METALTOWN 2009

Vi drog ner till Göteborg redan på torsdagskvällen och jagade efter våra festivalarmband två ggr sent den kvällen utan resultat. Man kunde lösa in biljetterna på Parken (festivalbaren) där biljettinbytesmänniskan var som bortblåst tyvärr, men eftersom jag visste att även butiken Shock (härlig affär med massa underbara kläder... korsetter, lack, läder, goth, metalstuff blablabla.. Ni vet kanske) hade den möjligheten för oss så ringde jag dit morgonen efter och kollade läget och så drog vi ner på stan en tredje gång. Dock med resultat! Festligt till tusen att vandra runt in the big city där det nu var så mycket metalfolk! Me like.

Här hemkomna till min barndomsbästis Annas nyköpta lägenhet (typ 5 min från Liseberg) Annas vän Klara tog väl hand om oss när vi kom dit då Anna själv med pojkvän var i Italien. Underbart att vi fick bo hos henne igen :D Och vi är visst välkomna igen när vi vill så det låter ju kanon! Jag hade paxat hennes säng och killarna fick sussa på madrasser. Dock var det jag som inte kunde sova första natten. Don't know why.

   

Gick upp tidigt första festivaldagen och åkte till stan återigen då för att byta in till armband på Shock och så byta plats på bilen till en något billigare parkering (ja tack kan man säga). Sedan hem, äta frukost, fixa sig och dricka lite god alkohol för att dra till spårvagnen vid Liseberg mot Frihamnen. Väl vid Frihamnen var vi väldigt glada över att ha fixat med armbanden trots flertalet försök. Det var sjukt lång (och tjock) kö och den vi såg när vi kom dit var säkert en två-timmars minst. Här har vi precis kommit in, Anders hade med sig sin plunta och trots att den här var tom fick han lämna in den så det är honom vi väntar på.
  

Den här första dagen såg vi, av banden som körde, Dead by april, Pain, Napalm Death, Trivium, Meshuggah, Children of bodom, Volbeat, Disturbed och Slipknot. Det var kanonstämning och så mycket folk att jag hade glömt att man kunde skåda så många på samma plats (+ alla hundratal människor som gratistittade/lyssnade från bron ut till piren). Vi drack en hel del öl och cider, satt i solen och bara njöt och påbörjade vår solstingsresa. Inte en plats på hela placet där det fanns skugga och det riktigt gassade hela dagen. Men än sålänge kändes det toppen med det också! Träffade tre nya vänner, Therese, Veronica och hennes kille och jag hade askul med tjejerna hela dagen. Hoppas man kan ses igen om inte allt för lång tid! Jag åt, seriöst, TRE måltider den här dagen (för att jag inte kunde välja) och höll på att spricka innan vi kom hem på natten. Me love langos. Vi var aströtta efter halva sista bandet, Slipknot och ville dra hem. Inte ofta man vill skippa efterfest (som ju anordnats på Parken för alla festivalare, till kl 05!) som hade varit grymt kul. Men helt slut var man, troligen av värmen och för lite vatten så det bar hem på en smockfull vagn och så nattinatti bums. Jag sov gott.

   

På väg till vagnen stötte vi på en snubbe som tältade vid en rondell! Inte helt mysigt skulle jag säga.


Vaknade andra dagen och kände mig utsövd och mådde jättebra, väckte de andra och hoppade in i duschen för att göra mig iordning för dag nr 2. De andra var bakfulla och trötta och tänkte då inte festa på ett bra tag. Jag tog en cider innan vi drog till stan. Köpte en bikiniöverdel för att slippa gå i bara spetsbh som dagen innan, pga hettan. Johan köpte solkräm, SOM han hade bränt sig, och så drog vi till Shock igen och kollade lite där. Gick själv längs avenyn ett bra tag och tittade på alla människor, galet skoj ibland (!). Killarna gick själva ett tag. Ville inte tvinga dem att gå bland alla underkläder med mig och glo (rättare sagt kanske så känner man sig stressad av att ha killar med sig då)

Vi sket i första bandet Evergrey men sen följde Haunted, Dragonforce, All that remains, My dying bride, Mustasch, Opeth, Dir en grey och så den väääääldigt många väntade på... Marilyn Manson. Jävla äckelgubbe men kul att se showen. Han var inte helt blyg med att tala om och visa att han egentligen inte ville vara där dock och spottade ett antal ggr ut i publikmassan. Med mera så att säga. Han koncentrerade sig enbart på att tända en cigg en gång med, tog lång tid för den säkerligen drogpåverkade såkallade artisten och han gjorde det mitt i en refräng så många blev sjukt besvikna. Och det var väl inte enda gången Manson-fansen blev det under denna konserten. Sen har jag hört att han blev rasande när det var asfalt i hans loge så de fick ta dit konstgräs och lägga in där ;p Pucko.

   
  

Den här andra festivaldagen var rätt seg emellanåt. Värmen höll på att ta kål mig, ryggen och fötterna värkte nåt sjukt mycket. Vi ville inte festa någonting kom vi fram till efter nån öl mitt på dagen. Orkade inget. Så hällde i oss vatten där i hettan och ingen skugga nånstans återigen. Jag är inte den som inte gillar sol ni vet, tvärtom.. Men efter två dagar i solgass var man helt utmattad och slut som människa.
Vatten, kylda jordgubbar, langos och hamburgetallrik var dagens näring.


Vi åkte hem på natten efter vi pratat lite med Klara som skulle ut när vi kom hem, och efter vi snabbpackat och jag duschat mig ren efter all asfaltsskit som fanns överallt på mig, kläderna, i väskan (?). När jag kom hem HEM var det bara att slänga sig i sängen. Lovely.

VOLBEAT och ALL THAT REMAINS var mina klara favoritband denna gången. Skulle vilja åka på mer festival i år :D Tänk om man hade råd, älskar det där livet.

Kommentarer
Postat av: Marina

tack gumman...

2009-07-02 @ 08:14:21
URL: http://violfudge.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback