Grattis underbara du

Idag var det fyra år sedan vår skrutta kom, förstås med dramatik (vad annars?) till världen!
Grattis älsklingen! <3

Åren rent ut sagt dundrar på och samtidigt som det känns så naturligt att känna igen sig i alla dessa nyblivna mammor på stan som går runt med barnvagnar - samtidigt så längesedan att det knappt känns verkligt.

Jennie har idag först firats med frukost och paket på sängen, bland annat en kundvagn fick hon av oss då hon länge önskat sig en sådan. Sedan gick jag och Nenne till förskolan för att bjuda hennes vänner på glass innan vi for vidare ner på stan för Mc Donalds-besök och BIO!! En mycket lyckad födelsedag tycker Jennie som jag precis hittade helt däckad på min säng ;) Man blir trött av att fylla år, och bäst att vila innan firandet fortsätter om ett par timmar med besök och semlor!

                            
                            
                             
                            
                             

Bättre sent än aldrig....

Min nya kamera måste ju förstås få ett inlägg här, den som bidrar till inläggen numera :)

På juldagen for jag fort som attan iväg, innan nästa julfirande, för att inhandla bästa kompaktkameran för de sparade pengarna inkl julklappspengar. Så gött det kändes, så gött! Så, nu är året räddat! År 2012, jag och min Power Shot S95 ska ha många trevliga stunder tillsammans <3

Efter nästa jul blir det år 2013, jag och systemkameran min, kanske inte den bästa vad gäller en sådan men en bra förstås. Sedan kan jag börja min fotokarriär! ;)

Denna är iallafall så nära en systemkamera man kan komma och fortfarande ha den i jackfickan, precis mitt behov just nu. En kamera som alltid är med.

Jag är ju inte bästa fotografen men kameran tar iallafall väldigt bra, skarpa bilder vilket ju hjälper amatör-Thiniz på traven! 

                           

                                                                Första bilderna...

                           
                           
                           
                           
                           

Kärlekens dag 2012

Idag är ju en av de bästa dagarna i mitt tycke. Nämligen Alla hjärtans dag. Och som jag sagt tidigare år så tycker jag detta för att det är hur fint som helst att en speciell dag tillägnas kärleken och har verkligen ingenting att göra med att man inte bör visa kärlek och omtanke andra dagar :)

Denna Alla Hjärtans Dag blev inte alls som jag trott, för mig. Men jag mår bra ändå av att veta att många firar och njuter extra mycket av sina nära och kära idag, och jag vill passa på att sända iväg en miljon kramar till alla de fina som finns i mitt liv, och en extra till min älskade familj <3


                                                 Hoppas ni haft en fin kärlekens dag!

                                         

Vilken jäkla epidemi!

                 

Gör det inte lite ont i hjärtat ditt så säg? :(

Jag tror att det är, vad jag hörde i förrgår då, endast 1 barn som INTE insjuknat i maginfluensan som gått lös på Jennies förskoleavdelning. Så nästan alla barn, även personal och så förstås familjerna till alla dessa små sjuka raringar..... Fy bubblan!

Man trodde att man lyckats räddat Jennie, och oss, från detta helvete när jag fick barnvakt i torsdags så hon skulle slippa risken för att bli smittad. Men det var visst försent, under sena kvällen började hon akut kräkas när hon sov. Stackars liten.

Nästan två dygn efter den kvällen hade jag ännu inte blivit dålig så man åkte till Lenas tillställning, och där kom skiten från ingenstans, på en sekund! Hade trevligt och mådde utmärkt tills helt plötsligt då jag fick springa in på toaletten och spy - panikartad situation (och herregud jag hoppas att jag inte smittat någon annan under kvällen). Det var den värsta hemfärden i mitt liv den natten! Skulle ha sovit kvar, men det gick ju inte. Väl hemma var det verkligen vattenfall ner i hinken vid sängen var tionde minut hela jävla vidriga natten.

Idag är det tisdag och jag tänkte jobba. Den här omgången tog verkligen allt ur mig tror jag bestämt, men det kan man ju förstå om man tänker efter. Förstår inte att hjärtat slår fortfarande! Fick lov att jobba bara halvdag iallafall, sen åkte jag hem och sov. Kom likblek till jobbet imorse och behövde inte säga så mycket om läget :/
Är ännu helt slut och orkar ingenting. Hoppas på att bli kry snarast!

Jag hoppas att alla ni andra mår mycket bättre!


Utmaning 5

Utmaning 5: En gammal bild på dig själv

Haha :) Nu har jag suttit och tittat i en mapp gamla bilder för att få något till denna punkt... Och jag ler stort. Men ser ni hur kungligt!? ;) Är nöjd, klarade nivån. Nu saknar jag för övrigt mitt mörka hår ^^

Eftersom det ska vara en gammal bild behöver jag väl påpeka att detta är från min 25-årsdag. Inte så gammal då kanske men det är svårt att hitta bilder :) Vi hade fest hemma och alla vännerna gjorde min dag perfekt, de överraskade, sjöng och gjorde en tipspromenad OM mig (hmm..;)). Milla gjorde sina underbara smörgåstårtor och vi gottade så mycket vi kunde! Så roligt det var iallafall! :)Utmaning 4

Utmaning 4: En bild på något som gör dig glad

Det allra bästa som finns, det finaste jag vet och den mest otroliga kärlek jag då känner är när min dotter SKRATTAR sådär djupt.. När det bara bubblar upp och hon inte kan sluta! Det finns inget som slår det! :)

Jag vet att utmaningen handlade NÅGOT och inte någon. Men det är det här skrattet jag menar som gör mig så fantastiskt glad! Jennie som person lär nog passa in på några utmaningar ändå ;)
Den stora nappdagen!

Nu har den inte så efterlängtade stora nappdagen varit, den så kallade skräckdagen för mamma och pappa ;)

Nu blev det faktiskt hur bra som helst! Hon förbereddes i flera dygn innan, vilket nog gjorde sitt. Hon är så klok och förstår verkligen så mycket på ett lillvuxet vis, särskilt om hon får tid att fundera en tid innan något stort sker.
Det hela gick smidigt till genom att vi trädde på alla nappar på ett presentsnöre och knöt ihop. Sedan tog vi ett kalasmatsbesök på Mc Donalds innan det bar av vidare mot Mantorp. I Mantorp bor nämligen Isak - som skulle få alla nappar av Jennie istället för tomten som många barn "ger napparna till". ;)
Jennie bestämde sig när Isak föddes att han skulle få hennes nappar, sagt och nu äntligen gjort! (Hallå, tomten är väl herregud ändå för gammal för napp, plus att han ju är läskig!?!) Mamma Susse och co spelade med bra och var väldigt glada för att hon ville ge hennes nappar till just Isak, och han hade ju bara EN! ;D

Inget skrik har det varit. Inget tjat heller. Ingenting mer än en riktigt deprimerad dotter första kvällen... Hon var helt tyst! Och för er som inte vet så pratar det här barnet mer än mig här hemma... Det får inte vara en minut under tystnad liksom.. Men hon var knäpptyst under kvällsmaten och tårarna bodde innanför ögonlocken under nattningen, med ledsna läppar.. Det var hemskt att se henne sådär! Och jag hade hellre varit med om ett hysteriskt utbrott än att se henne sådär...

Nåja, allt har gått bra iallafall. Och i lördags blev alltså min dotter nappfri. Skönt att inte behöva bry sig om det problemet mer! :)