Lilla Ängel


Jennie i sin nya klänning hon fick av mormor och Christer i fredags.


"Jag minns den dagen då du föddes
Och hur jag höll dig i min famn
Jag minns din doft och hur din hud var varm
Det jag kände var så starkt

En liten ängel kom till mig
Och all min längtan blev till verklighet
Jag vill vara här för dig

Min lilla ängel en dröm har blivit sann
Jag finns intill dig och jag håller om din hand
Känn ingen rädsla jag finns ju här om natten
För dig, lilla ängel du betyder allt för mig"


Detta är en bit ut en sång jag sjöng om och om och om igen medan jag vaggade i timmar då när Jennie hade kolik de första månaderna av sitt liv här hos oss. Jag tyckte mycket om texten och efter en stund blev det "min-och-Jennies-låt". Låten heter Lilla Ängel och sjungs av Angelita Nooni (eller mig ;)).
Självklart var denna vackra låt med på skivan som spelades under Jennies Välkomstfest (Namngivningsfika) också, och nu idag har jag sjungit den igen för fröken Bus. Hon lärde sig "Lilla ängel", och det räcker så bra :)


Sagostundstid...

Vet inte vad jag gjorde för att hela inlägget jag skrev nyss skulle försvinna. Nåja.



                              

Sent i säng. Upp tidigt. Ögonlocken vill använda sig av tandpetare idag men jag tror att det skulle se väldigt märkligt ut för andra? Det får gå utan, men jag kan säga helt säkert att jag kommer sova middag idag.

Vi har inte ätit frukost än så det ska vi göra nu, sedan blir det att göra sig klar för att gå ut. Sagostund på Stadsbiblioteket är det som gäller för oss idag. Det ser Nenne fram emot så det känns roligt.

                               

Ullmans mattor

Snubblade in på en sida med fina och roliga mattor till barnrum. Nu behöver inte vi det eller så men det var roligt att titta lite vad som fanns och när jag var ute efter just detta så hittade jag ingen bra sådan sida. De har inte bara barnrumsmattor utan alla möjliga mattor. Ullmans mattor heter butiken.

Till ett barnrum skulle jag nog välja något som var ganska neutralt ändå, inte för många färger eller motiv - eftersom våra barn idag alltid verkar ha så otroligt mycket i sina rum. Kan bli en syn av för rörigt annars. Nej, jag håller på diskreta färger och få motiv när det gäller gardiner, mattor, lampor och överkast. Men visst jag kan inte låta bli att älska den här mattan med slottmotiv till den lilla flickans rum :) Och tänk vad man kan få använda sin fantasi på den röda igelkottsmattan! 


                                                     

                                                    

Ute i vårsolen

Det är verkligen så otroligt skönt att det börjar bli vår. Solen som skiner och doften av att det går från vinter till sommar. Den där mellanperioden som är så vacker och som skänker någon sorts lycka inombords. Vi var ute och struttade omkring ett tag i eftermiddags jag och snuttan, lekte i lekpark och sprang jagandes i gräset (nåja, lite mer grönt gräs vore ännu mer lockande att springa i) och sedan kom pappa Marcus och besökte oss en sväng där ute mellan hans jobb och hockeyn han skulle på. Vem blev inte supergladast då liksom? :) Hon sprang till pappa och kramades :)

Undrar var man kan köpa de perfekta (eller iallafall någorlunda vore mer ok) vantarna till sitt barn? Hon har flera par och inga är bra. Går knappt att sätta på och när man väl får på dem ordentligt med tumme eller alla fingrar (beroende på vantar) så åker de ju av hur snabbt som helst. Hon stör sig mycket på det själv så det är lite trist. Hon borde bara kunna leka utan att behöva bry sig om kläderna.

                                       
                                       
                                        
                        

Off

Många tankar idag om mycket, och både mer o mindre självvalt off. Jag umgås med mitt älskade barn och funderar på de djupa sakerna in the life. Vi ska gå ut i solen och busa nu jag och Nenne Bus. Det ska bli roligt. Jennie gör det roligt och får alla att skratta när som helst, och jag älskar vårvädret! Tänk att det snart är sommar! Så fantastiskt!

Och även fast jag alltid sagt att jag tycker om alla årstiderna - att jag inte kan välja "den bästa" och trots att alla årstider har sin otroliga charm SÅ måste jag nog säga att det är sommaren som jag alltid längtar till. Mest tror jag att det beror på att vintern är så lång och sommaren är så kort. Jag behöver verkligen sol för att må bra.

Ikväll ska jag städa och göra något mys med Jennie, något pyssel kanske? Marcus ska iväg på hockey (!!!) med jobbet. Låter rätt trevligt faktiskt, även om vi inte är så överdrivet (hmm) intresserade..., så det hoppas jag att han får.

Älsklingarna

De små svarta...

Hittade otippat de här små enkla borden på vinden när vi skulle upp och hämta något annat. Eftersom vi inte hade något soffbord så kom vi på idén om att ta ner dessa. Och det blev faktiskt helt okej! :) Så kan man köpa "det rätta bordet/borden" sen när man hittar det och har råd. Vi har ett favoritbord faktiskt, som är väldigt speciellt - men superfräsigt! :) Men det blir inte att köpa än på länge iallafall. Så de här duger bra tills dess.


Min nya hobby!

Under vår kvällspromenad i lördags hittade jag borttappade saker IGEN. Denna gången var det något kort från försäkringskassan och ett sådant frikort inom sjukvården som jag tror var rätt nyfixat. Trist att vara utan sitt sådant tänkte jag (svindyrt med sjukvård och medicin!) och ringde upp damen som ägde detta. Så nu har hon varit här och hämtat sina tillhörigheter och berättat hela historien om hur hon blev bestulen på sin väska i sitt hem häromdagen. Några saker har hon fått åter genom ärliga människor men ännu saknas exempelvis plånbok.

Tydligen så kan det gå så när man bjuder in människor i sitt hem som man inte känner så väl, tycker det är vidrigt! Hemskt roligt att man inte kan lita på människor man lever ihop med i denna värld...



Sömnlös natt efter trevlig dag

Hemsk natt. Sömnlös natt med andra ord. Så här sitter man gäspande med både huvudvärk och illamående. Någon mer som, bokstavligt talat, brukar må illa av sömnbrist? Har försökt göra mitt bästa genom att ta en skön dusch och klä mig varmt (fryser ju som fan också!). Men det hjälpte inte mycket. Bara att hoppas dagen går fort så det blir natt snart igen. Känns som riktigt slöseri med en dag när jag tänker så men jag vill så fruktansvärt gärna få sova! Och jag är inte ensam. Vi hade ju samma sorts natt jag och M och båda gick upp ett flertal gånger för att försöka få vårt lilla hjärta att vilja sova. Så vi hoppas nog båda två lika mycket på en tidig sänggång ikväll.

Vi hade några trevliga timmar igår när vi firade Johnny på födelsedagen. Åt god mat och fikade. Robban och Cammi var där med. Findus var inte överdrivet intresserad så han höll sig undan. Jennie busade vilt tills farfar var helt slut. Jättekul hade de som vanligt :D

                                        
                                        
                                         
                                        

Längtar till SATC 2

DETTA ska jag ha, tror jag ;), på SATC 2-premiären. Måste ju känna sig lite uppklädd och piffig vid detta stora evenemang som vi (hallå flickor det är bara två månader kvar?! ;)) måste planera vidare på. Så det är kul att fundera på. Har annars en mkt piffig och snygg klänning med vid kjol som jag älskar, men den är svart och känner riktigt mycket för något annat än bara svart den dagen/kvällen.

Med de rätta högklackade skorna och smyckena till tror jag det blir kanon och känns som jag.

Little Love Skirt SEK 359, Vila - NELLY.COM


Aprikoslack och nya jeans

                                                               


Really like this color! Billigt hm-lack i färgen som jag ser som rosa-aprikos. Tycker det är skitsnyggt till jeans och annars svarta kläder. En riktigt härlig färgklick till mina annars rätt mörka outfits :)

Nya jeansen som jag lyckades spilla rödvin på första dagen gick att rädda så jag blev rätt glad. De är supersköna och kommer från favoritplatsen Nelly! Åh, det finns så mycket jag vill ha därifrån. Jobb och pengar - ja tack!

Denna morgonen hade ju Jennie sovit jääättelänge tyckte jag men ja just det ja... klockan är ju framvriden en timma! Men då var det iallafall en okej tid hon vaknade. Jag är dock hur trött som helst och ska nog lägga mig och blunda en stund nu när Marcus vaknat och fått kaffe på sängen av oss tjejer. Sen blir det att måla naglarna och fixa sig lite då.


                      

Familjehylla på plats

Jag gillar verkligen vår familjehylla jag ordnat i vardagsrummet (eller i Frummet som lilla Jennie säger) och att vi satt upp den så högt. Den sitter en bra bit ovanför teven som även den nu är uppsatt på väggen. Love-bokstäverna är i trä och är gjorda av en man ute i Ödeshög. Ska bara måla spikhuvudena i svart med så det inte syns :) Nu ska vi äta mat och skippa evanemanget i Domkyrkoparken vi med (Anna och Fredrik har redan insett tidsbristen), så nu stängs datorn (och lamporna släcks) av för lite elektricitetfritt ett bra tag. Earth Hour.


Fredagen -

- en bra dag var det. Trots all stress och irritation under dyngstädningens pågång. Men det är nu lite finare hemma, tvätten är tvättad och besök av min mamma, mormor och Christer hade vi. Sedan följde timmar i telefonen med älskade Linn. Nästa helg ses vi äntligen! Ska bli underbart, mysigt och grymt roligt!

Skönt att bolla lite saker må jag säga. Nu kanske jag har ett jobb på gång. Jag ska satsa även om jag känner mig lite skraj. Men jag tror att jag är rätt person för jobbet och att jag kan lära mig sköta allt på bästa sätt. Jag återkommer om det när jag vet säkert så att jag kan få börja jobba.
Ett jobb på gång kanske alltså -  utan att ens ha sökt det! :) De ringde mig igår efter att ha fått mina uppgifter av arbetsförmedlingen, lite paff jag blev!

 
                                           


Utelek på morgonkvisten

Äntligen börjar det kännas som vår mer på riktigt, nästan ingen snö kvar! Och imorse när jag och Jennie var ute och busade ett bra tag så var det helt ljuvligt i morgonsolen! :) Vilken dag liksom :)
Jen fick ju en jättefin trehjuling av morfar och Catarina i julklapp och det blev premiär av den idag, jättekul till en början. Men hon tröttnade fort då det var för knepigt med tramporna. Hon har alltid fattat grejen men de sitter lite långt bort (är hon för kort för den än? :S) och hon tar inte i så mycket som behövs. Men nu har vi provat iallafall och när vi gjort det så ställde vi ner den bland barnvagnarna i källaren och fortsatte ut på upptäcktsfärd. Två lekparker gjorde vi och lite spring efter fåglar, sen gick vi in. Mat ala fisk och potatis blev det och så lite Nemo på teven. Jag har städat som en tok, helt knäpp känner jag mig. Totalt slut i hela kroppen och så full av stress än för att jag dyngstädade som jag så vackert kallar det. Springer igenom rummen men gör det lika noga som när jag gör det i normalt tempo.. Hmm. Kan knappast vara bra för hjärtat!

Nu nalkas besök av min mamma, mormor och mammas Christer. Får se om lillan hinner vakna innan det ringer på dörren...

Hoppas ni haft en lugnare dag än jag!

                                         
                                         
                                         
                                         

Vet inte vart...

... dagen tog vägen idag! Ikväll har vi gjort massor i vardagsrummet här så vi har legat i, men själva dagen förstår jag inte hur den kunde gå på så fort. Men vi har haft en bra dag iallafall jag och lillsnuttan :) Så mycket vet jag, för sådant känns. Farmor Britt kom efter jobbet och senare även farfar Johnny, och det är ju bara SÅ kul tycker Nenne (och vi med!) som håller igång varenda sekund. Livat värre, men mycket härligt!
Nu ligger kissarna utslagna på soffan och jag är dundertrött jag med. Sängen lockar riktigt mycket och jag tänkte göra den glad. Sov gott alla så "ses" vi imorgon bitti!


Lev och lär

När det händer att man halkar in på bloggar om liv och död, läser böcker om människors olika bisarra öden, får vidriga tankar om vad som kan hända eller om vad som kunde ha hänt OM... Ja då blir iallafall jag helt paralyserad av tankar om livet. Tankar OM livet. Ja, hur ofta stannar man upp och riktigt tänker över just det? Antagligen inte för ofta. Tiden bara går, försvinner. Varje dag går fort förbi och varje natt sover man sig pausande genom livet (undrar hur mycket man sover "bort" av livet, egentligen?). Man bör inte ångra saker man gjort, hittat på eller gått igenom. Inte heller personer man har känt. Men SÅ ofta gör man, ja iallafall jag, så mycket som faktiskt gör att man förlorar tid av det som vi kallar livet. En själv. Allt omkring. Det stora hela. Det som finns för en. Och framförallt det som hela tiden går på utan att man ens tänker på det, mer än några få stunder då och då. Som nu. Borde man då verkligen inte ångra dessa saker som hindrat en från att LEVA? Leva fullt ut, göra det man tycker om. Nej, man bör faktiskt inte ångra något. Man vinner alltid något gott ur saker och ting. Jag tror på det helt och fullt. Man lär sig saker dagligen, och då kanske framförallt av det man ofta hör kallas "misstag". Jag tror inte på misstag, jag tänker att mindre bra saker eller rent av de riktigt dåliga sakerna gör livet. Man har ju faktiskt alltid en möjlighet att påverka hur man tar hand om det efteråt. Hur man låter det förändra. Eller inte förändra.

                                                      

Lev och lär, och jag hoppas ni har en skön dag! Här är det helt okej, jag är trött som alltid senaste tiden så jag försöker tänka att det är okej. Jag gör det jag orkar och det går framåt. Fixar och städar här hemma nu medan lillhjärtat slumrar sin middagssömn i mysiga soffan.


Alla sätt är bra utom...

...de dåliga.

Sådär ja.
Med en kopp svart dricka framför skärmen på vårt svarta fina skrivbord kopplar jag av en stund. Så segt att gå upp morse men upp ska man och när man ändå ska det så kan man knappast vakna på ett mer underbart sätt än då ens lilla flicka kommer och ställer sig bredvid, "mamma upp" ;)

Jag har precis förhandlat mig fram till att få byta en blöja på min lilla vän här hemma genom att TILL SLUT få henne att lägga sig ner på golvet (!) på en kudde eftersom även NALLE gjorde så och fick på sig blöja och byxor. Då tog allt skrik och gnäll slut och plötsligt gick allt väldigt bra. Det där "alla sätt är bra utom de dåliga" är ett suveränt uttryck, det är helt enkelt bara att använda fantasin!

Idag säger Jennie: "Nenne lilla gumma", "mamma lilla gumma" och "pappa lilla gumma" ;P Älskar alla hennes söta meningar! Ibland drar hon ju världens utlägg om något och man bara står och gapar haha! Blir många roliga meningar och ordböjelser, men sen pratar hon ju hela tiden och är väldigt framåt på den biten. Superkul!

                             
                                                 Ett par äldre bilder på lilla fröken...

En eftermiddag med två underbara

En tur till Skäggetorp med fröken Jennie och busa med Leon med flera :) Alltså en tur till Susanne och Carro. Träffade Isa en kortis med innan han skulle jobba, så kul att se honom. Mycket längesen! Åh, jag älskar att vara med Susse och Carro, så fina människor <3 Blir glad av dem. Så här mår man prima idag :) Det blir väldigt snart igen hoppas jag!

Imorgon är det städdag här som gäller och på fredag får vi besök av mamma, Christer och förhoppningsvis mormor. Det ser jag fram emot! Lördag får jag se min älskade Anna igen och på söndag vet jag inte riktigt vad det blir. Men då fyller min kära svärfar år iallafall så någon sväng dit kanske? :)


                                          Jennie när vi väntar på bussen till Susse

                                     

                                    Leon, sötisen busar på och vill visa sina saker :)
                                     

                                                    Roligt med nya leksaker!
                                    

Leon vill visa sin starka sida, och det förstår man ju! Förresten så ska han bli spindelmannen när han blir stor!
                                     

Älskade små barn! Tänk vad fort de växer! Vi har konstaterat att det där "ta tillvara på tiden, den går så fort" faktiskt stämmer. Plötsligt var de LÅNGT ifrån de där små bebisarna vi hade i famnen på bb.
                        

                                          Jennie tittar på Leon genom tunneln...
                         

                               Och Leon tittar på Jennie genom tunneln. Så söta så!
                        

Earth Hour 2010

På lördag nu den 27 mars är det dags igen för klimatmanifestationen Earth Hour. Du kan alltså då vara med och visa ditt stöd för vårt klimat och därmed uppmana de bestämmande människorna att kämpa för klimatfrågan så att världen kan få må bättre. Eller iallafall inte må sämre kanske vore något! Du hjälper till genom att släcka alla lampor i en timma på lördag kl 20,30. Vi släcker, gör ni?

Här i Linköping blir det facklor och dans i Domkyrkoparken den kvällen! Kanske ska vi ta en myspromenad då och titta :)


En massa mera trolldeg!

Jennie ville inte vara så lätt att natta i går kväll som hon varit i några kvällar nu (gud så skönt det är då). Till slut styrde trötttröttaste jag upp lite saker i hemmet som skulle göras medan Marcus tog nattningen. Och när jag även passat på att ägna tid till att stå och göra 2x2 satser trolldeg (leklera) så hade förstås både Nenne och hennes far somnat i vår säng.

Trolldeg är så bra! SÅ bra. Mycket bra när det gäller barns utveckling men också riktigt skoj ibland ;p Jag vet iallafall att Jennie kommer bli dunderglad idag när hon får se att hon har en massa ny härlig deg att göra ormar och katter (och allt det nu blir!) av. Vill ha blå och grön karamellfärg också! Eller iallafall blå! Då kan jag göra lera i både grönt och lila av det, super :) Länkar denna mening till receptet jag skrev en annan gång, ifall någon blir sugen på att baka till lite leklera till småttingarna!

                                                        

När två blir tre

HÖG tid att knoppa nu men måste bara skrika ut att SNART SNART SNART kommer den lilla älskade bebisen vi många väntar på! Millas och Victors första lilla barn som vi längtar efter och är helt galet nyfikna på, och som vi kommer älska så otroligt mycket (och redan gör ;)). Idag är det exakt en månad kvar till beräknat förlossningsdatum. Troligen blir det inte över tiden så det innebär att bebis kommer om ca 2-4 veckor nu! Ja, egentligen NÄR SOM HELST! Hur fort gick detta nu då!? Kan inte förstå att det är sant än. Men å andra sidan förstår ju inte Milla det själv ens trots magen och allt ;) Då kan det inte vara lätt!





Nya datorplatsen...

 


Nya skrivbordet/databordet till den pyttelilla kontorsdelen vi har i vardagsrummet. Nu behövs dit bara en passande lampa och stol samt att Marcus fixar iordning sladdröran så att dessa fula småsaker inte syns så mycket :) Ska även upp en grej på väggen för brev/räkningar/diverse och jag skulle gärna vilja ha någon liten tavla som man kan skriva på också men vi får väl se hur hemmet finfixas senare.

Vi är iallafall väldigt nöja med köpet av detta begagnade bord i fint skick som hämtades igår ute i Tallboda. :)

Min vackra Max

Max tycker om vårt nya (för oss nytt, begagnat från Blocket) databord. Vi med. Det blev kanonbra och det kommer bild på det ikväll! Huvudvärken kom som ett slag och deppigheten är ett faktum. Det vara säkert bara idag och kanske imorgon, för jag TROR att det beror på något jag inte har någon koll på längre. Min "tjejkropp" efter graviditet, spiral och minipiller. Ja, jag har den roliga perioden i månaden, ingen värk dock (tack! Man vet aldrig med det heller numera) och är så sorgsen idag. som små svarta moln som far kring skallen på mig och trycker sig in genom huden här och där. Men som sagt, det går förhoppningsvis snart över! Pest o pina just nu bara. Men Max har mig kär ändå och håller mig sällskap hela tiden, min älskade lilla pälskling <3

Målarstunder är igång

                                                     

Köpte vattenfärg en dag nyligen. För ett barn måste ju ha vattenfärg! Tycker jag ^^
Jag minns själv att jag tyckte det var megaroligt att måla med pensel och blanda färger som liten. Som "lek" då alltså för måla kan jag inte ;D Men det behöver man inte kunna som vuxen ens för att ha kul, tack o lov!
Köpte en sådant där bra förkläde på Ikeas barnavdelning samt penslar därifrån men färger hade de visst bara sådana "små". Jag vill egentligen ha såna jättestora så hon kan kladda och smeta färg riktigt ordentligt! :) Men jag hittade aldrig dessa jag tänker på som man hade i skolan och på fritids som liten. Så det fick bli en mellanstor ask från hmm Coop tror jag.

Tog bilderna igår på busfröken som mest gillade att leka med penslarna i vattnet ;) Vi har precis haft en målarstund igen nu efter lunchen men nu är det lite vila som gäller. Vill så gärna gå ut men det är hemskt i regnet när man inte har regnkläder - för då kan jag tycka om det istället. Åh, vad jag vill ha ett snyggt set regnkläder, typ från Didrikson tänker jag mig. Men det dröjer väl.


                                        
                                         
                                        


Olofsse

Vet ni vem Nenne Olofsse är? Det är min dotter det. Iallafall enligt henne. Men det låter ju ganska likt Jennie Olofsson ändå. Och mycket gulligare! :)

Idag fick vi vakna väldigt tidigt tyckte mamma och pappa i den här lilla familjen. På tok för tidigt! Så det blev kanske totalt 4-5 timmars sömn och det är hälften av vad iallafall jag behöver för att må bra. Men så kan det vara (alldeles för ofta) och idag har jag trots detta mått helt okej. Förvånande men mycket bra. Längtar dock efter att få sova sen :) Blir sängen SÅ FORT Nenne somnat ikväll kan jag meddela!

Nu ska vi se ett avsnitt av Ebba och Didrik och mysa i soffan. Tjopp!

                                                       


Lasagne med yoghurtsås

Japp det blev det idag. Lättlagad lasagne med yoghurtsås. Lätt, snabbt och gott... som jag helst vill att det ska vara till vardagsmåltiderna. Speciellt bra för oss småbarnsföräldrar kan jag säga! :) Här är mitt recept på detta goda om ni har brist på matidéer (som iallafall som oftast råder för min del). Tror detta är en maträtt som fungerar mycket bra för alla familjemedlemmar, Jennie tyckte mycket om lunchen idag!
Funderar på att ha i spenat nästa gång!

                                                   


400 g nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 förp krossade tomater
lasagneplattor
3 äggulor
6 dl mild yoghurt
riven ost
salt, svartpeppar, timjan, basilika, vitlökspeppar, grillkrydda

Tillagning

Ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs en stund och pressa i vitlöken.

Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Rör och låt puttra några min. Vispa samman äggulor och yoghurt.

Tillsätt osten och blanda väl. Varva i en ugnsform av köttfärs, lasagneplattor och yoghurtsås. Avsluta med yoghurtsås på det sista lagret lasagneplattor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Gott med en ruccolasallad till!


 


Stilfull vinkaraff till lördagskvällen

                                         

Den här underbara karaffen unnade vi oss rött ur igår medan vi fixade här hemma. Det var gott och häller man vinet här i så känns det faktiskt genast mycket lyxigare :)

Här syns också vardagsrummets gardiner som passar toppenbra med oss och vår stil. Börjar bli mysigt värre i vardagsrummet nu.

Fyspray och lördagsbestyr

Vi hade en okej kväll igår efter en dag på Ikea, Biltema och på jakt efter Fyspray. Vi grejade hemma och unnade rödvin. Tvättade gjorde jag med. Allt går så mycket mer smidigt när man inte har gullungen med sig! Hon har sovit hos farmor och farfar inatt och snart ses vi igen, längtar!

Angående det såkallade fysprayet så säljs visst inte det längre. Det var nåt dumt med det tydligen, med kemikalier bla bla bla så det blev förbjudet. Hade ingen aning. Vi hade tänkt att spruta sådant på soffan OM kissarna skulle vara på den med klorna. Men ja, inte vill man ha något som är skadligt. Det ska nog fungera ändå detta. Än sålänge stormtrivs de små i soffan och har inte vässat några klossingar på den utan varit duktiga med deras klöspelare. De brukar vara ganska duktiga med sånt där över huvud taget. Bra.


Offa och så extramormor?

Är det något jag ÄLSKAR så är det detta! :) Morfar som älskar sitt lilla barnbarn och Jennie som älskar sin morfar och tycker att "Offa snäll" och "offa kan laga lego";D Och så älskar jag att hon alltid pratar om Catarina i samma veva som morfar näms. Catarina, min styvmor, som jag inte riktigt vet vad vi ska kalla nu när alla i vår närhet har fått nya benämningar.. Blir det extramormor som låter bäst? :)

                           

Ebba och Didrik

Ebba och Didrik är verkligen jättebra nu när man är vuxen med. Den känns nästan lite ibland som om den inte är för barn riktigt men ändå är det med. Vi hade riktigt fredagsmys igår jag och Nenne, med just precis... Ebba och Didrik och vi åt majskrokar och chips (kom dock på den klara dipen i kylskåpet EFTER vi var klara med soffmyset). OCH vet ni, vi ÄLSKAR nya soffan! Den är precis så mysig som vi vill ha den och den är snygg vilket förstås är ett stort plus! :)

Nu sitter jag här nyduschad och ska fixa mig klar för denna dagen. Det bär iväg lite till svärföräldrarna och Ikea. Tjopp o hej, ha en bra dag!

                                                    

Nu är den här!

                             

Nu är soffan här, hör ni... vi har äntligen en soffa efter mer än 1,5 månad på madrass för att se tv och film :) Man kan verkligen säga att det känns helt underbart. Minst sagt då.
Min älskade fader kom hit och hjälpte leveranskillen (en ung kille som Jen kallade farbror ;)) att bära in soffan så den står på sin plats i vardagsrummet nu och är bara hur mysig som helst! En såndär riktig krypa-upp-soffa!
Jennie hjälper här till (på de övre bilderna) att göra soffan klar med alla sina 10 lösa härligt mjuka kuddar (kommer till 2 st snart ;P). Hon tyckte det var väldigt kul och jag tror aldrig "morfar" hört henne babbla så mycket som idag.

Bilderna gör inte soffan rättvis, förstår inte varför jag inte får till dem. Blir SÅ mörkt! Men här ser ni ungefär hur de ser ut. Bara känslan som fattas men den får ni komma hit för att få! Välkomna! :D

                          
                          

Denna härliga divansoffa i mörkt tyg är köpt på Möbeltrend i Mantorp. Samma gäller den gråsvarta ryamattan.
Kuddarna är i samma tyg som de nya gardinerna och kommer från Jotex.

Fredagsmys...

Usch, vad jag har varit dålig på att blogga sådär som jag tycker om, några gånger om dagen. Har varit så mycket annat om mig och kring mig men nu hoppas jag på att vara tillbaka igen. Älskar att skriva, även om det är mycket strunt mellan de vettigare delarna :) Det spelar ingen roll, bara jag får skriva.

Just nu är Jennies kära morfar här och de leker nu i hennes rum. Har varit en bra dag, mest en städdag dock men det har gått bra och jag har varit effektiv - sånt känns alltid bra. Vi ska bara slappa senare jag och Jennie, kanske gå ut en sväng med. Vi har ju EN SOFFA NU! Den har kommit så det blir nog mys i den ikväll :) Marcus ska umgås med hans arbetskamrater ett tag ikväll, det gör han rätt i! Hoppas de får det trevligt!

Tandläkarbesöket gick väl som förväntat. Visste inte om jag skulle börja skratta eller gråta av förtvivlan när han rekommenderade att jag skulle boka en tid för första utdragningen av visdomstand. Jag ska nämligen dra ut TVÅ stycken. Och ja, jag är skräckslagen! Först ska jag gurgla bakteriedödande ett bra tag och sedan lägga mig där och pinas ut två visdomständer. Men det är helt stört att ha såhär ont hela tiden med!

Återkommer om soffan :)

Bebistiden!

Oj, vad man kan sakna bebistiden emellanåt! Det är ju SÅ mysigt med sådana här små liv. Men hur mysigt det än var så hade vi ju det väldigt jobbigt första tiden. Hoppas man slipper koliken och får njuta mer nästa gång! :) Men som sagt, jag saknar hjäl mig ibland.. det var verkligen så speciellt att ha en liten bebis att ta hand om. En liten liten liten tös att gosa med och lukta på :)

Milla var här igår och hon hade blivit enorm! Haha. JÄTTEFIN! Kunde inte sluta beundra hennes underbara mage. Snart är det faktiskt dags för dem att få ut den lilla bebisen och SOM vi alla längtar! Det ska bli underbart att få se deras pyre och hålla henne/honom i famnen. Jag älskar redan <3

Här är vår Jennie nyfödd, som i månad 1. Hon fick bära prematurkläder vi akut-köpte på sjukhuset i strlk 44 ungefär. Men hade bara ett fåtal plagg som var så små så många klädesplagg såg väldigt stora ut... ;)

                                                

Jennie i slutet av månad 2. Valborgsmässoafton och elden o raketerna var jätteintressanta! Vi träffade på Cicci och Markuu som precis fått sin lilla Alicia. Nu är barn 3 på jäsning :)
                                  

Min älskling Nenne i månad 3. Börjar bli en riktigt glad och busig bebis när koliken minskar och strax avtar helt.
                                                 

                                                       Nenne Bus i månad 4. <3
                                                  




Slappna av och gapa!

                                                                       

Jag är iallafall lycklig över allt jag åstadkommit i livet och allt och alla jag varit med om, och att jag hann vara med en gång på nya Crash betyder mycket - ifall jag inte överlever mitt akuta tandläkarbesök jag (o)frivilligt ringt och ordnat till mig själv idag efter att ha levt på värktabletter i en vecka. Skämt å sido..
Visdomständer är rena skiten, vad ska jag få tänder för när jag är 26 år? Har klarat mig förbaskat bra på mina friska bra tänder jag har. Nu blir väl första "riktiga" tandläkarbesöket, alltså när jag verkligen måste göra något vidrigt. (dvs något mer utöver vanlig undersökning ala 5 min)

Så imorgon i ottan blir det att bege sig till Lilla Torgets tandläkarmottagning och jag är skräckslagen!

               


Bland de små här hemma är det lyckligt iallafall. Max och Minus är överförtjusta i nya mattan vi inhandlade samtidigt som bokningen av soffan vi väntar på att få hem, och just nu dansar Jennie, Ior, Kotte och Kanin runt på mattan till partymusik. INGEN får ge vika, alla "orkar" tycker Jen :) Det är rätt, lev livet älskade små. För snart är ni gamla och då dyker visdomständerna upp! ;)

Partyt innan The Crash

                             

Eftersom min kamera övernattar några dyg hemma hos Marina så snodde jag en bild (jag själv var fotografen - helnöjd ;)) för att visa så mysigt vi hade på förfesten hos just Marina i lördags innan The Crash. Det var bara SÅ roligt och jag hoppas vi gör om det SNART! Grymt kul!

Från vänster: Susse, Lena, Conny, Marina och Christina.

Nät-shopping!

nu har jag ringt och pratat med kundtjänst på Bonprix, eftersom jag beställde några plagg därifrån för längesedan varav jag skickade tillbaka två av dem och ännu inte, efter kanske 5 veckor, fått tillbaka mina pengar. Nu ska det lösa sig, men gud vad jag tycker det är trist när man måste ligga i själv för sådant!

Jag beställde ett tag efter det andra plagg från Nelly istället och där var jag jättenöjd däremot, och det brukar jag bli när det gäller de flesta andra ställen så i övrigt är jag så för nätshopping :) Men nu lär det dröja ett bra tag innan jag ens kan tänka ditåt igen. Så är visst livet, men jag jobbar på't! Och snart får det allt vara MIN tur! :)

                                                           


Tillägg: Fick inte ens en ursäkt för att de glömt/struntat i att betala tillbaka mina flera hundra kronor. Ännu mer illa tycker lilla jag.


Min vän Caroline

Min älskade vän Carro är sjuk. Några sjukhusbesök har blivit av och idag är det dags för hjärtröntgen i Hudiksvall innan hon snabbt ska vidare för prover i Gävle, för att imorgon göra njurbiopsin som hon är jätterädd för. Men jag tror att det kommer gå bra, och fröken C är inte så smärtkänslig iallafall. Jag vet inte alls hur det känns liksom, men det gör ju inte hon heller än och jag tror att hon är rädd just därför. Men läkare är så duktiga och stöttande i de allra flesta fall, jag tror de tar väl hand om hjärtat <3 Kommer tänka så extra mycket på dig gumman dessa dagar. Och finns med dig - du vet.

                          


Billion Dollar Babies

                              
 

Tyckte faktiskt att de var riktigt bra dessa grabbar från Dalarna som spelade igår! Och trevliga var de också. Vi hade en jätterolig, och lite galen kväll på L'Orient. Innan utgången var vi hos Marina och även det var jättetrevligt. Mycket kul också att både Susse och Conny kom trots att de inte skulle med ut!

Jag var nog för trött för den kvällen igår egentligen, var helvirrig och det är ett under att jag kom ihåg att ta med mig själv. Hade varit bra att ta med hela hjärnan om man säger... så man inte hade glömt saker hemma hos Marina och så att man hade undvikit att gå förbi kassan (där man betalar inträde till föreningen som jag VILL stödja). Trevliga människor påminde mig iallafall att jag glömt betala så efter att denna smitar-Thiniz betalat och skämts ett tag var det åter bra stämning inom henne.

Sedan mitt i en intervju jag försökte svara någorlunda okej i så hade de lottdragning. Och jag vann visst. Fast det märkte jag inte så vinsten gick vidare haha! Så stört men ändå allt var väldigt kul igår så ingen av de knasiga tabbarna gjorde något :)

Det var dessutom så sjukt gott med en QP-meny från Donken som intogs hemma innan jag slocknade som en sten. Hade nog kunnat få i mig en meny till utan problem, så galet hungrig ;P

 

 


The Crash ikväll!

Nu ska jag kalasa hos Marina och sen vidare till CRASH! Yes, äntligen liksom! :D Hoppas fler folk fattar att dem måste dit ikväll!

Har inte hunnit blogga idag, har gjort mig iordning nu och innan var det middag hos svärisarna och jag o M har varit iväg... HITTAT EN SOFFA!! Vi är så glada, vilket mirakel liksom! ;D


Hoppas ni alla har en trevlig kväll! Och jag vill hälsa ett JÄTTESTORT GRATTIS till en favoritpojke som fyller 2 år - THEODOR! Grattis o massa kramar från oss alla.

                                                      

Bortsprunget återfunnet

Det som är bra med att flytta är att man får fram sådant som man glömt bort av anledningen att man inte sett till det :) Jag har hittat både smycken, kläder och annat. Men framförallt - jag har hittat mina nitarmband, yes! Annat riktigt positivt är ju att man rensar hela lägenheten grundligt! I like. Dock känns det väl inte riktigt så nu, att man fått bort en massa saker till tippen, till vänner o sålt en del. Men det har väl mer att göra med att vi nu bor på ett antal mindre kvadratmeter än förut och flera garderober färre... ;)




Wabi sabi

                                                       

Wabi sabi. Vet ni vad det är?
Det är en gammal österländsk inredningsfilosofi som innebär att finna det vackra genom historia eller enbart sin egen känsla - så att nötta och trasiga saker kan överleva ännu längre genom att man framhäver det viktiga med dem och sätter sakerna på ett rätt ställe. Man ser skönheten i det naturliga. Man ser det fina med möbler eller andra saker som slits, åldras, gulnar, bleknar. Det personliga, och allt som inte är perfekt duger bra ändå och kan verkligen göra ett hem.

Wabi sabi är en sorts inredning som blir allt mer populär. Skoj känner jag som inte har en tjock plånbok ;) Jag gillar verkligen den idén och den handlar inte om att det ska se rörigt ut, tvärtom så är en riktig rensning det man bör börja med. Och sedan då? Jo, bevara de ting som man sparat trots sprickan eller vad det nu kan vara - de ting som du inte velat kasta, trots sin brist, just för att de betyder så mycket för dig. Hur ofta har man inte varit med om det genom åren liksom? :) De sakerna kan du inreda med. Det gör hemmet härligt personligt och mysigt och jag tror man får en bra känsla inombords av att leva i sitt hem när det ligger så mycket kärlek och historia bakom det.

                                        




Jag skulle nog säga att det är att se det vackra i det fula, och det tankesättet har jag börjat leva efter mer och mer. Fast för min egen del kan det även innebära att klä om eller laga saker och det är inte riktigt Wabi sabi. För den filosofin menar då att man tar bort historian bakom föremålet och att kärleken till prylen kanske försvinner då det inte längre är som förut.

                                                        


Minnen ur liten fotosession

                                       

Minns för några år sedan när jag fotades, på flera kort något tunnklädd, ute i snön. Det var svinkallt men vi tog några bilder och sen in i värme från vedspis. Och så såg det ut några vändor. Hade jättekul och det blev ett par fina bilder bland alla som togs. Ska ha de i en mapp på datorn men just nu hittar jag inte det. Bara denna bild fann jag. Lite roligt att tänka tillbaka på roliga saker sådär. För det har jag varit en hel del sådant smått genom tonåren och även efter :)

Det snöar ute, bara lite men ändå? Oj vad jag inte vill ha mer snö nu! Det är ju så vackert och underbart med riktig vinter men nu måste det vara nog! Vi vill ha VÅR nu. Älskar dock solen som vi fått se hela veckan. Underbart! Är jättetrött idag med men mår lite bättre ändå. Ett par timmars sömn skulle verkligen inte skada om jag säger så... Men det är iallafall ÄNTLIGEN fredag!

 


Medlemskort och ännu en tuff dag

                                                        

Aaah det var superskönt att sola igår och jag verkligen kopplade av i de dära tio minuterna i värme och lugn med ro. Var gladis när jag återvände hemmåt igen :) Ska sola en del nu fram till sommaren och i samband med det även ta en egen promenad för mig själv varje gång efteråt. Kommer bli sköna stunder det där! Jag tror verkligen jag kommer må mycket bättre, bli piggare och känna mig finare av detta. Som förr :)
Så nu är medlemskortet för "mitt" Meddo på väg hem till mig så jag kan sola upp till 30% billigare. Det är annars rätt dyrt att sola där, enda och dumma nackdelen.

Har varit en riktigt tuff dag idag igen och man själv är ju grymt nära ett sammanbrott. Men ikväll har vi visst fått tillbaka vår Jennie igen och hon har showat och skrattat för oss, LOVELY och speciellt efter denna veckan. Är helt slut som människa - av mitt lilla barn haha! Tänk att en så liten kan ställa till med ett sådant kaos ;) Älskade lilla tjejen. Fast jag föredrar när hon är sitt vanliga jag ;) Nu ska jag få lägga mig och läsa ett bra tag HELT ENSAM. Skönt ska det bli och jag ska riktigt slappna av i hela kroppen.

 


Mina små barn <3

Max tycker om Jennie. Bara hon inte skriker eller är på oberäknelig-humöret. Han blir jättegosig ofta när Jennie är vid honom och är lugn (se bild). Han verkar faktiskt tycka att hon är lite spännande också, och en liten person som visst tillhör oss nu och måste ses till och tas omhand. Gulliga kissehjärtat.

Det är förresten väldigt ömsesidigt både om att tycka om och ses till, och Nenne tycker att Max är spännande han med :)

Minus däremot uppskattar inte helt att vi blev en liten person till i familjen då för två år sedan. Han tyckte nog att det var hemskt att hans mamma skulle ha så ont den där dagen för hennes skull, då när han själv tog väl hand om mig. Vi vet inte riktigt om han tycker något positivt alls om Jennie hehe. Han skulle nog gärna slippa ha ett litet barn här hemma som springer runt och skriker och är totalt opålitlig ;)

Vilka brorsor! :D

Vår onsdag

Vilka dygn kan man säga. Dottern vår har ju knappst varit på sitt bästa humör, trotsar ungefär all vår vakna tid förutom ett par timmar om dagen. Jag är lite som ett vrak nu som ser hemsk ut, inte hinner med mig själv alls och är supertrött. Men så kan det vara. De små har ju sina perioder, bara att gilla läget och fortsätta försöka stå på sig hela tiden. Min slitenhet och allt annat med mig ska jag ta tag i nu på riktigt.

Har börjat träna en del, fast än så länge bara hemma. Det blir en del Aerolates och promenader. Och ikväll har jag tänkt att äntligen börja sola solarium igen. Var uppe nyss vid Abiskotorget och kollade in läget på Meddo. Såg fräscht och smidigt ut så nu framöver kommer jag säkert må bättre med att vara lite mer pigg och tycka lite mer om min hy som verkligen inte gillat vinterperioden. Ska bli jätteskönt! :) Minns hur jäkla bra jag mådde för några år sedan när jag solade nån gång i veckan.
Sedan måste jag ta tag i mitt förskräckliga hår med, slitet och fult! Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det faktiskt... Förslag?

                                                     

Idag satte vi oss på en buss jag och Jennie, bara för att hon velat åka buss ett tag. Skulle gått på Sagostunden på biblioteket men jag orkade inte dra med en jättetjurig unge dit.
Vi hamnade hos hennes farmor på jobbet och busade och fikade en stund innan vi tog en buss igen hem. Nu är hon på bra humör äntligen! Och hon blev så glad när hon fick smaka en pommes av ett annat barns Happy Meal. En gullig mamma med son som också väntade på bussen :) Förövrigt så får vi massa kommentarer om Jen på stan om hur söt hon är och tanter vill prata med henne, hihi.. Alla är så gulliga och det är jättekul! :)

Barnsemla :)

Så nu har Jennies morfar och Catarina varit här på visit. Jennie som tjatade om att hon ville det hela morgonen var inte så lekfull och tuff som jag trott att hon skulle vara sedan när de väl kom. Hon brukar gilla det mer, bygga med klossar och lego med Offa är ju skojskoj annars! Men hon var rätt trött med faktiskt så.. Vi fikade och de hade köpt med sig semlor! En barnsemla till fröken Bus. Sött! :) Men lilla fröken gillar inte semlor verkar det som.

Och såhär såg det ut när hon slocknade efter att dem åkt iväg...
Vaknade förstås när jag skulle försöka lossa greppet om boken och lägga den bredvid. Men nu äntligen sover hon lite middag på riktigt. Lite i senaste laget.




"Offa" och "Rina"

Mitt mail till min kära fader denna morgon löd:

"Är du fri idag? Jennie vill att "Offa och Rina" ska komma, hon har tjatat om er hela morgonen så jag har lovat att fråga om ni kan komma och hälsa på
 
Puss o kram // T & J samt funnen Pingu"

Så han kommer om ett par timmar, och Jennie sken upp som en sol när jag sa det :)

Åh så härligt...

                                             

...det känns! För nu är min älskling hemma igen och har haft det så bra så borta hos sin mormor och Christer i två dygn. Busat på, dansat, målat, varit ute i det härliga vädret m.m. Men nu var hon nog mätt på att vara hemifrån, och vi var riktigt trötta på att vara utan vår lilla flicka. Höll på att sakna ihjäl oss efter henne idag så det var underbart att återse henne. Tänk att två dagar kan kännas som över en vecka! Jennie blev glad att komma hem igen också och vi har myst en liten stund innan det blev dags att sova för henne.

Min goa unge, vilken kärlek! <3

 


Ur Platsbanken...

" Receptarie Kronans Droghandel Ryds Centrum

Kronans droghandel Ryds Centrum

Publicerad: 2010-03-08, Annons-ID: 1656958

Linköping (Kommuninformation), 1 plats "




Vad är det för ställe? Man undrar vart landet är på väg... ;p




Den vi ville ha

Det gick ju inget vidare med vår soffjakt i helgen heller. Till en början gick det bra. Vi fann verkligen DEN soffan som vi vill ha! Men det skulle innebära ca 14 veckors leveranstid. Kan ni förstå? FJORTON veckor. Flera månader. Vi som inte ha någon soffa alls känner inte riktigt för detta så än är den inte beställd. Vi ska ge några andra affärer en chans till faktiskt. Kändes hur tråkigt som helst när vi väl hittat den vill ha.

Soffan kommer från Kungsmöbler i Jönköping och heter Solution. Vi hade tänkt oss denna men i mörkbrunt microtyg (ser lite mocka-aktigt ut) och utan några nackstöd.


Göteburgare...

Det här är mumma! Göteburgare! Minns ni denna maträtt sedan skoltiden? Bland favoriterna i matbespisningen var alltid Göteburgare på hög nivå hos de allra flesta. Och jag var inte sämre. Göteburgare är jättegott och så otroligt enkelt :) Hamburgebröd, sallad, tomat, vitlökspeppar, bostongurka, potatismos, korv, ketchup, senap och vipps så är maten klar! Detta blev det idag när M var hemma under lunchen.

Nu städas det för fullt, fast det går ändå långsamt. Jag är trött, har sovit dåligt. Och idag längtar jag mest till att få hem vårt älskade lilla barn som sovit hos mormor och Christer i två nätter. Tänk att man kan sakna så mycket på så kort tid :)

Nähe bara att fortsätta här hemma då...

Förresten. Jag tror jag börjar bli senil! Jag fick nu för mig att jag redan bloggat om detta superkalasviktiga ämne förut, och så känner jag jätteofta. Jag är helt virrig hela tiden numera, shit! :S

Soffjakten...

Okej då, han den där gillar väl inte helt att jag fotar när han äter ;) Vi har iallafall haft en bra dag i Jönköping och vräkte i oss ett X antal köttbullar på IKEA där vid A6. Jag fattar inte att de har en MELLANmeny på 15 köttbullar!!! Jag äter då inte mer än 6 (till högst 7) st typ i vanliga fall, räknad som en normal portion! Var vrålhungrig innan, och efter var det mer... "hur kunde jag vara hungrig förut?". Men som sagt bortsett från det faktum att jag typ rullade fram efter maten så hade vi en jättebra dag. Eller ja det var förresten bortsett från fler saker...

Supermysig trip TILL staden Jkpg som innebar en kaffepaus och massa kul och intressant prat. Besök på Kungsmöbler som ju var prio ett - den största anledningen till att vi åkte dit idag. Vi fann VÅR soffa, den vi verkligen vill ha. MEN vi beställde den inte p.g.a 14 veckors leveranstid. Det är ILLA! Vi vet inte hur vi ska göra nu. Inte dåligt besvikna åkte vi vidare till ett par möbelaffärer till. I en hittade vi iallafall VÅR kökslampa. Okej, slut  till och med på lagret. (Oväntat?). Vidare... Ikea. Och inget intressant mer än ett par kartonger (rödmönstrade) till speciella saker som ska packas upp (, samt penslar). Det blir fint i garderoben :)

Slutsumman: Efter några mils lång härlig roadtrip till Jönköping inkl kaffepaus med ett par himmelska "fynd" ihopkopplat med en extrem OTUR. Nästintill tomhänta kom vi hem och där väntade tvättstugan och diverse andra jätteviktiga göromål. En superrolig otursdag iallafall.

Roadtrip

Mycket mycket den här helgen. Men en rolig helg! Nu står kaffetermosen redo för en roadtrip till Jönköping. Återkommer till kvällen :) Ha en jättebra dag och unna en skön promenad vettja!


Bröllopsfotografen

                                             

Gillar helt klart min present igår till Marcus. Hann fann den i kylen förstås så ölen skulle vara riktigt kall och god till kvällen :) Vi har ju haft många kvällar då vi legat i sängen och läst böcker bredvid varandra, och det är riktigt mysigt faktiskt. Men så har Marcus bok inte varit som han önskat så han tröttnade på den senaste. Gick förbi Bokia igår när jag var ute och promenixade så smet in där och försökte välja ut en bra pocketbok till honom som en liten överraskning till han kom från jobbet. Det var uppskattat! Och boken hade han sett och velat ha sa han så det blev ju kanonbra. Det blev Insidan av Liam Norberg. Kanske till och med är något en annan kan tänka sig att läsa sedan kom jag på? Den är ju "på riktigt" som jag gillar. Vi får väl se :)

På kvällen när Jennie var nattad såg vi på film. Bröllopsfotografen. Jag tyckte inte den var så bra alls :/ Har hört att alla gillar den typ. Men jag gjorde det inte som annars tycker det är rätt skönt med sådana där sorters filmer.


Snorhalt men ack så fin dag!

Sov halva förmiddagen idag, och det var helt fantastiskt skönt kan jag tala om för er :) Sen var det upp och göra sig klar för att luncha här hemma med Marcus. Jennie är ju med sin farmor idag och de roar sig säkert utomhus i det här fina vädret kan jag tro! Ska strax ringa och se vad de har för sig :)

Jag har iallafall roat mig utomhus idag i ett par timmar. Promenad ala 1 timma, i snorhalt vägunderlag! Min kropp är helt stel av att jag har gått så koncentrerat (säger man så?) på isbanan som annars ska föreställa en trottoar. Hade tänkt mig en powerwalk liksom, jaja bara för att solen skiner så fint och framkallar drömmar betyder det ju inte att vintern är borta än, tyvärr. Tyckte synd om alla äldre människor man såg ute, de gick såklart jättesakta och var livrädda att halka. En annan klarar sig ju oftast om man halkar.

Så nu är jag precis hemkommen. MED en, av banken, upplåst internetdosa med ny kod... Efter att Jennie klarat att blockera den :) Är galet törstig! Jag sa till Marcus när vi gick hemifrån förut när han skulle tillbaka till jobbet... att jag är så otroligt törstig (även fast jag precis druckit massa vatten). Och nu sitter jag ÄNTLIGEN här med ett glas iskallt bubbelvatten. Gud så härligt!


En liten borrkväll


                                     

                                              Det borrades LITEGRANN igår...

Marcus ville självklart uppmärksamma denna megafeta extremlånga borr så nej, det var inte den vi använde i vårt lilla mysiga hem ;) Jag lovar att vi inte bor i en grotta!

Jennie satt i farmors knä under oljudet och överlevde det hela med spänning (!), hon brukar vara hemskt rädd för det ljud som bara en borrmaskin kan orsaka. Och jag förstår henne. Men det gick bra ganska länge, sen kom några tårar medan hon babblade på om att allt "ä klart" nu.
Efter borrandet ville farmor och farfar ta med skruttan hem - och om Jennie ville det? Det kan man säga! Hon var rädd att mamma och pappa skulle följa med... Hmm!

Tror det kommer bli fint i vardagsrummet, det dröjer bara ett tag till. Vi har ju inte ens vår framtida soffa än! Och inte en matta, och inte ett soffbord (av förståelig orsak). Men det kommer, det kommer. På söndag ska jag och Marcus åka till Jönköping på nästa soffletaräventyr! Vi kanske vet vad det är vi ska ha, men vill testsitta i den också. Längtar så tills det är klart här hemma!


Aerolates igårkväll

Duschade av mig (ett försök till det iallafall) magsjukebacillerna, rakade benen och smörjde in mig i hallonlotion - allt för att känna bli så frisk som möjligt. Igår. Ett par timmar till efter det kände jag mig nästan helt frisk och var så sugen att få röra på mig efter 1,5 sängliggande. Så jag körde en halvtimmas aerolates. Superskönt för kroppen! Och Jennie var inte den som skippade den träningen om man säger... Hon var verkligen igång och tyckte det var jätteroligt! :)

Idag är det nästan som man blev lurad igår och att M gick tillbaka för tidigt till jobbet idag. Jag mår illa! Trodde att jag blivit frisk!? Så konstigt. Men jag och Nenne ska mysa till Nemo. Om vi kan det med Minus som bara skriker och skriker. Tycker synd om honom men jag vill inte ha honom i garderoberna igen, så det så! Han får lära sig. Kissarna mina är verkligen som barn. Man får uppfostra dem på liknande sätt ;) Släpper man in dem en gång där de inte får vara så tror de att de alltid får vara där sen. Typiskt. Men det var precis när vi flyttade in. Nu gör jag det aldrig, så man tycker att han borde lära sig snart! Fast alla mina "barn" är ju så envisa så det handlar nog mest om den saken.


SATC!

                                                           Känns dem igen? Nä va? ;)

Jag njöt och skrattade, och framför allt fick jag annat att tänka på, igår i sängen med laptopen :) Sex and the city. Så bra! Och livsglädjen och kärleken, bland och mellan bekymren, smittar av sig! Helt klart.

Ser fram emot tvåan som anländer i biosalongerna om 85 dagar! Det blir nog en härlig tjejkväll då den 28 maj i vår/sommar! Bio, mat och vin maybe?! Vi får väl se! :) Det vore riktigt mys och toppen.


vbå-dag är inte helt fel!

Detta har jag roat mig med typ.. hm. HELA dagen hittills! Tv alltså, inte en Rolling Stones konsert in real. Jag har sett på Våra bästa år och därmed spolat mig igenom 12 inspelade avsnitt. Inte illa för en sjukling som jag, visst?

Nej då, idag ska jag tala om att jag mår mycket bättre! Är så himla tacksam för det. Inte behövt rusa till toaletten en enda gång men har varit dålig och framförallt helt matt (och ont i magen) efter gårdagens magsjukepärs! Men jag har kunnat äta mat! Och det var så gott så kan jag meddela! Och jag har till och med fikat! Medan jag låg och tittade på VBÅ i vardagsrummet så ringde min mobil... Det var MArcus från köket ;) Han undrade om kaffeleveransen skulle ske med en blåbärsmazarin till haha! Då blev jag gladis :)


Hellre en...


                                

Förkylning utbytt mot bakfylla skulle jag aldrig hålla med om men hellre detta (texten) än vidrig maginfluensa som nu... Hur som så tyckte jag bilden var rolig! :)

Är spysjuk och helt sängliggande vilket emellan attackerna suger! Så jäkla tråkigt att bara ligga. Den som känner mig vet hur jag mår vid kräkningar så jag inser att det finns några som håller tummen för mitt tillfrisknande ;) Det hjälper känslomässigt!

Sjuk!

Nu mår jag för tillfället något bättre efter att ha vaknat upp denna morgon i extremt illamående och fått kuta till toaletten. Inte okej. Sjuk alltså, och då trolig magflunsa. M hann nog knappt vara en timme på jobbet innan han fick komma hem igen stackarn (och jisses vi har inte råd!). Och medan de andra har ätit lasagne ligger jag här i min säng med ett glas vatten, ett glas färsk nyponsoppa och salta kex för att få tugga på något. Jag är hungrig. Vill äta. Men det bör man ju inte i det här tillståndet och vågar knappast det heller om man ser på konsekvenserna senare. Blä för detta! Hoppas det är en sån 1-dygns-grej. Hoppas också att familjen min klarar sig och att jag inte smittat nån annan heller!

Tänker på sol och värme nu mer och mer... Vill ha hälsan och dagarna fina nu.

                                         

Babybrunt till köksfönstret!

                                            

Marcus goa arbetskamrat Lena (även sömmerska) har hjälpt oss att lösa gardinproblemet i köket, tack snälla! Hon sydde till en kappa och kom hit igår med den :)

Problem 1: Köpte två längder men de passade inte så behövde göras om till en kappa istället.
Problem 2: Jag "kan inte" sy.
Problem 3: Vi har inte ens en symaskin!

Jag ville verkligen ha detta tyg som går i färgen som jag kallar så sött för babybrunt. Det passar utmärkt till vårat kök och för att besvisa det har jag slängt in ett par små pics på köksluckorna. Men det är bara en sak! Och de vita prickarna passar stilmässigt då jag planerar inreda litegrann i "äldre" stil just i köket.   
        

                                                              
        

                                       

Slask, blask och lera...

Nu har jag och skruttan varit ute i blötvädret ett tag och geggat runt i den bruna snön och plaskat i äckliga (men roliga) lerpölar. Jennie har somnat lite middag precis och jag ska helt klart göra detsamma nu efter en natt UTAN sömn. Grannarna hade en extrem skrikig fest med vrålvolym i högtalarna inatt. Söndag natt, natten mot ny vecka. Kändes sådääär. Annars tycker jag bara om när folket unnar sig (!) men inatt var det jobbigt må jag säga. Ingen av oss stora kunde sova. Bara de små. Men tack och lov för det iallafall! Helt galet, jag blir både helt förstörd av utmattning och halvsjuk så fort jag inte får sova. Men det ska vi råda bot på nu genast så vi kan fortsätta dagen sen om ett par timmar igen.

BRA härligt att man har gummistövlar att dra på sig i det här blasket som lär vara ett tag! :)

                            

Nya konsten!

Efter lämning av älskad dotter hos farmor och farfar i lördags så bar det av på timmars soffupptäckarfärd för mig och M. Det slutade dock men ingen-soffa-duger-åt-oss och så hamnade vi en stor lampaffär här i stora staden Linköping.

Jag är lite smått fascinerad av denna konst som är numera. Lamporna behåller sin funktion (mer och mindre) men blir även KONST. Det är lite häftigt enligt mig och man kan verkligen hitta mycket smart, konstigt, vackert och extremt annorlunda lampor. Riktigt kul! Finns så oändligt många sorters lampor i oändligt många mönster, färger, former... Jag och M har hottat en riktigt annorlunda pch knasig lampa som kanske blir ett köp av ;) Den finns ej på bild än men här kommer några konstverk. Tyck som (och skrik om) ni vill! :)

                               
                                
                               
                                           
                                           
                                           


Jag ser det snöar...

MARS! Redan mars. Man vaknar upp och inser att februari är kort, ja hjärnan min är inte helt med numera. Allt går så himla fort. Nästan allt. Jag vet något som dock aldrig verkar gå över...

Drog nyss ner persiennerna i vardagsrummet, det snöar för fullt! Stora, vita och egentligen helt otroligt vackra snöflingor. Men jag är inte ensam om att sucka. När ska denna vinter ta slut? När JAG säger en sådan sak vet man att man haft en riktig vinter (ifall någon skulle råkat missa det). Jag ogillar visserligen när det är kallt länge eftersom jag är så frusen av mig - men det finns kläder. Hur bökigt det än är med alla vinterkläder på så är det lätt värt det för att ha fått uppleva en barndomsvinter igen. Det är ju så jäkla fint! Så fint, vackert, mysigt!

Men nu är till och med jag trött på vintern. Jag längtar SÅ till sommaren! Till sol, bad, korta kjolar, härliga klänningar, gräset under bara fötter, middag utomhus, jordgubbar... Ni fattar. Det ska bli helt underbart och man kan ju verkligen drömma sig bort dit - tills man tittar ut genom fönstret igen.

Det var dock inte därför jag drog ner persiennerna. Nu ska jag och Jennie ha mysmorgon framför Hitta Nemo med filtar och kuddar. Då ska det vara mörkt i rummet för rätta känslan! :)