Pernilla-besök

Har så mycket att göra och fixa, ändå sitter jag bara. Gäspande och med suddiga ögon. Är så otroligt trött, men det blir säkert lite bättre när man kommit igång med något vettigt snart. Vad gör ni andra idag?

Jennie vaknade 04:15 imorse, vilket var fruktansvärt kämpigt för en annan. Det skulle varit tidigt även med sommartiden som hon fortfarande följer men att gå upp 04:15 är en riktig pina.
Hade dessutom inte kunnat somna igår pga mycket bekymrande över något som inte borde dyka upp ens. Men jag kan ju inte ändra på andras sätt att tänka och vara, man får antingen finna sig i nötningar eller så får man leva i celibat typ och det är nog ingen höjdare det heller skulle jag tro så jag föredrar nog att vara besviken  ;)

Pernilla kom hit och var här en stund, pratade lite om allt möjligt och fikade.. förutom att jag antagligen inte är så roligt sällskap när jag är såhär seg och trött så är det iallafall jättemysigt att träffa denna tjeja!

Imorgon kommer Anna och ska hjälpa lite i o med min rygg, och hon blir med till Föräldragruppen då samt till en förskola på fredag. Längtar efter henne, det var längesedan vi sågs nu faktiskt.

Några sötbilder







Fotograf: Christer Hedlund

Maskeradklänning

En sömmerska (sömmare?) skulle jag VERKLIGEN behöva på fredag i Norrköping! Verkligen. Känner ingen, vad jag vet, som kan sy upp min maskeradklänning lite =(

Finbesök idag

Besök av Bente och lilla charmtrollet Tilde idag, we like!. Var en stund till Öppna Förskolan, inte så skoj idag dock.. väldigt några barn och vi helt själva där när vi kom dit. Blev också en promenad med våra små snuttar.
Så seg och trött. Ostädat och stökigt ser det ut hemma och lider av det gör jag, men jag har fullt upp varje dag denna veckan så städningen är inte det som prioriteras just nu. Det är väl så det borde vara även om mitt huvud säger annat jämt och alltid.

Vi hade hittat en bilbarnstol på blocket som vi ville ha nu till Jennie men det var ett par andra före på den fick vi tyvärr veta. Men nu ikväll meddelade hon att de inte hört av sig så nu är den vår, och hämtad. Vi blev bara utan stol ett dygn alltså hihi och vi tjänade hela 50 kr på att byta stol istället för att bli ruinerade genom att köpa en ny. Det ni!

Blev väldigt putt på att mina maskerad-kläder till Halloween var slutsålda så jag fick ta något liknande - så nu måste jag tänka ut hur jag ska kunna ändra på det plagget för att det ska bli som jag vill lite mer... Jättetrist kändes det faktiskt och nu fick jag god lust att ändra på valet av utklädnad med men jag ska inte göra det.

     

Tack älskling!

Tack hjärtat för att du lagt ner en massa tid och problemlösande på min blogg, så mest tacksam så!!

Marcus har pimpat min blogg, som ni ser. Eller ja ni ser att den är fixad förstås - inte just att han gjort det! Men så är det, hemmets dataproffs har verkligen börjat engagera sig i mitt mycket aktiva bloggande och det är så skoj så!

Du är guld värd. Vad kommer efter guld?

No comments

Dåligt med kommentarer, dumma ungar! Jaja, ni får irra runt här inne ändå kära läsare ;)


Miranda, fotografering, annonser.. Godnatt!



Min lilla ängel Jennie Tina Miranda ser inte riktigt ut såhär, men hon ser minst lika go ut!


Idag har det gått ok fast jag haft så ont i ryggen. Det känns ju inget vidare att göra den värre men jag har inte haft så mycket val.. Jennie har iallafall varit glad nästan hela dagen, sena eftermiddagen hade hon ont i munnen igen.. men jag låg i soffan med henne så hon mådde bättre då iallafall.

På förmiddagen kom mamma hit. Hon följde med till fotografen med Jennie som vi hade bokat tid till idag.
Nenne var otroligt svårflörtad, SOM killen och jag fick spexa o sjunga och hålla på.. Många kort blev tagna, men de sista såg hon inte så butter ut på iallafall så något av dem blir det väl som porträttfoto får jag hoppas!
Hon såg ut att undra var sjutton hon hamnat och varför! Stackars liten, jag bara drar iväg henne på saker helt plötsligt haha! Men hon är oftast go och gla så =)

Vi har sålt babysittern och bilbarnstolen idag. Måste hitta en passande bilbarnstol till lillan nu bara, tills dess kan vi inte åka bil. Har bara tittat på Blocket och Tradera men utan direkt resultat.. Det är mest babyskydd som ligger ute tyvärr.
Apropå tradera...

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=333438&filtertype=0&sortby=6

Milla har lärt sig att hon faktiskt KAN blogga! Det är stora framsteg. Hon är riktigt bra på att förstå datakrafset faktiskt, men säg inte det för det förstår hon dock inte. Nojsa på nu Milla!

Sov gott!

En jul med glögg

Jag kom på en sak, efter att ha sett på startsidan på blogg.se precis nyss, i år får jag dricka GLÖGG!
Riktig glögg, inte varm saft ;p Även om det faktiskt fungerar helgreat när man har en inneboende i magen - absolut!

Ja, julen närmar sig allt.. som vanligt med stormsteg - och som vanligt är det dubbla känslor för oss. Jag har alltid älskat julen och allt som hör till (förutom sillsallad och sylta!) men det är numera alltid så stressigt för oss. Vi vill vara hos alla och för både deras och för vår skull förstås, det är ju så mysigt!

I år trodde vi nog att vi skulle ha löst det hela och vetat precis hur vi ville ha julen, hur vi vill att Jennie ska ha julen och uppleva den. Men nej, det vet vi inte. Bara lite.
Ibland funderas det på om vi inte skulle vara hemma bara helt enkelt, för huvudsaken är trots allt att vi som familj är tillsammans och firar julen ihop och har det lugnt och mysigt.
Men det är ju gemenskapen med alla i resten av familjen med som är en stor del av charmen med julen.
Skönast och bäst skulle vara om vi alla kunde vara tillsammans, de som vill liksom ur familjerna våra. Det vore toppen känner vi och för att vi ska få vara med alla... Om vi hade ett stort hus så skulle vi be alla som vill komma tills oss.

Sen finns det ett till dilemma. Julklappar. Vi vill att Jennie ska få julklappar förstås men vi vill inte att hon ska bli så att det är det enda som betyder något med julen för henne sedan. Det vore sorgligt.
Visst firar vi inte jul av den egentliga anledningen till att man firar jul. Men för oss är det en väldigt mysig tid på året, lite drömlik och glittrig.



Det var en gång...

Guldlock och de tre björnarna... Eller nåt liknande? Det verkar hur som helst som att vi har fått en Guldlock till i familjen...



När jag var en liten skit kallades jag för Guldock av släkten högre upp i landet. På extrem gammaldags norrländska sa de om och om igen att mitt hår var så fint. Tyvärr har en del inte fått träffa den nya upplagan av Guldlockar, men det är bra roligt egentligen att hon får "mammas hår" vår lilla tös.
Inte så mycket än, men det börjar bli tjockt :) och inte direkt lockar men jag gissar att det kan bli några söta lockar i den där guldiga kalufsen!

Godnatt!

 

Britt (svärmor) ska skicka kort till tvillingsyrran.....


Jäkla gottehelg och rep i timmar


Såhär har min dag sett ut idag...




Okej då, inte riktigt =P Men en liten stund iallafall. Vilken riktig gottehelg det har varit, usch det känns väl inte sådär helt oäckligt om jag ska säga som det är. Men, men gjort är gjort och gott var det för stunden.
Om man tänker på nothäftet som ligger under kaloribollarna så kanske man kan förstå att jag var i akut behov av dem!

Idag har jag alltså pluggat en del text text text. Ändå var det just det som var det stora problemet idag på repet. Text. Att det ska vara så svårt att lära sig texten! Har repat ett x antal gånger och ändå står jag där med de där jäkla papprena i handen och har inte alls tid att lära mig koreografin och alla andra småsaker. Jag kan inte skylla på något heller faktiskt, utan den här gången, inför de här föreställningarna, har det handlat om ren oproffsighet. Dumma mig!
Men det är inte försent än, jag ska banka in texten i huvudet i veckan och nästa rep som är på plats, då ska jag lära mig resten. Det löser sig nog. Och nästa gång jag ska vara med i något, då ska jag vara normal, ha framförhållning och vara den riktiga superthiniz.

Första delen av repet idag var dåligt. Det vore väl dumt av mig att säga att alla var dåliga, men överlag så lät det inget vidare.. Text var borta för oss, koreografi-insatsen skrattade vi åt och vår kära körledare tyckte att vi var grymt sega. Vet inte vad som hände, men efter pausen var det som att alla hade fått ny energi och nya förmågor typ? Det gick alltså väldigt bra sedan... och det var riktigt kul.


Väl hemma igen.. Svarat på annonsmail från blocket och pratat med Milla. Hon hade varit så duktig och städat massor hela dagen och hennes Jennie-bord är så fint.. tror inte jag behöver säga mer. Men titta gärna själva får ni se!

http://supermilla.blogg.se/


Tillägg: Jag åt alla kaloribollarna, jag lovar inte!

Kvällens käk

Räkmackor, mums! Så längesen! Ett elände att försöka tömma frysen inför avfrostning, men vad nice det är att finna en påse räkor därinne då =)



Vår mycket bekväma stil i rulltrappor...



Kan rekommenderas! och glöm inte att ta med fika!

Vår fredag

Gårdagens förmiddag var KAOS och jag höll på att bryta ihop. Lilla tjejen hade så ont i munnen så hon var helt förtvivlad jättelänge. Till slut somnade hon i min famn helt utmattad och jag låg länge och bara såg på henne min lilla underbara.
När hon vaknade senare så mådde hon bra tack och lov. Så jag bestämde att vi skulle åka in till stan trots allt. Blev dock rätt mycket senare än tänkt då men det var ju kul att vi kom iväg iallafall!

Anna var sjuk så hon kunde inte vara med tyvärr. Jag och Jennie träffade hennes mormor på stan så vi tog en fika på Lindahls och Jen åt sin lunch där och så kom Sandra, Theodor och Cissi dit och fikade också. Min mamma åkte hemåt och vi andra gick en sväng på stan, jag ville hitta något som Jennie ska ha på fotograferingen i veckan och det var ju skoj att få lite sällskap. Stötte också på Bente, hennes mamma och sötisen Tilde på stan =)

   


Förutom kläderna till fotograferingen hittade jag t.ex. en sådan väst som jag ville ha till Jennie, och en underbar lite oversize-tröja hihi =)



Malin, Farre och lilla Gabriel kom och mötte oss på stan och så irrade vi runt litegrann innan vi sedan gick hem till dem och babblade och fikade lite.
Jennie tyckte det var lite spännande med Gabriel, tänka sig en liten bebis!

       
   

Arg och sårad - igen..

"Blir så förbannad! Nog för att jag inte fick någon jävla hjälp då av de som verkligen borde försökt hjälpa, men varför försöker man förstöra något som blivit bra? När jag dessutom har varit så svag. Fyfan jag mår illa av de här tankarna"

Så det är väl det enda jag sparar av inlägget jag skrev förut. Jag orkar inte ta det bråket som kan bli, och jag har iallafall fått skriva av mig.
Idag tänker jag på det där hela tiden och får känslor sedan förr tillbaka - det blir så ibland. Hade jag inte varit den jag är idag och kommit så långt hade jag mest troligt hamnat där pga vissa personer, deras sätt att leva och vara.

En rolig sak.. Jag har packat ner Annas saker och kläder hon har haft här så det ska hon få imorgon. Hon har ju nämligen en lägenhet nu och jag är så glad för hennes skull att det där är ordnat. Hoppas bara att resten ordnar sig med. Grattis till ditt nya hem iallafall tiger! Ska bli jättekul att få se det imorgon!

Imorgon ska jag även till Malin, Farre och Gabriel som jag redan skrivit. Mysigt mysigt!

Jag vill ju träffa en till person som jag tycker väldigt mycket om, och hennes lilla pojke som jag också tycker väldigt mycket om. Varför är dagarna så korta?!

Sovtajm. Godnatt.

Ps. Kvällen gick ganska bra ikväll också med Jennie!!

Som om det vore dimma

Alltså vad är det med mig... Igår och idag har jag varit typ gravidtrött *suck* Ja, sådär sjukligt trött utan speciell anledning, man går som i en dimma hela tiden liksom. Som jag verkligen hållt igång om dagarna en tid nu, är helt slut och har ingen lust alls eller ork längre till att göra allt jag borde och måste - sådant jag faktiskt ändå trivs med att göra annars.

Det enda jag skulle vilja som jag har lust med är att äta gott (helst nån onyttig chokladig efterrätt med), se på Heroes och dricka rödvin med min älskling. Men det är torsdag idag, helvete.

Jaja, så inget vin idag inte, jag får väl helt enkelt ta tag i det som är kvar av dagen och styra upp hemma och leva på längtan till imorgon då jag och Jen ska klumpa på med Tiger, Malinski och hennes dundersöta lilla Gabriel.

Har tagit fram kött. Vad ska jag fixa till det då mån tro??

Leaving you for me



Åh vad jag saknar vår Tarja!

Knäpp natt och Änglavakt

Knäpp natt. Jennie sov oroligt hela natten. Marcus var uppe med henne ett tag. Nästan gång det var gråt så tog jag henne och hon var jättekall! Usch vad hemskt, stackars liten! Jen vill aldrig ha täcke på sig och när jag hämtade henne var hon så kall så jag  tror att det var därför hon var så ledsen då.
Tog henne snabbt och lade henne intill min kropp med mina täcken på henne, i min säng. Vi somnade så. Nästa gång jag vaknade var av att hon grät och var helt svettig. Knasigt det blev! Vi somnade igen, hon låg bredvid mig resten av natten och det gick jättebra då.
Nu efter morgongröt (!) sitter hon och leker lite på täcket, har vält ut hela leksakskorgen så hon har allt att roa sig med ser det ut som ;)

Änglavakt. På min gamla skola. En 17-årig kille fick ett armeringsjärn 20-30 cm in i kroppen när han föll från andra våningen på en villa i Valdemarsvik. Han hade sin praktik när olyckan inträffade.
Usch, vad otäckt! Han klarade sig, trots två punkterade lungor! Låter sjukt läskigt men vad skönt att det gick bra. Snacka om änglavakt ja...
Har precis läst om  det i NT. Det står hela tiden Valdemarsviksskolan. Vad är det om? Har de bytt namn? Det visste inte jag. När jag gick i gymnasiet där hette det Bäckadalsskolan.


Halloween nalkas



Hur underbar är inte den här plyschoverallen!! Åh, vad jag vill ha den till Jennie!
Den finns bland annat på www.ajabajakids.se 


Kvällen har fungerat bra faktiskt! =) Liten ville bara upp en sväng för blöjbyte och en flaska ersättning. Hon har sovit oroligt, men hon har ändå legat kvar i sängen och nu var det längesedan jag hörde något däifrån.
Hoppas på att det går såhär smidigt imorgon med!
Kvällen har bestått av att fixa några annonser till blocket på diverse barnsaker och så har jag tränat en timma, känns toppen. Känner mig friskare och starkare efter bara de här träningstimmarna de senaste dagarna. Undrar om det är möjligt eller om det är psykiskt? =)

Längtar massor till Halloweenfesten jag ska på! Har barnvakt från någongång på dagen så jag ska åka in till Sandriz och så ska vi göra oss snygga och gå på party! Vi barnlediga mammor som inte har kalasat ihop på många år, det ni! Vad kul det ska bli! Troligtvis ska min älskade Anna också med på partyt och det hoppas jag verkligen!
Sedan blir det nog att gå ut i våra härliga outfits med, underbart ;D! Och många foton kommer att tas, förstås!

Införd kvällsrutin

Jag undrar om detta är sant?! Nej, det är alldeles för bra för att vara det så är det.. Men jag hör inget, det är fortfarande tyst i lillans rum! Amazing!
Strax innan halv åtta efter vi sett ett avsnitt av Heroes så släckte vi ner ännu mer i rummet, sjöng 3 sånger ett par gånger och försökte få Jen att slappna av och förstå att det är kväll nu.
När jag tog upp henne i famnen blev hon arg och grät och fortsatte medan jag bar in henne i sitt rum. Vaggade henne en stund medan hon sprattlade och grät men sedan la jag ner henne i sängen trots det. Hon blev vansinnig men vände sig om på sidan och tog emot nappen lätt - precis som när hon vill sova.
Jag gick ut och hon började storgråta så trodde det var kört men så blev det snabbt tyst.. och det är fortfarande tyst!
Tänk om vår påbörjade kvällsrutin faktiskt fungerar! Men såhär fort? Det är kanske en slump.
Men samtidigt, det har varit problem om kvällarna i många veckor så det verkar ju med konstigt.
Skönt känns det iallafall!

Jag blev SÅ sugen på chokladmousse med crisp haha så jag gjorde det förut, mums var det. Och hemskt onyttigt ;P

Bvc och Ö-f idag

Thaimat blev det igår. För mig, Marcus och Mattias, samt lite Heroes till det. Vi köpte maten från ett ställe vi inte brukar köpa ifrån, men det var faktiskt inte så jättegott där tyvärr.
Det blev några avsnitt Våra bästa år igår också för min del och så 1,5 timma träning. Känner att jag börjar komma igång med träning nu faktiskt och det känns toppen med träningsvärk och ansträngd kropp hihi. Då vet jag att det ger något! För idag har jag ont! Har tränat styrka två dagar i rad och jag är inte van i dagsläget ;D

Jennie var som vanligt jättesvår att få att sova igår. Tog flera timmar och vi hade behövt lägga oss tidigare för att orka idag men det är ju inte det lättaste med den lilla tösen som vägrar somna.
Tog upp detta på bvc idag. De trodde att hon helt enkelt blivit så medveten om dygnet.. Att hon på dagarna får leka, busa och vara med och att det händer så mycket om dagarna och med utvecklingen, men att på natten så måste hon avstå från detta när hon ska sova. Och det vill man ju inte! Missa något!? Nä fy bubblan.

Så antar att det är dags att vara riktigt hård med kvällsrutiner nu...

Litens vikt och längd är nu vid 8 månader 7864 g och 70 cm. Hon är alltså inte så stor viktmässigt men hon följer sin kurva utmärkt så det ser så bra ut så. Dessutom, hur ska jag orka bära henne sen!? Tycker hon är tung nu! Eller så är jag alldeles på tok för svag numera hihi.


Klär sig inför bvc    Bus på Öppna förskolan...
   


Nästa vecka blir det Öppna Förskolan 4 dagar.. ujuj.. Jag undrar hur sjuk man kommer vara efter det! Jag som alltid blir sjukis efter att ha varit där.
På tisdagen bestämde jag och Bente att ta med våra små dit. Glömde helt bort att det är Marcus pappalediga dag men vi kanske ordnar så att han ska jobba den dagen istället.

Nu ska jag lägga mig ett tag för Jen sover och jag är så sjukt trött att jag inte orkar hålla ögonen öppna och huvudvärk har jag.

Råkade se att jag och mamma har namnsdag idag så jag ska försöka slänga iväg ett sms på skoj. Idag verkar telefonen fungera litegrann iallafall så jag ska väl passa på att messa ett par stycken jag fått av men inte kunnat svara =)

Jag behöver...

...skriva av mig ibland.

Kände mig plötsligt deppig, satt och tänkte på en gammal tid, en gammal plats och människor som hörde till det. Det var verkligen en helt annan tid och ett annat liv, men ändå inte - jag är ju ändå jag och jag har otroligt många minnen därifrån. De dåliga minnena vill jag inte ens ha ogjort för de hör till allt som var då. Har så många fina minnen.
Ibland kan jag minnas och sakna alldeles för mycket, känns overkligt att jag fungerar så. Men vissa saker i livet betyder väl antagligen så mycket att det blir så. Men jag önskar ibland att jag kom över vissa människor, saker och platser lite mer än jag gör. Särskilt när jag innerst inne vet att den tiden då och där och tilliten till vissa tillhör det förflutna.

Fick veta en sak för några dagar sedan. Om någon som fanns i mitt liv en gång som jag tyckte mycket om. Det kändes också lite som en förklaring till varför hon gjorde som hon gjorde, men det finns inget rätt och inget friskt i det och hon är inte av den sortens vänner jag eller min familj kan ha. Henne ser jag till att komma över, och efter hennes utbrott har jag väl gjort det men tankarna vandrar dit ibland och jag undrar hur hon har det, trots allt.


Nej, jag får nog ta och sudda bort det här från mitt huvud ännu en gång och krypa ner i sängen och vakna glad och pigg imorgon! Det ser så lyxigt ut det där ordet.. PIGG. Därför skrev jag det ;) För det är något jag vet att jag inte kommer att vara...

Andra tanden

Miss Li i högtalarna och låten Let her go som är en av favvisarna och Jennie dansar på täcket sötisen....

Det känns som om det är morgon, vi är trötta. Marcus är pappledig idag och jag ska göra lite nytta (som alltid), efter detta superviktiga inlägg ska jag till exempel träna en timma.

Den stora nyheten idag är att Jennies andra tand börjar titta fram! Hon har inte mått bra de senaste dagarna och igår såg jag att det börjar spricka upp bredvid den första =) Snart kan hon bitas riktigt hårt det lilla monstret! ;D
(Jennie är inte ensam om att få tand just nu, hennes mammas visdomstand börjar växa ut mer.. blä! Men så är det när man är vis)

Grattis till vår lilla tös som idag blir 8 månader gammal. Herregud vad tiden går FORT! Alltså, alla sa det när hon föddes att "vänta ni bara, det kommer gå så fort" och det förstod vi ju men såhär fort!?? =) Fast det är faktiskt superkul!
Ibland känns det som att vi nyss var på BB och ibland känns det som att hon varit hos oss jämt vår älskling...


                             Uj sån tjockis nyblivna mamman var här hihi :p
                             Och lilla loppan var så liten...
                             Nyfödd: 2380 gram lätt och 45 cm kort ;D

Wii girls

Jennie, den stora tänkaren, har klurat. Eftersom hon suttit i babysittern och gungat så mycket dessa månader av hennes liv och hon nu har blivit lite för stor för den.. ja så skulle de ju kunna byta plats? Nu är det babysitterns tur att nöta på Jennie istället... Fast man blir ju lite putt när det inte går som man vill. Iallafall om man heter Jennie Olofsson och vet vad man vill!

 

Övriga stora sysslor idag, bortsett från det jag redan skrivit om, är att jag dammsugit, tränat en timma och haft finbesök.
Milla och Bente kom hit ikväll.. Fikade lite och Bente testade Wii Fit och ska köpa ett själv hon med nu då =) hihi.

Gulliga flickorna! (Wii-kontrollen fick förstås vara med på kortet)



Mellangården




Mellangården är en av förskolorna här och jag ville komma och titta in där, inför framtiden.. Det gäller nog att vänja sig vid tanken i tid för oss för det kommer inte bli det lättaste att lämna bort vår skatt till okända människor...

Det känns tungt och jobbigt att vi troligen kommer behöva sätta vår lilla på förskola tidigare än vi planerat. Det har vi varit ledsna för hela tiden sedan jag blev av med mitt jobb.
Planerna var helt annorlunda när det gäller föräldraledigheten, det blir inte alltid som man tänkt sig och det känns orättvist och ledsamt att vi nu måste utgå från det. Men så är det det fungerar i livet.

Med tanke på att vi rör oss ute en hel del och träffar andra människor, både barn och vuxna, så skulle Jennie inte ha någon nytta av att gå på förskola förrän när hon är mellan 2,5- 3 år gammal. Innan det är det mest tillsyn medan föräldrarna arbetar det handlar om och då är det faktiskt skönast att få vara hemma med mamma eller pappa. Men vi måste försöka vänja oss vid att det inte kommer bli vår verklighet.
Jag förlorade mitt jobb vid sämsta tänkbara tiden, för oss. Vi hade bestämt oss för hur vi ville ha det när vår lilla skulle komma, men nu är det som det är.

Det var intressant och bra att vi fick komma på besök och titta in på förskolan, den lockade mig dock inte, så jag ser fram emot att få se de andra två jag ska få komma och besöka också. Personalen verkade dock gulliga!

Söta namn förskolorna har här ute... Sörgården, Mellangården, Hasselgården (borde kanske heta Norrgården? och ha en riktigt mysig Bullerby-känsla? För vem skulle inte vilja vara ett Bullerby-barn om dagarna när mamma och pappa jobbar? =))


Obs! Mobilen är trasig.

Men så dumt!

Vet inte vad jag ska göra, min mobiltelefon fungerar inte! Blä! Känns som att jag glömt något när jag VET att jag inte kan använda den.. Har inte ens en vanlig väckarklocka, så Marcus skulle väcka mig imorse men han glömde att ringa..
Jag hann upp ändå så att jag hann till Mellangården i tid genom att springa ;p

Men ja så ni vet, att jag inte svarar på samtal och sms beror på att telefonen är kass för tillfället, "herrn i huset" får ta på sig det problemet tycker jag....

Köpte den i januari. Hade tänkt att ha den i några år *surt*.



Jesus, vilken dag!



Kom nyss hem efter allt rep med Jesus Christ - kören idag. Fasade lite för min egen insats idag eftersom jag inte varit där på två gånger.. Men det gick faktiskt helt ok ändå. Det enda jobbiga är att jag måste sätta texten snarast och lära mig koreografin, som iofs inte är så mycket kanske men vad och var bland allt annat är lite knepigt.
Men den här veckan ska jag öva text text text! Kan jag den kan jag lättare få in alla småsaker och rörelser.

Nu lyssnar jag och Jen på underbara Miss Li, Marcus dammsuger lite faktiskt :)
Efter det ska vi se ett ansnitt av Heroes innan läggdags.

Det är ju rätt känt att jag så ofta är sjukt frusen och sover nu med två duntäcken och två fleecefiltar om nätterna, ja och molliga sockor förstås... Så idag fick jag ett litet sött bidrag av svärmor. Tack tack =)
Dessa sockor är de mest underbara som finns och jag har inte ett eller två eller tre par om man säger så ;)


Fredagkvällen


Igår kom Johan och Farre hem till mig och lillan, spelade Wii =) Jag vann i bowlingen.. tjohoo!
När Marcus kom hem åkte jag med killarna till stan och Farre övningskörde den biten
Här kan ni se hur jag kände under resan! ;p

    




Jag och Jonne gick sen till hans mamma o Lasse, vi spelade kort och såg Idol. Mycket trevligt! Det var så längesen jag såg Yvonne och Lasse så det var jätteskoj. Alltid tyckt så mycket om dem.
De godingarna skulle äta sallad med mumsiga räkor i så det luktade fisk under kortspelets gång, det måste vara därför det gick så illa för mig!

   




På vägen hem till Jonne sedan höll vi på att frysa ihjäl! Det var helt fruktansvärt kallt ute och efter vi gått och pratat om stränder på Antarktis, frusna pingviner och stora isbjörnar så kom vi på att det kanske var lämpligare att prata om något varmt. Tittandes upp mot alla tända lampor i mysiga hemtrevliga fönster gick vi och drömde oss in till någon mysig jättevarm lägenhet där i höghusen ;) Men jo vi kom in tillslut. Hem till Johans lägenhet alltså.
Hemma hos honom trivdes vi sedan med lite Singing Bee, vodka och Guitar Hero.
Pernilla kom förbi en liten stund med för att träffas en kortis och för att lämna mina ögonskuggor jag lämnat där en gång. Jättemysigt att ses.
Gick och lade oss jättesent och idag har jag både mått illa och haft ångest. Dumma jag.
Men mitt hjärta kom och hämtade mig i stan och har varit så himla gullig och snäll idag mot mig och vi har myst i soffan till några avsnitt av Heroes. Så nu mår jag mycket bättre!

     

Nenne in action!

        

Sådär ja, nu har det börjat och vi måste göra om vårt hem! hihi.... Knapparna på dvd-spelare och förstärkare ska det tryckas på, böcker ska ut ur hyllan, filmer ska kastas ut på golvet, lådor ska ju absolut dras ut och helst plocka ut sakerna som är där i. Gud så spännande! :) och igår när jag lämnat henne utan tillsyn i 2 minuter så hittade jag fröken bus i hallen. Garderoben vidöppen, kläder på golvet och hon var i full gång med att plocka ut mer! ;P En Max-katt fann hon med. Duktiga bäbis!

Nagellack

                                                               

Skulle vilja ha några nya nagellack.. Det är mina stora ytliga tankar såhär på morgonkvisten. För tillfället har jag Nivea Flex and Strong with Bamboo. Den verkligt RÖDA. Vill ha samma sort fast den här rosa.


Finns det någon därute som har ett nagellack som verkligen håller bra!? Det försvinner så fort att man inte ens orkar måla naglarna ibland fast man vill. Ska man behöva gå omkring med borttagning i handväskan med? =P
Jag gillar ju starka/mörka färger och det blir ju inte lite fult när det börjar lossna.

                   

Parfymtävling

Är med och tävlar om denna parfym jag verkligen vill ha! Så tänkte chansa och hoppas på lite tur.. Ja, eller mycket kan väl behövas ;) Var med ni också vettja och förstör chansen för mig lite till! hihi.
I den här bloggen finns tävlingen =)

http://donnagirlie.blogg.se/category/tavlingar.html




En vanlig dag idag liksom

Jennie vaknade kl 05.00 imorse, jag var sjukt trött men det är bara att pallra sig upp och stoppa i lillan lite välling och gosa lite. Den här morgonen ville hon faktiskt sova efter det tack och lov! Så vi sov ett par timmar till, sedan dammsög jag och fixade lite.. som det känns som man gör jämt.
Ringde pappa och frågade om han inte ville ta en paus från renoveringen och dricka kaffe med mig så han kom hit, mycket trevligt. Han testade också Wii för första gången =)
Nu har vi varit ute till brevlådan, affären och så har vi gungat.. som ni ser ;P
Dags för lite middag... Blir lite kyckling med wok och ris.

Vad har ni ätit/ska ni äta idag? Vill ha middagstips ju så skriv!





Morgonstund

Den tycker Jen om.. Morgonstunden. Den första lek- och busstunden på dagen. Mamman är fruktansvärt trött som alltid, men kan aldrig låta bli att le åt stumpan och busa med. Hon är så fin, så glad... Tänk om man hade den energin på morgonen! Vad mycket man skulle kunna få gjort! Eller varför inte ta en härlig morgonpromenad i den vackra hösten?
Nej, mamman väljer återigen att slumra en stund till när lillan vill sova en stund igen. Hon är ju så trött...

         

Jag blev jag

Utåtriktad Planläggande Abstrakt Känslostyrd person  

 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Jag blev faktiskt jag.. Hur går det för er? Testa! http://www.zapera.com/survey/demo/personality/


Viktras efter bebisfödande

Jag kan ha dessa favoritjeans igen, fan va nice!
Nog för att kilona rasade tre-fyra månader efter förlossningen men jag är inte vid min normala vikt än, dock nöjd.
Från de +25 kilona ner till +3 kg, det känns mycket bra. Skulle jag sätta fart med annat än vardagsmotion nu så blir nog kroppen mycket starkare igen med - vilket egentligen är DET jag verkligen vill.
Men är bara så förbaskat glad just nu när jag börjar komma i de gamla kläderna igen! Har inte ett öre att köpa nya kläder för så de jag har kvar, efter jag slängde så himla mycket, vill jag gärna kunna ha.


     

Kärlek i ord?

"Det finns inga ord" - som man säger. Så är det ju. Det finns inga ord för vissa saker i livet, för de är så stora, vackra, känslosamma, mäktiga. Men om det finns några stora snillen där ute så får ni gärna dela med er.
För hur många gånger har jag inte behövt ord som säger detta som bilden visar!?


Utedag

     
     
      

It's the shit!


Jag är friskare idag. Jo, jag tycker att detta är en stor härlig nyhet! Det är lycka att vara frisk, eller ja som i mitt fall.. friskare. Så alla friska människor där ute, njut och ha en superbra dag i det vackra vädret! Själv ska jag ut och gunga med min vackra dotter och min fina fästman, det är även det lycka.

Hur ser din lycka ut idag?



Max blir lycklig av solen.

You go cat!




Se upp för farliga nappflaskor!

Jennies skåprensning... Hon ville inte ha giftflarror och gamla nappar kvar.
Fast det var bra skoj att få alla napparna på bordet framför sig och hetstesta alla!





Alla måste ju redan för längesen ha uppfattat detta stora angående giftigt ämne i nappflaskor, men lägger ut en länk för den som vill läsa mer eller igen och för de som vill snappa upp vilka flarror som är helt ok.

http://www.barnnet.se/rep1.php?id=132

Alla har sin stil...


Riktiga Belle

Vaknade ännu mer sjuk imorse och blev jätteledsen. Missat ytterligare ett körrep idag eftersom jag legat hela dagen i sängen och i soffan. Har avverkat 9 avsnitt Våra bästa år så är lite trött i ögonen nu. 46 st osedda avsnitt kvar just nu.
Det har varit en tråkig och ledsam dag alltså.. Men får hoppas jag mår bättre imorgon, särskilt så jag pallar dagen ensam hemma som vanligt igen. Finns det något mer tråkigt än måndagar? (ja, ja ni fattar)
Marcus lagade jättegod korvstroganoff idag så det var gött! Fick även nybakade scones av honom på förmiddagen, gulligt =) .. och mums!

Våra bästa år.. Isabella Black "Belle" är inte densamma, usch vad trist alltså! Ville verkligen att Kirsten Storms skulle fortsätta spela Belle. Sedan bytte de till Martha Madison och det blev en hel personlighetsförändring på köpet, varför?
Tillbaka med riktiga Belle tycker vi (de flesta) vbå-nördar ;)


...gnåg ne unnÄ

Jag är sjuk igen =( Blir faktiskt ledsen nu för jag orkar inte ha det såhär. Är sjuk varannan vecka, orkar då ingenting och har så ont i halsen och i kroppen. Förstår inte varför det är såhär.
En teori vi har är att det beror på medicinen jag äter. Kanske får den mitt immunförsvar svagt? För innan detta som varit nu ett par månader blev jag inte alls ofta sjuk på flera år! Var förvånad över hur frisk jag blivit.
Förra veckan när jag var sjuk tänkte jag att om jag blir sjuk igen snart så ska jag kolla upp det här. Men jag kan tyvärr inte göra det nu. Ska göra det i slutet av månaden. Såhär ska man väl inte behöva ha det =S

De senaste dagarna har det gått något bättre med Jennie om kvällarna och nätterna. Men det är mycket bärande och vaggande. Idag somnade hon tillslut på min mage i soffan, så mysigt.
Lillstrumpan har haft sin mormor och Christer här idag på fika och lite Wii-spelande. Hon fick en hund som viftar på rumpan och kinderna och låter.

Förutom att förstå vad lampa betyder och nästan även ordet tavla, så kan nu lillan dansa - både härma mamma och även påbörja det hela helt själv när hon hör musik. Och idag har hon försökt äta upp min stortå (obs: rena fötter!), det kittlades så mycket att jag skrattade vilt och då gjorde såklart Jen det också ;)

Igår kom Christina hit och Mattias med, så åt vi tacos, umgicks och såg Idol. Mycket trevligt! Jag fick sång i halsen så var tvungen att vråla lite jag med, det var kul.

I torsdags var vi hos Alexandra och Theodor de busiga. Ullis och Emilie var där på dagen med, mysigt. Vi tänkte hela dagen att vi skulle gå ut och  gå lite och till stan men det var inte det lättaste. Sov inte den ena bebisen så sov den andra och samma med matning såklart.
Sent på eftermiddagen sen kom iallafall jag och Sandra iväg till stan. Vi tittade på kläder till de små liven och så åt vi kebab på ISTANBUL. Mums mums! Blev sjukt mätt och helt plötsligt var jag inte alls sugen på att svulla äckliga dillchips och delikatobollar längre, märkligt fenomen. ;)
Sedan gick vi en mysig promenad längs strömmen och hem och drack kaffe igen, gött.






En större säng tack

Okej.. ordspråket jag skrev in igår då. Det kan säkert stämma i vissa fall men överlag tror jag inte på det. Människor befinner sig i så olika tider, förändringar, åldrar och dessutom så mognar man oftast i sitt sätt att vara och tänka.
Själv är jag inte som jag var förut till många sätt och det är bra. Jag har blivit vuxen och mognat i mitt sätt att tänka framförallt. Jag tror att relationer blir olika beroende på vilken tid i livet man träffas, och vill man ta vara på den vän/de vänner man tyckt så mycket om en gång så måste man ju tänka att både de och en själv förändrats. Men kärleken till varandra finns förmodligen kvar. Personligen skulle det nog ta lite längre tid bara för mig att lita på vänskapen igen men det går om man har vilja och om bandet är starkt. Det tror jag =)

Tycker det är roligt med ordspråk, och att så många sådana stämmer men när man hittar ett som detta så blir det något att fundera på ;) Tihi.

Har varit så sjukt trött hela dagen, passat på att sova/vila när Jennie gjort det så lapp på dörren om att knacka och telejacket urdraget.. det är guld ibland när man har en liten bebis som har sovproblem.
Jen vaknar många ggr varje natt och gråter, har svårt att somna på kvällarna och är så ledsen. Vi har henne i våra famnar hela tiden, vaggar och sjunger.
Det mest troliga, förutom ont där den andra tanden ska upp, är att hon har kommit in i den perioden de små har kring 8 månaders ålder då de börjar drömma ordentligt, intensivt och är då mycket oroliga.
Det blir alltså sjukt lite sömn och den sömn man får blir ju avbruten hela tiden. Men vi tar oss igenom det här också, förhoppningsvis är det bara en kort period? Tur man inte vet innan.
tycker så synd om henne så när det är för illa tar vi in henne så hon ligger mellan oss. Då sover vi skitdåligt, men då är hon trygg och kan sova iallafall.
Såhär brukar vi vakna då Tihi... Hon tar upp lite plats den där lilla plutten:

T                             M
h  Jennieeeeee         A
i                              R
n                             C
i                              U
z                              S

Förlåt ni som ringt idag, jag har inte hunnit, kunnat eller orkat ringa än. Ska försöka göra det imorgon när jag kommer hem. Skulle ringt båda er i förmiddags hade jag tänkt när lillan faktiskt sov men då var batteriet slut och laddaren var där Jen låg o sov.. Så det gick inget bra.

Denna dag

Så, nu har jag bytt skrivstil igen, har inte hunnit fast jag vetat att den är svår att läsa ;P Vet inte varför den blev kursiv =S

Stressig dag idag men det har känts bra idag. Dagen började så bra när pappa ringde, I don't tell you why, men det är skönt att inte behöva oroa sig mer. Tunga stenblock föll från hjärtat, ja!

Har varit hos Sandra en kortis på fika, en sväng till Svärtinge och köpt en gåstol till Jennie och sen via Risinge hem. Strax efter hemkomst kom svärföräldrarna hit och de hade med sig kalopps som var supergottit! Snälla =)
Pratat med Milla och Malin och så spelade vi lite Wii för att Britt och Johnny skulle få se och de tyckte att det var kul med Wii Fit =) Och det är det ju, och bra.

Jen gillar sin gåstol mycket. Jag har ändrat en del på min åsikt om sådana efter att hon tyckt mycket om Theos gåstol, så jag tyckte att hon skulle få en sån. Köpte genom Blocket så det blev billigt. Visst tänker jag lite på det jag tyckte förut om såna men samtidigt får man väl använda den med lite sunt förnuft. Den är ju skoj ju! =)

Tror ni på det här?
"Lappad vänskap blir sällan hel"

Trollstigen och Ullis lilla Emilie

Först och främst... mår lite bättre idag. Vissa personer gör mig varmare inuti.

Dagen började med en tidig tripp in till stan för att fortsätta ut mot Loddbynäset till vår kära pappa/morfar. Det var mycket trevligt, satt och pratade massa bara vi och så åt vi mat.





Sedan var det dags att möta Alexandra och Theodor men hon hade glömt honom på bussen så hon kom själv (=P), och så gick vi till Ullis, Jim och deras lilla dotter Emilie som är 1 månad ung idag. Hon är så söt så, och jättelik Ullis.
Det var mysigt och jättetrevligt att vara där med och se hur de bodde oså. Nu ska vi ses mer ofta igen har vi bestämt, det är inte en dag försent att börja där vi slutade för några år sedan.. faktiskt. Känns jättekul.


Kanelbullens dag

Mjölkens dag? Päronens dag? Radions dag? Nej, inte alls. Kanelbullens dag var det som var i förrgår. Självklart var denna stora häftiga dag tvunget att firas med ett bak av just det! (till Marcus glädje;))
Det måste vara den mest komiska dag som finns, varför har bullar en dag? Knas.


Några skärvor att limma ihop igen

Dagen har varit KAOS. Inside. Usch, det har varit jättejobbigt och har haft stora besvikelsekänslor som nött inuti mig. Ibland tänker jag att det nog alltid kommer vara så här jag kommer känna. När jag känner mig glad är det som att jag är så pass glad just jag kan bli eftersom jag inte vet något annat. Det kan vara så. Med tanke på hur fort allt bara kan dala igen. Dock kommer jag upp till det mest vanliga igen rätt fort. Vet inte om det är bra eller dåligt. Tänker man på min roll som mamma så är det ju förstås positivt. För lilla nenne ska alltid ha det bra, och hon har det bra. Som det ska vara.

Idag blev jag tvungen att missa repet, vilket är hemskt! Det känns som att "det är väl bättre jag skiter i hela grejen nu då" För att missa EN GÅNG betyder att jag kommer ha hur svårt som helst att förstå och komma in i allt de övat in den här gången. Tror dessutom att det var massa koreografi idag som skulle in i våra kroppar. åh =(
Efter repet skulle vi ju också ha några timmar att lära känna varandra på. Så yes! Vad roligt att de andra kommer känna varandra mycket mer nu och jag fortfarande inte känna någon. Inte för att jag har direkt problem att prata, men det finns ingen tid att prata under repen men ändå är det skönt om man känner varandra lite under dem.
Detta låter väl och är väl troligen en liten skitsak i stora vida världen, men just idag känner jag inte så. Just nu känns det jättejobbigt och som att allt vore "skitsamma, jag orkar inte mer"

Har inte alls varit glada Thiniz på ett par dygn nu, bara med lillan och det är ju skönt att någon kan få en att le fast att tårarna vill fram sekunden innan jag ser henne.
Har känt att jag verkligen vill vara med mina nära vänner och prata och gråta ut, och det är ju inte ofta "alltid-så-starka-jag" kan erkänna att jag vill det. Förstår inte mig själv och varför jag måste ha gått igenom all skit. Allt är relativt, men det här är min verklighet.
Jag är trots allt glad att just jag föddes, fick fortsätta leva och har blivit jag och att jag har världens finaste dotter, och pälsbarnen med förstås =)

Har känt så mycket idag med mitt hjärta och önskat att jag kunde hålla om henne och säga att verkligheten var en annan...

Ser fram emot imorgon att vara med Sandra och Theo, det ska bli skönt och så ska det bli så kul att få träffa Ullis och den lilla nyfödda bebisen.
Ska också upp till pappa..., redan vid åtta-tiden kommer vi dit jag och Jen. Saknar alltid honom.

Nu ska jag förbereda inför imorgon, sedan försöka sova.

Sjuksson igen

Tänkte lägga in en bild på en söt råtta som ligger nedbäddad och ser ledsen ut för att han (hon?) är sjuk... Men vadå, Finns de som är allvarligt dödshotande sjuka och jag tänker då inte deppa ihop för att jag är sjuk för fjärde gången på ett fåtal veckor ;P Nähe seriöst.. så jag tar min kopp kaffe, slår mig snart ner i soffan med ett duntäcke och ser något bra på tv:n helt enkelt.. Till helgen kanske jag mår bättre igen, vem vet.
Dock skulle jag verkligen behöva någon som kunde hjälpa mig med Jennie imorgon då min kropp är så svag och värkande att jag har svårt att lyfta henne och för hängig för att leka eller göra något med henne. Men det är ju som det är, så vi får ta dagen som den kommer.

Sedan menar jag förstås inte att man inte kan känna smärta, sorg och låta det falla några tårar för att man inte är dödssjuk men ni förstår mig nog skulle jag tro. Jag försöker göra situationen så bra som möjlig, det är ju det som är det.



Innan jag hade något mer än huvudvärk och ont i nacken så gick jag med Jennie till Öppna förskolan imorse. Tänkte att vi skulle vara med på sångstunden. Det var inte Jennies dag idag heller riktigt så det gick inget vidare. Troligen är en andra tand på väg upp bredvid den vi hittat, kanske känner hon sig lite sjukis med? och så var det väldigt högljutt där idag. Hon var ledsen och ville inte alls vara där. Men vi var där en stund, sedan gick vi en promenad med Cicci och hennes Alicia, det var trevligt och mycket skönt ute i höstluften må jag säga.

Fick nyss veta att det blir pubrunda på söndag efter repet inför Jesus Christ Superstar - för att vi ska lära känna varandra lite bättre, borde jag gå? Jag känner INGEN. Haha.. Kanske borde jag ju gå därför... Kan jag sjunga med och för dem borde jag nog kunna ta ett par öl med dem ;) Hoppas bara att jag mår okej då, och inte behöver gå upp för tidigt på måndagen ;D Nu måste jag ju det ändå såklart men brukar ju få sova en stund till oftast sen.

Jag vet att många är förkylda så vi kan nog behöva några rader från en härlig, lagom gla´ humorist!


En latdag

Jag gick upp vid 06.30 hur trött som helst - som vanligt ;) Lillan får välling, gos och bus - som vanligt :)
Vill inte att hon ska bli trött innan min läkare har ringt eftersom jag vill få sova den tiden hon sussar på förmiddagen. Självklart blev hon trött redan vid 08.00 och telefontiden är 08.30. Jag läste lite för henne och fick det som så att hon var vaken en tre kvart till. Eftersom jag väntade med att lägga henne blev hon för trött = vill-inte-sova-trött. Dumma mig!
Men läkaren ringde en halvtimma sent och då hade jag precis fått sötisen att somna och sova gottit. Så det blev jättebra och samtalet gick fort - så jag fick minsann sova ett tag jag med hihi.
Samtalet gick också väldigt bra och smidigt. Jag hade bestämt mig för att jag inte ville sluta med medicinen än för att jag inte törs det och för att jag inte alltid mår så bra nu heller, även att det är extrem skillnad mot då för några månader sedan... Men det visades sig att jag absolut inte ens ska göra det, man gör aldrig så utan minst ett år ska man äta den. Trots att jag egentligen inte vill ha den alls så känns det väldigt bra. Vill ju aldrig hamna där nere igen!

Dagarna går jättefort! Liten växer och gror och blir snabbt stor... Men kul är det. Hon vet exakt vad lampa är, hur man kittlar mamma och hur mamma låter då. Hon kan gå när man håller i henne, sitter bra och är en mycket musikalisk liten tös. Hon pratar, skrattar, funderar, undersöker, busar, leker och älskar att pilla i mammas hår (och att dra i det, morr!)

En till sak hon tycker mycket om är att duscha!
Ibland duschar hon i matstolen, ibland med mamma och ibland med pappa. Supermysigt och kul!






Den här dagen har vi inte gjort någonting typ. Jag har tränat en timma, lagat mat och diskat typ. Så det blir en hel del imorgon istället nu då förstås men man behöver en sådan här dag ibland.
Tänkte gå till Öppna en stund imorgon och sjunga lite och så ska jag städa.

Såhär trötta har vi varit idag.... (egentligen är det väl bara jag som är såhär trött, inte hon så ofta haha)


My babydoll

Ja, men tanke på mitt senaste inlägg tycker jag att dessa bilder passar in utmärkt ;D




Älskade låtsas-bebis

Nog för att jag förstår att barnlöshet måste vara det värsta som finns - Jo, jag gör det för jag har känt mig in i den situationen de år vi ville ha barn men det inte gick vägen och jag har en fantastisk (både positivt och negativt) empatisk förmåga utöver det, som ni vet..

Nog för att jag förstår att barn är det många lever för, längtar efter och inte kan tänka sig ett liv utan - Det har jag alltid förstått och nu vet jag också tack vare Jennie.

Nog för att jag förstår att det finns hur många människor som helst där ute som har problem med att skaffa barn, är med om utredning efter utredning av varför det tar tid osv, och även människor som faktiskt inte alls kan få barn på "naturlig" väg... - Jo, jag vet för jag har erfarenhet av det i min närhet och jag har läst mycket om det, och framförallt levt mig in i de människornas situation.

Men, hur långt kan det gå egentligen? Jag såg en snutt av en dokumentär på tv en dag.
Kvinnor som köper "nyfödda bebisar". Bebisar som inte är levande/på riktigt men de låtsas att dem är det. Dockbebisar helt enkelt, dockor som är gjorda så bra att de ser ut som vanliga levande små människobebisar.
"Mammorna" byter blöja på dem, köper dem dyra babykläder, matar dem, nattar dem osv som om det vore på riktigt!

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta. Jag tycker synd om dem om de skaffar dem pga barnlöshet, det är tråkigt också att deras längtan gjort dem till något så märkligt. Men jag vet inte om det är därför egentligen? Hörde nämligen en kvinna som skaffade en sådan docka av anledningen att hon inte orkade höra en riktigt bebis skrik och hon skulle inte klara av att hennes riktiga bebis blev smutsig (?).
Finns visst också de som betalar tusentals kronor för dessa dockbebisar pga att de vill ha perfekta barn (!?) och är de inte det skickas de visst tillbaka, smidigt? TUR att de inte skaffar riktiga små barn!

För er som vill skaffa er en låtsasbebis....  http://www.babybuntinsnursery.com/

Måste dock påpeka att jag är lite fascinerad över att det går att göra så verklighetstrogna dockor!

Mer dokumentärer till Thiniz!!