Partyhelger...

                                     

Förra helgen var det 40-årsfest för Kim (hon som gör sig så vacker på bilden ;p), de är rara människor de där ;) Och se så kära de är Kim och Stefan. Gulligt!

Denna helgen är det jag som har lite party. Måste vara ett X antal år sedan om man säger... Och de flesta är förstås upptagna just ikväll. Vi skulle ha förfestat här och sen dragit på Crash, men The Crash är inställt så alltså kommer vi antagligen inte få hit Ina och Johan heller eller någon annan i Netherbird (som ju skulle ha spelat ikväll). Jag som så gärna ville att de skulle komma till mig! Det var dem vi hängde med på Rock-Weekend i somras nämligen. Mycket härliga människor de med!

Men det blir ett liiiiiiiitet party ikväll ändå, för nu har jag ju ställt in mig på lite rödtjut och trevligheter.

Ha en fin kväll!


Varför gråter inte Emma?

Har lagt ifrån mig både den ena och den andra boken nu som jag påbörjat, för att läsa ut den här boken i första hand. Jag började ögna igenom några sidor och kunde inte sluta, fast jag blev ju tvungen för Jennie tyckte inte att mamma skulle läsa utan att vi skulle gå ut var hennes plan. Sagt och gjort. Så vi var ute en sväng i lekparken, och hade med oss ficklampor eftersom det hunnit bli lite mörkt, för det tycker Nenne bus är skojigt :)

Och nu städas det lite sakta, för nu går det att röra sig igen efter denna gångens "ryggskott" (kallar det så för att förklara hur allvarligt och ont det är när det inträffar, att det är just ryggskott är inte fastställt men jag har fått något fel på de nedre kotorna antagligen efter Jennies förlossning). Och städas måste det ju göras, givetvis ;) Nä men jag tar det aplugnt! För nästa veckas hårda jobb krävs nu att detta inte blir värre. Fick bli sängliggandes i förmiddags istället för att arbeta, men det har jag verkligen inte råd till mer.

När jag intar sängen sedan iallafall, då jäklar ska det läsas! Längtar!

Detta är alltså boken av Emma Jangestig. Mamman till de två små barn, Max och Saga, som mördades i sitt hem i Arboga 2008. Händelsen som ungefär hela Sverige blev delaktig och sörjande i.

                            


Den 21 februari 2008, kl 18.21 kom vår guldlock!

                 

Vi upptäckte när vi sjungit klart för vår älskade lilla Jennie, att vi hade sjungit PRECIS PÅ MINUTEN när Jennie föddes. Det var häftigt :) Helt utan någon som helst tanke på tiden. 

                 
                 
                  
                 
                 
                 
                  
                 
                 
                 
                 
                 
                 

En mycket lyckad födelsedag tyckte Jennie. Fina presenter, tårtkalas och många ballonger! Men det bästa av allt var nog det efterlängtade firandet på förskolan då hon fick bjuda på glass och bli sjungen för :)

Min slutsats av att min dotter haft sin treårsdag är att man kan visst få känna den där pirriga mäktiga känslan av en födelsdag igen, så som när man var liten. Men nu känner jag det när mitt barn fyller år istället. Var jätteivrig att få fira henne och se henne stråla av lycka över att vara så speciell, och ha sin egna dag. Mitt älskade lilla hjärta.

Grattis mitt barn <3


Bilder av den prima ballerinan.... och i lördags följde gudmor Anna med och tittade på :)

Idag fyller vår älskade dotter 3 år. Tiden, vad hände med den? Det blir förstås tårtkalas med ballonger och paket sedan efter förskolan. Hon var så ivrig idag att få bjuda sina vänner på glasspinnar ;) Ska bli roligt att höra om det sedan. Stort grattis vår superfina tjej Jennie Tina Miranda, 3 år idag den 21 februari.
                 


Bästa julklappsrimmet!

                                  

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiih! Jag fick en försenad julklapp av min älsklings-Anna igår när vi klumpade hennes nybakade muffins och förstås SOLSIDAN ;D Kolla in etiketten! Undrar ni inte vad som gömde sig i paketet så säg?! Mycket nöjd.

Balettmorgon...

                         

Igår hände en stor sak i mitt liv, men det tar jag inte än! Kan säga så mycket som att det blev jäkligt bra iallafall! ;D

Men istället vill jag ju berätta om det med Jennie som jag skrev att jag skulle tala berätta om. Och imorgon är det ju dags igen för det här roliga :)
 
Min lilla fialotta har ju faktiskt börjat dansa balett! Eller ja, hon går Förberedande balett som handlar mycket om kroppskännedom, lust och lek. Hon tycker att det är jättekul och det känns som en toppenbra sak för mig att göra med henne en dag i veckan. Så upp från min sovmorgon imorgon då och iväg mot balettskolan med min älskade dotter. Är glad att hon fick börja ett år för tidigt för hon älskar ju att dansa!

Idag var jag även iväg och hjälpte henne få tag i ett par bra små skära balettskor. Det kom en kvinna från Göteborg som åker runt nångång om året om säljer just balettrealaterat, eftersom det inte finns i affärerna. Även om inte outfiten i övrigt är så viktigt till så små barn som 4-5 åringar så är skorna det, just för att få bra grepp i golvet oså. När det gäller hennes balettkläder... så gick det inte så bra att försöka gå dit i vanliga tights och tröja för en prova-på-gång! Nej, hur kunde jag tro det! Barnet mitt ville ju MED ha "klänning" och det skulle då ske NU! ;) Envisa unge!

Nu lite fixande här hemma och så sängen snarast. Godnatt! :)

Gulmjölken is back..

                                                         Godmorgon gott folk!

Tänkte börja dagen med att tala om att jag äntligen fått dricka minimjölk igen! Enda mjölken som, enligt mig, är god. Alltid tunn och perfekt kall på nåt sätt. Jag dricker förstås inte mjölk utan problem. Men med den relativt nya medicinen Prolaktas som jag tar varje morgon så kan jag ta in vanliga mjölkprodukter utan att få ont. Dock ser jag oftast ut som om jag vore gravid i femte månaden... Så egentligen borde jag väl övergå till helt laktosfritt igen istället. För att må bra. Men en sak i taget herregud!

Fler laktosintoleranta här inne o läser? Hur gör ni?

                          

                                                                    See you later!


Fotointresset har satt igång...

Jennie börjar tidigt. Fotografering. Perfekt. Jag älskar att fota! Lika mycket som jag är LINSLUS ;P Och min dotter fick tag på kameran och hade superkul! Som i "solen skiner, kör på!".


Sov sött!

                          
(Nya Hello Kitty - pyjamasen uppskattades enormt och jag tycker den är superdupersöt! :) Köpt från H&M online)

Nu sover min skrutt sedan en stund tillbaka, vi har haft en fin eftermiddag, efter förskolan, tillsammans. Det trots att min vad-det-nu-är-sjukdom på något sätt vänt mot hållet vi inte hoppats på.

Febern kollade ju läkaren och den var allt igång, men nu är den högre igen och jag brinner! Vill hoppa i en isvak (Jag behöver: 1, Barnvakt (eventuell för all framtid) 2, Isdubbar (så att jag iallafall har någon chans att bli frisk).

Men tillbaka till allvaret då.. (vad tråkigt det lät!)
Börjar faktiskt oroa mig lite för vad det är för en infektion som satt sig. För feber och halsont behöver tydligen inte vara en infektion just i halsen hörde jag ryktas om...
Hoppas SÅ att det ska försvinna så jag kan få börja leva igen och så att det inte är något mer allvarligt. Gärna helst innan fredag med så jag slipper gå tillbaka för nya provtagningar.

Nu blir det sängen. Och det tycker jag att ni med ska ta o tänka på vid det här laget! Godnatt ;)


Makaroner hatar mig

Jag är inte helt okej med min dag hittills kan jag känna....

  

Dagen började okej förutom en ledsen Jennie vid dagis-lämningen. For hem och ringde läkaren. Iväg till vårdcentralen med min onda hals. Väntetid ett flertal gånger (ni vet, jag har inget tålamod heller, skitjobbigt) och faktiskt en helt fantastisk läkare som riktigt tog mina problem för allvar.

Hon klämde och kände på mage, rygg, hals, käkar och undersökte både hals och öron. Test togs i halsen (jag kräktes inte!) och blodprover tog på min stackars oskyldiga arm (den överlevde!). Men inga bakterier. Dock såg hon på proverna att jag varit med om en svår infektion. Yes, det kan jag lova med det måendet! Feber hade jag visst ännu, jag som tyckte jag mådde lite okej för att smyga till jobbet imorgon... schyyy...

Men det blev order stanna-hemma-hela-veckan och jag dog. Nästan. Men om jag ska bli frisk från den här helsikessjukan så har hon väl rätt DÅ. Telefonkontakt på fredag, om inget bättre så blir det nya tester.


Och nu i lite hets samt Milla-telefonbabbel så höll jag på att göra en makaronipudding till mig och fröken Bus senare. Hällde av makaronerna och vips! Borta! Kokar nu nya...  Men sen blir det dagishämtning.
(Nej jag äger inget durkslag för jag vill ha ett speciellt durkslag i mitt kök och det har jag inte kunnat köpa än! ;p)


Porterstek och 40 grader het!

Hej hopp! Här har man haft en finfin helg med porterstek hos killbästisens mamma Yvonne och Lasse :) Det satt riktigt bra i magen återigen och jag hoppas på många härliga repriser i livet :) Nu är det i och för sig så att jag inte menar maten som störst, utan mer umgänget förstås! <3 Mitt hjärta älskar de här människorna.
En del gott vin tog min kropp emot också. Inte mig emot ALLS som ni vet :)

Natten till söndagen sedan var inte lika rolig, jag blev dyngsjuk. Har nog verkligen inte varit så sjuk sedan barnsben! Ungefär 40 grader berättade termometern, och stackars lilla jag som i vanliga dagar har minustemp på ynka 36,4 nästan jämt. Jag trodde faktiskt inte jag skulle bli frisk igen någonsin! Men nu börjar jag repa mig som tur är. Vilket helvete man tog sig igenom. Och sängen min också! Jag kunde vrida ur både lakan och kläder när sjukdomen bestämde sig för att börja lämna lilla mig. Det är ingen överdrift även om jag i normalt fall skulle tro att nån överdrev ett par tre smulor den som sa så. Men nu så iallafall börjar det gå åt rätt håll, tack och lov.

Hoppas ni andra klarar er någorlunda mot all sjukdomsskit som härjar. Både förkylningar och maginfluensor verkar ha riktigt skojigt nu!