Bara lite tankar under morgonen...

                                     

Jag funderar ibland på det här med återvinning. Det är ju så jättestort numera. Hur bra som helst enligt min, och säkerligen de flesta människors, åsikt och jag får lite ont inuti när jag märker hur många det ändå är som struntar i det fullständigt! Jag ser ju sådant i och med ett av mina arbeten som sker hemma hos olika familjer.

Själv känner jag mig slarvig när jag inte sorterar plast lika bra som papper, kartong, glas, batterier, aluminium... Och jag ogillar verkligen att det inte finns kompost i det här området. Den sorts återvinning hade vi på förra stället, i Skärblacka, där vi bodde och jag tyckte verkligen om det. Kändes inte lika illa att kasta lite mat då som det gör nu.

Har suttit och läst om återvinningen i mitt bostadsområde nu på morgonen, och det står att vi som bor här har räddat träd motsvarande en hel Vallaskog (en känd och populär skog här i Linköping där många människor och djur vistas i hela tiden) - bara under det senaste året. Allt genom att väldigt många av hushållen här faktiskt tar sig i kragen och går ut till soprummet, med tidningar och kartonger, som byggts för detta. Toppen!

Kanske blir det till slut en finare, renare och fullt miljövänlig värld för vår framtida släkt :) Tänk om bara ALLA kunde hjälpas åt till detta!

Kommentarer
Postat av: Hella

jag tycker att jag sorterar rätt bra. vill med skaffa kompost - vi som bor i hus lixom!!

men alla mjölk,fil,jos och yoghurtpaket åker faktiskt i soporna...

jag tänker att det finns dom som har som jobb att "gå genom" våra soppåsar för att fixa det sista

att vara helt bäst på att sortera allt gör att jobb försvinner... har Du tänkt på Det? ;)

2011-04-27 @ 19:48:30
Postat av: Me myself and I

Haha nej det har jag inte tänkt på ;) Och jag tror inte risken är så stor att de jobben tar slut ;)

2011-04-29 @ 07:52:06
URL: http://superthiniz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback