Nöter ut lite bilder!

Blogg.se nöter på mig. Igen. Det fungerar inte som annars och som man önskar och som det borde. Men det löser sig säkert om en tid som det mesta med data och internet. Bara man har tålamod! Och när det gäller dessa tekniska prylar som jag behöver för att kunna just blogga etc så har jag inget tålamod, alls. Tyvärr. Kanske på tiden att försöka skaffa sig det? Tur i oturerna som råder då och då är iallafall att jag ju har en datatekniker till karl :)

Nu har jag iallafall lyckats, till slut, nöta in bilderna från lördagens middag/lite partaj/bowling så här följer dessa. Om nu inget strular mer för ikväll... Och med detta säger jag nattinatti!

               Stackars pizzabudet blev totalt översvämmad av hungriga PERSONER!
                                  
                                   
                                   ÄTA! PRATA! ÄTA! PRATA! Vilka pratade mest?

                                  
                                               

                                          BOWLANDE! Och det var bara SÅ kul!
                                  
                                  
                                  
                                  
                                   
                                  
                                   
                                   
                                   

                                                             The Winner!
                                  

               Konstigt, vi hittade ett ställe där man kan köpa pengar! Cash Shop! =0
                                  

Trevligt värre!

Igår var det ett år sedan vi begravde farmor. Känns helknäppt att skriva de två orden i samma mening, det stämmer bara inte! Hur som så känns det ofta bättre att tiga än att släppa lös det rivande inuti. Men saknaden tär nåt fruktansvärt och den blir faktiskt bara större och större - ju mer jag inser (?) att jag aldrig ska få se eller höra henne igen <3 Trodde det skulle bli bättre. Jag förstår verkligen nu hur mycket något sådant här kan få en att lida, hur nära jag än kunde förstå innan så kunde jag omöjligt göra det. Även fast jag förlorat fler än farmor i livet.

Hur som.. så är det nu en ny dag, med även nya tankar och saker att göra. Vi har fått sova ut riktigt ordentligt och gick inte och lade oss alldeles för sent igår och jag blev snabbt mätt på cider och bytte ut detta trevliga mot härligt kallt vatten + nachos och dip till slutet av en film vi börjat se. Ja, när vi kommit hem då förstås efter en trevlig kväll med hembeställd mat och trevliga personer :) OCH bowling! Det gick inte speciellt bra för mig haha men det var riktigt roligt! Så det lär bli fler gånger. Bowling är underskattat! Det borde man göra oftare verkligen!

Denna superdupervackra (;)) bild tänkte jag säga "tjing och hej" med igår innan utfärden... Men nu bjussar jag på några till från gårdagen (Eller inte eftersom det är såhär blogg.se verkar fungera numera... Försöker igen senare)








Ses!

Det går inte att lägga ut bild. Blä! Tänkte snabbuppdatera eftersom vi haft fullt upp och ska iväg nu.

Säger bara mat, cider, bowling och goda vänner! Ha en fin kväll!


Ännu mer paket!

Det fick hon idag lilla fröken J. Hennes morfar och Catarina var här ett tag i eftermiddags och så blev hon firad igen lilla gumman. Hon blir inte lite bortskämd! Ett mindre kök som hon kan laga mat vid när jag lagar mat i köket och Duplo som vi faktiskt önskat åt henne. Hon blev väldigt glad åt detta och speciellt duplot tror jag minsann. Har roat sig en hel del med det idag. Tack tack :) Lite fika där till och allt var på topp.

Till kvällen kom Christina på besök också ett tag, jätteroligt att se henne igen. Och där fick hon ytterligare paket! Herregud. Ett litet sött paket med några pixiböcker, supergulligt!

Jennies rum är överfullt och hon är bara 2 år! Jag ska visa bilder på hennes rum en dag snart. Allt utom taklampa är klart därinne eftersom vi förstås prioriterade just hennes rum så att hon ska trivas snabbt i nya hemmet. Vi är mycket nöjda (förutom att det är just överfullt av leksaker ;)) Hon verkar vara mycket nöjd själv, även med det inom parentesen...

                                          
                                           

En chockad älskling :)

                                    

Hittade den här konstiga bilden och minns inte om jag lagt ut den. När vi kom innanför dörren efter att Marcus gamla lågstadielärare öppnat! Men jag tror inte att jag berättade om överraskningsfesten vi hade för Marcus i samband med att han och jag kom hem från Sthlms-vistelsen på ljushotellet... Fullt med folk var där hemma hos hans föräldrar (som vi ordnat med i smyg förstås) när vi kom och det var uppdukat för party om man säger... Han blev rätt förvånad med tanke på att han absolut ingenting anade och han trodde bara att vi skulle hämta Jennie, Max och Minus samt fika lite med familjen eftersom det var hans 30-årsdag :) Sjukt lyckat allting. Men jo, jag berättade kanske lite kortkort om det? Guuuu vilket dåligt minne jag har då!

Mitt icke-sovande barn!

                                            

Hon somnade inte förrän kl 00:15 efter timmars försök av nattande, och vaknade kl 06:15 idag. Inte helt okej. Och jag behöver nog knappast säga mer för att man ska förstå läget här hemma just nu. Säger bara: Tänk om man fick SOVA ett tag! Men den här dagen ska väl fungera den med. Lilla fröken är glad iallafall. Och pigg. Men säg mig HUR kan ett barn vara så pigg som Jennie är jämt? Har jämt hört att barn sover så mkt. Inte mitt barn ;) Verkligen inte mitt barn.

Riktiga bilden...

...var ju ganska mycket bättre än den i tidningen då hihi. Jennie provar här mitt (nu hennes) gamla förkläde jag hade och lekte med som liten. Vitt med enkelt tryck styvmorsviol på. Tycker verkligen om att man sparat en hel del sedan sin egen barndom, eller ja mest min mamma i mitt fall. Men att det finns sparat. Jättekul när Jennie kan ha vissa saker som jag har haft som liten knoddis. Och det har varit litegrann av blandade saker... Som kläder, sängkläder, en vinröd åkpåse i ull som jag fick av farmor och farfar, böcker och leksaker.

                                          

                                                      

Har jobbat på hela dagen här förutom allt bus med Jennie som har varit extra kul idag med en pigg, jätteglad, busig och lekfull tjej. Har städat barnrum, hall, kök, badrum och så fixat hur mycket som helst i vardagsrummet med alla kartonger. Säkert 6 stycken upplockade idag. Känns bra när det går framåt, när man ser en sådan skillnad! Nu är vi helt sjukt trötta och hoppas på en natts god sömn. Sov gott!


Blockerad

Min bankdosa är "BLOCKERAD!". Undrar vem det kan bero på? ;) Mest mig då förstås som lät henne pilla lite på den när hon satt i mitt knä vid skrivbordet förut, men bortsett från den lilla saken? Joho lilla fröken Bus. Jaha så då får det bli en sväng in till banken imorgon då för at få den upplåst.

Har nu insett via lite googlande att jag då INTE är ensam om att ha en bankdoseintresserad småtting hemma! :D Lite småkomiskt detta, men hon kommer inte få plocka med den mera. Det skulle ju kunna bli pinsamt att komma in en gång till sen med samma problem orsakad av samma "sak".


Bildregn från Disney On Ice...

...för den intresserade. Det var två toppentimmar fyllda av spännande och fartfyllda nummer på isen. Riktigt duktiga och ibland glömde man nästan bort att de gjorde allt på skridskor. Fantastiskt!
Jag var där med svärmor och svärmormor :D Underbart!
Nästa år blir det att gå dit med Jennie, då kommer hon att uppskatta det massor tror jag!


       

Det var Musse och Mimmi som var ute på en resa genom några disneyfilmers värld. Historier berättades, på isen, från Lejonkungen, Den lilla sjöjungfrun, Lilo & Stitch och Peter Pan. VACKER musik. Älskar sångerna ut många av filmerna och älskar att sjunga dem själv också. Så fina texter och allt :)

       
       
       
       
       
 

Projekt målning utfört

Först och främst, ett stort grattis till Milla som fyller 26 år idag!!

Svärmor hit idag efter jobbet och hon stannade så att jag och M kunde åka och handla en sväng själva. Vi var borta bara EN timme! Helt otroligt vilken skillnad det är att handla utan barn och med barn :) Så det gick ju smidigt. Vi tog Ikanos Willys så vi kunde gå in en tur på apoteket med. Kalasbra.

Var uppe och städade på vinden efter mitt och Annas målarprojekt vi har hållt igång med två kvällar nu medan hon varit hos sin F, vi målade klart möblerna igårkväll. Tror att det kommer bli bra. Fast vi har ett problem vi två... hade vi bara tillräckligt med tid och färg så skulle alla icke vita saker åka med, om man säger. Marcus börjar oroa sig.

Varma Koppen är slut, sen nattning av mitt lilla barn väntas här och sedan nattning av mig själv. Godnatt!

                                       
                                       
                                       
                                       
                                       
                                       

The one an' only

I Norrköpings Tidningar i lördags var förstås vår skrutta. Med ett återigen akutfoto rakt in på deras mail och en mamma/mormor (fd anställd DÄR ;)) som kollade så hon verkligen kom med. Huh? Vad är det med oss? Antar att den enda anledningen är att vi tydligen ännu inte är HELT vana vid att ha småbarn. För då kanske vi borde varit ute i god tid och inte plötsigt "Javisst fan ett kort ska sändas in IDAG på Jennie om hons ka komma med på lördag" och inte koll på om nån dator fungerar osv.. Men det gick vägen. Tjohoo!


Minikök Duktig från Ikea

                                                       
 
Ja, det blev allt miniköket Duktig från Ikea, som Marina tipsade om. Det var prismässigt vi även ville titta på annat men det slutade ändå vid detta. Ett toppenfint litet kök till den lille som uppmuntrar till rollek, så roligt och det blev en riktigt lyckad present till Jennie från mig, Marcus, Max och Minus. Hon älskar sitt kök!

Fördelar med just detta köket är, förutom med min egen smak när det gäller stilen, att köket har justerbara ben i tre lägen. Otroligt smart, så att köket kan vara med länge! Spisplattorna har lysdioder vilket förstås gör det hela extra skojigt! "Nu varmt" säger Jennie när hon tryckt på knapparna :)

Köket är från Ikea alltså och den stora delen kostar 795 kr. Påbyggnadsdelen som vi köpte till kostar 249 kr. Det finns fina köksredskap till på samma avdelning, om man inte väljer att köpa det någon annanstans. Vi köpte de redskapen som hänger i krokarna samt ett SÅ fint te-set i trä (till och med tepåsar och bullar i trä hoho). Jennie säger kaffe dock för hon vet inte vad te är än tror jag. Hon fick kastrullset av sin mormor och Christer, och glas och tallrikar med koppar av Robban och Cammi. Blev kanon allt!


                                 
                                 

Jennie 2 år

Grattis igen säger vi till Jennie som igår fyllde 2 år och hade en finfin födelsedag med premiär av Mc Donaldsmat, och en smaskig tårta. Paketöppning är väldigt kul tycker lilla fröken med så hon hade en superduperdag verkligen. Här kommer ett bildregn...
















21/2 <3

Har inte hunnit sitta vid datorn idag men vi har haft en toppendag! Jennie är nu 2 år, och hon äääälskar sitt fina kök som hon fått till sitt rum och allt annat hon fått förstås! Och hon har verkligen haft en SÅ rolig födelsedag! Jag kommer tillbaka om allt imorgon, nu är jag så trött!

Nelly.com

Sitter och kikar på Nelly för jag vet att de brukar ha underbara kläder. Tittar mest på skoj men hittade en hel del fint förstås! Det var mitt göra just nu, men strax blir det matlagning och annat fix. Ska även göra tårtor strax och senare uträtta målarjobb med en av mina bästisar :) Om hon tar sig hit vill säga. Det är ju oväder IGEN så tågen kan ju vara inställda. Vi får väl se!

Malo Dress SEK 259, Jeane Blush - NELLY.COM


Jag som i vanliga fall inte gillar när ett plagg täcker bara ena axeln eller armen blev helt kär i denna SÅ fina klänning från Jeane Blush

Duffy Jeans SEK 359, Only - NELLY.COM

Åh supersnygga stuprör i sliten tvätt, me like!

Gail Top SEK 199, Vila - NELLY.COM

Snygg rockig tunika med hål på framsidan. Den skulle vara så snygg över ett svart enkelt linne och lackleggings och jag vill bara haaaa!

20 februari 2010

Nu är det visst redan den 20 februari 2010. Vilket för oss innebär sista-dagen-då-vår-LILLA-tjej är 1 år. Eller hon är det hela dagen imorgon med till kl 18:21 ;) Så det så! Och ifall någon undrar så kommer hon vara min bebis även dagen då hon med vit klänning och skor som knappt går att gå i springer ut genom portar till någon stor byggnad och vrålar med champagneglaset i högsta hugg. Om man säger...

Vår lilla älskling fyller alltså 2 år imorgon den 21 februari, så otroligt fort tiden går! Samtidigt som "hon alltid varit med oss" så minns man dagen som igår. Dagen då hon var tvungen att säga hejdå till värmen i min mage och efter många slitiga hårda timmar fick se livet utanför för första gången! Skrikande kom hon ut från mamma på operationsbordet och strängen klipptes av mellan oss. Hon fick hamna i pappas famn för att sedan komma upp på mitt bröst. Och hon var det MINSTA människoliv vi hade sett med sin taniga kropp av ynka 2385 gram.
Nu är hon betydligt större och kan prata och springa och sjunga och dansa och och och... MASSOR! Vår lilla tös börjar bli stor, herregud! :)

Igår fick hon ett jättefint födelsedagskort av Marina, Peter och lilla Alice. Marina är en duktig scrappare och till och med lilla fröken sa "fiiint" när hon såg kortet :)

                                      
                                      


Fredagsmys...

Nämen kolla så mkt bråte! Och kuddar, och en madrass och en.. Eh? Vem där? En liten tös som somnat i flyttröran! Bild från gårdagen, men samma stil gällde idag. Och i förrgår. Och lär troligen göra imorgon också. En annan somnade sådär igår med. Eller ja inte riktigt men DÄR på madrassen i v-rummet som agerar nån sorts "soffa" under-tiden-vi-inte-kommer-på-vad-vi-ska-köpa-för-soffa. Tror inte att klockan var mer än 20:30. Är man DÖtrött så är man, visst? Skulle ju bara lägga mig ner lite efter mysstunden med älsklingarna och medan de försvann från rummet slocknade jag fort som sjutton! Idag har jag faktiskt varit lite piggare än annars...

Trodde att Marcus skulle vara borta till sent ikväll faktiskt men han har varit hemma ett tag. Haft någon speciell dag med jobbet och ätit gott o druckit lite. Gud, sånt är välbehövligt emellanåt.
Jag har städat en hel del (inte helt ovanligt då jag vet) och så har jag och Nenno busat och myst. Vi har haft fredagsmys! Det ni! Det inkluderade filtar, popcorn, saft, mys och lite av en film. Super!

Nattinatti! Hoppas jag på...

                                             

Pulsande i snön!

Vi har hittills haft en toppenbra dag och både gjort nytta och nöje - som det ska vara tycker jag. Allra helst bör man ju göra nytta TILL nöje :D Och det lyckas vi med rätt bra också.

Vi har lyssnat på Nalle Puh (cd:s som sitter i tillhörande bok) och till detta degade fröken J och jag lagade till en god pastasallad med bl.a. crabfish och ägg i. Matigt och gott och man blev jättemätt, trots att jag glömde både majs och tonfisken! Inte okej.

Sedan vilade vi i en kvart till en bok jag läste om Lillasyster Kanin innan vi for ut på lite äventyr i snön. Sopkastning och efter det bus med boll och försök till att ta sig in till lekparken. Det var ingen höjdare när snön seriöst gick över knäna på MIG. Tänk då lilla fröken J. Men jag fick lov att bära henne. Slängde henne i snön emellanåt och det var väldigt roligt tydligen! :D Tog ett tag att ta sig in mot parken och väl där gick det inte att göra något iallafall så det blev att ta sig ut igen och lufsa på med bollen och klättra i megadengstora snödrivor.

Hem för middagsvila, och städ för mig.


                      Ingridienser: Sallad, tomat, gurka, crabfish, ägg, purjolök, pasta och kryddor! 

                                         

                       Precis inkomna efter en bra stund i snön - skönt trötta och rosiga om kinderna

                                         
                                         


Alma Bloom Säng för de minsta

Har hittat en jättesnygg spjälsäng, helt inaktuellt för min del i nuläget men kunde inte låta bli att läsa lite om den och så :) Klicka HÄR för bilder på Alma Bloom Spjälsäng, bilderna och sängen kommer från Inreda.com.

Riktigt snygg, stilren och speciell design som faller mig helt i smak iallafall. Kanske för de rikare av oss då den kostar nästan 4000 kr ex madrass. Hur som helst, mycket praktisk då den lätt kan fällas ihop och inte ta mycket plats alls samt att den fungerar som vagga åt nyfödda och säng för barn. Super!


Ute med Liten

Nu har vi BÅDA (även M alltså ;)) förstått att det tar en helsikes lång tid att gå och handla. Det är inte mig emot utan jag tycker det är superkul att gå ut sådär med Jennie som lufsar på i sin egen takt. Vi brukar stanna och titta på fåglar, prata om all snö och lära-om-grön-och-röd-gubbe vid övergångställena. Det tar tid, men vi har inte bråttom utan det ska få gå i hennes takt. Det är roligt och lärorikt.

"Nenne handla maten", superstolt vrålar hon ut det i affären gång på gång. Hon drog korgen på hjul och till och med när den blev jättetung ville hon dra den. Jag fick inte ta den. Sedan när jag väl lyckades sno åt mig den (för att den blev tung tung tung) så hjälpte hon istället till med att putta på korgen när jag drog :)

Jennie gick till Priso, inne på Klippet och i mataffären och först väl utanför senare kom hon på att det nog skulle vara skönt att åka vagn hem. Så så blev det, och trött var hon allt då ;)


Valnöt i vardagsrummet?

Trots intresse och engagemang från bådas sidor så får vi ingen ordning på tankarna kring möbleringen i vardagsrummet. Vi har nu funderingar på att byta träslag, nu när vi ändå ska köpa en ny tv-bänk och soffa (som vi då kan ha i en passande färg till det nya). Vi är båda förtjusta i den mörkare färgen numera, Valnöt. Sådan valnötsfanér på tv-bänk skulle vara jättesnyggt och isåfall en brunaktig soffa istället för mörkgrå som tänkt.
Det stora problemet är att vi har vitrinskåp och ett par tillhörande hyllor i väldigt ljust (björk). Nu har vi funderingar på att slå ihop de två "färgerna" i något stilrent projekt här i v-rummet. Men osäkerheten är stor! Tänka, tänka, tänka...


Nenne with my phone...

On facebook:

"Camilla Hesse:
Fick ett roligt telefon samtal idag! :) Det var en liten tjej på snart på 2 år som ringde till sig gudmor, och pratade i några minuter innan hennes mamma märkte något. Hon pratade och pratade, sen kom Thina och frågade hur länge vi hade pratat. Haha Jennie är rolig hon! Saknar man Milla så gör man! ;)"

Så kan det gå när man halvslumrat med tösen och hon får för sig att hämta min skype-tele i sängbordslådan :) Blev lite förvånad kan jag säga! Och Jennie var bra stolt efteråt :)


Effektiv morgon

Oj oj oj, så tidigt man får lov att gå upp ibland alltså! Men drar man igång sig själv som jag gjorde idag så blir det mycket gjort! Innan kl 08 hade jag lagat till lunchen som vi ska äta sen. Bara för att vi tänkte gå iväg till biblioteket och busa bland böckerna samt försöka lura in oss på sagostund från 3 år. Skulle inte hinna fixa klart till Marcus kommer hem för att äta annars.

Jennie har sett ett slag på Pippi medan jag fixat mig själv och bäddat sängarna. Nu ska jag strax avbryta men den här gången gör det nog inte henne något eftersom hon VILL gå ut och iväg mot böckerna! :)

I'll be back. Ha en jättebra dag!


Semmeldagen 2010

Ja, dagen till ära vill jag börja med att lägga ut bilder på Annas och Fredriks fantastiska semlor som de bar hit på en bricka dagen efter vi flyttat. Det var väl VÅR semmeldag kan man säga. TRE stycken (de med tandpetare i) var mina alldeles egna ;p Laktosfria och supergoda! Med EXTRA mycket mandelmassa i - precis som det ska vara. Vi hade en trevlig stund där vid köksbordet må jag säga och det får allt snart bli av igen! Helt underbart att ha det så nära, så nu när Anna är hemma hos sin darling så kan vi ses hur lätt som helst. Ja, allihopa kan ju ses lätt som en plätt nu, det är jättekul! Det tar typ 3 minuter att gå till Fredrik :)! Tycker att ALLA borde flytta till Vasastan! Det vore faktiskt nåt!

                                      

   Fredrik undersöker nog vilken som ser godast ut för o veta vilken han ska plocka åt sig! :D
                                                  

                                                   Och Anna ska bara hinna före!
                                                  

Trivs trots röran...

Skönt att DETTA är över! Mycket skönt. Men jag är så tacksam över er som hjälpte oss, gud vad alla jobbade på! Här hemma är det rörigt än såklart men det går sakta framåt. Vi älskar, som tidigare nämnt, lägenheten. Vårt nya hem kommer bli jättebra. Och trivs man redan trots alla kartonger och all röra så har man nog hittat rätt bostad iallafall :) Det känns toppen!

Jennie är med farfar och Marcus på jobbet. Är själv hemma, det är tyst, lugnt, skönt och välbehövligt. Försökte sova bort den jäkla förkylningen i förmiddags så vi får väl se om man är något friskare snart! Ryggen mår lite bättre bara jag inte bär något och tänker på hur jag går. Den värker inte hela tiden nu och det känns också underbart! :)! Ska dock försöka städa lite nu i sakta mak för om mindre än ett par timmar kommer lillälsklingen hem och då ska vi gosa och busa. Som också känns välbehövligt nu! 
            
           

The home

Sitter och tittar runt på olika nätsidor efter soffor. Vi har varken soffa, soffbord eller matta i nuläget då vi sålde skinngruppen och just det andra ett par dagar innan flyttlasset gick. En vecka i nya hemmet idag och man börjar sakna en soffa rätt mycket. Hade tänkt att vi skulle åka runt idag på förmiddagen på jakt efter den perfekta soffan. Men efter min febriga natt och att vår natt varade i typ 5 timmar p.g.a Nenne Bus så får vi strunta i det idag. Jag ska orka komma iväg på Disney on ice i eftermiddag nämligen!

Just nu är jag på The Home och kollar in möbler m.m. Snygga och stilrena förslag därifrån är detta. Ett soffbord i nydesign och en tjusig golvlampa.

     





En trotsig helg...

Har verkligen inte kommit nåt vidare värst långt idag med något. Har inte kunnat göra något eftersom jag varit SÅ handikappad och nu även blivit sjuk (såklart eftersom M o J varit det precis)! Men god mat fick vi till och tvätten har Marcus skött galant så nu finns det hopp om dagarna igen! För förkylningen och febern tänker jag trotsa i helgen med att försöka jobba på i vårt nya älskade hem, bara ryggen blir bättre - får se efter natten.

Och imorgon ska jag iväg och få se Disney on ice på Cloetta center, med svärmor och svärmormor :). Längtar! Det ska verkligen bli jättekul! Hoppas innerligt att jag klarar av att sitta under den tiden bara. Det har bara gått korta stunder idag. Skitrygg man fått då! Som man vill ha en välfungerande kropp nu! Ska jobba på det.

Nu blir det strax sängen. Godnatt!

Vardagsassistans...

Svärmor kom hit ett tag för lite assistans i vardagen p.g.a min eländiga rygg som blev värre under natten. Kunde inte heller sova då jag måste ligga som en köttbulle om den inte ska värka hela tiden. Har strålat ut ända till knäet idag, lagom skönt hmm. Britt gick ut lite med Jennie och medan jag nattade middag så diskade hon åt mig. Gulle <3 Fick även semla från bageriet till kaffet :D Ligger här i min säng, näst intill orörlig och ska förbli det tills snuttan vaknar igen. Önskar att jag ska sluta ha så himla ont snart, riktigt hemsk känsla över att det blivit såhhär igen med ryggen. Om det hjälpte skulle jag gråta ut mina floder tårar för det...

Ska försöka hitta min kabel till kameran (osmidigt att packa ner den bland kartongerna, inte okej!) sedan så jag kan komma igång igen med bloggen! :)

Grattisar

Stort grattis till mammas man Christer och till Daniela som fyller år idag. Även stort grattis till mamma och Christer på deras ettåriga bröllopsdag - som de dessutom firar där de i hemlighet gifte sig för exakt ett år sedan, nämligen på Teneriffa! Härligt att de unnar sig. Hoppas att vädret är till belåtenhet och att förödelsen där börjar bli bättre.

Ryggen har gått i kras igen så att säga så vi kommer inte iväg någonstans men har idag, mest innan det då förstås, kunnat packa upp 7 kartonger + 2 säckar. Så det går sakta framåt hela tiden iallafall :) Jennies rum är det stort PRIO på så det är strax klart. Blir fint och bra :)

Nu sovtajm! Och Milla... Skypen fungerar nu, så vi hörs imorgon :)!


En styck febrig dotter

                                                              

Nenne är sjuk. Hon hade ganska hög feber igår och det har fortsatt med hosta och snorerier. Febern är framme och gör henne hur matt och känslig som helst. Och så rosig om de små kinderna. Det enda positiva är att hon har lust o tid att kramas hela tiden nu ^^ Men nej, jag vill hellre att hon är frisk och snål med kramarna, ifall någon skulle undra ;)

Fröken Sjuk ligger i sängen redan på egen begäran (de höga graderna inom henne gör sig tydliga!). Har varit iväg till Priso och Klippet. Det är lite småkul att vandra runt där inne kan jag tycka. Massa smått o billigt ;) Jättebra att faktiskt handla det som går där, typ toalettpapper, tvål, rengöringsmedel o.s.v.
Britt kom hit efter jobbet och sedan kom Johnny en sväng också, mysigt!

M har jobbat i Sthlm idag och rest med tåg. Hem-tåget var försenat så han är inte hemma än, men kommer nog snart. Jag ska packa in lite mer av mina kläder i garderoben och sen lägga mig jag med. Läsa och så sova.


Men den här var ju rolig!

                              

Inatt har Jennie INTE ramlat ur sängen utan sovit gott i sin nya säng. Det är verkligen inget problem med nattningen heller längre, wooow! Och hon somnar mellan kl 20 och 20,30. Precis som vi vill ha det! Fantastico! En annan grej som ändrade sig helt plötsligt i och med flytten var att lillan nu vill leka själv på sitt rum. Hennes förra rum låg så avsides i lägenheten och jag förstod väl att det var därför hon "aldrig" ville vara ensam där! Nu ligger det jättebra till och har blivit jätteskoj! Det känns ju enormt bra kan jag säga.

Här är några pics jag tog och lade in kvällen innan vi drog från Blacka. Jennie hade visst fått upp ögonen för en "bebis-pryl" som hon inte ville leka med när hon var bebis. Men nu var den plötsligt väldigt rolig! Hmm.


Senaste nytt

Byte av arbetsförmedling avklarad. Jennie ramlade ur sängen i natt och Minus jamade hela natten.

1. Gick till stan, på stan och hem från stan allt som allt 4 timmar - i snö, med barnvagn, och utan mössa. Det senaste gjorde att kylan satte sig i halva hjärnan vilket resulterade i extrem huvudvärk. Det fick mig dock att glömma en del av flytt-träningsvärken i vaderna som innan gjorde att jag inte kunde gå, typ ;p Besöket på en överfull arbetsförmedling (massa konstig utställning från olika länder.. men jag kom undan att behöva besvara något på tyska, engelska och franska, och behövde inte ens försöka förstå norska eller danska. Tack innerligt) gick bra och tog typ 5 min.

2. Jennie sover i vanlig säng nu. Fast utan ben. Den ska agera säng på natten och dagbädd/myshörna på dagen. Vi hörde något litet duns inatt och undrade vad det var. M gick upp o fick se att Nenne ramlat ur sängen och fortsatte vara sovande på golvet :D Ingen större skada skedd alltså.

3. Max är okej med nya placet. Inte Minus. Precis som väntat. Tar väl ett par veckor innan han blir återställd. Han jamade och var orolig hela natten så ingen mer än fröken Bus sov inatt. Inte mycket och inte mellan iallafall. Säkert 1,5 timme för min del. Så nu hoppas vi denna natten blir bättre!

Trist att jag inte kan uppdatera mer nu när vi inte fått in nåt nät än. Och trist med INGA BILDER. Förövrigt trist att vara utan sin telefon o skype med. Men det blir bättre tider snart! Natti!

En sväng på stan

Det är ett jäkla jobb här hemma haha, men ändå jätteroligt förstås! Det är bara inte så lätt att packa upp och fixa till vårt nya hem med en liten skruttunge springande runt benen ;) Men igår gick det bra för då var hon ännu i Ryd. Idag blir det andra bullar! Fast först ska vi göra stan ett tag. Typ byta arbetsförmedling (som man måste göra första dagen när man flyttat) och så tar vi en sväng på stan. 10 min gångväg till stan äger... Speciellt när man har sådan träningsvärk i vaderna att man knappt kan gå ;p

Vi har klarat dagen!

YES! Dagen överlevdes av oss allihopa! Fantastiskt! Stort tack till alla underbara som ställde upp för oss idag, utan er hade det aldrig gått i dagsläget. Och utan er annars hade det tagit en vecka!

Tack till Johnny, Johan, Anna, Fredrik, Mattias, Robban och Cammi! Ni får ge igen sen ;)

Kändes seriöst oändligt och blev två resor fram och tillbaka med släp och skåpbil. Alla har kämpat på helt tokigt mycket och har lätt tränat för ett tag framöver. Lägenheten som blev städad av städfirma då den inte var städad alls, är nu jättefin och badrum och kök glänser. Golven är skitiga efter oss (snö, blask o skit) dock och det blir mycket jobb imorgon med allt. Men Anna kommer hjälpa mig :-) Och äta semlor...

Har nu ätit vår andra middag idag som svärmor fixat. Tack snälla Britt som tagit hand om det och både vanligt barn och våra små pälsbarn! Nu ska jag och Marcus åka hem. Hmm. Hem? :-) Häftigt, men det lär nog ta ett tag att få iordning OCH att förstå att vi nu ska bo här i Vasastan, Linköping.

Vi hörs när jag kan då o då - tills vi får eget nät again. Ta hand om er!


Bye bye beautiful...

...home.

Inte fick jag ordning på't igår när jag försökte blogga från mobilen nerbäddad i sängen. Nä, det gick inte. Ska kolla upp det där så småningom. Sedan släckte jag visst lampan helt däckad och sov riktigt gott hela natten efter renbäddat och ett varmt härligt sista-bad i älskade karet. Farmor och farfar hämtade Jennie, Max och Minus igårkväll.

Nåja. Sista sista allra sista dagen här hemma i vårt hem där vi trivts kanonbra från första början. I vårt hem där vi har skapat oändligt många och flera av de allra viktigaste minnena vi kommer att bära med oss. Men nu är det dags att skapa nya minnen i ett nytt hem, och det ska vi förstås fixa! :) Det är dags att kånka och slita för att sedan ta farväl av detta. Och dra vidare.

Jag vet inte hur snabbt nätet kommer igång där hemma sen men tror att det ska gå undan! I annat fall hör ni av mig när jag rymmer till närmsta (?) dator för att hojta lite till er! På återseende and Goodbye!


Tack för allt

Lämnade en liten blomma och ett kort till personalen på Blåsippan igår vid hämtningen av Jennie, som tack för allt. För all omtanke, engagemang och den äkta vänligheten. En del har verkligen rätt jobb! Kommer mejlas lite så småningom med. :) Kommer vara kul att höra något från dem nångång och tvärtom, då vi verkligen tyckt om dem så himla mycket! Har fotat lite ur Jennies portfoliopärm men det kommer senare. Har varit mer än fullt upp idag - sista dagen här hemma idag. Imorgon går fllyttlasset in mot storstan!

Ska fixa lite till, sen ger jag upp för ikväll trots att det är en del kvar. Ett bad och så nattinatti. Men jag återkommer med ett inlägg till efter mitt sista bad här i karet! Tjopp!

                                       
                                       


Picnic on the floor

Konstigt nog hade jag inte med en av mina älsklingar (min KAMERA) när vi var i nya hemmet i måndags för att kolla läget. Men tog några dåliga bilder med mobilen i dåligt ljus :D Knappast värda att lägga ut men här är en bild iallafall som visar picknicken vi hade på köksgolvet Jennie, Anna och jag. Vi kände för fräsch frukt och juice till "mellis" så det blev ett paket underbart goda vindruvor, som dessutom är det Jen älskar mest, och Brämhults färskpressade apelsinjuice. Och till efterrätt (efterrätt till mellanmålet ;)) blev det mandariner och bananer. Gott gott. Så sen orkade vi busa på. Eller det var mest J och A som busade på, och då menar jag att de verkligen gjorde det :D Så söta så och det är så kul att titta på dem när de är igång.

Sen ett tag innan vi skulle gå blev Nenne jättetrött och sa "foffa" med bedjande ögon. Undrar hur hon tänkte då hihi. Finns inte en enda möbel än, men hon kände sig som hemma redan. Fantastiskt!

Apropå soffa... Ett par äldre män har precis varit här och hämtat hela vår soffgrupp + soffbord och matta. Så nu ekar det här inne i vardagsrummet vill jag lova! Sålde möblerna och förlorade 10 500 kr på det :D Inte helt okej! Men vi vill inte ha skinnsoffa mera. Vi vill ha något mjukt och skönt i tyg, som man kan krypa upp i om kvällarna bara för att mysa. Men visst lär vi sakna vår fina soffgrupp massa med :(


Rovdjursattack!

Knasig natt. Kunde inte sova något bra alls för att ryggen gjorde så jävla ont. Men Jennie sov rätt bra trots att hon fick sova på madrass i vårt sovrum för att underlätta för oss gamla och svaga. Hon tyckte nog att det var ganska roligt tror jag! Max och Minus tyckte dock att det var jättekonstigt och att allt inte alls stod rätt till. ;)

Vilka små fasansfulla rovdjur vi har hemma egentligen! Råttan äts upp i ett nafs. Ja eller den flås iallafall så den blir helt naken stackars lilla leksaksråtta! Och snabbt går det. Inget jobb är klart förrän det är klart ju...

                                  

                                                         


80 år per styck

Trött tröttare tröttast. Så det är hög tid för natti natti nu. Alldeles sent mot vad jag hade tänkt. Och inte har jag hunnit med det jag tänkt. Framförallt har jag inte kunnat sitta ner något - för min rygg pajade så illa förut att jag inte kunde ta mig från ögonblicket i hallen när det plötsligt hände (utan någon som helst rörelse) till vardagsrummet och soffan. Det tog lång tid innan jag ens vågade röra mig för att jag helt enkelt var rädd att rasa ihop helt. Har ännu svårt att stödja mig på ena benet, som det strålar ut från ryggen till. Men mycket bättre är det nu iallafall mot förut. Har kunnat gå myrsteg och faktum är att just det känns bättre än att stå stilla eller sitta. Men ligga är klart bäst så det blir dags för det nu igen. Hoppas bara lilla gumman tänker somna snart för än har det inte gått. Urless på min kropp för tillfället. Sur och ledsen över att det måste vara såhär. Känns orättvist, dels för att jag tränat så mycket i mitt liv men också för att det antagligen beror på just den träningen. Ett flertal faktorer spelar in men jag blir ledsen över att ha förvärrat min egen rygg när jag inte visste bättre. Och än mer ledsen nu när den hade blivit starkare att det blev dåligt igen när jag gjorde allt på egen hand fast jag egentligen inte orkade. Svaga lilla jag. Men månaderna har gått och nu när det snart är februari och efter flytt och allt så blir nog både jag och M starkare och kan ordna allt tillsammans igen. Så allt löser sig väl till slut efter några månader som 80 år gammal per styck :)


Förena nytta med nöje

Precis hemkommen från ett väntat sorgligt farväl på förskolan. Jennie förstod inte så mycket men båda fröknarna, A och B, som jobbade fick varsin kram o puss av lilla gumman iallafall. Vi fick med oss portfoliopärmen och lite annat hem som jag ska visa upp senare. Så himla kul att titta i! Återkommer...

Kollade precis in på Aftonbladet och ögonen synade en intressant artikel som handlar om Lara som anser att spelet Wii Fit's workout räddade hennes liv. Jag tror henne. Hon ville inte visa sig på gymmet men visste att hon behövde gå ner i vikt. Så hon tränade hårt en timme om dagen och hade efter ett år gått ner 50 kg. Bra jobbat! Nu mår hon bra över sig själv igen efter tiden med tröstätande upp till 114 kg.

Jag tycker verkligen att det tv-spelet är grymt bra! Att slå ihop nöje med träning (som jag själv iallafall tycker kan vara rätt trist) är en riktigt bra idé. Jag har själv hållt på med det i korta perioder då och då. Ska faktiskt snart börja igen. Jag kommer då blanda Wii-Fit med att träna pilates och eventuellt någon gympa nånstans. Det känns riktigt kul =)


Fynd från Åhléns

En snabbsväng in på Åhléns i måndags vid lunchtid. Men för första gången tyckte jag inte att de hade så mycket av värde. Jag brukar annars gilla den butiken väldigt mycket. Det är roligt att bara gå omkring och titta där inne annars. De rear fortfarande ut en hel del "gammalt" så kanske är det därför. Men så hittade jag plötsligt ett par fynd som min plånbok gillade mycket :) Det var halva reapriset på denna tvålpump och tvålkopp. Toppen till vårt badrum!

Köpte ju för ett tag sedan en tvålpump Le Bain från Hjortgården som tyvärr inte fungerade så jag fick pengarna tillbaka. I övrigt har den butiken jättefina saker i min smak och stil. Skulle kunna tänka mig att beställa några tvålar därifrån sen nångång. Till exempel i denna härliga "smak" som Hallon/mandarin från Provence:

         
      Bild lånad från Hjortgården




Nu har jag gjort bort mig!

Min lilla tjej verkar vara beredd nu inför sin sista dag på förskolan Mellangården och sin fina avdelning Blåsippan med de underbara "fröknarna" A, B och E. Jag är inte beredd. Jag tycker det känns urtrist! Men ett måste. Och så småningom blir det nog ett nytt bra dagis. Fast det blir nog lite orättvisa tankar i början av mig då det blir svårt att slå detta ;) Ska försöka vara snäll och rättvis i min bedömning av det kommande dagiset sedan, hehe.

Jennie ville vara extra fin idag när det är sista dagen. Hon ville ha klänning sa hon. Men hennes knasiga mamma har visst packat ner alla klänningar precis nyss, förstås utan en tanke på "sista dagisdagen". Hon börjar säkerligen undra nu om det verkligen stämmer det där med våra likheter och vår smak för kläder, skor, etc. ;D Men jag ska göra mitt bästa för att återfå tilliten när det gäller det. Hur kunde jag för en sekund tro att hon ville ha vanliga mjukiskläder denna dag, hur kunde jag inte-tänka-på-detta när jag packade? :)

Jennie och Kotte ser på "fiskarna" återigen. Hon älskar den filmen. Jag ska göra mig klar nu, det sista, sedan är det dags att kämpa sig genom all snö till dagis. Men idag ser det iallafall ut som att det inte är storm och som att det inte har snöat över den senaste plogningen. Så kanske går det okej att ta sig fram idag? Hoppas!

                                           

Vi kom inte iväg

Idag blev det inget dagis för lilla Nenne. De ringde alla 15-timmars-barn's föräldrar imorse, till oss 5 min innan vi skulle ta på oss ytterkläder :D För dåligt med personal idag. Men som Marcus sa hade det nog inte gått att ta sig till förskolan idag för vädret som råder och all snö. Så det var nog lika bra! Synd bara när det skulle varit näst sista dagen för fröken Bus där. Imorgon blir sista dagen. Sorgligt.

Vi har inte gjort så mycket idag. Finns inte mycket att göra hemma nu men tänkte att vi skulle dansa lite och så, om hon vill, "baka kaka" sedan. Dega med trolldeg.

Själv behöver jag få massor gjort här hemma som vanligt senaste tiden förstås. Men snart ni! Snart är det över med detta! När vi väl är på plats behövs ingen stress, no way.

Supersöta Trumpette

                                          

Köpte två par sådana här rosa sockor från Trumpette för ett tag sedan på rea. Ett par till Jennie (se bild nedan!) Så himla gulliga så det är inte klokt! Ser ut som strumpor och finskor :), och ett par till min sysslings nykomling Ayla. Hoppas hon ska tycka om dem ;) Att de ligger i en prinsessväska också då gör nog sitt iallafall för lilltösen ;)


Kel med Max

Godmorgon! Här fick man gå upp tidigt, tidigt ur den varma sängen. Och det första Jennie ville göra efter blöjbyte och påklädning var att se "fiskarna" (The Reef). Och visst, det kunde hon få göra. Så nu ska jag strax stänga av det och så ska vi äta frukost nu innan vi måste kämpa oss iväg genom den tjocka snön till dagis. På dessa oplogade vägar här ute på "landsbygden" är det verkligen helt otroligt svårt att ta sig fram. Även med pulka! Men snart kör vi.

Här är ett par sötisbilder på när vi gosar med Max. Igår. Jennie kittlar honom på "foten" och pussar honom, medan jag kelar och klappar. Snacka om att bli omhändertagen. Han njöt stort vår Max!

                                    
                                   

Snöbollar & Igelkottar

Har unnat mig (unnar mig av en av den vänstra påsen just nu ;p) lite godis idag. Det finns verkligen inte mycket godis jag gillar men dessa två sorter är riktigt goda. Snöbollarna är sådana med kola inuti och de högra är omtalade, mellan mig och farmor mest, som farfars favoritgodis :) Och de är ju så goda så. Trodde förut inte att jag tålde nån av dessa men speciellt inte "farfars" godis då jag trodde att det var laktos i. Det är nog så också egentligen, men inte i just denna förpackningen tydligen - vi får hoppas att det står rätt på innehållsförteckningen.

Hur som helst, lite gott att unna sig av detta idag. Men annars är jag inte mycket för sötsaker alls som många andra. Däremot undrar jag hur jag ska klara av att jag är så sugen på semlor dessa dagar när de syns överallt! För DET är trots allt något jag gillar ;D

Idag var ingen dator-dag alls typ. Har fixat o styrt som man gör hela tiden nu. Hoppas på att kunna sitta här några korta stunder imorgon istället :) Godnatt!

Pläd från Chilli

Hur mysigt ser inte detta ut? Jennie myser på i soffan med mammas favoritkudde från sängen och med mammas älskade julklappsfilt som är köpt på Chilli av min mamma. Den KAN man inte frysa i, inte ens när man är så kall som JAG :D

Den är verkligen en härlig inredningsklick i vardagsrummet eller sovrummet, eller var man nu vill ha den. De har nyligen reats ut till endast 199 kr styck på Chilli, och de har givetvis sålt mängder! En hel vägg med hyllor bar dessa underbara plädar i ett flertal färger att välja på. Det finns nog en del kvar men man får troligen skynda!

The place

Tuff dag återigen, men Jennie har ju skött sig exemplariskt som ofta när man ska iväg på massa saker med henne (vilket kanske borde vara hon skulle bråka eller vara grinig :)). Nävars men hon är ofta väldigt glad och snäll men när hon är trött blir hon ÄNNU MER bestämd än annars och ska bråka och vara extremt olydig. Vem blir inte tjurskallig när man är trött liksom :)
Är extremt trött apropå det så hinner inte ens med att fixa in någon av dagens bilder :(!

Man tittar på någons hem i fem minuter och ska snabbt kunna se om det är ens eget blivande hem, går ut, diskuterar, tänker ett par dagar och bestämmer sig. Wooops.. så ska man flytta och förbereder allt. Men hur var det nu det såg ut där? Hur såg det ut i det och det och det rummet? Var det en bänk där? Vilken ton på tapeten var det i hallen? Ja, frågorna blir ju en del eftersom man glömmer så fort. Och så plötsligt kommer dagen man får nyckeln till sitt nya hem och ska dit "för första gången"...

Jag var rädd att jag mindes fel om mysigheten, och allting i princip, till slut men vårt nästa hem var verkligen över förväntan. Det var sådär som vi vill ha det nu när vi ännu en gång kommer att bo i hyresrätt. Vi ser fram emot detta ännu mer nu, vi kommer nog verkligen att trivas där om man säger. Antagligen inte nåt speciellt i andras ögon men vi är jättenöjda :) Så kul så!
Dock var The place inte städat ett dugg så det får dem fixa den här gången, var riktigt hemskt faktiskt. Den här gången tänker inte jag ligga med skurtrasan på golvet och tjuta av utmattning för att behöva flyttstäda sitt NYA hem direkt. No no. :)

Måste sova.

Ner mot staden...

Dans, bus, lek och stoj! Det har varit en mysig morgon här i Ryd, trots tidigt upp efter en natt nästan helt utan sömn. När Jen vaknade och fick se mig vid hennes säng blev hon jätteglad. Tänk att mamma var där! Hos farmor och farfar. Vi kom ju hit så sent så att vi inte hann träffa lillan igårkväll.

Vi har ätit frukost och ätit lunch med precis, och ska strax bege oss ner till stan. Fixa ett par saker, möta upp Marcus och få nyckeln hem till the place och sedan möta upp Anna som ska följa med dit. Känns som en spännande dag, så strax går vi mot bussen (som Jennie tjatar om att vi ska åka med).

Ha en fin dag!