Förskolestart...

För rätt många månader sedan gick ju snacket bland alla oss mammor om det här med förskoleplats. Alla frågade alla hur den andre skulle göra, vart de ville sätta sitt barn på "dagis" och hur det skulle kännas var ju också ett hett samtalsämne. Okej, så nu är vi.. här. Jennie har fått förskoleplats. På Mellangården.

Vår lilla bebis som blivit barn jättesnabbt ska visst börja förskola nu, det känns faktiskt okej samtidigt som jag är jättesorgsen. Och faktum är att det är inte p.g.a. att jag varit hemma med henne så länge och nu ska vi ändra på det där.. Utan det är för att jag föreställt mig en helt annan förskola (finns inga platser på nån av de andra, de vi valt är fullsatta :(!) Verkligen. Men det där är ju bara styr i mitt huvud antagligen och Jen lär väl trivas jättebra med en massa barn, lek, stoj och bra personal - oavsett var. Vet inget om personalen än men de jag pratade med idag i telefonen var jättetrevliga. Bra början, och ja det ska bli bra helt enkelt. Det kommer nog bli superkul för lillan. Hade önskat få känna det fullständigt jag med nu innan, som jag känt när vi väntat på platsen.

På måndag, om en vecka alltså, börjar lillhjärtat (och även jag för ett par veckor) i förskolan Mellangården och det är bara att vänja sig! Inskolningen kommer vara extremnyttig för både henne och mig tror jag. Kommer troligen känna helt annorlunda sedan än vad ja gör nu... Men just idag är jag ledsen och besviken faktiskt, på kommunens slarv som bidrog, antagligen helt och hållet, till att vi inte fick plats där vi verkligen önskat.

 


Mot Iggesund!

Nu drar vi iväg, tjohoo! Först bär det av mot Flen där vi nog kommer stanna och fika, om inte innan. Sedan fortsätter vi upp mot "Vikingaskeppet" där vi ska äta lunch - vid Gävle nånstans. Sen är vi snart hemma hos Carro med familj :D

Ha en fin dag, och helg, allihopa!

Grattis Gabriel 1 år!

Jag, Marcus och Jennie mötte Anna på stan vid kl 10.30 idag för att klumpa runt och försöka hitta någon fin present till Gabriel tillsammans. Har hållt lite utkik ett bra tag så jag hade lite idéer, dock blev det inget av det men vi blev nöjda över presenterna. Ett jättefint mjukisset tröja och byxa och så två fina, och bra, träpussel. Han blir nog glad av de sakerna, det tror jag det. Lilla underbart söta Gabriel fyller alltså 1 år idag och efter shoppingrundan åkte vi ut till Navestad dit Farre, Malin, Gabriel och kissarna flyttat nyligen. Vi var där i några timmar och myste runt och busade samt åt en hel del god tårta och annat fikabröd. Återigen fikar jag.. höhö! Inte för jag brukar göra det så ofta egentligen, men för ofta för min smak.

Efter vi firat Gabriel åkte vi till pappa för Marcus skulle hjälpa honom med nåt med datorn. Jennie busade en del med sin morfar (och det uppskattades!) och jag låg i soffan och drack vatten. Återigen har jag haft megahuvudvärk och varit illamående. Undrar om jag gått o fått tillbaka den där jäkla migränen jag hade för många år sedan.. för numera brukar jag aldrig ha ont i huvudet! (innan detta startade för några veckor sen då).

Håller på och packar nu, imorgon = semestertripp =)!!!









Här är mitt troll...

...ett nybadat troll. Hon är precis lika mjuk, len och go som hon ser ut! ;D Nu ligger hon och sover sött och vi ska också lägga oss. För imorgon ska vi upp tidigt för att göra något så märkligt som att gå på stan kl 10 på morgonen (!) och efter det ska vi på Gabriels 1-årskalas. Tänk att det redan gått ett helt år sedan den lilla sötnosen kom till världen, vi har inte setts på väldigt länge så det ska vi jättekul att se honom och hans föräldrar förstås. Hoppas att Jennie tycker det är kul där imorgon också =) Sen är det hem och packa för tidigt morgonen efter åker vi på en minisemester upp mot Hudiksvall! =D Som det känns något overkligt då!

Godnatt!

"Ett glas vin"

"Ett-glas-vin-kväll" nere hos Cicci blev det igår. En massa bubbel, röd dricka och mys med ljus, filtar och kissarna. Efter huvudvärken hade släppt stack jag hemifrån (till grannen;)) och hade det jättetrevligt i många timmar tills vi kom på att sängen kändes rätt lockande ändå eftersom våra små barn vill upp och busa tidigt. Dock var klockan väldigt sent då så dagen idag har varit tröttig, men ändå helt ok =) Lätt värt att vara uppe sent emellanåt.

Nu har vi lagat mat, ätit vid tv:n (blir lite pausande med film med snuttan men trevligt ändå) där vi sett en film. Yes Man med Jim Carrey. Det var ganska bra, och rolig. Efter det fikades det lite igen. Åh, jag som skulle bli nyttig! ;p Har fikat tre gånger idag - det är inte okej ;p

Pappa och Catarina var här mitt på dagen och jag fick pengar, vin och en blomma av dem för att jag fyllt år. Knaspappa som haft dåligt samvete över att inte haft tid att komma men just för att jag fyllt år iår igen behöver han väl inte stressa upp sig över något sånt =) Men älskar att ses <3








Gör nåt kul av det jobbiga!



Såhär brukar min kära fästman vara... (sen bild). Killar verkar inte se sådant som tjejer ser. Jag vet inte om det kanske inte gäller alla? Men enligt min erfarenhet känns det som vi är födda sådana.

Jag städar oftast gärna och helst ofta så det inte blir så jobbigt när man gör det. Jag vet att jag överdriver ibland men det där är något jag får fortsätta jobba på ;) Hur som helst, jag förenar gärna nytta med nöje så som bra musik, ett glas vin eller två till städningen, det är något som fungerar utmärkt hemma hos mig! Sen är det alltid roligt att städa med sällskap, med en vän - att hon hjälper till här och jag hos henne :) Städning kan faktiskt bli kul och...
 
...allt blir ju som man gör det till, eller hur! :


Oxelösund

       


Igår var vi en sväng till Erik och Tessan i Oxelösund. I mycket fint väder tog vi en promenix till centrum och så förbi lekparken utanför deras hus. Jennie är tyvärr inte så förtjust i att leka på det sättet så hon tyckte inte det var nåt roligt. Fika och mat blev vi bjudna på, gott gott.


Det har varit en lugn och skön dag idag, skönt blev det först efter att panodilen tog bort en del av min smärta i magen dock men då var det fantastiskt skönt! Vi tog en dusch tillsammans alla tre, och jag hade rätt om att Jennie ville duscha såklart. Hon började genast försöka klä av sig när jag sa att vi borde ta en dusch.
Har rensat Nennes garderob och fixat med en del kartonger till vinden. Det händer grejer här hemma, sakta men säkert blir det färre prylar som ska trängas här och det känns ju så skönt så!
Jennie (och vi med förstås!) blev jätteglad när farmor kom och hälsade på ett tag förut. Hon kan inte säga farmor än men det verkar som att det kan fungera att säga "fafa" även till henne...? Min egen farmor kallades Marmor av mig som liten.

Faffa = Farfar (och antagligen lite farmor ibland med)
OFFa = Morfar
Vovvo = Mormor

Nu är det nattinatti, verkligen.
Nu har nog förresten Milla kommit hem från Prag så jag får höra imorgon om hur de haft det - äntligen!

I Paradiset 20 år försent


Vad tror ni jag tycker om sådana skyltar som denna (om ni tittar på nedre bilden också...)?




Längtan.

Idag är jag less. På mycket. Men främst på min idiotiska mensvärk jag lyckats få den här gången. Det blir snart en alldeles för varm dusch på stackars magen min. Bara min älskade kommer hem snart från tippen. Han är duktig och iväg för att slänga halva vårt vindsförråd som vi rensade ur. Inne på andra lasset nu, och sista, så han är nog snart hemma igen. Undrar om min lilla tjej vill duscha med mig kanske, och leka med ankorna. Jag ska fråga henne. Svaret att hon inte vill är dock högst tveksamt att få till ord som bada, duscha och sådant... Hon kommer säga "bada!" och börja försöka få av sig tröjan =)

Redan imorgon kommer jag må mycket bättre igen så jag längtar mest till att den här dagen ska ta slut. Det är inte ofta jag känner så direkt. Men imorgon är värken nog lindrigare och för var dag som går närmar vi oss vår lilla semestertripp! Tänk att det kan bli av, att vi får åka iväg något på semestern över huvud taget, och uppåt i landet och dessutom till de älskade som bor där och som vi aldrig får möjlighet att träffa annars numera! Som en dröm känns detta. En vecka kvar av semestern nu och den ska vi ta till vara på och rå om varandra. <3

Busigt värre!

Såhär var vår gårdag! Jättemysig, rolig och god o allt! Allt började med en sväng till stan där vi åt langos, köpte hem munkar och så fick Jennie en hund-i-en-väska. Så hon är nu den lilla nya Paris hilton, det ni ;) Eller nåt, hm.

Sedan åkte vi till Busfabriken och det var inte LITE busigt ska ni veta! =) Såhär kan det se ut:





















Äventyr och nya planer!

Förutom att fastighetsskötaren kom flera timmar för sent och att han höll på både före och efter lunchen hans så har vi haft en finfin dag med en gnutta äventyr! Äventyret får jag lov att återkomma till imorgon för nu är det hög tid att sova. Vi är så otroligt trötta efter den här dagen! När vi kom hem fikade vi munkar köpta på "augustifesten" och sedan har jag suttit och sökt 9 jobb (det blir 25 st noterade ansökningar på två veckor, fler idéer någon?). Nu SOVA!

Måste bara berätta en sak jag är så glad över! Om mindre än 6 dygn kommer vi befinna oss hos Caroline och hennes familj i Iggesund, Hudiksvall! Är så glad så för det! Det bestämdes kanonsnabbt idag och min iver är inte liten den...


En sväng till Kisa


Kisa och gammelmormor Maj-Britt var det som gällde onsdag till torsdag och vi alla hade det så mysigt så där! Farbror Robban var också med under onsdagen, det tyckte vi förstås mkt om. Vi började med ett restaurangbesök som vi blev bjudna på av snälla Maj-Britt och Nenne var så duktig så! Vi anade en gnällig knäsittare så att vi själva inte skulle kunna äta i lugn och ro heller, men icke. Hon satt på egen stol bredvid mig och åt sallad på ett litet fat och så beställde vi en barnportion till henne med rotmos och fläskkorv, det tyckte hon om! Själv åt jag rödspätta, mums! Det var verkligen gott och trevligt. Jättekul med att Jen tyckte det var skojigt med restaurang!

Sen fikade vi på altanen hemma på Gammelgårdsgatan och det var strålande solsken - älskar det. Vi slappade och lekte om vartannat, och på kvällen gick vi in och åt räkor och rostade bröd. En film blev det med senare.




Jennie

Idag blir vår lilla tjej 1,5 år!

Tiden går så otroligt fort när man har barn, jag trodde knappt på de orden när andra sa det till mig förut men tiden rusar verkligen fram och vi känner att vi inte riktigt hinner med. Men samtidigt som det är sorgligt att det går fort och vissa tider lämnar oss så har det ändå blivit roligare och roligare med Jennie.

Utvecklingen vi får vara med om på nära håll (tacksamheten är stor!) är fantastisk och varje liten grej som händer i hennes liv tar vi till vara på. Imorse när hon och Marcus skulle in i sovrummet för att hämta en sak, till exempel, så sa han åt henne att vara tyst för att mamma sover - och då viskade hon något och var annars tyst (det har aldrig hänt förut;)).

Hon har kunnat sätta ihop två ord ett par ggr senaste tiden som "åka-bil" när hon sitter på sin Prinsess-bobby och "äta-mat". En dag sa hon till och med fyra ord i rad (fast det ska de väl knappast kunna förrän om lååååång tid? så det var väl en engångshändelse kanske :)), hon sa "det-var-inte-gott" och skakade på huvudet när hon åt något som hon inte gillade. Förövrigt äter hon nästan allt... Nenne vill ha maten vi äter och inget annat så äter vi sill och potatis så äter hon det med, eller gravad lax, eller mögelostsås med vitlökspotatis eller vad det nu kan vara för "vuxenmat". Det är skoj!

Hon springer fram och busar och vi anar en framtida teaterapa, musik älskar hon och ända sedan hon satt i babysittern som bebis har hon kunnat känna takten i musiken, SOM vi tyckte det var kul! :) Hon sjunger också - på sitt lilla sätt, men koncentrationen är stor vill jag lova. Minns hur fascinerad hon var som bebis när jag sjöng, så det med sång hoppas jag stannar kvar som intresse för lilla damen.

Jennie har börjat ta hand om sina dockor och gosdjur lite mer, hon kör dem i vagnen, säger hej åt dem, böjer sig mot dem och pratar med dem.

Vi kan säga saker till Jennie och hon förstår, och gör de sakerna. Till exempel ber vi henne lägga tillbaka saker hon plockat fram - även det som legat framme länge och som inte vore konstigt om hon glömt var hon tog, men duktiga tjejen klarar det galant! :) Och som när vi handlat hjälper hon till att bära varor från under vagnen och kommer ut med i köket.

Sen har vi den mindre roliga biten som vi med får lov att utvecklas inom - TROTSET. Det är inte vårt största intresse här hemma om man säger - men vi klarar det bra hittills iallafall. Fast det skär i mammahjärtat när hon skriker hejdlöst och gråter förtvivlat för en liten pluttsak hon inte får göra, som när hon vägrar sin matstol eller vill bli buren precis hela tiden. Hon blir även arg på faktiskt ingenting - eller vi har då iallafall inte förstått att det är något. Men det är bara att vänta ut...

Jag saknar bebistiden emellanåt - jättemycket. Men ändå är allt mycket roligare nu, speciellt som att det inte var så himla roligt med just vår bebistid. Men det var ju såklart mysigt och gulligt att ha en bebis, om vi då bortser från allt det jobbiga som koliken, amningen m.m.

Vi är väldigt glada för att ha klarat av så mycket och Jennie har växt och blivit en fin liten flicka på många sätt. Kärleken till detta lilla mirakel är verkligen oändlig och det finns inga som helst ord som kan förklara hur mycket vi älskar detta lilla barn - vårt lilla barn. Vår lilla älskade dotter Jennie Tina Miranda.


Några dagar som gått...

Några dagar har passerat, det inklusive solsken som betyder glädje oftast för mig. I söndags firade vi svärmor och där fick vi thaimat som är det bästa jag vet! Britt tyckte om sin födelsedag för den var lugn och skön med en massa Nenne-Bus. Jag drack ett par glas rött där med så även min dag var fulländad ;) Vi sov över i Linköping och när vi skulle åka hem dagen efter åkte vi in till Norrköping - hämtade upp Milla och handlade. Hon gjorde sedan världens födelsedagsmiddag (tyvärr var jag brakmätt redan efter förrätten som var fantastiskt god - kokta färska rödbetor med ruccola och "fetaostmojs" ;p) till mig och så gick det åt lite rödvin förstås! Tack älskade du för min fina kväll jag fick i present <3 Och för att du var så jäkla sexig i julförklädet, höhö!

     


Min mor var Nennevakt med kort varsel (tack tack!) under tisdagens eftermiddag så att jag och Marcus äntligen fick lite tid att ta itu med vårt vindsförråd som varit överfullt av "skit". Jättskönt att få det gjort. Vi kastade nog hälften av allt i förrådet! Eller allt står där uppe, vi ska iväg till sopen imorgon och vräka bort allt. Nu återstår det en del "ta kort - lägga ut - sälja - skicka" av en massa saker så vi hoppas på lite barnvakt av någon snäll själ (ja, inte vem som alltså ;)) igen snart.


Nu tacos! Mer blogg imorgon. Tjosan!

En händelse 1998-04-12...

"Hundpatrullen P Thurfjell - N Sandell kallades till Drottninggatan, Palladium, med anledning av att 2 flickor ringt via SOS och berättat att de blivit hotade med kniv av en man. När vi kom till platsen kl 20;36 berättade flickorna, 13 och 14 år, att mannen som hotat dem precis klivit på en buss.

Flickorna fick åka med i polisbilen för att kunna peka ut mannen. På Navestagatan i höjd med Silverringen framkom det att mannen troligen skulle mot Söderköping, varpå vi stoppade bussen och hämtade ut mannen. Med hjälp av flickornas signalement kunde mannen gripas.

Vid skyddsvisitationen fann vi en tejpad kniv i jackans ena ficka.

Brottet:
Gärningsmannen har vid några tillfällen hotat flickorna. Vid Mc donalds utgång sa han till flickorna "Akta så jag inte skär halsen av er" och senare vid busshållsplatsen visade han en kniv. Båda flickorna blev mycket rädda."


Flickorna var alltså jag och Milla, utan förvåning ;)

Den 16 augusti


Idag vill jag önska min älskade svärmor ett stort grattis på födelsedagen! Hon är Lejon som jag.



                                       Lejonet - Leo
                                (23 juli - 22 augusti)




 


  
   Planet:
Solen
  Symbol:
Lejon (regal, modig och dominant)
  Ängel:
Michael
  Färg:
Guld - Orange
  Växt:
Solros - Ringblomma
  Metall:
Guld
  Kristall:
Rubin
  Tarotkort:
Solen
  Motto:
Jag vill - Jag ska
  Nyckelord:
Vilja
  Element:
Eld
  Turdag:
Söndag
  Kvalitet:
Fast
  Polaritet:
Positiv
  Positiva drag:
Självhävdande - Generös - Ledartyp
  Negativa drag:
Arrogant - Makthungrig
  Turnummer:
8 & 9
  Människokroppen:
Ryggrad - Hjärta
  Kinesiskt djurmotstycke:
Apa
 


Vad gör man...

Den lilla söta trotsiga har (tro det eller ej) somnat och karln är på rymmen. Vad gör man?

Ja, vad gör man när hemmet är städat, kvällsmaten åkt ner i magen, barnet sover och killen roar sig på annat håll? Jag har tråkigt. Jag har inget att göra. Hmm. Nej, jag visste väl att det där inte kan stämma! Jag har alltid saker att göra, det bara är så! Faktum är att jag till och med skulle kunna ta mig tid till egentid, att i lugn och ro krypa ner i soffan med mitt kära duntäcke och sätta igång en riktig tjejmovie. Eller så skulle jag kunna krypa ner i sängen och läsa kapitel efter kapitel i min älskade bok, fortfarande om Bella och Edward förstås. Ja, vi får allt se vad jag hittar på. Måste väl erkänna att det är rätt skönt att vara ensam iallafall...


Åh, tänk om man hade en sånhär fluffsoffa att krypa upp i. Med mina tända ljus nu fattas bara denna!

Gårdagen...

Gårdagen blev först rätt annorlunda mot planen. Först var jag stressad men löste de olika sakerna så allt skulle bli lite krångligt-men bra. Jag skulle först ut till Ättetorp med Alexandra o Theodor för att umgås med Ulrika och hennes Emilie en stund på förmiddagen och sen skulle pappa o Cat och eventuellt svärföräldrarna komma på lite fika och sedan skulle Pernilla och Macke komma till oss på kvällen och äta och umgås. Det sistnämnda var det enda som blev av, allt annat inställt för att tas en annan dag. Så det kan bli!

Hade en mycket trevlig kväll med Pernilla och Macke igår, åt gott, bubblade och spelade TP. Jag och Marcus vann med god marginal! - eller inte. Men vi for fram mot slutet och gick om lite snyggt ;)
Jennie var faktiskt rätt "bra" igårkväll. Hon verkade tycka att det var roligt att de var här och betedde sig inte alls så som hon gjort med oss innan (som sagt, trots mot bara de allra närmsta).

Jag fick fina presenter av våra kära gäster också! :)! En receptbok och ett mycket fint ljus som luktar ljuvligt! Såhär fint var det inslaget - det var inte vem som helst som hade slagit in det rosa heller precis. Det måste ju nämnas! Macke var så stolt över sin perfekta inslagning. Med all rätt.


Mitt barn har börjat trotsa!


Den mysiga och roliga fingerfärgsstunden vi tänkt att vi skulle ha i duschrummet häromdagen var inte så rolig. Burkarna gick ju att stapla osånt men fy så kladdigt det var... "uff" tyckte Jennie! Så det blev ju inte mycket målande inte.


Vi har kommit fram till vad Jennies härliga betéende handlar om. Hon har varken ont i hals, öron eller tänder som det verkar utan hon har börjat använda sig av TROTS. Inte hade jag väntat mig det riktigt än men nu är det väldigt tydligt. Hon vill verkligen bestämma över oss och över henne och få som hon vill hela tiden. Jag och Marcus satt och läste om det medan hon skrek "förtvivlat" förut och efter en stund tystnade hon och behövde den där lilla stunden till återhämtning, sen började hon leka ;) Nu kan vi handla på ett helt annat sätt när vi förstår varför hon är som hon är nu och att hon inte har ont nånstans. Skönt att veta, även att jag tror, med hennes alltid starka personlighet, att det kommer bli några tuffa år med olika trotsperioder. Sådär lite lagom extra tufft att man kan komma att bryta ihop då o då ;)

Förskolefrågan

Så var det den 14 augusti 2009 redan då. Det betyder säkert mycket och jag kan väl komma på ungefär 50 saker att räkna upp med det och med själva tiden då som gått men just idag tänker jag mycket på det här med förskoleplatsen vi sökte i maj. Det innebär alltså att de snart har fått sina 4 månader på sig och vi har inte hört ett dugg från kommunen än. Marcus tog tag i detta idag och ringde för att fråga. Vi börjar ju få lite panik nu för jag blir annars förhindrad att söka precis alla jobb jag egentligen borde söka. Om inte Jennie får en plats alltså. Visst att hon blivit stor nu men inte riktigtstor att jag vill lämna henne ensam hemma med egen nyckel och matlåda i kylen va? ;) Nej det får nog vänta ytterligare 9-10 år iallafall skulle jag tro.

Efter telefonsamtalet med kommunen vet vi nu att något som enligt dem inte ska kunna hända har hänt... Jennies ansökan kom ju fram till dem, de kunde se den. Men den har hamnat utanför kön på nåt konstigt sätt så hon har inte varit i kön för att kunna få en plats hittills. Inte konstigt då att vi inte hört något. Jag som trodde på en augustiplats på den förskolan vi verkligen vill att hon ska hamna på. Men inte. Vi får nu se hur det blir. Hon ligger iallafall, numera, högt upp i kön men jag kommer bli rejält besviken om hon inte får gå på den förskolan som jag så mycket önskar att det blir.

Annars här hemma idag då. Jennie har haft det jobbigt inatt, ja vi med då förstås. Hon hade ont men vi förstod inte var. Återigen. Verkar inte vara tänderna så jag har börjat fundera på halsont? Hon var helt hysterisk stackaren men sen när hon tillslut kunde sova så sov hon till kl 10;15. Måste vara ett stort rekord! Så vi fick ju med sova, extremt skönt.
Hon har kunnat äta lite frukost idag och nu har hon gått runt i mina skor. Hon varvar mina pumps och mina "tofflor". Hon har bra smak redan nu alltså så jag kan nog snart köpa en massa snygga stövletter och sådant till henne att sedan låna själv :D

Girls Night Out - stuff ;)

Fick ännu fler presenter på min födelsedag, knas knas. Men jag blev förstås jätteglad! Den här fina pluntan fick jag av Alexandra med familj, tycker den är hur tuff som helst! Fick ytterligare 4 tavlor till min samling + ett kort i samma som jag ska köpa ram till. Så nu har jag alltså 5 småtavlor bland dem också och den underbara presenten fick jag av Freyda. Sen fick jag lite annat också som Våra-bästa-år-handdukar, vin, presentcheck, blommor, ljuslyktor..... Alla är så gulliga så! :)

      


Tack för en trevlig stund med fika allihopa, och även tack för en trevlig kväll inkl vin till er som stannade. Förutom vin blev det också grönsker och chips att dippa och så spelade vi lite Guitar Hero.

Jag har ju Magnus här som ville skippa Malmö ett tag för att hälsa på oss. Mycket trevligt, och födelsedagsnatten satt vi typ uppe och pratade hela natten.

   



Jag undrar vad man ska hitta på idag, vill ju göra något! Hade tänkt att vi skulle åka till skogen och gå promenad samt grilla korv men i det här vädret vill man ju vara inomhus! Frågan är vad sjutton man ska göra inne?! Vad gör ni andra idag?

26-årsmorgonen är här...

Marcus har satt igång nån födelsedagssångskiva på Spotify så här sitter man och hör Happy Birthday i högtalarna efter en morgon med frukost o presents på sängen inkl ett mycket livligt barn ;) Första gångerna inte kissarna ville vara med...
Minus kom upp en stund bara för att han inte kunde hålla sin nyfikenhet borta längre.
Men frågan är nu idag om det verkligen är så himla kul att fylla år, man firar något som man egentligen inte gillar det minsta?! Jaha, så nu är jag snart 30 bast då. Känns väl sådär som jag säger. Ok, jag tar i - 4 år kvar tills denna stora extremt hemska dag men man funderar ju på det ibland ;p

Hur som.. Har haft en mysig morgon tack vare min lilla älskade familj. Fick en popcornmaskin (fettfritt snacks är nice dessutom!)!! Och en sån vacker tavla till min samling. Älskar dessa tavlor! Nu blir det duschen strax. Hejsanhoppsan!

 
 

Sista dagen på ännu ett år...

Städdag idag med då. Men nu kan jag pusta ut för nu är det rent, och jag ska nog lägga mig så fort Jennie somnar. Det kan behövas, är hur trött som helst och så väntar lite kalasande imorgon så då vill jag må bra.
Vi har faktiskt inte gjort så mycket mera idag, städningen tog all min tid nästan. En kort promenad blev det med och lite gungande i en lekpark. En sväng till affären efter snacks tills imorgon. Imorgon blir jag visst lite äldre igen...

Jennie har idag provat en av mina sommarklänningar jag hade som liten, söttit!


Här pratar Jen för fullt i telefonen med Milla.
 

Bra natt.

Nya sängkläder och nyduschad innan jag lade mig, visst sover man skönt då. Annat går inte. Innan jag duschade lade jag mig på sängen bara för att snosa på sängkläderna eftersom det var dem jag sov i hos farmor. De luktade fortfarande sådär ljuvligt och var fortfarande sådär lena och mjuka. Kudden blev dock nerkladdad med två fläckar mascara av tårarna som föll. Det kändes inte helt ok så då flög jag in i duschen för att tvätta bort skiten.

Men en ny dag har tagit form och jag har fått sovmorgon. Har tagit en sväng genom duschen och ätit en macka: Pickles och lördagskorv ska det vara har jag nu insett. Mumma. Sitter här med min kopp kaffe och sa strax fortsätta min städning, allt det som inte blev klart igår.

Blir antagligen en promenad också i det härliga vädret!


Hejdå Uffe!

Jaha, så då var det Ulf Lundell ikväll då. Konsert i Bergs slussar. Perfekt. Förutom att jag inte befinner mig där som jag antagligen borde, och skulle gjort om jag inte ändrat mig. Jag vet faktiskt inte vad som fick mig att ändra mig för det kan dessutom vara sista turnén. Antagligen är det också så den här gången, och antagligen bara för att jag inte brytt mig om de orden utan tänkt att det är som de senaste gångerna - bara snack på gubben. Hur som helst så är jag ju inte där iallafall. Istället har jag haft en städdag här hemma och endast njutit av sommarsolen fem minuter i taget, vid mina pauser på balkongen. Men ack vilken helt okej dag jag har haft trots allt.

Nu är det dags för en dusch med älsklingen för att sedan krypa ner i vår renbäddade säng. Finns det något mer underbart?!

Vax is the shit!



Köpte vax för ett tag sedan. Skulle egentligen haft intimvaxservetter men de var slut så det fick bli en riktig burk. Kan ju meddela att det absolut inte var det skönaste jag gjort! Nä, det är okej på benen ja. Och det vill jag göra idag! Men helst ska man ha 4-5 mm långa strån. Hur sjutton pallar man att vänta på det och när det är sommar med kortkort för det mesta dessutom? Undrar om jag ska testa på mina ben kanske imorgon ändå? Stråna är väl inte mer än 1-1,5 mm nu dock men jag står inte ut längre. Får se om man får ta till rakhyveln istället då. Eller som sagt, testa ändå kanske.

Det är ju så underbart skönt att slippa bry sig på flera veckor sen!

Vår fredag

Sitter vid datorn och har tråkigt. Eller jag ska lägga mig men "allt" känns tråkigt nu. Marcus har precis nattat lillan och jag har skickat intresseanmälan till 11 arbetsplatser. Slut på idéer för i kväll igen nu så fortsätter imorgon. Imorgon ska det även plockas in en städdag tillsammans med min kära sambo är det tänkt och så behöver jag väl fixa diverse andra saker med. Hoppas sommaren är här imorgon också, det blir jag så glad av!

Idag har min mamma och min mormor varit här. Jag sa det till Jennie: Tänk att både du och jag har vår mormor här! =)
Nenne klängde väl på mig i stort sett hela tiden, förutom en liten stund då hon var ute på vagnpromenix med besökarna medan jag röjde upp efter middag och lek.
Det var iaf trevligt att ha besök, och mormor blev glad för svartbrödet och senapen från Åland som jag denna gången faktiskt kom ihåg att ge henne.



Jag har varit ledsamt trött hela dagen eftersom natten blev urjobbig med Jennie som gjorde allt för att hålla sig vaken länge. Hon vaknade vid tvåtiden och ville verkligen inte somna om, vi försökte med allt vi kom på. Men det är en tand som spökar igen så då är det svårt. Idag har hon faktiskt kunnat berätta om det till och med. Tror att det är första gången hon berättar något på det sättet. "Tänne, ajaj" och pekar på tänderna. Om jag har räknat rätt så är det 7 st bissingar kvar att tampas med innan mjölktändernas rätta antal har kommit upp.. *suck*.

Grät av trötthet förut när jag fick höra att M inte skulle komma hem direkt efter jobbet, jag hade ju räknat minuterna typ eftersom jag inte kunda hålla ögonen öppna. Vi busade (o jag vilade med) i sängen och sen ville Jennie sova middag - det var skönt vill jag lova! Så sen sov jag i mer än ett par timmar! Hur skönt som helst!

Nu ska jag lägga mig igen. Läsa lite och sen sova. Sov gott alla!

Ljustillverkning...



...sysslade jag med igår kväll. Värmde lite lila gelémassa och hällde i mina två ljusstakar från Iittala. Sånt kan jag tänka mig att göra mer av men då lite extra med stenar, pärlor och annat fint i.

Ett par sommardagar...

Vi hade en bra och mysig dag i hettan igår, både inne och ute. Max njöt av att ligga i skuggan på balkongen och Jennie tyckte sig bada genom att sätta sig i uteleksakslådan som det var lite vatten i sedan jag tvättat av sakerna.

Efter Anna-lilla-hjärtat åkte förut idag så städade jag kök och vardagsrum så iallafall det är fint. Men det är bara att fortsätta slita här hemma så blir jag nog snart nöjd! ;D

Har haft ett par jättebra och mysiga dygn med Anna här hos oss och jag har till och med känt mig pigg! Därav är jag också extra glad och sprallig förstås! Härligt, härligt.





Mamma-pics!

Såhär ser jag ut när jag skakar vällingflarra. Hur ser ni andra mammor ut? ;D





Aj!

  



"Ska man va' fin får man lida pin", sa min mamma till mig när jag var liten. Igår var jag dock fin tills jag fick lida pin när Jennie plötsligt får för sig att DRA bort mina örhängen mitt i Annas fotografering av oss. Inte helt smärtfritt måste jag säga, men ja nu har hon ju testat det också och jag vet nu hur det känns.


Städ-Thiniz

Nu är inte bilden så bra men ni kanske kan se hur handskarna ser ut om ni anstränger er lite? För det allra viktigaste är ju lackimitationen förstås! Jag har fått en lite för tidig födelsedagspresent av Anna ikväll. Hon tyckte de var väldigt mycket jag av nån anledning... Det verkar som att jag har ett visst städrykte på (ev mot?) mig. Vet inte alls varför. Men jag kan ju erkänna att det ska bli lite extra kul att städa i fortsättningen iallafall och ser redan fram emot morgondagens disk efter ikväll! ;D Inga fler torra händer! Har ju slarvat lite med de gula. Men gult är fult och åker nu i soporna.

Haft en mysig kväll med Anna mest, och så med Jennie med eftersom hon ville sova först väldigt sent. Gravad lax återigen och räkor fanns med i bilden. Mer där till. Och åh så gott det var! Godnatt!



Ps. Ni som ju undrar över mitt nuvarande drömjobb. Jag fick ett nej idag faktiskt. Så är grymt besviken kan jag säga. Hade börjat tro lite på en intervju iallafall nu som ni vet. Men man ska aldrig sluta tro! =)

Cappuccino utan mjölk



Jag unnade mig en cappuccino på stan igår, självklart laktosfri. Nu råkade jag säga det som man läser på den del sådana saker, d.v.s. mjölkfritt. Hon i kassan tittade på mig som att jag var idiot typ. Så jag  rättade mig rätt snart till "laktosfritt tack". ;)

Jag, Alexandra och Andreas ville sitta ner ett tag och så att Theodor kunde få lite välling. Båda barnen var dock rätt griniga nu och när Jennie inte fick dricka mitt varma kaffe efter att ha tjatat femtioelva gånger så blev hon rätt putt på mig och vill ner men ändå inte, ville ha allt men ändå ingenting. Men väl i vagnen sen ville hon vila så då förstod jag hennes anledning till surheten ;) Hon missade förstås inte skoshoppingen men sen somnade hon faktiskt och sov ganska länge.

Äntligen har jag dem!

Har nu köpt mina skor jag trånat efter sen i maj typ! Så glad så för de är inte bara snygga, de är väldigt sköna också. Dessa är faktiskt köpta för endast 299 kr på  Skopunkten.


Hemma hos Sandriz

Haft en superbra dag hos Alexandra, Andreas o knodden som nu blivit stor. D.v.s Theodor förstås! Han är dock otäck fortfarande tycker Jennie. "Kärlek börjar alltid med bråk". Nu bråkar de väl  inte direkt men ändå.
Det var ett bra tag sedan vi sågs nu från att ha umgåtts en till flera ggr i veckan ett tag. Vi har idag fikat, gått på stan, lekt, babblat och så har jag fått kocken PoA:s goda mat.

Bloggar mer imorgon, nu är det hög tid för sängen! Godnatt!

1 augusti

Dag nr 1 i augusti nu då. Min favoritmånad. Får hoppas att den, som oftast, ger oss fint o varmt väder och en massa glädjefyllda dagar. För snart kommer höstens månader, då vi kämpar med att överleva och inte förstår det där med att "bara-leva" alls. Nåja, de kan ju bli bra de där månaderna också. Bara lite vin och lax finns tillgängligt.

Idag funderas det på att fara iväg och göra något extra kul med lillskruttan. Åka till Valla o prata med djuren kanske? Djur är ju ett stort intresse för lilla tösen. Igår blev hon dock skräckslagen för en hund när vi hälsade på på Marcus jobb! Det blev liksom lite fel bara när Anita frågade mig om hon fick hälsa på Malte och hon släppte ut honom ur sitt glasrum. Han sprang i världens fart rakt på Jennie och slickade henne i ansiktet. Kan  tillägga att Malte är en mycket stor hund. Gråtstund följde. Men så fort Malte var tillbaka bakom glas o bom blev hon en sån supertuff brutta igen ;D

Trevligt att hälsa på hos Marcus igår, det var längesen och alla tyckte att Jen blivit så stor! Det kan jag förstå. Sedan drog vi till Ikano och käkade på Chili. Goda! Som Jen skulle sagt förr. Jag undrar jag om my cousin slutat arbeta där helt nu?

Nu ska jag göra mig iordning. Det var min sovmorgon idag (alltså inte imorgon ;p) och jag fick dessutom frukost på sängen (!!!) Blev så himla glad så! Nu börjar dagen här...