Sov gott!

Nähe ni det här håller inte! Nu måste jag faktiskt sova! Imorgon blir det knappast någon sovmorgon inte ;) Jag får helt enkelt ta och blogga om gårdagen imorgon.

Sov gott och dröm sött.

Vinster och min varma röda

Jag vann tävlingen med libero-rabatterna, och blev så glad så! Checkar och rabatter är lycka numera här hemma hihi.
http://liisagyllin.blogg.se/2008/november/tavlingen-ar-avslutad.html

Vi spelade Lotto i onsdags och för första gången vann vi. Ja en sketen liten vinst (117 kr) kan man ju tycka men det häftiga i det hela är ju att vi nu sett att man faktiskt KAN vinna där, har tvivlat ;)

Idag gick vi en runda på Ikano-huset i hopp om att få se lite jultomtar osånt men icke. Däremot träffade vi min söta kusin Sara som jobbar på Chili. Det var förstås klart bättre än jultoffar ;P
En annan anledning till besöket där var mitt sökande efter en riktigt varm och fin dunjacka eftersom jag är så frusen. Priserna på dunjackor är riktiga rysare anser jag så när jag hittade en superskön och fin röd dujacka på Inter Sport för halva priset blev jag mer än nöjd. nu behöver jag nog inte frysa så mycket i vinter.

Det var dock svårt att fota utan att den ser ut att lysa men här kommer en bild ändå. Denna kostade 400 kr bara på Inter Sport. Finns i svart med, för 600 kr. Jätteskön!




Såhär somnar man kanske om man kämpat under en längre stund för att hålla sig vaken, och alltså vägrat ligga ner...
Sött var det iallafall =)


Bilder sålänge...

Marcus hade haft jättekul i fredags ute med jobbet och igår när han vilat upp sig lite med kom han hem till oss och hjälpte till ett tag innan vi for iväg igen, till Linköping till hans föräldrar. Här är ett par bilder därifrån.
Jag studsar in här snart igen, för jag måste ju självklart berätta om vår härliga kväll igår! Tihihi. Men först måste jag ordna med ett par saker. Hejs!



 


Mys-belysning

Två sådana här fina julprydnader, i form av julgranar som lampor, hade de t.ex. pyntat med Marcus föräldrar - som jag skrev om. Ger en mycket mysig belysning!



Vår kväll o julfint

Kom nyligen hem till svärföräldrarna och här är det lite jul, jättemysigt har de gjort med gardiner och mera. T.ex. jättefina röda "julgranslampor" i fönstret. Jag fotade dem för jag kan inte förklara men jag har ju glömt usb-kabeln så nu kan jag förstås inte visa ändå! Men en sådan skulle verkligen sitta fint i vårt vardagsrumsfönster.
Vi har nog dock andra saker som passar där med. Rensning av julkartongerna från vinden går väl sisådär. Jag lär ju inte bjuda hem någon de närmsta dagarna om jag säger så ;P

Jag och Marcus är redo för utgång. Han har bokat bord på restaurang och det ska allt smaka. Ölen också. Tar ett varv ute med sedan. Någon som ska ut i Linköping ikväll? Vi har inte bestämt oss vart det blir än.


Johan har födelsedagsfest ikväll så jag hoppas att han och våra vänner har riktigt skoj ikväll!

Nu ska jag dricka ett glas rött och så ska vi åka ner på stan om en stund. Jippiiiieee!

Sötaste samtalet från Millizen nyss, love.

Påskpyntet framme

Marcus är away from home ikväll. Det glädjer mig att han hittar på lite skoj, det var på tiden så att säga! För nu har jag varit iväg några gånger och aldrig han.
Jag hoppas att han har det riktigt kul ikväll och att han har ätit gott, och druckit lite gott. Han är på julfirande med jobbet och de skulle på något roligt med några komiker. Bl.a. Johan Glans skulle vara med och jag var lite smått avis - det skulle vara så kul att se sådana bra lustigkurrar. Men han hade visst blivit ersatt tyvärr.

Imorgon när kärleken kommer hem igen så ska vi i stort sett bara fixa lite och sedan ge oss iväg till Linköping igen. För nu äntligen ska ju jag och Marcus ha vår kväll =) Jen ska vara hos sin farmor och farfar och mysa medan vi är ute och roar oss, tillsammans för första gången sedan.. ja Turkiet-resan 2007 skulle jag tro!
Jag fick detta i present av honom i augusti och det blir bio, restaurang och öl. Jag längtar till imorgon. Vi ska ha det så mysigt så! =)

Har inte gjort något kul direkt idag, men jag har allt varit duktig och tagit tag i sådana trista saker som egentligen går fort men som man ändå aldrig gör nästan.
Har alltså gjort rent bakom element, under kyl och frys samt under och bakom spisen. Välbehövligt kan jag tillägga.
Satte upp julgardiner och duk i köket men det behövs kortas. Tråkigt tråkigt! När det är gjort, av någon snäll själ, så kommer det bli jättefint.
Förövrigt har jag väl råkat göra så att det är grejer överallt här hemma.. Mina rensningar är inte över på ett dygn precis, till Marcus stora fasa! Och javisst jag tycker med att det är jobbigt under tiden, men så himla bra det blir efteråt!
Har till och med gått igenom påsksaker som legat på köksbordet idag, vilket Milla har lite kul åt. Hon tyckte nu senast att jag skulle ge upp påskpyntandet och lägga mig istället (?)

Förresten måste jag meddela att vi blev så glada ikväll, jag o Milla, av Idols slutresultat för den här gången. Det var dock nervöst ett tag där när vi trodde att Alice skulle kunna åka ut. Det hade varit katastrof! Milt talat om man tänker på just den situationen...

My dear friend

Godnatt (jag), Godnatt (Milla), Natti-natti (båda samtidigt), klick! Så lade vi på luren. Vi är lite beroende av varandra minst sagt men det är bara positivt. Eller ja, inte när man längtar så mycket efter någon att det gör ont emellanåt.. då är det inte kul alls. Men vi har livet på varsitt håll numera och det måste jag ständigt tänka på att acceptera. För det är svårt faktiskt, så jag måste uppdatera mig själv om det hela tiden. Det viktigaste för mig i detta är trots allt att Milla har det bra och gör det hon själv vill. Vi finns alltid hos varandra ändå, det är enkelt. Hon bara är där inne i mitt hjärta - från första stund jag såg henne och för alltid. Och vi två kan faktiskt dricka kaffe osånt tillsammans på distans! Så det så =)
Det är svårare med kramarna...





Glad bebis, glad mamma

Eftersom lillan är så förtjust i tavlor och vill peka och säga "tada" hela tiden så vill jag förstås visa hennes favorittavlor här. Oj, vad glad hon blir när vi står där och tittar.
Vår lilla ängel här på jorden.
Det som alltid kan få mig glad är att höra Jen skratta och se henne le. Det är verkligen det finaste jag vet, och det mest underbara i hela världen - att se sitt lilla barn glad. Det blir som varmt inuti och känns som att hjärtat ska spricka av lycka.


     



 


Vår snölykta inomhus

Vår dag i förrgår bestod t.ex. av, förutom att bära barn nästan hela dagen för min del då, avfrostning av frysen. Marcus gjorde en mini-snölykta på diskbänken ;) Eller han gjorde iallafall snöbollarna.
Underbart skönt med avfrostad frys och städad kyl och skafferi, som det blev igår, och nu har vi även fyllt dessa med ätbart. Så fräsh och gott det ser ut när man tömt och sedan handlat ny mat.





Igår var det storhandling som gällde i ca 2,5 timmar. Ni behöver inte fråga om jag gillar att gå i affärer ;) Och Jennie gillar faktiskt också shopping, så det så! Så var så nöjd över den fulla kundvagnen! Eller iallafall var det riktigt skoj att känna på den då och då när den åkte bredvid henne.





Nennes nya vantar med laban på är perfekta, utan tumme - så bra! Först nu har hon ju börjat behöva ha vantisar på sig för nu är det ju så kallt ibland, men hon blir för varm när hon har det, trots att de inte är för tjocka.
För mig känns det ju lite knas att hon är så varm av så lite för jag fryser ju jämt nästan, men jag har fått lära mig att tänka annorlunda med den här lilla filuren.

De söta små vantarna är köpta för en billig peng på www.pippilotta.se  En trevlig affär tycker jag.


"Tada!"

Dåligt med uppdateringar här - usch fy... ;P Nu ska det nog bli som vanligt igen.

Idag har vi haft mamma/mormor-besök och det var trevligt. Druckit kaffe, ätit mat, babblat och så blir det ju förstås en hel del bus till Jennies glädje.
Förutom besök av mormor idag är nu Jennies stora intresse att säga "titta" och peka på saker, och så vill hon att vi bär runt henne och tittar på tavlorna, då sägare hon "tada" som då betyder tavla.
Så roligt det är nu när hon lär sig sådana saker som att prata och förstå sig på leksaker m.m. på en helt annan nivå än förut. Nog för att hon alltid studerat allt mycket noggrant men ändå =)
Hon älskar också att gå och gör det bra, ja vi håller ju henne i händerna men hjälper inte till något direkt. Duktigt =) Något mer som är skoj är att jaga mammas fötter och att klappa händerna.

Jag har med studerat en tavla lite extra som vi har hemma ;) Och jag undrar vad det är för motiv liksom? Visst att man säkerligen ser olika saker i den och får olika känslor av den men jag funderar ändå på vad jag tycker mest att den föreställer... Tycker om den på något sätt. Eller ja annars skulle den såklart inte sitta på vår vägg ;)

Återkommer.... Nu måste jag se till lillan, hon busar.



Tävla hos...

Tävling! Värdefulla värdecheckar/rabatter för oss med inkomst ala föräldrapenning ;D Kika in hos Liisa vettja.
Härlig blogg!



http://liisagyllin.blogg.se/2008/november/tavling-2x-50kr-vardecheckar.html

Nötningar

En välförtjänt paus vid datorn... Jag har blivit nött! Usch så irriterande...

Har suttit länge och slagit in paket med saker jag ska sälja på Tradera. Först ska jag fota varan, sedan slå in den och ta reda på frakten och så skriver jag upp det.
Ja, så SKA det gå till hade jag tänkt, och vad gör lilla jag då? Jo, jag gör som man ska med ett par  paket och sedan fortsätter jag glatt med känslan att jag är så duktig som fixar så bra. Tills....

Tills jag upptäcker att jag slår in ett paket UTAN att ha fotat det först. Gud så jobbig jag är, tänker jag och suckar innan jag talar om min tabbe för Marcus.
Jaja, inte mycket att göra åt.

Jag fortsätter ändå att känna mig lite duktig sådär och slår in ett ytterligare paket... Känslan varade ju inte så länge eftersom jag gör om samma sak igen. Min hjärna verkar inte fungera alls idag?
Jag glömde t.ex. helt bort att höra av mig till Alexandra. Hon ville ju att jag och Jennie skulle följa med till Hemgårdens babyöppet idag med henne, Theodor och Ullis och hennes Emilie.
Jag lade mig och sov på förmiddagen och vaknade av att både Jen vaknade och att mobilen ringde, och det var ju Sandriz som troligen undrade en del.

Så idag är det inte min dag direkt. Så konstiga saker man gör ibland. Mer eller mindre nötiga förstås, men som kan kännas en aning jobbigt och irriterande.

Har ni varit med om något nötigt sista tiden?


Slit! Och släng!

Hejs! Idag har det varit full rulle på mig och lillan här hemma. Henne är det ju alltid full fart på i och för sig. Jag har påbörjat nåt sorts stort projekt i hemmet nu igen... Rensning. Är på kasta-ut-saker-humör och då är det minsann bäst att passa på! Samtidigt som jag rensar i skåpen och lådorna i köket ser jag ju förstås till att Jennie-anpassa allt.. Inga vassa saker i lådorna längst ner o.s.v
Problemet nu, som Milla så positivt berättade, är att man ju såklart har en plats där det står MASSOR med porslin och annat som man bara vill ha bort men inte vet vart man ska göra av... Det är minst sagt besvärligt, men vi får försöka komma på en lösning.
Jen tyckte att det var mycket roligt att vara med vid film- och napprensningen... Som ni kan se.








Mini-Jen

En välförtjänt paus har jag just nu, eller ja jag borde väl lägga mig och sova strax förstås...
Satt och tittade på bilder från Förlossningssalen och bb, så jag bjussar på några även fast de blev lite knasiga, man ser inte så tydligt men men... Så himla liten hon var då trollungen.





 



 



 



 



 



 




 


En litens "första" snö!

Vi ställde oss, jag och Jennie, och tittade ut genom fönstret i hennes rum, och OJ vad hon undrade. Det är ju helt vitt ute! Vad är det som händer utomhus? =) Vi behöööööver en babypulka! Vad skoj det ska bli att se hennes min ute sen =)


Morning!

Här sitter jag då strax innan sju på morgonen och tycker att jag varit vaken i flera timmar. Det har jag väl också då Jennie vaknade vid 04 någonting, vet inte exakt. Hon sitter nu på golvet bredvid och leker med en leksaksradio som hon fick låna av Theo igår när vi var där, och så säger hon "titta" hela tiden och pekar med pekfingret, sötis.

Sjukt jobbigt har det varit den här morgonen, men något mycket glädjande är att det SNÖAR. Första snön som lägger sig, det är vitt ute och jag bara leeeeer. Det är ju så fint och mysigt med snön.

Vi var och fikade o busade lite hos Alexandra, Andreas och Theodor igår. Trevligt och som alltid mysigt.







Så nu vill Nenne ha banangröt..

Vad gör ni idag?

Men herregud, idag är en dag då vi inte vet vad vi ska göra! Helt otroligt, det förekommer ju bara inte! Eller tydligen så finns dem väl då men är väldigt sällsynta. Vi känner för att verkligen göra något, men vi vet inte vad =/   (?)
Anna hade kommit hit idag. Men hon kom på att hon måste plugga idag. Tänk att det redan är söndag förresten! Trist.
Visst finns det ju massor att göra här hemma, men vi vill nog strunta i det idag. Har fixat en hel del här i helgen, det får räcka för nu.

Idag har jag fått sova jättelänge! Marcus tog morgonen och jag sov hela förmiddagen. Underbart! Är dock lika trött som vanligt ändå, känns inte helt friskt...


Vad hittar ni på idag?

Matte-kväll

Denna dagen har varit bra, och trevlig. Mysig frukost tillsammans, sen städ hela dagen men är man på bra humör går det både bra och är rätt trevligt faktiskt. Alltid mindre trist när man är två dessutom. Ja, tre egentligen men vill väl inte påstå att Jennie var så mycket till hjälp... Mer än för att få oss att skratta en massa förstås! :)




Jennie provade sitt halssmycke som hon har fått av sin gudmor Camilla. Så fint så. En liten skyddsängel i silver.

 



 




Sedan kom Matte hit och vi åt thaimat, så otroligt gott det är.. jag får aldrig nog! Så gulligt av honom att komma hit ikväll oså, mysigt. Vi spelade Wii ett tag också. Minus verkade vilja testa med!
Hur ska vi klara oss utan Mattias egentligen? Snart åker han till Thailand och stannar där i många veckor! :( Men jag hoppas att han får det jättebra där och har en massa skoj att berätta när han kommer hem igen.



 






 

Idol - Anna

Ofattbart att Anna åkte ut ur Idol innan t.ex. killarna som är kvar.. Tjejen har ju värsta bra rösten och är så duktig på det hon gör. Grrrrrrr!

Såg inspelningen av gårdagens avsnitt nu.. Milla frågade vem jag ville skulle vara kvar men jag vågade inte riktigt säga Anna eftersom jag tänkte att då är det väl hon som åker ut.. Och det var det ju. Fy bubblan så illa!

Denna fredag

Vilken dag! Så blandade känslor. Jag har verkligen varit som en berg- och dalbana idag. Igårkväll, inatt och imorse full av ångest - jättejobbiga känslor, tack vare vår ekonomiska situation. Vet varken ut eller in. Önskar att det fanns en enkel lösning som bara dök upp helt plötsligt och räddade oss en aning iallafall, bara så att vi slapp oroa oss.
Det var ju inte alls såhär det var tänkt nu. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig tyvärr. Speciellt inte när man låter sitt liv hänga på andra. Det borde man aldrig göra, men man måste ju tyvärr oftast det. Men man borde nog alltid ha en plan B tror jag.
Vet inte ens vad jag vill just nu. Eller ja jag vill ju förstås försöka njuta av mammatiden i hemmet för jag älskar ju det jobbet. Men det ger ju inga pengar... Man klarar sig ju tyvärr inte på kärlek och ett rent hem.
Om jag hade fått ha kvar mitt arbete så skulle jag gärna jobbat extra som jag hade funderat en del på. Det jobbet hade nog dessutom blivit mer roligt och givande om man inte var där varje dag. Det blir framförallt lite nötigt att inte träffa andra människor när man arbetar som Personlig assistent så inte varje dag nej.

Jag slappade på förmiddagen, sov och såg på One tree hill. Superskönt. Marcus är ju f-ledig fredagar numera. Han gjorde scones imorse, eftersom vi inte hade något bröd kvar. Det var gottit. Så jag fick det och kaffe på sängen. Tack gulle! Marcus har även lagat mat och bakat bröd, Rågklumpedumpar. Finns det något som låter klumpigare än det eller?
Så han har varit riktigt duktig idag och då blir jag glad, vilket behövdes :)

Bagaren hälsar att om ni vill baka bröd utan att kladda så är dessa perfekta!

 



Vi tänkte spela lite Wii ikväll, hann testa några saker mellan varven med lillan. Det var ju ett tag sedan vi spelade. Jag gjorde body-testet och hade gått ner 1,5 kg till bara sådär liksom, det trodde jag verkligen inte som jag fikar och känner mig onyttig. Trodde faktiskt att jag hade gått upp i vikt! Verkligen! Så jag blev rätt paff. Men en glading :)

Nu äntligen sover lillan för natten. Jag måste slänga mig i säng nu, ska upp tidigt med Jennie som vanligt. Hoppas att hon sover lite längre imorgon men det tror jag ju inte direkt...
Mitt sociala liv kommer nog dö ut nu tror jag. Har inte råd att ladda mobilen ens. Inte för att jag äger en fungerande mobil heller men har en krånglig gammal Ericsson som jag inte gillar och inte kan skriva på, knappt.

Men jag har fortfarande tak över huvudet.


Jennie 9 månader

Eftersom att det är Jennies 9 månadersdag idag så vill jag hinna uppmärksamma detta här innan det övergår till en ny dag ;) Jag upptäckte att jag har en halvtimma på mig hihi.

Så nu är Jen alltså 9 månader, lilla pluttan.. Förstår inte att tiden går så himla fort! Men som jag sagt, kul är det.
Har ju skrivit om nattningen förut ikväll, det gick inget vidare. Hon har sovit en stund ibland men nej nej nej.. Sova för natten går ju inte för sig, man kan ju faktiskt missa något när man sover så "länge"!.
Hon far runt på golvet just nu och jagar sin egen skugga, det är något nytt hon upptäckte häromdagen.. Hon brukar leka med handen i luften och titta på den i golvet.. skuggan av den. Det ser gulligt ut :)
Klappa händerna kan hon ju med nu för tiden...


Inga elaka små tandtroll

"Man ska ju inte "ropa hej innan man kommit över bäcken"... Men nu har hon den lilla faktiskt sovit i ca 40 minuter! Vi hade en jättebra kort nu-är-det-natt-stund som innebar pyjamas, tandborstning, lässtund i hennes rum och sedan var det Godnatt Jennie. Och hon sover! Visst har vi haft bra rutiner förut med men när tänderna började gro ordentligt så blev det ju helknas om kvällarna.
När vi gick ut ur rummet hennes nu så sa vi "aldrig!".. Aldrig att det skulle gå alltså, men nu börjar jag undra om det inte fungerade ändå. Visst kan det mycket väl hända att hon vaknar och det blir som sista tiden men vi får se.......
Idag har Jennie förresten accepterat att ha kvar vantarna på händerna med, toppen!"


Det stycket hann jag precis avsluta och så vaknade lillan ;P Jag har försökt natta henne i sängen nu utan att lyfta upp henne..  så nu får vi se hur detta går. Hon var klarvaken när jag lämnade rummet dock.


Hur sött är det inte med dessa saker egentligen. Tandborste med bitvänligt "handtag" eller hur man ska säga och någon gottetandkräm (inte för att jag skulle använda någon sådan tandkräm då ;) Jag är så kräsen med tandkräm. Den ska vara vit, inga konstigheter. Helst stark frisk minstsmak eller så).
Det är ganska speciellt att borsta bara två tänder hihi.. på lillan alltså :P Hon tycker att det är spännande och verkar tycka om det, det känns bra. Tänderna är det ju så viktigt att sköta bra.






Svar på kommentar: Jadå, Marcus jag tror att du kommer få iallafall EN julklapp, men det återstår ju att se... Än är det ju några veckor kvar till jul. Jag bör nog rådfråga vår kära Alexandra med.. Eller tomten bör nog göra det menar jag!

Julen är här...

...eller iallafall förberedelserna inför julen. Vill ni veta då? Jo, julen känns faktiskt bra!
Jag älskar ju julen, julstämningen och ja allt som hör till, men för oss har det mest varit en jobbig sak att tänka på just det hur vi ska fira julen. Eller var alltså. Men igår kom jag på precis hur vi borde fira jul iår, så får vi se om det blir likadant i fortsättningen sedan eller om vi ändrar oss till nästa år.

Morgon och förmiddag blir det som tänkt. Jag, Marcus, Jennie och missarna ska fira jul här hemma tillsammans. Bara mysa, äta lite gröt och öppna klapparna till varandra osådär.
Sedan kommer det alltså bli att vi har julafton hemma hos oss i år istället för hos mormor. Det ska bli jättekul att fixa inför det! Har redan börjat planera mat, efterrätt och fika hihi. Det blir då med ena sidan av min familj.
På kvällen senare åker vi till svärföräldrarna och firar med alla dem där. Fast det blir nog mera på juldagen men att vi sover över där från julaftonskvällen, myser och umgås.

Nu ÄNTLIGEN känns det underbart bra med julen och jag längtar nu. Så som det ska vara.

Hur firar ni jul?



Grå är kärleken

Max och Minus, mina grå pälsiga barn. Älskade ni. Så snälla, mjuka, lena, trogna, underbara.
Jag satt och försökte komma på hur man talar om i ord hur mycket jag älskar dessa två, men det gick verkligen inte. Jag älskar dem så innerligt att det inte går att beskriva, och jag kan inte på något sätt alls förstå de människor som inte på något sätt alls förstår att man absolut kan älska sina djur så som man älskar sina barn eller andra i familjen, eller utanför med för den delen...  För jag gör det och så är det.

Måste också säga att jag är så glad att de fanns hos mig när jag var gravid, som om de förstod. De tog hand om mig på det sättet de kunde göra, och jag glömmer aldrig Minus på förlossningsdagen. Han trotsade sin rädsla för höga ljud och gick inte iväg när jag skrek och grät förtvivlat. Han kom istället mot mig, jag såg honom i ögonvrån och önskade att jag inte skulle behöva skrämma honom. Han fortsatte fram till mig, ställde sig på pallen med framtassarna och strök sig ordentligt men mjukt mot min haka. Jag grät ännu mer, men av glädje till det Minus gjorde.


 
  

Pappa och farmor kom förbi...

...Jennies morfar och gammelfarmor alltså. Trevligt trevligt. Vi fikade och pratade lite "strunt". Alltid mysigt och jag skulle gärna göra det en gång i veckan med dem.

Nu har Boyfriend kommit hem så jag tror att det blir lite fika av igen. Jag vet, mest onyttigast i stan. ;D




 


Konsten att leva tillsammans

"Konsten att leva tillsammans"

Så hette föreläsningen som jag och Marcus var på ett par timmar igårkväll.
Jennies farmor och farfar var så snälla och kom hit och tog hand om henne medan vi var där på Sågträffen och hörde vad Sverker Wadstein hade att säga om kärlek och relationer.
Det var verkligen intressant och bra. Känns toppen att vi gick på den föreläsningen, och tillsammans.
Alla borde gå på sådant! Det är ju riktigt bra för att lära sig förstå sig på både sig själv och andra.
Blev lite förvånad över att min kära sambo ville gå på den, men jag blev glad :) Kärlek är ju något som måste vårdas hela livet och för varje ny händelse i livet innebär det ju att man går igenom faserna om och om igen och är man inte medveten om dem så kan det ju vara så att man inte fortsätter leva tillsammans tyvärr.
Det är rätt många par som lämnar varandra när de fått barn. Jag förstår att man kanske gör det för ofta kan det innebära en extrem påfrestning på förhållandet man hade till varandra och man glömmer bort det man hade som gjorde förälskelsen så stark. Det är ju ofta jobbigt att få barn, även om barnet i sig är väldigt älskat och ger så mycket glädje. Men när man gått igenom den fasen, som Sverker kallade för "elände" lite snyggt, så kommer man till fasen som kallas Mognad, då flyter det som varit jobbigt på och man har fått mer insikt och erfarenhet av saker och ting och man börjar längta tillbaka till varandra och försöker ställa allt till rätta igen.
Man blir oftast som kär på nytt då och är tillbaka i fas nr 1 som då är "Förälskelsen".

Sverker Wadstein är 42 år och trebarnspappa. Han driver företaget "Bra Relationer" som bl.a. sysslar med Familjerådgivning med en mottagning i Norrköping.
Föreläsningen igår handlade om att vårda kärleken, om konflikthantering och personlig kommunikation.

Måste återigen säga att det här var otroligt givande, är jätteglad att vi kom iväg på detta. Jag har det där "tänket" rätt rotat i mig men ändå fick jag mycket att fundera över, och framförallt fick jag insikt om mig själv. Varför jag reagerat som man gjort ibland och att jag borde försöka göra annorlunda då istället för att det annars bara förstör för mig själv.
Inte för att jag har svårt att prata heller *host host* men nu vet jag ännu mer också om hur viktigt det är med kommunikationen med sin partner för att förstå varandra och för att undvika onödiga missförstånd.

Om ni får chansen, så gå på sådant här! Personlig utveckling är så fantastiskt, som ni vet att jag tycker :) Man kan ändra på så mycket genom att tänka på ett bra, positivt sätt. Det har jag stor erfarenhet av både när det gäller mig själv och mina vänner.




När natten kommer...

Utsövd vill jag inte påstå haha, men jag känner mig rätt ok idag så då är jag nöjd. Sen att det skulle vara förbaskat jättejättejätteskönt att få sova riktigt länge någon dag är en annan femma!
JAG får ju iallafall sova några timmar i sträck oftast, jag känner dem som har det värre med det. Jag klarar mig, så som det är nu vill jag inte klaga!
Har upplevt "total" sömnbrist kan man väl säga.. två timmars sömn varje dygn de två första månaderna och med ett kolikbarn dygnet runt, fy bubblan vad vi har det skönt nu förresten! :)
Men jag undrar vad som är fel om kvällarna, Jennie vägrar sova. Det går verkligen inte förrän vid ca 23-23:30-tiden och då är det ju så sent att vi nästan går och sover eller somnar i soffan medan vi försöker söva henne.
Lägger vi henne i sängen gråter hon och gråter och gråter, och jag har inte hjärta att låta henne ligga själv och vara ledsen.. det strider mot allt vad trygghet är tycker jag. Så vid varje försök går vi och hämtar henne och vaggar, sjunger osv. Vi har nedsläckt i rummen så att hon ska förstå att det är kväll.
Jag vet att hon nu vet att hon ju får komma upp igen om hon gråter eftersom vi gjort såhär, men vad göra liksom? Det är verkligen jättesvårt att veta hur vi ska göra med detta! Det mesta som händer och sker är ju och blir ju så naturligt att man inte ens funderar på hur eller varför, men det här känns inget bra alls.
Vi hade det så superlätt länge med nattningen. Det var bara att lägga henne med napp och snutte och gå ut direkt så ville hon sova. Sedan började det vara såhär när tänderna började dyka upp....
Ge mig gärna idéer på hur man kan göra eller vad det kan vara för "fel".


Godingar!

Dagen har varit mycket ansträngande och jag är supertrött, ska sussa nu och vakna glad och utvilad ;) Glad iallafall.
Berättar om vår mycket intressanta kväll imorgon för nu är sängen viktigast känner jag. Imorgon vill jag gäääärna berätta!

Igår var Alexandra och Theodor här, mysigt. Lillgrabben har utvecklats massor sedan sist jag såg honom, trots att det inte var så längesen egentligen. Så roligt att se! Godingar är ni båda två!


  
 

Solstrålen

 Ja, hur man än mår, hur trött man är osv.. Det går inte att låta bli, det finns där automatiskt - glädjen.
Detta slår allt - man skrattar med eller ler tillbaka, alltid, det bara är så det fungerar.
Hon är den mest underbara lilla person jag vet, och ingen.. verkligen ingen, kan få mig på så bra humör som hon.
Såhär glad kan man bli av en ny pekbok och ett nytt set kläder (troligen var det väl pekboken som gav dessa léenden och inte kläderna men ändå ;) ).




För man ska va gla'

Om ni vill bli glada, eller fortsätta vara glada ( ;) ), tycker jag att ni ska lyssna på Miss Li, helt klart. Linda Carlsson, ett yrväder från Borlänge som är helt fantastiskt gullig, rolig, sprallig, positiv och som gör härliga låtar att bli på bästa humör till. Så det så! Jennie diggar henne, för Jennie är cool.. glad.



Kom och köp!



Någon som vill köpa ett glasbord i fint skick? Jennie är inte så överförtjust i att vi har två bord som tar upp vardagsrummet där hon kör med gåstolen! ;D

En paus toppad med?



Det här gick jag och funderade på ute igår... Efter att ha sett den här megastora skylten på Ica-affären. Vad gör jag då? De tillfällena är väldigt FÅ men det har hänt ett par gånger ;) Jag tror nog att jag skulle sätta på en kopp kaffe och slå mig ner i soffan med en bra tidning som jag längtat efter att få läsa.
Tyvärr blir det alltför ofta att jag sätter mig vid datorn när jag skulle kunna göra något sådant som ger mer egentligen, ja även då det faktiskt finns både disk och tvätt. (Säger inte att bloggandet inte ger något!;))
Man behöver en välförtjänt paus ibland toppad med det man tycker om!

Vad gör ni när allt är fixat och ni får en liten stund för er själva?

Glad :)

JAA! Sandriz och Dojjis kommer =D Blev genast piggare! Nu behöver jag inte sakna dem idag iallafall, vad underbart!

Vår dag igår

Så, nu är klockan 10 på förmiddagen och jag är så trött men det har varit mycket bättre med nattsömnen ett par nätter nu och igår mådde jag till och med bra och jag var nästan pigg under dagen, det var ett tag sedan om man säger så! Igår sov hon nämligen ända till kl 08.30! Jätteskönt! Sedan hade vi en bra dag, vi var ute på promenad och åt mellis ute och så gungade hon en stund, det är dock för kallt nu så nästa roliga aktivitet utomhus hoppas jag blir pulkaåkning. Måste bara få tag i en babypulka först =)

Vi hade en väldigt normal dag igår, om det är så "det ska vara", så som "andra har det" haha.. Det jag menar är att det kändes som vi äntligen hade en riktigt bra dag med helt fungerande rutiner, en inte allt för trött eller sjuk mamma.. Dagen flöt på som den borde så att säga, och vi hade så mysigt. Fast det har vi ju oftast ;D
Det är dock jäkligt svårt att städa med en bebis som hänger över skurhink och dammsugare...=P Men å andra sidan är det inte lika viktigt med städning som ett barn som har roligt!

Jennie går bra med gåvagnen nu, man behöver dock hålla än alltså men bara sådär löst ifall hon ramlar. Hon tycker att det är jättekul att gå. Men när hon tar sig fram ensam så är det ju på baken, och fort går det! Man får inte ha en sak i hennes höjd ifred längre haha! Dags att bebis-anpassa hemmet mer.

Nu ska jag röja upp från den här morgonen, göra mig klar för en ny dag och ta en rutt med dammsugaren, igen.

Känner jag mig själv rätt dyker jag nog in här en stund snart igen. Sen hoppas jag att Alexandra och Theodor kommer.


   




Lista

Lista! (Från Marinas blogg: http://violfudge.blogg.se/ 


Senaste...

... dryck: Vatten
... resa: Turkiet
... upptäckt: Att Jennie börjar gå ordentligt med gåvagnen :) (Men man måste hålla lite löst ifall hon druttar)
... tv-program: Lyxfällan
... mat: Kött, med uncle bens, wok-grönt och ris
... färdmedel: bil
... telefonsamtal: med Milla
... sms: från Alexandra
... kram: Gruppkram med Jen o Marcus :)
... onyttiga: Bulle med mandelmassa (MUMS!) som mormor bakat
... aha-upplevelse: Görtrist, minns inte!
... känsla: Saknad
... radiokanal: P3 Rockster
... bok: Ingen nu :(
... film: Open Window, längesen nu. Blir bara avsnitt ur våra serier
... tanke: Tänk om man hade lite pengar och slapp att oroa sig

Och hur ser detta ut för er då gott folk?

She's the one!


Värt att känna till:


En sjukdom TSS. Jag fick akuta sådana symtom efter att jag varit slarvig med en viss sak igår. Men jag mår bra nu och det blev bättre efter ett par timmar så jag kände inte att jag behövde åka in till sjukhuset. Otäck känsla var det innan jag började må bättre, när jag trodde att jag fått den där sjukdomen *rysa*

Jag tänker kopiera in text angående detta för jag hoppas att alla är lite vaksamma, speciellt då tjejer som det oftast är som drabbas. Får man inte behandling fort så är det stor risk att det leder till döden. Sjukt otäckt tycker jag. Har hört om detta förr men aldrig tänkt på det riktigt, förrän igår när jag plötsligt var jättesjuk.



Toxic Shock Syndrome, TSS, orsakas av ett gift som vissa gula stafylokocker kan bilda.
Tecken på TSS är att du känner dig mycket dålig med feber, yrsel, svimningsanfall, kräkning och diarré. Vanligt är också att man blir röd i ögon och mun, får utslag och värk i muskler och leder. Sök akutmottagning om du får dessa symtom eftersom sjukdomen är mycket allvarlig.

Toxic Shock Syndrome, TSS, blev känd i slutet av 1970-talet. De flesta fallen var unga kvinnor som hade insjuknat under sin menstruation. Kvinnorna använde tampong, vilket är anledningen till att sjukdomen fick namnet "tampongsjuka". De flesta fall som inträffar idag har inget samband med menstruation eller tamponger utan förekommer vid sårinfektioner, till exempel efter operationer.

TSS orsakas av ett gift, toxin, som kan bildas av vissa sorter av gula stafylokocker. Många människor har skyddande antikroppar mot giftet utan att ha haft sjukdomen, medan andra, som saknar skyddande antikroppar, kan bli svårt sjuka av toxinet.

Det är mycket viktigt att känna igen symtomen, eftersom dödligheten är hög bland de patienter som inte får behandling.

Symtom:
Om du insjuknar i TSS känner du dig mycket dålig. Du får feber, yrsel, svimningsanfall, kräkningar och diarréer. Ofta blir du starkt röd i ögonen, på tungan och i munslemhinnan. Du får utslag på huden och värk i muskler och leder. Handflator och fotsulor kan svullna upp. De svårast sjuka kan drabbas av medicinsk chock, vilket betyder att blodtrycket sjunker och blodflödet till viktiga organ i kroppen blir så lågt att man kan bli medvetslös.

Förebyggande
Det finns inga specifika skyddande åtgärder mot TSS, men om du använder tampong tänk på att byta ofta.


-Källa: www.vardguiden.se




Tell me!



Vad tänker ni på eller känner till den här vackra bilden?
Kommentera!




Tree Hill, känslor o ond rygg

Äntligen One Tree hill igen. Får verkligen gamla känslor tillbaka. Jag var gravid sist jag såg ett avsnitt. Köpte serien då jag var sängliggande andra gången sådär lång tid, den gången inte typ dödssjuk utan extrem foglossning.

Serien behövs verkligen igen, lite tröst i värken. Jag sträckte mig förut när vi spelade Wii, bowlingen, så nu har ryggen pajat igen och jag fasar inför veckan ännu en gång. Alla har ju fullt upp o mycket med sitt så som vanligt tänker jag klara allt ensam. Fast ibland när det är såhär önskar jag att jag handlat annorlunda i livet och visat hur svag jag känner mig ibland.. Som ett skal som man ibland vill ska gå sönder, iallafall för en stund.

Mådde akut jätteilla förut och blev lite rädd. Mår illa än men inte lika mycket. Avvaktar till imorgon och ser hur jag mår, det är nog inget, blev lite nojig över sak bara. Oroas inte. Berättar om mina inbillningar imorgon om det behövs.

Ligger i sängen med den bärbara. Som jag nämnt finns bilder här sen förra året. Hittade en på mig från Turkiet och eftersom den, för mig, ger starka lyckliga minnen så lägger jag den här =)



Avtrycksliknande

Hihi.. Jennies egen present till sin gammelmormor som hon fixade så snyggt idag, en tavla, hon tycker dock att det är väldigt kul att dra ut färgen med fötterna och händerna, och ja då ska det väl vara så! Konst ju! :)


Plankor till oss och heldag med g-mormor

Vilken dunderfart hon har nu lillan alltså, förstår inte hur hon kan men det går så jättefort och ser hon något hon vill ha så är hon där på två sekunder! Ja, sittande på baken alltså. Det går inte att förklara hur hon gör så jag försöker inte, det måste man se live! hihi.

Jennie har varit så duktig idag, snäll och glad nästan hela dagen trots att hon inte har sovit något mer än en halvtimma i min mormors famn ikväll. Hon har varit så trött men ändå har det gått så bra.
Supergod mat på Bacchus, eller kan nog skriva ut plankstek eftersom det är det jag alltid tar där då jag ääälskar det! :) Ska nog göra det själv någon dag snart, det blir ju så himla gottit så! Drack en öl till plankan, mums!, och ett glas rött hemma hos mormor sen tillsammans med henne.

Nu ska vi spela lite Wii tror jag. Är så sjukt trött men hur kul är det att gå och lägga sig egentligen... Hade gärna lagt mig snart och läst lite i min Mama men det är ju inte så lätt när den blev jätteförstörd av att ett mjölkpaket läckte i påsen häromdagen, morr! Usch så trist! Hade bara hunnit läsa litegrann och sparade den tills jag skulle ha en mysstund själv och bara slappa... Ledsamt faktiskt.

Imorgon ska Marcus äntligen få sovmorgon :) Jag har ju haft rep alla söndagar i åtta veckor plus föreställningar. Känns lite knas att jag ska vara hemma imorgon. Trist att inte sjunga där mer, sorgligt till och med! Men skönt att få vara lite mer hemma om helgen. Men åh vad jag längtar till nästa gång jag får vara med sådär! :)

 
 
 
 

Sladdbarn




Tänk vad skönt att sova när man vill ;D Vi brukar hitta henne lite hur som helst i sängen. Detta var under eftermiddagsluren igår.



Vad gör du egentligen här stumpan? Kolla in stilen!



Marcus säger att vi har ett sladdbarn!



Dåliga kläder i härligt väder



Inga barn ute idag heller, regn regn regn. Jag var minsann ute som barn oavsett väder. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.. eller hur var det man sa? Jag tycker absolut att man ska vara ute trots regn och rusk, lite luft varje dag behövs, helst mycket. Men jag är dålig på att gå efter det själv. Jag ska ta mig i kragen. Det är ju faktiskt bara några regnkläder som behövs för min del så var det avklarat. Snygga stövlar har jag, men inte resten. Var hittar man snygga regnkläder, sådana som sitter bra alltså och inte som säckar. För nej, jag har ingen lust att klä ut mig till någon i Scream 18 bara för att det regnar! Inte ens ute i skogen där ingen kan se mig. Jag vill känna mig frisk faktiskt och inte som en brottsling. Regn är förresten rätt mysigt tycker jag. Speciellt förr om somrarna uppe i Nordsjö när det smattrade på taket och regnbågen fanns över vattnet. Fint.

Det kända ämnet: Åkpåse

Så, nu är åkpåsen beställd!

Det blev inte någon av de jag lagt ut här tidigare...
 Det började ju med att jag, igår, budade på en verkligen helt underbar åkpåse på tradera, men i sista sekunden drog någon över mitt bud och mer hade jag inte kunnat ge ändå. Så blev lite ledsen, om man kan kalla det ledsen för en pryl =) Men ni förstår säkert.

Sedan var det då dessa jag lade ut bilder på, där de övre två kostade för mycket.. hade verkligen velat ha en sådan men där gick den viljan i kras också förstås.
Ja, så då var det de där nedre bilderna då... Kom fram till att jag istället för de färgerna ville ha en röd sådan likadan, men då var den ju förstås slutsåld!

Sedan tipsade Erika http://onechicmama.blogg.se/  mig om en fluffig åkpåse, dessutom RÖD! Så den passar till skötväskan jag köpt av pengar för sålda auktioner på tradera. Great!

Så den är beställd. Och skötväskan.... Riktigt Thinizk ;D För nu är det ju faktiskt JAG som tar med Jennie på alla stora äventyr! Marcus du kan vara lugn, vi har ju en bra skötväska som passar oss båda ;)

    



Åkpåsen och annat skoj kan du hitta på http://www.barnfyndet.se/

Skötväskan och en massa jag-vill-ha-saker kan du hitta på https://www.pippilotta.se/


Städa städa varje fredag...

...eller jag städar tyvärr varje dag.. blä!

Friday, jippie! Inte av någon speciell anledning men fredag för mig är något speciellt, en mysig känsla i kroppen bara liksom.. Tänker mig typ film och en god middag, men nej det har det inte blivit idag. Varken någon middag alls eller någon film utan kaffe och städ :) Men det är mysigt ändå idag, så det så. Och rent. Renare iallafall.

Jennie är och sitter omkring lite överallt och vill verkligen inte sova! Fattar inte hur vi ska få ordning på den biten *suck!*, Idol finns i bakgrunden, och jag försöker blogga lite.. (Marcus säger att det är diskriminering att tjejer kan göra flera saker samtidigt(?))

Nenne sitter faktiskt omkring, inte kryper omkring just för att hon har en egen stil att ta sig fram på och det är på baken faktiskt. Hon drar sig fram på något sätt, ser roligt och supersött ut. Fort går det! Verkligen. Genom hela lägenheten. Det gick knappt att skura golven idag eftersom hon for fram och jagade hinken när jag flyttat den. Det hade inte varit så roligt att få vatten överallt! Dammsugningen är med en konst numera, det är ju inte precis så att sladden får vara ifred.

Jag ska packa några tradera-paket jag har sålt idag och så ska jag ta en titt i skötväskan inför imorgon för vi ska iväg skapligt tidigt och vara i stan hela dagen.

Ska visa om en stund vad jag har köpt idag, och javisst jag har ju köpt vår åkpåse nu! Det känns bra.

Svar: Morgonjättetrött

Så var morgonen förbi, förmiddagen är här och dagen närmar sig.. eller nåt sånt. Jag och lilla grynet har ätit gröt nu båda två, nyttiga människor är vi. Eller jag ser till att den lilla är det iallafall ;) Jag har diskat och fixat lite och jag är såklart dyngtrött! Varför gick jag inte och lade mig tidigare igår?

http://superthiniz.blogg.se/2008/november/kvallspiggmorgontrott.html

Jennie sover nu och jag vill sova men funderar fortfarande på om jag ska tvinga mig själv att vara vaken ändå. Det är ju jobbigt nu men har fördelar i längden.


Kommentera mera i förra inlägget tycker jag!


Åkpåse till hjärtat

Jag är ute efter en varm och mysig, och fin förstås, åkpåse till min bebis som hon ska ha i vagnen.
Hennes vagn är ju svart som ni säkert vet så jag hade tänkt mig någon FÄRG på åkpåsen. Ja, inte vilken färg som helst.. ni förstår säkert snart.
Vi har en åkpåse som är vinröd i manchester med ulligt inuti som vi har tänkt att ha till pulkan, den är sedan jag var en liten skit, den är fin alltså men jag vill gärna att det ska vara öppning fram så det är sådär supersmidigt när vi är ute och shoppar (läs: tittar eller håller andra shoppers sällskap) exempelvis. Den har inte heller öppningar för bältet och passar inte helt i vagnen.

Ja, iallafall dessa två superfina åkpåsar är tyvärr lite för dyra för oss men ååååååh vad jag vill ha en av de här övre!
De under tycker jag med om mycket, och de är till en rätt så okej pris.

Jag hoppas att ni läsare vill hjälpa mig lite! Karln min törstar inte efter karamellsöta åkpåsar förstår ni så han är troligen extremt glad att han slipper. Så rösta på tycker jag, så ska jag fortsätta fundera! Vilken är finast?



Kvälls"pigg"/Morgontrött?

Det är så konstigt, jag känner verkligen inte för att sova!

Ändå är jag ju trött och jag vet ju att jag kommer undra imorgonbitti hur jag inte kunde vilja sova nu.
Varför fungerar man så egentligen? Eller man och man. Kanske ska försöka hålla mig till jag. För alla fungerar ju inte så! ;p På morgonen önskar jag att jag lagt mig tidigare kvällen innan och tänker att jag "absoluuuut ska lägga mig tidigt i kväll" (så tidigt som går förstås). På kvällen tänker jag att det kvittar när jag lägger mig för jag kommer vara lika trött ändå morgonen efter.....  Fungerar ni som jag?
Konstigt också antagligen, att jag skriver detta inlägget NU på kvällen, kanske är det på morgonen när man är dödstrött och ångrar sig man kommer på dessa tankar annars? Tur att vi är olika hörni! ;D


Bustider...

 
 
 
 

Grattis mormor!

 


Idag är det min mormors födelsedag nr 78. Den 13 November 2008.


Ett tag i år trodde vi att den här tiden inte skulle vara densamma som annars, det är inte första gången vi känt så. Allra jobbigast har det förstås varit för mormor själv. Det här året har det varit mycket för henne, och ett hårstrå från att behöva lämna livet som läkarna säger. Men hon mår relativt bra just nu och jag hoppas att hon kan få göra det länge till. En månad efter att Jennie kom till oss gjorde hon en stor hjärtoperation, det var otäckt för oss så man kan ju bara försöka föreställa sig vad hon kände då.
Vi visste att risken fanns att hon inte skulle klara sig och när vi lämnade henne dagen innan fanns där många känslor och tankar. Hon var ledsen, och skräckslagen. Vi med.
Efter många veckor på sjukhuset efteråt och många månader nu av läkning så mår hon ganska bra, som hon säger iallafall - och det är nog det enda vi ska veta då.
Bilden är tagen för ett år sedan på hennes födelsedag. I år ska vi som vi gjort de senaste åren äta på Bacchus. Det blir på lördag. För att fira henne och sedan åker vi och fikar hemma hos henne.
Förra året var jag gravid, och så stor och uppsvälld. I år har vi vår bebis med oss på Bacchus hihi... =)
Marcus frågade igår om jag tror att hon gillar plankstek då?

Här är min mormor med lillan när hon var.. jag tror att hon var två veckor nästan här. Liten plutt!


Sentimental






Sitter här på morgonkvisten så trött och så sentimental.

Såg några gamla bilder igårkväll, inte jättegamla men en sisådär 8 månader gamla, oooups! Just det hihi =)
Jennie som Den lilla bebisen ni vet. Det måste väl vara att det händer så mycket hela tiden som tiden går så fort, för tiden kan ju inte gå snabbare för att man får barn. Isåfall skulle vår tid säkert vara 2009 redan medan de som inte har barn lever kvar i 2008. Och oj så gamla vi skulle bli fort! Eller blir man äldre fortare för att man har barn eller? ;)

Hur som helst, herregud så liten hon var NYSS! Och nu far hon fram över golvet fortare än kvickt när hon riktat in sig på förstärkarens roliga knappar eller fotoalbumen i hyllan osv... Med sin egna lilla stil. Hon blir förbannad när vi tar ifrån henne saker som hon inte får leka med, ja ett jäkla humör kommer ungen ha. Efter mamma, säger pappa. Jag vet inte vad jag ska säga då, haha? Hon har så nära till skratt jämt, och det skrattet... och de léendena hon ger oss var dag ÄR verkligen riktig lycka, det är fullständigt omöjligt att beskriva det vi känner inuti då.

Tänka sig vad det här livet jag fick en gång av min mamma och pappa kunde ge mig idag, det hade jag aldrig kunnat föreställa mig för bara ett par år sedan, eller ja senare än så till och med. För innan vår Liten kom, så visste vi garanterat inte att vi kunde älska någon såhär. Att det var möjligt... Men det är det och man gör det villkorslöst. Totalt.

Snart är Jennie 9 månader, som sagt jag vet inte var tiden tar vägen. Tycker nyss att vi var på bb och jag knappt kunde röra mig, men ändå rann tårarna nedför kinderna av detta ofattbara som hade hänt.
Ett barn hade vi fått, en liten liten flicka som hade kommit från min mage, ett kärleksbarn som hade kommit från oss. Det absolut vackraste vi hade sett någonsin låg där i en liten glassäng och sov sött eller hos oss, mamma och pappa, för att få del av vår kroppsvärme.
Tänk att det är samma lilla underbara person som nu sitter och leker på täcket på golvet och som snart ska äta sin frukostgröt. Fantastiskt. Lilla barn, vad vi älskar dig.

Satt och tänkte på något stort nyss när jag satt vid Jennie. Det är VI som gör hennes barndom. Det stora som alltid varit för mig, min barndom. För mig på gott och ont. Men Jennie ska få en bra uppväxt att minnas när hon blir äldre. Hon kommer att ha det bra och vara trygg, alltid. För oss är det en självklarhet. Och hon är ju så älskad - inte bara av oss, utan av så många vi har omkring oss. Av vår övriga familj, släkt och våra vänner. Det är underbart att det fungerar så. Underbara människor vi har bland oss, ni är guld värda för att ni finns!

Tänkte bjuda på några otroooooligt gamla bilder ;) Blir lite blandat nu då...

     
    
      
   

   


Gissar på att det dyker upp en miljon bilder mer så småningom, men det här inlägget tog nästan 2 timmar med gröt-, bus- och blöjbytepauser. ;) Nu ska nog Jen strax sova lite och jag med för jag är så trött så.


Nalle på resande tass...

Härlig lillans resesäng är, en sådan skulle jag gärna själv sova i ;) Denna brukar hon ha när vi t.ex. sover hos hennes farmor och farfar. De har så fint ordnat en klädhängare till Jen i hallen med, söttit!
                             



Idag hänner jag mig mycket mindre sjuk än förut faktiskt, är jätteglad för det och har gått omkring och tänkt på att jag är på väg att bli kry och njutit av tanken hihi.
Marcus har varit f-ledig idag och imorse kom han och Jennie in med frukost till sängen, vad glad jag blev! Han hade bakat scones och de var så goda så!
Har bara slappat idag för att bli frisk, tagit en halvlång dusch med Marcus och Jennie.... Med Jennie plaskar det vill jag lova! Hon tycker om det så mycket och hon är så himla söt så när hon är helt blöt och slår med händerna i vattnet så det skvätter. Man måste förstås alltid duscha själv när man duschar henne som ni säkert förstår ;)


Marcus berättade en sak ikväll som drog ur tårar ur mig, det är väl inget allvarligt alltså men det lät så sorgligt bara..
Det var ett par killar som satt en nalle på en buss med en lapp på om att folk ska skicka den vidare så den får se Sverige liksom... Coolt att den nått Danmark och Kina med förstås men stackars stackars liten att behöva sitta övergiven, rädd och kanske frusen lite här och där över hela världen. Fast å andra sidan är det ju inte alla nallar som får se världen och som träffar så många olika människor. Hoppas bara att den inte träffar några dumma personer ;p
Marcus tänkte sig in i att sätta Tusse på en buss sådär eller Minus!! Jag vet inte säkert, men tycker det låter säkrast att kasta ut karln snarast?


Denna underbara gosiga har hjälpt min hals att bli friskare... love it.


Glömde tala om...

...att jag har en icke fungerande mobil nu igen - så kan inte se eller skriva sms alltså och inte prata i telefonen, kan inte ens svara fast jag hör att det ringer. Bra mobil va! Men hemfonen fungerar, oftast iallafall =)

The show must go on...

Nu är jag tillbaka här. Och hemma.
Använder fortfarande min bärbara computer eftersom jag är så sjuk nu att jag är sängliggande och bör vara det hela morgondagen med, sängliggande alltså. Eller helst helt frisk! Det är en stark önskan jag har nu, att få vara helt frisk.

Vi kom hem ikväll rätt sent. Jag undrar hur man skulle klara att halvera packningen två ggr minst om man inte hade bilen... Tyvärr är det också den som skördar vår dröm om att ha kvar pengar till något mer än till räkningar varje månad. Även om det i vissa andra länder skulle vara ett enormt lyxproblem. Vi har ju faktiskt ett hem med värme, vatten, dusch och toalett och vi äter oss mätta.
En annan sak angående ekonomi. Jag försöker att inte bry mig men inuti blir man ju både förundrad och förbannad faktiskt... Två saker förresten.
Hur kan en del människor vilja leva på bidrag som t.ex. a-kassa istället för att försöka få ett jobb? Nu menar jag fullt fungerande människor, som väljer detta (inte tillfälligt arbetslösa förstås, det är ju de som ska ha dessa pengar). Vad är det för framtid..
Sedan undrar jag över hur en del människor tänker när de klagar på att bidragen de får i de här situationerna är för små, de vill ha mer..

Mig själv kan jag klaga på när det gäller ekonomin i framtiden, eller snarare dess säkerhet. Har själv försatt mig i en situation som gör att jag inte kommer ha en krona när föräldrapenningen är slut, OM jag inte hittar ett arbete. Vilket jag faktiskt räknar med att göra! Misstaget jag gjorde var att lita på jobbet jag hade.

Äsch nu flög jag iväg.. Kan man inte prata så får man väl skriva då!
Jo just det.. Vi kom hem rätt sent från Marcus föräldrar där vi varit sedan i torsdags. Anledningen var ju då genrepet och mina föreställningar. Vi har haft det bra där allihopa, även om det inte varit så värst kul att vara sjuk och Findus attack mot Minus var även det mindre roande... *puuuuuuh*

Under premiären blev jag ju sjuk, jag var äntligen i detta proffsig och var med ändå och det var verkligen superkul, men väldigt kämpigt. Sedan vet jag inte om det var så proffsigt egentligen att utsätta stämbanden för detta. Min far tyckte inte att jag var för smart faktiskt men han och Catarina, som såg konserten igår, tyckte att det var jättebra. Skoj! Igår tittade även Christina med familj, glad jag blev =) och mamma och Christer var och såg den i lördags på dagföreställningen =)
Jag hoppade över en föreställning för att vila halsen. Under sista konserten hade  vi, 230 personer, repat in en grej och överraskade Leo med när han sjöng, fan vad kul det var hihi!! =)
Hemskt sorgligt att sånt här har ett slut, men jag kommer nog bli med nästa gång Tilling kör igång något med.


Blev riktigt dålig inatt och imorse när de andra skulle till deras arbeten ville jag verkligen gråta floder, för hur skulle dagen gå när jag mådde så vidrigt hemskt? Men jag bet igen och försökte och Jennie sov två ggr under dagen och något bättre var det med mig under dagen faktiskt. Ikväll är jag mycket sjuk igen med feber och halsontet.

Nyss har jag vägt några traderaprylar och ätit popcorn så det skulle göra ännu ondare i halsen (?).
Popcorn rekommenderas inte, men jag kan gott rekommendera lingondricka! Mums!

Jag skulle väl kunna berätta att Marcus blev mycket glad för Jennies termos hon fixat till sin pappa igår, en bild var det på dem två och med texten "Världens mest bästa pappa". Så den ska han numera ha med sig på sina jobbresor så att han alltid har med henne. Hon är förstås med i hjärtat men en bild på sin dotter är ju aldrig fel!





Min dator är inte sjuk den med alltså....


 


Tipsing! ;)

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=333438&filtertype=0&sortby=6

Grant´s is the shit!

Det var panik, panik, panik! Dunderkurer ville jag ha idéer på och efter att ha insett att vi inte hade råd riktigt att köpa ytterligare saker som ska vara bra som annars Alexandra var gullig att föreslå och Freyda med sa nåt bra häromdagen...
så kokade Marcus ihop en dundermedicin sedan OCH jag blev bättre efter det och en timmas sömn (se bild nedan) ;)
Dagens första föreställning var jag med på, skippade dock den viktiga uppsjungningen på Elsa B skola. Men jag klarade att vara med sedan, inget vidare fokus i huvudet och med en del ändring i min stämma. Men jag klarade det!
Med varningar (som jag tyvärr redan var medveten om) angående att sjunga med min halssituation så valde jag med stor sorg att stanna hemma nu kvällsshowen som är i full gång. Men mina stämband bör få vara ett tag. Stackars stackars stämbanden, imorgon måste jag be dem om ursäkt för då ger jag järnet igen. Jag förstår antagligen inte allvaret helt.



Här är dunderkurens ingredienser och rekvisita. Receptet:

Starkt te
2 tsk honung
1 tsk socker
Whiskey efter behov.... :P




Jag bara ska vara med imorgon på föreställningen, såklart, så ni vet! Kom då!!!!! :D

Sjuk, mest olägligt

Det föreslås att jag ska vila kvällsföreställningen idag, är mycket sjuk med hemsk halsont. Är verkligen så ledsen för det här, jag som tyckt att det ska bli så roligt... det är ju så roligt.
Är det någon som ska titta på kvällsföreställningen idag av mina vänner??

Premiären av Jesus Christ Superstar


Jag och min kära svärmor på kortet =D Under pausen.


Här är några fler foton från idag på premiären av Jesus Christ Superstar. Det gick inte att ta kort nästan så jag har tyvärr inget bra, men det är iallafall lite =) Sedan igår var jag superladdad, men idag blev jag sjuk igen. Typiskt. Blir ju förkyld varannan vecka så det är ju dags nu igen då.... Men jag låtsas inte om det på föreställningarna förstås! Ska få sova inatt, Marcus med. "Farmor och farfar" har Jen uppe i deras sovrum.
Förhoppningsvis mår jag något bättre imorgon. Kommer fortsätta min röda-solhatt-behandling och ta värktabletter innan föreställning. Hur som helst så var det jättekul idag. Önskar bara att jag inte var sjuk... Men det ÄR kul ändå! Det gick bra idag för oss, förutom att det tydligen var lite svårt att höra vad vissa sjöng. Men man förstod handlingen bra och många bra effekter tyckte de jag pratat med. Bra inlevelse med. Det låter bra. Man kan ju bara styra vad man själv gör liksom =)

Gullisarna hade alla köpt de här två buketterna till mig, hihi.. Snälla =)


  
 
  

Genrepet av JCS



Det är inte det lättaste att fota eftersom jag själv sjunger i detta, men fick en bild när de testade lite ljud med dessa pojkar.. Får se om Marcus kan ta några kort imorgon kväll när det kör igång på riktigt.
Genrepets första del gick kanonbra, jag var nästan lite förvånad över att jag kunde allt. Andra delen behöver jag plugga in en text bara på som jag kan sådär. Men vadå det är ju en dag kvar innan premiären! ;P
Det var iallafall riktigt kul och jag längtar hur mycket som helst till imorgon! Tror verkligen att det kommer bli enormt mäktigt och grymt detta =) Önskar bara jag fick se det jag med..... Lite avis är jag allt på de som ska se det och ni som inte ser det missar verkligen något! Sorry.
Jag är nöjd med min plats på scenen med, eller så nöjd man kan bli med det jag sjunger. Hade ju allra helst stått som solist i centrum på scen haha..
Vad skoj det blir imorgon, då kommer Marcus, Anna, Fredrik, Mattias, Britt, Maj-Britt och Majsan och tittar på konserten. Kul att ha dem att umgås med i pausen med =) Jag kommer ha folk jag känner där på resten av föreställningarna med.
Jag blir skitglad om ni som vill och kan dyker upp och kollar om biljetter finns där imorgon, bara så ni vet! Eller på de andra föreställningarna förstås! 7/11 kl 20.00, 8/11 kl 15.00 och 20.00 samt den 9/11 kl 20.00. I Missionskyrkan i Linköping!

Sitter med min bärbara dator här hos svärföräldrarna, kom hem för en timma sedan efter fyra timmars rep.
Jennie somnade nyss, hon har knappt sovit alls idag.. galet. Marcus sover med och jag ska krypa ner nu strax efter att jag handtvättat ett par plagg.. jobbigt nu när det är natt, blä.
Imorgon ska jag nog lägga ut lite bilder jag fann på den här datorn. Har inte använt den här sedan jag var så där fruktansvärt hemskt gravidsjuk och låg i sängen jämt. Nästan så att jag känner mig lite illamående nu när jag får flashbacks av datorn.. Ryser.

Sov så gott godingar!

Jennies uppdatering i docksängen

Idag går det segt, igen =) Har en massa att ordna för strax ska vi åka iväg till Linköping där vi ska vara till på söndag, eftersom det blir enklast med tanke på mina föreställningar där.
Har vägt en del paket som jag har ute på tradera ifall att någon frågar om frakten när jag inte är hemma och kan väga. Har packat en väska till Jennie och en till mig, det är nästan klart.. Varför känns det alltid som att man glömt något?

Angående ni som frågat om biljetter till Jesus Christ Superstar så är de nu slutsålda. Enda chansen nu är att kolla vid dörren så att säga. Återbud och ej uthämtade biljetter blir ju alltid men då är man ju inte säker när man åker hemifrån.

Med en önskan från en kär läsare om uppdatering från docksängen har jag nu fotat vår lilla stora bebis i den igen, något större unge många månader senare =) (Titta några inlägg ner för att se samma bebis i samma docksäng i våras)








Och imorse såg det ut såhär i sängen..... Marcus tyckte det var så roligt att den lilla bebisen tar upp så mycket plats när hon sover hos oss så han ville knäppa ett kort. Lägg märke till att mamma Thiniz sover med 2 duntäcken och 2 fleecefiltar (sjukt, jag vet) och Jennie vill inte ha något på sig, herregud!





PS Jag kommer blogga när jag är borta med tiihi =)

Premiären är nära

Var så bloggsugen nu ikväll men har verkligen inte haft någon tid, så nu blev det några olika inlägg på kort tid.
Har superrepat inför genrepet imorgon, snart premiär för Jesus Christ Superstar. Närmare bestämt på fredag, om två dagar. Lite nervöst är det, och det är inte för själva uppträdandet utan det är för att jag varit så hemskt hemskt hemskt oproffsig! Har inte kunnat, och kan inte än helt, texten och det är en ca två timmar lång konsert.
Jaja, jag har ju några timmar kvar till genrepet ;P
Har iallafall övat i 4 timmar nu ikväll och inte låtit något störa. Helt slut i huvudet! Har gått igenom hela konserten, det jag är med och sjunger i.. vilket är MYCKET. Imorgon ska jag glos-öva-texten. Sedan är jag redo!

Innan repandet ikväll bakade jag världens godaste sockerkaka, på Mackes begäran. Sjuklingen behövde lite tröst! Testade även bärsjalen som jag inte använt på hur längesen som helst, Liten var så liten senast att hon låg "vagga" i den då.. Nu fick hon minsann sitta. Det är himla skönt att bära barn i en sådan faktiskt.

Lägger in lite pics på dagens äventyr samt på min minsta sjukis som myser i soffan, idag mycket piggare och lite glad emellanåt igen - härligt! (Misstänkt bindhinneinflammation igen tyvärr dock, usch usch men det går ju över fort!)

 












Jag överlevde

Besöket på vårdcentralen blev avklarat med biverkningar som stor akut svimningsrisk och jag var så jäkla spyfärdig så jag grät och satt ner på huk utanför vårdcentralen. Fy vad dålig jag blev efter provtagningen med de många vidriga helt blodfyllda rören, med Thiniz-blod! Inte för att jag har blodskräck men det där var mardrömsliknande! Under hela min graviditet fick jag uppleva sprutor på sprutor så de är jag  inte så märkvärdigt rädd för längre. Tittar helst inte på dem och tycker att de gör ont, men de är genomlidliga. Oftast. Inte idag dock...
Hon stack fel, det kom inget blod och det gjorde så fruktansvärt ont att jag har ont än! I andra armen, som det inte brukar stickas i på mig, gick det dock bra. Äckligt men det var okej.

Jag kommer få svar hemskickat tydligen och troligen kommer det synas på blodvärdena om något är galet men fortsätter jag ha ont går de vidare med det genom ultraljud m.m.

Läkaren lyssnade på min kropp och tyckte att det mesta verkade vara bra där inne, skönt. Det han inte gillade var något som var mer aktivt än det borde vara.. (tarmarna?) Jag vet faktiskt inte vad det var.. men iallafall så tydde det på stor orolighet och stress och det kunde mycket väl vara det som gjort att jag fått ondare där i magen. Isåfall är det muskulaturen det berodde på i grunden liksom (?). Jaja.. Kort sagt ingen fara om det är detta, men vi får väl se!

Nåja, det var inget roligt besök på vårdcentralen, jag mådde så dåligt efteråt att jag aldrig trodde jag skulle må bra igen, ni vet. Efter någon timma mådde jag bättre, med lite vila och mat i magen.

Tack ska ni ha sötisar för era inlägg! Ni är så fina så!

Thiniz KAN laga!



För det är väl inget konstigt med den här byrån? :S

Det gör ont

Godmorgon! Sovit gott? Det har jag, men alldeles för lite. Nätterna går så fort numera! ;)
Marcus är hemma från jobbet idag för han är sjuk, lillan är piggare idag och vill leka men fortfarande sjuk.
Själv är jag fortfarande frisk! =) Så jag får ta hand om sjukisarna idag. Förutom en sväng nu snart då jag ska till vårdcentralen för egen del.
Har väl inte berättat det för någon direkt men jag har haft så ont till och från i sidan av magen och nu har det blivit värre så jag ringde vårdcentralen imorse och de tog det direkt på allvar. Det borde man ju vara glad över förstås men jag blir faktiskt lite mer orolig nu än innan...
Jag ska dit nu iallafall vid 11.00 så hoppas de kan säga vad det är, eller skulle kunna vara. Det känns ju inte normalt alls det där och de frågade hur länge jag haft så.. Pinsamt var det att berätta att jag haft så sedan i somras och ännu mer pinsamt blir det snart då jag måste berätta att jag troligen haft så sedan i våras nångång eftersom jag i början kopplade ihop det med snittet som gjordes när Jennie kom i februari. Nu vet jag dock att det är högre upp nu när jag känner smärtan mer. Har även mått illa massor sista tiden, vilket hon med frågade om. Knasigt det här, hoppas verkligen att det inte är någota allvarligt.
Nu ska jag ta hand om Jennie-bus-i-vårt-hus. Bjuder på några bilder på busungen när hon provade min gamla docksäng när hon var liten.. På den tiden ;P





Buy Nothing day



I förmiddags tog jag en välbehövlig paus i sängen med en kopp kaffe och min Mama-tidning, ja faktiskt så tog jag mig den tiden och bara njöt av att få ligga och göra en sådan sak som jag aldrig tar mig tid till, att läsa och slappa =) Det borde man göra oftare, tänk på det speciellt alla morsor där ute som aldrig prioriterar sig själv =P Jag är annars en av dem, men saker man är sämre på går ju att få bättre eller hur =)

Till saken då, läste om vad Mama spanar på i november och där stod det om "Buy Nothing Day" och jag vet inte varför, men ögonen drogs till det och jag blev så nyfiken.
Kollade upp mer om denna dag och det stod förstås en hel del vettigt om köphetsen som är idag.
Dagen syftar till att få människor medvetna om konsumtionsmönster världen över och få fram alternativ som gynnar miljö, rättvisa och mänskliga rättigheter.

Vill man inte vara med är det ju ens eget val, vill man vara med utan att tänka för mycket på allt sådant som drabbas av den stort ökade konsumtionen av allt så kan man ju iallafall för sin egen del se över sitt eget köpbegär. Det lär vara nyttigt både för plånboken och huvudet =)

Gå in här och läs mer om ni känner för det www.bnd.nu
 


Jag ska delta i detta. Buy Nothing Day den 29:e November.

Mamamamama

Sjuklingarna har legat i soffan hela dagen och vilat. Jennie har inte sovit på hela dagen nästan, bara en liten stund. Men å andra sidan har hon ju varken orkat leka eller ätit nästan något. Vi fick i henne lite frukt nyss, annars bara välling och ersättning idag. Nu är hon lite mer piggelin och sitter och leker på golvet med en rolig musik-aktivitetstavla som hon lånat av Theodor. Den är skoj! Hon rockar för fullt med den och sitter o dansar som vanligt. Härligt att se henne lite piggare! Inte vår vanliga Jen än men nästan ser det ut som =)

Nu säger Jennie mamamamamama och papapapapapa en hel massa om dagarna och hon har fixat sig en egen, mycket egen, stil för att ta sig fram. Hon sitter på baken och rör benen och armarna på nåt sätt så att hon tar sig framåt. Ser inte lite kul ut! =) Busungen.
Förut ramlade hon dock framåt när hon gjorde så, så läppen blev lite uppsvälld och det kom lite blod. Lite läskigt, men det gick över fort även om hon var hysteriskt ledsen då en stund.

Jag ska blogga lite senare om en, för mig iallafall ny och spännande, sak jag läste om.. Men nu måste jag ta hand om tvätten och öva lite inför genrepet på torsdag.

Hörs!

Ps, en säsong av Heroes avklarad.

Uppdatering från sjuksoffan...


Sjuklingar här hemma




Lilla snuttan kan knappt andas av förkylningen =( Hon har legat länge nu på Marcus och lyckats sova ett tag men nu började hon vakna sådär i panik av att hon inte får luft och kippar efter andan.
Marcus känner sig också sjuker och är alltså hängig oså. Själv verkar jag ha klarat mig rätt bra (!) för en gångs skull *peppar peppar ta i trä* (skrivbordet är i trä så det är lugnt ni skrockiga människor!). Det är väl ett under om jag får vara frisk, jag som verkligen blir sjuk varannan vecka och så har det ju varit sedan i augusti!
Men vi får allt hoppas på det bästa, och hoppas att de andra två blir krya snart.. stackars dem =(

Har lagt ut massor med auktioner på tradera nu, och nu är jag himla sugen på att göra något gott, och samtidigt som jag tänkte det nyss frågade Marcus mig om jag inte kan göra något gott ;D Men vad??




 

Sörgården och auktionsplock

Herregud mina besökare har minskat drastiskt, det är inte klokt ju.. Vad gör jag för fel? Skriver om Hasselgårdar, Mellangårdar, förrymda fångar och lägger in bilder på farliga poliser och kusliga djävular och en del fulkort. Ja, så är det nog men tralala vad gör ja´ Jo jag fortsätter med att berätta även om Sörgårdar... Såklart!

Kanske skulle jag erkänna att allt detta borde ha stått i singular istället innan jag fortsätter.


Imorse var jag dundertrött (igen) och tänkte allt lägga mig för att slumra en stund på morgonen sedan när Jen somnat om igen, men så kom jag då på att det var något jag skulle göra idag. Tittade i kalendern och fick se att jag skulle vara på förskolan Sörgården kl 10.00 idag så det var bara att börja göra sig iordning inför dagen istället.

Jag gillade Sörgården jättemycket, superfina lokaler och gullig och vettig personal med smarta idéer. Ett plus är förstås att det är den här förskolan som ligger närmast, mycket nära. När man ser stället utanför är det ingen förskola man vill sätta sitt barn på.. och det har jag tänkt flera gånger när jag gått förbi. Men nu ska de få en fin och bra utegård för barnen att leka på så det blir nog kanon. Insidan var verkligen toppen!

Jennie är så förkyld, lilla stumpan hon tycker inte att det är lätt direkt usch och blä!

Jag har tagit en massa kort nu ikväll och förminskat bilderna lite så att jag imorgon ska kunna lägga ut några auktioner på tradera igen. Har även packat och fixat med de vunna auktionerna och skickat ut vinnarmailen. Skönt att ha fått sådant gjort för det är ju inte överdrivet roligt det där. Men rätt så nödvändigt.
Såhär uttråkande tyckte Minus det var att hålla mig sällskap......




Sov så gott!



Hasselgården o gårdagen

Åh jag vet, helt knasigt... det ser ut som att det bara var jag, Anna och Alexandra på Halloweenfesten (förutom lilldjävulen innan festen), med några inslag av sötisarna Lise-Lotte, Freyda och Cissi. Men så var alltså inte fallet utan jag hade bara taskigt minne angående kameran den kvällen. Tyvärr! Gud så trist faktiskt! Hade ju velat ta miljoner foton, typ.

Morgonpigga Jennie sitter på täcket på golvet och dansar till (hon tröttnar inte) Miss Li. Jag ska strax fixa lite käk i form av flytande i nappflaska till henne och sen ska vi förhoppningsvis slumra en stund till. För inte är jag pigg direkt.
Det var en jättejobbig natt för oss alla. Jen har blivit förkyld och var ledsen flera gånger.

Förutom kalasandet i fredags och mitt och Annas schema så var vi till en andra förskola och kikade in läget då på morgonen (det stod iofs på schemat så helt förutom var det ju inte).
Hasselgården var namnet, den förskolan jag på något sätt hade mest förhoppning om. Och jag fick bra känslor där faktiskt, det verkade vara bra syn på barnen och fräscha lokaler.





Igår var det rep på "rätta stället" och vi kollade hur vi skulle stå och fick se dansarna osådär, hann inte sjunga så mycket men det var givande ändå. Snart är det genrep, på torsdag. Har inte lite att plugga in tills dess. Knas det blev det där.

Knas-Nenne ser så rolig ut när hon tar sig fram på golvet sittande. ;P Inte lika kul att hon just nu har börjat dra ur fotoalbumen ur hyllan... Hejsvejs!

Halloween alltså!

   
   
 
    
    
 
 
     
     
   


Anna och jag hade värsta fullspäckade schemat för att hinna allt den här dagen.. Men vi klarade det och vi infann oss innaför dörren hos Sandriz till och med tio minuter innan det var beräknat och sådant inträffar inte i verkligheten för Anna och mig när vi är tillsammans. Vi var chockade men riktigt stolta!

Hade jättemysigt hos älskade Sandra, åt sallad och drack lite vin och gjorde oss så fina så. Sandras mamma var så gullig och var min sömmerska den här dagen. Hon kortade min klänning och sydde ett hårband till mig istället för mössan som fanns till fånge-kostymen, för jag ville inte ha den. Så himla snällt så av henne!
Theodor ville vara med och testa att klä ut sig till en liten söt djävul, gud så gullig! Ja, det ser ni ju själva.

Vi drog hem till Halloweenpartyt hemma hos Johan och de hade smyckat lägenheten fin, eller hur fint det nu kan vara med spindelnät som man fångas i, och när det dessutom sitter små äckliga svarta spindlar i det!
Vi hade skoj, pratade och partade och var glada - så som det borde vara =)
Hände något mer roligt på festen som jag blev så glad så för tihi, Freyda var där och hon bara lyste så man blev varm i kroppen och lycklig över just det. Härligt!

Vi tog bussen till Otten där det var jättehemsk kö för att komma in. Ja, jag vet - inte likt mig alls att gå till Otten... och dessutom STÅ I KÖ för att gå dit ;P Men vi hade faktiskt kul där den här fredagen. Så många utklädda Halloweenfestande människor och vi dansade massa till alla fåniga roliga låtar. Det var nice.

När vi skulle hem kom Anna på att nycklarna hem låg kvar i väskan hos Alexandra - som hade gått ett tag innan. Vi ringde men sötisen hade ju, med all rätt, somnat och hörde inte telefonen. Porten kommer man ju inte in i på natten heller.
Det kändes så jobbigt att inte få komma hem och sova. Det var svinkallt och hungrigt. Sen kom Anna på att Emma har en extranyckel och hon hade kommit hem efter att ha jobbat natt på Otten så vi gick dit och hämtade den.
Väl hemma hos tiger så åt vi kebab som vi köpt på vägen och det var nåt sjukt gott! Sen måste vi ha somnat bums, vi var så trötta och minns inte alls sista orden så måste ha somnat samtidigt.

Mådde helt ok dagen efter, bra förutom att jag var så trött alltså. Men hade sovit gott, är dock inte van vid dessa sena nätter numera så man är lite vimsig i bollen vid sådana här tillfällen.
Hann inte hälsa på Malin som vi tänkt och ville, men  gick upp och hälsade lite iallafall. Gick till Sandra och hämtade våra saker och pussade lite på Dojjan.
Bråttom hade jag med för jag ville inte missa en viss buss hem till min lilla familj. Vilken Nenne-abstinens jag hade, fy bubblan vad skönt det var sen att komma hem till henne, Marcus, Max och Minus.
Vi såg en massa avsnitt av Heroes, åt tacos och hade en jättemysig kväll =)

Dan före dan...

Vi gick till Öppna Förskolan när Anna kom i torsdags förmiddag, pysslade med lite hemlisar där och hade det bra. Sen när vi skulle ta vår absolut bestämda promenad så regnade det.. Det blev blött, och kallt.. usch. Fast det var förstås skönt ändå att ha tagit en promenix i friska luften. Köpte ingredienser till salladen vi tänkte göra framåt kvällen för att ta med till Alexandra på fredagen sen. Såhär fräsha kände vi oss efter regntrippen...



Matteproffset här är så duktig så!!



Det blev stressigt och mycket med allt vi skulle hinna med den här dagen och kvällen men allt fixades!
Lite nagelvård, rakning, hårtonande, städ, plugg och sallad - ja utöver den lilla bebisens uppmärksamhet =)
01.30 på natten var vi klara för att sova och då kände vi väl oss ungefär så som vi ser ut här... Snyggast!


Förrymd fånge på Halloween

Kan väl inte påstå att jag ser så farlig ut.. Men glad =) Kvällen var rolig och jag återkommer med en uppdatering här imorgon. Godnatt på er!