Förvaringsmöbler sökes

Nu är vi hemkomna till Linköping till Jennie med farmor, farfar och lille Findus. Hann inte träffa snuttan något då hon nattades precis när vi kom hit efter 21-tiden. Har jobbat så vi är hemskt trötta - både sömntrötta och trötta i våra kroppar. Så det ska bli grymt skönt med en natts vila nu.

Vi kom fram till att vi behöver antagligen en sekretär i vårt sovrum sedan. Vi kommer inte ha båda skrivborden uppe numera i vår trerummare och förvaring BEHÖVS. Och då gärna en skrivhörna med, där man även kan ha laptopen. Småkikade lite nu på Ikeas hemsida bara och bilderna nedan är därifrån. Minns inte vad denna sekretär heter men jag gillade att det fanns en sådan här påbyggnadsdel för ytterligare förvaring samt en "bänk" med dyna att sitta på som även den är en förvaringsmöbel dessutom. Dock kanske vi måste försöka finna något mer smakrikt för plånkan också så vi får nog leta vidare. Men detta skulle verkligen passa in i den övriga stilen i sovrummet vårt... Hmm.

                                    
                                    
                                    


Mitt i arbetet...

Det går bra här i hemma-slitet :) Har dock blivit fruktansvärt tråkigt och går därmed även mer långsamt än förut när jag dundrade på genom lägenheten hur mycket som helst! Det börjar bli rätt tomt här mot förut men ännu en hel del kvar att göra. Det är ju inte bara att slänga ner allt tyvärr utan storrensning är det som gäller hela tiden + att jag försöker göra rent det mesta någorlunda. Ni vet.. exempelvis alla mina gosdjur ;-) Hårvårdsrullar äger säger jag bara, och det blev totally 8 svarta säckar med mina älskade låtsaspälsiga nallar och djur.

Här är en av de största och den betyder mycket då jag fick den av Carrobarro, i hmm var det present eller julklapp nu då?, när vi bodde i Hageby båda två. Så fin nalle så och med mycket kärlek i.


Underbara natt!

Godmorgon några timmar sent! Såhär god blev min morgon tack vare Marcus <3 Och det kan jag berätta var EFTER en GOD natts härlig sömn och en värdig sovmorgon efter allt slit igår. Så idag mår jag kanon, är glad och värsta igång med packet igen. Idag blir det mesta gjort. Jen är hos farmor och farfar, och vi åker dit ikväll. Nu är det kafferast om man säger... I'll be back.

Ljust och lantligt!

                                           

Den här boken fick jag också med leveransen igår, glad blev jag som ju är övertjust i denna stil som är lika med vitt och gammeldags. Fast man kan visst göra annat än gilla den nämnda stilen och med det menar jag nu att vi inte är helt i samma smakfas här hemma. Så det får väl bli lite kompromissartat allting sedan ;) Ser i vilket fall verkligen fram emot att gå igenom boken mer noga än bara en snabbläddring som ju förstås blev igår när jag fick hem den...

Förutom att den här stilen på inredning gör att det ser så rent ut utan att vara perfekt städat och iordningställt, och förutom att jag tycker den är så vacker och mysig SÅ tycker jag verkligen om idén med att ta gammalt och fixa till istället för att bara köpa nytt nytt nytt. Man tar tillvara på saker istället, gör om och gör rätt på sitt sätt. Bra för både plånboken och miljön. Jag har fått ett helt nytt tänk när det gäller att ta tillvara på saker och att se på saker, efter att jag började tycka om den här stilen mer och mer.


Ny bok!

Så! Har inte kommit in på blogg.se sen sist jag skrev typ. Men nu så gick det visst! Marcus skjutsar Jennie till farmor, farfar OCH Findus nu, har precis hjälpt dem ut till bilen. Så himla kallt ute så nu är jag helt rosig om kinderna och känns som man varit ute på långpromenad. Men jag var ute i 10 minuter ungefär ;)

Har packat hela dagen i stort sett. Ätit tacos och dansat med Jennie ett tag i hennes rum som hon älskar när jag gör! Och just den grejen går ju inte att göra med bara pappa förstår ni, så hur mkt han än lekt med henne i rummet så ville hon inte dansa då utan först när jag kom in blev hon jätteivrig på det. Det märks att man har sina olika grejer man ska göra med henne, enligt henne alltså :)

Nya kartonger är fixade så nu vilar jag en stund innan Marcus kommer hem med dem och då blir det nog lite packande till innan vi lägger oss och läser i våra nya böcker som kom igår! :D Marcus var ju så snäll och köpte även till mig på hans julklappspresentkort från jobbet.

Den här boken är det som gäller nu i några dagar för min del... En pappas berättelse om sin älskade dotter som helt plötsligt blir som förbytt och som en total främling för honom. Den ska bli intressant att läsa.


Mycket skumt!

Besök av pappa och Catarina igår och sedan mest en massa packning. Efter idag och imorgon bör det mesta ha packats ner eftersom det är sista helgen innan flytthelgen nu. Det är inte klokt vad fort tiden faktiskt går! Fick nyligen en verklighetskänsla som for genom kroppen och berättade att det liksom är NU PÅ MÅNDAG vi får nycklarna till vårt nya hem. Ojdå, har visst lite kvar att göra! ;) Och det tar tydligen sin tid med mitt ryggont och en lite handikappad man i huset minsann! Inte lätt för 90-åringarna Olofsson/Pettersson inte. Och den yngre personen här hemma går verkligen inte att lita på! Fast nu är hon iallafall med pappa sin till affären för att "handla maten" så vi får hoppas hon utför sitt uppdrag så galant som hon egentligen kan när hon vill! Här hemma är det mest dans och degkastning som gäller annars nämligen.

Nu ska jag ta mig ett RIKTIGT REJÄLT skumbad i varmt varmt varmt vatten för att mjuka upp min gamla kropp ;p En av de absolut sista gångerna i detta kar. Och sedan har vi inte ens ett badkar!

                                       


Tjejkväll ska bli

                                           

En riktig spa-dag med bubbel är vad jag är sugen på nu. Eller en härlig tjej-eftermiddag/kväll med vin, bubbel, musik, massa snack, spel, mys och tjejgöra som att lacka naglar och göra ansiktsmaskar och lägga snygg make-up tillsammans. Hur frestande låter inte det liksom? :D

Självklart tänker jag ordna till en sådan dag och kväll inom den närmsta framtiden! Det vore supermysigt och det tror jag vi alla flickor behöver ibland egentligen. Ni kan väl hojta vid intresse kära väninnor! :)

Först måste vårt flyttlass gå och sedan ska jag se till att vi kommer iordning.

Breathe No More

                                                    
Det här är Amy Lee, en av mina favoritsångerskor. Satt just och lyssnade på gamla låtar och hade helt glömt bort vissa underbara. Jag kommer dock aldrig glömma konserten med Evanescence jag var på för några år sedan. Jag varvades helt klart mellan att ha askul och att vara helt svävande på moln. Tänk om man kunde få se dom igen!
Här är en av mina favoritlåtar, Breathe No More. Och med den säger jag godnatt för ikväll. Lyssna och njut!

                         
                            

Jag skriver brev

Herregud så mycket snö det är här ute! De plogade ju igår kväll så jag hoppades att man skulle kunna ta sig fram till fots idag men som jag anade hade det ju snöat igen imorse när vi skulle till dagis. Vi tog hur som helst pulkan och kämpade på idag också. Hur tungt och dåligt det än var för ryggen min så var det ju betydligt lättare än att skotta sig fram med barnvagn :D Strax bär det av igen genom snön - men för att få hem min skruttunge denna gången. Skulle verkligen behöva posta ett brev också, vi får se hur det går. Håller på nu och skriver ett brev till min gamla vän Jenny.

Jenny och jag träffades när vi var 8 år och åkte på samma resa till Danmark.. och Legoland. Samma buss, samma båt, samma hotell, samma allt och det var dunderkul! Mormor var min reseledare som oftast, också det jätteroligt! När vi kom hem igen, jag till Åby och Jenny till utanför-Linköping, så började vi brevväxla och det pågick i mååånga år (har kvar en stor kartong full med brev på vinden). Nu blir det inte så mycket längre men lite kontakt då och då iallafall, sen hoppas man väl på att ses snart! Nu var det längesen vi sågs. Några år sedan.

Så hoppas på att få klart mitt brev snart till den gravida polisen, min gamla barndomsvän så jag kan ta med det på en färd mot den gula lådan när jag hämtar Jennie :)

                                                               


Ett år.

                                                  

Precis så här är det. Ett år har gått. Idag. Sorgen är verkligen lika stor som då, inte ett dugg mindre - fast jag ändå trodde att den skulle bli det. Jag vet inte om det är bra eller mindre bra ens. Vill ju inte att tiden ska gå heller och att man slutar minnas. Men så länge jag minns allt såhär starkt som att det var igår kommer jag nog sakna lika mycket hela tiden. Jag vill sakna, men inte vara såhär ledsen. Jag saknar henne precis varje dag, tänker på henne precis varje dag. Hör hennes röst och hennes skratt när jag tänker på det. Känner hennes värme och hennes omtanke på ett sätt hela tiden, men inte i verkliga livet som man behöver mest.

Ett år av stor sorg och saknad, men jag hoppas att DU har ro och vilar i frid. Tack för allt du gav mig. Älskade, älskade, älskade FARMOR.

                                                    

Telefonköööö!

När man sitter på plats 126 i telefonkö (försäkringskassan) finns det inte mycket hopp ;p Det är iallafall nu man önskar att man hade handsfree på telefonen kan jag säga..!

Har äntligen fått NÅGOT svar från nödfalls-a-kassan och givetvis, då vi bor i pappers-Sverige så går det ju inte att ringa och fråga saker, utan min ansökan behöver förstås kompletteras med ytterligare papper. Så klart jag tar tag i det på en gång så detta kan bli klart åtminstone cirka 3 månader efter att jag sände in allt första gången ;)


Min kväll just nu, rätt lugnt alltså. Så vad gör ni?

Trollens recept och övermycket snö!

Har inte orkat sitta vid nätet idag, har faktiskt mest vilat ryggen och legat och tänkt. Det har varit skönt för mig, men för ett par timmar sedan tog dagen lite mer fart...

Speciellt vid hemfärden från dagis med lillan i en nyss insnöad vagn. Någon hade varit snäll och dragit för så inte all snö kom in men det var ändå hur mycket som helst på och i den. Vägen hem var ingen fartig färd precis utan en vanlig promenad på ca 7-8 minuter tog nu hela 30 minuter. Inte plogat någonstans och hur mycket snö som helst! Men det var inget att att göra än att försöka kämpa sig hem genom det tjocka vita. Väl hemma = helt slut och ONT i kroppen. Undrar lite hur dets ka gå imorgon? Jag har ju nyss kunnat börja röra mig lite igen och efter detta vet man aldrig hur det blir. Men pulkan med Jennie i kan jag nog inte dra. Då kan jag inte gå "rätt" heller. Och vagnen kommer nog inte på tal igen. Och numera vägrar hon att gå dit. Vi får se hur det löser sig.


Här har ni som vill receptet jag använder mig av för att göra leklera till snuttan.


Trolldeg att använda som leklera eller att göra figurer som sedan kan torkas.

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev. karamellfärg

Arbeta ihop ingredienserna till en smidig deg. Jag tar mer mjöl i än det står i receptet men det är bara att testa sig fram som vid bakning. Om du vill spara figurerna kan du torka dem i ugnen i 100 grader i 1 timme och sedan låta dem stå till dagen efter.
  


Baka Kaka!

Tidiga kvällen har ägnats åt leklera :D Det var mycket poppis och även mamma o pappa tyckte att det var skoj och gjorde diverse djur, fordon av detta rosa kladd! Jennie gjorde mest kakor! "Baka kaka" sa hon gång på gång.
Jag gjorde den vackra katten Tjocka Trisse och och den snälla skallerormen Olle Olofsson. Det kommer bli mycket baka-kaka av de kommande dagarna har jag insett :) Kul när barnet gillar något såhääär mycket! Jag ska göra ytterligare en sats rosa lera och sen tänkte jag försöka mig på en lila lera också och kanske grön :D

Sena kvällen nu kommer ägnas åt ett varmt bad och det tackar nog inte min rygg nej åt. Blir lite fix av naglarna också innan jag tänker lyssna på kuddarnas rop. Godnatt!


                          
                                     
                                      

                                                  
                                                  
                                                  
                                                   


Omtycktaste?

Jag lyckades sova förbi lite smärta ett tag, så otroligt skönt! :D Och jag har fått hem Jennie från dagis också utan en massa bråk vid påklädningen. Så det har gått bättre än förväntat hittills idag.

Vi ska äta lite mellanmål nu som vanligt när vi kommer hem. Men vad tycker man om texten på denna förpackning egentligen? Omtycktaste? Vad betyder det? ;)



Godmorgon från tv-soffan!

                                         

                            Godmorgon hälsar vi från en tv-stund framför The Reef (återigen).

Hon blir så lycklig lilltjejen när hon får se på "fiskarna". Jennie vaknade tidigt trots att hon somnade ganska sent (som så ofta är) och trots att jag inte har kunnat sova bra alls för min värkande rygg så var det ju bara att pallra sig upp. Skönt iallafall när man får gå upp till en ljuv stämma som ropar på mamma, så mysigt så :)

Igår började vår kära pappa/man här hemma att jobba igen efter sjukskrivningen som följde operationen som följde hans hemska gallstensanfall. Han mår mycket bättre men verkar rätt vila-trött än och det blev lite sämre helt o hållet efter att han nyste häromdagen. Men jag vet att det gör så där fruktansvärt ont att hosta, nysa eller skratta o sånt efter en op. Vidrig känsla när man tror att man går sönder inuti.

Vardagen tillbaka nu då, inte enklare än dock. Han får inte bära, lyfta, jobba på... och hon kan inte bära, lyfta, jobba på. Vi skojade igår kväll om att vi måste ha blivit 80 bast över några veckors tid ;p Nej, men oj vad man ska vara glad för en frisk kropp! Jag har varit så tacksam under tiden min rygg varit bättre så det är en riktig besvikelse nu. Man får hur som helst hoppas, önska och tro att det ska bli bra igen som det faktiskt blev sist efter lång tid. Det löser sig nog, bara man inser att man inte har en rygg som pallar nåt längre...

Nu ska vi försöka komma iväg till dagis strax!

Max och Minus

Plockade ner mycket i sovrummet igår. Får ta ett rum i taget nu och ta ner allt man verkligen inte behöver ha innan vi flyttat. För nu känns det som att man inte riktigt kommer någonstans då man redan packat ner så mycket. Rensade bland kissarnas leksaker med - jag kan säga som så att det behövdes efter mer än 9 år ;) Så nu har de bara en massa hela och fina leksaker kvar. Där bland fanns förstås leksaksinnehållet från deras lilla julklapp som de fick på julaftonsmorgonen. Som ju nu känns som evigheter sedan!

Max och Minus älskar paket som små barn och blir verkligen överglada så fort det är födelsedag eller julafton. De förstår direkt och i år ville de till och med öppna just deras klappar redan dagen innan dopparedagen. De nosade sig fram till dem så vi fick helt enkelt ta bort dem från julgranen :D Kissarnas paket är alltid fullproppade med presentsnören :D Gissa varför!


                                    
                                    
                                    
                                    

Trolldeg fixad!

                                                   

Lillälsklingen sussar nu sött sin middagslur i soffan, jag har degat ihop en klump med trolldeg till henne att ha som leklera senare så nu ska jag lägga mig på sängen för att förhoppningsvis slippa känna det molande onda i ryggen.
Det är så illa att jag inte kan sitta ens, känns som att kotorna trycks ihop längst ner då nu igen. Precis samma som förut med ryggproblemen. Får börja med sjukgymnastens övningar igen då och ligga utsträckt och knappt gå några sträckor alls. Det är verkligen INTE okej det här just nu!

Så ni vet har jag inga pengar på mobilen längre och snart kommer mitt kontantkort att -inte-fungera-mer- eftersom jag ska ha ny mobil med abonnemang nu. Det är därför jag inte kan svara på sms:en jag får gullisar! Men det lär väl knappast dröja länge innan den nya är här :D

Upp och ner.

Inte det allra mest lämpliga har hänt. Det som inte fick hända nu har hänt och jag dör av orolighet snart. Förstår inte hur det ska gå till nu. Min rygg som blev så stark har precis pajat igen. Haft känningar de senaste två veckorna, eftersom jag tagit i och jobbat på så mycket ensam den senaste tiden. Nu när jag dammsög gick det illa så nu vet jag inte om jag ens kan bära upp Jennie när det behövs. Då kanske jag får ryggskott igen. Fan, hur kunde allt bli såhär NU och allt samtidigt! Som jag vill gråta, men det hjälper ju inte det heller.

Nu behöver vi en extramamma :) Som sagt förstår inte hur detta ska gå till nu. Allt är upp o ner.. Vi behöver våra friska kroppar tillbaka NU både jag och M.

                                                  

Den ultimata musikmobilen

Allt hade gått bra hos mormor och Christer och Jennie hade så roligt! Det är ju toppenbra! Just nu ligger hon och sover på ett annorlunda sätt igen, i en knasig ställning i en fåtölj somnade hon middag. Men hon ser ut att sova gott och det är ju huvudsaken, inte var eller hur :)

Igår beställdes en ny mobil till mig. Anledningarna är flera men denna gången blir det med abonnemang (skulle annars inte kunna köpa en ny mob) så mitt kontantkort åker väck, även om jag gillat den grejen med. Vi får väl se hur jag tycker jag klarar det men det kommer nog gå jättebra :) Ringer ju mest till comviq ändå och har ett riktigt bra erbjudande om gratis abonnemangsavgift till midsommar. Annars får jag byta tillbaka till kontantkort igen om två år när bindningstiden går ut. Ska bli superkul med en bra mobil som jag hoppas kunna lita på lite mer än denna jag haft nu.

Nokia 5800 XpressMusic heter den och har en riktigt snygg design. En superbra omtalad musikmobil med helskärm och touchscreen. Så snart mina vänner har jag en mobil som, förhoppningsvis, alltid ska fungera! ;)

                                                       

Söta porslinskor till den lilla!

Åh, vilken söt pryl jag har hittat på Busigt! En porslin-baby-sko till prydnad och för förvaring av småsaker, t.ex smycken! Perfekt doppresent verkligen! Själv vill jag ha en sådan till Jennies smycken som hon fick i Namngivningspresent, och ställa den på en hylla i hennes rum. Tycker verkligen om den. Men hon har smyckeskrin. Två stycken faktiskt - så det blir inget med detta ändå :)

De rear nu på Busigt och nu kostar denna porslinssko 190 kr istället för 379 kr.
          
                                         Bild: Busigt.se


Kräftkväll <3

Unnade oss de sista av kräftorna vi hade i frysen, de fiskade och tillagade av Britt o Johnny. Supergott! Men jag åt inte LITE om jag säger så så nu står jag mig nog några månader kanske iallafall :)
Mysig kväll med film och älsklingen <3 Sen skypande med Milla.

Min blogg kommer INTE att vara löseordsskyddad - det blev ett fel igår så det var endast tillfälligt! Så nu vet ni :)

Hörs senare!





Äntligen ett par BRA skor!

                                          

I really love my new shoes! :D Dessa bruna varmfodrade stövlar köpta på Din Sko för halva priset, endast 249 kr. Vilket kap! Lämnade tillbaka de usla köpet ala vinterstövlar som jag TILL SLUT i alla förtvivlan gjorde på Skopunkten efter att ha tittat i varenda skoaffär UTAN att ha hittat ett par varmfodrade skor jag tyckte var både snygga och bekväma. Men så idag sa det bara paff! Och så hittade jag MINA härliga stövlar med underbart foder och snygga detaljer. En låg kilklack var det också precis som jag vill ha det! De sitter som om de var anpassade till mina fötter, trots det problemet jag alltid har... att jag har "37-och-en-halv" i storlek och det typ aldrig görs längre! Så jag är riktigt glad för detta idag. Nu behöver jag inte frysa om fötterna längre, tjohooo! :D

Lite besök av morfar...

                                            
                                               Morfar med Jennie utanför Mellangården igår

Och så kom pappa lagom igår till att följa med och hämta skruttan på dagis. Skoj :) Hon tyckte nog att det var lite konstigt först att morfar var med hehe.. Men hon satte snart igång med sitt race med morfar som inte ens fick sitta ner här hemma - leka i rummet var det som gällde! Gullisen, vad hon trivs med sina far- och morföräldrar! Det är så roligt att se!

Idag ska lillan dessutom till sin mormor och busa där tills imorgon. Det blir nog jättekul för henne tror jag. Jag och litegrann även Marcus ska bara fixa hemma med saker som är svårare att göra med Jennie närvarande, typ ärendena på vinden och sälja lite saker. Och så ska vi äta kräftor ikväll, kanske till någon film? Undrar vad det blir, men lugnt och skönt ska vi ha det tillsammans ett tag iallafall, innan vi läser och sover och så fortsätter här hemma imorgon igen. Det är inte klokt vad man har mycket att göra inför en flytt!


Elsas Mode

Jag är helt fast, Marcus med. I böckernas värld. En relativt ny (iallafall sedan länge...) ny grej vi börjat med båda två, och det är att läsa. Läsa, läsa, läsa. Det är så jäkla mysigt, rogivande, spännande, kul och himla inspirerande. I love it! Just nu är det för mig Elsas Mode som gäller. En härlig bok av Sofi Fahrman (Sveriges mest kända modejournalist som ni säkert känner till), hennes debutbok och den första i en trilogi som handlar om Stockholms modevärld. Den var väl inte superintressant de första sidorna men nu kan jag knappt släppa den, den blir bara bättre och bättre ju mer hennes liv rullar på kan jag säga!

I detta ämne undrar jag då förstås hur det går för Anna med boken? (hon fick denna av mig i julklapp). Har du fastnat lite sådär som en annan har gjort? Hope so.

Nu ska jag återgå till sängen och Elsa.


                                                   

Mer semlor till folket!

En stor grej för mig när jag varit gravid är SEMLOR. Konstigt, men säkerligen inte mer konstigt än alla andra olika cravings folk har som gravida :D Måste säga att jag inte ens tröttnat trots detta, utan jag är fortfarande lite sugen ibland. Nu börjar semmelsuget komma igång och det passar ju utmärkt då det snart är underbara semmeldagen :) Men numera är jag nöjd med högst EN semla i taget och det blir nog inte mer än 3 per år i vanliga fall ;) Som pregnant gällde typ 8 semlor på tre dagar.

Här är en av de gånger jag och Anna har bakat semlor, för 3 år sedan ungefär :) Men det ser ut som att någon har tagit sig en tugga på den uppe till höger? Isåfall vet jag VEM det är com tjyvat, och det är inte jag faktiskt!

                                            

"En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg (då den serveras i ett fat med mjölk), är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i de svenskspråkiga delarna av Finland heter bakelsen fastlagsbulle. En semla är på finlandssvenska, i närmare anslutning till ordets ursprungliga betydelse, vad man i Sverige kallar småfranska, fralla, rundstycke eller Pain Riche.

Semlan åts från början enbart på fettisdagen under fastlagen. Senare, när svenskarna inte längre brydde sig om att fasta före påsk, blev det tradition att äta den varje tisdag under fastans sju veckor. I dag börjar bageritillverkade semlor säljas strax efter jul (ibland till och med före jul) och finns tillgängliga varje dag fram till påsk." - Wikipedia


OCH ifall det är någon som äter semlor ENDAST när man "ska" så bör ni ha koll på dessa datum...

2010:
16 februari
2011: 8 mars
2012: 21 februari (vadå att det blir en fet semmeltårta på Jennies födelsedag här)
2013: 12 februari


Liten blir stor...

Godmorgon-alldeles-för-tidigt-för-min-smak-som-alltid! :D

Idag är det den 21 januari, vilket till exempel innebär att Jennie är 23 månader och fyller 2 hela år om en månad exakt. Eller jag började få värkar för ca 2 timmar sedan så än är det ju ett tag kvar men om ungefär 11 timmar är det rätt exakt :) Gullungen börjar verkligen bli stor om man säger...
"Jennie om en månad fyller du 2 år" sa jag precis till henne. "Aaaah" svarade hon klok som hon är ;)

Nenne har precis dragit upp pappa ur sängen. Men hon är duktig, hon försöker vara tyst medan pappa sover och säger "schhhyyy" med pekfingret över munnen. Sedan när jag säger att hon kan gå och väcka pappa för lite frukost smyger hon in till honom i sovrummet. Men sen är det full fart! Hon drar av honom täcket och försöker, bokstavligt, DRA upp honom och fort ska det gå också!

Nu är det dags för frukost (KAFFE för oss vuxna kan jag säga!). Även om jag aldrig känt mig piggare eller så av kaffe så känns det som att man borde bli det så jag ger inte upp än ;) Vissa MÅSTE ju ha det på morgonen "för att vakna" så något måste det ju ligga i det ;)

                                         
                                                      
                                                       
                                           


The Reef

Idag har jag haft fullt upp igen så inget bloggande för mig idag. Har fixat här hemma bland tråksaker som papper och en massa grejer som jag gärna skjutit upp! Men nu är det mesta av det ordnat och nedpackat så det känns jättebra! Har även suttit och skrivit in mer i "mitt arbete" jag gör till Jennie, som hon ska få i framtiden, om hennes utveckling och barndom samt fyllt i mer i hennes barndomsbok (typ "mitt första år" fast denna är fram till skolstarten också). Detta är dock roligt och jag kan sitta väldigt länge med sådant när jag väl börjat :)

Men jag har kommit fram till att sängen inte ska behöva skrika så mycket längre ikväll, och allra minst boken jag läser innan sovdags! Ville dock studsa in här en kortis först :)

Jennie har idag varit lite som i början på dagis fick jag höra. Velat vara med personalen bara och nära, och sådär blyg och knappt pratat något. Det blir man ju lite ledsen över, även om det mest troligt bara var något tillfälligt idag. Vi hade iallafall en rejäl mysstund här hemma och såg klart filmen om "fiskarna" som Jennie tycker så mycket om! Och så kalasade vi faktiskt på köpt pizza till! :) Sen har vi förstås målat och lekt en hel del som alltid!

Filmen om "fiskarna" som Jennie kallar den är filmen The Reef och den är verkligen en supersöt film som jag kan se flera gånger. Idag var andra gången. Känner jag min dotter rätt så kommer jag nog sluta tycka om den filmen inom en rätt snar framtid ändå ;)


Jennies daggisch

                                                               

Vi berättade idag för personalen på Jennies förskola om att det blir flytt tidigare än tänkt. De sa att det hela med flytten måste godkännas av själva personalen med, och med det menade dem alltså att de inte tänker godkänna flytt och byte av förskola för Jennies del över huvud taget ;) De vill ha henne kvar där. Och vi tycker så mycket om dem! Så jag kollade, för säkerhets skull då, om vi inte kunde få flytta på personalen istället? Så att de liksom flyttar med till Linköping? Det tycker faktiskt jag är en väldigt bra idé!

Detta är riktigt sorgligt faktiskt och man blir ledsen när man tänker på just det här med hennes dagis. Hon har det bra där och de tar så väl hand om henne <3 Men nu är det som det är och man får gå vidare och hoppas på att nästa place blir bra det med. Men som vi kommer sakna fröknarna B, A och E! Fina människor som tycker om sitt jobb.

Kort natt

Nu är det snart att gå till dagis med lillan som gäller. Vi är tröttare än någonsin tror jag både jag och M. Får ta och vila en liten stund sedan innan dagens arbete sätter fart för mig.

Jennie var inte sig lik igår alls och vi misstänkte att hon höll på att bli sjuk. Eftersom hon var så hängig fick hon sova ett tag på kvällen och så såg vi en halv film med henne innan den riktiga läggdagsstunden kom, igår kväll då sent av den här anledningen. Inget ovanligt att det blir sent för Jennie, då vi ju alltid haft ett barn som knappt sover, men annars är iallafall rutinen att försöka natta (länge) och absolut inte att se på film eller leka den tiden förstås. Men ibland måste det få vara annorlunda - som när man inte mår bra.

Hon somnade nog vid midnatt, och jag vaknade kl 00:35 eftersom jag hade i bakhuvudet att hon skulle bäras in till sin säng och att jag skulle borsta tänderna. Efter detta sov vi alla gott... tills att Jen vaknade igen vid 07-tiden nu imorse. Då hon lade sig så sent hade en omsomning kommit in i bilden, om det inte vore för att det är dagisdag.

Igår var mamma här och vi hade en slappardag totalt inklusive god mat. Idag blir det slit och släng, ute i förrådet vid carporten, för min del. Och så får jag hjälp av min far på torsdag att bli av med allt som ska kastas på tippen! See u later.

                                                    

Fler fina bilder funna!

Jag hittar många underbara bilder bland alla mappar. Och dessa bilder tänker jag inte tala om vilken sommar 2009 de blev tagna... Det kan vara olämpligta tt berätta.

Det här var på den tiden när vi var snyggast! Eller hur Milla? Och jävligt kul hade vi visst?


 
 
 




Natti!

Inte så dramatiskt egentligen som det lät (såg att det kan tolkas så) i förra inlägget så jag raderade. Låter ju aldrig något förstöra numera och jag har det så bra med alla supersöta underbara människor i mitt liv, lycka! :) De nära är riktigt mycket guld värda, som svärmor skulle uttryckt det. :)

Jag är uppe på jätte-övertid, Jennie somnade natt i vår säng så jag ska strax bära in henne till sitt rum. Hoppas på att få sova gott inatt och sedan vakna upp till lite solsken? Det vore på tiden för mitt huvud och kropp kan jag säga :) Mest eftersom jag inte kunnat sova något vettigt alls, även när jag kunnat för flickan min. Jag fungerar inte då! Min kära mor kommer imorgon och umgås lite med oss och sprallar med Nenno <3 Det ser jag fram emot. Och så hoppas jag på att få fixa lite här hemma med.

Nu ska jag ta en natts GOD sömn och må strålande imorgon, ni med va?  :) Godnatt!

My real me...

                                              

Och ännu mer sommarlängtan! Ja, kan ni förstå att jag längtar (tillbaka?) efter sommaren just nu när jag ser alla härliga (och mindre härliga) bilder från tider som varit. Denna bilden är från i somras under Metaltown-festivalen i Göteborg och vi hade det så underbart kul där. Hoppas det blir av i år igen, det vill jag iallafall! Speciellt då jag vet att Rammstein kommer! :D

Sitter fortfarande vid datorn efter en hel dag och sorterar bilder. När jag trodde att evighetsjobbet från bara bilder sedan 2009 började gå mot sitt slut upptäcker jag att det finns mer och mer och mer... Jag borde aldrig ha skämtat om evighetsgöra från första början. Eller så borde jag tagit i trä kanske!?

En helt annan grej. 4-1 till Milla. Fan.

Sommarlängtan!

Hur mycket längtar man inte till sommaren nu?!? Faktiskt. Håller på med sortering av bilder på min dator och hittar en massa sötisbilder och sådana här som får en att riktigt längta till sommaren! Jag älskar denna vackra underbara vinter vi har haft, den har varit helt otrolig! Och jag önskar så att vi får uppleva den nästa år igen. Men nu känns det lite som att jag har frusit klart och vill springa runt i kortkort, linne och pumps och inte behöva krångla på lillsnuttan hur mycket kläder som helst. Man kan väl säga att jag har upplevt vintern klart nu enligt mig själv, men ja jag vet.. Det dröjer allt innan värmen kommer!


Inredning & design

Nu har jag återigen inriktat mig på inredning och design när det gäller jobbsök så har precis skrivit om min ansökan till det, ännu, bättre och hoppas på ett gott svar från denna butik jag nu sökt jobb på. Hoppas, hoppas! Det är en butik likt Cervera och ligger i Linköping. Allra helst skulle jag ju vilja arbeta i en butik med inredning så som stora möbler, mattor, tavlor och allt möjligt sådant med. Men jag är öppen för mycket :) Och jag älskar ju glas och porslin med. Tyvärr får jag aldrig utlopp för det hemma då M tycker om det vi har och jag ogillar det skarpt. Så det vore nog bra för mig att få vara i en sådan butik om dagarna ;)

Har som vanligt suttit och tittat runt lite på nätets alla härliga butiker och fann en vacker ljuslykta som hade stått på min önskelista om jag haft någon :) Den finns bland mycket annat fint på ZtilDesign och vad jag antar går det väl även beställa från Sverige därifrån, men jag är som ni förstår inte säker.


15 januari 2010

                                                   

Igår den 15 januari 2010 är det 1 år sedan jag såg min farmor, innan den dagen jag fanns med vid hennes sida när hon lämnade livet här hos oss. Den dagen jag satt hos henne och nynnade nattvisan hon sjöng för mig som barn. Den dagen jag ändå kände ett litet hopp flyga in i mig, ett hopp som emellanåt betydde riktig överlevnad. Jag visste att hon skulle vilja leva även om livet skulle bli annorlunda än innan. Vi skulle alla finnas för henne. Och det visste hon. Såhär såg mitt inlägg ut för 1 år sedan när jag berättade om, då, gårdagens besök.



"Hälsade på farmor igårkväll...

På sjukhuset:

Sköterskan som tog hand om farmor nu kom ut och pratade med oss först och förberedde oss på besöket, det var nog bra eftersom det är en sådan skillnad att se henne så sjuk och med så extremt mycket saker/mediciner inkopplade i kroppen och ett stort silvrigt värmetäcke (som såg ut som tjockt folie) på sig. Hon förklarade vad det var för slangar i henne och varför och att det kunde se otäckt ut. Jag hade ju bara varit där innan det blev såhär illa!
Men som sagt så gick det bra, det kändes bra att vara där även om det kändes så otroligt konstigt och fel. Vi var där ungefär en halvtimma och jag pratade med henne hela tiden.

Nynnade på "Tryggare kan ingen vara" för henne, hon sjöng alltid den för mig innan jag skulle sova när jag var liten. Berättade att vi alla tänker på henne hela tiden, att jag tänker och önskar varje minut, att jag älskar henne så otroligt mycket och saknar henne, saknar de långa samtalen om allt, hälsade från pappa som är sjuk som inte kan hälsa på sin mamma därför (hemskt), hälsade från min faster och från mamma och mormor. Berättade att Jennie mår bra och busar runt hemma och ger oss glädje i det dystra. Pratade om att hon ska bli frisk, att vi alltid finns för henne och kommer hjälpa henne, att hon måste kämpa för sig själv och för oss, att vi behöver henne.. och att jag längtar så tills hon kommer hem och mår bra igen...., Sa att "jag vet att jag låter ledsen, men det är för att jag är ledsen och jag får vara det". Sa att jag tror att hon hör mig fast hon sover och att jag tycker det är bra att hon får sova och vila upp sig. "Det här gör nog susen!" sa jag. Försökte låta lite gladare och hoppfull.
Lämnade en liten nalle som håller i en blomma och så ett ihoprullat litet papper med några meningar från mig som jag hoppas att de läser för henne när hon vaknar. Pussade henne på pannan, strök hennes hår och klappade hennes kind. "Jag älskar dig farmor".

Tårarna kom och jag var nära att börja gråta sådär hårt flera gånger, kände hur det var så nära eftersom det blivit så många gånger nu men jag klarade att tvinga tillbaka det. Det var bra. Gråta kan jag göra hemma. Där vill jag ge styrka. Det var sorgligt att lämna henne där även om det kändes bra inuti att ha varit där iallafall.
"Jag måste gå nu farmor, vi ska hämta Jennie och åka hem. Men jag kommer till dig igen. Jag älskar dig."


Lite hopp infann sig oförklarligt igårkväll efter besöket på sjukhuset och jag har känt mig lite "gladare" om man nu kan kalla det så."

Filmförslag?

Här jobbas det på! Men nu är Jennie på ingång från ett dygn hos farmor och farfar. Så strax blir det en massa gos och lek istället. Jag har ont i halsen idag med men inte som igår kväll. Hoppas att detta kan gå över helt snart så man får känna sig helt frisk i mer än 2-3 dagar nångång, det vore skönt!

Är sugen på film ikväll igen! Men voddler fungerar ju inget vidare så det är tråkigt! Har väl ett par osedda dvd-filmer som inte är nedpackade men skulle ju vilja se något annat.
Har ni något filmförslag? Ifall att voddler skulle komma igång och må bra till sena kvällen...



Även akvariumet

Sitter här med varm baguette, blåbärssoppa och min kaffekopp efter att ha sovit en tung och orolig natt med massa mardrömmar (nej, inte något i stil med gårdagens film, promise!) och en förmiddag även den i sängen men med något bättre sömn. Det lär ju hjälpa lite. Det var ett par som kom för att köpa vår lilla "tjocktv" som vi haft i sovrummet. En tidig lördagsmorgon, men skönt att den blev såld och det var ju inte jag som gick upp! :) Jag bar ut den förbaskat tunga burken igår till hallen så Marcus kunde sköta affärerna idag (han får ju inte bära) utan att störa mig. Toppen. Nu är både den tv:n borta och skänken som vi haft i hallen. Ska ta tag i det som vi har ståendes på vinden nu med. Skidor och skridskor ska säljas och mitt akvarium!
Nån intresserad? :) Tror att akvariumet är på 75 liter, fint och välskött med alla tillbehör till som behövs för ett gäng vackra fiskisar i :D

Skänken hämtades igår och om vi hade vetat hur många som ville köpa den hade ju vårt pris varit mer om jag säger så, så det var lite trist men men. Nu är den borta iallafall. Och det innebär också 15 lådor mindre förvaring för oss men den får inte plats i vårt nya hem sedan. Och den är verkligen INTE vår stil heller, och omodern. Men den har förstås varit kanonbra att ha som byrå = mycket plats!


Paranormal activity

Ja, som jag snabbt förklarade förut idag så försvann hela mitt superdupernödvändiga helt fantastiska blogginlägg bara pang-bom-bortblåst när jag skulle publicera den långa häpnadsväckande historien, det kallas INTE OKEJ i folkmun och jag blev sur som folk säger att en citron är. Men det var bara att inse läget och dra sig från datorn och jobba på här hemma igen istället. Och sedan gick dagen.

Fullt av städ och grejande med farmor Britt som såg efter Nenni och efter vår goda lunch (Britts dillkött hon hade med sig och med potatis och sallad till - jättegott) och Britts och Jennies utevistelse kom svärmor med förslaget om att ta med skruttan hem och behålla över natt. Oh, att få greja och vila upp sig utan barn är great emellanåt kan jag meddela så vi bestämde oss för att det blev jättebra. Så imorgon vaknar jag förhoppningsvis som en "ny människa" åter igen efter en hel natts sömn. Det var dock ett tag sedan.

Ja, vi får hoppas att det blir så iallafall. Har fått attans ont i halsen igen och huvudet känns knas. Men efter sömn, som sagt, så är jag säkert botad. Igen. Sömn is the shit mot mycket för mig!

Lägenheten börjar bli kal, och idag är den även ren som den inte varit på ett litet tag. Så jag kunde ikväll koppla av med Marcus i soffan och se film (Paranormal activity) och äta varma smörgåsar. Sedan såg vi ett avsnitt (antagligen det bästa ever) av Grannfejden för att lugna nerverna ;) Nävars så farligt var det inte med filmen och den var helt ok film av just den genren. Lagom skraj var man så att säga, och det innebär att jag kommer kunna sova inatt! Eller iallafall betyder det inte att jag inte kommer kunna sova p.g.a filmen ;)



Åh!

Skrev ett inlägg men som försvann när jag postade det. Så trist! Usch. Så nu hinner jag inte skriva mer för tillfället...

Jennie my love

                        

Har suttit och tittat igenom en massa bilder från bb-tiden =) Det började med att jag pratade med Milla om en overall jag tror blir jättebra även i april till hennes Liten (Jennie föddes i slutet på februari o hade den men blev sen omstoppad med annat i vagn etc). Ska gå upp på vinden och rota fram den sötisoverallen, troligtvis imorgon redan. Men iallafall... åh vad jag fastnade i bildernas (läs: minnenas) värld och det var underbart (okej mycket delade känslor VERKLIGEN) att se det hela! Men så fint det var att minnas första dagarna med vår lilla tjej. Minns det såklart jämt, men man blir extra påmind om en hel del när man ser fotona därifrån =)
Underbart verkligen att hon blev just HON. Finns ingen högre kärlek än till henne, det bara är så.

Mitt i packandet...

Det är INTE okej att Milla gissar på 30 par skor att packa ner medan jag tycker hon låter verkligen helt stört överdriven, och jag sedan finner 32 par EFTER dessa 8 par som jag har kvar att sälja och de par jag kastade i soporna! Verkligen, verkligen, verkligen inte okej! Mer poäng till henne, åter igen. Suck!


                                                

Mitt bland kartongerna

                                                

En paus i flyttpacket ser ut som på bilden. Kycklingbaguette innehållande ja kyckling förstås, men också gurka, tomat, dressing, sambal oelek och den obligatoriska vitlökspepparn. Blev jättegott! Ska ta en snabb dusch och sedan hämta snuttan på dagis innan jag fortsätter här hemma. Det händer grejer här nu minsann!

Imorgon tror jag att svärmor kommer för att busa med Jennie medan jag fixar ännu mer. Häromdagen var Anna hit så jag fick gjort en hel del. På måndag kommer mamma, ja och så får vi se hur helgen blir om Linn kanske ska ta hand om skruttan i några timmar eller iallafall vara här o busa lite :).

Tack alla söta underbara människor som hjälpt och hjälper oss så mycket nu med allt. En massa stöttning och värme från folk i och med att Marcus låg på sjukhus (och även efter nu när jag både är jag och mannen i huset ;)). Skjuts och sällskap och lek med Jennie. Vad härligt att känna att man har människor omkring oss som verkligen bryr sig och ställer upp när det krisar lite. Gulle er! Ni är guld värda!!

Då var denna tisdag förbi

Nu sover mitt barn sen en stund tillbaka och idag gick nattningen bättre. Först förskola och så bus med Anna hela dagen efter det, det hjälpte mig nog en del även nu ikväll då så att säga :)

Förövrigt har dagen gått bra. Jag var supertrött när man blev tvungen att knalla upp ur sängen men sen har jag rent ut sagt rejsat fram i full fart för att nu få kunna vila (strax sova) upp mig. Började med en ganska lång promenad i kylan efter dagislämningen för att sedan fortsätta med städ och flyttpackandet som nu tagit fart på riktigt. Det är verkligen hur mycket som helst att göra här hemma och samtidigt ha hand om lilla skruttan själv. Så när jag får hjälp såhär som idag av Anna är det helt fantastiskt så mycket jag hinner.

När jag har mycket att göra (fullt upp och stressar) lyckas jag förtränga en del också som man bara inte orkar tänka på hela tiden. Men det är den här tiden som kommit nu och jag visste att jag skulle känna för mycket nu. Jag fungerar väl så. Nu ska jag försöka sova för att orka med morgondagen.

Oj! Nu kom Marcus plötsligt in till datorn min med grönsakssmörgås o vinbärsjuice :D Han försöker göra sådant smått han faktiskt klarar av emellanåt sötisen. Glad jag blev för detta :)


                                   
                                   
                                    


Dags för hemfärd

Vilken matt dag. Jag är sjuk igen, vaknade med världens halsont så fick fixa honungsvatten samtidigt som Jennies flaska imorse. Arbetsdag för Britt o Johnny, nu efter all ledighet. Och vi ska åka hem snart eftersom lilla Bus ska till förskolan igen. Nu börjar allvaret efter jul och nyår och allt sånt. Men det känns rätt bra.

Ska köra igång flyttpackandet imorgon på allvar. Vi får leva i kartonger ett tag, det struntar jag i, bara jag får bort stressen över detta med flytten som steg hos mig nu när Marcus blev långtidssjuk. Packar jag ner det mesta som går så kommer allt kännas mycket bättre sedan. Måste passa på nu vid de tillfällena våra nära är så snälla och tar hand om skruttan för det är garanterat svårt att packa medan man ser efter Jennie själv, jag tror det mesta packas ur kartongerna igen då innan man hunnit stänga igen dem ;)
Nähe, nu är det bäst att göra i ordning våra saker och packa in mina små grå i kattburen inför hemfärden.
Hoppas ni alla har haft en bra helg!

I Linköping

Det var helt fantastiskt att kunna sova igår natt sen och jag mådde genast bra igen och kände helt annorlunda - underbart! Sitter nu hos svärföräldrarna i soffan med Jennie i knäet. Hon ser barnprogram och jag passar på att låna en dator.
Födelsedagsfest för systrarna Nilsson igår och det är alltid lika underbart att träffa de tjejerna. Det ska det bli mer av nu minsann! Det var skoj på festen också men blev lite mycket för en gammal sliten tant som jag. Så nu har jag fått mitt roliga på ett tag ;) Kan inte förstå hur folk orkar festa varje helg haha! Tog taxi hem jättesent och svinkallt var det med. Men allt gick ju bra och efter en fartig kväll i festens namn så somnade jag med smink och kläder på bredvid Marcus. Orkade verkligen inte fixa med det då :)
Träffade goa människor igår och ska träffa en ny vän, Therese, därifrån imorgon :) Vi ska vara kvar i Linköping en natt till och det känns jätteskönt. Trivs här, och i staden i sig så jag längtar verkligen nu tills vi blir Linköpingsbor igen. Tror att det kommer bli kanonbra här.

Ska försöka få tag i en dator imorgon med. Nu är det dags att hitta på bus med skruttan tydligen.

Utmattad.

Med tårar av utmattning efter fyra timmars "nattning" och barnet fortfarande inte sover! Det känns just nu hopplöst och jag är helt slut. Det är mycket precis hela tiden och ingen sömn blir det nästan heller så inte konstigt att man faller ihop i smådelar snart. Men det kommer nog bli bättre snart och bara lite vila skulle hjälpa massor tror jag.

Hoppas det känns annorlunda imorgon då jag faktiskt får träffa mina sötnosar i Linköping. Det blir av tack vare Jennies fantastiska farföräldrar, så det kanske kan vända på allt lite för min del. Hoppas över huvud taget att jag orkar bara!

Marcus är äntligen hemma! Helt hemma. D.v.s. inte permis och nu med innehåll i magen sin borttaget ;D Så nu hoppas vi på bättre tider. Än så länge är han fortfarande dålig. Sängliggande och kan inte gå rakt. Ont och äter starka tabletter (morfin). Han får inte heller bära något på TRE MÅNADER. "Tjena flytten är det dags att packa och bära nu?!" Nä men det löser sig nog. Men att packa ner hela lägenheten SAMTIDIGT som man ser efter barn och håller rent omkring oss. Jag förstår ärligt talat inte hur det ska gå till riktigt. Ett par armar och ögon till kanske vore något? Är helt slut redan efter att ha varit ensam ett bra tag nu när M legat på sjukhuset. Tycker synd om "alla" ensamstående föräldrar till småbarn kan jag säga..

Vi har iallafall haft Anna hos oss över natten som var och igår var även Christina här en sväng så vi bubblade och åt mat innan natten kom. Sedan avslutade vi kvällen (när lillan äntligen somnat - samma visa varje kväll numera) med en varsin bok i sängen. Supermysigt, som man borde göra oftare!
Idag åkte vi pulka. Första gången som lilla Jennie åkte pulka i en pulkabacke. Både läskigt och roligt! Kallt och friskt ute - underbart. Ikväll är det nog inte lika underbart med nästan - 22 grader här utanför ;)

                                 
                                        


Linn och mys

Så slut som artist imorse men det hjälpte med att Linn (en nära vän sedan långt tillbaka i tiden) kom och var lektant ;D Underbart att hon var här och Jennie stormtrivdes i hennes sällskap direkt, helt klart! Tacos och film ikväll tack vare Mattias med, härligt. Tack för idag.

Nu ska jag se om jag får ihop resten av veckan, men först sova. Det jobbigaste just nu är att jag är så rädd att inte kunna vara med på Susannes och Carros födelsedagsfest på lördag som länge planerats. Något jag verkligen sett fram emot. Men Marcus kommer inte kunna vara själv med Jennie ens om han kommer hem imorgon för han lär vara sängliggande och inte kunna bära. Trots en komplicerad operation och riktigt hemskt ont efteråt så verkar det som han mådde bättre senare idag när jag pratade med honom. Så skönt att höra. Hoppas han läker fort så han slipper ha ont iallafall, det är det allra viktigaste. Saknar honom massor och vill hälsa på honom. Men Jen vill nog inte dit mera. Sjukhusskräck redan. Huuuva, hur ska det sluta!

                                         
                                         
                                         


Det blev ett Love-paket i Sthlm!

Av så många bilder som jag känner behövs till detta blir det här ett långt inlägg. Men som sagt, mest bilder. Ska försöka göra texten lite mindre istället så det inte ser för rörigt ut. Hoppas ni orkar läsa och titta lite, för detta är verkligen att rekommendera till er också om ni får den chansen någongång! Nångång ska iallafall vi göra om det.

Överraskningspresenten från mig till Marcus när han fyllde 30 år var en resa till Stockholm. Och ja, själva resan blev lite överraskande för honom med och han sa att det lätt hade räckt i överraskningsväg. Men det tyckte inte jag. På bussen firades han genom en skylt som Swebus hade fixat till hans ära. Och han fick applåder två ggr. Första gången behövde han bara ställa sig upp och visa sig så att säga. Andra gången fick han gå fram i bussen ;) Underbar chaufför vi fick, många poäng till honom. Och till Swebus.
                                
                                

                                    Vi gjorde skål nr 1 på bussen, jättemysigt!
                                
                                 
                                 

Jaha så gick vi av på centralstationen i Sthlm för att vandra en liten liten bit och anlända till målet. Målet heter Nordic Light Hotel och är Stockholms designhotell (passade ju oss toppen förstås då vi har intresse dit båda två) och är alltså en ljushotell som ju hörs i namnet. Man bor i Mood-rum där man kan ändra färger efter sin egen sinnesstämning. Hur fantastiskt som helst hela grejen. Och Marcus höll på att smälla av när han kom innanför
dörren! Och jag med faktiskt ;) Jag visste ju men det var ännu bättre live.
                                 
                                

Det gick inte att göra rummet rättvist med kamera tyvärr. Tog bilder både med och utan blixt för att man ska kunna föreställa sig på ett ungefär iallafall.
                                
                                
                                

På rummet var det framdukat jättegod champagne i en hink med is. Och till detta ett romantiskt fat med jordgubbar och lyxigt fin choklad. Det kändes inte så fel detta om man säger, vi skulle nog kunna vänja oss vid lite lyxliv ;)
                               
                               
                               

Två paket fanns till oss på sängen när vi kom också. En skiva med lite anpassad musik (Sound of light) och en lyxig förpackning med produkter från Temple-spa att ta hem. Det ingick även sådant i badrummet som vi kunde använda under vistelsen där. Härliga badrockar, tofflor och badbomber fanns med och med massageoljan jag tagit med tog vi oss två riktigt lyxiga bad i ett mer lagom stort badkar än det vi har hemma.
                                

Födelsedagsbarnet känner sig riktigt sugen på att undersöka häftiga teven som vänder på sig automatiskt med mera... ;)
                               

Detaljer...

    
   
    
   

                              Vi unnar oss hela tiden... ;p
                              
                              
                               

Försökte få lite råd om restauranger i just det stockholmområdet vi skulle befinna oss i, men hörde bara att allt runt omkring där var "dåliga" restauranger. Bestämde mig för att vi ändå skulle försöka där så vi gick en sväng och så fick Marcus säga något han tyckte verkade bra. Och nog blev det bra allt! Toppenbra till och med! Minns inte just nu vad restaurangen heter där vi åt vår middag men vill någon veta så småningom så ordnar vi det!
                     
                     

Efter middagen gick vi upp på rummet och softade en stund och bättrade på sminket litegranna gjorde jag. Sedan gick vi ner till lobbyn och satte oss i hotellets Light bar där det även spelades "Marcus-musik", vilket ju inte kunde bli bättre! Sjukt mysigt var det! För att inte tala om designen, ljuset, den totala inredningen. Man verkligen njöt!
Unnade oss exempelvis två flashiga grymt smakrika drinkar för ett antal hundra. Bad barkillen blanda ihop två olika efter eget huvud typ.
                               
                                
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                               
                                
                               

Morgonen efter var vi trötta eftersom vi unnande oss en sen kväll dessutom! Hur skulle vi annars hunnit allt på ett dygn liksom? :) Frukosten blev serverad upp till rummet, återigen LYX. Hade med mig en flagga också som prydde Marcus födelsedag perfekt, pricken över i:et så att säga! Sen utcheckning och bussresa hem vid kl 14. Hemma väntade ännu med överraskningar kan jag lova. Men nu får det vara nog för denna stunden.
                                

Godnatt.

Tankarna är på annat håll ikväll om man säger och nu ska vi natta och sova så gott. Tillbaka imorgon om det utlovade :) Godnatt.

Our day.

Nästan 2 timmars dagis idag för stumpan och jag kom ut och gick två korta raska promenader i samband med det. Sen har vi varit jättetrötta hela dagen, speciellt jag. Men Jennie med och då även väldigt gnällig och krävande hela tiden. Och det där när hon vill allt men så vill hon inget. Inte ens dans runt granen till små grodorna osånt dög för fröken. Till slut var det iallafall skoj att måla!

Har inte gjort något speciellt idag mer än att ha lekt och myst med stumpan, matat oss och så har jag läst ut boken Ljudet av ditt hjärta. Ska dock ta en paus med den serien innan jag fortsätter med sista boken, och även nästa bok av samma författare. Tredje boken var inte så bra, för seg och alldeles för överdriven. Synd, innan den tyckte jag att det var härligt att läsa om känslorna som var eftersom det var så som jag tycker det borde vara i livet. Vi får väl se hur sista boken är sen. Har hört att den ska vara mycket bra iaf så det låter ju lovande!

Ska försöka sammanfatta vår fantastiska grej vi var på som Marcus 30-årspresent senare. Först ska jag ta tag i en del saker här hemma och så vill jag här och nu meddela att M nu är opererad. Äntligen!


                                         
                                         


Lill-Emil!

Nattat barn, suttit här ett tag och ska nu lägga mig och läsa en stund. Håll tummen att det blir operation för Marcus imorgon! Får väl höra läget efter att läkaren gått ronden. Hoppas, hoppas, hoppas! Så att han får må bra snart och att vi alla slipper det här farandet och ovissheten.

Imorgon har jag tänkt berätta om Marcus födelsedagsöverraskning jag gav honom nu i december när han fyllde 30 år. Men nu ska jag i säng! Godnatt!


Jennie har som vanligt haft jättekul hos farmor och farfar. Och hon fick klä ut sig till och leka EMIL! Passar henne som brukar ropa "Eeeeeeeeemiiiiil" som ju Emils pappa gör i filmerna när det är dags att ränna mot snickerboa för buspojken.



Slut på permission 2

När Marcus åkte tillbaka till sjukhuset igår morse fick vi snart veta att han skulle få åka hem igen på ny permis. Prover togs och sen skjutsade Johnny hem honom i samma veva som han skulle hämta Jennie för lite avlastning för min del. Så vi fick iallafall äta gott tillsammans igår på vår dag.

Det har gått bra utan anfall här hemma vilket också läkaren kunde se att det antagligen skulle göra. Ikväll återvänder han till sin sjukhussäng igen...

Detta smarriga har jag precis unnat mig nu. Dags att unna ett varmt och skönt bad!


9 år av kärlek.

Satt nyss och tittade på bilder från när vi var i Turkiet 2007 och oj så många känslor jag fick i mig! Underbart! Längtar till att få åka iväg sådär igen med min älskling. Men det dröjer nog ;)


Idag är det den 2 januari 2010, vilket betyder att det är vår dag. Min och Marcus 9-årsdag som par faktiskt och även vår förlovningsdag. Det blir inte att fira något speciellt idag eftersom läget är som det är. Men vi ska allt ta igen det senare när Marcus är frisk igen. När han kan äta normalt och inte bli plötsligt jättesjuk.

Vår dag förra året såg ut såhär (klicka)

Permission

Idag har jag inte hunnit blogga något fast jag velat. Det har varit lite kaos (blandat med min förkylning jag fått) här hemma inklusive "sanering" av väggar, gardiner och golv efter Jennies otrevliga sätt vid köksbordet som hon börjat med. Detta medföljde också att jag tvättade julgardinerna vilket följde av att jag tog bort det julrelaterade i köket (med fortsättning i resten av lägenheten en annan dag då vi ändå måste börja flyttpacka nu). Till slut blev köket mycket rent och dammsugaren fixades så att även alla golv blev lite mer dammfria än innan. Härligt är känslan.

Marcus fick permission från sjukhuset idag och har varit hemma istället och mest vilat, så det var väldigt skönt att se honom och kunna prata med honom igen. Det blev som jag misstänkte, att nyårsnatten skulle medföra ett flertal akutfall på kirurgen så det fanns inte tid för Marcus operation idag förstås. Imorgon bitti åker han iväg till sin sjukhussäng igen i väntan på operationen. Hoppas, hoppas, hoppas att den blir av imorgon!


Snälla svärföräldrarna kom in med vår bil (med bilbarnstol) igår och snälla Mattias höll oss sällskap igår och hjälpte oss in till sjukhuset så att vi kunde få träffa pappa Marcus!
                                   

Inspekterar alla konstiga saker i salen där pappa ligger. Hon sa "Inte doktorn" åt sjuksköterskorna och började gråta förtvivlat (fobi efter senaste sprutan av nån anledning) men de var underbara och kom sen in med ett par sprutor som hon kunde leka med på nallarna hemma :) Vardagsterapi gillar vi.
                                   

På väg till bilen för att åka hem igen efter pappa-besöket och det var jättekallt ute, buuuuurrrr!! Men vacker vinter är det minsann!
                                   

Nu somnar nog strax lillan och det ska bli gudomligt att lägga sig under täckena! Godnatt!