God fortsättning!

Wow, nu är julen över... Och den blev faktiskt bra, trots dåliga förutsättningar som jag kände det. Jennie är nöjd och särskilt här i sin prinsessklänning som var av en av alla miljoner julklappar hon fick under dessa dagar.

Har ni andra haft en fin jul? 

                                     
                                      


Jobb jobb jobb

                       

Klart mycket trevligt när the boss talar om för mig att jag har en julklapp att hämta på jobbet :) Så jag var där i tisdags och plockade upp det och en julkram på Scandic, och Jennie fick se var jag jobbar :)

Tänkte att jag skulle berätta att jag fått en anställning till för jag minns inte att jag gjort det. I Linghem, som vikarie på förskola och fritidshem. Så hoppas nu att det blir mycket jobb framöver!

Dessutom så var jag inne på ett annat kanske blivande jobb i veckan och presenterade mig samt lämnade in en ansökan. De sa att de hade fullt upp nu men skulle höra av sig efter julhelgerna för en eventuell intervju... Gissa var det ringde ifrån redan samma dag? ;) Så vi får hoppas intervjun går bra nästa vecka!

Vill väl tillägga att jag kommer vara kvar på Scandic, trivs bra, men jag måste ha mer jobb då jag inte får tillräckligt där.

Men läget är inte okej som det är nu med ekonomin, riktigt skitilla till och med. Pratar inte gärna om sådant såhär men det är det som får mig att vara så konstig, sur och må dåligt hela tiden.. jag lider enormt. Det är en himla tur att man har hopp om framtiden så man på något sätt kanske reder ut just tiden nu.


Nu är det dags att sussa. Julafton knackar ju snart på!


Vad gör du mamma?

Godmorgon på er!


- Vad gör du mamma! vad gör du?
- Jag blåser lite (på tangentbordet)
- Blåser du ballong mamma? (jätteivrigt...)
- Nej gumman, jag blåser bort lite damm...


Stackars lilla barn.Händer antingen en massa nu eller inget alls, men funderar på att bluddra lite här igen framöver. Min blogg har visst blivit en periodare.


Nytt ljus i vårt hus

                            

Då var julen snart här och mysighetsfaktorn har stigit stort här hemma, eftersom jag blir sådär ännu massa mer på myshumör och vill ha många stunder i soffan med ljus, filtar och fika.

Här är adventsljusstaken för i år, den kommer från Servera och passar mycket bra här hemma.


Bakverkstad med lilla Bus

Såhär såg det ut när jag och Jennie satte igång med lussebullebak (även kanelbullar) förra veckan :) Ja, det går ju visst även att se hur det såg ut när vi avslutade det hela - eller tröttnade rejält på skiten.

Men supergott blev det minsann! :D

Rolig sak att berätta annars är att vår lilla tjeja mår mycket bättre nu än hon gjort de senaste två månaderna. Hon har ju haft det så himla svårt med magen och de naturliga behovet med tanke på magen (vilket tydligen påverkar barn speciellt mycket). Många samtal med vården och en massa kämpande från oss alla, men än är det inte löst. Så hon har ju inte varit sig själv, varken hemma eller på förskolan, på väldigt länge. Nu har vi fått Nenne tillbaka med allt bus, babbel, skrik, skratt, envishet, utveckling och liv i huset som detta innbär. Helt fantastiskt! Som vi saknade! Nu måste jag väl tillägga att det är en bra bit kvar på det som orsakade det hela. Men med så mycket framsteg i övrigt känns det som att allt ska lösa sig.

Hon ÄTER till exempel igen. Det är stort.

                           
                            
                           
                            
                           
                           
                            


Kafferapport ska bli!

Vi fixade en massa viktigt igår jag och Marcus, och de sista var att ordna ett dagispapper så då passade jag på att få hjälp med några andra papper och postning :) (tack!). Och jag förstår helt klart hans poäng här nedan som jag fann idag i msn-konversationen ;) (Och ang kaffet handlar detta om min nya bryggare).


Marcus sa (i går 21:42)

Hej lille Thiniz! Du hade ju skrivit massor till mig på MSN, men det kom upp i en annan flik så jag såg inte det. Jag vill ha en kaffe-rapport imorrn!

Marcus sa (i går 21:46)

Till det måste du bifoga antal mått det blir i snitt per bryggning, kaffets prisutveckling och hur mycket kaffe du köpt sedan du blev myndig. Bifoga även alla avier du fått de senaste 3 åren.

                                                                 Bläck + barn = fel


                       

En sak i taget! Eller nä just det, ska man borsta tänderna kan det möjligen vara det allra bästa att stå och vakta barnet sitt samtidigt. Speciellt om man har bråttom till förskolan! Gissa om vi kom ganska sent? Fick en chock när jag såg Nenne efter att ha lämnat henne utan uppsikt i typ tre min ;)


En istidens dag...

Ett litet inlägg kanske det skulle bli...

Det går framåt här hemma, sakta framåt. Det blir så när man inte har tillgång till någon barnvakt (någon annan än farmor o farfar som alltid är goa o ställer upp) så man kan styra upp hemmet och flyttpacka. Det här är svårt att fixa med - med barn hemma. Men det ska nog gå bra allt även om det nu inte blir klart till flyttlasset som går av stapeln på lördag!

En massa ärenden igår och jag höll, säkert helt seriöst, på att frysa ihjäl. Dagislämning, promenad till stan, Skattemyndigheten, Banken, Arbetsförmedlingen, och sedan väntan på försenad buss i en timma innan jag gav upp under istidens tid utan termobyxor om benen. Sedan hämta ut min mobil (som äntligen kommit efter att ha varit hos doktorn), hem för att dra på mig termobyxor och vidare till dagis igen för att hämta lille skrutt. Trodde att jag skulle avlida av köldskador! Kände inte fingrar, lår, fötter och snoret i näsan hade blivit is! Om man säger... Inte en helt okej dag kan jag känna.

På kvällen hade jag TINAt upp och jag och Nenne tog en promenad till Gottfridsberg, 5 min härifrån, dit Marcus tog bilen och lite kartonger. Så fick vi med se bostaden då, där Marcus och Nenne ska bo. Helt okej feeling tyckte jag och innergården var hur mysig som helst!

En inte helt okej, men rätt komisk, detalj på innergården var jag givetvis tvungen att fota!