Vill ni också simma?

Här är mina vänner Milla och Bente. Jag undrar om ni kan gissa vad dem har för sig? ;P Nej, jag tänkte väl det! De simmar ser ni väl! Åh, det ser väl ALLA!?

Jennie ville en dag helt plötsligt att vi alla skulle simma! Trodde hon lärt sig det på dagis, med tanke på att hon kommer hem med lite "nya rörelser" som jag antar att hon lärt sig när de har såndär "Mini-Röris" som det kallas. Jag o Nenno brukar ju ha lite skoj för oss och bland det finns det då tid för en hel del gymnastik/dans och hon kommer på en massa själv ibland som jag tror att hon fått en del ifrån dagis. Det är jättekul att se! :)

Men ja själva simningen var inte ifrån förskolan utan det har hon lärt sig hos farmor och farfar! :)

Full rulle!

Det har varit en extremt hektisk helg, men en rolig helg! Jag måste sova nu så jag återkommer om allt imorgon efter pepparkaksbak från på morgonen ;) Inte kan jag känna någon julefrid såhär nära jul inte, men den kanske ska infinna sig efter julen egentligen? Ska hur som helst bli både kul och gott att baka peppisar imorgon! Den årliga julpysseldagen som skulle vara (som dessutom var mycket lyckad och mysig förra året) uteblir i år då jag är helt slut med all röra och stress i huvudet, men nästa år ska jag försöka mig på det igen. Hoppas då det blir fler som vill PYSSLA också och inte bara baka peppisar o äta Thiniz grisgrynsgröt :)

Återigen ETT STORT GRATTIS till en av mina närmsta vänner, Johan, vars 30- årsfest jag var på i helgen! Gamlingen hade kul och vi andra med, mycket mycket mycket trevligt. En sådan kväll man inte ville skulle ta slut.

Godnatt.

På språng i mina pumps...

Såhär kan det se ut om dagarna här hemma... Provar mammas pumps och ibland även högklackat, tänk att hon är så duktig att gå i sådana skor redan. Och bra smak har hon också! Stolt! ;)

                              

Blev mycket sent innan jag gick och lade mig igår, med känslor som var upp och ner hela dagen.. och som mest kvällstid förstås, så som det ju är. Idag känns det bättre, bryr mig inte lika mycket längre.. blir kall åt saker efter en stund. Skönt att tjejerna tittade in igår, kunde tänka på lyckligare saker då :)

Jag ska städa och återgå till jobbsöket snart, Nenno är på dagis. Hej sålänge!


En smak av jul och vänner.

Man kan verkligen förundras över människor. Ibland undrar jag om det hade varit bättre att bli någonting annat, men inte lär jag blir något annat än Thiniz ändå ;) Oftast trivs jag rätt bra som det, men ibland går det inte alls.

Jag har verkligen iallafall tur på flera sätt. För det första min söta lilla flicka som förgyller varje dag i vårt liv :), jag klarar mig upp och återigen får jag klara mig upp. Som många andra tyvärr. Det är bara att fortsätta. Vi löser saker och går mot bättre tider. Den som slutar kämpa har helt klart misslyckats stort. Därbland finns inte jag. Och för det andra, det räcker så nu. Men blev glad av en sak ikväll...

Milla och Bente kom impulsivt ikväll för att försöka göra mig lite gladare, och de lyckades! De hade handlat en massa frukt och nötter till en god fruktsallad med vaniljsås, och även saftglögg! Kände en härlig smak av julen och av de som bryr sig. Gulle er.


Low.

Det känns verkligen inget vidare idag. Hur depp som helst, till och med tungt att gå och att andas. Det är allt på allt kan man säga, adderat med en stor jäkla besvikelse. Det sistnämnda är för att jag visst inte får vara med på en första(?) släktträff snart eftersom dessa (släkten) bestämt sig för att äta ett dyrt julbord på Löfstad Slott medan vi sitter här hemma och inte har ngra pengar. Jag undrar då om det verkligen är så stor sak att träffa familjen? Eller om det mest är maten som lockar. Ja vem vet, men jag är så himla ledsen över att vi inte kunde göra något där alla har möjlighet att vara med. Äta hemma hos någon och att alla hjälps åt? Nu vet jag riktigt bra hur det är att  känna sig utanför...

Två saker med släkten är iallafall roliga saker. Kusin Sara blev glad att vi snart kommer bo grannar så jag hoppas vi kan ses emellanåt då, det där är en tjej jag tycker mycket om. Och syssling Lena födde en liten flicka igår. Måste vara grymt skoj för storebror Benjamin! :) Har inte hört något mer än just kön, vikt o längd än. Pratade med Lena för några dagar sedan och det var på dagen hon fått det beräknat till. Nyfiken på mer! :)

Apropå överraskningar genom brevlådan fick jag också ett vykort från min mor häromdagen. Ett fint höstkort! Tack lilla söta mammi <3


Ett julklappstips!

Min lilla älskling är så hemskt ledsen när jag tar ner overallen och hon inser att vi ska gå till dagis... Jag kämpar för att inte visa det, men oj vad jag vill låta henne vara hemma. Hon har till och med börjat förklara att hon inte vill gå till dagis. "Inte och-ett-barns-namn", "Inte om" osånt... Vad alla mammor och pappor ska vara lyckliga vars barn tycker om att gå till dagis! Eller åtminstone att de inte är ledsna. Då skulle jag vara väldigt glad.

En gammal vän tipsar nu om julklappar på sin blogg och nu när jag satt och tittade runt lite på nätet så kände jag att jag bara måste tipsa om en klapp till barn, till barn över 4 år står det att det är från (jag skulle ha köpt det till Jennie om hon var något år äldre än hon är). Skulle vilja spela det spelet själv haha (behöver väl inte säga att jag gillar att leka oså ibland?).

Supersött och pedagogiskt med flera färger och fingerfärdighetsträning, kanon!

Balansspel Delfin:

"Delfinen vill balansera sina ringar på magen och du måste hjälpa till. De olikfärgade ringarna placeras i tur på delfinens mage utan att delfinen förlorar balansen och välter. Även ringarna måste ligga kvar."
 
159 kr och hittas på Busigt.se


Lite av julen... 1

Jag tjuvstartade för ett litet tag sedan med julen här hemma. Allt för att hinna klart till första advent i år, vilket jag nog aldrig gjort förut. Visst är det lite kvar ännu och speciellt adventsstaken till kökssbordet som det ska fixas mossa till. Det kommer bli mysigt i jul, Jennie förstår mera nu så det blir intressant! :)

Tänkte att jag skulle visa stjärnan vi har i köksfönstret som är första gången vi använder. Det är en gåva ett år från en vän. Den är superenkel, men ändå speciell just för att den är genomskinlig och olika i uddarna. Fick ingen bra bild på den, det var lite svårt.


Torrt som vintern för med sig.

"Disk, städ, torr luft och så detta eviga handtvättande. På vintern kämpar mammas hud ett krig mot uttorkning."

Dessa ord läste jag i tidningen Mama nr 12 och de kunde inte träffat mig bättre än nu. Mina händer lider av uttorkningen som nu satt igång i och med att vintern har kommit. Jag försöker bli bättre och bättre på att använda mig av mina sockersöta rosa diskhandskar men... det här glaset kan jag väl ta utan eller jag ska ju bara städa av lite fort i köket? Och på detta blötande så tvättar jag händerna en miljon gånger varje dag, ungefär?, eftersom det bara blir så när man har smått hemma. Hjälpa att tvätta händer, bada henne och duscha mig själv, blöjbyten, sanering av matbord och golv (väggarna verkar klara sig, än!) efter varje mål, plask och lek.. ja.. mycket vatten blir det på händerna varenda dag.

Så jag fortsatte läsa artikeln som ju handlade om produkter just mot uttorkning av hår och hud. Det finns så oändligt många produkter, och som dessutom är svindyra. Jag har aldrig förstått mig på det där att börja med att köpa dyrt så jag provar alltid billigt först, en självklarhet här.

En produkt jag vill ha som jag riktigt fastnat för är Figs & Rouge Balm, som är en 100% procent organisk kräm med lite doft av ros. För läppar, ansikte och kropp. Den vore nog toppen även för kinder och så nu vintertid. Pris 65 kr. Finns t.ex. på http://www.beautybygrooming.se/



Men vad köper man till små barn då, speciellt mot förfrysningsskador under vintern? Det bör vara oparfymerat utan alkohol, konserveringsmedel och färgämnen och dessutom bör krämen vara både fet och vattenfri. Svårt!
Inte Weledas heller utan vill ha något annat.


Byte av förskola

Nu är Jennie inlämnad :) Hon är på daggisch alltså och det var inget vidare trevligt att lämna henne där, som vanligt ungefär. Men vi får mysa och ha det trevligt sen så det känns bättre. För henne blev det ju säkert bättre bara en stund efter att jag gått, som tur är.

Det börjar faktiskt kännas okej att hon ska byta förskola, när vi flyttar (det kan ju till och med vara lite så att hon inte trivs helt här?). Det blir inte rena bytet antagligen utan hon kommer få vara hemma ett litet tag innan hon börjar på nya placet. Och i och med att hon har "gjort detta" en gång förut så kommer hon känna igen det och förstå vad som gäller med inskol och att vara där utan mig sedan, troligtvis. Får bara hoppas att vi får den förskolan vi vill ha, och att den är så bra som vi tror. Eller att den hon får helt enkelt är en bra förskola.

Jag ska fixa några viktiga saker och vila lite. Kunde FÖRSTÅS inte somna inatt heller, vad är det som händer med mig? Vill verkligen inte ha tillbaka sömnproblemen! Jag som kunnat somna stående ett tag nu typ. Sedan jag fick barn ;)

Får se hur dagen löser sig sedan, råkade dubbelboka mig först innan jag kom på att jag skulle ha besök. Men det löser sig väl säkert det med :)

Slänger ut ett par sötisbilder på tre konstnärer som gjorde verk i mitt kök en dag!

                                           
                                           


One sweetie day.

Fick sova inatt ja, fast jag kunde inte! Jennie var ju hos farmor och farfar över natten så jag hade alla möjligheter till att sova. Men jag försökte och försökte... Så det gick inte, antagligen just därför. Men framåt morgonen somnade jag och sov ända tills Milla ringde och chockade mig genom att tala om vad klockan var! 11.40! Men oj så välbehövligt och skönt det var! Hoppas man får sova inatt. Jennie o Marcus o kissarna sover för ett tag sedan och för mig har det hunnit bli ett nytt dygn, återigen såhär på kvällen. Förstår inte det där alls. Men man har massor att fixa innan läggdags och jag har liksom inte ens hunnit göra något kul då! Fast jag fick iallafall Milla-mat idag.

Och Milla hade med sig nillebullar (vaniljbullar blev till vår (min, Millas o Marcus) "grej" för några år sedan och de blev så småningom Millebullar som i Milla, tills de slutade med "nillebullar" som i både Milla och vanilj) så vår dag började med detta:




Och fortsatte med lite träning-på-att-sjunga-en-speciell-låt som slutade i att vi upptäckte att det var en såndär tråkdag som är svår att förändra, som bara är grå och trist, hur konstigt det än var att det var en sådan dag idag liksom!



Men dagen räddades en hel aning då vi fick för oss att dra till stora stygga affären för att köpa nödvändigheter i form av ingredienser till Milla-mat, samt lite grönsaker + dipp och gravidvin (cideriderpider att ha i vinglas (förtås!)).




Sen blev det dags för matlagning! Och sen åt vi som hästar (iallafall jag) tills jag fick världens laktoschock trots att jag tagit tabletter (tog dem lite för sent men trodde de skulle hjälpa ändå). Så ont har jag inte haft på länge, men det gick över fort det onda. Uppsvälld får jag väl vara i nån vecka... känns det som. Men gott var det medan det varade :)



Och nu är det hög tid för natti-natti. Skrev nästa inlägg lite sent ikväll men mitt motto brukar gälla: "Det är inte natt förrän man lagt sig och ska sova"... Så väldigt snart alltså!

Sov gott!



Posten är bra kul att få ibland! :)

Vilken söt överraskning jag fick med posten idag igen! Och Jen med :) Av vår älskade Anna fick vi ett varsitt söttit kort men massa kärleksfull text i. Me love. Blev så jätteglad, tack hjärtat mitt! Jennie kommer snart hem och då ska hon få sitt kort!

Återkommer senare ikväll!


Kaos.

Ett dygn av KAOS. I stort sett ingen sömn för nån av oss, vi vet inte varför Jennie grät och inte ville sova.. det började strax efter 03 inatt och fortsatte. Och framåt morgonen vid åtta-tiden fick Marcus ett hemskt gallstensanfall igen som varar ännu nu när klockan är strax 21 på kvällen, dock sitter inte det där extrema i nu men fruktansvärt för honom ändå. Helt slut är vi båda två så det var jätteskönt när farmor och farfar kom efter snuttan så att hon kunde få det lite roligt idag också. De tog med sig thaimat hit med vilket uppskattades enormt!

Det känns inte som att det här dygnet har existerat, man går som en zombie och fattar ingenting. Och var sjutton tog tiden vägen? Vi hade flera bra planer idag med som inte gick att genomföra. Dessutom skulle vi ha ätit middag, hos Mattias, som vi såg fram emot. Så det kan bli då!

Ska städa sovrummet lite raskt nu så att man får njuta av rena sängkläder inatt. Så då kommer jag troligtvis sova jättebra :)


Det bär mot Vasastan...

Och såhär är läget. Vi ska flytta. Vi blir bosatta centralt i Linköping (i Vasastan) och kommer, om inget speciellt sker på jobbfronten förstås, ha det som vår hemstad från och med i februari. Vi kommer klara oss ekonomiskt tills jag får ett jobb då det bara kan bli bättre och då vi efter ett par år kan få det liv vi vill förhoppningsvis. Vi strävar efter något som vi drömt om i alla år men får vänta ett tag till innan vi når dit. Man får gilla läget för utan jobb är mycket omöjligt så vi får se det positiva i annat och göra det bästa av det som är.

Det här börjar kännas bra, riktigt bra emellanåt. Kommer dock sakna vårt nuvarande hem massor och området vi bor i. Det ska bli jättekul att komma in i vårt nya hem och börja installera oss där. Tankarna går dit hela tiden och då menar jag förstås inredningmässigt :)! Kan ju inte göra så mycket från början förstås, men planer för det hemmet kommer jag att lösa eftersom sen..

Men det är ett tag kvar och mycket att ta itu med innan dess. Så jag längtar till mars om jag säger så! Då vi är där och en jobbig flytt är över, haha usch för att flytta! Ett gäng starka karlar efterlyses!





Barnrum - matta

Glor runt lite på nätet, på skoj, efter en framtida passande matta till ett barnrum. Hittar en del fina som har det där just att de är både fina, mjuka och sköna samt roliga. Men felet med dem är priset! Jag vill hitta en matta som har det där men även ett lämpligt mer rätt pris. Och en önskan är att den ska gå lite i färgen blå. Tipsa!

Här är en (av de dyra) jag gillar jättemycket, 3000 kr på Prettyhome.
Designers Guild - Elephant & Castle.


Smått som styr och är på G.

För en liten stund sedan hade jag massor att säga om Idolgänget. Nu är allt lite suddigt när det gäller det eftersom jag pratat i telefonen ett tag med min extremt höggravida syssling Lena. Men jag kan iallafall säga att Tove och Calle fortfarande är mina favoriter, samt att jag är rätt "glad" över att Reza åkte ut ikväll. Jag har absolut tyckt hela tiden att hon har en jättefin röst och att hon kan ganska mycket av vad jag tycker att en artist bör kunna. Men jag gillade aldrig henne som person. Hennes (påhittade "coola") attityd jag ogillar var dock rätt nedtonad ikväll, bra. Tove och Calle var bättre än de flesta gånger måste jag säga och jag hoppas på dem i finalen.

Jo, så var min dotter vaken jääättelänge, till ca kl 24. Detta innebär att man kommer att tänka på, igen, att nu måste vi ta tag i detta. Det är inte hon som ska bestämma när hon ska sova. Men att hon inte gör det innebär några timmars hemskt jobbigt kämpande. MEN det är nödvändigt, vi vet, för så som det är nu ska det verkligen inte vara. Mycket mer hårda än så är vi egentligen så. Det är för hennes bästa. Så imorgon, ett nytt ännu mer sömnlöst liv väntar oss ;) Tack Gud, det ska bli vackert! :p

Måste bara säga att jag fick ett väldigt välkommet brev i min brevlåda igår. Brev och brev... Men det var en biocheck (!) och ett litet chokladhjärta. Av Magnus. Jag blev jätteglad. Så nu kommer vi kunna se New Moon snart! Stod och log länge länge och stort! När jag såg vad det var... Vilken surprise! :)! Underbart underbart underbart. Ja ni fattar? :)

Och så för att återgå till min syssling Lena. Sitt andra barn (har Benjamin 6 år - love! - sedan tidigare) skulle hon ha fött igår enligt det beräknade datumet, så när som helst nu då! Tjock och tung, men hon kan både sova utan att kissa varje timma och hon tar sig upp ur sängen själv trots foglossning, så :) Men hoppas ändå att hon får föda ut den lill* snart! För i slutet är det nog inte kul även om man har det bra kan jag tro.


Nenne is my day.

Härlig dag faktiskt, med besök av min mamma... alias mormor numera om vi säger så :) Jag har varit lite sur idag i tonen p.g.a. sömnbrist men det var skönt då att ha min mor här för lite kaffe- och matsällskap och en busig mormor som roar sig med sitt barnbarn. Sånt behövs oftare kan jag säga! Jag känner mig helt slut som människa så lite lektanter eftersökes, ok!?
Ikväll har vi det fint, ser på Idol och jag har fixat lite julmysigt här hemma för att vara ute i tid. Känns bra!

Återkommer senare faktiskt, skönt att släppa ut lite tankar och idéer :). Slänger ut en sötisbild på min skrutt som spelar Wii Fit. Kan även tala om att jag absolut inte kan spela det i hennes närvaro längre... utan att bli "störd". =)

Såg en kommentar av en av mina äldsta vänner här, och kände ett starkt behov av att snacka lite med den bruden! Så sjukt längesen! En person jag ALLTID ALLTID ALLTID blir så otroligt glad av, bara det gäller ett litet sms till och med! Då är det verkligen en person jag aldrig tvivlar på, trots att det går många tider då vi inte hörs av alls mycket på. Det säger DET.


Cravings ;)

Morning! Vaknade återigen med världens Oboy-begär! Vilket ju är rätt konstigt med mig då jag varken gillar för söta saker eller mjölk. Undrar om det fattas kalk (=kalcium då) eller socker i mig? ;) Nä men oboy kan vara gött ibland, men gärna varm oboy (med inte så mycket pulver i) då kvällstid för mysighetens skull.
Så nu har jag hällt i mig ett glas nämnd dryck och väntar på att mamma/mormor ska komma hit. Tror att hon kommer vid kl 11. Hoppas det, för vi väntar på att äta lite frukost här hemma (med henne). Vi är sena idag eftersom natten var jättejobbig. Så Jen var förstås med trött och sov ända till kl 08.45.


Ingen kontakt...

Nej, så är det när Jennie ser på tv. Man får ingen kontakt med henne, hon är helt inne i filmen. Hon har nu tröttnat på herr P (Pingu) och det är nu Pippi Långstrump som gäller - hela tiden.

Dagen har varit tröttig, vet inte varför jag sover så dåligt numera. Mycket i huvudet antagligen. Får snart ta och släppa ut lite :) Nenne satt och lekte med lego när jag kom och hämtade henne idag. Hon har kommit igång lite på dagis nu och det är så roligt att se. Hon verkar tycka att de är roligt också emellanåt och pratar mycket här hemma om både barn och nu även personalen. Dock fortfarande hemskt att lämna henne på morgonen...

Ska fortsätta städa nu. Kör ett rum i taget och gör julfint. Då blir man mer sugen att fortsätta med nästa o nästa rum tycker jag. Tiden går fort, snart är det första advent. Tänkte mig vara färdig då det här året så att man kan njuta av glöggen och lussebullarna på ett annat sätt!

I mitt nästa liv...

Godmorgon!

Idag är man självklart bamsetrött efter en natt utan mycket sömn alls. Men det löser sig med dagen... Har busat lite med en av mina två små grå, min bebis-Minus. Han är piggare än jag. Tänk att katter kan vara hur trötta som helst men bli hur pigga som helst inom en halv sekund, helt otroligt! I mitt nästa liv ska jag bli katt!

Jag minns en gång på gymnasiet då vi alla i klassen fick i uppgift att säga vad de andra var för djur om vi låtsades att de var ett djur istället. Tror att vi pratade om personligheter och utséenden eller något i den stilen.

Jag själv fick rätt många svar som KATT om man säger... ;) Och den klassen är inte de enda jag hört det ifrån. Haha, jag undrar var jag gör för tokigt? Kissar är lite tokiga. Men bland de mest fantastiska djuren som finns. Så jag borde väl vara rätt fantastisk!? ;p

För er som inte VET, kan ni gissa hur gammal/ung den här kissen är?

                              
                              


Inte lätt när det är svårt...

Kan inte sova, säkert är det på grund av alla miljoner tankar som far runt som blixtrar i huvudet på mig.
Så mycket att tänka på, ta in i sig, lösa och ordna för att allt ska bli till det bästa för oss alla. Det bästa som går nu under omständigheterna vi hamnat i. Men vi försöker se allt detta positivt och är därför på väg iallafall och vi har hittat en lösning som vi tror kommer bli bra i några år framöver.
Så angående mitt inlägg förut idag om beskedet vi skulle få så var det positivt. Mycket glädjande för oss. Mer än så kan jag inte tala om här riktigt ännu (men jag ska).
Allt ska hur som helst ordna sig, och det bästa med livet är att vi har varandra! Men stöd och förståelse av andra behövs ändå när ens viktiga planer och drömmar i livet går i kras. Allt blir bra och vi får det toppen framöver, det tror vi på. Men många har långa vägar att vandra innan bara.

Vår största plan och dröm har vi lyckats med och det är det viktigaste i livet. Hon är det. Hon här under, det lilla bustrollet som provar mammas mössa! =)


Namnnappar!

För er med små barn vill jag rekommendera butiken Namnnappen på nätet. Eller egentligen just den grejen med att ha namn på nappen till sitt/sina barn. Och speciellt då de börjar på förskolan eller annat där många andra nappbarn befinner sig. För att minska risk för infektioner, när napparna förväxlas, är det en vettig anledning!

Jag skrev namn på en av Jennies nappar men det försvann visst efter ett litet tag så personalen frågade en dag om det var hennes napp. Då kom jag på det nu när jag känner mig rätt tvungen att ordna ett par nya nappar snart till lilla fröken som använder dessa nattetid och vid vilan på dagis. Hennes nappar har funnits väldigt länge nu och har egentligen gjort sitt, de bör alltså bytas ut som ju nappar bör med jämna mellanrum.

Butiken jag nämnde har nu rabatt 15% med koden namnnapp09 som du skriver in i steg 2 efter att ha valt vilka nappar du vill beställa. Bra bra.


Twilight, New Moon...

Igår var det premiär av filmen New Moon i USA och på plats där och då på röda mattan var förstås de tre huvudpersonerna Kristen Stewart (Bella), Robert Pattinson (Edward) och Taylor Lautner (Jacob). Även hysteriskt glada fans och många kändisar befann sig på biografen Village Theatre i Westwood i Kalifornien vilket inte är helt förvånande. Också jag själv älskar filmen Twilight som var den första i serien och jag har även läst den boken (Om jag kunde drömma) och andra boken När jag hör din röst som ju är den boken just denna filmen är baserad på. Har även snart läst klart tredje boken i serien, Ljudet av ditt hjärta, och fjärde och sista boken Så länge vi båda andas ligger och väntar orörd på mig. Får väl vänta några år på de filmerna sedan då ;)

Det jag skulle vilja se här näst är dvd:n Twilight - Bakom kulisserna eller gud jag vill HA DEN och den borde jag önska mig i julklapp!

Förövrigt skulle jag gå på premiären av New Moon bestämde jag för flera månader sedan. Jag och Marcus hade tänkt gå på den nu den 20 november då premiären är här i Sverige. Men med bara en biobiljett kommer vi inte iväg så jag får allt vänta med fortsatt spänning på att få se den. Tror att även den filmen är en höjdare!
Kan ju säga att det fanns några få platser kvar (ej bokningsbara utan bara att köpa direkt) när jag tittade in på SF för ett par veckor sedan, både i Norrköping och Linköping. Så det lär nog vara rätt fullsatt nu skulle jag tro. Hysteri, och jag är inte bättre :)

När det gäller böckerna tycker jag att de två första var hur bra som helst. Sedan nu i tredje har det börjat spåra ur enligt efter min smak. Vet inte om det är för de räknas som ungdomsböcker och jag börjar bli tant ;P men i vilket fall älskar jag de två första och även filmen Twilight :)

Dansa tills du stupar!

                                 

Det var helt klart en mycket tråkig förmiddag igår eftersom jag var så förbaskat trött! Men vi tog igen det efter eftermiddagsnappen vill jag lova. Vi dansade till smurfarna tills vi var helt slut båda två och behövde hälla i oss kallt vatten. Bra träning det där kanske?

Och innan pappa kom hem hjälpte Jennie mig att diska tills hon var genomblöt och fick byta kläder, så ska det vara. Vi hade ett par jätteskojiga timmar där ;)

Nu är det dags att äta frukost och sedan gå till förskolan med lillsnuttan. Sedan får vi se vid lunch idag om vi får ett positivt besked eller inte på en sak. Kommer antagligen bara skriva ut det isåfall, och då kommer jag verkligen att göra det :)

Apropå postitiva besked så vill jag berätta att jag för några dagar sedan blev jätteglad då Milla o Victor varit på ultraljud och allt såg så bra ut så! Underbart! Och så vill jag gratta en annan M jättemycket till graviditeten! Vet ju inte om hon "gått ut" med det än så namnet får väl vara bara ett M än så länge :)


Innan man hinner blinka!

Här hemma är det väldigt tröttigt idag från min sida och jag har inte heller skött sömnen särskilt bra senaste tiden. Inte prioriterat den helt enkelt trots att jag borde så en del av det är mitt eget fel. Jag råkade somna i soffan förut en superkortkort stund. Och vaknade av att Jennie sa att hon skulle "klippa". Upp for jag i raketfart och såg att saxen låg på skrivbordet. Fy så jobbigt det kändes att jag glömt den framme, men allt gick ju som tur var bra! Man får inte göra misstag med barn, då kan det hända något innan man hinner blinka!

Vi har myst i soffan och lekt o busat på Jennies rum så hon är nöjd och glad. Hon har fått för sig att säga att "Nenne ä kall" och "Nenne fyser" några tusen gånger varje dag. Bara för att vi ska sätta på och ta av tröjan inom loppet av två minuter ungefär :) Kan tyvärr inte förklara vad som hon tycker är kul med det. Tofflorna (hennes fina och mjuka Bobuxar) ska också på emellanåt men ja av lika fort de också. Hon är inte alls förtjust i att ha inneskor på sig, helst vill hon gå barfota hela tiden. Barfota förstår jag dock, det är skönt när man kan vara det och halkar gör man ju inte heller så det är bra!

Ska äta lite lunch nu och sedan sussa en liten stund innan jag tar ett rejält tag i dagen och hemmet.


Mysiga tillbringare...

...ja, det tycker jag att sådana här flaskor är. Man kan verkligen ha precis vad man vill i dem och det ger en härlig lite gammeldags stämning i mitt tycke. Jag skulle vilja ha sådana som den på bilden, flera stycken vill jag ha att ha olika drickor i, i kylen. Saft, juice, vatten, mjölk, vin... Jag ska försöka hitta var man kan köpa dessa. Vill inte köpa just detta på loppis etc eftersom jag vill ha några som är precis likadana och det är svårt att finna på det sättet. Denna smygfotade jag på restaurangen Bacchus idag.


Our days...

Först och främst måste jag återigen säga att jag vet inte vilka ni är som skriver sms (utan namn) just nu till min mobil, eller ringer. För jag har inga av mina nummer inlagda i den tillfälliga skitmobilen. Jag hoppas på att snart få tillbaka min mobil som lämnades in på "akuten" för ett tag sedan och nu antagligen är på operation hos doktorn :)
Nu saknar jag den massor! Så "naken" man kan känna sig utan telefon då!

Sedan tänkte jag köra en snabb summering av de senaste dagarna, då mina inlägg uteblivit...
Vi har haft ett par ärenden i Linköping fredag och lördag så vi har även sovit kvar där och umgåtts med farmor och farfar. Och jag fick härligt vin under fredagkvällen, gud så gott! hihi och lite sällskapsspel blev det med.
Idag har vi varit i Norrköping hela dagen och firat mormor som fyllde år fredagen den trettonde - vår turdag. Vi blev, som en tradition numera, bjudna på plankstek på Bacchus. Vår favvorestaurang med ett flertal historier bakom våra besök där genom tiderna. Bland annat så förlovade vi oss där, jag och Marcus.
Åkte efter den goda maten hem till mormor och fikade och pratade lite. Jennie var jätteduktig både där och innan på restaurangen och hon åt av en fiskplanka och fick ett jättesött set kanna och glas med juice som hon förstås tyckte var skojskoj!

                              Bilder från Linköping:
                                 
                                 

                              Bilder från Norrköping:
                                 
                                           


Kronan på verket!

Jag ägnar en del tid åt inredning, inte så mycket hemma just nu av ekonomiska skäl men, allt med det att göra i stort sett och ofta kikas det förstås runt på alla nätbutiker som finns. Har varit inne lite på en sida som heter detaljochdesign.se . Här följer några av mina "favoritprylar" därifrån.

                                                                                     

                                                                                      
1. "Kronan på verket". Älskar denna ljusstake i form av en femuddig krona i polerad mässing och det skulle vara så fint med en sådan i Jennies rum när vi kan fixa till där inne. Design: Jan Landkvist / Formtanke och den kostar 249 kr. Finns även i Silverplate och den är lika fina den så det skulle vara svårt att bestämma sig! Men guld är ju guld :)

2. Barockskrinet är verkligen en fin liten ask som jag tycker mina (få) käraste smycken skulle må bra i. Skulle gärna ha det på sängbordet, med t.ex. mitt guldhjärta (halsband) jag fått av min fina.
Formen på det här skrinet är som de många som görs i metall med sammetsinsida. Detta är i betong! Häftigt tycker jag. Design: Tove Adman, som ofta gör saker i "fel" material. Kända saker gör hon i ett helt annat material än det som man är van vid. Kul idé! Pris för skrinet är 315 kr.

3. Jag ogillar verkligen alla våra muggar vi har hemma. Marcus håller inte med. Slutar det med en varsin hylla muggar kanske? Jag är mycket för muggar/koppar som är tunna egentligen, men dessa stengodsmuggar talar för att jag är öppen för annat med. Just dessa är inte mina favoriter, men jag skulle väldigt gärna vilja ha stengodsmuggar! Gärna i lila, vit eller grå ton.


Jag kom att tänka på en sak när jag skrev namnet på ljuslyktan "Kronan på verket". Vi har haft vår fina plastiga julgran i många år nu, men vi har ännu inget på toppen! Det ser väldigt tomt ut. Men jag vill inte ha någon vanlig glittergjord stjärna ni vet. Något speciellt ska det vara! Tips gärna!


Liten och oskyldig...

Samma visa idag som igår att Jennie vaknade jättetidigt imorse, trots att hon inte somnat förrän efter midnatt, och inte kunde somna om. Hämtade in henne till vårt sovrum och hon somnade efter en flaska. Min klocka ringde vid kl 07:40 så jag gick upp och började göra mig iordning lite. Stod och tänkte på att jag måste väcka Jen strax och så helt plötsligt hör jag nån snacka en meter ifrån mig! Hoppade till för jag blev så skraj så barnet mitt lär väl ha undrat en del vad det var frågan om. Inte visste jag att hon var så bra på att skrämmas! Hon hade vaknat och gått upp, och när hon hittade mig i badrummet så sa hon "Nenne ä vaken" (skulle uttrycka det som vrålhögt men det var det väl inte egentligen). Tjoho vad snopen jag blev! Att ingen har lärt henne att man inte ska skrämmas sådär, man vet ju inte vad som kan hända!

Kaffe och jobbsök är det som gäller nu.


                                           Här såg hon iallafall någorlunda liten och oskyldig ut.


Jag och pappagrisen...

Det var precis som vanligt idag fast att Marcus varit hemma i några dagar och Jennie velat vara varenda sekund med honom :) Hon har varit en riktig liten pappagris och följt varje steg han tagit, och roligast av allt är ju när just pappa busar med Kotte - han gör det ju SÅ perfekt hihi :) Men det går visst att göra annat än att leka och busa också (ibland!) som synes på bilderna. Bara hon fick hjälpa till att diska så var det frid och fröjd!

                          

Här hemma idag går det som sagt bra trots att jag idag har ensam hand om den tillfälliga pappagrisen. Jag mår bättre och Jennie har varit på gott humör. Mitt huvud är knas idag igen men inte fullt så som dagarna varit innan nu. Så jag går mot friskare tider, helt klart.

Har försökt få Jen att somna för en middagslur ett bra tag nu, så drog faktiskt ur telejacket förut för att hon inte skulle vakna direkt om hon somnat och för att jag tänkte lägga mig och nappa en liten stund jag med. Vi vill inte att hon ska ta vilan för sent för då påverkar det kvällen/natten jättemycket. Och på dagis sover de ju vid 12-tiden redan! Ändå har hon inte somnat förrän precis nyss idag, trots att hon varit trött i några timmar. I senaste laget men känns ännu rätt ok.

Får se hur jag gör nu. Har en del att fixa med först och främst i vilket fall. Hoppas ni har en bra dag!


Detaljer i växter

Godmorgon!

Här har vi ätit frukost och nu är det Pippi Långstrump som gäller på teven.

Det ser riktigt fräscht ut bland växterna här hemma nu (de få jag har numera)! Jag var ju duktig i går kväll och de fick ny jord. Har några kvar att ta om, om några veckor. Först vill jag se att "farmors blomma" klarade omplanteringen innan jag ger mig på de andra jag tar hand om åt henne.

Men här nedan är en bild på en fin grön växt jag fick av Alexandra och Ulrika när de var här en gång för längesedan, ja just den gången var längesen verkligen. Jennie och Theodor var då smått smått smått och Ullis var gravid med sin lilla tjeja Emilie :)

Igår fick blomman en ny kruka, så den hjälper till med julstämningen sedan. Rött, julens färg. Fint. I jorden sitter tre nålar med en pärlemorgrön pärla på toppen. Jag gillar detaljer i växter!


Obesvarade sms!

Jag börjar bli frisk, tror jag, och det känns fantastiskt! Imorgon är det bara jag, Jennie och kissarna igen och jag undrar lite hur det ska gå då hon varit enormt pappig de senaste dagarna. Marcus tror att hon tar mig för given och tar vara på den tiden han hemma, som om hon är lite rädd att han ska sticka till jobbet. Hon har stenkoll på honom haha! Tyvärr får jag inte hjälpa henne med något ens, det är inte bara pussar jag får sakna i dessa tider ;)

Maten idag, kycklingsoppa med potatis, morötter och lök i blev jättegod. Till det hade vi vitlöksbröd, vilket ju förstås är supergott alltid :) Efter maten började vi fixa lite här hemma. I lugnt tempo i och med att jag bara blivit bättre än, men det känns som man vill göra allt med en gång nu när man väl har fått tillbaka lite kraft och glädje! Sovrummet är superduperrent och jag har planterat om ett flertal växter ikväll med.

Jag själv är också riktigt fräsch efter mitt härliga bad där jag allt skrubbade bort varenda liten svinbacill från kroppen! I 1,5 vecka var jag dålig, varav den sista tiden värst. Sen plötsligt poff så kände jag mig mycket bättre! Hur toppenbra som helst! Synd bara att jag aldrig kan VETA om det var svininfluensan helt och hållet, känner mig rätt så säker på det men vet vet jag förstås inte. Så sprutan kommer att tas ändå.

Jag har fått ett par sms som jag inte vet vilka det är ifrån. Det är p.g.a. att min mobil är inlämnad hos mobildoktorn och är inlagd för operation skulle jag tro för än har de inte ringt och sagt att jag kan hämta den. Har satt i mitt kort i en annan mobil men där är inte mina nummer inlagda och jag kan inte värst många nummer i huvudet, tyvärr. Det är så himla mycket annat som försöker få plats där ;) Dessutom har jag ingen lust att förvränga min hjärna genom att lära den ett nytt skrivsätt som det är på den här mobilen (behöver jag säga att jag är inte-så-förtjust-i-denna-telefon-?. Så jag svarar när min älskade telefon är hemkommen till min famn igen, okej! :) Stå ut!

Axel Rudi Pell

Sitter och lyssnar på musik här vid datorn nu efter ett långt uppfriskande bad. Och vet ni vad, jag börjar faktiskt att må bättre! Så nu finns det mer hopp om livet igen ;) När hälsan är okej klarar man det mesta annat liksom. Börjar verkligen känna mig gladare nu när huvudet och kroppen inte värker sådär hemskt längre. Sen att jag ännu får nysattacker x 6 i rad utan ens ett halvt andetag emellan är en annan sak.. man tror verkligen att man ska hinna avlida innan man får luft igen! ;)
Nu ska jag smörja in mig i min rose-lotion, fila naglarna och sen starta med maten.. Kycklingsoppa today.

En ny favoritsångare jag har är Axel Rudi Pell. Här är en kanonlåt, Temple of the king. Lyssna o njut!


Det nya språket

Den lilla är fullt igång, har busat på med sin pappa och Kotte nu på morgonen. Just nu pratas det på ivrigt om den stora händelsen att hon blev rädd igår när de borrade i lägenheten under (?) oss när hon satt i köket. "Nenne rädd borra köket" låter det upprepade gånger och så visar hon med hela kroppen, främst ansiktet, hur chockad hon blev när det lät så mycket.. "låte" och så gör hon ljudet och visar att det var i köket.

Nu har Marcus klätt henne färdigt för dagis och hon sitter i vagnen, "pappa fin" säger hon när han tar på sig mössan :) "Nenne vagnen hejdå" låter det till mig och jag önskar henne en bra dag på dagis medan vi luftpussas :) Törs knappt pussa henne nu, även fast jag vet att jag smittar genom luften med, när jag är sjuk.

Det är väldigt roligt att hon pratar så mycket och bra redan, och det blev ju en så stor skillnad på henne helt plötsligt när hon faktiskt kunde göra sig förstådd på ett helt nytt sätt. De arga utbrotten avtog markant i samband med att språket kom till mer användning. Hon förstod inte bara längre mycket av det vi sa, utan den envisa, extremt bestämda och viljestarka lilla tjejen vi har kunde ju göra så att VI förstod nu också :)
Förstår att hon var arg innan, det kan verkligen inte vara lätt - snarare sjukt frustrerande - när ingen förstår en!

    Min bustjej med sin "matt o sutte" (= napp och snutte). Snutte som hon inte kan leva utan! :)


Nu har mina älskade gått iväg och jag sitter här med min kopp honungsvatten. Vaknade av att mitt ansikte kändes lite konstigt och upptäckte att jag är lite svullen under ögonen och på kinderna. Men nog måste jag väl bli friskare snart? Tycker det här varar länge, för länge. Längtar SÅ till att vara frisk, piggare och på benen för att orka göra saker, ta hand om hem och hushåll, min familj och mig själv. Det här håller snart inte längre!

Nu ska jag krypa ner igen under täckena och hoppas på att mina två grå små underbara varelser vill sova intill mig som för det mesta. Det är verkligen bland det bästa jag vet, så mysigt, varmt och kärleksfullt.

Som en gammal!

Tillstånd: lika dålig som igår. Tvingade mig in i duschen och iväg till sjukhuset för att inte behöva skjuta upp ytterligare en tid hos barnmorskan. Så nu är mina ärenden där klara och det känns skönt. Det var relativt lindrigt så ingen fara på taket heller! Skönt var det också att åka bil in, annars hade jag verkligen inte fixat detta idag. Marcus är alltså hemma idag för han med blivit lite dålig och måste dessutom hjälpa till med snuttan.

Jag kom förresten på att fråga om bm kunde kolla järnvärdet också så jag slipper gå till vårdcentralen för det. Det gick ju bra att göra så, och nog var lågt men ändå på det "normala". Man bör ha mellan 120 och 150 och mitt låg på 124 så jag skulle behöva ha lite högre för att må bra. Dock tror jag nu att det är något annat som gör mig så trött och hängig jämt. Ska testa en till sak, annars måste jag få hjälp. Man vill verkligen inte känna sig som om man blivit gammal när man bara är 26 år!

Helkonstig har jag varit idag. Gjort fel hela dagen och inte hängt med alls. Jag sa till Marcus att det känns som att någon liten gubbe borrat sig in i mitt huvud och tagit bort en del livskunskap. Virrig och allt känns lite dimmigt.
Ska gå och lägga mig nu när jag druckit honungsvatten.
Marcus är och hämtar Jen på dagis. Det hade förresten gått som en av "mina något mer lindriga lämningsdagar" imorse. Så det är ingen skillnad om det är jag eller han som lämnar henne.


Mama håller mig sällskap

Legat i sängen och läst i min senaste Mama nu ikväll, med Jennie bredvid som haft en uppesittarkväll nu igen.
Ska avsluta kvällen med ett kort inlägg, mailkoll och en kopp honungsvatten för min onda hals.

Var till affären förut under sena eftermiddagen. I sakta mak gick vi till Ica för att jag skulle få lite frisk luft som kunde påskynda mitt tillfrisknande. Och det var förstås ljuvligt! Dock slutade väl värktabletten lindra strax innan vi kom hem, ja för den fungerade faktiskt litegrann iallafall sen (tålamod Thiniz, tålamod!), så jag började må sämre, och nu ÄNNU sämre. Men jag tror ändå att jag snart kommer bli frisk så jag försöker se fram emot det istället för att lida varenda sekund av värken och allt. Om ett par dagar kanske jag är vanliga jag igen, vem vet!
Att vara sjuk är ju liksom aldrig kul.

Men visst jag får ju lov att säga att det är ännu mindre roligt när man blir tvungen att ställa in ett flertal saker denna nya vecka som är på intåg. Nya tag nästa vecka då! Sov gott!


God plättlunch

Detta fixade Marcus till lunchen, plättar, som han och Jennie åt när jag låg i sängen i förmiddags.
Här är min enorma portion plättar som de sparat tills jag kunde äta lite senare. Äter sällan pannkakor, plättar eller våfflor. Jag är inte så förtjust i det men nångång kan det faktiskt vara gott.

Min farmors pannkakor var de absolut godaste man kunde tänka sig och riktigt smarrigt varje gång jag fick det hos henne med vaniljglass, olika sylter t.ex. jordgubbssylt och hjortronsylt och så grädde. Det var så gott så jag tjatade på henne om att få det ofta! Men det var bara hos henne jag kunde äta det. Hon gjorde perfekta, lagom i allt som att de var tunna och bra färg. Nu kände jag till och med hur gott det var när jag bara tänkte på det.. :)

Jag ska lära mig att göra något liknande dem till Jennie nu när hon växer upp. Har iallafall farmors stekpanna här hemma. Och då talar vi inte om teflon eller annat som är idag utan en riktig stekpanna från "förr", som det blir sådär bra pannkakor i.

Apropå pannkakor... Vi har sett ungefär en halv film med Pettson och Findus nu. Där är några som älskar pannkakor. Jennie var helt inne i filmen! Det är rätt kul att se.

Fars dag 091108

Min egen pappa har jag inte fått tag i än men vi har ju en fantastisk pappa här hemma att fira denna fars dag, liksom förra året. Så det blev frukost på sängen för oss som jag och Jen ordnade imorse innan jag sen gick o lade mig igen eftersom jag är sjukis. Vi hade även hjälpts åt att måla en riktigt konstnärlig tavla åt vår kära pappa Marcus. Riktigt avundsjuka blir ni väl på kärleks-kaviar-mackorna va? :)

                                      

                                      


Kommer jag få en knorr nu?

Varken en knorr eller någon rosa hud
har vuxit sig fram (inte än!) men pest o pina är det när det gäller mitt konstiga mående.


Först nu har jag tagit mig upp ur sängen en sväng då jag behövde komma på knep för min märkliga huvudvärk, som även hindrar mig från att somna ifrån detta sjukdomstillstånd ett slag. Står inte ut att må såhär, önskar så att jag var frisk!

Det troliga är att jag fått den där högst omtalade grissjukan (svininfluensan) då alla symptom stämmer utmärkt. Kan förstås vara "vanlig" influensa med men jag inser att det nog inte är så.
Får se om de tar emot mig på vårdcentralen, behöver något som hjälper min skalle. De vill inte att man kommer dit om man har den där skiten. För smittorisken är så stor.

Det känns i vilket fall helt annat än utmärkt detta. Kroppen värker som aldrig förr när jag varit sjuk, likaså huvudet! Känner mig helkonstig, förutom alla vanliga symptom så virrig och lite skrämmande med den tunga andningen. Men vafan jag tillhör en frisk grupp människor, tack och lov, så jag är väl frisk om några dagar får jag hoppas. Marcus börjar med bli dålig nu tyvärr så jag hoppas mitt tillstånd blir bättre snarast för att vi ska orka ta hand om skruttan.

Dagens undran: om det är den omtalade flunsan och mamma är dålig, pappa börjar bli... Klarar sig dottern kanske ändå?
Dagens stora behov: hopp om tillfrisknande, dundervärktabletter, glass-o-blåbärssoppa, honung till halsen, massage och en bra film.


Quinny Zapp - 09

Vaknade imorse med världens halsont så att jag knappt kunde prata eller svälja, sjukt ont. Det gick sen över lite under dagen tack och lov. Blev att ligga hela förmiddagen eftersom jag kände mig så dålig. Sedan har jag ägnat ett flertal timmar åt att rensa i skrivbordslådorna och det behövdes hur mycket som helst! Har även fått ner tre pärmar med tråkiga papper till en pärm, vilket innebär att jag har gått igenom ungefär en miljon papper idag också. Känns toppen att detta är fixat nu äntligen, och även känns det bra att ha gjort något trots hängigheten.

Jag kan säga att jag är glad idag eftersom vi har köpt en ny vagn! Jag älskar vår Teutonia Spirit S3 MEN den ska nu säljas då vi ville ha en ännu enklare och smidigare vagn som inte tar så mycket plats. En sulky. Jennie har blivit så stor och går mycket nu och behöver inte liggläge i vagnen eftersom hon aldrig vill ligga ner. Kändes som ett bra, om än lite sorgligt, val vi nu gjort då vi tvättat vagnen och ska fota och lägga ut den på Blocket.
Det ska bli skönt att få in de pengarna också. Och särskilt som att vi nu lagt ut till den nya vagnen.

Vår nya vagn är sulkyn Quinny Zapp i färgen Strawberry. Jag tycker den är jättefin, snygg och praktisk. Den får till och med plats i en tillhörande väska och man kan till och med ha den som handbagage på flyget. Så enkelt!
Vi köpte den från Sthlm så Erik var väldigt snäll och hjälpte oss att hämta den där, tack!

Såhär ser den ut, fast vi har en liten varukorg under vagnen också. Jennie tyckte mycket om vagnen faktiskt, även om det inte syns när hon nyvaken provar den första gången (bild nedan).

                                


Om min kära vän...

Jaha då var kvällens Idol klart då, ja förutom avslutet med utröstningen alltså. Och jag fortsätter bara med att säga.. me love Bagge :D Teven är fortfarande på med Cirkus Möller och nyss var det en snutt med parodi på "Mammas pojkar" till exempel. Mycket roande! Det där ska jag se mer av.

Jag tänkte nu, äntligen, slänga ut ett inlägg om min värdelösa (?) mobil, ja nu är det iallafall andra gången på SNART 2 år som den är helt väck. Det är jobbigt eftersom det numera faktiskt är någon sorts "trygghet" att ha en mobil på sig, och jag använder den som klocka och alarm också. Jag vet att alla inte vet detta än och även att folk undrat varför jag inte svarar ibland när det ringer (det hörs men syns inte ibland o går inte att svara alltså - frustrerande) och varför jag får sms sent eller inte svarar på sms emellanåt. Så nu vet ni! Den fungerar någorlunda ibland och ibland inte alls. Jag väljer helt enkelt inte att vara en störande person ;) Men jag ska lämna in den igen nu innan garantin, på två år, går ut i början av januari. Jag hoppas att den kan hålla sig länge sedan efter det. Dels för att jag egentligen älskar den - bara den fungerar förstås! Och dels för att jag inte vill eller kan köpa någon ny på länge. Men ja som sagt, önskar att kunna ha kvar den. Min lilla vän :)




Dag och kväll

Hela dagen har redan gått! Fort gick det idag och det har varit en helt ok dag med besök av svärmor. Jennie blev förstås superduperglad och busade på med farmor. Fikat och pratat, trevligt med besök.
Blir nog ett konstigt dygn nu för lillan har precis somnat för att "sova middag". Och klockan är ju rätt sent så, men hon måste få sova så jag ville inte hålla henne vaken heller.

Vi har allt hemma till att kunna äta tacos ikväll så det blir det, det ska bli gott och fast att det blir tacos lite då och då så känns det fortfarande som att man unnar sig något extra gott varje gång vi äter det. Och det passar ju utmärkt till denna kväll eftersom det är fredag.

Har tänkt att se Idol också. Har hört rykten om "Världens bästa låt". Vi får se hur det går. Jag hejjar på Tove. Calle är en favorit också. Vem tycker ni bäst om (om ni bara helt enkelt MÅSTE säga en!)?

I övrigt hejjar jag alltid på Bagge (den manliga av dem), love him!


Den som ändå hade!

Jag är på riktigt riktigt avundsjuk på alla ni som har en flaska vin hemma till kvällen! Rött alltså! Gud, så fuskigt! Jag är så otroligt sugen på rödvin, det var evigheter sedan känns det som! Men lite taskigt med stålar om jag säger så ;)

Men åh! Passa på att unna er! :D



Jobbar på här hemma...

                                                     
Min buskatt Max som oftast håller mig sällskap i vått och torrt bokstavligen. Här kontrollerar han så att jag sköter dagens sysslor så bra som jag borde. Och jag tror att jag fick väl godkänt som betyg åtminstone!


Dagens stora stora stora syssla blev att samla ihop en del saker (samt fota och lägga ut) att sälja på tradera, eftersom vi är i lite smått behov av att göra just det. Men ger det nåt är det kul! Tar dock mycket tid som jag hellre vill ha till att vara med Jennie och göra det som är viktigare i längden.. men det blir säkert bra med det med nångon dag!

Kommer fortsätta med mitt säljande imorgon och i helgen, då jag ensam har två kartonger med kläder, skor och väskor som jag ska sälja. Har verkligen kommit igång nu så bäst att passa på så att man blir av med allt som bara står och tar plats nu. Sedan har vi en del annat att lägga ut på nätet med. T.ex. vår älskade Teutonia Spirit S3. Vår kära vagn som vi nu ska säga adjö till inom det närmsta. Och jag återkommer nog till det imorgon :)

Nu hoppas jag på att få sova! Tröttast. Godnatt!

 


Hur ser veckorna ut?

Har kommit på mig själv med en sak. Om jag ska göra något jag är nervös för eller inte vill göra så känner jag att det är lång tid kvar bara det är under "nästa vecka". Det spelar liksom ingen roll om det är en vecka innan eller om det är två dagar kvar - bara den jobbiga dagen hamnar under veckan som kommer efter. Konstigt.
Och det kan ju bli extra jobbigt om jag därför nångång inte ordnar barnvakt i tid, haha ;)

Jag ser verkligen veckorna som ett rakt streck. Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag - och där var det stopp för den perioden! Sen börjar en ny period. Därför startar jag ofta nya saker på måndagar, och det fungerar bra för mig. Vissa ser ju veckorna som runda eller hur man ska säga... Att det går runt runt runt, och har kanske annat som period-start/stopp... månaden eller kanske rentav året. Man kan säkert tänka sig veckorna som färger eller symboler också. Alla har väl sitt sätt :) Gud, vad det finns konstiga intressanta saker att fundera över här i livet! ;)

                                

                

                                                 

Det känns som jättelång tid kvar till på måndag då jag ska göra något jag är lite skraj för. Men ändå är det ju faktiskt bara tre dagar kvar! Men det ska bli en rejäl lättnad efteråt iallafall så jag får tänka på det, när det väl börjar närma sig alltså... ;)


Morning!

Trots sent i säng så var jag uppe med tuppen och trots att detta betyder att jag är ännu tröttare än senaste tiden så har jag hunnit med en hel del nu på morgonen. T.ex. duschat, diskat o städat köket, lekt o gosat med Nenne, tagit bort tvätt och slängt in en ny maskin som jag ska hänga efter dagislämningen och gjort mig iordning - idag inkl lite smink så att jag faktiskt ser lite friskare ut än vad jag för tillfället är. Ville få lite gjort så att jag får en liten vila sedan när jag är själv - eftersom jag inte alls mår bra än, och för att jag ska kunna ägna mig åt jobbsökande som nu var några dagar sedan.

Fick nyss lite till att göra då min flicka fått för sig att hälla ut "kartonginsamlingen", som ska till återvinning, på golvet i hallen och hon har även prytt hallbyrån med mjölkpaket m.m. Allt medan jag sminkade mig i några få minuter ;) Så det blev att torka golvet med...

Nu blir det dagislämning, liten promenix och kafferast till att börja med. Är ju ännu sjuk och blev värre igår igen, men det är bara att hålla tummarna för den här dagen nu! Jennie är bara snorig nu, och så lär det ju vara för oss ett bra tag till tror jag men det klarar man ju av å andra sidan. Bara man inte känner sig så dålig och med feber så går det allt an.

Hoppas ni får en toppendag!


                                
                                

Första snön föll idag!

Nu ska jag minsann fortsätta som vanligt med att skriva här, nu känner jag mig lite mer som vanligt igen om man nu kan beskriva det så, och vad som är bra eller dåligt med det ;) Datasuget försvann lite när bamseförkylningen drog över mig tror jag bestämt.


Jag ska gå och lägga mig nu, alldeles för sent (varför blir det för ofta så?) trots att Jennie somnat i skaplig tid under två kvällar nu, yippie! Men först måste jag bara berätta att förutom att jag säkert varit extremt nära att frysa ihjäl idag, både inne och ute, så tyckte jag att det var underbart när jag gick till dagis med Jen imorse...

De första små, tunna och glesa snöflingorna började virvla i luften och jag kände en sådan glädje! Jag är ju en sån där typ som tycker att alla årstiderna har sin egen charm och för mig är vinter riktigt, riktigt mysigt! Även om jag ibland undrar om jag verkligen föddes till rätt land (blev nåt fel liksom?!) eftersom jag är så sjukt frusen av mig och skulle behöva dubbla FODRADE (finns det fodrade jeans, leggings osånt? ;) Önskar det!) plagg på mig vintertid, och ett lager av det nämnda även inomhus!

Det fortsatte snöa under dagen och på eftermiddagen snöade det riktigt mycket och tätt, sådär fint så jag och Jennie stod och tittade på snön genom fönstret ett bra tag. Vi pratade om snön och första reaktionen på detta vita som föll ner från himlen lät från Jennies sida "aj!". Men jag sa att det inte gör ont, det är fint! "Fint" sa hon då och pekade :) Gullunge haha! Som det ska bli kul att åka pulka med henne sen! Hoppas på mycket snö, och för jäkla lite blask o skit tack.

Godnatt!

Fotografering...

Idag ska jag berätta att jag blev hemskt ledsen och besviken när jag ännu en gång inte fick ett porträttfoto av Jennie när fotografen befann sig på plats hos de små på förskolan. Nej, för det var tårar, tårar och ännu mer tårar som tog över rummet. Hon klamrade sig fast hos mig som en relativt nyväckt Liten från dagisvilan då hennes lilla mor, mej alltså, kom och började byta kläder på henne till den underbara klänningen från Mysplysch och vita strumpbyxor med broderade stora blommor på. Under ett par protester fick jag även göra om hennes små söta toffsar i håret. Hon blev så supersöt som man bara kan vara, men är man ledsen och mammig så är man.

Har nu försökt ta porträttfoto av henne tre gånger, varav ett blev jättebra då hon var 8 månader. Andra kortet skulle man kunna göra en tecknad tavla som ett av "De gråtande barnen" och det sista nu då blev inget för dem ens att skicka till mig. Angående gråtande-barnen-tavlorna älskar jag dem (det kan jag berätta om en annan gång) så jag tycker hon är jättevacker och söt trots de ledsna ögonen och den lilla tåren vid ögat. Men nu blev det inget alls, det känns mindre kul. Så himla synd så :(

I övrigt på dagis så går det verkligen bättre och bättre, hon gör framsteg hela tiden med sin försiktighet hon verkligen dragit till med där. Konstig känsla att de känner henne som en annan liten tjej än den hon vanligtvis är hemma och med dem hon känner :) Men hon är inte ensam om den sorts reaktion när barn börjar dagis. Jag kände så till en början, kanske eftersom jag ju såg hur bra de andra barnen lekte och tog plats. Men det förstås, de var ju inte nyligen inskolade och alla är ju olika.

Tittat igenom ett par "gamla" mappar med bilder och vill lägga ut två här för blev så glad när jag såg dem hihi. Tänk att hon varit så liten (och jag så stor fast det syns mer på resten av picsen ;))! Och här var hon ändå stor mot när hon föddes då hon var värsta minisen ju! :)

                              
                              

Tankar om tankar...

Fröken S (som var jättebra) har slutat och fröken E har ersatt hennes plats. Jag blev nästan förvånad över hur direkt jag tyckte hon smälte in som en i gänget och som fröken till Blåsippans barngrupp. Det blir nog kanon! Jättelätt att prata med henne så ja allt känns bra, förutom mitt lämnande av ett jätteledsen barn. Nämligen Jennie.

På vägen hem gick jag i konstiga tankar, om just konstiga tankar. Och kom fram till att precis alla människor tänker allt möjligt hela tiden och därbland en hel massa saker som nog kan betraktas som lite underliga tankar.

Som när man är ute och går till exempel...
Hur ofta har jag då inte tänkt på detaljer, om varför just "det där" lövet blivit rött när "de andra" är gula...
Hur ofta har jag då inte tänkt på vad som är i just "hennes" påse eller om "han" är morgontrött.
Undrat om och isåfall varför "den personen" är ledsen, eller om "den där katten" har en snäll husse, eller hur många stenar det ligger just inom "den där" plattan på trottoaren...

Åh, ni borde tala om om ni har några jättekonstiga egna tankar att bjuda på! :)

Ja, okej det här var nog rätt normala småkonstiga saker och jag tänker rätt mycket som kan vara JÄTTEkonstigt också när jag är ute och promenerar själv eller ligger i sängen och inte kan somna. Men jag kommer inte på sådant just exakt för stunden, tyvärr! :) Nu har tankarna bara gått till just det där med att man tänker på så mycket olika saker inom en och samma minut, och hur tankar ger tankar som ger tankar.

Och lite trött kan man säga att jag är också. Kaffe på detta kanske!?


Ännu en sen kväll...


                                             

Ja, såhär såg nattningen ut ikväll. Det absolut enda som tillslut fungerade var i soffan med mig bredvid. Tv (VBÅ-avsnitt) på låg volym för min del när hon inte ville mysa i min famn längre. Hon har nyligen somnat och jag ska nu strax bära in henne till sin säng. Tror bestämt att vår lilla tös har en period av separationsångest. Det får väl bli lite hipp som happ, bara hon känner att vi alltid finns hos henne. Har haft den perioden förut så jag vet att den kommer att sina ut sen.

Har inte haft någon ork eller tid till att sitta vid datorn så i bloggen har det blivit få-ordigt senaste dagarna. Och därför blir det mest lite update om läget också. Men hoppas jag kommer igång snart igen, det är ju så roligt att skriva om allt möjligt!

Jennie mår bättre men det verkar finnas hur mycket snor som helst ;) Och med mig är det knappast bättre ang den saken... Men ingen feber för någon av oss idag så vi är nog redan på bättringsvägen verkar det som. SOM man gillar när sånt här går undan! :) Men ja, jag tar i trä.

Nu blir det natti-natti, ungefär 2-3 h efter Marcus gick o lade sig. Så är det med ett barn som inte behöver så mycket sömn! ;)

Godnatt!

 


Bolt och snorförkyld!

Minus klor behöver klippas, och jag hade glömt det. Så efter vår härliga lekstund nyss så har jag rivsår (av misstag) över handen. Dumma jag som inte klippt klossingarna, Minus borde ta sig i pälsen och skälla på mig!

                                                          
                                                           Denna bild är tagen för 6 år sedan.

Jag blev rejält sjuk inatt med supertäppt näsa, feber och hostat hela natten i stort sett. Så M var också trött idag tyvärr. Så ingen rolig natt alls, och jag sov hela förmiddagen i hopp om att må bättre av det. Det gjorde jag också, lite iallafall men det ger en ju hopp om att det ska gå över fort. Vi får väl se hur det blir. Fasar inför morgondagen då man ska klara av vara som vanligt - mammi. För idag har jag haft M till båda rollerna om vi säger så...

Det blir inte till Kvinnokliniken imorgon som planerat. Måste ringa och avboka och få en ny tid, blä blä blä. Ville så göra det jag behöver göra så jag slipper det nångång men nu har man ju fått den fantastiskt roliga tiden i månaden så att det inte går att göra det där cellprovet jag skulle ta samtidigt. Hoppas jag får en ny tid om inte alltför lång tid. De verkar inte ha överdrivet med lediga tider...

Har lagat god pastasås idag och med Tagliatelle till. Såg filmen "Bolt" med ikväll som är en animerad familjefilm, mycket söt film måste jag säga :) Klumpig.