Jennie och Mikael <3

Lägger ut några sötisbilder på "mina barn". Jennie och Mikael busar med varandra och självklart ska babygungorna användas av båda! Det är roligt att se hur Jennie känner sig lite stor och hjälper den lilla godingen med saker, lär honom och säger till honom ;) Ibland får jag rycka in när jag tycker att hon styr för mycket, han måste ju få göra som han vill med :) Tur kanske att de är lika envisa då! ;) Men de trivs ihop, det syns. Mikael vill gärna göra som Jennie och lillsnuttan blir lite "liten" på nytt igen emellanåt för att vara som honom. Skoj att iaktta de små liven! Barn är ju verkligen det mest fantastiska som finns!

                         
                         
                          
                          
                         
                          

Lila shorts och kalasdag!

Älskar verkligen mina nya shorts, köpta i veckan på hm... Dock ledsen att de svarta var slut, det vore bäst att ha ett par sådana med av de här perfekta jättesköna somriga shortsen kan jag tycka!

Nu är det Ikano som gäller och sedan födelsedagskalas för Anno!

Trevlig Valborgsmässoafton önskar jag er alla!





Hejdå dumma monsterpiller!

                                   

Hejsan hoppsan!

Nu slänger jag ut en bild på mitt nuvarande feta JAG ;p Och meddelar samtidigt att härmed slutar jag med min skitmedicin som orsakat dessa 12 kg + på två månader! Ringde läkaren häromdagen för att få byta, men då var hans teletid inställd och idag glömde jag, och NU har jag verkligen fått nog. Nu åker helvetet i soporna och vi kör igång nya livet som innebär att gå ner alla de här monsterkilona så att jag får må bra igen på det sättet iallafall =)

Sånt är livet, bara att ordna tillrätta igen!


Bara lite tankar under morgonen...

                                     

Jag funderar ibland på det här med återvinning. Det är ju så jättestort numera. Hur bra som helst enligt min, och säkerligen de flesta människors, åsikt och jag får lite ont inuti när jag märker hur många det ändå är som struntar i det fullständigt! Jag ser ju sådant i och med ett av mina arbeten som sker hemma hos olika familjer.

Själv känner jag mig slarvig när jag inte sorterar plast lika bra som papper, kartong, glas, batterier, aluminium... Och jag ogillar verkligen att det inte finns kompost i det här området. Den sorts återvinning hade vi på förra stället, i Skärblacka, där vi bodde och jag tyckte verkligen om det. Kändes inte lika illa att kasta lite mat då som det gör nu.

Har suttit och läst om återvinningen i mitt bostadsområde nu på morgonen, och det står att vi som bor här har räddat träd motsvarande en hel Vallaskog (en känd och populär skog här i Linköping där många människor och djur vistas i hela tiden) - bara under det senaste året. Allt genom att väldigt många av hushållen här faktiskt tar sig i kragen och går ut till soprummet, med tidningar och kartonger, som byggts för detta. Toppen!

Kanske blir det till slut en finare, renare och fullt miljövänlig värld för vår framtida släkt :) Tänk om bara ALLA kunde hjälpas åt till detta!

Spettekaka och mini-påskkärring!

Här följer lite påskbilder som utlovat. Jennie var under skärtorsdagen påskkärring på förskolan... Sedan var det dags för att leta efter ett stort påskägg från mor o far på påskaftonens morgon innan vi for vidare för att fira påsk i Kisa jag och Jennie. Det var trevligt, och en finfin "Spiddekauga" (skånska) eller som jag säger Spettekaka fick stå på bordet till fikat.















Godmorgon annandag påsk!

Vädret är helt fantastiskt idag igen, jag vaknade glad och utvilad och är extra glad just för att jag känner så förstås! Började morgonen kl 8.50 när lillan vaknade. Men den underbara morgonen startade med lite ompyssling av fröken Jennie och sedan kaffe och tidningen Amelia för mig sängen. Jen ligger fortfarande och läser, pratar och sjunger i sin säng och har det toppenbra.

Det blev dock lite mindre lyckat för mig när jag tar tag i en överfull kaffekopp och får det över mig. Det verkar som att jag nu tänker dela med mig av mina nuvarande brister och härmed blir en officiellt klantig person i mina bästa år! Mina någorlunda nya plagg (som jag faktiskt köpt i vitt då det ger mig sommarkänslor) har diverse fläckar på sig. Det är kaffe, ketchup, rödvin bland annat. Jag kan bara uppfatta situationen som att jag helt enkelt inte bör bära vitt. Eller ser ni det på något annat vis? För det där med att jag skulle vara klantig var ju förstås bara på skoj! Men någon sorts flaska med förhoppningsvis vettigt fläckborttagningsinnehåll ska införskaffas IDAG, för nu har jag minsann fått nog!

Balkongbilder följer och även om uteplatsen min har vissa brister i nuläget så börjar den allt se rätt somrig ut :) Den lilla glasburken innehåller påskgodiset jag fick från jobbet på Livskomfort. Jag tål det inte varken för laktosbesvär eller viktuppgången senaste tiden, men att bjuda på blir fint!
Det fattas matta under grillen och blomman på pallen ska inte vara där. Eller pallen ska inte stå där, den står där tillfälligt då jag väntar på en annan möbel.

                        
                         
                         
                        
                        


En ojämn vecka med Tigris och Hoppsan?

                                       

Då var det dags för en ojämn vecka igen. Som i mitt fall känns mer JÄMN än ojämn då jag har mitt älskade barn hos mig. De där väldigt jämna veckorna känns inte alls så jäkla jämna ska ni veta!

Har precis nattat lilla fröken Olofsson med boken "Aj, sa Tigris" som är nytt nu för oss då det har varit Snövit och dvärgarna som gällt bra länge som nattbok. Kul med lite variation äntligen känner jag som engagerad uppläsare! ;) Boken handlar om en liten söt tiger och hans bästa vän kängurun Hoppsan som får agera doktor till Tigris efter att ha försökt lära honom att cykla. "Man lär sig aaaaaaaldrig att cykla utan skrubbsår" läser jag med stor inlevelse för min lilla flicka medan hon dricker ur sin vällingflaska. Jag pussar henne godnatt och säger mitt sedvanliga Vi ses imorgon, jag älskar dig min ängel... och stänger dörren om henne för att snart, så snart gå till sängs jag med.

Vi har "firat" påsk, vilket jag kommer ta upp i bloggen under morgondagen, och idag har vi mest busat och myst hos Marcus. Jennie kom från farmor och farfar dit i eftermiddags efter att ha sovit över där. Jag tyckte direkt att hon såg så matt ut på ögonen och att hon betedde sig orkeslöst. Hon har varit väldigt varm i flera timmar nu så jag förstår att det är något på gång. Hoppas hon är sitt vanliga jag imorgon, trots allt.

Sov så gott!


Lunchdryck och somriga känslor!

                                                        
En smarrig fruktsöt ljuvlig smoothie till lunch idag? Eller njae tyvärr, det blev ett glas lunch ala Nutrilett med min kära ovän herr mjölkprotein i. Men jag är iallafall en av dem som tycker att den här lunchdrinken är god! Smakar skogsbär och havre. Så nu står jag mig till en vanlig middag ikväll.

Jag blev lovad mer jobb förra veckan (till denna veckan) men hörde inget ändå sedan trots att jag frågat flera ggr om det och det sas att jag skulle få veta under gårdagen. Besviken blir man på sådant här och även om jag sovit ut idag så svider det eftersom jag vet att jag måste ha pengarna till hyra och andra överlevarräkningar. Blir irriterad på detta då jag annars hade kunnat fråga på ett par andra ställen om jobb som jag egentligen hellre vill ha. Sen är det andra jobbrelaterade saker som irriterar mig.

Lika fint väder idag! Lite vind så man känner inte riktigt samma värme dock. Men helt fantastiskt är det såklart ändå! Igår var ju dagen då jag tänkte som Abbes pappa sa i Madicken "Idag känner jag livet i mig". Alltså, för mig, den första riktigt somriga känslan!

Idag behöver jag städa, utföra någon sorts motion ;) och inte orkar jag något av det! Är jätteslö idag. Egentligen med all rätt då jag håller igång som få alla andra dagar. Men det blir inga minuskilon på det här sättet kan jag lova!

Hoppas ni har en fin dag!

Då var helgen slut... igen.

Detta har varit en först mycket tråkig dag med ett barn som inte ville göra någonting (!?). Men efter hon sovit sen middag kom farmor hit och tillsammans fick vi till slut igång trollungen. De gick ut och busade medan jag äntligen fick dammsuga och skura golven, tvätta, bära ut skräp och bädda rent i sängen. Skönt skönt skönt ska det nu bli att lägga sig i rena lakan. Har precis nattat Jennie som inte somnat än, men jag hoppas hon gör det strax för imorgon är det jobb och förskola igen hela långa dagen.

Jag fick en peng idag av fina Britt, samt blommor till balkongen som jag planterade. Så nu är det iallafall lite mer liv där ute och man har ett planerat besök till Netto imorgon för lite handling. Tack älskade du <3 Känns alltid så hemskt dumt och hmm jag hittar inte ordet... men att ta emot pengar. Men jag är förstås så otroligt tacksam, och önskar så att jag får klara mig ekonomiskt snart. Känns som man arbetar ihjäl sig och ändå är jag en bra bit från heltid. Det är ju ett jäkla farande mellan kunderna och jobbar så hårt med kroppen min, och jag har på det olika jobb i veckorna. Så det känns ju som det blir massor med jobbtimmar fast det inte blir heltid.

Nåja, nu ska jag lägga mig och läsa lite Mama eller bok, sen slockna förhoppningsvis. Godnatt!

                                   


En av eftermiddagarna...

Nu kommer några pics från en mycket härlig eftermiddag i veckan då jag, Nenne, Anna och Viper var ute på långpromenad! Vi hade med oss bröd också att mata änderna med vid Stångån. Viper BORDE var aintresserad av att jaga fåglar men han är inte som alla andra av den rasen så han satt snällt och väntade, fattade inte varför vi prompt skulle umgås med ankorna liksom... ;) Underbara vackra hund, jag älskar den här voffsingen hur mycket som helst :) Det var jättemysigt att Anna följde med så det lär nog bli fler gånger snart om jag får bestämma. Och det får jag ju såklart! ;)












Snart är det sommar!

                            

Det känns nästan lite som sommar emellanåt! Fantastiskt, så skönt att vi är på den här sidan om året. Och snart är det sommar på riktigt! Mina små grå stormtrivs nu när de kan gå in och ut på balkongen nästan hur mycket de vill, och jag hoppas att jag har råd att göra lite fint med blommor där ute i slutet av den här månaden.

Idag är Jennie ledig från dagis och jag är utan städjobb. Det tackar min kropp för och mitt välmående kommer under dagen bättras på då jag äntligen kan få umgås med min lilla tös!

Jag ska ta hand om lilla Mikael i eftermiddag. Vi ska göra en utflykt med matsäck, och Jennie och farmor är med. Hoppas solen tänker stråla på oss när vi myser, tittar på djuren i Valla och leker i parken.

Det blir faktiskt premiär för termoskaffe utomhus! :) För jag antar att pressbyråns "Liten kaffe" i farten till jobbet inte räknas? ;)


Så var vi i mitten av veckan igen...

Jag har lämnat på dagis efter kommentarer som "Mamma, jag vill vara sjuk idag" (hmm?) och "Jag älskar mamma" medan hon ligger i sängen och bara vill vara kvar hemma hos mig. Det har hänt något och jag tror det kallas separationsångest det hon har nu. Och det började i samma stund som jag blev så fruktansvärt magsjuk att hon var tvungen för hennes egen skull att vara kvar hos sin far EXTRA länge. Jag menar att 7 dagar hos mamma, 7 dagar hos pappa är det som fungerar och hon ÄLSKAR att vara hos oss båda, men något hände när det blev alldeles för länge :/ Vi har försökt så att vi umgåtts alla tre ett par dagar, och hon har varit lyckligare än någonsin då. :/ Världens kramigaste finaste lilla unge! Jag tror att hon är rädd för att hon inte riktigt känner att hon VET om han eller jag kommer tillbaka. Jättehemskt men det kan ha blivit sådana känslor. Hon är ju bara tre år. Men vi gör det bästa av situationen som vi kan iallafall <3

Efter lämning på förskolan idag var det dags att STRESSA till förmiddagsjobbet, sedan efter jobbet var det dags för vet ni vad? Jo, JOBB! ;) Men efter stressdagens slut hämtade jag Viper och vi gick en rask promenad till kontoret mitt för att lämna in ett par nycklar. Sen bar det vidare för att hämta Jennie och hem för att äta, dammsuga och försöka (försöker än..) hitta någon slags lugn och ro.

Två hundpromenader och en nu sovande Jennie senare sitter jag här en kortis för att "bara vara". Viper's matte kom precis nu och hämtade honom så jag ska väl planera morgondagen (restider och vägar samt någon sorts lunch)och sedan sussa. Har fasen inte ens hunnit se "En unge i minuten" än!!! Tur att man kan spela in allt VIKTIGT. Synd bara att man aldrig hinner se på tv:n. Kan jag känna. ;)

"Min" Viper håller sig passiv så att säga ;) Katterna mina som han ville leka med SÅ gärna var inte av samma åsikt som honom....
                                


Sol ute, sol...

Man kan älska när man får hela livet att växa som till snö en riktigt riktigt sen höstnatt,
men hela livet kan växa som till is när just den snön blir till verklighet,
och när snön sedan början falla, blir den till vatten...
Den droppar och droppar och droppar...
...innan kylan kommer igen.
Kylan blir sedan till en sen höstnatt, den blir till snö, den blir till vatten och den börjar droppa...

Men dropparna blir till kristall när det fryser till igen..
Men det ingen vet, det är att kristallerna varar för evigt.

Det väntas en liten

                           

Idag fick jag reda på att en av mina bästa vänner genom tiderna ska ha en liten bebis. Theodor ska bli storebror :D Fantastiskt! Jag och Alexandra umgicks flera ggr i veckan som mammalediga med hon Theodor och jag min lilla fröken Jennie. Theodor föddes endast TRE veckor efter min lilla tös så åldrarna var lika. Den här tiden med Sandriz är dessutom en av de bästa minnen jag har faktiskt. Så himla mysigt, roligt och underbart. Och så blev det vi igen efter några år isär.

Nu ska hon ha en liten plutt(a?) till, och jag är så jätteglad för deras skull! En otroligt bra nyhet efter en dessutom helt okej dag för min del med tre helt olika jobb.


Söndagsbilderna!



Jag och Jennie hade en riktigt mysig söndag tillsammans, med utelek promenad, tacos m.m.
Här kommer bilderna jag inte hunnit lägga ut tidigare!

















Min egen lilla älva!

Har haft en helt okej dag.. Tröttast ever imorse och snosade typ åtta gånger! (Det blev jävligt bråttom sen kan jag meddela) Men oj så skönt! Och hade ändå sovit jättebra. Så jag känner mig ganska utsövd faktiskt, det är inte så ofta! Städjobbade förmiddag och dagmammejobbade eftermiddag. En mycket fin och roligt eftermiddag! Väl utan något sorts fysiskt arbete satte jag mig med... ARBETE ;) Min jobbpärm, som jag förövrigt aldrig hunnit gå igenom, blev ju extremt vattenskadad en jobbdag med mycket beroende-bubbelvatten i väskan. Nu skulle det hela inte hamnat i väskan förstås utan helst varit kvar i flaskan och efter ett tag hemskt gäääärna i min mage. Men den ville annat så att säga! Så pärmen var helt förstörd, dock klarade sig alla papper någorlunda!

Så idag har jag inköpt en väldigt ROSA pärm att ha i arbetet (bra mycket trevligare än den förra kan jag villigt erkänna), och har sorterat papper och skrivit o haft mig. Så nu är jag en riktigt organiserad Thiniz igen. MED en fin pärm, icke att förglömma!

Men men, nog om den här dagen... Tänkte lägga ut lite sötisbilder från häromdagen med den som betyder mest för mig i hela världen <3 Men jag hinner inte på grund av sova-tiden-som-inträffade-för bra-länge-sedan... Så jag visar en bild sålänge på finaste älvan!

                              

En magisk person!

Igår var jag FÖR ANDRA GÅNGENMia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst" :D

Och det var inte en dum idé att få skratta ur nästan all luft ur sig, samtidigt som man försökte få in nytt syre, ännu en gång. Första gången skrattades det väl ungefär konstant i två timmar minus 20 min paus i mitten... ;) Det ÄR det bästa jag sett, hon är den roligaste jag vet och så otroligt duktig på det hon gör. Blandningen av komik och tragedi som går i ett så man knappt hinner med. Hon får helt klart alla människor att känna igen sig i den här föreställningen. Jag är ledsen att det är slut nu, hade nog kunnat gå en tredje gång om jag ska vara ärlig.
Nu hoppas jag innerligt på en dvd av föreställningen. Ni som inte sett detta har verkligen missat två timmar av att få ut det bästa i livet! Jag fick 4 timmar av underhållning på hög nivå...

Jag har under det senaste året fått en ny idol, en förebild jag faktiskt saknat innan. Vilken fantastisk människa den här kvinnan är, vilken enorm utstrålning och äkthet. Tack Mia för att du fått en stor publik, inklusive lilla mig, att skratta åt våra egna töntiga problem, gång på gång! Vi lär alla fortsätta att ha töntiga nutidsproblem, men jag ska iallafall ha DIG, Mia Skäringer, i åtanke.

"Det går så bra" säger Mia med lätthet efter att ha dragit en parodi på något de flesta känner igen sig i. Eller "NO!" "För det kan ju vara så att något är så jävla bra att det måste översättas" ;)