen hon föddes, förutom lite förkyld oså bara. Hoppas det fortsätter så! Och hoppas hon fortsätter vara frisk nu för på måndag är det ju första dagen i förskolan!

Vi har bl.a. roat oss genom roliga videoklipp den här morgonen. Kattkul och bebisskratt (mitt favvoexempel här nedan som jag kan titta på hur många ggr som helst!) Och så har vi sjungit en del. Känner att jag behöver öva mer med min röst. Har inte sjungit på ett tag och den behöver sättas igång igen. Skulle vilja göra något igen snart också.. Nu är det ju snart ett helt år sedan jag var med i Jesus Christ Superstar.



Flocken bör samlas!


(Bilden är från Palace hemsida, tagen en partykväll 080808)

Är så fasligt sugen på att dra ihop alla nära och kära och parta loss med hela bunten samtidigt! Tänk om jag hade ett hus så man fick bättre plats och slapp bry sig om grannarna. Prata, skrika, skratta, sjunga, lattja, vina och kramas hela natten lång liksom. Fan vad härligt det skulle vara att få ha en stor tillställning. Ojojoj.


090904

Idag är det min farmors födelsedag. Känslorna som är lika påtagliga som förut, men som efter flertalet försök trängs undan vardagen, blossar upp och blir ännu starkare idag. Min farmor var alltid som tjugo år yngre till sätt och livsstil, och att hon skulle fyllt 80 år idag är varken något konstigt eller gammalt för oss närstående. Vi trodde nog att hon skulle hinna fylla 90 år innan hon blev ens lite gammal. Ödet har spelat oss ett elakt spratt i år. Det var inte rätt det som skedde men det finns ju tyvärr ingen återvändo. Men försöker hårt att bevara allt det fina.

Så det blir ingen födelsedagsfika ute i Åby idag tyvärr. Inga goda farmor-bullar och babbel i timmar. Inte någon annan dag heller. Men jag ska åka till graven i helgen för jag känner ofta att jag kan hantera just den stunden nu.

Blev sugen på att baka bullar idag för jag tänkte förstås mest glatt på den här dagen. Men det blir nog inte så. Ska däremot laga korvnoff nu till mig och den lilla. Nästan samma sak! ;) Sen får vi se vad det blir för bus, hon o jag o kissarna ska nog lattja hela dagen tror jag :) En promenix skulle inte sitta så fel heller.

Hoppas ni har en bra dag allihop och extra det hoppas jag till Magnus då det även är hans födelsedag, grattis!



Morgonmusiken idag...


Sovtid

Marcus kom hem för bara en stund sedan och sitter nu med munnen (och snart magen) full av tacos. 
Nenne grinade en pyttestund så jag frågade om hon ville sova. "Mmmm" svarade hon hetsigt medan hon nickade åt mig. M och jag tittade på varandra, det har hänt några gånger det där nu att hon är jättelätt att ha o göra med vid läggdags och mat m.m. Att hon säger till själv när hon vill sova eller är hungrig oså. Tandborstning och blöjbyte följde och sedan somnade hon (!). Skönt för henne, vi har ju inte varit igång lite idag direkt. Jag ska ta en dusch nu och sova jag med. Måste ladda lite kraft inför helgen. Älsklingen min åker iväg imorgon på nån sån jobbgrej där de umgås, har skoj, äter gott samt konferensar. Låter jättekul så hoppas det blir det också! Jag och Jen kommer nog att vara själva och bara mysa tillsammans imorgon kväll.

Det blev ett par avsnitt VBÅ förut till maten, och nu ska jag unna gravlax innan duschen. Längtar så till att krypa ner under mitt duntäcke! :)

Jen tappade ett glas en dag som gick sönder och såhär kan det se ut när man tror man har fått glassplitter på läppen... Bara så ni vet.



Och regnet bara öser ner...

Regnet bara öser ner, rätt mysigt egentligen. Speciellt om man inte väntat i flera timmar på att få gå till brevlådan utan att bli genomblöt. Äger inte några regnkläder än nej tyvärr, så jag fick bli blöt för nu har vi varit ute jag och Jennie trots det blöta fallet. Köpte även blandfärs för nu ska jag minsann gotta tacos i min ensamhet! Jen sussar och Marcus är på jobb i Norrtälje så han lär komma hem väldigt sent om jag tror rätt. Men det är skönt att vara lite ensam, jag ska nog se en film eller några Våra bästa år - avsnitt till maten.

När vi gick hem från affären såg jag två nya bussar. En mot Skärkind och en mot Norsholm. Här utanför! Ja, nog har de ändrat på busstrafiken nu när tågstationen är färdig i Kimstad. Så än förstår jag ingenting! Verkar lite krångligt allt det nya att lära sig, men nog är det säkert bra detta så fort man fattat hur allt hänger ihop =) Jen somnade i vagnen på hemvägen, fast jag pratade på med henne för inte såg jag det! Såg nog lite skumt ut och det var ett par som glodde på mig och log lite. Det bjussar jag på.

Pappa var här i förmiddags efter jag och stumpan badat så vi åt frukost ihop vi tre som han hade köpt med sig. Jag var så trött idag och inget roligt sällskap men så får man ju ha det ibland också.

Nu ska jag fortsätta UNNA mig... utöver riktig saltgurka, färskpressad apelsinjucie, gravad lax så ska jag absolut vräka i mig tacos nu :D Hej sålänge!


Lek och stoj utomhus!

Vi sov länge på dagen igår både Jennie och jag. Så trötta så. Marcus har börjat arbeta igen efter semestern och vi känner oss allt lite hängiga - som om vi är lite småsjuka och på väg till nåt mer som aldrig verkar bryta ut. Ont i kropp och huvudet är tungt. Får hoppas det går över snart! När vi sovit igår och jag upptäckte solen utomhus fick jag utenoja och flög upp och gav Jen mat inför en tretimmars-utevistelse med promenad, lek, bus, fotografering, affär, överraskning, loka och en tur mot förskolan där Jennie ska börja. Vi hade trevligt och det var ju så skönt ute. Som om sommaren inte vore slut...

Här följer lite bilder på min goa tös när hon roar sig ute för fullt!









Lite från minisemestern...

I torsdags tidigt på förmiddagen åkte vi upp till Iggesund strax utanför Hudiksvall där våra vänner Caroline och Erik med barn och pälsbarn numera bor. Vi hade aldrig varit upp och sett hur de bor i huset och vi hade aldrig träffat deras hund Nero förut. Vi ses inte knappt alls över huvud taget, sedan de flyttade upp, på grund av avståndet. Men nu bestämde vi oss för att ta vår semestertripp upp till dem, äntligen kan man säga! Och det gjorde vi verkligen rätt i. Vi har haft en jättebra helg hos dem och vi har babblat, kramats, busat med barnen, ätit gott, tagit en massa knasfoton med mycket mera... Det har varit guld att fått lära känna Carros barn lite nämre än att bara höra om dem och träffat dem ett par gånger. Ilia är ju ändå 4,5 år nu (shit vad fort det går!) och Millian är 1 år. Ilia var bra liten senast jag träffade henne. Det var underbart att få vara med dem och få vara med en av de finaste vännerna jag haft - som jag saknar jämt.

Jennie trivdes superbra och började leka nästan direkt när vi kom dit, hon tyckte att det var jättekul med barnen och när hon såg kissen (Urban) och spännande med Nero även om den sistnämnda var lite för lekfull först så hon blev lite skrajsen. Själv lärde jag mig fot-tjofset med Nero och han lydde så bra så. Underbara hund! Fast vi lekte en del ute och det syns på min kropp om man säger. Ger man sig in i leken får man leken tåla var det va? ;D

Jag trodde att jag laddat min kamera när vi åkte upp, men den dog. Erik löste mitt hela-världen-problem med att bygga en egen laddare med hjälp av en telefonladdare =0 Jag blev förstås överlycklig!

Har haft en mysig dag idag ute i solen, men återkommer imorgon. Hemskt segt här på bloggen idag så det tog lång tid att få in bilderna så nu är det nattinatti för längesen. Sov gott!




   
   
   
   
   
  


Hamburgetajm

Ska berätta om och lägga ut pics från helgen i Iggesund och från dagen som varit, men nu är det detta som gäller: MAT! Som Jennie säger... Svejs!