Min lilla prinsessa!

MIN EGEN LILLA SESSA!

Min absolut största kärlek i livet. Min ögonsten, min dröm, min framtid, MITT ALLT. Min Jennie!! :)Årets första vattenplask!

Jag har helt glömt bort att säga att jag har varit iväg och plaskat vatten! Det är ju en megastor händelse för en minusgraderädd tös som jag. Japp, jag har alltså tagit mitt första (ev enda?) bad denna sommar och det var inte ens krampkallt (!!) utan bara väldigt kallt först och sedan både kallt och faktiskt rätt skönt. En hästflicka försökte under en längre tid stoppa kampen med "sina ägare" som försökte få ner henne i vattnet. Men hon gav sig till slut och badade en del i sjön hon med. Så båda badkrukorna (hästen och jag) kom i vattnet, tjohoooo! Fast hon tog längre tid på sig ^^


                            


Lilla Holmen...

Vi for iväg med bil till det efterlängtade apoteket först efter vi gjort iordning matsäck till en liten utflykt. Hur kan en medicin se ut exakt likadant som hemma men ha ett annat namn. Typ som att jag, Thina, skulle heta något helt annat på finska liksom. Inte okej! ;) Hur som helst fick jag tag i pollentabletter samt nässpray MED kortison - så nu jävlars ska jag bli frisk!

Sedan blev det då dags att åka ut till Lilla Holmen. Där finns det olika roliga, små och stora fåglar samt kaniner, bland annat min favorit somm är sort som en HUND. En sådan ska jag HA nångång, måste ha en sådan! Underbart! Tyvärr fick jag denna gången inte med den så den SYNS hur stor den är men den är iallafall på bilde här nedan. Efter att ha sprallat runt och tittat på djuren så blev det till strandlekparken där vi lekte lite och fikade coffe, saft och äggmacka. Massa mysigt och jättehärligt väder!

Hem och laga mat. Karlarna skulle köra Gocart så det blev bråttom med middagen, men sedan blev det inte av att köra ändå av någon anledning där borta. Åt vansinnigt mycket Milla-köttfärssås och spaghetti så jag blev tvungen att dö ute i gräset i solens sköna hetta. Lagom vimsig i bollen och med ett helt gäng nya fräknar gick jag in och upptäckte att Milla med hade somnat efter amningen. 

Nu har vi precis åkt en kortis i bilen, plockat blombukett till stugan där Britt och Johnny anländer om några timmar och lyssnat på HÖG partymusik bara Milla o jag. Nu blir det en Gin & Tonic :)! 
                                   

                                     
                                     
                                     
                        
                                    
                                     
                         
                                     
                                     
                                     
                                     
                         
                         
                                       

På fartyget...

Innan vi fortsätter dagen här på och omkring Skarpnåtövägen så tänkte jag slänga ut några bilder från båtresan :) Kommer nog mer bilder senare ikväll.. bilder från vår lilla mysiga utflykt till Lilla Holmen idag. Ha en bra kväll!

Trivseln är hög

Resan gick mycket smidigt och vi var i Norrtälje lagom för att inte ens behöva titta på klockan under matshoppingen på välbekanta Flygfyren, så skönt så! Förra resan hit för ca 3 veckor sedan var vidrig av stressen då trafiken under väldigt lång tid var hemsk - så pass att vi åkte i krypfart jääääättelänge och trodde att vi inte skulle hinna i tid till båten.

Vi grillade korv och hamburgare när vi kom fram, gott gott. Nu har våra kvällsledsna barn somnat och vi sitter och slappar i soffan. Undantaget är Milla som ligger på golvet och tycker att vi ska dra ut hennes kropp. Ordet var "sträckbänk". Hon har ju ont fortfarande stackars hjärtat mitt.

På bara några få veckor har det hänt massor med lilla bebisen, och jag får henne att le massor :) Hon är så enormt fin och mitt hjärta smälter när hon tittar in i mina gröna och babblar på för fullt. Det blir dyra telefonräkningar här i framtiden. Dyrare än nu alltså... 


             
              
             
                                   Bilderna är från nu i början av juni och inte nu.
Bihåleinflammation...

Jag har ställt min egen diagnos och det slutgiltiga resultatet efter 6 veckors kämpig förkylning och diverse symtom blev svaret Bihåleinflammation. Ska åka mot Kapellskär nu och nej vårdcentralen ville inte göra några undantag för mig... "Det är endast telefontider på morgonen fram till öppna mottagningen i förmiddag". Tråkigt för mig...

Förkylning som vägrar ge med sig, huvudvärk i pannan som är halvläskig, hostat som fan i flera veckors tid och tjockt äckligt snor. Kan inte böja mig framåt utan att det känns som att huvudet ska öppnas och allt där i ska komma ut.. INTE OKEJ, verkligen inte okej.

Så nu hoppas jag att det går över av sig självt. Rådet panodil, nässpray med kortison och dricka mycket vatten fick jag.. Så det borde väl kunna gå över utan meducelin!                                                              


Jag kommer sakna er

Dåliga bilder det blev jag vet... Det var inte så smidigt att försöka få kort på de små grå.

Jag hade både Max och Minus mig i sängen igår morse och passade på att njuta av dem och deras närhet hela förmiddagen nästan. Nu är de hos Robban i Norrköping - my home city och där ska de bo i en vecka nu. Det är så jäkla sorgligt när man ska vara ifrån dem såhär! Jag tror att det är så särskilt för att man ju inte kan förklara var man tar vägen, och varför de forslas bort ett tag. Eller ens att det bara är just ETT TAG. Men jag vet iallafall att Robban tar hand om dem på bästa sätt och de känner ju varandra sedan många år tillbaka ;)

Mina små grå fyllde förresten 10 år den 20 juni. Helt otroligt vad tiden går fort!

Kommer sakna dem så otroligt mycket. Mina bäbisar.


                               

                               


Midsommarafton 2010

Om alla haft en bra midsommar känns det som att jag borde ha frågat ungefär IGÅR :) Men hoppas att ni hade det iallafall, och från vissa har jag ju hört hur bra de haft det. Kul! Midsommarafton är en fin dag/kväll tycker jag. Vår midsommar blev inte alls som tänkt med stångdans och så men ack så trevligt och så underbart skönt vi hade det i det perfekta vädret. Bara jag, Jennie, Marcus och Mattias och en hel del riktigt god mat!

Några bilder följer här då, speciellt för att visa hur duktiga Matte och Nenne är på att juvla (stavning?) och så enooooormt vacker jag är i Mattias solglasögon ;)

Jag startade med vanlig Herrljungacider men det blidde faktiskt rött vin framåt kvällen sedan. Karlarna drack lite öl och breezer. Kvällen avslutades med en mycket trött (men rolig) match sällskapsspel ala RETRO-spelet :) Marcus vann, åh! :(

                                       
                           
                                        
                                        
                             
                                         
                                        
                                         
                                        

Är så sugen!


Jag vill pierca@mig.nu! Nu nu nu! Undrar om det kan stämma att jag tänker påd et varenda dag. Japp! :) Och fruktansvärt störande att gå förbi Federal och bara kunna drömma om att ha det gjort!

Vilket extremt hemskt problem jag har va?! ;)


                                                      

I really need you

Here I am

Will you send me an angel

Here I am

In the land of the morning starNattalie <3

Jag älskar och saknar en liten person så grymt mycket. Hon heter Nathalie (Natalie, Nattalie? Inte bestämd stavning ännu). Fint va? :D Hon är den sötaste lilla bebisen jag vet och jag smälter så fort jag hör henne låta det minsta lilla i bakgrunden i telefonen. Till och med när jag hör henne gråta. Kan tro att hennes mor och far inte håller med om det som jag skrev nu men de ser ju och hör henne jämt, det gör inte jag. Så som sagt, minsta lilla gny! :D

Hon är så len, så söt, SÅ PERFEKT!

Om FYRA dagar får jag se henne igen, längtar så otroligt mycket!

                                           

Det gåtfulla folket

Vet ni vilka "Det gåtfulla folket" är? Det är våra barn.

Alla små barn i hela världen tillhör det gåtfulla folket. De lever som i en helt annan värld än vi vuxna. En helt annan värld. Ett främmande land som vi hela tiden försöker förstå. Trots att vi varit där så intensivt och engagerat så minns vi inte. De tänker, lär och vet saker plötsligt och allt går i ett rasande tempo.

Ändå har de tid (jag inser att hela världen just inte fungerar så tyvärr) för dem själva - för att vara just dem och att vara just barn, eller vad de nu är för stunden. De leker och befinner sig i andra tider, på andra platser, i drömmar och i verklighet. Ett tankesätt och en enorm fantasi de har som är som att det var ett helt liv sedan vi vuxna hade ens en liten möjlighet till att leva i. Jag minns att jag lekte och verkligen LEVDE men kan omöjligt förstå hur jag tänkte och kände under lyckans tid. Men man blir något av att få leva ut, av att få vara barn och framförallt genom att få vara älskad.

Jag hoppas att alla människor en dag ska ta väl tillvara på sina barn, och på andras barn. Önskar våra nästa, våra barn, vår framtid.. en mindre "fel" värld och ett léende från varenda vuxen person de möter.


                             
                     
                     
                

     
Det finns en låt som är så vacker, Det gåtfulla folket med Carola. Mycket fin och så sann    
textmässigt. Googla! :)


Det kungliga bröllopet

En 330 cm hög tårta, 11 våningar och var det 250 kg? En enorm jättefin tårta trycker folket i slottet i sig just nu, läckert. Efter ALL MAT de har ätit hela kvällen. Undrar hur mätta de är nu ;) 

                                                


Jag har faktiskt sett på bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och hennes, numera, prins Daniel. Trots att jag knappast trodde att jag skulle komma ihåg att slå på teven. Har inte varit intresserad alls förrän igår när jag kom på att jag ville se alla uppklädda festglada människor. Så jag är glad att jag haft teven på hela dagen sedan de sa ja till varandra i den stora kyrkan. Det är ju fasligt mäktigt detta och helt klart underbart vackert! Det var fint att se. Skräckfylllt dyrt dock så försöker låta bli att tänka på det.

                         


Vickan var supervacker som alltid, men visst gör bröllops-outfiten henne totalt magisk! Hon har glittrat alla dessa timmar och lyckan sin hon generöst delar med sig sprider sig nog genom hela Sverige, och vidare. Mycket fint bröllop, enormt vackert brudpar och jättefina tal av Vicktoria, pappa Kungen, Daniels far.. för att inte tala om talet Prins Daniel själv höll till sin nyblivna hustru - där kom mina tårar med ;) SÅ romantiskt!

Angående klädseln hos tjänstefolket under denna stora händelse kan jag tycka att det var lite väl överdrivet och töntigt, men att se alla de vackra kvinnliga gästerna var roligt tycker jag. Finaste klänningarna som jag sett under sändningen var faktiskt denna blå klänning som Prinsessan Madeleine bar, samt Kronprinsessan Mette-Marit's ljusblå jättevackra klänning. Brudens vackra eleganta stilfulla klänning (som faktiskt inte alls hade några längre ärmar - bra :)) var lovely! Fast jag skulle nog ha skippat det 5 meter långa släpet ;D

Jahaja...

...tillbaka eller inte tillbaka, det är frågan. Jag ska hur som helst ägna mig åt utomhusvarande i en mysig trädgård i Ryd idag. Grilla och smaska. Vad ska ni andra hitta på?

Undrar förresten vad kronprinsessan och hennes älskade gör idag, jag tror att de har en redig slappardag framför några bra filmer. Eller så kanske de sitter ute i gröngräset och löser korsord med ett par termosar svart. Vem vet, vem vet... De har säkert inget speciellt att göra idag.


                                     


Bakgårdsmiddag

Farmor Britt kom hit efter jobbet och då knallade hon och Jen ut till bakgården. En stund efter dök jag och M upp med lite enkel middag till oss alla. Det blev grillad kyckling, potatissallad, tomat och citron/lime-saft till. Svalkande gott, fattades bara is. Mums med kyckling men är fortfarande övermätt så jag lider! Mysig avslutning på en tuff dag (den förbannade ryggvärken!). Farmor lånade min cykel med barnstolen på och tog med Jennie hem till farfar där hon hämtas just nu av far sin. Själv sitter jag åter i tankarnas djupa värld och glor på nätet. Okej, mest spelar jag Shisen för att undkomma vardagen litegrann.

Ska strax ringa förskolan och meddela vår återkomst imorgon (om jag överhuvudtaget kan bege mig någonstans imorgon med min rygg)... Undrar hur avslutet på inskolningen blir nu då, om vi kan fortsätta lite nästa vecka kanske trots semesterdags...


                                      


Äntligen lite inredning igen :)

                             
                                                                Bild lånad från Jotex

Vårt hem är inte klart än trots att vi bott här sedan i februari. Vilken tid det tar när man inte är rik! :) Men det får gå sakta framåt, bara jag hela tiden får utveckla mina idéer om hemmet. Trivs som fisken i vattnet i den här lägenheen och förstår faktiskt inte hur jag ska kunna lämna den nångång..

Det vi främst behöver är att få tv-bänken såld, den står och tar plats i vardagsrummet fortfarande. Sedan är det belysning till Jennies rum, sovrum och vardagsrum. Och så gardiner till sovrum och vadragsrum. Har faktiskt precis hittat ett par gardiner som faller mig helt i smak.

Dessa hissgardiner skulle passa utmärkt i sovrummet. Endast 149 kr för 120 cm på JOTEX. Låt de måtten stämma med vårt fönster!... Ska absolut mäta och se vad det kan bli av det.

Min plan med sovrummet överhuvudtaget är ju att få det helt i vitt, rostrött, brunt och lantligt. Det ska nog gå vägen. Är på jakt efter billiga vita lanternor till sovrummet också. Tipsa mig!


Och perioden fortsätter...

                                     

              Jag känner för att göra något. Något mysigt och avkopplande. Hemifrån.


Nu är Jennie fri från febern, men istället har hon fått det jag haft så länge nu. Snorig och hostar. det är verkligen inte okej att allt det här bara fortsätter. Känns fjantigt att klaga på förkylning med tanke på att det är ofarligt och något som går över. Men vi är så trötta på det nu! Jag har varit sjuk i en månad, längtar bara så himla mycket efter att få vara frisk. Som jag ska vara tacksam då.

Att Jennie blev sjuk på annat sätt nu innebär att denna dagens planer antagligen är förstörda. Och det var verkligen viktiga planer för mitt hjärta. Något besviken på allt, återigen. Men solen skiner iallafall.

Nu kaffe...


Nu är allt lite bättre! :)

                                                    

Bara FÖR ATT jag aldrig har några bilder på mig själv nästan. Eller väldigt sällan. Borde bli bättre på det, det är ju egentligen ganska roligt och jag har då aldrig haft något emot att bjussa lite på mig själv, ni vet ;)

Jag känner mig SÅ mycket gladare idag, trots hemska ryggen som jävlats något grymt mycket med mig idag! Men jag är liksom inte deppig idag och jag känner mig dessutom rätt så fräsch efter allt vad sjukdom heter. (Har ju duschat VARMT och fräschat upp mig med målade naglar osv.. ;)) Är fortfarande snorig som... och hostar. Och kan gå väldigt varsamt fram bara med ryggen min - MEN jag känner mig ändå glad idag så :) Det är skönt vill jag lova! :)

Undrar vad alla har för sig? Jag är själv hemma och njuter, kanske ska ta och försöka mig ut lite för att få lite luft. Om ett tag. Marcus och Jennie är hos farmor o farfar o busar i trädgården i den underbara SOLEN som faktiskt visat sig igen äntligen!


Längtar...

...efter att må bra igen. Snart kanske?

Har så jävulskt ONT i min rygg igen. Kan dock röra mig hittills så jag får vara glad för det iallafall. Ryggen min pajade ju häromdagen när jag böjde mig ner och jag chockade mig själv när jag hörde ett högt skrik som kom väldigt plötsligt. Det var från mig då men skulle inte förvånat mig om någon annan skrikit lite för min skull i det läget med. Har varit "sådär" i några dagar tills det högg till idag igen, nyss. Fan så känslig den är nu ryggen min, riktigt läskigt. Är rädd att det ska bli sängliggande och att inte kunna resa mig upp. Det gör så fruktansvärt ont när det blir såhär. Jag som trodde mig se en märkbar förbättring med min dumma rygg! Så ledsen man blir!

I övrigt så känner jag mig inte så sjuk längre! :D Fast snoret regerar och hostan härjar fortfarande hela tiden. Kör en släng med vidrig hostmedicin (som känns i magen som om man har tagit en snaps) och näsdroppar. Hur det nu kan heta näsdroppar när man sprutar in det i snoken så man hoppar till av chock varje gång. Hoppas att det ska hjälpa mer nu och att jag får bli frisk snarast!


Lilla Jennie gumman är nästan frisk känns det som. Har inte kollat febern idag, hon är väl lite mer matt än annars men är uppe o far, bråkar och busar. Så nog är det snart dags för förskolan igen :)

                            4 generationer tjejer!

        

Jag och min snörpa i knäet, bredvid mig min älskade mormor och kära lilla mamma. <3
Det skulle vara häftigt att gå till en fotograf och ta riktigt bra generationsbilder egentligen, satt och tänkte på det nu. Så värt att ha i framtiden. Så fint. Ett vackert fotografi på mig och min mor skulle jag också vilja ha på väggen.

Mina vänner Susanne och Carro, som är systrar, har tagit kort hos fotograf och varje gång jag sett den underbara förstoringen på väggen hos Susse kan jag inte låta bli att bli att beundra dem och bli lite.. avundsjuk. Så otroligt fint det måste vara att ha en så nära syster så att det är ens bästa vän. Underbara tjejer det där helt igenom.

Vill må bra NU!

Sjuk, sjuk, sjuk hela tiden och jag börjar bli så riktigt vidrigt trött på detta nu! Återkommande tankar om den där idén om näsduksförsäljning härjar i huvudet. Man skulle nog kunna bli rik, för snor finns det kan jag lova.

Och idag mår jag vansinnigt dåligt hela jag känns det som. Men det går väl över. Efter regn kommer solsken, var det någon som sa till mig en dag..

Jennie mår bättre iallafall (skönt!) men är fortfarande rätt sjuk. Vi har sovit i stort sett hela dagen både hon och jag. Ska lägga mig strax igen, och se om drömmarna mina kan överskrida mer än fem minuters o-mardrömmar denna natt. Vore trevligt.

Så tokigt allt blev med förskolan nu och inskolningen men inte mycket att göra åt, och det är nog mer vanligt än ovanligt att barnen blir sjuka i början..

                                          


Sommarlistan!

Sommarlistan - Kopiera och svara!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Min plats i Norrlands fantastiska luft och natur, men även Öland har jag i hjärtat. Numera är ju även Åland en av mina favoritplatser, där trivs jag toppenbra.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Lättklätt i solen på stan med lite shopping och mycket uteservering (kall öl/cider) alternativt en lång dag på en strand eller vid en sjö. Allt med någon man tycker mycket om förstås.

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Grillspett! Med t.ex. kryddkorv, kött, körsbärstomater, färska champinjoner, lök, paprika m.m.

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- I år är det illa, inget inplanerat mer än att det såklart blir minst en tripp till Åland. Vill även åka på Rock Weekend och se Tarja på scenen.

5. Dina bästa sommarfärger?
- Aprikos och rosa.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Allt klagande på värmen (även om den varar i en dag..) samtidigt som det undras var solen är när den inte infinner sig. Typiskt svenskt annars är för mig att det alltid är svinkallt i vattnet och något fint är våra midsommarfiranden. Bonnbränna på alla karlar (fult fult)!

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Mitt Norrland. Alla dessa underbara somrar i det paradiset..

8. Havet, sjön eller poolen?
- Havet att se på, sjön att utmana sig själv att bada i trots köldskadereaktioner och besök av äckliga fiskar kring benen och poolen för att där går det faktiskt att bada i utan att frysa ihjäl.

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
 Oftast inget, men mjukglass när det finns laktosfri. Annars sorbet.

10. Vart går din drömsemester?
- Vet inte än vart den går... Men min drömsemester nu är den resa jag och Milla ska åka iväg på när tiden är mer lämplig. Kommer bli helt fantastiskt underbart!


Var är du sommar?

              

SÅ somrigt med min mammas tårta, hon är verkligen duktig på att göra goda sommartårtor. Denna bjöd hon på när vi firade hennes födelsedag lite i efterskott i lördags. Även god mat innan! Smarrigt värre!

Men jag undrar var sommaren tog vägen? Regn och rusk, kallt och blåsigt. Nej, tack. Jag vill ha sol och värme. Bums! Hoppas det blir ändring på det snart, men det blir väl efter midsommar antar jag.

Det får helt enkelt bli solariet ikväll för att få lite ljusterapi och värme....


Bara lite babbel...

Skruttan är sjuk, jättefebrig närmre 40 temp inatt och hon har legat hela dagen helt utslagen. Hon tar det så bra, hon är så duktig. Igår sa hon "Nenne sjuk" och visst hade jag tyckt hon var lite väl varm ett tag men hon hade ju helt rätt.. Nenne var ju sjuk. Man blir lite förvånad när en tvååring plötsligt säger så faktiskt. Så medveten om allt, min lilla tjej. Så det blir ingen förskola imorgon då så inskolningen avbryts lite, jättetråkigt. Ännu en sak som var tråkig var att det ju har varit Flygdagarna i helgen på farfar Johnnys jobb. Jennie älskade det förra året, så spännande! Så dit skulle vi ju idag men inte blev det så inte.

Själv är jag med sjuk. Fortfarande. Dock snorförkyld igen också. Måste hinna gå till läkaren den här veckan med hostan, den är nog inget att leka med längre efter flera veckor och när det bara blir värre... Jag är SÅ trött på att vara sjuk hela tiden! Så innerligt trött på skiten. Och just nu trött på allt och på mig själv. Usch vad man kan vara besviken på sig själv ibland! Milla, Victor och bebis är i Sverige och jag kan inte träffa dem!!! För att jag är så förkyld! Är så jävla ledsen för det. Men det går inte för sig att den lilla krabaten blir massa förkyld. Nej nej. Men det är riktigt hemskt att inte få hålla om henne och prata till henne och få umgås med hennes fina föräldrar.

Känner mycket ledsamhet, besvikelse och ilska idag. Låt mig iallafall få bli frisk snart så man kan rycka upp sig!

Om han var här

Om han var här

Om han var här skulle ja få ge all den kärlek ja har,
om han kom som ja hoppas och drömmer om,
om han bad skulle allt bli nytt som ett oskrivet blad,
 
Man kan inte hindra de som sker och inte låtsas mer,
ja kan inte längre leva där förnuftet rår var mitt hjärta slår,
ja älskar hans doft och när han rör vid mina läppar,
känner ja mig som eld som vind som stoft,
 
Om han var här skulle han då se all den svaghet ja har
om han kom va de möjligt att vända om,
om han sa allting i ditt liv ska förändras idag,
man ska aldrig ångra de man gjort men hoppet slocknar fort
varje sekund kan lyckan vända kärleken förgår 
slå mitt hjärta slå.
 
Han kysser mig ömt och när ja vaknar nästa morgon 
finns bara smaken kvar från nåt ja drömt 
lyckan den ler mot alla andra  men aldrig mot mig
slå mitt hjärta slå, slå mitt hjärta slå


Denna vackra låt från Chess ska visst få min röst att trotsa förkylningen, har jag tänkt. Jag jobbar på det. Det finns ett antal andra låtar med som ska hjälpa mig förstås. Men jag gissar att det är Melissa Horns låtar som passar min nu jävligt hesa röst bäst så jag varvar en del ;) Åh, vad jag vill MER av det här! Och nu när jag är så förkyld vill jag bara få tillbaka min RÖST. Lider av att inte känns igen den alls och jag njuter av när det nu börjar släppa lite. Ska dock försöka ta det lite lugnt så stämbanden mina vill fortsätta typ... hela livet ;)

Bildregn från helgen på Åland...

Längtar så mycket tillbaka, som varje gång när jag varit där. Vill dit SNART igen, helst nu. Fast nu skulle jag få vänta på de som bor där ;) De är ju nämligen i Sverige :) Här kommer lite bilder, som dröjt, från helgen där...


Nenne på bråkmakaregatan...

Vilken TUR för mig att jag kunde låna fröken Å:s regnkläder och stövlar idag när hon inte var där. Annars hade jag blivit riktigt dyngsur med allt regn och allt hoppande av barn i vattenpölar. Tänk så roligt det kan vara med vatten för de små, härligt! :) Måste spara till ett set snygga, bra och sköna regnkläder till mig själv för det går ju inte att hålla sig inne bara för att det regnar! När nu regn tydligen är så himla kul!

Allt var bra på förskolan även idag, ja ända till det blev.. mindre bra kan man säga. Hysteriskt jätteutbrott fick lilltjejen när det var dags att vila och jag sa åt henne för att hon sprallade och störde. Så det var ett riktigt kämpande med henne när jag bestämde oss för att gå hem och sova istället.

Tog en evig tid allt och det slutade med att hon satt i en vattenpöl med sina vita tights och tjurade, gjorde sig jättetung och jag fick riktigt tvinga henne i vagnen (samt spänna fast henne!!!) och min rygg gör ONT efter den här matchen. Jag fotade förstås för att kunna visa vårt så lugna barns fader hur dagen hade slutat ;) Var oerhört glad (och jävligt trött) när vi äntligen hade tagit oss hem. Hon somnade förstås BUMS sen... 

                               
                               


Att vilja och att inte vilja

Galet jobbiga drömmar har jag haft senaste tiden.

Förutom de återkommande träffarna (som jag trots tårarna älskar) med min farmor som oväntat lämnade oss förra året, så har jag drömt både konstiga och fina men sorgliga drömmar och vaknar helt svettig. Inatt träffade jag en gammal vän som även han lämnat jordelivet för bara ett tag sedan. Jag har inte träffat honom på flera år, men inatt träffade jag honom och det var ett fint återseende med vackra ord och omfamningar. Det fick mig att tänka lite extra idag på honom och hans sätt att försvinna från oss. Jag hoppas att han valde rätt, för hur kan man veta innan? Och vet man ens efter? Hoppas att han vilar i lugn och ro nu.... 

                                                                   

Det här personen valde att lämna alla för att han helt enkelt inte ville/vågade/orkade mera:

Många tycker att det är fel och egoistiskt det här med att ta sitt eget liv. Jag förstår inte helt hur det kan vara egoistiskt - för i sanningens slutända så är man ju en egen person som borde ha rätt att styra över sitt eget liv. Ingen annan vet faktiskt exakt vem man är eller hur ens tankar och känslor styr en. Man känner sig själv bäst i alla lägen för det är bara en själv som kan sin egen insida. (Att det däremot är fruktansvärt när man har valt ansvaret som det innebär att skaffa sig egna barn så kan tankarna svaja för mig en hel del. Jag känner då att man bör ha undgått sådana känslor eller lärt sig att vilja leva gott innan man skaffar barn, men det är svårt det där... man vet ju inte hur livet fortgår alls). I stort sett tycker jag iallafall att man har rätt att välja sina egna vägar oberoende av vad andra tycker om dem, att man har rätt att styra över sitt eget liv även om det innebär ett sådant beslut som Rickard valde nu i december som var, nästan 26 år gammal.

Sedan är det här förstås fruktansvärt sorgligt och hemskt att det ska behöva gå så långt och kännas så tungt och svårt för en människa, och jag förstår även de nära som har svårt att förlåta dessa val.

När jag tänker på detta så tänker jag mycket på Erik också. Min mammas morbror som tog sitt liv nyligen. Hans fru dog i en cancer de jobbat hårt med att trotsa. Det gick inte vägen, men han trodde att det skulle gå hela tiden. Han ville inte leva mer efter hennes bortgång och det var ett tragiskt besked för oss anhöriga när han efter en liten tid valde bort sitt liv. Jag försvarade honom i tårar medan mormor grät och var arg över hans beslut. "Men jag finns ju, hur kunde han lämna mig?" var den största frågan hos henne och hon anklagade honom för detta ett bra tag, kanske än. Jag har försökt berätta det här om vad jag tycker och hon tar in det ett tag. Men de stod varandra nära och jag inser att det är svårt att förstå det här då. Lider med henne enormt mycket och hur mycket jag än förstår Erik så förstår jag vår sorg över HANS beslut också. Livet är som det är. En del är lyckliga, en del inte. En del känner sig färdiga med livet och tycker att det räcker. En del vill inte bli gamla och sjuka utan dö medan de mår bra och känner sig tillfreds med att de har upplevt glädjen i livet. En del orkar inte vänta på att lyckan och glädjen ska komma, och oroligheten försvinna. Jag tror verkligen att vi måste försöka förstå varandra mer än vi gör. Oavsett vad som händer med de vi älskar, tycker om, bryr oss om, minns.


Tänk om!

        
                                              


Har slumrat en stund nu på eftermiddagen.
Det tar på krafterna att vara sjuk igen-fortfarande-och-mera samt att lämna det tysta hemmet för den mycket livliga förskolan med de högljudda extremt söta ungarna. Med att ta upp den markanta skillnaden vill jag även påpeka att det är en väldig vanesak, och jag kan nu även passa på att skvallra om min avundsjuka på den härliga personalen för att det inte är JAG som arbetar där istället eller helst också. Jag kan inte låta bli att hjälpa till där om dagarna om jag säger så... =)

Tänk om jag fick chansen att arbeta på en förskola! Utan flera års fortsatta studier... Tänk om, tänk om, tänk om OM inte fanns!


Jennies dag har inte varit lika pigg och ivrig som de tidigare men som för de flesta som går från att göra-ingenting (ja ni förstår nog hur jag menar) till att göra allt varje dag och få så många nya intryck, ja så har hon varit rätt trött idag. Det som jag är ute efter, att vänja henne vid förskolan, gick dock bra som förut. Men idag ville hon faktiskt hem ett par gånger och var lite gnällig och bråkig ett par gånger med mig. Hon åt heller inte knappt någon mat idag, men provade även idag att vila. Vi gav upp och lyssnade på bok istället. Men hon verkar känna sig trygg i vilorummet och det kommer nog gå bra senare. Innan jag avslutar detta ämne för idag så måste jag bara, återigen, säga att jag stormtrivs med nya förskolan och personalen är underbar!


Det går tokbra!

Det går TOKBRA på nya förskolan. Jag är så förvånad men så otroligt glad! :) Vi ska ändå låta bli att lämna något alls denna vecka, dumt att ha bråttom (d.v.s. en veckas inskolning) när det inte behövs och när den lilla behöver mer om vi inte ska nagga på hennes trygghet och tillit. Kommer bli toppenbra som vi lagt upp det och personalen är verkligen jättebra. Är så nöjd! 

Idag hade vi först Rörelse, sedan var vi ute tills det var dags för lunch. Jennie tyckte det var superkul allting och sålde glass till mig och fröken Å. Vi försökte oss på vilan efter lunchen med medtagen kudde och mysfilt, samt napp och snutte förstås. Dock var det ju DAGISSNUTTE - och den har inte ens en lapp man kan kittla sig själv med till sömnen infaller. Så det där får vi ju lösa och hoppas det går bra när jag har sytt på en lapp :) Vi försökte ett tag då iallafall men sedan gav vi upp och gick ut till sagostunden istället. Efter det var det lek, lek och lek och snuttan ville inte alls gå hem när jag sa att vi måste hem och sova lite middag innan det blir för sent... :) 

Hon har även målat med glaskulor och penslar, och hjälpt till att sätta på ett foto på sig själv på sin sitt-stubbe i samlingsrummet :)

En toppenbra dag idag igen alltså på nya förskolan! Jag är lite krasslig (igen, eller fortfarande hur man ser på det...) så är helt matt. Men det glädjer mig att slippa bära och styra med lillan hela tiden, hon fungerar så mycket bättre på dagiset mot vad man väntat så jag ska försöka orka veckan ut och hoppas jag blir kryare med.
                                

                               
                               
                                           
                                           
                                           
                                           
                                           
                                            
                                            
                                           
                                            
                                            
                                            
                                            
                                


Första dagen på Kabyssen!

Vi kom hem inatt, det blev jättesent. Jennie sov ju i bilen som väntat så det gick bra ändå imorse. Idag var nämligen en stor dag i våra liv. Jennie börjar förskolan...

Min älskade lilla tjej började alltså förskolan idag för andra gången. Längesedan hon gick på "dagis" nu men på senaste tiden har hon pratat mycket om det. Så det har vi sett fram emot, mest med spänning. Men det var även väldigt nervöst imorse för min del och jag är rädd ännu att behöva plåga mitt mamma-hjärta sådär ännu en gång. Det är dock inte mycket att göra åt det om det blir så för nu följer en veckas inskolning av lilltjejen, vare sig det går bra eller inte.


Jennie var väldigt ivrig på vägen till nya förskolan (se bildbevisen). När vi kom dit möttes vi direkt av trevlig personal som följde med oss in och lämnade över oss i fröken Å:s händer. Fick jättebra känsla direkt av all personal så det känns väldigt bra måste jag säga. Jen svarade, ganska så till en början redan, på tilltal vilket jag trodde skulle ta nån dag. Jag och fröken Å pratade en del om allt nytt och lite gammalt och jag fick mycket information. Jennie tyckte att det var superkul med alla nya saker och började ta för sig och leka ganska så snabbt, vilket jag trodde skulle dröja ett par dagar minst. Hon tyckte att det var ROLIGT på förskolan och ville inte hem (!!!), hon åt lunch bra och drack till och med mjölk till maten (vad händer med barnet?). Hon var inte alls så mammig som jag trott även om hon ville att jag var i närheten hela tiden som ju förstås inte alls är konstigt. Alltså hur glada är inte vi för detta tror ni!? :D Så nu hoppas jag bara att det fortsätter så och att jag inte behöver gråta på vägen hem när jag sedan börjar lämna henne.. För det var inget vidare förra gången, som många av er vet.

Lite skoj att Marinas lilla Theo går på samma avdelning som Nenne till och med :)

Nu följer inskolningen med längre dagar än dagens två timmar... Imorgon ska hon vila där också, och jag undrar hur fasiken jag ska kunna låta-bli-att-somna jag med!? På riktigt, det kommer vara sjukt svårt.


                              
                             
                              
                             

Har det bra här på Åland

Blev ett litet tillfälle nu att slänga ut ett litet inlägg ändå :) Jag är nu där jag trivs SÅ bra och jag har det förstås jättebra alltså. Den lilla bebistjejen är helt fantastiskt go och vi slumrade en stund på soffan förut tillsammans. Så himla gosigt med en sådan liten på bröstet. Så söt, så len, så fin, så underbar <3

Resan hit gick väl bra, om än helt vansinnigt stressig då det var krypfart i trafiken genom hela Sthlm och en bra bit till mot Norrtälje. Men vi kom en kvart innan man är tvungen att checka in bilen på båten. Hörde förresten om skottdramat i centrala Sthlm igår, läskigt värre! De stängde av en del så funderade på om det kanske var därför vägarna igenom var tjockfulla.

Har varit iväg och handlat lite mat till kvällen och nu sover min egen tös i bilbarnstolen. Ville inte väcka henne därifrån IGEN så det får duga bra att hon sitter där. Milla o Victor är iväg lite på en grej, jag o Marcus håller på att laga lite lunch som vi ska äta ute i solen. Så skönt det är att "bo" i hus. Trädgård säger jag bara! :)

Lilltjejen fick några paket av oss igår. Och det är väl de bilderna jag har tillgängliga så jag lägger ut dem här :)

Hoppas ni har en bra helg!

                                     
                                     
                                     

Hejs!

Mot Åland.... Tillbaka efter helgen.

Det är tur att mamma finns ibland!

Den som har barn (eller själv varit ett barn)... som haft något den älskat över allt annat kommer förstå exakt vilken jordens-undergång det höll på att bli idag. Tur att jag tänkt på att ha nål och tråd hemma (trots att jag aldrig syr) SNUTTE's LAPP (själva grejen med Snutte är lappen, fast det måste ändå vara just den lappen på den snuttefilten... förstås!) drogs bort av en arg liten tös. Det vi fasat för hände! Och hon drog ju i den för att vi sagt att hon inte borde göra det, eftersom den börjat sitta löst. Jaha, så då var vi där då...

Tårar, tårar, tårar. Ni förstår nog. Helt fruktansvärt hemskt var det förstås innan jag hade sytt på lappen igen på högt älskade Snutte. Här kommer bilder från A-Ö så att säga. Nu är livet lagat igen.


                                 
                                 
                                  
                                  
                                  
                                  Godmorgon, och grattis!

Godmorgon! Duschen är gjord, bara att göra sig iordning då men är som vanligt superseg såhär på morgonen och vill egentligen inget hellre än att krypa ner under duntäckena igen, mysa ner mig där och stanna där hela förmiddagen. Men, det går ju inte. Så nu blir det frukostdags, lite fortsatt städande och bak av "fredagskaka" då min faster kommer hit på besök snart. Eftermiddagen blir till att packa inför Ålandstrippen imorgon, men även att gå ut är det som gäller då det ser himmelsk härligt ut idag med. Lite blåsigt dock?


Idag fyller min lilla mamma år och jag önskar henne en toppenhärlig dag med spa-bubbel o god mat som är planen! 


                                               


En riktig sommardag!

                       

Vilken HÄRLIG dag! Så varm och så mycket sol. Så mycket riktig sommar som är här nu. Så nu vet ni, har vi ett par månader på oss att njuta utan att frysa! Underbart som sjutton!

Och efter några timmar ute tog jag på mig jag-skäms-inte-för-att-vara-inomhus-när-solen-gassar-MASKEN och tänkte försöka ta tag i hemmet. Har inte orkat Thiniz-städa på ett par veckor nu och det lider inte bara hemmet av utan speciellt JAG. Så nu jäklar ska det bli rent o snyggt igen! Lite bra musik på det så ska det nog gå vägen.

Kommer hur som helst bli skönt att komma hem till ett städat hem på söndag, för jag är peppad att hålla rent tills i övermorgon när vi åker till Åland ;) Fixade förresten sena turen hem med Viking Line också, mäkta glad för det. Hon blev lite stressad, hon i telefonen, när hon insåg att de fått EN avbokning. D.v.s att det bara fanns EN ENDA bilplats när jag ringde :) Men hon hann innan någon annan snodde åt sig den så. Tack tack.


3 dagar kvar...

                                                                         Kapellskär 4/6 2010 kl 20.00 - Mariehamn 4/6 2010 kl 23.00, Rosella

Antal personer

2 Vuxna 1 Barn

Fordon

1 Personbil längd max 5 m, höjd max 1,9 m

 

Mariehamn 6/6 2010 kl 12.45 - Kapellskär 6/6 2010 kl 14.00, Rosella

Antal personer

2 Vuxna 1 Barn

Fordon

1 Personbil längd max 5 m, höjd max 1,9 m

 

Totalpris

190,00 SEK (Moms: 0,00 SEK) Betald
Vet ni vad? Rosella is the shit! För då vet man att man snart är på en av mina favoritplatser på hela jorden! :) Nämligen hos Milla o Victor! Fick inte bokning på den båten hem jag ville ha, den sena turen var full redan. Får se om jag lyckas ändra det innan. Hoppas någon avbokar sin bil!

En inbjudan med gåva på posten

Jag blev lite paff igår när jag med lite hets slet upp postfacket för att bara snabb-kolla-ifall-att-det-kommit-något-spännande! Bar på ett halvsovande barn, väska och kassar så tänkte strunta i detta högst oviktiga göromål NÄR jag fick lov att inse att det inte var ett dugg oviktigt så nu ska jag nog börja kolla postfacket flera gånger om dagen!

Ett paket, gud vad kul! Men jag har väl inte beställt något? Men det visade sig vara en liten present och en inbjudan till Mamas nya bloggplattform, med hälsning från mama.nu i samarbete med viföräldrar.se och Alltombarn.se. Vi får se om jag hakar på!


                                  


Mitt troll och jag

                           

Gillar den här bilden från igår när Jennie var resklar för en cykelfärd till farmors jobb och för en sväng på stan. Hon tyckte nog att det var lite onödigt att jag skulle packa upp kameran och fota henne nu när vi äntligen var redo för att gå...


Vi var på caféet på Missionskyrkan och fikade medan farmor åt sin lunch. Vi hade ju redan ätit (tyvärr kände jag när jag såg crepes o pajer osånt..) Trevliga människor har alltid kommit fram till Jennie där, charmtrollet. Nu har kommentarerna mest handlat om hur mycket hon vuxit ;) Men blyg är hon sådär minsann, även fast hon blir glad när de pratar med henne! Annat mot hemma.. det där med blygheten. Skenet kan bedra som man säger ;)

En trevlig stund där, jag gillar fiket - lugnt och mysigt och man har råd att fika där även med en liten plånbok så att säga, perfekt! Sedan tog vi en tur på stan men barnet mitt som inte sovit middag tyckte inte som sin mor så det blev en rätt snabb sväng för att slippa skämmas när hon sätter sig mitt i vägen och skriker och vägrar resa sig ;) Men det gick över fort. Somnade i cykelsitsen på vägen hem, innan hon kom till sängen.