Besök i Sörping...


                        
                        

Jag är ju lite sen i utbloggandet av händelser numera.. ;) Men här var iallafall en mysig 'händelse' som var för ett litet tag sedan. Jennie sov ju hos mormor och jag var hos Freyda. Det skrev jag säkert om dock, men hade inga bilder. Nu har jag ju fått hem min älskade kamera och det var roligt att titta på sprallbilderna. Kul också med bilderna från när jag inte fick upp Freys vinare och vi var tvungna att ta till hjälp i form av att ta dit mammas man... ;D Tur de bor 3 minuter därifrån iallafall :) Innehållet var smaskens :) Ett jävligt skönt bad på kvällen blev det med (synd att man missade att ta bort mascaran innan ;p), har ingen aning om vart vi var dock :/ Var VARMT i vattnet. Jättehärligt faktiskt! Säger en badkruka som jag...

Nu väntas telefonsamtal, shing!


Favvobebisen!



Underbara lilltjejen. Mamma Milla och pappa Victor har verkligen lyckats :)


Det är lite tungt ibland..

Tänk jag visste inte för 1,5 år sedan att man kunde sakna någon såhär fruktansvärt mycket. Jag hade saknat. Men det här är en helt annan sak. En helt annan saknad. Har alla glömt? Det tror jag egentligen inte.. Men går alla bara vidare som att blinka en sekund eller knäppa med fingrarna.. Man undrar. Jag undrar. För varför slutade alla prata om? Jag ältar, ältar, ältar inuti och jag behöver någon så otroligt mycket. Tänk vad hel man skulle vara om alla man älskar fick leva nära en för alltid. Det vore livet. Så borde det få vara. Ofta förstår jag inte alls meningen med allt som sker.

Tackar mina gudar för att jag fick den befrielsen som det innebär att skriva <3



Tisdag med mamma

Imorse var det svårt men ändå så mycket lättare att komma upp ur sängen än på länge. Och efter en liten stund kom min lilla mamma hit. Hon och Jennie gick ut rätt snart efter frukosten och jag har fått tagit en lång dusch i lugn och ro, lovely! Nu är de tillbaka igen så jag tänkte börja med maten.

Att mamma är här innebär ÄVEN att jag har fått tillbaka min bortglömda (hur i helvete nu det kan gå till att jag glömmer en så viktig pryl) kamera! 10 dagar utan liksom... Det är inte det lättaste för en Thiniz vill jag lova!


                                        


Vår sista dans...

...av Melissa Horn. Så bra.

Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här
Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är

Och om jag behöver förklara
Den skugga som vilar i tiden
Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ändå ligger du kvar här
Och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals

Jag vill inte spara min längtan
Jag har tänkt men aldrig fått tala
Så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Ja, jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Älskling hör på, jag tar steget ur vår sista dans


Love Rent

Älskar musikalen Rent <3 Har inte sett klart scenföreställningen men filmen var underbart bra. Bra, proffsigt, snyggt, vackert och musiken sitter hårt fast i mig nu. Känner ett behov varenda minut av att höra musiken där ur.. Den som går varmast just nu är Light my candle. Scenen är skitbra :D

Filmkväll igår då - blev Rent till slut då New Moon-skivan krånglade massor. Och innan det var en gammal vän här och hälsade på. En tjej från gymnasietiden, Lena. Roligt att komma ihåg en massa gamla minnen och så. Minns  även att vi sökte in till Musikalprogrammet under "samma" audition. Vi väntade på vår egen tur i samma rum iallafall och körde nog dansprovet ihop. Snackade en massa nytt och gammalt igår samt åt mat och drack kaffe. Det var trevligt. Hon var här på besök bara för tillfället, bor i Stockholm.


                                        


En bit av sommaren...

Den 28/6 till 4/7 befann vi oss ju på Åland för andra gången under en månad (vilket innebär att det är hög tid att åka igen egentligen ;)) Det var jättemysigt, jättekul och avkopplande som vanligt att vara där. Jennies farmor och farfar anlände även dem till ön, men på tisdagsnatten. De hyrde en stuga en liten bit från oss. Jätteroligt att de ville komma dit och roa sig med oss på världens mest trivsamma ö. Vi åt och drack gott, umgicks, babblade, skrattade, myste och åkte runt lite. Vi var till Uffe på berget (ett fik med fin utsikt en bit upp) och åt Ålandspannkakor (som fika), jättegott. Grabbarna blev ett gäng som körde Gocart ett par gånger. Jag, Jennie, Milla och Nattalie for till Tessan och fick klappa hästarna (som ju Jen pratar om fortfarande..) och träffa kaniner och katter varav några små pluttar knappt öppnat ögonen ännu. En eftermiddag/kväll tog vi färjan till Föglö och åt på restaurang i solskenet. Allt var mycket bra!

Fann en knasig bild på min lilla förtvivlade tjeja. Man skulle kunna tro att hon inte tycker om att åka Ålandsfärjan, eller se trollkarlar som ska roa barnen, eller få en ballongpudel av herr trollman. Men så var det ju inte. Bara övertrött och slocknade ganska direkt när vi åkt av båten sedan.


                             


Jul året om...

Idag känner jag sådär mycket sommar i mig så att man blir lite lycklig även när annat inte är helt lyckligt. Det känns skönt. Solen skiner, gräsklipparen går för fullt utanför fönstret och fåglarna kvittrar. Det är ännu morgon, strax förmiddag och vi är helt klara för dagen. Vet dock inte vad dagen ska erbjuda oss än. Jennie vill att vi ska cykla någonstans. Jag vet inte vart. Jag är sprallsugen, samtidigt som jag vet att jag har så mycket att göra framför mig. Speciellt vill jag få klart storstädet idag och styra upp lite annat. Vad gör ni idag?


Nu när jag skriver om sommaren kommer jag att tänka på att folk fortfarande har julpynt framme. Huh? Det kan jag inte med överhuvudtaget. Mitt över vår balkong har de en julstjärna i fönstret och här är ett bevis till. en TOMTE som lyser mellan gardinlängderna. Det är ju för fan inte riktigt klokt någnstans! ;p

                           


Längtan till fredag...

                             

Något liknande detta längtar jag efter.. eller kanske till. För något gott i glasen till grillkvällen på fredag ska det väl bli. Dagen det här fotot togs fick jag och Marcus för oss att prova rosévin på den precis fixade balkongen. Det var ingen höjdare så det får bli vitt nästa gång. Rosé var bland det äckligaste jag druckit! :0

Nå, på fredag blir det grillkväll med Anna och Fredrik. Skönt att ses äntligen då.. Numera går det inte ens att få tag i bruden i fråga. Helt bortvimsad jämt!

Har latat mig, och sedan städat badrummet inklusive rensning av ALLT innehåll där. Utomhus har vi ju varit jag och Jennie med och busat samt ätit röda vinbär i mängder :) Det var var den här dagen hade att erbjuda. Imorgon blir det åter städ och så en massa annat som måste tas itu med..

Sov gott alla!


Läsvärda rader

Jag sitter och försöker styra upp skrivbordets alla mappar. Jag är en riktig skrivbordsmappsamlare eftersom jag fotar så mycket och alltid tycker mig -inte-hinna-rensa-och-lägga-det-där-det-ska-vara. Nu är det återigen dags att ta tag i detta problem som återigen har uppstått alltså. Och den här gången kommer det ta tid, för nu jäklar ska det rensas på datorn överlag. Ja, iallafall... Innan det blir papperskorgen för denna text jag hittade på skrivbordet så vill jag lägga ut den här. Jag tycker om den så jättemycket! Har haft den ute förut men det var ju ett tag sedan och den tål att läsas om och om igen av alla. Ta hand om er!


”Jag träffade en gång en pojke som inte vågade simma i bassänger. Han var så rädd för hajar att han såg hajar i bassängen. Vi jobbade med detta ett tag och han tycktes bli bättre. Flera år senare träffade jag honom och han var mycket vältränad. Jag frågade honom vad han gjorde. Han berättade att han var kapten för simmarlaget. Jag sa: Då antar jag att du inte är rädd för hajar längre. Vet du vad han sa? Hajarna är fortfarande kvar men jag simmar ifrån dem.”


Inte helt okej...

Somnade en stund på dagen efter att knappt ha sovit inatt och vid den lilla sömnen inatt var det verkligen ingen bra sömn. Dessutom fanns en fluga i sovrummet och det var ju för himla skojigt tyckte de två små grå älskade sötsakerna i mitt liv. Så kan det vara minsann! Och för att återgå till den inledande meningen att jag somnade en stund på dagen...

I Jennies säng, pang bom och så hade jag visst slocknat. Och där låg jag och drömde en vidrigt hemsk mardröm att jag DOG! Ja, verkligen och av att jag kramades ihjäl av en fet boaorm. Inte okej. Det kan finnas enklare sätt att dö på kan man tycka men min dröm tyckte att jag skulle kvävas till döds. Inte okej. Jag mötte dock den feta ormen utanför teatern där jag lyckligtvis hann se iallafall halva Chess. En dålig uppsättning med dåliga skådisar var det dock, ja riktigt b faktiskt men ändå.. Det var längesedan jag fick gå på teater/musikal och det saknar jag enormt mycket.

Nu känner jag att jag lever iallafall! Och jag är fortfarande INTE rädd för ormar... sorry ;)

                        



En till skoälskare?

Min lilla tös tycker väldigt mycket om att gå omkring i mina skor. Helst de med höga klackar (hur kan en tvååring verkligen gå i pumps? Och ett par som förstås är jättestora för henne?) Hon provade även mina Getta Grips innan jag for iväg till Rock Weekend :) Sötungen leker dessutom artist hela dagarna ungefär ;) Min lilla tjeja <3




Hej igen!

Hej där igen efter veckorna som gått! Veckor fyllda av mest mycket SOL och stekhetta. Underbart tycker jag, och ni? Värmen inomhus skulle gärna få sticka åt.. Men annars så njuter jag av solen så mycket jag bara kan.

Detta innebär bland annat väldigt korta stunder vid datorn och nästan bara lite facebookande då och då. Och det innebär även att jag farit runt en del. Åland en vecka och Rock Weekend (festival på lite nytt sätt för min del dessutom..) 5 dygn har gett mig den dos av semester som jag verkligen behöver på sommaren. Sen skulle man väl alltid önska sig mer... av allt. Däribland TARJA som jag ju trots allt fick möjlighet att se nu då i och med festivalen :) Hon var helt underbar, åter igen.

Jag är precis hemkommen från middag i Ryd. Yvonne och Bengt var där så det blev en hel del skratt, speciellt när twinsen (svärmor och Yvonne) satte igång.. Skrattade så jag tjöt! Som man alltid gör med dem <3 Sen blev det modevisning för bara MIG och jag skulle då agera smakråd. Hoppas det hjälpte dem något att jag älskade alla klänningarna ;)

Min kamera är bortglömd hemma hos Freyda som jag tillbringade fredagskvällen nu med, samtidigt som Jennie var tre minuter ifrån hemma hos mormor och Christer (perfekt lösning). Knäppte en mobilbild i motljus på twinsen bara för att jag ju alltid vill knäppa kort! Askalas.