Uppdatering nyårsbilder!


Nyårsförberedelser!

Vi SKA bli snygga men det kanske är svårt att tro det nu? ;D


Krävande man!

Godmorgon! Eller nåt :)

Sista dagen på år 2008 nu då. Så hur ska vi ta tillvara på denna dag?
Jag började iallafall med att ta sovmorgon! M tog morgonen med snuttan. Försökte tvinga mig upp för någon timma sedan med det var helt kört, snoozade ett par gånger men nejdå det gick inte att ställa sig upp.. Inte förrän.... Telefonen ringer för andra gången. Sprang helt plötsligt upp och det var Milla, tyvärr med dåliga nyheter och det är jättetråkigt! Får höra hur det går senare idag. Ringde upp pappa som då hade ringt tidigare, han trodde att vi varit ute. När jag berättade att vi sovit blev han  förvånad "Trodde inte att småbarnsföräldrar sov den tiden" ;D Ibland gör småbarnsföräldrar det, så det så! Men ja, annars förstår jag inte riktigt hur man överlever på så lite sömn så som man får, nu har vi det rätt ok men tidigare var det ju en riktig pina. Men man överlever bevisligen på skratt och kärlek! Kom ihåg det!

Helkonstiga drömmar har jag jämt, och många olika. Precis innan jag gick upp nu på förmiddagen så hade jag tappat min plånbok i en affär, jättefort gick det visst eftersom jag känt den i jackfickan (?!) någon minut innan. Och han som sedan hittat den (läs: höll i den) krävde i stort sett att jag skulle vänta på honom utanför kassorna (läs: ge honom hittelön!). Jaja, jag hade ju gett honom något förstås men tyckte att det kändes konstigt att han nästan tiggde om det. Men drömmar speglas väl av verkligeheten, eller hur var det? ;) Han fick en Rikskupong av mig, klart han skulle ha det stackars tiggaren. Och så blev han lycklig och gav mig en kram (blä!). Han var inte så fräsch kan jag tillägga.

Jag ska lägga ut en LISTA sedan. Om det gångna (här har du stavningen) året - så dyk in och sno den till er blogg så jag får en massa läsning, det vore kul!

Tillbakablick 2008

Nu börjar snart ett nytt år då. För mig känns det alltid lite som att jag börjar om när vi byter årtal. Känner ni så med? Jag tänker lite på året som gått och tänker på vad jag kan göra annorlunda och bättre under året som ska komma. Jag tycker att nyårsafton känns festlig och högtidlig men jag ser det inte bara som att fira in det nya året, utan kanske mer till och med som att ta farväl av året som varit.. och även av allt som skett och varit under året. Jag vill slänga bort det dåliga och glömma, samtidigt som jag stoppar in det bra inuti och gör till fina minnen att bevara för alltid.

Mitt år 2008 har varit det året med mest känslor i någonsin. Det mest starka, största, mäktiga, lyckliga och mest jobbiga året jag upplevt.

Jag har upplevt riktigt äkta villkorslös kärlek när jag fick min dotter. Alla minnen som svävar kring det området är så många och så starka. Jag kommer liksom alltid minnas den där morgonen i februari när jag väckte Marcus och sa lyckligt att "jag tror precis att jag haft ett par värkar" och visste att jag snart skulle få träffa den där lilla tjejen som har bott i min mage så länge. Så overkligt! Jag kommer alltid minnas det riktigt overkliga då ett litet litet litet barn lades upp på bröstet, då jag tittade på henne och sa "är det sant!?" Hon låg där så liten och så älskad och för hennes mamma och pappa var det den mest mäktiga stund de någonsin kommer att ha upplevt. Det bara är så.

      


Samtidigt som det här året i överlag har handlat om Jennie, och lyckan över att få bli mamma till detta mirakel, så har det även varit ett väldigt turbulent och dramatiskt år.

Morfar dog i slutet av 2007, svåra sanningar om hans dubbelliv tvingades upp till ytan och efterlämnade mycket svåra känslor om honom och min barndom och begravningen var jobbig, samtidigt var jag stor med lillan i magen och mådde inget vidare alls. Men jag kommer alltid fortsätta kämpa med att minnas det vackra och försöka tro på det som var.Foglossning så att jag blev orörlig och än en gång sängliggande under denna graviditet.
En vidrig och dramatisk förlossning med overkligt onda värkar, men ett lyckat akut kejsarsnitt och ett friskt barn.
Världens finaste tjej började livet med tremånaderskolik och jag sov ett par timmar om dygnet de första månaderna, var helt knäckt och hamnade i en depression (som jag nu klarat mig ur med bra hjälp).
Mormor hjärtopererades och jag var nära säker på att hon skulle lämna oss, speciellt när läkarna ringer och säger åt oss att skynda oss till sjukhuset. Men hon mår relativt bra idag och hoppas hon får fortsätta så.
Flera jag känt har lämnat jorden i år och ytterligare en begravning har jag varit på och mammas vän begravs om en vecka, vilket känns så ofattbart för alla.
 
Jag vill minnas det jag fick ut av det dåliga, den jag utvecklades till av det jobbiga. Vill också minnas alla fler fina händelser som hela Jennies fantastiska utveckling och hennes lyckliga skratt, saknade vänner som är tillbaka i mitt liv, att jag får slippa saknaden av Sandra numera, kärleken här hemma med min lilla familj, de små barn som mina vänner fått det här året, min pappas huvudvärk var inte det farliga jag trodde, min första Mors dag och tavlan jag fick då, min 25 - årsdag, min viktnedgång på minus 25 kilo (!) som bara blev utan att jag gjorde något, när jag var med och sjöng i Jesus Christ Superstar, Sylvia på besök hos oss igen, och så mycket mer som är värt att alltid komma ihåg =)

Det jag förknippar 2008 med är det jag gläds åt varje dag, min lilla flicka som är så glad och gosig, lekfull och busig, som utvecklas så bra så bra och som skrattar och ler mest hela tiden. Finns inget bättre!

Eftersom jag ligger i sängen med bärbara så får jag ta och ha en bildkavalkad av minnen en annan dag snart =)


 

Vad gör ni imorgon?

Det blev en lite jobbig dag mot slutet då jag nu känner mig hängig och har haft huvudvärk i flera timmar (vilket jag knappt aldrig har om jag inte är sjuk), nacken och axlarna värker och nu är jag riktigt orolig över om jag ska bli sjuk. Innan M kom hem förut var det inget vidare alls, gjorde en massa saker och bar på mitt barn utan några krafter alls kvar nästan.. Kom på mig med att ha ätit så dåligt så länge nu och att jag inte ätit alls idag, så jag tinade upp en falukorv och gjorde korvnoff. När jag ätit klart och sett ett par avsnitt vbå gick jag in och lade mig i sängen med bärbara.
Jag får inte bli sjuk nu. Näst sista dagen på 2008 och imorgon ska vi ju fira nyår!

Vi ska mysa, babbla, busa och äta gott tillsammans. Anna kommer med och firar in det nya jättetoppenåret 2009 med oss. Vi ska göra oss vackra, äta plankstek och smarrig efterrätt. Lite gott vin är inhandlat kvällen till ära. Och så ska vi spela "present-spelet". Det är som julklappsspelet fast med 4 små billiga presenter var. Så kul!

Jennie vet vad som är i mina inslagningar, vi shoppade dem igår hon och jag....Vad ska ni hitta på imorgon, nyårsafton?


Kökslampa?

Godmorgon!

Oj, vad skönt det har varit att sova. Inatt vaknade Jen vid tre-tiden och ville ha lite flaska så Marcus gick upp och gjorde henne nöjd. Och mig med. Jag blev så himla glad att få ligga kvar, jag var ju knappt vid medvetande så det hade varit hemskt hemskt. Inatt sov hon bra lillan. Och det blev ingen repris av igår natt då hon vid ett-tiden plötsligt satt upp i sängen och lekte glad som en sol och ville inte sova!

Jag städade klart i badrummet och köket igår, rent och fint - så nu mår jag bra där =) Så nu är det bara resten kvar för den här veckan... Det blir klart idag, med start när jag vaknat till liv ordentligt.

Efter att ha skakat de näst intill tomma kattsandspåsarna som om de vore skallror (de står i hallen för att de ska slängas) så sitter nu Jennie på lekfilten och kastar undan alla saker hon inte är sugen på att leka med. Hon ser uttråkad ut och jag ska gå till henne. Strax blöjbyte och sedan hallongröt =)
Hon är minsann inte lika onyttig som jag! Skulle smälla av om hon började dagen med en energidryck. Kanske man skulle ta och vara ett bra föredöme då?

(Äsch, Miss Li kan hon - nu sitter Jennie och dansar och ler istället =))

Jag har tänkt att berätta om filmen I am Sam idag så ni som ville veta vad den handlar om, det kommer! =)Jo, det var en sak till: Marcus vill att ni ska hjälpa oss med tips på snygga kökslampor! Och det var faktiskt en jättebra idé. Tipsa mig här snälla och länka hemskt gärna om ni hittar på nätet!


Hand- och fotavtryck

Jag och Jen har varit på Sågträffens Öppna Förskola och gjort julklappar till familjen. Men detta blev vårat egna resultat, den första tavlan vi  gjorde och den gjordes på en träff med Föräldragruppen för några månader sedan. Det blir så fint så och bara jag fixat bort den där lilla fläcken bredvid foten så är jag helnöjd! Skräcken är att den ska ramla ner från väggen!


När prylar är minnen...

På tal om saker man fäster sig vid så råkade jag nyss ha sönder den här, säkert enligt många, hemska kökslampan. Så nu måste vi snart köpa en ny. Skärmen gick ändå sönder så nu är det dags att slita sig från den.
Jag har ett flertal saker, platser, låtar o.s.v. som betyder en massa för mig... en massa minnen. Så till och med den här gamla lampan, som hängde i köket under min barndom tiden innan allt jobbigt började, betyder massor för mig. Jag har vägrat skilja mig ifrån den så den har hängt med sedan jag flyttade hemifrån år 2000.
Nu är det inte lång tid kvar tills vi kommer byta ut den. Men det går säkert bra ;) Jag kommer nog minnas farfars trolleritrick och köket i villan i Åby ändå...
Har ni några tokiga minnen i form av föremål sparade?


Men jag är nöjd numera, jag kastar väldigt mycket. Kommer säkert ångra mig när jag är gammal och grå...

I am Sam

Jag är så sugen på att se min film I am Sam. Jag älskar den filmen, den är så fin. Hade den bara som en liten skiva i sådant pappfodral och jag lånade ut den men fick inte tillbaka den tyvärr. Jag hittade framsidan och fodralet jag skrivit ut och fixat som jag tänkte sätta in den riktiga dvd:n i, så blev lite småledsen när jag tänkte på att jag inte har själva filmen kvar. En del saker blir man så fäst vid. Men jag ska köpa den igen någon gång.

Ni som inte sett filmen.. se den!


Hon dansar till det mesta!

Tänk er GRÖT MED HALLONSMAK! Javisst, det låter helt fantastiskt gott och nyttigt och som om man inte skulle få nog någonsin av den gröten. Så nu har Jennie varit och shoppat fullkornsgröt med bl.a. hallonsmak, vi får se vad hon tycker imorgon när hon äter nya gröten ;)

Vi var ute på en promenad förut jag och lillhjärtat. Hon upptäckte fåglar som kom ett gäng högt uppe i luften och lät en del, vad spännande! Jennie älskar musik, saker som låter, toner.. ja allt sånt! Och hon brukar ju som känt "dansa" i takt till allt sådant. Vad jag inte visste innan vår promenad var att hon även kan dansa till gnissel! Jag höll in bromsen på vagnen några gånger i en backe och hon dansade varje gång, knasfia.
För jag har väl nämnt att hon dansar till dammsugarljudet..... ;)

 

Bara vanligt vatten

   


Gårdagens vattenlek.. Vi tänkte att hon behövde lite mer vatten om hon nu var på väg att bli sjuk (vilket inte har visat sig alls idag så det var nog inget!), men det var roligare att leka med vattnet. Ja, varför inte? Klart att man ska ha kul!

Solen lyser...

Märkte inte att M gick upp imorse, inte att han åkte hemifrån heller, så när jag vaknade av att Jennie gjorde sig hörd i babyvakten trodde jag att M låg bredvid. Konstigt att han var borta då. Nu har han ju varit julledig ett tag med så vi är rätt vana vid att ha karln at home. Men så är det inte längre och nu är det "bara" vi igen, och som vi ska roa oss!
Fast just nu sover Jen och jag skulle vilja göra detsamma, men då blir det nog en mycket sen kväll och så samma visa imorgon. Alltså en icke-fungerande cirkel egentligen så jag får allt ta och hålla mig vaken.
Har börjat städa i köket, men jag tror jag tar badrummet nu istället så att jag får bort tvätten och får upp dynan på skötbordet igen, ett extremt rent skötbord då förstås ;)
Marcus satte den nya tv:n på tv-bänken UTAN att torka av bänken först från damm, hur i hela friden klarar man av att göra något sådant? =) Läskigt värre tycker jag!

Här är Marcus i sina långkallingar han fick i present av sin mor och far. Jag vet inte, men jag tycker de ser rätt osnygga ut haha! Dock finare än de förra trasiga utan resår i midjan och det kvittar ju vad för långkalsonger man har eftersom de inte syns och det  ändå inte finns några snygga sådana.
Så nu kan han ta med oss högt upp i Norrland och åka släde, göra snögubbar, skrina på isen och rulla runt i snön! Det skulle vara supermys.

Solen skiner, kallt ute men så där friskt kallt.. vinterkyla. Det blir en promenad för vår del när den där lilla söta vaknar...


Mitt rosa hjärtaKvällen

Uppdatering:

Nej, filmen var inte direkt något att ha, enligt oss (kanske något fel på oss? ;)), trots att den blivit oskarsnominerad. Och jag hatar när filmer slutar kasst, så är det bara.

Pizzan var god de första tuggorna, men smakade som vanlig äcklig fettig hemsk pizza som det alltid smakat så jag fortsätter hålla mitt löfte om 1 pizza om året, högst.

Förövrigt var det en mysig kväll i soffan, ändå, och så spelade vi lite Rayman trots diverse muskelskador var i armarna. Inte illa kanske, men en väldig träningsvärk i armarna sedan vi spelade samma spel igår.
Nu är det nog nattinatti. Sov så gott!

Årets pizza!Årets pizza kommer ätas ikväll. Jag är extremt sugen på det och jag har ju inte ätit det på ca ett år så det får gå trots att jag ser det som världens mest hemska (mest onyttiga) mat. Det ska bli riktigt gott och jag ska verkligen njuta hihi.

Det blir en Quattro och till det filmen "No Country for Old Men". Jag vet inte alls om den är bra men vi får se då =)

Ha en mysig kväll.

Bara lite babbel

Idag känns det rätt råkigt, själva dagen speciellt men även annat. Tror att Jennie är (eller  börjar känna sig) sjuk, hon äter inte mycket alls och nu har hon sovit länge, så länge brukar det inte bli. Hon är gnällig och smårosig om kinderna men i övrigt ganska blek. Marcus har varit lite småsjuk i några dagar nu så det vore ju inte helt konstigt om även lillan känner av det. Hemma är det så dammigt och jag hatar damm. Förstår inte hur det kan bli så mycket damm på bara några timmar! Skulle verkligen behöva städhjälp en gång i veckan, utaöver det som jag gör jämt - då skulle det kännas mer fräscht här (läs: fritt från damm) och det vore skönt. Jag är trött och saker-o-ting gör mig deppig idag. Jag ville gå på rean med Marcus och se om vi kunde fynda lite kläder till oss båda, nu när vi har checkar också oså, men vi ville inte ta med Jen ut i hetstrafiken och människoträngseln i galleriorna. Där hade man önskat att man haft en barnvakt i ett par timmar faktiskt, men nu är inte fallet så och vi blev hemma. Lika bra nu då eftersom lillan inte verkar må helt bra.

Nu dricker jag kaffe, har precis lassat in min andra maskin tvätt i maskinen och funderar på i vilken ände av detta virrvarr jag ska börja städa. Har tänkt att göra rent alla Jennies leksaker idag så jag kan ju börja med det kanske.

Jag undrar vad ni alla har för er idag?

En instängd kamera..

Älskar mitt kamerafodral jag fick av herr Tomte i strumpan. Eller visst ja, inte riktigt detta för jag bytte ut det mot det här röda men förutom färgen och storleken så var det likadant. Nu kommer min kamera vara hel och fin och inte nudda nycklar, mobil, smink och annat i handväskan mera ;)


Nenne bus igen

Godmorgon! Jennie är den mest pigga jag känner till, och jag är nog bland de mest trötta.. men det är bara att pallra sig upp från den varma underbara sängen. Att mötas av ett stort léende sedan gör det såklart värt det.
Nu ska jag och Jennie äta gröt slash dricka kaffe medan pappa M fortsätter att sova ett tag till. Funderas på shopping idag, fortsätter fundera..

Några bilder från vårt klossbygge kan jag lägga ut. Sedan ska jag ta en massa nya bilder.

Alltid bus som gäller här hemma. Det är kul tycker vi, så det så! Jag gillade faktiskt också klossarna som Jen fick i julklapp och hon älskar när vi leker tillsammans förstås. Jag bygger i smyg, och så fort hon får syn på tornen så ska de såklart rivas och fort går det, plötsligt ligger alla klossarna utspridda på golvet.
Vi vill ha ett par påsar klossar till! Hihi.

   

Rayman på tunn-tv ;p

Vi är så lyckliga över vår tv, visste nog inte att man kunde vara så sprallig och glad över en PRYL. =) Har visserligen velat ha en platt-tv i flera år men med tanke på vår nuvarande ekonomi hade det inte gått (utan dessa julklappsbidrag vill säga) och på den tiden när vi kunde ha sparat och köpt en så var de så dyra, vi så dåliga på att spara och så resonerade vi som så att vi hade en fungerande tv som faktiskt skulle få lov att tuppa av innan vi inhandlar någon ny. Och så fick det minsann bli. Hade dock räknat med att vår tjock-tv (som var mycket bra så länge den varade) skulle hålla mer än i fem år! Vi hade inte ens haft den i fem år tror jag bestämt.
Iallafall, detta känns lyxigt och det känns väldigt konstigt att ha kunnat köpa den här!

Ikväll har vi spelat Rayman som Marcus fick i födelsedagspresent av sin bror Robban och hans Camilla. Det var riktigt kul faktiskt och vi kommer nog ha ont i armarna och handlederna imorgon gissar jag på ;)
Vi har även båda två tagit del av hans 29-årspresent från min pappa o Cat, som bestod av detta:

 

Sista firandet

Igår firade vi jul hos min pappa och Catarina ute i Loddbynäset. Där var det mysigt värre och den mest mumsigaste julmaten. Jennie fick pengar och leksaker, och det uppskattades mycket som vanligt. Pengarna kanske hon inte bryr sig så mycket om i nuet men i framtiden så.. =)
Dock var hon ganska trött och gnällig en stor del av tiden igår men så kan det ju vara ibland. Vi är faktiskt väldigt bortskämda med en vanligtvis extremt glad unge så..
Vi var jag, Marcus, Jennie, pappa, Catarina, Ingrid (Cats mamma) och min farmor Ingrid. Det var kul att träffa Catarinas mamma också, det sker inte för ofta om man säger.
Nu har vi firat jul färdigt och jag ska inte blogga julfirande mera ;) Hejhopp!

   
  

Ingen skillnad va? ;)

ÄNTLIGEN! Vi har en tv! Till julafton fixade vi den lilla sovrumsteven till vardagsrummet, så pluttigt.. men vad gör man.. Man får ta det man har och det var ju iallafall en tv!
Vi fick en del pengar båda två i julklapp och det lade vi ihop till typ halva tv:n vi köpte idag och resten fick vi ta ut från framtidskontot så nu är det inte mycket där inte och vi kan inte ta ut därifrån igen på länge - men vi planerar inte heller att jag ska ta körkort just nu så ;p Till Marcus stora besvikelse.

Vi köpte en 42"  LG LCD-tv och så himla glada för den! Hoppas den lever riktigt länge!

Sovrumstv:n


Vardagsrummets nya hjärta:

Julbilder från Linköping...

Lilla J kelar med sin julklappsgris som kan sjunga (som för övrigt gör oss vuxna glada med). Här på väg mot julfirandet i Linköping hos sin farmor och farfar. Vi kom dit som små tomtar alla tre.


Linköpings-granen stod så grön och grann i stugan (i plast den med).


Men vad är detta egentligen??
En ROSA gunghäst gömde sig i klappen Den finaste mamma sett!


Några av gästerna i Linköping. Och alla ville de titta på Jennies klappöppning förstås.
Sylvia är Nennes nya kära vän, så vi tycker inte att hon ska åka tillbaka till Nya Zealand.Marcus ser lite ond ut som tomte va? Fast jag lovar, han är rätt snäll!
Det var mysigt hos svärföräldrarna och vi åt risgrynsgröt där då på julaftonskvällen. Vi spelade ett julklappsspel som jag vill spela igen NU helst, det var jättekul och visst vill man ha det mer hetsigt nästa gång haha!
Sylvias mamma Diane är ju med här nu och hon verkar jättego och så trevlig så. Jag har bara så jävla svårt att öpnna munnen när jag måste prata på engelska, är urkass på engelska.. det är därför. Så jag kände mig inte så vidare värst trevlig alls.

Julesprall!
Kontakt = buskul!

Och så blev det svart och allt hade slocknat. Den lilla var på en av sina vanliga upptäckarfärder genom hemmet. Fort gick det. Hon hade fått syn på kontakten som gick in i väggen precis där mamma satt och försökte få iväg ett kort blogginlägg. Snabbt som attan for den lilla handen upp mot väggen, men mamma såg i ögonvrån att bus var på gång och sa högt NEJ så hon drog ner sin hand igen. Men varför inte försöka igen, fast denna gången kanske ännu snabbare om möjligt? Ja, det var möjligt. Allt blev tyst. Den lilla tänker: Det här var ju skoj, vad ska jag hitta på nu?


Julafton hemma först...

Det var mycket skoj skoj att få ha ansvaret för vår julafton i år och det blev väldigt lyckat, mysigt och uppskattat.
Jag tycker ju att det är otroligt kul att hitta på saker, ordna tillställningar och sådär. Dessutom höjs ju det av att jag alltid får höra hur mycket alla har tyckt om det och hur roligt de har haft. Kanske borde jag bli bättre på att kunna koppla av själv också vid sådana tillfällen, men den här gången kunde jag det och hade jättetrevligt med den lilla familjen på min sida som är. God mat blev det, och god fika förstås. Jag såg inte mycket av den annars obligatoriska Kalla Fjanka och co (jag gillar Tomteverkstan, Tjuren Ferdinand och när Musse och gänget åker på campingsemester), men kände inte för det direkt så jag kunde lika gärna strunta i det kände jag.
Jennie fick några julklappar och det var det mest roliga under hela dagen, tyckte även vi vuxna alltså, och vi satt som fastklistrade omkring henne och tittade lyckligt på öppningen av hennes första juls klappar (eller hur man ska uttrycka det hhm ;)).

  
  

Fint på min mor och hennes livskamrat:   
    
  

Snacka rea-hets!Herre Jesus vad folk det var på stan idag! Aja, nog fattade jag väl att det skulle vara näst intill proppfullt men inte helt totalt proppfullt! Tur som sjutton att jag inte hade med mig barn + barnvagn idag för det hade då varit stört omöjligt att ta sig in i butikerna, det är sant. Lyckades iallafall ta mig in på Gina för att plocka åt mig ett par alldeles för stora rosa jättefina spetstrosor (ja visst ja medium är inte min storlek *skyller på hetsen*!), ett sött linne med spets i uringningen, nice nice. Där stod jag med dessa mellandagsrea-plagg som alla andra, och försökte lista ut vad som var kö och inte. Det fanns inte en fläck ledig att ta sig fram på heller så man fick verkligen göra sig liten. Tack och lov gick det undan till kassan ändå och jag fick det mycket stora ärendet gjort - att lämna tillbaka mina nyinköpta lackleggings som gick sönder efter några få timmar med dem på här hemma. Trist men så var det med dem och det är bara att kika vidare efter liknande i BRA kvalité. Tipsa mig gärna!


Julaftonens familjemys

Vår julaftonsmorgon var som vanligt jättemysig, men den stora skillnaden var att vi mest njöt av att det var Jennies dag. Det var så härligt att vakna upp till julafton och veta att vi numera har barn som troligen kommer älska detta =) Jennie (och jag som ni kanske redan läst) fick julstrumpa och det var ju annorlunda och skoj.
Jennie åt sin gröt och vi drack kaffe innan vi satte oss vid granen för att mysa med våra julklappar till varandra.
Julmusik och tända ljus höjde förstås stämningen som alltid.

Utanför köksfönstret denna dag. Lite vitt på backen men inte mer inte..,ingen snö i luften, ingen sol men vi börjar bli vana och det var härligt ändå allting.


Vår julgran (ännu av plast) stod så vacker kvällen innan, och här innan vi lagt under klapparna. Jennie reagerade knappt på att det plötsligt stod ett träd inomhus, jag trodde att hon skulle bli chockad!


Men hon gillade julgranskulorna.....


Ett paket roliga klossar från Brio fick hon av oss, bla.


Marcus gillar också paket, och han fick bara mjuka..! =0


Kissarna tyckte med att det var spännande, som alltid.


Här har Minus fått en julklapp...


Jag och Jennie hjälps åt att öppna mitt stora paket...


...och i det gömde sig en helt underbar tavla. Jag vill ha hela serien!
Fick också en extremt välbehövligt plattång och den är superbra, och ROSA.
Skumtomtar dagen till ära också fanns med bland klapparna =)

  

Follow the star on Christmas day

Varför firar man egenligen julafton på just julafton? Eller alltså, varför firar man jul den 24 december istället för att fira den 25 december,  på juldagen, så som man gör i många andra länder...?
Vår extremt djupa diskus vid matbordet nyss till den goda gröten och skinksmörgåsen ;P
Vi kom iallafall fram till att vi också borde fira Jul på juldagen (vi ska inte det förstås men man borde..) och så borde alla människor gå jättejättejättelångt och följa stjärnorna, kom Marcus på. Och gå tre-och-tre. Vad sägs? =)

Sylvia och Diane (Sylvias mamma) som är från Nya Zealand firar egentligen på Juldagen vad jag har förstått, så det blev nog en knasig jul för dem för idag var alla trötta och vi gjorde ingenting på hela dagen haha. De gick iofs på bio senare men jag vet inte, det kan man ju göra när som helst!
Jag ska nog ta efter dem vad gäller efterrätter också. Så nästa år blir det bara lite julmat och en massa olika efterrätter, stora och små. Inte för att jag är så förtjust i sådant men det ser gott och skoj ut och höjer verkligen kalaset till topp.

Julaftonsmorgon med strumpor!

Japp! I och med vår lilla trollunges ankomst till stora världen så har vi ju nu infört JULSTRUMPA. Hon blev mycket glad för sina vatten-djur som tomten hade lämnat. Efter Jennies julstrumpeöverraskning undrade Marcus om inte JAG med hade varit snäll i år? Mjo, det har jag ju förstås tänkte jag och inte mer. "Ibland måste man titta lite extra" var nästa kommentar. började jag undra en hel del och traskade in i sovrummet där Bus-Marcus, hrrm Tomten menar jag, hade smygit dit en socka med ett paket i :D Jösses vad glad jag blev! Det var min första julstrumpa någonsin hihi. Inuti var det ett jättefint kamerafodral. Tomten vet allt vad man behöver! Fast jag förstår att det inte alltid kan vara så lätt att hålla reda på mått och storlekar osv för tomten som har så många klappar att hålla koll på. Ja, så han får nog lämna tillbaka den på MediaMarkt för den var för liten tyvärr =( Men jag var superglad ändå, vilken surprice!

Jag ska skriva mer om vår jul sedan, men nu är risgrynsgröten på spisen och vi ska smaska i oss lite.

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt god jul och önskar er en god fortsättning på det här året. Och ta det nu lugnt alla partyglada ikväll ;D


   
 
 

Dan före dan...

Herregud vi är nästan klara! Med julstöket! Jag kan inte förstå att jag blivit så himla bra på att ha framförhållning och jag är proffs på att planera =) Kan ha något att göra med mina listor som jag älskar att skriva, vad vet jag ;)
Men ofta skriver jag inte listorna pga tidsbrist och då blir det kaos i huvudet på mig eftersom jag ständigt har hand om(och nästan ansvar om) tre personers liv haha! Nej då, men det känns så ibland.

Jag menar vem är det som håller koll på (läs: försöker hålla koll på) alla våra vänners födelsedagar och andra saker, våra tre familjers födelsedagar och andra saker, när det behövs städas, tvättas (och vem gör det? ;) ), när det är dags för bvc-kollar, läkarbesök, matinköp.. ja och så vidare. Men jag tar även på mig en hel del automatiskt så jag får nog skylla mig själv! Det är svårt att sluta göra saker med eller dra ner på sina egna krav.
Men i år ska vi nog faktiskt ha ett nyårslöfte (för första gången) och det är att vi ska försöka ordna till allt och vårt liv så att vi kan komma hem och koppla av, och så att vi helt enkelt kan njuta av livet och inte bara syssla med alla måsten precis hela tiden. Livet ska väl vara roligt med!?

Det var ju inte detta jag tänkte skriva om men jag drar iväg sådär ibland. Det jag hade tänkt skriva om tar jag bara lite kort kort då. Vi har i stort sett städat hela dagen, handlat några saker som fattas inför imorgon och haft besök av Johan. Det var mycket trevligt! Det sistnämnda alltså. Han hade också med sig en julklapp till Jennie (se bild) som vi nu har hängt på hennes säng. Den tycker hon om mycket.

Marcus och jag har verkligen delat på ansvaret nu idag (känns toppenbra för oss båda!) och varit värsta teamet, allt har rullat som på räls även fast det tagit så lång tid. Vi hade mycket att stå i kan man säga men nu känns allt faktiskt riktigt bra!

Det blir att hänga upp en maskin tvätt till, ett par varv Kalaha och sen SOVA! För det var något speciellt imorgon har jag bestämt för mig. Just det, Jennies allra första julafton! Det känns väldigt speciellt faktiskt. Hoppas att hon kommer tycka om julen lika mycket som jag gör! Jag ska göra mitt bästa =)


Visst är det saker som är förjävliga mitt i allt men man får välja att ha det bra framför det sämre alternativet. Jag har blivit bra på att stänga av (eller som jag borde erkänna - trycka in det långt långt långt in för att hoppas att det ska stanna där). Så har jag alltid fungerat, och jag vet att det inte är bra men för tillfället är det det bästa jag kan komma på för att orka leva med vissa saker.


Långkalsonger - One size

Jag måste lägga ut de här bilderna, och jag hoppas att tomten kommer ändå imorgon! ;P
Pappa Marcus ska ut med Liten och hon sitter redo i vagnen (han klär sig fort!), men ser rätt besvärad ut.
Kan det bero på pappas vidriga långkallingar? Jag förstår henne helt och fullt.
Vår lilla sessa

Tavlan hänger vid hennes säng och gör sig mycket bra där =)


Grattis!

En massa megastora bamsekramar på födelsedagen vill jag blogga iväg till min vän Christina, hoppas du får en jättebra dag!


Fullspäckad dag igen

Det gick mycket bra på stan idag, mot förväntan om man säger så. Det började dock inte värst roligt när vi åkte runt jättelänge i parkeringshuset för att få en parkering, tillslut knyckte vi en fort som attan när en tant skulle åka ut. Från lite sådär lagom glada (eller nåt!) till att bli på bra humör inne i varuhusen. Vi fann det vi ville direkt och trots alla dessa julshoppinggalna männsikor så klarade vi oss helskinnade därifrån sedan. Det är sant.
Jennie och en farbror busade en massa och han gick sedan fram till Jennie med sin fru och visade "sin kompis", gulligt!
Hon är så lugn och snäll när man är iväg, ja annars med oftast, hon liksom finner sig i det mesta trots stök och röra och en del stress. Vi försöker förstås göra så att hon inte ska känna av så mycket stress men vi kan tyvärr inte ändra på alla stressande människor överallt =) Det räcker med att jag själv har fått lugna mig en hel del ;) Och jag jobbar ännu på det...

Vi fikade på Lindahls och Nenne åt lunch. Sedan for vi iväg till mormor där Marcus släppte av oss och där var vi ett tag och myste och pratade en massa medan Marcus var iväg på hemligt uppdrag.
Den dumma Annan som vi skulle träffat hade gått och blivit sjuk! Rätt åt henne ;D Nej usch, jag hoppas verkligen att hon kryar på sig nu snarast, det är ju jul och allt! Hur som helst så vågade jag inte riskera att vi skulle bli sjuka. Marcus var iallafall dit själv och bara lämnade bordet hennes och stack därifrån, snabbt som blixten!


Kvällen har bestått av mat, tvätt, julklappsinslagning (de sista) och en del plock hemma. En julskinka har blivit "gjord" med och provsmakad förstås! Mums så god den är!
 Här är mina krukor i form av mina favorittomtar "tomtar-som-inte-ser" som jag säger =) Den svarta fick jag av Linn förra året med en blomma i, nu agerar den ljusstake. Den röda tomten med blomma fick vi av mamma och Christer igår =)
Nu ska jag sussa för att gå upp tidigt till en dag med väldigt mycket att göra, som vanligt i och för sig hehe..
Vi ska städa och greja hemma, sätta upp och klä granen (myyys!) och förbereda allt inför julafton och packa det som sedan efter julaftonen ska med oss till Britt och Johnny.
Imorgon kommer också Johan plutt förbi och fikar. Han hade varit så himla söt och fixat en julklapp till Jennie som han vill lämna! Hur fint är inte det!? =)

Godnatt gott folk!

En säng med mjuka kuddar

Ögonen vill bara blunda, så trött så trött. Tänker mig en mjuk kudde (eller två) i sängen med filtar och duntäcken. Sova, läsa, se avsnitt av One tree hill och förstås gosa med Jennie. Men förutom att det inte blir så och att ögonen och huden i ansiktet är för trött för att sminkas så är det en bra dag. För det första så skiner ju SOLEN, det är härligt! För det andra ska jag umgås med min lilla familj på stan (fixa klart det sista med klappar och mat) och för det tredje ska jag umgås med Anna en stund idag. Det blir nog att mysa med henne och Jen hemma hos henne ett tag. Marcus vill vara i fred från oss en stund idag, han ska på hemligt uppdrag..höhö!

Nu är det att göra sig klar fort som gäller och så beger vi oss iväg.

Ha en toppendag alla!

Klippa o klistra

Vi har haft en del besök idag, alltid trevligt! Fikat och fikat dock, vilket Thiniz-kroppar inte uppskattar när det blir mer än tillräckligt. Bakade ju muffins igår med jordgubbssmak på och kokostoppar, idag slängde jag ihop en "fredagskaka" med (kardemummakaka som kallades för fredagskaka på en förskola jag praktiserade på :)). Jag åt ett par kokostoppar och drack ett par koppar kaffe och är uppsvälld som en ballong eller som en Thiniz gravid  i vecka 13 nåt sånt där (minns inte hur stor jag var då?) =P.
Jaja, jag vet inte vad det är med min mage faktiskt - den har varit som när jag har "mjölkmage" i några dagar nu och det är inget vidare kul eller skönt alls kan jag säga!

Besöket idag då bestod av min mamma och Christer som ville fira Marcus litegranna och så även Robert och Camilla likaså. Det var mycket skoj att de kom förbi tycker vi!
Macke fick ett par presenter med. En presentcheck på Jack&Jones (great!) och ett Wii-spel: Rayman (som vi ville ha dessutom.. tyvärr fungerar ju inte vår tv så det blir inget spelande på jag vet inte hur länge :( )
Marcus hjälpte Christer med datorn med och Jennie stortrivdes med all uppmärksamhet från oss andra, vad annars!?

Nu har jag och Marcus suttit ett bra tag och hjälpts åt med julkorten som ska läggas på lådan imorgon, bättre sent än aldrig, visst! Han har klippt och skrivit adresser och jag har klistrat och skrivit. Nice teamwork honey!

Barnet är vaket ännu, helt otroligt! Hon har varit supertrött i flera timmar men nu hör jag henne där inne i sängen igen.


Vi såg en film förut jag och hjärtat och båda var jätteledsna, så jävla sorglig! Ska berätta sedan.

Min mascara en stund efter filmen... Fy så hemskt det var! Eftersom den är "verklig" med.

 

Bus i vårt hus...
Julkort


Julkorten jag har gjort ser olika ut men här är det första jag gjorde. Framsidan av kortet.
Tänk om alla gjorde sina julkort själva, vad många olika kort det skulle finnas då =) För att inte tala om inspirationskällor!På god väg..

Jaha ni.. Jo, jag mår bättre iallafall och tack för era omtänksamma kommentarer. Jag försätter mig själv i stressiga situationer ofta och jag kan inte hantera stress längre. Vill då bara lägga mig ner och strunta i allt när det blir sådär som förut. Jag är också mycket bra på att stressa upp mig själv inombords fast det kanske inte alltid behövs.
Marcus och Jennie tog en promenad förut och jag löste mitt anfall-inuti-mig-själv med att först ta det jävligt lugnt och sedan började jag sakta men säkert att få ordning på julklapparna och det blev roligare och roligare.

När de kom hem igen gjorde älsklingen fläskpannkaka, Jennie busade och jag fortsatte att slå in klappar. Efter maten sedan har vi hjälpts åt med det mesta, skönt! Jag har bakat inför imorgon då vi får lite fika-besök och så har vi rett ut en del kluriga saker med julklappar och annat som behövdes. Det var proppfullt i mitt huvud, och där får det plats mycket ska ni veta, varav säkerligen hälften av sakerna är problem haha så det behövdes raderas lite som man kan förstå.

Vi har även plockat och fixat hemma och hjälpts åt med julkorten. De är inte klara men på god väg!

Så nu känns allt helt enkelt mycket bättre, även om det är massor kvar att fixa med...Ledsen och stressad

Så, nu är det hemskt nära till att jag bryter ihop helt. Jag hinner ingenting, julklappsköret som ska vara roligt är ett enda virrvarr bara för att jag alltid måste känna att jag gör allt själv. Jennie har ont (troligtvis).. det är gnäll hela tiden om man inte bär henne och jag lider med henne och min rygg gör att jag inte orkar bära.
Hittar inte listan med maten som är kvar att handlas inför jul, måste ha den för att lätt ha koll på vad jag har och vad jag ska fixa. Vet dessutom inte vad jag ska göra för efterrätt på julafton. Fikat jag fixat känns inte helt kul, hade velat göra något mer extra liksom. 
Just nu känns allting skitjobbigt och jag vill bara strunta i precis allt - stanna hemma och krypa ner i sängen över julen. Det får jag med ångest över eftersom jag vill känna att detta är kul som jag brukar och för att Jennies första jul ska bli mest mest mest mest mest bra.
Nu vill jag bara gråta och önska att julkorten hade blivit gjorda på pysseldagen och ivägskickade. Ja, inte ens dem kommer skickas iväg snarast och inte ens ifall jag skulle få iväg dem snarast skulle de komma innan jul troligtvis.
Jag måste städa hur mycket som helst och det tar otäckt lång tid att få till det riktigt rent och fint som jag vill ha det. Jag behöver tvätta, laga mat och klä granen och fixa julskinkan.
Jag klarar inte av stress, och måste ta det lugnt men när hinner man ta det lugnt!? Önskar att jag hade ett hundratal släktingar (har typ inga nästan) eller vänner som bara älskade att ta hand om oss och hjälpa till så jag slapp må såhär. Önskar att jag fick den energin serverad av några för då skulle jag också orka hjälpa till tillbaka, vilket bara är kul.

Den fredagen..

 Marcus knäppte ett par pics på mig på stan igår..  Jag undrar om den där guuuben står o glor på min lyxiga stil i rulltrappan?

Vi fick gjort en del på stan igår, och förstås en hel del inte gjort. Hade önskat att allt sånt skulle vara klart men hur lätt är det egentligen att gå runt bland alla dessa julshoppinggalna människor i jättevarma affärer utan någon som helst aning om vad man ska köpa till någon? Nej, det var varken lätt eller kul igår faktiskt. Men jag klippte ju håret iallafall och det är mycket värt. Åkte ut till Ingelsta med, gick in på Maxi och där hittade vi ytterligare en julklapp till Jennie på leksaksavdelningen, kul kul! Efter lite traskande runt där och två blöjbyten på en vidrig allmän toalett med ett hemskt äckligt skötbord (tacka vet jag engångsunderlägg..puuuuh!) så var vi extremt trötta på skiten och drog iväg för att köpa Thaimat.

Sedan hade vi en mycket trevlig kväll tillsammans jag och Marcus och lillan sov bra efter dagens snurrigheter.
Vi åt så god mat så, såg en film i sovrummet och spelade en hel del Kalaha, det är så roligt det!

Sedan var vi så jättetrötta och somnade nog bums när vi släckt lampan. Jag fick sova till 12-tiden idag, ja ni läste rätt! =)
Visst känner jag mig rätt seg och förstörd efter att ha sovit så länge men i längden ger det mig massor när jag alltid är så trött. Jag var bara med under Nennes gröt-ätande hehe för det behövdes två personer till det idag tyckte Marcus. Hon var arg och ledsen men ville äta så det var lite struligt. Men sen gick det ner och mumsigt var det verkade hon tycka.

Imorgon är det min tur att inte-sova hihi. Då är det jag och Jen på stora äventyr igen. Busungen!


Kalaha


Äntligen!

ÄNTLIGEN! Äntligen har jag varit hos frisören. Det var hemskt längesedan som ni ju sett, hmm.. ;D Men nu så! Nu har jag också en "egen" frisör som jag tänker återkomma till med jämna mellanrum för hon var jättebra, förstod "vem jag är" och härlig att prata med. Personlig på något vis. Kanonbra känns det faktiskt! Blev jättenöjd, och eftersom mitt hår var hemskt, enligt mig, så förstår jag inte ens hur hon lyckades haha. Det var ju jätteslitet och jag ville ändå ha kvar lite längd. Klippa upp det och busa till det är de rätta orden för mig. Men nu har jag funderat på att platta det ibland. Hon gjorde det på mig och det blev fint =) Jag som alltid haft stort och rufsrufs =D
Klippoteket på Linden blev det!

http://www.klippoteket-norrkoping.se/anna.html

Grattis Marcus på din dag!

Mest massa många jättestora gosiga GRATTISKRAMAR till min älskade sambo, käre fästman och bästa vän som idag den 19 december 2008 fyller 29 år UNG (= Viktigt!).

Vi har haft en mysig morgon med en högst obligatorisk födelsedagsfrukost på sängen, härligt! Lilla gumman vår var lycklig över sina kex och efter det tränade hon en massa konster i sängen. Bland annat fick jag för första gången se henne ställa sig upp mot sängkanten, himmel vad skoj det är varje gång något nytt händer hihi! =)

Endast en liten fjuttig present fick Marcus/pappa i år. Nej då, den är inte så fjuttig faktiskt.. "väckarlampan" =)
Spänningen var total när vi provade den på hans nattduksbord.
Det ska tydligen vara ett skönt och mer naturligt uppvaknande om mornarna med en sådan Wake-up-light. Det är som om solen går upp och man vaknar sakta till det och ljudet man har valt. Till exempel fågelkvitter =)
Det står också att man ska vakna utvilad. Det har jag rätt svårt att tro på att man kan numera dock.. Men annars är den nog mycket bra lampan. Vi får väl se =)

Jag och Jennie bjuder även födelsedags"barnet" på en god middag senare idag. Thai thai thai blir det!

Det blir att åka till stan och antagligen Ingelsta med idag. Vi har nämligen inte brytt oss ett skit om julklapparna i år så vi har några få att införskaffa, till julen här hemma och julen i Linköping. Hos min pappa har vi valt att inte ge varandra klappar. Det blir julklappslek hos svärföräldrarna så där har vi bara ett varsitt paket att handla istället för hundra tusen som annars ;) Fast det är jätteroligt att shoppa julklappar tycker jag, när man har pengar...

Om tomten tycker att jag varit tillräckligt snäll iår så hoppas jag verkligen att han bryr sig om min julklappsönskan, för annars blir det aldrig av... jag känner mig själv rätt bra nämligen.
Men jag är nöjd med pussar och kramar och en mysig jul. Klappar gör inte min jul.Anna-mys igårkväll

Anna kom hit igår också, mysigt! Vi bubblade en hel del som vanligt och så kom vi på att vin är mums så det blev ett glas rött med, som sagt mums! Hon var här i några timmar, som gick väldigt fort som det alltid gör, sedan åkte hon hem strax efter 22. Ska ses på måndag igen och jag ska till frisören då med troligtvis. Men jag har inte valt till vilken frisör =0 ??


J G M T

Idag har jag och Nenne haft finbesök av Malin och Gabriel. De hade med sig en julklapp till mig och en till Jen. Jen fick en rolig leksak, tack tack snälla =) och jag fick en reflex med hjärtan på, gulle!Sötisen Malin hade med sig pepparkakshusdelar så vi har gjort pepparkakshus idag hihi. För första gången någonsin för oss båda. Vi skrev J (Jennie) och G (Gabriel) på ena sidan på taket och på andra sidan M (Malin) och T (Thina) SÅ snyggt så eller hur!

   
  
  

Stackars barn..

Usch, morgonen började hemskt! Jag vaknade strax innan halv nio (!) av att jag hörde Jennie storgråta inifrån sitt rum. Flög upp och sprang in och förstod inte alls hur jag inte kunde ha hört! Babyvakten hade inte fungerat, batteriet var slut och behövde laddas. Men jag brukar vakna ändå. Sov tydligen jättehårt och det kändes jättehemskt att hon hade behövt gråta elefanttårar för att inte  mamma kom och hämtade henne =(
Men jag tröstade henne inne i vår säng, gosade massor och sjöng tillsammans så sedan mådde hon bättre. Efter blöjbyte och en stor portion fruktgröt mådde hon helt bra igen.
Det där har hänt en gång förut, man blir så ledsen. Önskar att hon skulle förstå att vi aldrig lämnar henne, men för en sån liten är det inte så lätt då hon inte ser oss och när ingen kommer så blir de ju rädda i de situationerna såklart.
Men nu är som sagt allt bra igen. Hon har nu sovit en stund till i sin säng och jag har duschat. Ska göra mig klar och ta ett varv till med dammsugaren. Sen ska vi få besök =)


Satt nyss och glodde lite löst på aftonbladets hemsida.
Läste en artikel där de döpt sin lilla son till Adolf Hitler! Herregud vad tänker man då? Jag tycker att det är helt fruktansvärt. Visst, tummen upp för ovanliga eller annorlunda namn men inte sjutton behöver de väl namnge sitt barn till ett namn som är högst nazist-associerat. Vidrigt!

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4021632.ab

Julkort

Glitter, papper, sax, lim, julbild och annat smått och gott.. Ja det har jag men tiden då!? Jag behöver verkligen få mina julkort gjorda nu bums! Imorgon kväll kanske jag hinner. Fast jag ska ha trevligt besök imorgon både på dagen och på kvällen. Ja, men imorgon måste de faktiskt bli gjorda ändå, så jag kan lägga dem på lådan på fredag.
Har inte tänkt att skicka ut till alla sötisar jag känner för tyvärr har vi inte råd även fast vi absolut skulle vilja! Men det blir till familjen iallafall iår. Hoppas på bättre ställt nästa år för sånt tycker jag är kul ju! Vill förstås ha mer pengar även för annat än julkortens skull ;P

Marcus arbetade i Jönköping idag så jag trodde att det skulle bli jättesent, som alltid när han är iväg och reser. Men det blev det inte så vi blev så glada så jag, Jennie, Max och Minus =)
Jennie blir glad varje dag när pappa kommer innanför dörren, det är jättekul att se.

Blev lite tacos ikväll, det är nåt sjukt gott ju så vi kunde inte låta bli när vi ändå hade tacofärs i frysen, mums mums!

Nu blir det att mysa i sängen och spela lite Kalaha ;D Ja, vad trodde ni! Det är ett superkul träspel verkligen.

Sov gott ni rara =D Ni andra med för den delen...

Kaffekompis och bvc-besök idag


Milla kom vid sjutiden imorse, härligt med kaffekompis. Sedan gjorde vi oss iordning, gick till bvc och till affären. Hem för lite lunch och bubbel innan hon var tvungen att ge sig av igen.
Imorgon åker Milla hem till Åland, inget roligt alls. Så kommer det alltid vara. Lite halvtungt efter vi setts. Tungt inombords men jag vet ju att det är skönt för henne att komma hem också så! Borta bra men hemma bäst. Jag håller med.

Jennies nya mätningar på bvc var: Vikt 8460 g och längd 72 cm. Och hennes utveckling är som den ska, så allt är bra med det lilla fröet. Busfröet.Mysbilder på oss tre tillsammans idag. En del lite småroliga dock, och Jen tyckte nog mest att vi var knasiga!


   
  

Shopping

Sova, bebis-väckarklockan talar om att det är dags att gå upp (Jennie alltså), frukost-tajm för lillan, bus och sedan sova lite till och då gör sig mamma iordning och efter dusch med sitt nya härliga smink. Det var en lycklig stund på dagen må jag säga! Inte nog med detta heller, åå nej! Jag visste minsann att det skulle bli lite shopping idag! Tjooooooho! 
Jag bara älskar mitt tradera-konto, tyvärr är det väl snart tömt men jag fortsätter ju att sälja av med en hel del jag inte använder så det blir nog shopping efter jul med. Mellandagsrean - here I come!

In med bussen till stan och Jen flörtar med många på vägen, lilla godingen.
Ryggen min var bättre idag och min vara-på-väg-att-bli-sjuk-känsla fanns inte kvar som förut, så jag tänkte att då ska jag göra som vi bestämt. Shoppa med Milla.
Köpte litegrann och bland annat ett par riktigt snygga stövletter, glad glad glad blir jag av att köpa mig kläder, skor och sådant =) Speciellt när man knappt äger något man kan eller vill ha längre.
Blev "två små" på Istanbul också förstås, och genast när vi kom till stan för jag hade inte hunnit äta något. Som ni känner till är jag inte den som prioriterar kombinationen jag + mat. Även fast jag vet att man borde det. Jag glömmer också väldigt ofta bort att äta och kommer på det när jag sedan är vrålhungrig, som idag =)

En rolig sak nyss ang tradera...

När jag kom hem mailade jag vinnaren av en auktion som gick ut 18:06 idag. Snabbt som vanligt, jag vill få det klart direkt så att affärerna går smidigt. Bara tre timmar efteråt får jag ett mail från den här personen som skriver att han budat på en auktion häromdagen och undrar om det inte är dags att betala nu (?) Och isåfall har han inte fått betalningsinformationen heller =) Lite komiskt detta tycker jag *fniss*

My new shoes....

Första julklappen ever...


...blev helt perfekt! Tyvärr kom Milla bara med snö som försvann fort, men snart kanske det blir vitt ute igen. Det tror ni väl va?! Jennies första julklapp blev en röd pulka, av Milla, som hon tycker fungerar utmärkt även inomhus. Hon har bara provat den inne än sålänge i och för sig men det var ju jättekul! Och den är jätterolig att bara leka med också hihi.

Här på bilderna är från idag hos Jennies farmor och farfar. De arbetade dock och Marcus med, men eftersom jag var lite orolig över min onda rygg så hjälpte Sylvia mig idag med lite bebis-bärande oså =) Det kändes jättebra för ryggen min behövde allt få vila! Det var visserligen inte de bästa sängarna vi sov i inatt.. Inte några sängar för folk med onda ryggar alltså! Men skönt att vi stannade där iallafall.

Även trevligt att få umgås en del med Sylvia idag. En riktig slappardag dessutom. En välbehövlig sådan.Räkta rökor

Kan meddela att en sådan här tallrik lär det bli snart igen. Tack Milla! Eventuellt med lite rostat bröd och brieost, och en hel del vitt vin. Mums! Tyvärr lär ju inte laxen komma från Åland nästa gång (för den var riktigt god!) men det blir nog bra med den som finns här. Även att den smakar fettigare.

Rökta rykor, rykta rökor, räkta röker, rökta räkor.. Men nu äntligen kan Milla säga det där svåra faktiskt ;)Lite julmys då..

Två tröttisar vill inte gå upp.


Omrörning i tomtegröten...


Milla med paparazzi-kameran


Nenne och pappa har också kul!


Pepparkaksbak... 


Julmysisar :)


Pärlplatta-tillverkning i soffan


Nästan klart, åh så fint! :)


Total koncentration.. (Det hjälpte inte!)


Samarbete verkar ge mer vackra pepparkakor än mina...

 


Bra men kort helg

Gårdagen var bra och mysig med en massa fula (men goda) pepparkakor, lussebullsfika, tomtegröt och mycket skratt!
Bilder får dyka upp senare eftersom jag inte befinner mig hemma.
I Kisa har vi varit idag och ätit gott och umgåtts med familjen. Trevligt trevligt. Hade tackat nej till det innan eftersom vi skulle ha finbesök =D Men det har vi också haft!

Idag har jag ont i ryggen och börjar bli sjuk, har feber och är jättehängig. Känns ju inget vidare att bli sjuk nu igen...

Ett mycket kort inlägg idag. Nu ska jag äta något och vila, snart sova. Godnatt!

Milla-mat och Lussekissar (?)

Milla hjärtat är här. Vi har ätit Milla-mat (loooooove it), Milla har provat en massa kläder och fått en kasse av mig (superbra att de kommer till användning och av henne!), vi har bakat lussekatter/bullar (en del blev groteska så vi skrattade en del och fotade) och Marcus har förberett inför imorgon genom att ha gjort pepparkaksdegen. Gröten görs imorgon och så hoppas vi på en superdupermysig julmysardag/luciafirande med vännerna! Godnattis!  
 
  
 
 

Sylvia är här!

Det var väldigt.. hmm vad ska man säga underbart att få se Sylvia igen! Det var fem år sedan hon var här sist och vi trodde att vi aldrig skulle få se henne igen. Idag har hon varit här och träffat Jennie som hon velat. Nu är hon här i Sverige, det är faktiskt helt otroligt att hon är här igen och det känns jättemysigt att få fira jul och allt med henne. Även hennes mamma kommer snart hit, så skoj så!

   


Längtar!

"-Jag har inte tid att prata med dig, jag måste ha alla mina armar, hejdå! "

Det var ett roligt avslut på samtalet precis måste jag säga. Hon är allt bra rolig den där Milla. Hon ska gå på båten nu och har inte lite packning med sig... Och på det har hon jobbat natt och knappt fått sova någonting idag. Jag förstår faktiskt inte hur hon klarar det. Tror jag vet nån som kommer sova gott inatt...

Jag längtar mig tokig just nu!

Längtar till helgen förövrigt också, och till Sylvia kommer hit till oss. Kanske på dagen imorgon? =)

I helgen kommer flera sötisar som jag saknat, så det ska bli kramkalas!

KokosK och mirakelbebisar

Jag fick då inte sova längre än till 06:15 tror jag klockan var.. Mat och blöjbyte och natti-natti igen tänkte jag men icke. Lillan ville verkligen upp och leka och ja då ska hon ju få det. Tänkte sen att jag skulle lägga mig om hon vill sova en stund på förmiddagen. Pratade med Milla som nu är på väg till Sverige och sedan fick jag för mig att baka något enkelt och det är ju så gott med kokos så jag gjorde kokoskakor (recept i förra inlägget för den som vill).
Efter gröt och bus ville Jen sova ett tag. Precis när hon somnat ringde papps och ville komma så vi fick kärt besök av honom ett tag. Och det var ju bättre än att sova såklart!
Vi fikade på kaffe och mina nybakade kokoskakor hihi. Lägligt!

Funderar på att lägga ut några ytterligare auktioner på tradera nu när jag kommit igång så bra. Har en hel del, men nu tänkte jag på mina mammiclothes som jag vill bli av med. Jag tänkte bara spara ett par plagg som jag verkligen tyckte om, för det kan ju behövas om jag ska bli tjock och fet igen som spådomen sagt. Flicka, flicka, pojke var det ja! Så jag slipper nog inte undan graviditet och förlossning igen, och igen. Men barn vill jag ha =)

Barn är mirakel.


Kokoskakor

Kokoskakor (ca 35 st)

Du behöver:

50 g Margarin/smör
2 Ägg
1,5 dl socker
5-6 dl kokosflingor

Såhär då:

-Smält smöret och låt svalna
-Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan smöret och kokosflingorna
-Med hjälp av två skedar klickar du ut smeten på plåtar med bakplåtspapper
-Grädda kakorna i mitten av ugnen i 10 min, 175°
Snabba frågor...

Frågor från Millas blogg www.supermilla.blogg.se


Vilken mat äter du ofta?
Spaghetti o köttfärssås blir det ganska ofta. Tacos vid mysstunder ibland om helgerna.

Var sitter du helst när du bloggar?
Vid min dator?

När du är på kalas, är du personen som sitter ner, eller hjälper du till att duka av?
Jag är den som hjälper till!

Köper du ofta triss?
Nästan aldrig.

Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Fuerteventura och Turkiet

Vilken TV-kanal tittar du helst på?

3:an

Vilket är ditt favoritvin?
Torres, som Milla köper på båten :) Både vitt och rött.

Har du några fobier?
Spindlar


Goodnight!

Jag och Milla har nog ungefär lika tråkigt just nu. Skillnaden är att hon jobbar natt och inte får sova, och jag borde sova så jag orkar upp imorgon. Men som vanligt vill jag inte lägga mig när det är kväll.
Har suttit ett bra tag och letat nätbutiker som säljer åkpåsar. Vi har fortfarande inte köpt någon så lillan använder min gamla som inte passar så bra i vagnen.
Jag beställde ju en åkpåse men den skulle dröja 3 veckor för att den var slut, men nu när det gått ca 3 veckor nu så får jag veta att den inte kommer sys upp igen nu så jag får tillbaka pengarna istället.... Vilket innebär att jag måste hitta en ny! Och det är inte det lättaste kan jag säga!

Jennie sov ingen förmiddagslur förut idag efter borraren hade väckt henne. Men på eftermiddagen sov hon lite längre än vanligt och jag hann att tona håret. Skönt att slippa utväxten.
Efter mellis gick vi ut en sväng och fick lite frisk luft och några snöflingor på oss.  Fast just idag önskar jag mig faktiskt inte snö. Marcus ska åka till Halmstad (långt!) imorgon och tillbaka så jag vill inte att det ska vara halt.

En nyhet är att Jennie kryper (i vår säng iallafall) lite nu och inte bara gör på sitt sätt för att ta sig fram. Fast jag hoppas att hon inte slutar med det för det ser skoj och sött ut. Hon har också fått sin tredje tand nu.

Nu ska Jennies trötta mamma sova. Godnatt!

Guldlock var det ja.... Nyduschad liten Nenne.


Tomtar som inte ser...

...är bara föööör söta! Ja, här ser ni då en sådan jag nämnde en annan dag. Den här är min och den enda av de där jag äger faktiskt. Men nångång ska det bli ändring på det minsann!Sökte på "tomte" på datorn häromdagen då jag satt så länge och letade efter Jennie-bilderna till julkorten. Och jag fann några knasiga gamla bilder här då.... (Den roligaste här är min pappa!) ;)

  

Bra saker...

Flera bra saker är på G. Till exempel så...

...har Sylvia nu kommit till Sverige! Det ska bli jättekul att träffa henne igen efter flera år. Och jag vet att hon längtar efter att träffa en viss bebis så nu dröjer det nog inte länge till ;)
Sylvia var hit till oss, från Christchurch i Nya Zealand, för några år sedan och bodde hemma hos Marcus föräldrar i ett år. Hon blev som en i familjen och vi har saknat henne mycket.
Kan knappt tro att det är sant att hon kommit hit igen. Att få träffa en person igen som man trott att man aldrig mer ska få träffa, det är verkligen en overklighetskänsla över det... så det är inte säkert att jag fattar att det är hon när vi träffar henne nu första gången igen ;P
Det är helt underbart att hon tagit sig hit igen och den här gången följer även hennes mamma efter. Sylvia kommer nu från Tyskland (hon vill nog passa på att se en del nu när hon är på andra sidan jordklotet igen liksom ;)). Sedan kommer hennes mamma hit också fast direkt hemifrån. Så de ska fira jul och nyår med oss, de stannar en månad ungefär.

...kommer Milla hit snart. Hon har en natt kvar nu av hets-schemat på jobbet och sedan åker hon till Sverige. Som jag saknar henne hela tiden. Vi ska äta Milla-mat och mysa. Att hon kommer hit är LYCKA.

...närmar sig Julpysseldagen. Vi har den på Luciadagen och vad vi ska julpyssla och äta tomtegröt och dricka glögg, ujuj vad gott och skoj det ska bli! Finns det hjärterum så finns det stjärterum passar nog att säga här, för vi blir några stycken tror jag. Vi får väl se vilka som dyker upp till slut, vilka av ens tjompisar som gillar att pyssla, eller som vill testa! Bak av pepparkakor blir det förstås också! Mys mys mys, o med julmusik till.

Det låter!!!

Jag blev så irriterad nyss när det började borras någonstans i huset. Jen hade precis somnat och jag skulle precis börja tona håret mitt. Det låter ju sjukt högt när man borrar som ni troligen känner till, det är ju så att jag blir rädd själv nästan så jag förstår att lillan blir rädd. Hon började gråta i sin lilla säng där hon låg sött som en groda. Men nu är det bra.
Förhoppningsvis borrar de inte mer, men nu törs jag ju inte lägga i färgen i håret iallafall.
Knäppt att jag blev så irriterad egentligen, ja de måste ju få borra! Det behöver ju vi med ibland! Det är inte mitt i natten liksom. Känner mig som en gammal tant som gnäller i smyg på grannarna haha! Som sagt, de har all rätt att borra ;)

Lägger in några bilder på den lilla från när vi var på hennes farmors jobb i måndags =)

    


En grå måndag o tisdag

Ja, det är inget roligt väder alls, aldrig längre. Tänk om det ändå kunde komma lite snö så det blir ljusare och jag mår så mycket bättre då. Dessutom är det himla mysigt med snö och vinter. Helst när man är inomhus då ;)

Jag och Jen skulle ha åkt till Tilde idag men jag orkade inte tyvärr. Är hemskt trött hela tiden på att jag inte känner mig helt kry. Så det kändes bäst att stanna hemma faktiskt.
Dagen går rätt fort idag ändå. Nu sover lillan för andra gången idag och jag har precis hängt upp lite tvätt. Försöker orka dammtorka lite i taget för min kära sambo har lovat att dammsuga idag ;) Det är så tråkigt, och jobbigt för min rygg men helst skulle det dammsugas varje dag här för att det ska hållas någorlunda dammfritt. Vet inte om man någonsin kommer i närheten av "någorlunda dammfritt" men man får göra så gott det går =)

Apropå Marcus och städning.. nävars men apropå Marcus så får jag förresten inte säga Marcus till honom. Men du heter ju det, säger jag då. Men han menar på att jag säger Marcus just när det är något bestämt - när man menar allvar sådär. Haha knas-Marcus. Han är bra go den där killen jag har!


Igår följde jag och Jennie med Marcus till Linköping på morgonen. Usch, usch så trött jag var efter bara ca 2-2,5 timmars sömn! Det var mitt eget fel den här gången. Men jag ville verkligen hitta bilderna jag tagit på Jennie när hon är julfin. Jag behöver dessa kort till att göra julkort med och eftersom vår skrivare inte verkar fungera så behövde vi framkalla korten.
Visste att de var någonstans på datorn men inte var och inte vad jag döpt mappen till. Letade, letade och letade.
Efter ca 4 timmars letande vid datorn hittade jag dem äntligen! Jag hade på något underligt sätt fått ner mappen i "papperskorgen" på skrivbordet. Huh? Märkligt det där men nu hade jag hittat dem iallafall, jag var dyngtrött.
Beställde korten lite fort och gick och lade mig, då var klockan 02:40. Givetvis kunde jag inte somna heller först då!
Klockan ringde 05:30 och då var det bara att stiga upp för att åka iväg.

Väl framme hos svärföräldrarna släppte Marcus av oss och då sov vi faktiskt en liten stund till innan vår dag började.
Gick på stan i några timmar (var ute efter att köpa några plagg av mina pengar jag så duktigt tjänat ihop på Tradera ;)), och hittade några mysiga tröjor och ett par skitsnygga leggings som ser ut som snygga stretchjeans. Mörka. Det finns ljusa med, men de mörka är snyggast enligt mig. Men jag ska nog köpa de i mer vanlig "jeansfärg" också.
Vi var förbi på caféet där Britt jobbar också och fikade och för blöjbyte. Det blev en bra dag trots att jag var trött. Allt med lillan fungerade jättebra och hon sov till och med en stund precis innan vi åkte ner till stan så jag hann fixa iordning mig i lugn och ro.

Mötte förresten Christina på stan, plötsligt kom någon bakom mig och tog tag i mig - vad paff jag blev! Men det var skoj att se henne, det var ett tag sedan. Men ses på lördag igen =)

Visst att det är grå dagar numera men tänk på detta =) :


Grattis på 1-årsdagen!

Hurra, hurra, hurra för lilla Tilde som fyller 1 år idag! Lilla sötisen. Vi hoppas att hon har en bra dag och får några roliga paket. Tyvärr orkade jag inte komma in till dem med Jennie idag ju, mår inte helt bra och så seg och trött. Men vi får ses en annan dag snart. Jennie är nog lite sugen på att ge Tilde en viss present.


Saffranskaka

Saffranskaka

Du behöver:

 • 200 g margarin eller smör
 • 1 påse saffran, 0.5 g
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ½ dl mjölk
 • 4 dl vetemjöl

Garnering:

 • florsocker

Såhär då:

-Smält smöret och låt det svalna och bröa en kakform
-Sätt ugnen på 175 °
-Vispa ägg och socker poröst
-Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk
-Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret och rör till en smet
-Smeten i formen och in i ugnen, nedre delen i ca 45 min
-Sikta över florsocker vid servering


Härliga bilder!

Jag fick så underbara bilder skickade till mig igår. Min kära vän Caroline har varit med sin lilla söta familj hos fotograf och tagit dessa fantastiska bilder. Lovely!

Ilia och Zebran ;)Hela familjen. Erik, Carro, Ilia och lille Millian... och Zebran förstås!


Fotograf: Helena Bohman

Andra advent: Städdag

Igår var det en bättre dag och kväll än det var dagen innan. Förmiddagen och dagen kan jag nog inte skriva något om eftersom det verkar högst troligt att jag blivit senil! Redan, herregud.. Jag glömmer ofta saker och speciellt saker som varit samma dag. Typ hur morgonen var eller vad jag ätit.. Men vi får se, jag kanske tar mitt senila nu och minns allt som gammal, vem vet.

Iallafall så har saker och ting ordnat upp sig till det bättre igen, även om det känns tråkigt det som hände i fredags.
Igår när Marcus kom hem efter att ha sovit länge och varit kvar ett tag hos hans föräldrar så satte vi upp julstjärnan i fönstret, den fina jag fått i julklapp av Milla ett år. Blev jättebra och jag lägger ut ett kort även fast det kortet verkligen inte blev rättvist. Gick inte att få till det så bra.
Vi gjorde iordning tacos och såg på film. En tråkig sak som hände då var att tv:n gick sönder. Ingen aning om hur vi ska lösa detta. Skulle behöva låna en tv av någon, eftersom vi inte har någon möjlighet att köpa oss en ny.
Vi spelade kort istället sen då... Fem hundra. Skoj skoj! Händer inte för ofta precis. Vi hade iallafall en mysig kväll trots tv-problemet. Men det skulle vara roligt att få se klart filmen! Osv..

Idag har vi städat ungefär hela dagen och det har blivit rent och fint, även om det är en hel del kvar.
Gardinerna är kortade och duken mindre, och en ny duk gjordes till bänken med micron osv. Fintfint. Nu skulle vi bara behöva ett par omtag till gardinerna med, av tyget som blev över eller något annat fint.

Köket

Stjärnan jag tycker om massa =)Vinterljus


Vi tänder ett ljus

Idag vilar en sorg över oss.


Roland (en nära vän till familjen) gick bort igår kl 17:13 efter att ha legat på sjukhuset i 5 veckor, i respirator en stor del av tiden. Bara precis fyllda 60 år. Han var inte vid medvetande alls de sista dagarna.
Margareta och Roland var Mammas och Christers bästa vänner. Alla är jätteledsna nu och vi sänder extra mycket tankar till Margareta och till Rolands son Linus. Tycker så synd om dem.

Kl 17:13 släcktes plötsligt ljuset mamma och Christer hade tänt hemma. De tänkte på Roland. Det visade sig att hans liv släcktes i samma stund. 

Roland var levnadsglad, rolig och snäll. Vi hoppas att han har det bra nu och kan vila i frid och vara frisk.


Skägget i brevlådan...

...ser lillan på här. Helt inne i julkalenderns värld. Hon kommer till och med helt av sig i kex-ätandet, då är det spännande! Undrar om de ska hitta Jultomten?


Sällskapsdjur?


Detta är en vanlig syn när jag sitter vid datorn, man har inte mycket plats då inte! Oftast är det Max som ligger här och idag använde han Minus som huvudkudde ett bra tag...
Idag har Minus visat en hel del MISSEnöje här hemma. Ibland tycker han att människobebisen tar upp alldeles för mycket plats helt enkelt.. Knaskatt! SOM han får uppmärksamhet den lilla.
Igår och idag

Igår åkte Marcus till Linköping till några kompisar för att gå ut, och nu är han hos sina föräldrar. Han lär väl dyka upp så småningom. Det blir ju tacos ikväll med sin kära ;)
Det är full rulle här hemma med ett barn och två kissar, hög volym och mycket bus. Jag trivs bra förstås! =)
Klart man börjar ju sakna karln nu, men det känns bra att få sakna då och då. Nu var det ju bara en jättekortis han var borta egentligen och han har haft det jättebra så det låter fint det.

Det blev väl en lite konstig kväll igår när jag fick höra en sak från någon, och därför extra känslor för mig att jobba med (när jag dessutom var ensam, ensam med Jennie och mått dåligt i några dagar.. hmm). Men idag känns det okej och de förut orealistiska tankarna om att ångra saker man gjort för någon eller sådant man sagt som man nu inte borde delat med sig av.. det är ju bara dumt - för då var det ju annorlunda. Man trodde annorlunda. Det känns okej idag för att jag har fått mer insikt i hur det borde vara saker och ting. Och är det inte det så är jag ändå inte intresserad. En sorg finns ju alltid i sammanhang som detta såklart men jag klarar mig bäst med bra människor omkring mig.
När man är två stycken som är oense (av för mig en underlig sak) så är det för mig huvudsaken att jag vet att jag gjorde så gott jag kunde av situationen som är. Hade jag inte gjort det hade jag sagt förlåt.

Hur som helst, vi hade det bra också jag och lillan. Bus och gos som alltid, man får aldrig nog! Nej nej =)
Men också Idol där jag denna gången blev riktigt nöjd med utgången, men tanke på de som var kvar. De som nu står i finalen i Globen är duktiga på att sjunga och att prata bra resp. föra sig på scen.

Dagens upptäckt ;D :
Duschade nyss och ska fixa iordning mig lite innan jag sätter fart med lite dammsugning och annat. När jag stod i duschen upptäckte jag att jag har mer känsel nu över operationsärret där jag förut inte hade någon känsel alls, vad knasigt.. eller? Lite svag känsla kanske men ändå, det känns nu inte som att det är någon annans mage jag känner på när jag känner där =)

Förändrade tankar

Tänk vad plötsligt något kan förändras inom en, i hjärtat som man säger.
Något som betytt mycket och som varit stort för en i ens liv.
En person. En människa man länge har tyckt om och som ofta, ja ibland varje dag, finns där i tankarna som går runt hela tiden. En människa man utbytt känslor med och som man berättat saker för man egentligen brukar låta stanna inuti.

Tänk vad plötsligt ens tankar kan förändras, de byter riktning kan man säga.
De tankar man haft försvinner, byts ut till nuet och allvaret i ens liv, i det som plötsligt sker.
En tanke. Många tankar som länge gått om och om igen, fyllt hjärtat med glädje och tillit till någon.
Det kan gå i kras på en sekund och allt är förstört.

Men inuti finns allt det bästa kvar av det som varit. Det negativa flyter in då och då men i slutändan minns man det som var bra, och man saknar det. Kanske hela livet.
Ibland, oftast för mig, får det också stanna där. För jag vet vad jag vill ha i mitt liv.

haaB saerdnA

Hmm... Nä, vad ska jag svara på detta, som förstås är riktat mot MIG Andreas Baah. Men jag vet något jag ska fundera på nu ett tag iallafall, fram till jul kan jag väl säga! Eller jag menar att Jennie ska nog fundera nu, och passa dig - hon kan vara riktigt smart den bruden!

http://andreasarvidsson.blogg.se/2008/december/2008-12-03.html

Julfint hos Nenne

       


Idag har jag sovit en hel del igen då.. Så fort jag kunnat vill säga. Är ju så trött och allt, förstår inte riktigt varför jag blivit såhär igen men det är bara att försöka vila en del och så rycka upp sig igen, det blir nog bra snart.

Jag har städat i Jennies rum idag och så har vi satt upp de röda ljusstjärnorna i hennes fönster och det blev så mysigt så, och väldigt intressant att titta på förstås tyckte ju Jen.
Fixade också med hennes kartong där vi sparar vissa saker.. minnen som foton, vissa klädesplagg, dop-korten, första klistermärkena hos doktorn, våra Id-armband från bb o.s.v. Som hon ska få när hon är stor sen.
Sparar en del av kläderna hon haft med till ifall vi får äran att få fler barn, men vissa plagg vill jag spara till henne som alltid kommer vara hennes egna och som hon kan använda till sina barn sedan om hon får några, eller ja göra vad hon vill med. Det känns bra att ha orkat fixa lite idag, och jag vill ju alltid egentligen för det är kul att greja hemma.


Marcus och jag gjorde en god matig sallad ikväll, och åt rostat bröd med brieost. Vi tänkte ta ett glas vin, Marcus gjorde det till slut men jag lät det vara idag för det känns som att jag håller på att bli sjuk.... igen (glömde peppra o ta i trä när jag pratade med Milla förut och sa att det var några veckor sedan jag var sjuk nu). Det räcker med att kroppen då ska försöka ta hand om det och inte alkohol också - även om det bara gällde ett glas. Men iskallt vatten var faktiskt godare idag när jag känner mig såhär! =) Och då menar jag riktigt gott!

Nu ska jag skicka ut några vinnarmail för några auktioner på tradera har gått ut. Sedan vill jag se ett avsnitt OTH om jag orkar vara vaken och sedan ska jag sova, sova och soooova. Imorgon är ju Marcus pappaledig och jag ska vila upp mig och min kropp innan jag och Nenne blir själva igen. För imorgon ska ju älsklingen ut och festa och gå till BK för där är det hans musik som gäller hela kvällen och natten, så vi hoppas att han ska få det riktigt roligt - och komma hem ordentligt!

(Såg ju Efterlyst idag, det som var igår. Fy vad folk som är försvunna, unga killar. Man blir ju bara mer och mer rädd för den här världen, blä!)

Bus-bebisen

Några Jennie-bilder kan vara på sin plats. Det är ju alltid på sin plats! ;D
Här busar hon för fullt gullet, som för det mesta!
Hon har väldiga strump-problem varje dag, hon vill absolut inte ha strumpor på sig! Självklart behöver hon ju inte ha det och så varm som hon är jämt.. men det är så himla mycket svårare för henne att ta sig fram då på sitt sätt. Fötterna gör ju så att man fastnar i golvet *morr* ;) Kanske fungerar det bättre med att ta av bara en då eller? Som på bilderna verkar hon prova den saken. Hon busar också en hel del med Max som kan ses längst ner. Hon tittar upp på honom och han ner på henne från skrivbordet. Mina små barn =)
Chokladbegär?

Jag trodde verkligen att jag för första gången i mitt liv fått pms!
Har aldrig känt av det förut, men det var visst inte det nu heller.. Eftersom man nu bara har det innan mens tydligen.
Är inte så kunnig inom ämnet då jag aldrig behövt vara det. En del har det visst riktigt jävligt har jag förstått nu när jag läst om det.

Har varit så nedstämd i några dagar, lindrigt sagt kanske.. Men det är ju inte något vidare kul att skriva här så jag ska inte skriva om det så mycket. Men jag tror det är en tillbaka-släng av "det hemska" och det var bara en dag jag inte kunde påverka tänket alls men då var jag även rädd att jag skulle må riktigt dåligt igen. Nu känns det bättre iallafall och det ska gå bra. Vill ju verkligen inte hamna där nere igen någonsin!

Marcus har varit så gullig och igår kom han hem med choklad.. Tänka sig vad jag var beroende av det förr en gång i månaden, ni vet när. Det är jag inte längre. Visst kan jag bli lite småsugen på det då men jag behöver det inte =)
Men det var snällt och jag blev glad.

Det finns inte så mycket choklad jag kan äta som laktosintolerant men mycket av den choklad som är mörk går bra. Det var lite trist i början speciellt, men nu tycker jag mest bara att mjölkchoklad smakar socker! Det skulle däremot vara gott att få kunna äta vit choklad ibland, det är gottigott trots att det är så söttit.

aloe vera = mirakelMirakelkräm! Mot rynkor osånt har jag inte intresserat mig för ännu men detta är min mirakelkräm =)
Jag vill ge er ett hett att-alltid-ha-hemma-tips såhär på morgonkvisten.

Fick den här krämen av svärmor för att den skulle vara bra mot det mesta hade hon hört... Yeah right!? Det finns väl ingen så bra kräm heller. Jag använder så lite krämer som möjligt och det mår min hud bra av, den är oftast mjuk och len trots det, eller tack vare det är min tro. Smörjer inte gärna lillan heller utan mest bara om det behövs och litegranna lotion efter att hon duschat.

Och till saken; Jag hade ett litet sår på handen, till synes obetydligt, men det gjorde rätt ont. Det ville inte gå ihop och läka liksom. Jag kom på den här krämen som Britt hade gett oss, och vad hon sagt så jag tänkte att 'testa skadar ju inte!' och ett par minuter efter jag smörjt såret men lite från tuben så såg jag det gå ihop och påbörja läkningen. Stort förvånad! Någon halvtimma efter gjorde det inte ont som förut längre och dagen efter var det nästan helt läkt.
Märkligt tycker jag dock men nu vet jag ju att den fungerar iallafall =) Så denna ska alltid finnas i detta hem.


Fakta om Aloe Vera här: http://aloevera.se/se/page/fakta-om-aloe-vera.php

In christmas time...

...ja jag vet inte.. Känner ni någon julkänsla? Här känns det inte av mycket av det, och det beror på extrem orkeslöshet, att jag inte julpyntat på riktigt än - bara småfixat lite, och att vädret är inte-alls-vinter - Det förstås säkert.

Men dagens försök att få julkänsla har bestått av:

...en titt på tomtar...
Kastade en hel del små prydnadssaker bl.a. tomtar i rensningen av julsaker i söndags. Men dessa ska få vara kvar, och ett par till varav en är en sådan där sötsak till tomte som "inte ser" som jag brukar säga. De är ju så gulliga de som har luvan nerdragen över ögonen ;)...att göra klart adventsljusstaken till köksbordet...
Jag och Jen gick en promenix i det inte så härliga vädret (blev dock lite sol idag som jag önskat) och så gick vi till brevlådan för att posta ett kuvert och in i affären för att shoppa mossa ;)
Så vi är lite efter helt enkelt och tänder första ljuset efter första advent. Men det gör inget....bak av en saffranskaka.
Den blev riktigt lyckad, gottgottigottgott! Och Marcus blev glad förstås.


Det var även på ett superlätt recept taget från http://www.recepten.se/ då jag tappat bort mitt braiga recept på den. Och jag testade att faktiskt göra som det stod med bara EN påse saffran, vilket blev hur bra som helst.

Saffranskaka

Du behöver:

 • 200 g margarin eller smör
 • 1 påse saffran, 0.5 g
 • 2 ägg
 • 3 dl socker
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 ½ dl mjölk
 • 4 dl vetemjöl

Garnering:

 • florsocker

Såhär då:

-Smält smöret och låt det svalna och bröa en kakform
-Sätt ugnen på 175 °
-Vispa ägg och socker poröst
-Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk
-Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret och rör till en smet
-Smeten i formen och in i ugnen, nedre delen i ca 45 min
-Sikta över florsocker vid servering


This is the shit!

Är förälskad i den här serien. För att uttrycka det lite lätt sådär...Vad gillar ni att se på för serier? Har ni något att rekommendera vill jag gärna höra det =)

Dem man älskar

Har ni läst Mama, den där artikeln om paret som skaffade barn trots att de visste att risken för att pappan skulle dö var hög. Jag grät när jag läste den. Stackars, stackars dem =(
Han hade leukemi och skulle få strålbehandling, vilket tydligen innebär att det är stor risk att han blir steril. Paret ville gärna ha barn tillsammans och fick därför lov att frysa in spermier innan och de hade bara något dygn på sig från det att de kom på att de ville göra så, och han var jättesjuk.
Hon blev gravid och födde deras son knappt två månader efter pappan gått bort. Tragiskt =( Tårarna bara rann på mig..

Man ska ta tillvara på varandra, och tiden.


TomhetJag har inte så många ord idag. En önskan om sol imorgon kanske....


Dagens onyttiga jag

Det blev att åka till Sandra och Theo en stund ikväll. Eller ja, vi var där hela kvällen.. fast tiden rusar på så det känns inte så. Kom nyss hem allihopa. Marcus var hos Mattias hela kvällen.
De två hade mumsat kebab som jag kom på att jag var jääättesugen på när vi åkte hem, då det mesta förstås var stängt! Så jag har varit riktigt äcklig och ätit en QP-meny från Mc D. Haha. Fast det var gott medan jag åt alltså!
Hos Sandra åt jag också årets första lussebullar, mumma såntdär. Men jag har allt köpt saffran så det blir ett bak snart. Eventuellt i helgen skulle jag tro.

Som vanligt är jag inget sugen alls på att lägga mig nu på kvällen, trots att det är min högsta önskan varje morgon att få sova lite, bara liiiiite till. Tänk vad livet hade varit enklare om man varit morgonpigg och kvällstrött hihi. Synd att inte sådant är ärftligt, min kära mor är sådan nämligen och jag skulle gärna byta med henne om inte annat.
Äsch, numera går allt relativt bra måste jag säga - jag får ju sova 5-6 timmar i sträck oftast, och jag har nog världens mest glada unge att umgås med om dagarna så denna trötta mamma är iallafall väldigt glad hela tiden med henne =)
Hon har nog dessutom ärft sin pappas stil med att kunna sitta och skratta bara sådär, ja utan att man förstår vad det är liksom och när hon sitter ensam och leker. Marcus sitter väl dock inte och leker, mer än vid datorn då. (Fast jag tippar på att sådant inte heller är ärftligt..) Och det är ju superkul att höra henne så glad hela tiden =)

Jag ska nog gå och göra mig klar för sängen tror jag ändå. Tänkte läsa Mama eller se ett avsnitt One tree hill om inte sova...

Sussa sött!

På stan med Boyfriend
Det var en gång en ljuvlig afton i november. Tillsammans med min fästman hade jag en fantastisk kväll med god mat, mysig stämning, musik, drinkar, service och söta vänner. Det var helt enkelt kanooooon!
Vi var och åt på Magnolia, en jättemysig restaurang där vid Filbyter-torget. Där åt vi oxbringa-någonting-och-så-vidare. Ja, ni vet dessa kockars finfina namn som vi vanliga dödliga inte förstår så mycket av. Men gott var det allt! Härlig service från när vi kom till när vi gick, trevlig personal och framförallt gott sällskap hade jag ju. Vi hade en mycket bra stund tillsammans och önskar få göra deta oftare. Det är så betydelsefullt att få komma iväg ut och äta. Lite romantik skadar ju verkligen inte sådär emellanåt heller för den delen...

Två mer eller mindre viktiga saker om Magnolia: Det speciella med deras meny är att de byter ut rätterna efter årstiderna.
Det var det viktiga. Det mindre viktiga men som vi skulle vilja ha här hemma, något liknande iallafall... En liten kanna som man kan ha kaffemjölk i. Var kan man hitta en sådan här tror ni?

Efter restaurangbesöket med nice mat och efterlängtad starköl bar det av mot lite utgång. Susanne och Carro var snart på väg till stan också så vi var med dem sedan under kvällen. Vi gick till Plaza faktiskt. Mest för att det är billigt och för att Isa jobbar där. Det var så roligt att se honom igen, evigheter sedan! Och superkul att flickorna kom ut!
Utan dans faktiskt, men med en del god vätska i magen hade vi mycket trevligt till klockan 01.30 ca då vi tog sista bussen hem till svärföräldrarna igen.
Kvällen var dock inte slut för vår del. Vägen från bussen hem hade vi riktigt kul haha.. Och väl hemma sedan hade vi vin-picknick på ett täcke på golvet i källaren där vi sover när vi är där. Pratade en massa och kramades.
Jättebra kväll var detta helt enkelt! Precis som vi hade hoppats.
Och verkligen inte alls som i en dröm jag hade natten innan, då allt gick i kras och Marcus var en jättedum! ;D

Några bilder också förstås....

 
 
 
  

Drömmarna jag har
Jag drömmer så konstiga drömmar jämt. Så verkliga, och mest otäcka drömmar. Häromnatten drömde jag t.ex. att jag pratade med Anita Plambeck. Det var hon som grundade cirkusen jag ägnade en stor del av min tid på för några år sedan. Jag minns att jag inte gillade henne i början, det tog ett tag innan jag faktiskt såg den snälla damen i henne. Det kändes sorgligt att se dödsannonsen i tidningen nyligen. Cikuslogan var placerad högst upp i den. Hon var inte så gammal, men såg rätt sliten ut... ja i alla år jag 'kände' henne.
I drömmen följde jag med en gammal vän jag hade i Shielas, min grupp där. Hon var kvar där ännu och hon ville visa mig vad de sysslade med just nu och berättade en hel massa som även Anita var med och berättade för mig om.
När Anita gick iväg en sväng nämnde jag dödsannonsen jag sett (på riktigt) för den här tjejen. Hon sa då: "Det stämmer, men jag måste låtsas när hon är här"

Jag och Jen har gått upp för bara en stund sedan (Nu 1,5 h sedan ;) Det tar att tag innan jag får iväg inlägg ibland). Vi mår bra, och det känns extra skönt nu idag då jag drömde något helt fruktansvärt i sista drömmen som var nu på morgonen.
Jag och lillan var hos Milla, på Åland. Milla var lite konstig i drömmen.. inte direkt lik henne haha.. Bara det var skrämmande först men till saken då.
Jag drömde att jag GLÖMDE Jennie i ett köpcentrum där! Och känslorna i drömmen var ju som om det vore på riktigt. Herregud jag kan inte skriva mer ens, det går ju inte att förklara hur hemskt det var. Jag fann henne till sist iallafall och hon mådde bra.

Nog för att jag är virrig numera ibland men inte fan skulle jag glömma mitt barn!


Jag undrar vad alla mina konstiga och otäcka drömmar betyder egentligen. Jag har slutat att försöka tyda drömmar, framförallt mina. Jag vet inte, intresset försvann lite. Men ibland skulle det vara kul om någon sa till mig vad det jag drömmer om betyder.