Världens att-göra-lista...

Har nyss klarat av en helvetesduschning av Jennie och en stressdusch av mig. Stackars Jennie. Hon var helt hysterisk av paniken för vattnet. Att hon är så rädd! :( Kändes eftersåt som om jag gjort mitt barn illa och jag hade tårar i ögonen ett bra tag. Konstigt att inte grannarna kom och ringde på! Nu har hon repat sig och är den vanliga glada tösen vi har. Och hon är ren. Igen. Tills nästa "helvetesmoment".


Och med en lista på nästan 35 att-göra-punkter och med en telefonkö till försäkringskassan på 35 min (jag har bara mobil just nu och verkligen inte råd att ringa ens ett kort samtal egentligen! :(..) så känner jag mig rätt olycklig för stunden. Men jag kämpar på!

Här är sötisbilder (klickbara) från förra duschen av Jennie, eller ja efteråt när hon blivit glad igen. Förra gången var inte såhär fruktansvärd. Idag var hon ju helt matt och gråtfärdig till och med en halvtimme efter! :(

                           


Känns så sjukt jävla bra!

Jag och Linn hade en lite smårolig konversation på facebook efter ett statusmedelande av henne skrivet. Men det jag vill säga här är att jag är så innerligt glad över att äntligen få säga att "jag mår bra" när någon frågar. För det var det hon undrade och jag kunde svara såhär... (äntligen!)


 
Thina Olofsson Jag mår bra Linn! :D ♥


Känns så sjukt bra att få kunna säga på riktigt just det orden. Inte låtsas. Må bra. Och även om allt inte är så som jag känner nu - jämt. Men ändå? Jag dalar inte ner till botten mer nu. För jag har fått hjälp. Och med det kan jag äntligen ha ork och lust att hjälpa mig själv till ett bra liv. Och till slut - klara mig helt själv. Utan medel och sånt :)

Dessutom... eller just för det här.. Så har jag börjat träna. Vilket i sig resulterar i att jag börjar bli jag igen. Känner mig lite lite som förr igen. Men allt sker ju i en cirkel. Har fått hjälp nu - att hjälpa mig själv :)


Börjat träna!

                                      

Kräftkväll blev det igår med Marcus och Jennie, sedan ett tag tillbaka bestämt. Har dock en låda till med kräftor i frysen, så jäkla gott! Sådana "riktiga" alltså ;) Som Johnny fiskat och hemma-tillagade. Mums!

Under dagen igår blev det städdag för hela slanten, och morgonen startade med en ny aktivitet som jag ska berätta om en annan dag :)

Jaha då har det gått en vecka igen då. Jobbade lite på favvo-förskolan och så har jag ju börjat träna. Lite smått än men det blir mer och mer. Simmade en kilometer i fredags efter jobbet och var sådär skönt dötrött efteråt ;) Provade ångbastun med. Rätt annorlunda.

                                                    
            Ska strax iväg och simma igen och har bokat in mig på ett konditionspass i vattnet med.


Det blir snart lite pappalek för Nenne i ett par timmar medan jag är på simhallen. Och just nu roar hon sig i köket med kylskåpsbilarna och vardagsrummet har det dragit en orkan igenom!


                                      Bilder från igår...
                                     
                         


Var inte rädd, Långa farbrorn!

Halloj igen!

En tid har gått, men en del arbete på förskolor och på hotellet, och jag har inte orkat ta mig för så mycket mer än så. Men nu är jag här och tänkte berätta något roligt vi gjorde i helgen! :)

Jag, Jennie och farmor Britt var på bio! Jennies första biofilm blev "Var inte rädd Långa farbrorn" och hon tyckte mycket om det :) Det blev förstås mys med popcorn till som det ju ska vara och innan bion var vi och lyxade i oss mat på Burger King.

Det är så kul att se hur mycket Jennie uppskattar sådana här grejer vi hittar på ibland!



                             



Tillägg!

Tillägg till föregående inlägg: Känner att jag behöver tillägga, för de som inte förstod det, att vi givetvis inte får ta några kvarglömda värdesaker på jobbet ;) Och på det, stackars sate som "lämnat kvar" sin tjocka Hugo Boss plånka idag när jag kom in på ett rum. Hoppas människan hörde av sig fort och inte hann bli för skraj. Läschkigt värre skulle jag känna!


                                


Blomsterfynd!

Jag och snuttan har haft mycket bra dagar tillsammans, och imorgon är sista dagen innan hon ska vara hos pappsen. Vi har dock jobb och dagis imorgon så det blir inte mycket umgås, men jag ska ha henne längre tid imorgon ändå så det blir jag som hämtar henne. För sen ska vi ha besök :)

Idag har vi haft besök av "morfar och Catarina", det var trevligt tycker jag, och superkul tyckte Jennie!

Nå, jobb imorgon då. På Scandic. Måste erkänna att det är rätt skoj när man hittar något på ett hotellrum (händer dock inte för ofta..) som gästen lämnat med flit - eftersom att vi får ta det efter dagens slut då ;) Det har för mig varit vin, öl, frukt, festisar, dricks. Och i torsdags fick jag med mig världens bukett blommor hem. Gött! Jag fixade bort det som jag inte ville ha i den och lät den stå tills idag sådär vackert på köksbordet. Nu är de upp och ner för torkning. Vill ha en massa torkade blomster på min vitmålade furuhylla i vardagsrummet :)


                              

Tillägg: Känner att jag behöver tillägga, för de som inte insett det, att vi givetvis inte får ta några kvarglömda värdesaker på jobbet ;) Och på det, stackars sate som "lämnat kvar" sin tjocka Hugo Boss plånka idag när jag kom in på ett rum. Hoppas människan hörde av sig fort och inte hann bli för skraj. Läschkigt.

Solsidan 2!!!

Alltså ikväll sker något helt fantatiskt och totalt underbart, något jag trånat efter bra länge! Och så jäkla många som håller med, jag vet. Så missa för ert livs skull INTE att det är premiär av Solsidan 2 ikväll kl 20.00, tv 4.

              Kan inte förstå varför timmarna går så hemskt sakta! Kan tiden sluta jävlas nu!?

                        


Busiga unge!

                           


Godmorgon hörrni!

Tänkte på en sak häromdagen. 20 barn på samma gång kan ha stor respekt för mig som vuxen och deras vän, av erfarenhet. Men mitt eget barn ensamt har tydligen "vissa" problem med detta. ;) Ibland undrar man verkligen hur man ska göra med ungen haha :) Hon vet så väl, men vill så gärna INTE.

Undrar hur många barn i ens närhet som har samma, eller iallafall ett liknande, temperament som min lilla skatt. Men jag läste något om 2 % som har det lite mer (vansinnigt mycket mer! ;)) besvärliga trotset.

Nu har lillan börjat trotsa på ett mer busigt och lite mer roande sätt än när hon är förbannad samtidigt ;) Som att göra precis allt man säger nej till. Stöka till när hon ska städa, ta saker hon inte får bara för att, och äta frukt när maten precis är klar. Sen skrattar hon väldigt glatt av sitt bus.

Så nu är trotset mer överkomligt faktiskt! ;)



Himnaskolan...

                                   Den här veckan gick undan, milt uttryckt. 

       
                       

                       

Jag har arbetat både på Vita Paviljongen, som är ett fritids på Himnaskolan i Linghem och så på Scandic, och igår hämtade jag hem min älskade lilla snutta från dagis efter att inte ha sett henne på flera dagar. Vi har haft det jättefint ihop det här dygnet, hjälpts åt med hennes favoritmat, städ av hennes rum, kasta glas (så att det blir glassplitter är viktigt att nämna ;)), gottat choklad och fika, lekt inne och ute i snön.

Man blir verkligen glad åt att lilla hjärtat mår så bra just nu, det går bra på förskolan, hon äter normalt igen och har inte det lika besvärligt med magen - det här jobbiga hon haft sen okt/nov. Det verkar börja ge sig nu på riktigt! :)

                                                    Nu blir det strax natti-natti.


                        

Ut i dagen...

                                              

Tänker inte ens ge mig in på att försöka dölja att jag är helt röd under näsan och sjukdoms-finnarna (läs: tonårs-aknen!) för nu jäklar ska de bort bort bort, med hjälp av luft och solljus höll jag på att säga.. Tittade precis ut och fick se grått oväder - tack för den! Men men dagsljus iallafall... Blir att dra ut en sväng för lite luft och ärenden, och sen hem och vila - se film/fixa hemma.

Är ännu mer frisk idag även om jag fortfarande är tung i skallen och snorar o hostar. Men det går åt rätt håll!

Over and Out. / SuperThiniz - is back (snart iallafall).


Sol ute, sol inne...

Man ska ju helst inte sola solarium, bland mycket annat, när man har piercat sig. Tydligen. Så jag slutade ju faktiskt göra det. Idag har jag äntligen solat igen och resultatet blev = aldrig mer piercingar! ;)

Nävars. Men det var verkligen underbart skönt och välbehövligt. Ljus och värme in i kroppen och psyket, härligt (jo jag har koll på riskerna med solarium, men jag solar inte året runt eller så ofta och mår så bra för ett tag av det).


Den här veckan skulle premiären av Thiniz nya liv ske. Börja ta hand om mig själv igen. Göra sådant jag tycker om och behöver - som t.ex. "sol", men också börja äta bra, dricka massor med vatten varje dag och så huvudgrejen - börja träna! Men inte blir det att träna imorgon som tänkt, är jätteförkyld än - även om jag mår lite bättre nu. Ska väl göra något imorgon iallafall som kan liknas vid lite motion utan att förstöra hälsan, så att jag känner att jag har startat iallafall. Det här känns bra, det kommer bli bra.

Det var förresten sol ute idag, kände ni vad skönt det var att se den!? :) Tur bara att man absolut inte riskerar livet, eller iallafall benen, genom att röra sig ute på isbanorna som är precis överallt ;)


                                      


Popcorn kan rädda er

                                                               Jennie fixar popcorn!                           
                           

Godmorgon... eller ja för mig känns det som att det var vääääldigt längesen det var morgon nu men jag antar att inte alla ser det så? ;)

Igår var pappa Maracus här och lekte med Jennie medan jag försökte sova bort min feber. Sagt och gjort, idag mår jag feberfri men fruktansvärt ont i huvudet och förkyld ännu. När pappa skulle gå hem sen på kvällen för att göra sig klar för lite party så blev Nenne ganska ledsen :( Och jag fick värsta flashbacken från när jag var liten och pappa fick åka extra rutter på vägen hem till mamma med oss, eftersom jag var så ledsen att behöva skiljas från honom. Kaos inuti kände jag, jag som måste vara stark och vuxen speciellt nu. Men jag ryckte upp mig på nån minut och föreslog popcornkalas i soffan. Så, då blev vi glada igen! ;D


Tjuvlyssnat

                                            

En himla kul sida på nätet många sitter o roar sig med är ju den härliga sidan Tjuvlyssnat som ni säkert känner till. Själv sitter jag inte och skrattar så värst mycket för mig själv vid datorn (förutom diverese youtube-katter osånt ibland) vilket en kär tomte visste så jag fick boken i julklapp :) Den ska jag gotta mig med snart :)

Med det här inlägget vill jag länka till en tjej som lagt ut en vidrig tjuvlyssnat-grej med fantastiska kommentarer :) Här är bloggen (länk)


Fina unge! <3

Det är så roligt med barn. Deras fantastiska utveckling och deras härliga tankar! Jennie som är en riktig liten tänkare har vi fått höra både det ena och andra från kan jag tala om ;) Det mest roliga är att se hur hon funderar innan hon utbrister något finurligt :)

Igår morse blev jag sådär sjuk som jag förutspådde efter att ha känt några symptom. Hade dock barnvakt igår av farmor o farfar, tack och lov! Så jag låg i sängen hela dagen tills snuttan kom hem igen. En rätt jobbig natt har det varit, en timmes nattning mellan 20 och 21 igårkväll - när jag själv somnade och vaknade fem gånger! Fick gå upp 4 ggr mellan 24 och 06... ja och nu sitter vi här vid Bolibompa och datorn...



                                        Fick lite värme från min söta tjej imorse... <3

                                       Jennie när hon tar min hand: Du är JÄTTE-jätte-varm!
                                       Jag: Ja, det är för att mamma har feber gumman.
                                       Jen sätter sin lilla hand på min panna: Jag är ledsen för dig.
                                       Jag: Är det för att jag är sjuk?
                                       Jen: Mmm..


                                      


Personlig almanacka...

Idag har jag ett tips till er!

Jag som nämligen aldrig tycks hitta den där perfekta almanackan i bära-med-sig-format med ett bra och skrivbart innehåll, har nu för de sista klapp-pengarna beställt en personlig kalender till mig själv :) Fantastisk idé kan jag känna!

Beställningen görs i steg på ett enkelt sätt på http://www.personligalmanacka.se/ och du bestämmer väldigt mycket av hur du vill att den ska se ut och vad den ska innehålla. Perfekt!


Såhär kommer min se ut :)




Sömnlös natt...

Extrem-motiverad efter förra gångens "mammadagar" som var hemska fick jag igår på morgonen hem min lilla tös igen. En något tjurig och vresig sådan dock efter en jobbig natt. Men det redde snart ut sig när hon fick se alla mina gosdjur och vi då tog ner hennes egna sådana från garderoben. Vi lekte dagis-samling med sång och fruktstund med dem så allt var rätt så frid och fröjd kan man säga. Hela dagen gick faktiskt bra med en laddad mamma...

Men hur ska IDAG bli? Efter en natt utan sömn!

Jen somnade så tidigt igår och fick därför, precis när jag skulle lägga mig, för sig att hon inte alls skulle sova mer. Det gick verkligen inte så hon fick komma upp ett tag. Ett tag blev ända till tolv-tiden, då barn OCH FÖRÄLDRAR bör sova för längesedan för att orka.

Så efter tolv somnade Jennie. Jag dök i säng förstås jag med. Men kunde inte somna! :( Dels av mig själv med en massa tankar o skit, sen började jag bli förkyld och har hostat hela natten. Det hesa jobbiga i halsen is back - hatar det (nu kommer jag inte kunna sjunga på länge igen!) och så inte nog med detta - såklart...
Max och Minus krafsade överallt i natt, man blir tokig! Och ett rent hem har jag allt efter torkade golv igår så inte kan de skylla på nån smuts heller! Vad ska de då kunna skylla på? Fastnar nya hemska sanden i tassarna kanske? =/

Fan jag är så sjukligt trött, skulle göra nästan vad som helst för att få sova!!


                                      Mitt vakna barn igårkväll...
                                     
                                     
                                     


Finbesök vid jul...

Strax innan jul kom Milla, Victor o lilla Nathalie på visit så jag tänkte att jag vill lägga ut ett par bilder här på min fina guddotter. Hoppas att Brios lära-gå-vagn kommer till användning lilla hjärtat <3 Jennie fick klappisar med av dem. En dock-sulky och en dock-matstol att sätta fast på bordsskivan. Toppen tycker hon!

Det var underbart som alltid att träffa dem och så kul att se hur Nattis utvecklas. Men tycker allt hon får sakta ner lite.. man behöver inte bli stor på en gång! ;)


                                
                                


Grattis syrran!

Idag är det den 5 januari. Det är min lillasysters födelsedag. För jag har en lillasyster, även att hon aldrig syns eller hörs runt mig. Avundas dock alla som har det tvärtom. Hur som helst är det just idag hennes födelsedag, 23 år. Och jag hoppas att hon har en bra dag och att ett par grattiskänslor från mig känns inom henne. Stort grattis på födelsedagen Sanna!


                                


En saknad tös

Det är inte lätt att vara senil! Senaste tidens senil-relaterade saker har t.ex. varit att glömma bankomatkortet i bankomaten, glömma mitt eget personnummer vid läkarkontakt, glömma lösenord o det jag precis gjorde...., men jag tog mig in i bloggen ändå till sist! ;D Det är också kombinationen att vara halvt senil och att vara Thiniz som inte passar så bra ihop förstår ni.

                 

Har de senaste dagarna ägnat mycket av min tid åt att göra en massa måsten som mest handlar om hem och hushåll. Träffade Jennie ett par dagar trots att hon är hos sin far och bland annat var vi och shoppade i Mantorp.
Glädjen var stor när morsan (jag) stoppade ner en tio-krona i barnkarusellen och hon märkte att den gick ju att ÅKA på, inte bara sitta stilla på. Roligt att se :)



                     
                                

Här hemma är det mycket kvar att ordna med städ och dylikt, men har gjort "grovjobbet" så det är lätt nu. Imorgon bitti kommer mitt lilla hjärta hem igen och det längtar jag galet mycket till! Det finns visst två varelser här hemma till som verkar sakna barnet... De har bosatt sig i hennes rum kan man säga.
Men nu ska vi tre (jag och pälsbarnen) gå och lägga oss och sova natt i väntan på Nenne! <3



Välkommen välkommen hem...

NU ÄNTLIGEN sitter mina bäbisar där de ska. På en säng i mitt sovrum. Min gosedjurssamling på 430 nallar, björnar, igelkottar, katter, elefanter, nassar, hundar och allt vad det är. Det mesta går nog att finna här i.

Ett kärt återseende måste jag säga <3


     


Gott nytt år!

Hehe ja nu ser det illa ut på statistiken, självklart. Inte helt okej med det jag heller att gå in på folks bloggar som aldrig uppdateras ;) Men hörre ni ni.. Gott nytt år önskar jag er jättemycket!

Idag är en av livets mest gråaste dagar faktiskt, och därför har jag ordagrant dragit täcket över mig från tolvslaget inatt och fram till nu vid 16-tiden. Kan man må mer prima ;) Hade beslutat mig för att fortsätta med detta ännu längre men blev hembjuden på middag till Marcus och Jennie. Välbehövligt idag kan jag känna. Så jag ska väl ta och duscha strax och försöka se ut som om den här dagen aldrig gåtts igenom och rycka upp mig!

Saknar min lilla valp nåt så sjukt mycket så det ska bli underbart att få komma o pussa på henne ett tag! :)


Ta hand om er, vi hörs <3


                              Bjussar er en glad bild på blöj-madame (i mina Getta grip =p) uppåner!