Stugan.. :)

Hejsan!
Thina vill att jag ska skriva lite i hennes blogg nu när dom är i stugan.....
Vilket ansvar hon ger mig ,jag som är jätte dålig på att uppdatera min egen blogg.
Men hon uppdaterade ju min i 2 veckor när jag var i Thailand.....

Ja som sagt ,Thina, Marcus, Jennie, Max och Minus är i en stuga som ligger någonstans utanför Linköping.
När dom kom till stugan så eldade dom så dom fick varmt och skönt.
Thina tog det lite lugnt i sängen och Nenne stod och dansade.
Thina blev lite ledsen, hon märkte att det var någon som hade tagit cd spelaren.
Dom som alltid brukar ta med sig cd-skivor..... :(
Städat har hon gjort, men det är ju inget ovanligt. Eller vad säger ni?


Glöm inte Earth Hour!

Glöm nu inte att släcka lamporna imorgon för jordens klimat! Kl 20.30 - 21.30.

År 2008 släckte 50 miljoner människor lamporna, ännu fler blir det i år tror jag. Du gör väl detsamma?
Dumpa gärna en kommentar om du är med och hjälper till. Det är spännande att se vilka som gör det =)

Hos oss lär det riktigt bli kolsvart ute bland träd, tomtar och troll. Så mysigt så! Stearinljus is the shit.



Bild: Arla


Åker till landet..

Nu på morgonen idag har jag fått Tupperwareleveransen av Kent så nu gott folk finns grejerna här. En fika eller nåt snart då? =D Annars dyker väl jag upp, eller också ni.

Efter det har vi packat allt som ska med till landet. För vi åker dit snart nu och blir antagligen kvar i några dagar. Eventuellt studsar miss Milla in här och kör lite uppdatering. Själv ska jag njuta av lugnet i stugan, äta gott (inkl godsaker), vara ute med Jennie och hennes pulka, mysa med film och i värmen från vedspisen. Lovely!

Ha det gott alla så hörs vi!

The cool chick

       


Här är sötisens kläder som hon shoppade igår, mycket bra valt tycker jag!
Måste dock springa in på Lindex i Linköping idag för de hade missat att ta bort ploppen på de svarta mjukisbyxorna, blä så dumt.

Heldag på stan



Jennie har fått nya kompisar idag. Hon älskar ju djur och oj vad hon tjattrade och var glad med ankorna =) Vi stannade vid dem på vägen hem till Alexandra förut efter min och Jennies shoppingrunda på stan. Hon har varit så go och glad hela dagen och snällt, som vanligt, suttit i vagnen och pratat med mig och andra, och sjungit till musiken i affärerna. Vi räknade ut att  vi kunde köpa lite nya kläder till Nenne Bus så nu är jag glad som fått shoppat loss lite =)
Det blev även lite till mig, bl.a. ett par linnen, leggings, väska och turkost nagellack - måste ju matcha tunikan jag köpte!
Hejade på Malin och pratade en stund samt stötte på Cicci som skulle på konsert med sin karl. I övrigt åkte jag visst in fel dag för folk hade inte tid med mig. Men det gör inget, för vi har haft en kanonbra dag ändå.

Hos Alexandra var det livat med massa besök inklusive två hundar. Den ena sprang fram till Jennie direkt innan vi knappt kommit innanför dörren och Jennie som aldrig varit i närkontakt med hundsingar förut började med att ge henne en PUSS. Sedan var hon skitglad hela tiden för hon busade och kelade med hundarna. Mycket roligt =) Hoppas de är där snart igen =) Ja, inte bara för hundarna alltså, de andra gillar jag med ;)

Marcus hämtade oss och så drog vi till Citygross för en rejäl storhandling. Kassörskan trodde att hon "nog skulle vinna på vårt kvitto" i personalens kvittotävling ;) Med andra ord - det var ett skitlångt kvitto. Så nu behöver vi inte handla på länge. Inte för att jag tycker det är jobbigt (tvärtom! hihi) men det kostar ju inte små öron direkt.

Sov gott!

Våffeldags-pics

Okej, några till...

Jag gjorde smeten, Marcus gjorde våfflorna och Jennie och Mattias åt upp allt.

     


Grädden till färgades förstås rosa också, ljust rosa men ack så fint.


Våffeldag och lite besök


Vet inte hur det gick till knappt, och även om det tog lång tid så lyckades jag få ihop maten jag och mormor skulle äta idag när hon kom på besök. Fyllda paprikor, det blev jättegott och vi åt medan Jennie faktiskt sov en liten stund då när hon somnat av utmattning. Det var trevligt att mormor kom på besök. Synd bara att dagen blev som den blev, men så kan det ju vara tyvärr.

Sedan fikade vi lite och jag var ju uppe med tuppen (läs: med Jennie) jättetidigt imorse så jag bakade en kolakaka då. Inte ofta jag har bakat, dammsugit och tvättat två maskiner innan kl 8,30 på morgonen. Tack och lov!


Kom ju på nu ikväll att det är den där våffeldagen idag så då blev det ju våfflor förstås. Mattias hämtade Marcus vid jobbet och så åkte de hem hit så de fick lite i magen. Jennie tyckte också att det var gottgott!


Frustrerande

Efter mycket om och men... D.v.s. efter skrik och gråt så förtvivlat halva dagen så somnade hon plötsligt där jag lagt mig med henne på sängen. Det här har varit en hemsk dag för det fortsatte när hon vaknade med, jag har inte kunnat hjälpa tösen knappt alls för har inte vetat varför hon varit såhär. Detta påminde mig om koliktiden och när Marcus kom hem sa jag att jag inte ville "ha fler barn för jag kommer aldrig orka!". Efter en stunds avslappning i kroppen med nära till gråt och lite tystnad så blev jag normal igen och var förstås tvungen att säga att jag inte menade det jag sagt. Man kan verkligen bli helt väck och så frustrerad när sitt älskade lilla barn bara skriker och skriker och gråter och ingenting hjälper. Men nu mår hon bättre, och hon är just nu ute för att somna i vagnen med hennes pappa och Mattias på promenix.

Det enda jag har sett på Jennie idag som jag reagerat på är att hennes kinder är väldigt röda. Det går inte bort och hon brukar inte vara röd om kinderna mer än lite rosig när man varit ute i kylan.

 

Oh Boy!

Tänkte blogga. Men jag vill bara sova! Fy sjutton, idag alltså. Vilken jäkla dag! Det blir bra bara jag får en liten stund i lugn och ro, och att slumra ska bli tidigt ikväll om jag säger så. Jag lovar att jag ska försöka lova det iallafall.


Lite uppiggande:

Gullig tygväska av farmor Britt

Jen fick en gullig liten shoppingväska av sin farmor för några dagar sedan ;) Den är mycket användbar även hemma då det är skoj att plocka i och ur saker i den. Suveränt!


Igår med lek och bus

Förutom att jag riktigt led igår morse (och extremt önskade att någon kunde komma och avlasta lite) och genom hela dagen pga den eländiga tröttheten och förutom att jag kände en väldig irritation över FOLK så gick det relativt bra sen ändå. Jag och Liten hade kul som vanligt. Det är det som är så himla bra med såna där små barn att de får en att trivas och kunna busa på och skratta oavsett sitt tillfälliga mående. Orkeslösheten gjorde att jag inte fick något annat gjort på nästan hela dagen dock.

Vi, eller jag kanske jag ska skriva, byggde klosstorn som sedan Jennie rev ner. Man får verkligen skynda sig att bygga om det ska hinna bli något innan allt åker ut över golvet! ;D




Sedan lite senare på eftermiddagen då jag piggnat till litegrann satte jag igång att städa på balkongen, vilket borde ha gjorts redan innan vintern förstås. Jennie var med och tyckte att det var jättekul att vara där och buskul att skrika på människor som gick förbi och barn som lekte i lekparken utanför.

Snutte

Okej.. jag erkänner, jag har begått ett stort misstag den här morgonen. Förutom att ha varit duktig och redan städat lite, diskat och bakat kolakaka så har jag ju tvättat! Misstaget var då att andra maskinen den här dagen bestod av en SNUTTE. I Jennies mysiga värld finns bara EN snuttefilt och den kallas Snutte. Men jag tyckte att det var dags för en tvätt för den. Inte så poppis tydligen då hon inte kan somna nu fastän hon är jättetrött.


En välbehövlig paus.


Jag var helt frustrerad över huvudvärken, den onda ryggen/bärandet och onöjdheten som var sista halvtimmen innan M kom innaför dörren idag. Annat spelade väl med in men jag var helt enkelt inte på världens bästa humör och tröttheten ville nog verkligen ta kål på mig där. Så M tog riktigt höga poäng i det läget när han gick ut med Jennie på en rejäl promenad (trots att han var jättetrött efter jobbet!) så jag fick en stund för mig själv. Och dessutom kom han hem med choklad och energidryck till mig. Sött tycker jag! Han kände nog att han ville försöka vända på mitt humör en aning ;)



Nenne Bus hade somnat för natten där i vagnen när de kom hem igen, och kameran kom såklart fram för jag tyckte att hon såg så söt ut så =)

Max och Minus


Där mellan de två grå i sängen har jag legat och sovit gott. Förstå att det var svårt att ta sig upp imorse! Då jag ville att de skulle fortsätta få sussa sådär söttit! Men jag klarade det (händer inte så ofta att de ej flyttar sig i den situationen)


House of Hedda

Vi är många som tänkt på den där riktigt pedagogiska biten när det gäller leksaker till våra barn. Inte bara förstås! Lek ska vara kul och färgglatt och bara ordet lek betyder utveckling.
Men jag är iallafall väldigt mycket för smarta genomtänkta pedagogiska prylar till småttingarna och har dessutom hittat en webbutik som också gillar idén. Det är butiken houseofhedda och vad jag verkligen kommer vara sugen på att införskaffa så småningom är detta:


Magnetiska siffror i trä som man kan leka med på kylskåpsdörren. De ser både lockande och fina ut, och det är viktigt att när man lär sig ska det vara roligt!
Själv lärde jag mig att skriva innan jag började skolan, genom att min mormor och jag satt hur länge som helst i sandlådan och skrev med en pinne. Det var skitkul tyckte jag typ 6 år ung!

Bente och Tilde - besök idag

Inatt har jag sovit bra, förutom de vanliga konstiga eller otäcka drömmarna som förföljer mig. Men verkligen relativt bra natt ändå. Måste ha legat knas eller nåt för har så ont i en punkt i ryggen, men jag ska tigga lite massage ikväll av Boyfriend. I övrigt känner jag mig rätt ok idag. Glädje och hopp finns åter i min dag, tjohoo!

Jennie gav mig, tro det eller ej, sovmorgon imorse! Hon vaknade inte förrän kl 8,30 (vaknade vid 05 imorse också dock, för ny blöja och flaska) så det kändes jätteskönt. Någon timme efter det ringde Bente och undrade om de kunde komma en stund. Det tyckte jag var skoj, så jag studsade in i duschen och så kom de sedan. Roligt att se dem och tänk vad de växer våra småtjejer.. det var ju inte längsen de var pluttisar! Jen var inte på så bra humör idag tyvärr, hon var jättetrött. Hade behövt sova lite sen förmiddag. Men så kan det ju vara lite då och då.

Bente körde hit idag! För första gången. Hon tog nämligen nyss sitt efterlängtade körkort. Gud, så kul! Duktig =)


Titta, så små de var här Tilde och Jennie!


 

Helgen förbi.

Då har den här helgen också gått fort förbi och det är dags att försöka sova så vi orkar upp imorgon. Gårdagen var som sagt jättebra, idag har det varit ok. Jag har varit nedstämd (söndagar har en förmåga att bara göra en så ibland) och nu ikväll har jag tänkt väldigt mycket på älskade farmor och tittat på korten igen från begravningen. Jag har nog förstått idag att jag troligen aldrig kommer att förstå att det är vår verklighet, att det finns ett "aldrig mer". Så konstigt.
Ska lägga mig nu och klottra lite i Kors & Tvärs några minuter och sedan slumra gott förhoppningsvis. Hoppas även att den lilla fröken bus sover till typ åtta imorgonbitti. Det vore skönt! Fast det kan jag nog drömma om bara.

Hoppas att ni har haft en bra helg! Godnatt.

Köp Försvarets Hudsalva!

Har nu hittat det som hjälper mina extremtorra händer att inte förstöras totalt när jag hålls så mycket i vatten som jag gör varje dag. Så jag borde ju tipsa om det så fler hemmafruar kan få finfina händer igen ;)

Frågade Sandriz igår om vad hon tyckte att jag borde smörja in Jennie med på kinderna och kring näsan där hon nu blivit så torr i och med förkylningen. "Jag skulle nog ha tagit Försvarets Hudsalva" sa hon,  så jag testade det och det hjälpte jättebra. Givetvis blev det en sväng till apoteket igen där jag inhandlade det och har nu förstås kommit på fler användningsområden då, som t.ex. mina händer. Kanonbra! Nu ska jag alltid ha en sådan liten burk i handväskan.



Stöd Earth Hour!



Det var förstås givet att JAG måste köpa denna coola mjölkförpackning ;) Nej, men allvarligt.. självklart stödjer jag detta initiativ av Världsnaturfonden för klimatets skull. Ni vet säkert vad jag menar. Och om inte...

Hela jordens befolkning uppmanas att, den 28 mars mellan kl 20,30 och 21,30 ha lamporna släckta. För klimatets skull. För att påminna de högt uppsatta att fatta bra beslut för vårt klimats skull. Ni är väl på?

Ang den bytta färgen på mellanmjölkspaketet är det, enligt Arlas hemsida, för att de absolut vill vara med och stödja kampanjen genom att skicka ut tydliga signaler till världens politiker. Så nu får vi hoppas att de dricker mellandryck!

Glöm nu inte att släcka lamporna!

Morgon.

Sovmorgon fick jag idag. Dock skittrött ändå, men med det menar jag inte att det inte gav något. Det var så skönt så! Ligger i sängen ÄN och slappar med dator och kaffe. Om en stund börjar allvaret ;) Då ska jag vara mest mamma ;p och städa för fullt. Funderar på vad det ska bli för mat idag, har ingen idé. Mat blir en tråkig del när man inte har några idéer, när det bara känns som ett måste typ. Men vi ska nog lösa den här dagen med ;)

Lek o bubbel in the livingroom



Farmor Britt, farbror Mattias och pappa Marcus samt busfröet förstås. I Fredags.

Härlig dag!

Dagen:

- Hemligt uppdrag.
- Besök på Tunnbindarnas gata.
- Lunch i staden.
- Sist, men inte minst ett besök på Trollstigen hos far min / Jennies morfar.


     

Väl hemkomna - fortsatt mys och skoj. Totalt = en mycket bra dag!

En stund på stan.



25% rabatt på valfritt plagg på Lindex resulterade i denna underbart söta sommarklänning idag till Jennie (för det är ju faktiskt sommar snart ;)), samt ett par ursöta vita leggings bara för att de inte gick att motstå. Ni förstår säkert.
Fast jag knappt kan tro det själv så hittade jag dessutom en fantastiskt skön och fin svart bh till mig själv, utan att ha provat mer än två stycken! Det är ett under i min klädesväg.

Fullproppad dag!

Efter ett visst hemligt uppdrag imorse kl 9,30 nära Kungsgatan kom vi på att vi hade akut abstinens, eller ja.. jag, efter Alexandra och Theodor. Visst, Andreas kan säkert vara lite snäll och söt ibland men det var mest de andra två jag saknade intensivt om man säger så. ;p Så kl 9,45 typ ringde jag och frågade om vi kunde komma upp. Där fick vi kaffe och Jennie busade lite med Theodors leksaker. Bland annat var ju förstås den häftiga dammsugaren riktigt intressant!
Theodor låg och sov så det blev inte mycket bus, som det säkert blivit annars... Men sedan hängde vi på till stan och lunchade med Sandra och Theodor, och Malin med sina 2 knodds (+ en som snart kommer ut ur magen. Tror absolut att den också tyckte om maten..) Mattias kom till stan också och åt med oss, trevligt som vanligt att träffa honom.

   


   
  

Åkpåse till våren =)

Tycker att den där Gunila (Alexandras fina mamma) allt borde ta och börja sälja sådana åkpåsar som denna! Av en fleecefilt har hon sytt, först till Theodor, en sån här mysig åkpåse. Och nu till Jennie. Tack snälla du! Den är alldeles perfekt nu till våren och passar ju även att bara ha att sitta sedan också. Mjukt och skönt. Tack snälla söta Alexandra också som vi fått den fina filten av <3


Shoppingdag på hög nivå!

Mjölkpaketet är photoshoppat live till svartvitt men obs.. jag lämnar inte ut instruktionsfoldern!

Nu, efter mat och sedan chips & saft i soffan framför film med älskling Marcus och vännen Mattias, så är det dags för sängen. Och då menar jag krypa-ner-bland-täcken-kuddar-och-katter-med-min-nyköpta-Mama-tidning. Ska ta mig ett järn först som det kallas, en järntablett dvs. Den första, och jag ser inte fram emot resten - bara mot att bli pigg!

Apropå tabletter så sket jag helt i att ta lactrace förut innan räksmörgåsen som Britt bjöd på. Tänkte att jag skulle göra mitt årliga test och se om jag klarar av laktosen (laktos i skagenröran och smöret!). Ett par timmar senare tänkte jag att det här gick ju bra. Sedan glömde jag bort det hela. Ända tills jag inte alls kunde begripa varför jag mådde så illa och hade ont i magen. Minnet är bra men kort. Mjölkmage.nu.



Ingen pappadag?

Morgonen började tidigt för oss alla idag och med att Jennie inte ville att pappa skulle åka till jobbet. Hon höll fast honom, försökte stå för dörren (nu tror hon väl att hon är större än vad hon är) och så när han hade gått blev hon arg och ledsen en liten stund. Men det gick över fort även om vi båda tycker det är jättetrist när han far iväg, blä ungefär.




Max o ja´ ida´

Dagen har varit bra. Snälla svärmor kom och umgicks lite med sitt barnbarn, de tog bland annat en lång promenad och lekte i lekparken. Jennie fick visst några polare där ute också som hon skrattade med ett tag. Skoj =)
Medan de var ute så dammsög jag, hängde tvätt och fixade lite smått och gott här hemma innan jag lade mig för att slumra en stund. Eller tanken var det, jag lyckades inte, ögonen var klarvakna? Låg kvar ett tag och myste med Max och vilade i vaket tillstånd, sedan gick jag upp och spelade lite Guitar Hero innan de kom hem.


  


Paus i parken igår...



Sova nu.

Grymt besviken blev jag efter att ha längtat till fredag hela veckan och överraskas med att han ska jobba imorgon, jag som hade sett fram emot vila och fixande imorgon. Men eftersom jag inte jobbar så får det bli så imorgon. Fast nu kommer iallafall svärmor och umgås med Jennie lite, det känns bra, så då ska jag vila. Kanske läsa lite, det vore trevligt.

Ikväll har det varit lugnt och jag har nästan bara suttit vid datorn förutom att jag och M "vräkte" i oss chips och cola/öl. Det var ju något annorlunda i det här hemmet. Vi äter aldrig sånt där skit. Och det kändes ju inte för gott efteråt heller. Blä.
Nu är det dags för nattinatti. Tandborstning och så lite Kors & Tvärs i sängen menar jag, sen nattinatti.

Sussa sött!


Sommarens påhitt

Dagens stora äventyr blev ett dopp i diskhon (inte för mig då alltså) och en promenix ute i solskenet efter lite om och men som alltid. Men luftas bör man annars dör man. Längtar massor till sommaren då jag älskar att vara ute! Sitta ute och sola, läsa tidningar, fika, bada, njuta. Och så vidare. Det kommer bli kalasskönt, bara vi får en riktig sommar...



Har ju ett par saker i sommar inbokade redan, som jag längtar enormt efter.
Det blir först en helgvistelse (bjudna, galet!) på Vildmarkshotellet med la familia (vi blir 11 personer, det betyder 5 rum.. vadå äga hotellet!) där vi ska njuta som bara sjutton, äta och dricka gott förstås! Två dagar i djurparken inklusive safari och delfinarium, DET är grejer det. Ska bli spännande att se vad Jennie säger om alla djuren. Troligen skriker hon "heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej" jättehögt sådär som hon gör till de vilda djuren här i närområdet. Hoppas att de inte blir rädda bara.. Brunbjörnarna kanske springer och gömmer sig.

Ja, och så är det ju förstås Metaltown, festivalen i Götet, i juni. Det blir kul! Lite trist att man inte hamnar på Sweden Rock i år men det måste ju bli så. Är sjukt glad för att jag kommer iväg på lite metalsommar, det var ju ett par år sedan.

En vecka semester iväg med Marcus och Jennie skulle jag vilja ha också. Typ stugtripp med ett par vänner inkl barn vore lite av en dröm. Pengamässigt lär det väl bli en vecka i stugan som vi brukar vara i, men det blir väl bara vi då. Inte för att det är något tråkigt med det och jag älskar att vara där ute. Vi får väl se vad sommaren kommer med.

Smart!

"En yngre man och en yngre kvinna sitter och pratar om mannens barn som ska nedkomma nästa vecka.
Mannen: Man får ju vara kvar på BB tills amningen kommer igång, och kommer den inte igång så får man ersättning.
Kvinnan (förvånat): Jaha? Hur mycket då?"



(Hämtat från Tjuvlyssnat.se)

Järnbrist var det!



Det var ett riktigt "fel" på mig, gud vad skönt!


Har fått besked nu från läkaren, och det var väl egentligen något väldigt lätt problem (men som man kan må sjukt dåligt av) men skönt att ha tagit reda på det äntligen. Dock är ju detta inte hela lösningen men iallafall har vi fått svar på min extrema trötthet. Den där sjuka, matta, genomtrötta känslan jag har hela tiden. Har järnbrist och ska äta piller för det i tre månader så ska nog detta vara löst. Toppenbra! Jag brukar alltid ha bra värden, tillräckligt av ämnena som behövs i kroppen men nu förstår jag varför jag fått järnbrist så det är verkligen inte konstigt.

Har nu goda förhoppningar om att jag kommer bli normal igen ;) och oj vad jag längtar! Minns ju inte ens hur det känns att vara den där normala tjejen med mycket för sig och som oftast sprallig och glad. Hon som tar tag i saker, tar för sig, fixar och donar och framförallt har väldigt kul! I'll be that girl again...

Sol och redan avklätt!

Hemkommen från promenad och det verkade även göra susen av den här frustrerande dagen. Nu har lillan äntligen kunnat somna och fått i sig lite flaska (hon har varken sovit eller ätit på hela dagen). Hon tyckte, liksom jag, att det var skönt ute tror jag. Mycket att titta på och solen gjorde iallafall mig påmind om att det faktiskt snart är vår/sommar. Det luktade sommar ute till och med, glad =)

Förutom allt fint som finns att se nu när våren nästan är kommen så såg vi t.ex, i ett stort "hål" i marken där de vägarbetar, en nedslängd cykel. Undrar hur personen som slängde i den tänkte där? Jaja, jag har i och för sig hört om folk som placerar sängar på motorvägen och klär in statyer i toalettpapper så helt konstigt är det ju inte. Kanske helt normalt, vad vet jag.

En upptäckt till som jag inte tyckte om... Barn som redan fått av sig både jacka, mössa och vantar. De sprang runt i alldeles för tunna tröjor för fakta är ju ändå att snön precis nyss har försvunnit. Var är föräldrarna?

Efter att ha dammsugit, torkat golven, dammat, tagit hand om en liten som inte mår bra och gått på promenad är jag verkligen välförtjänt av en vila. Och snart, om några timmar kommer Anna.. tjohoo!

I min dröm...

Min högstadielärare och min klass i mellanstadiet (hm?) skulle åka på en bussresa och läraren hade kommit på att hon skulle släppa ut nån gas i bussen. Sen när vi hade blivit rädda och varit det halva resan (och även då fulla av gas) så sa hon "april, april". Det var tydligen några veckor framåt nu då och hon skulle SKÄMTA med oss. Roligt skämt va!?


Aj, sa Tigris

Gårdagen hette slappdag eftersom jag var så trött och Nenne sjuk och därmed matt. Böcker och gosstunder följde detta och sömn blev det med i korta omgångar. När Macke kom hem lagade jag mat, plockade lite hemma och körde en tvätt i maskin medan han var duktig som skötte tvättstugan. För en gångs skull hade vi bokat tid där för lite tvätt.

Ikväll kommer tigern hit och vi har planerat in mys, prat och film samt bus och lässtund med Jennie. Hon sover här tills imorgon så promenad lär det nog bli med!

Undrar om hon tänker läsa denna kanske för Jennie. Den stod i hennes bokhylla efter hon varit här sist. Så gulligt så! =)

 

Bert

Jag gillar enkla småspel vid datorn när man vill slappa, men väljer inte det i första hand nu direkt. Här är iallafall ett spel jag var lite beroende av ett tag.. Bert kallar jag det. Prova Bert!

En solig sjukdag

Vi mår inget bra idag heller, lillan snorar och gnäller - känner sig väl som en sjuk eftersom hon är det. Men solen skiner, det gillar vi och om vi bara får lite tid att vila ett tag både hon och jag kommer vi försöka komma ut på en promenad i detta vackra väder. Åh, tänk om det kunde bli vår ute nu!

Inte mycket bus i vårt hus idag inte tyvärr men vi har bl.a. läst en bok. En prinsessbok. Jag läste för Jennie först, sen tog hon boken och bläddrade och bluddrade lite på varje sida. Så hon gjorde nog detsamma då, läste för mig. Det var festligt att se hur hon ville göra likadant.


Kortet vi hade i Firarhörnan i NT när Jen fyllde 1 år.

Vår lilla sjukis

En liten söt sjukis som vilar på en madrass på golvet
 

Fast lite bus emellanåt försöker man ju orka med...
Och banan är gott, lite på klänningen skadar ju inte heller.



Förövrigt håller tösen på att få TVÅ tänder till och samtidigt (nr 7 & 8 alltså). Än så länge verkar det gå hyffsat bra också! Det har ju inte hänt förut när någon av hennes 6 mjölkisar kommit.

Helgen...

Ja, nu har jag faktiskt varit dålig på att uppdatera - det stämmer.

Efter fredagens Theodor-firande blev det sedan dags för lördag inklusive Tupperwareparty. Vi blev ett lagom antal människor och det var trevligt att träffa alla. Själva försäljningen gick visst prima också, det var ju skoj! Finns så mycket man vill ha! Tydligen kommer jag ha ett till sådant party efter sommaren, så ni vet.

Lördagskvällen bestod av diverse trevligheter, exempelvis vin, tacos och charader och folket som infann sig på plats var, förutom vi boende här då, Alexandra, Andreas och Theodor. Det var skoj skoj och det bestämdes att de inte skulle åka hem. Alexandra testade lite Wii Fit, duktig tjej det där.

Söndagen var extremt tröttig som säger sig självt och det blev att först städa och sedan sova några timmar innan Beck och god mat - kött och potatisgratäng. Jennie somnade inte förrän efter midnatt, knasigt. Och ändå skulle hon vakna både inatt och gå upp tidigt imorse. Så jag är dundertrött denna måndag.

Ska ta ett varmt och skönt bad och sedan sova. Både jag och Nenne är krassliga.

   
    
  
   

Theodors kalas


Här är lillan hemma i hallen, redo att ge sig av till Theodors 1-årskalas.


En massa godsaker dukades upp och det var så gott så. Tror att Theodor tyckte att det var lite konstigt där hemma ;)
   

Eftersom den nyblivna ettåringen gillar städsaker och köksprylar blev det ju förstås en del sådant i present. En dammsugare till exempel, vilken lycka! :)
 

Och så förstås en del bus!
  
   

Kalasdag!

Helmysko att jag två kvällar i rad kommit på vid kl 19,20 att jag ska ringa miss M och så inser jag att klockan är en timma mer där och hon har åkt till jobbet. Men det här måste vara tredje natten och det innebär lite ledigt för hennes del inkl besök denna helgen. Så mysigt! Får se om hon har tid med mig några minuter imorgon.

Mycket kalasigt kalas idag med ballonger, serpentinizar, godsaker och jättefina (och himla mumsiga) tårtor! Theodor verkade nöjd och lekte i sin egen värld med sina städsaker och då speciellt dammsugaren han fick!
Nenne var nöjd med dagen också och busade på hemma hos Theodor, särskilt medan han sussade sött en stund men även när han var vid vaket tillstånd. Hon försökte pussa honom två ggr men han blev så chockad så han backade undan. Tji fick hon för att hon nobbat honom så många gånger. Men hädanefter kommer det nog att gå alldeles utmärkt!

Nu ska jag sova, bilder kommer imorgon. Helt slut efter bak och Guitar Hero ett bra tag. Och tidig morgon blir det för min del så ujuj vad jag borde sovit för ett tag sedan. Godnatt!

(Anonym: Serpentinizar? Hmm, det heter ju serpentiner/SERPENTINER!!)

Grattis Theodor!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Theodors 1-årsdag, hurra hurra hurra!

För inte så länge sedan var han ju såhääär liten plutten och nu springer han nog troligen omkring ivrigt där hemma och väntar på paket och tårta skulle jag tro. Ses snart!


En hälsning på hjärtedagen...

...till Jennie från hennes mormor. I NT den 14/2 -09


Långpromenad

För första gången på väldigt länge var det otroooligt nog skönt ute i mitt tycke. Hade bara tänkt att ta en halvtimmes promenad ute och gå och titta på hästarna uppe i stallet. Det gjorde vi också, men efter det gick jag en rask promenad i en timma till med Nenne Bus i vagnen som småpratade och sjöng lite. Det var rätt trevligt detta, kanske ska jag göra om det någongång! ;p En besvikelse dock att jag inte stötte på Kalle B ute på stan i Skärblacka, där vi också gick.

När vi kom hem och lillan bytt blöja, kläder och fått välling så ville hon sova. Hon kommer nog sova ett bra tag skulle jag tro då jag inte förstår hur hon lyckades hålla sig vaken ute så trött som hon var. Iallafall, då kände jag att jag var värd lite fika så en dammsugare och en energidryck verkar väl lite lagom sött sådär? Det blev det och nu snart ska jag ta ett varv med den riktiga dammsugaren.







Mom + Dad = Me

Tidig morgon blev det idag. Jag vet, allting är ju relativt. Förut var det vanligt att jag gick upp vid 06 cirka. Fast nu har jag väl blivit bortskämd ett tag och fått sova till 07,30 - 08,30 nångång, då känns det väldigt segt att vakna vid sjutiden som idag (särskilt som att hon har börjat vakna om nätterna). Men så är det ju. Det som är bra här hemma är att vi har en så vettig anledning till att gå upp. Jennie Solstråle.

Den vettiga-lilla-anledningen har fått sitt första blåmärke i ansiktet. Ja, hon är väldigt försiktig av sig så hon slår sig inte så ofta men igår druttade hon flera gånger! Och nu ser hon skitig ut på kinden sötinosen ;p


Bilder från igår. Nya tröjan från farmor och farfar, det står "Mom+Dad=Me" på den. Jeansen har hon fått av Ilia. Tuffa!
Eftersom fröken J älskar att plocka med kläder så har hon här en påse med kläder i som hon kan ta ut och lägga i. Marcus tycker att det är lite komiskt att hon kan klä på sig själv innan hon kan gå! Hon gillar kläder och vet precis hur hon ska hjälpa till när vi klär henne.

   

Takida - Curly Sue


Never but forever

Igår när sovrummet var städat och sängen nybäddad, min del med farmors mjuka, lena lakan som luktar så gott, så lade jag mig på sängen och bara andades in doften som alltid varit farmors doft. Då brast det igen. Saknaden blev så nära och intensiv, och medan tårarna rann tänkte jag på hur det egentligen ska gå att aldrig få se henne mer. En person jag älskar så mycket, att jag aldrig ska få prata med henne mer eller krama om henne.. det känns så fruktansvärt och jag vill inte tro att det är sant. Jag tror oftast inte att det är det heller. Det känns för overkligt. Undrar om det går att lära sig leva med sådant här, att förlora de nära för alltid...


Metaltown

Det blev icke som tänkt med min metal-sommar, men nu är det bestämt, bokat och betalt. Festivalen blir Metaltown i Frihamnen, Göteborg i slutet av juni. Ser fram emot det mycket, ska bli dunderkul! Det blir jag, Johan och Anders som åker ihop. Hojta verkligen till om det är fler som ska dit som kikar här! Ju fler folk man känner, desto roligare.

Det ska bli kul att se Marilyn Manson live höhö. Många bra band kommer. Bland andra dessa:

Children of bodom



Opeth



Volbeat

Några bilder till..




Det var visst alla korten jag hade fått med i min kamera från Jennies födelsedagsfest. Det är ju inte alls lätt att ha några bilder som minne när man inte fotar något! Det är inte jag som tagit dessa ens. Så eftersom vi var en hel del i detta hem den dagen och samtidigt så finns det säkert fler som har lite bilder att skänka oss? :) Det vore uppskattat!


Den här bilden fanns med också. Men vad gör egentligen jag och Farre?


Morgonen den 21/2

Marcus var in till stan igår och lämnade in min mobil (yes, nu äntligen kanske man snart har en fungerande sådan!) och så skulle han lämna datapryl till Andreas och passade på att hämta min kamera som jag glömt hos Alexandra o co. Jag har verkligen varit naken utan den så nu är lyckan här. Börjar med att lägga ut lite bilder från Jennies födelsedagsmorgon... Äntligen.


Paket och ballonger vaknade hon till. Mycket spännande, men ganska konstigt tyckte hon nog. Hennes prinsessljus var förstås tända i fönstret vid sängen och paket på morgonen sådär verkade vara ganska skojskoj!

Hon fick en pedagogisk clown som har knappar att knäppa, dragkedja att dra upp och ner och skosnören att knyta t.ex. En aktivitetstavla med djur som låter högt, för högt tyckte Jen. Och en fruktskål som det lär bli många små fruktsallader i för extra mys om helgerna kanske? =) Gissa vad hon tyckte bäst om?









Jennies nya skor



Jen var och shoppade skor i lördags. Eftersom hon har börjat vilja gå så mycket nu och även lite ute så var det ju dags med ett par riktiga skor. Visst har hon ju haft det förut men då har hon inte haft så mycket användning av dem tyvärr och nu är ju de andra paren för små förstås. Vi var ute efter ett par lätta och fina skor (och inte så dyra) och det hittade vi, kanon! Hon skulle inte ta ett steg i vinterskor för de är för klumpiga och snart är det ju vår ändå =)

Dessa fann vi faktiskt på Skokanonen i Tornby, Linköping. För 149 kr bara.

Godmorgon



Älskar att han börjat sova upp vid mig i min famn igen. Det gjorde han alltid förut, men ett tag har han lagt sig längst ner i min säng eller till och med hos Marcus (!). Minus var där uppe och Max alltid vid mina ben. Nu är det så igen och ibland ligger båda uppe, en på varje sida.
Det är så varmt och mysigt med min lille kisse tätt intill.



Den här natten har varit helkonstig med Jennie. Hon vaknade inatt vid tre och ville inte sova. Vi rycktes hastigt upp ur djupsömnen och var alltså båda helt borta och led av trötthet. Ingen kul alls. Till slut somnade hon ju om då och faktiskt så sov hon ända till nästan kl 09,30 idag! Hon ligger ännu och babblar i sin säng men jag ska gå och säga godmorgon nu tänkte jag...

Städning roande ibland...

Igår var det tydligen en såndär fjantig dag igen. Internationella kvinnodagen. Vad exakt innebär det för männen? Ja, eller oss kvinnor med för den delen... Suck. I vilket fall som helst, denna stora dag till ära bjöd på början av något extremt smärtsamt som fortsatt då och då idag. Mensvärk ja, på kvinnodagen. Haft så ont så det strålar ut i benen idag. Högst festligt. Har mellan värkarna kämpat på bra hemma tycker jag.

Mina städningar tar ju sådan jäkla tid (jag försöker minska på kraven nästan varje gång!) så har ju knappast fått hela lägenheten fräsch men har städat vardagsrummet noga och dammsugit överallt. Så följande dagar består av städning i resten av lägenheten. Men det är skönt att få dammfritt och är faktiskt rätt roande ibland... och idag har jag fått veta av Milla att dammsugning verkligen ger sjukt mycket för kroppen dessutom, fett nice ;p.

Snart (på fredag) är det 1-årskalas för Theodor och sedan Tupperware på lördag.

Sov gott!
Önskar jag fick sova nu, men jag ska ta och busa med Jennie lite som är uppe på fel tid men sedan ska jag slänga mig i sängen bums så fort hon vill sussa sött.

Sporadiskt fotande...

I stunden jag fick kameran i handen försökte jag komma på saker att fota...
Det blev några vackra resultat minsann... t.ex:



Och några inte lika vackra... t.ex. Marcus sjukläsning:





Men det är kul att leka av sig lite ibland!


Slappardygn i Linköping

      

Jag och flufftofflorna kontrollerar så att melodifesten går rätt till, det gjorde den inte i år heller.

Spruta och Öppna

Gick upp tidigt och satt på vårdcentralen en timma innan jag fick ta mina prover. Drack saft innan och efter för jag har ju varit så rädd att jag ska bli dålig efteråt igen. Men det gick bra. För första gången på länge var jag nervös för själva stickandet med men det var väl efter senaste gången. Det gick iallafall jättebra! Så nu är det bara att vänta på resultaten som kommer visa att jag är så frisk så, hmm.

Marcus kom och väntade där med Jennie och hon hade blickfånget i väntrummet åter igen. Personalen känner igen henne också (och det är inte för att jag är där ofta för det är jag då verkligen inte!). Förra gången fick hon ju höra att hon var söt som en liten docka och det småpratades om henne kunde jag höra, så kul =)

Efter vc var vi alla tre på Öppna förskolan. Har inte varit där sedan i december tror jag. Jennie chockade oss stort. Hon tyckte att det var jättekul och var inte det minsta rädd. Under sångstunden pratade hon till de andra barnen, sjöng lite, försökte få låna ett annat barns sångdocka och så satt hon i mitten av ringen ett tag. Så full uppmärksamhet trivdes hon med! Hur kul som helst! Och när vi kom in dit möttes vi av hennes bild på väggen från fotograferingen.

Nu sover Jennie, Marcus är pappa och står o diskar efter maten. Jag ska slumra en liten stund och sedan sätta dunderfart med städningen.

Såhär såg förresten Marcus ut som liten. Så söt så! Skit i blixten, jag visste inte hur jag skulle få en bra bild med deras kamera i helgen.


Bus, mode, konst och kittling

När vi kom till Ryd igår blev det bus i soffan. Bus är det bästa tösen vet...

- Jennie hittar sin napp (50% chans att sätta den rätt och det blir fel, alltid)
- Jennie läser modetidning
- Jennie leker med pussel och till publik har hon sin pappa och farmor

     

- Jennie har inspekterat konsten på väggen
- Någon killas på magen
- Mer kill på magen tack!

     

Sjuklings och tröttisar

Helt slut. Marcus har varit dålig med feber och halsont och jag bad honom fortsätta sova imorse när han tänkt gå upp för att jag fick sitta och söva Jennie i famnen inatt då det inte gick på annat sätt. Men jag klarade morgonen bra och gick och lade mig senare sen när farmor Britt tog med Jen ut på en långpromenad bland hästar och troll. Lyckost mig som slapp gå ut i snöregnsblasket idag för att vi skulle få luft, och stort tack till Britt.

God mat idag också och trevligt att vara hemifrån lite. Gårdagens melodifestival, den där "andra chansen".. Ja, vad säger man? Man förstår ju vem den klara vinnaren är. Men förutom det så kan jag bara säga att jag ogillar att kassa låtar sätter sig på stämbanden. Åh snälla, snälla, snälla... låt mig vara!
Brittan och jag drack lite rött till iallafall och vräkte i oss p-corn så det blev en riktigt bra kväll ändå, förutom att Jennie fick för sig att hon verkligen skulle upp när vi verkligen skulle sova. Men innan det vann jag och Marcus Lag-TP över de där urgulliga 50-åringarna, så lite halvnöjt blev det där också ska jag tala om.

Marcus mår bättre ikväll men Jennie har nog inte mått så bra. Förutom att hon "gnällt" mest i två dygn nu så har kvällen varit riktigt jobbig, främst då för henne och vi lider förstås med det. Man blir stressad och ledsen när ens barn inte mår bra och man inte kan göra något åt det. Ingen feber var det iallafall men något är det. Nu sover hon och jag ska göra detsamma.

Har bilder från mitt fotoknäppande på minidatorn så jag lägger in dem när jag har den igång. En annan bild sålänge då.. Tjo!


Liten Nenne och stor Thiniz =)

Sänk kraven och må bra!

Så många krav på oss idag, så höga förväntningar både från en själv och från omgivningen. Det läste jag om igår. Intressant. För det ger inte så värst mycket. Det som ger något är ren glädje, spontana skrattstunder och léenden, och det bästa av allt är att just detta smittar av sig så lätt på andra. Jag tänkte ta upp två saker, en punkt jag klarar av bra idag och en punkt jag måste jobba på.

- För det första så borde alla dra ner på kraven i sina relationer med andra. Det gjorde jag för ett par år sedan av egen insikt, tack och lov. Det hade med något som hände att göra som gorde att jag insåg det rätta. För genom att sänka kraven på din relation till andra minskar du också risken att bli besviken när de inte lever upp till "de krav" du har på dig själv. Du kommer att känna dig friare och relationerna kommer att må bättre.

- Det andra är att man inte behöver vara så perfekt! Det tar energi, tid och kostar pengar. Framförallt hinner man knappt njuta av sina insatser själv sedan bara för att man tänkt för mycket på hur bra allt ska bli.
Om du t.ex. har bjudit hem din chef på middag så kanske du tänker i en vecka på hur allt ska bli och se ut. Du ordnar hemma, städar, stryker duk och servetter, handlar och förbereder allt in i minsta detalj. Men vad ger det när bossen inte förväntat sig ett kliniskt rent hem och pampig dukning? Eller när du gjort tre-rätters-middag och han/hon förväntat sig något mindre avancerat? Då hade det nog varit bättre att göra det hela enkelt och hunnit ta det lugnt inför det hela.

Må gott!

Hemifrån...

Vi hamnade i Linköping och stannar här till imorgon. Hade inget bestämt att göra och det kan ju vara farligt! Så nu är vi här, jag har fått ligga och slappa i soffan med Damernas värld och har där i läst en intressant artikel som heter "Sänk kraven och bli lycklig". Druckit kaffe och ska strax äta köttfärssoppa, så gott det ska bli!



Har lånat deras kamera lite medan vi är här, så himla skönt att ha fått fotat lite! Känner mig helt naken utan min kamera. Får se om jag lyckas lägga in några bilder på pluttedatorn senare.


Vad gör ni idag / ikväll?

Morgonstund har guld...

Ligger i sängen med en sån pluttedator som jag vill ha. Det är dock en värsting detta som tillhör hans jobb. Själv vill jag ha en rosa icke-värsting-dator (hmm, har förstås med pengar att göra), färgen är viktig. Denna är ful.

För att komma till sak då, morgonrapport. Sovmorgonen uteblev kan man väl säga. Visst har jag fått ligga i sängen men har inte kunnat sova. Det började väl som så att M vägrade stänga av babyvakten medan J låg och babblade sött och han inte ville gå upp innan det verkligen behövdes. Själv tyckte jag att han borde gjort så och då även satt i den ihärdigt pipande batteritomma telefonen i laddaren på vägen. Överenskommelsen var ju Thiniz sovmorgon idag och Marcus sovmorgon imorgon.

Nu är jag hur som helst klarvaken. Jennie busar här i sängen med sin busiga pappa, hon är äntligen lite gladare. Vi misstänker halsont. Så hon fick börja dagen med "mellis", det var det enda som gick ner, Frukt- och havreblandning.

Funderar över dagen. I´ll be back.


Guitar Hero

Imorgon förmiddag blir det förresten sova av om man säger.. Han får sovmorgon på söndag. Gud så härligt det ska bli att få sovmorgon, som jag behöver det ständigt ;D Fast vad är det mot det jag har å andra sidan :)

Tänkte sitta vid datorn och slappa ikväll men det blev inte riktigt så. Jag satsar på att bli mästare på Guitar Hero istället och jag och min kära sambo (höll på att skriva make.. huh?) har umgåtts iväll faktiskt utan datorer. Ja, förutom nu då. Men en liten blick in hit och till mailen kan väl inte vara helt fel såhär innan sängtime?

Imorgon efter min enorma sovmorgon med mina grå kissemissar så ska jag förutom att skriva jobbansök titta bland mina bilder. Har både uppdrag åt mig själv och åt en söt, fast det blir väl då lite åt mig själv med för det ska bli kul att se gamla bilder minsann! Så räkna med lite historik här med.

Godnatt!

I sovrummet..



Såhär ungefär var min plan att vår säng skulle se ut (med sambons medgivande? ev.. ;)) om inte jag inrett med min farmors överkast, kuddar och virkade filt som pappas farmor ägnat en himla massa tid åt att virka. Men det blev bra det med, och framförallt mysigt och minnesrikt, en härlig stämningskänsla och en doft från min farmor som jag älskat (-ar) så mycket. Trivs enormt i vårt sovrum nu faktiskt.

En bra dag.

Kan inte förstå att klockan bara är inte-ens-tio-på-kvällen! Känns som att den är vid tolvslaget nära. Men sedan är jag ju dundertrött också eftersom jag inte sovit en enda gång sedan 08.30 imorse. Det var ett tag sedan numera. Och jag har busat så jag blivit helt andfådd :P Okej, min kondis är inte på topp men det har faktiskt gått vilt till nere i höjd med Jennie.

Annars ikväll har det blivit god mat och vin till det, kan tillägga en aning romantiskt till och med vid köksbordet med tända ljus. Jag har kört lite träning på Guitar Hero som nyligen anlänt hem till oss. Jag är kass, så en himla massa träning kommer behövas, men kul är det. Man blir lite beroende liksom. Najs. Och det var najsprajs på cdon innan jag betalat räkningarna :D Jag brukar inte göra så. Och jag kommer inte göra så. Men det är inte så illa som det låter, bara att vi får leva förbaskat snålt resten av månaden. Men det är vi ju så vana vid så!

Jennies och min promenix ute förut var lite halvrolig kan man väl säga. Vi gick typ inte långt men var ute länge. Tittade lite bland radhusen och gungade i gungan på gården här bredvid. Jisses vad stor tjejen blivit! Okej, jag förstod att hon skulle sitta mer stabilt och bra i gungan nu än senast vi gungade men det var först då jag kom på hur liten hon varit i gungan förut. Lite småläskigt först men sen var det skojskoj!

Tjosan.

ps. Jag var så glad hela dagen idag för att jag mådde lite bättre, liiivet ni vet.

Det här bordet!



Underbart inrett, stilrent med klass. Me like much. Men var kan man finna ett liknande bord? Ett sådant vill jag ha här hemma, skulle passa perfekt och med hjul.. så som jag vill ha det! Ge mig tips om ni kan!!

Absolut mys

En lugn och skön mysmorgon har vi haft nu efter att Jennie sovit hela natten jättebra och inte vaknade förrän kl 08.30 ca.
Först frukost och lillan lekte en stund medan jag pratade med min mor i telefon. Sedan har vi haft tända ljus och lyssnat på Jennies nya cd som hon fick igår av oss. Vi har sjungit lite och dansat lite, och nu sitter snuttan och läser i sina böcker. När Jen vill sova förmiddag har jag tänkt göra mig iordning. Ja, inte sova alltså. Ska verkligen tvinga mig själv ett tag och se om det blir någon skillnad efter ett tag på mitt mående med tröttheten.

Fina låtar på Jennies cd. Bland annat en av hennes pappas favoritlåtar "Du får inte stoppa köttbullar i näsan Marcus!". Och så har vi ju förstås Världens bästa Carlsson! ;p



Home again...

                       


Alexandra Carlsson känner sig påhoppad angående en garderobsblomma som hon ska ha haft ihjäl enligt rykten och Camilla Hesse har sett den mest perfekta räven någonsin. Själv har jag precis kommit hem efter två timmars äventyr i Blacka city. Här händer det grejer!

Okej, jag fick inte ta några prover hos läkaren idag för det var för sent? Så jag skulle komma tillbaka. Då tar jag det på måndag för då är Marcus pappa ;D Han ska vara pappa då istället för imorgon för han behövde använda sina muskler och sin hjärna på sitt jobb istället för hemma tyckte han och bossen. Okej då, tänkte jag.

Förövrigt hos läkaren... Nja, jag vet inte vem man ska vända sig till för att de verkligen ska vilja lösa ens big problems. Han tyckte inte att saker och ting hängde ihop. Så mina slutsatser är väl då att jag har flera problem. Yes! :D Den där sjuka frusenheten om nätterna hänger inte ihop med struma, så han valde bort att tro på det. Fine, bara de hittar vad det är för nu vill jag verkligen må bra!

Nu ska jag ta hand om pluttan och ha det så bra. Ha de bra ni med!
Och till Theodor (antar att han läser min blogg?) säger jag krya på dig älskade sötis!

Morning!

Morning! Då Jen fick flaska 04:30, alltså extremtidigt, så ville hon somna om efteråt. Fasade dock för att hon skulle vilja gå upp när hon ev skulle höra M gå till bussen. Men det gjorde hon inte =) Så vi har sovit till 08:30. Känner mig rätt ok idag också därför, mycket skönt. Jen ligger och pratar i sin säng som alltid om mornarna. Men jag ska gå och ordna frukost åt oss nu för strax vill hon nog komma upp.

Idag hoppas jag att Alexandra och Theodor kommer. Han var lite småsjuk hörde jag igår, så det är ju inte säkert. Men jag hoppas verkligen på besök av de söta, och annars blir jag dubbelt nervös inför mitt läkarbesök. Vill ha någon med mig eftersom jag senast, efter de tagit blod från mig, blev jättesjuk efteråt i typ en halvtimme-timme. Då hade jag Marcus och bilen med mig. Nu är jag med Jennie ensam nämligen. Vilken fasa! Att svimma med sitt barn med sig, och utomhus dessutom. Ska köpa något sött att ta efter, och dricka mycket idag.

Nu, frukosttajm!

Sova, sova, sova

Tre gånger har jag sovit idag, det är helt sjukt. Ja, jag sover om nätterna med och sover hårt. Undrar vad som är fel! För tröttheten och utmattningen av sömnbristen m.m. jag fick i början när jag fick barn borde ha gått över nu tycker man. Tycker bara att det blir värre. Ett tag orkade jag ju iallafall göra lite saker. Nu orkar jag inget och säger "gärna" nej bara för att få sova. Men imorgon ska jag till läkaren iallafall, hoppas bara att de hittar något fel som går att rätta till snarast för såhär orkar jag inte ha det mer! Det här är verkligen inte JAG.

Så idag då.. som sagt sömn x 3, tvätt, matlagning och försöka orka dagen så normalt som möjligt. Mattias kom förbi med tidningen med farmors annons i som jag skulle få, mest snällt. Han stannade kvar och åt med oss och såg en Beck med den obligatoriska supergrannen. Maten blev jättegod, pasta-korvsås och skruvar.
Sedan tog jag ett välbehövligt varmt bad och nu ska jag sova.

Godnatt!

Jennie och Sara



Nej nej Jen ville inte sova, hon hade ju busiga och skojiga gäster här på besök. Då kan väl inte klockan spela någon roll? Här busas det i sängen med mammas kusin Sara.

Kängurumetoden

Tänk det heter visst Kängurumetoden som vi använde på sjukhuset då Jennie kommit till världen. Det visste jag inte att det hade något särskilt namn. Mycket intressant faktiskt. Man bär sin bebis som en känguru, på magen.

Vår nyfödda dotters mycket låga temperatur behövde bli normal och förutom att hon låg i värmesäng i flera dygn så behövde hon också ligga på oss och både hon och en själv skulle vara bar på överkroppen. Hud mot hud alltså.
Många sjukhus använder hellre den metoden än kuvös numera, det anses vara bättre då den förbättrar barnets immunförsvarsutveckling, amningsförmåga och sömnrytm förutom då temperaturregleringen.

Är så fascinerad över allt som kroppen klarar av på egen hand, det är helt otroligt verkligen - och den faktaresa jag fick göra genom att vara gravid, vara med om förlossning och följa mitt barns utveckling är så enormt intressant och häftig! Har inte "bara" min fina flicka att vara såhär tacksam över alltså utan även det att jag fick äran att vara med om allt detta, vägen till att bli mamma och förstås efteråt. Och resan bara fortsätter.


 

 

Min dag idag

Morgonen började jättebra faktiskt! Allt kändes bara lite lättare för tillfället och känner mig friskare idag än igår. Riktigt skönt! Kändes lättare nästan direkt när jag stigit upp från sängen, trots att jag var så hemskt trött först. Sedan upptäckte jag att halsontet och hängigheten hade försvunnit nästan helt. Det känns ju toppenbra! Kanske var det därför allt blev lite bättre inombords plötsligt. Att vara sjuk på det som redan är är ju ingen höjdare. Men det behövs så lite för att bli glad och må bra igen, det är en härlig känsla!
Är dock riktigt trött nu och lillan har precis somnat förmiddag så jag ska krypa ner igen jag med. Har till och med ätit frukost inkl en kopp kaffe! För idag har vi vatten minsann!

Tupperwareparty!



Jag ska ha ett  "Hemma-hos-party" hemma-hos-mig =D Tupperware-kalas med dessa superbraiga världskända produkter till hemmet. Det kommer hit en trevlig person som ska demonstrera grejerna och så ska jag förstås ha fika här, för fika bör man annars dör man. Visst?

Om någon känner sig nyfiken och vill komma hit den 14/3 kl 14.00 så hojta till så ska jag bara kolla så vi har platser kvar, då är ni verkligen hemskt välkomna!



Såhär glad kan man bli av produkterna! Så tveka inte att hojta!



Puss på dej!

Jennie fick en sådan fin och mysig födelsedagspresent igårkväll. Hon tycker verkligen om den! En härlig mjuk docka med nästan samma hårfärg som Jennie har. Just därför mest, min faster är busig. Nenne bus pussar på Anna och pratar med henne. Dockan heter Anna, och vi har i nuläget inga planer på att döpa om den. Vi får väl se vad Jen säger om några år! Hon har ju redan en Anna nämligen, fast i människoform. Men det blir säkert dubbelt bra med två.


Inte nog med att båda har guldhår! Det är för tillfället nästan samma storlek på dem också ;)

Utan vatten

Vi är mycket vattenberoende, bara så ni vet det ifall ni har funderingar på att flytta ut permanent till en sommarstuga utan just det, vatten.

Jag kan inte dricka kaffe! Ok, det är ett extremt sug just idag och säkert bara pga vattnet som inte finns, men man klarar sig, jag vet. Men att bara få sätta igång kranen och tvätta händerna då? (tur att det här hemmet äger våtservetter må jag säga), att få duscha och spola i toaletten? Diska behöver jag verkligen göra och tvätta med! Det är översvämning av kläder som ska tvättas och av porslin som ska diskas. Men mycket torrt på vattenfronten tyvärr.

Nenne bus kunde inte få vatten till maten, inte för att hon bryr sig speciellt men jag gör det.  Funderade på hur jag skulle få till vällingen sedan. Men min smarta karl kom på att vi ju har tetror med färdigt i. Bra bra!



Njut av ert vatten gott folk.



En sockerdricka te!

Snö, snö, snö... Jag vill ha sommar! Vår och så sommar, det vore underbart! Fast det är fint med snön och det blir ju ljusare iallafall, det är också skönt. Det tråkiga är väl att det blir blask så fort, och så är man väl trött på kylan nu.

Nu har jag gått upp för andra gången idag. Eller ja tredje med kl 03 inatt då lillan ville, och behövde, lite flaska. Trodde Jennie skulle sova ett litet tag till nu på förmiddagen men icke. Så det var bara för hennes mamma att gå upp, för nu var det dags för lite bus tyckte lillan. Just nu tittar hon i min plånbok på kortet på sig själv och ler och pratar, så sött =)

Småsjuk är jag, ont ont ont i halsen.

Vi gluttade lite youtube och fick se denna här... Och nu är jag vrålsugen på sockerdricka!


Rosor av kärlek..



Tycker att den här bilden är så fin. Allas handblommor vid farvälet av farmor. Rosorna där innehåller kärlek och tacksamhet. Från oss.

Mycket kärt besök ikväll

Verkligen kanonskoj att några ur min släkt varit här ikväll. Ett par av dem från Strömsund, så det dröjer väl tyvärr ett tag till nästa gång. Fast vi får väl se om Maria (syssling) behöver boende och östgötskt sällskap något framöver. Det vore kul!

Så ikväll var alltså Carina (pappas kusin) här då med sin dotter Maria som nu blivit vuxen! Herregud vad åren går! Sist jag såg henne (förutom i fredags då) var hon väl sisådär 5-6 år. Fortfarande jättesöt förstås och verkar vara en supergullig tjej. Och så var kära Christine och Sara här, det är så mysigt så att träffa dem! Och grabbsen Pierre (fasters kärlek) och Victor (hans son) var också med, så skoj så!

Det är trist att inte ha min kamera haha, som att vara halvt naken kan man väl säga. Men ikväll fick jag en hel del bilder från Maria som också älskar att fota och har en bra kamera. Så jag lägger in en bild här som är tagen med den.
Önskar bilder från Sara också från i fredags om det går bra...



Kusin Sara till vänster och Syssling Maria till höger.

Kaffesug!

Snart, snart kommer släkten på besök och då blir det fika av, som jag är kaffesugen! Har inte druckit det på hela dagen konstigt nog. Har bakat en "fredagskaka" med, annat namn är kardemummakaka. Den blev bra. Och så blir det kakor och brownies. Då blir nog Sara glad!

Jennie har nyss ätit fruktsallad helt själv. Skeden i ena handen och ta mat med andra handen, allt kan ju inte gå helt rätt till på en gång så kladdas bör det.
Hon har även gosat en hel del i sin halvklara myshörna, lammfällen kom idag =) Superfin! Nu fattas bara några härliga kuddar dit men det får vi ta i slutet av månaden.

Har fått lite kläder till Jennie med posten idag, av Caroline som Ilia har haft. Så snällt så!

Saknad

Jag saknar småsaker som farmors bullar, pannkakor, hennes lena lakan o.s.v. Tänk vad man fastnar för saker i livet!
Har precis klippt i ett fotografi alldeles för mycket, som skulle vara på framsidan av min bok om min farmor och alla dessa minnen. Så nu får jag framkalla det kortet på nytt om det ska in där. Det gör ju inget egentligen då jag ändå ska framkalla mer bilder framöver men jag hade ju tänkt att klistra in det idag. Så kan det gå.


Farmor, jag och så lilla Jennie (3 mån) i vagnen. På väg till Saras skola på hennes studentdag i somras. Med farmors tröja om mig och ett par mjukisbyxor för vagnen mot solen så njöt vi på bra i det vackra vädret.


Zamiakalla

Jag har nu några av farmors växter här hemma, och är väldigt rädd om dem. Läste lite om denna gröna vackra växt med tjocka blad, just för att jag vill ju ta hand om dem på bästa sätt så att de trivs även hos mig. Fick då se att det stod "lättskött" överallt, vilket glädjer oss enormt i det här hemmet. Därför tänkte jag också tipsa er (genom att blogga ner det i kategorin "inredning") om ni behöver införskaffa nya växter! För vem vill inte ha lättskötta sådana!



Namnet på växten är Zamiakalla (Zamioculcas zamiifolia) som är ifrån familjen Araceae, kallaväxter. Dess ursprung är östra delarna av Afrika och från ön Zanzibar. Växten klarar dåliga ljusförhållanden och snål vattentillförsel mycket bra. Den vill gärna stå i ljus men den mår även bra i mörkare förhållanden men ska då vattnas mindre förstås. En bra regel att följa är: Inte för kallt och inte för vått. Växtnäring är bra att ge varannan vecka, och under vintern en gång per månad.

Sova

Sovatajm och vad skönt det ska bli! Konstigt med litens sovtider igår alltså och hon ville upp 05.30 imorse. Inte så roligt för en supertrött mamma.

Dammsugit och diskat innan kl 10 idag, vadå jag duktig..

God mat hos Mattias igår och trevligt att komma iväg lite.

Skriver senare. Hejs.

Mobilpaj!

Min mobil fungerar inte, igen. Jag har istället en hemsk ericsson-mobil som inte går att förstå sig på och inte går att skriva på, typ. Bara så ni vet. Får era sms oså och blir glad av dem. Ska skicka in min mobil för lagning imorgon och hoppas att de hittar ett fel som uppstått av något  som inte är mitt eget fel. För annars har jag inte riktigt råd (inte heller lust) att lösa ut den och får vara utan telefon ett tag.


Mat

Sov hela förmiddagen nästan. Har inte mått så bra. Känns bättre nu iallafall och hoppas att det fortsätter så. Efter dusch matade jag Jennie med mat som hennes kära far varit så snäll och fixat. Potatismos och torsk, mums! Fast det tyckte inte hon. Å andra sidan finns det nog ingenting som är bra just nu, förutom hennes pappa då och då. Vet inte vad det är och börjar fundera på om hon kan vara lite småsjuk, inte helt konstigt eftersom jag har känt så ett tag med.

Hoppas att eftermiddagen och kvällen nu blir bättre med snuttan. Vi har bestämt oss för att åka till Mattias och äta lite mat som han lagar. Så trevligt! Får se hur det går med lillan, det värsta som kan bli är väl att vi får åka hem efter en stund igen bara så vi provar.

Hejsvejs!