Trevlig Valborg!

Städdag igår och sedan jättetrevligt med Carro, Susanne och Therese, samt med guldklimparna Leon, Joona och Jennie :) Fika och babbel. Det var väldigt livat med småpojkarna haha :)

Har inte haft så mycket tid varjen igår eller idag till datorn, men tänkte iallafall lägga ut en bild på fikabesöket igår och en bild på hur trött min stumpa var efteråt hihi ;) Hon hade inte sovit middag så hon orkade inte leka typ men tyckte att det var skoj med besök ändå. Skrattade åt leon och Joona när de hoppade med duns ner i golvet.

Nu ska jag försöka skynda mig, det tar emot för varken huvud eller kropp vill idag. Men vi ska till Ryd, och så ska vi ju iväg o titta på en brasa vid Cupolen. Det är nog lite annat där också innan. Tjopp!






Fredagskakan...

Besök strax av ett par fina tjejer och deras barn! En liten kaka bakad, får hoppas den smakar utan rätt ingredienser, annars har ni här receptet på den riktiga "ferdagskakan" ;)
 Så skrev jag förut. Nu skulle jag gå in och fortsätta. Det gjorde jag. Sen skulle jag uppdatera och allt försvann förstås eftersom det var ett tag sedan jag var inte här sist... Behöver jag säga att jag inte vill skriva om allt? Usch så tråkigt!
         
 


Pest och kolera

För första gången gånger 2 !

1.
Nu känns allt ännu mer åt helvete! Visste väl att skitdagen skulle fortsätta med ett negativt besked hos tandnissarna. Nu går det väl bara utför efter de där beskeden sist på akuttiden om visdomständerna...
Har för ett tag sedan kommit hem från tandläkaren (via solariet för att få koppla av lite +++++) och har fått veta att jag har fått MITT FÖRSTA HÅL i en tand längst bak. Är livrädd. Och det kvittar med kommentarer som "det är väl inget" både här och i verkliga livet... för en som har tandläkarskräck är detta vidrigt att fasa inför. Så nu kan inget bota min ångest. Fan. Rädd, rädd, rädd. Eftersom jag inte kan veta hur det känns är det mest det jag oroar mig för - att jag inte vet hur det känns! Jag vet inte hur äckligt ont det kommer att göra, hur vidrigt det kommer att kännas, hur det kommer att låta, hur bedövningen inkl sprutan känns och hur bäng man kommer känna sig och se ut i munnen efteråt! Jag vet inte! :-(

2. Jag har tröstätit för första gången i mitt liv (tror jag?). Om detta nu kallas det. Lovade mig själv IGÅR att inte äta nåt onyttigt exempelvis pizza förrän jag verkligen kommit igång med träningen. Men idag har det känts som att det mesta spelar en så sjukt liten roll så en pizza borde jag trycka i mig, eller hur? Sagt och gjort. Klantskaft till ynklig liten person jag är idag. Men det får vara så. Det spelar ingen roll.

Härligt dag va?! :D






Vi ska tvätta hela dagen lilla mamma...

Vår älskade lilla skrållan blir aldrig av med klådan och utslagen. Vi lider med henne så mycket och jag känner mig så hjälplös och arg på hela grejen. Hon har det lite överallt över hela kroppen och kliar så hon blöder =( Usch, vad ledsen man blir över att hon ska ha det sådär. Nu har vi varit hos läkaren två gånger. Det blir bara värre. en grej till ska vi testa nu som vi själva kommit på och det är att vi inte ska tvätta Jennies kläder i den allmänna tvättstugan. Jag vet att det oftast ligger kvar lite tvättmedel och sköljmedel från tiden innan sin egen och det kan mycket väl vara så att hon inte tål annat än parfymfritt som vi använder (om det nu inte är det hon inte tål då...).

Så det blir att tvätta om allting i hennes garderob. Och det ska vi tvätta här hemma i maskinen. Samt lakan och handdukar. Så får vi nu hoppas att det ger något resultat.

Hittade ett par bilder sen tidigare i år. Funderar på att klippa lugg på tösen igen, det är faktiskt rätt söttit och så slipper vi massa spännen eller hår i vägen.  Men detta stora måste göras medan hon sover kan jag snällt meddela. Så vi får se ;)
 
                              

Sängen!


Nej, det blir inget mer alls ikväll i den här lyan, för nu blir det sängen! Klockan drar iväg nåt sjukt snabbt varje kväll, vad är detta!? Sov gott!

Och ingen bebis i sikte än... Men den som väntar på nåt gott! ;-)




Långpromenad runt stångån!

                            

Det blev ett bra tag ute förut för mig och Jennie, så pass att vi kunde möta upp pappa Marcus vid tåget när han kom från Sthlm förut. Jag började med en super-rask barnvagnspromenad i en timma för att få lite motion. Sedan var vi över till andra sidan Stångån och tittade på naturen, pratade om fiskarna i vattnet och kände våren i oss med solen och alla fotbollsspelare som sprang i shorts där borta. Jätteskönt ute idag! Men efter en stund började det bli lite mer vindar och skugga så Jennie fick på sig jacka, mössa o vantar igen. det är svårt det där med att klä henne rätt, när man knappt kan klä sig själv rätt! Sedan mötte vi upp Marcus och började gå hemåt igen.

Nu ska vi ta en kämpig dusch (hon är så rädd för att tvätta håret ännu...) med lilla fröken. Hörs sen :)


                            
                           


Lyckligt lottad som bor i Sverige!

                         

Alltså jag ryser när jag tänker på detta! Men samtidigt var det lite intressant att se. Något som verkligen ser ut som en gren som lossnat från längst ut på ett träd är EN NYUPPTÄCKT INSEKT och även världens största sådan. Namnet är "Phobaeticus chani" för den som känner sig manad att försöka uttala det, och den har hittats i de tropiska regnskogarna i Borneo. En vandrande pinne som blir nästan 57 cm lång, enligt fakta från dn.se nyligen... Jag ryser igen, och inser att jag är lyckligt lottad som är bosatt i Sverige. Annars skulle jag nog inte överleva, jag som gråter och skakar av skräck när en "liten spindel" kommer i närheten av mig...

Väntan blev längre än jag trodde...

Jobbrelaterat efter den mumsiga salladen blev det, sedan träning som i aerobics och balans. Nu är det riktigt hög tid för sängen! Ogillar skarpt att man måste stressa sig igenom kvällarna för att överhuvudtaget hinna med något vettigt OCH gärna något roligt, och då kommer man ändå inte i säng i den tid man önskat! Trist. Vem bestämde att dygnen skulle vara så korta?!

Fast på ett sätt går tiden riktigt sakta nu när man bara väntar och väntar på den lilla krabaten som ska komma ut från Millas mage. Nu är det 3 dagar +. Hoppas den lilla kommer snaaart! Men det är så svårt att föreställa sig att det är på riktigt den här overkliga väntan, och att min älskade vän sedan-för-alltid-nästan ska föda barn när som helst :D Precis lika overkligt som att jag inte förstår att jag själv fått barn :) Så mäktigt det här med de små!

Förresten så ska vi snart på dop. Mitt sysslingbarn, Benjamins lillasyster, Ayla ska döpas i kyrka på söndag. Jag har beställt doppresent så jag hoppas den dyker upp imorgon kanske.. Vi får se =) Det ska bli trevligt, och även att träffa några stycken jag inte sett på länge. Kan tillägga att jag inte träffat Ayla än heller, känns heltokigt men nu är det snart dags iallafall. Så får vi väl hoppas att vi hinner ses mer framöver. Benjamin träffade jag en hel del när han var en liten plutt. Första träffen var han bara 2 veckor gullisen. Tiden går undan. Han är 6 år nu.
Synd att inte farmor får se lilla Ayla med.




Måndagkväll igen då...

Men såhär kan det vara ibland - En usel dag efter en usel natt - sådant hänger alltid ihop här. Men, men, men. Har för en stund sedan njutit av en god matig sallad och baguett till det. Ska faktiskt inte skriva så mycket här nu utan stänga ner några fönster för att endast (nästan iallafall...;)) ägna min tid åt jobbrelaterade saker. Bäst att passa på nu när Marcus och Jennie är ute en stund.




Sol ute?

Jennie Superbus och jag var ute med bilen (hennes rosa förstås alltså) en dag för ett tag sedan (tror inte jag nämnde det då men minnet jag har numera är ju som en guldfisks sådant om man säger...) när det var helt okej väder ute. Fick dock dra på mössa och vantar efter ett tag - det är varmt i solen men blir ju genast kallare när den försvinner eller det börjar vinda lite. Fleecetröja med polokrage samt en vanlig tröja utanpå fungerade dock fint som substitut till en vårjacka vi inte har just nu... Jag får köra på samma stil eftersom min skinnjacka är returnerad p.g.a fabriksfel - väntan är lång på en ny tycker jag!
Hur som helst, solen dyker upp lite här emellanåt och jag hoppas på kanonväder de minuterna innan den drar sig undan igen för att genast få dagen att se mycket kallare ut. Vi får se hur vår dag ser ut, inget planerat faktiskt men jag känner för en långpromenad. Antar att det är bäst att passa på när jag känner för sådant :) Man har ju börjat träna o hålla igång nu igen då och man vet ju aldrig hur länge den grejen håller i sig ;)


                                           

                                            


Ljus gör så mycket!

Jag inser att vi är många som älskar ljus av alla de olika slag, fomer, färger, dofter som finns... Många som tycker att mysighetsfaktorn och avkopplingens nivå blir skyhög bara genom att tända några ljus i det rum man befinner sig i. Jag är rätt känd för att vara lite småtokig i ljus dessutom ;) Men nu var det längesedan det inhandlades något annat än vanliga värmeljus (vilket förstås är fantastiskt med i rätt lyktor). Så vem blev då inte lite paff (MEN LYCKLIG!) när mannen i detta hem kom hem med tre doftande ljus från Lagerhaus en dag för ett tag sedan =) Yes, ni gissade rätt! Jättekul verkligen. Han brukar aldrig köpa (eller knappt se...) sådant.

Har oftast några ljus tända och nu när de slocknat här för ett tag sedan så ska jag nog tända ett par ljus till och sätta dessa här vid skrivbordet medan jag gör lite nödvändiga saker innan jag kryper ner med min bok i sängen...


Utlottningen klar!

Hej på er tävlingsdeltagare! :D Väldigt få som verkar tycka att det är kul med en tidningsprenumeration tyvärr, men nu är lotten dragen och det var Jennie som fick välja en nummerlapp i skålen.


Vinnaren är NUMMER 3 och det blev alltså:


"Postat av: Alexandra

Jag vill gärna vara med och tävla :)

2010-04-22 @ 23:24:43
URL:
http://onttonen.blogg.se/"


grattis till dig Alexandra, jag kontaktar dig strax så du får en kod av mig och kan därefter välja en liten tidningsprenumeration! Roligt att du var med, och ni andra med. Får se om jag kan ordna en till tävling snart med något annat i potten =) Kul med utlottningar! Men hoppas antalet blir fler som är med =)


Unna!

Färskpressad juice på blodapelsiner, koffeinfritt vaniljte, baguetter från ugnen med smaskiga pålägg på. Detta till tända ljus och filmen Little Children, med bland andra Kate Winslet i rollerna, efter  en lång varmdusch innehållande skrubbning, inpackning och rakning samt nagelfix :) Så jag antar att ni förstår hur fräsch jag känner mig idag va? Om jag även tillägger att jag har fått en god natts sömn! Skönt, skönt, skönt är ordet.

Nu blir det lite städ till musik och förhoppningsvis lite tv eller läsa av innan vi ska hämta hem skruttfia från farmor och farfar. Vi får ju besök av hennes busiga morfar o Catarina sen under eftermiddagen :)!



Lördagkväll med egentid...


En härlig smoothie har jag precis gottat mig med, mycket gott! Blandade bär i som björnbär, vinbär, jordgubbar, hallon... Mixad med mjölk. Antagligen en liten energi-kick för mig som är trötter.


Dagen har bestått av ett besök hos svärföräldrarna med god middag. De ville ha Nenne över natten så hon är där och busar nu, eller just nu hoppas jag att hon sover :) Det blir sovmorgon imorgon alltså för oss. Marcus roar sig med sin bror och öl... och ev bowling snart. Jag ska ha spakväll för mig själv, lacka naglarna, mysa i soffan med film och eventuellt ett försök till att dricka te (bara för att det låter så mysigt när Anna säger att hon ska dricka te, jag är ingen tedrickare) och läsa lite i min superhemska bok.


                                                                    Vad gör ni ikväll?


Glöm inte tävlingen...





BF 23 april

Idag är det den 23 april, och ingen bebis i sikte. Tänk vad vi är många som väntar! Idag pirrar det extra mycket i magen, lite konstigt kanske men det där bf-datumet är faktiskt lite magiskt. Så är det bara. Min Jennie kom fem dygn innan det beräknade datumet. Skönt det, så jag hoppas att Milla slipper gå över så värst mycket iallafall...

Nu ska jag ta hand om en ilsken dotter och sen försöka få hoppa in i duschen för att se någorlunda okej ut för en färd till Ikea....

Tävling!

Sådär nu tänkte jag ha en liten tävling äntligen! Alla som vill kan vara med och jag vill ha detta för att det är skoj så det är bara att skriva en kommentar till detta inlägg så att jag vet att just du är med och tävlar, så superlätt så för den som är sugen på...

En liten tidningsprenumeration på valfri tidning. Det finns 12 olika tidningar du kan välja bland, t.ex. Stuff, Home, När & Fjärran och även en tidning för barn 4-10 år som heter "Tivoli med vänner", med mera...

Avslutar tävlingen på söndag kväll. Ange mailadress vid kommentaren (gärna din bloggadress med om du har någon) så att jag vet vem jag ska höra av mig till om du vinner =)


                                                     

Lycka till!

Grattis grattis!

                                  

Skulle vilja skriva ut ett jättestort grattis till Alexandra på födelsedagen! GRATTIS gumman!


Här hemma har vi ätit oss vrålmätta ala typ rulla fram om man säger... Blir väl lite myskväll nu med Lyxfällan o vanliga potatischips som mamma köpte förut. Hoppas alla har en skön kväll!
Återkommer senare, och då ska jag minsann sätta igång en liten tävling! Jag som aldrig har haft det men velat på ha det på skoj. Hej sålänge!


Lite snabbt...

Mamma kom med tåget under förmiddagen och vi mötte henne jag och Jennie. Sen handlade vi mat och gick hem och gjorde lite gott till fikat.... hohoho. Typ värsta tårtan om man säger ;)

                                  


                        Har ni sett nån coolare unge?! :D Hon är superstolt över brillorna!


Jennie hos doktorn, igen...

                        
Hon var glad att vi skulle gå till doktorn igår haha, det var ju bra ;) Måste bara säga att jag ääälskar Jennies hårfärg, det är så fint tycker jag! Tyvärr blir det mörkare på bild. I solen gnistrar håret som guld <3


Här, på bilderna, var det dags för lite läkarbesök då. Vi blev tvungna att få bråttom och rusa till vårdcentralen efter jag pratat med sköterskan. Eller ja, vi hade ju kunnat vänta tills idag på öppna mottagningen eller fått en egen tid nångång typ men jag ville få det gjort snarast så Liten kan få sluta ha det såhär snart med kliandet. Och så att vi får veta vad det är...

Jag är ju alltid övernojjig när det gäller det här med att tänka "tänk om hon inte kommer tåla Max o Minus en dag..." så mina tankar snurrade runt i huvudet även om hjärnan berättade lite vagt att den inte tror att det bara blir utslag då... Men det nötte i mig för att skräcken finns inbyggd i mig och jag började få knäppa tankar om att vi måste flytta och bli särbos med mina kissebarn i en lägenhet och Nenne i en annan. Herregud, det skulle bli helt galet allt om hon inte tålde dem kan jag tala om.

Så var inte fallet förstås. Det behövde jag inte oroa mig för alls i det här fallet. Det var som jag hade tänkt från början... Eftersom detta stora startade när Jennie fått salvor mot eksemen i armvecken så tänkte jag ju att hon kanske inte tål salvorna? Och mycket riktigt så är det ju så att trots att Canodermen är jättebra (när man tål den som man oftast gör) så finns det barn som är överkänsliga mot ett ämne i den. Jennie är troligen det så den slutade vi ju med omedelbart. Den har bytts ut mot Locobase som ska smörjas på då och då under dagen. Morgon och kväll gäller fortfarande Hydrokortisonen och på kvällen får hon nu även 10 g Tavegyl - men det är inte det lättaste att få henne att dricka det kan jag meddela :) Tavegylen är klådstillande så att hon kommer ur den onda cirkeln med att klia - få fler utslag - klia p.g.a det - o.s.v.

Långt om detta, men det gäller att ligga i med sina barn så att de får må bra.

Nenne likes shopping

                         

Detta var vad som inhandlades igår till fröken Bus, och hon är nöjd. Vi fann dock ingen tunnare mössa som såg normal ut (säg till om ni vet var vi kan hitta detta unika?) Men det blev iallafall vita strumpbyxor med grå prickar från Cubus och övriga plagg från H&M som denna oversize-topp (Jennie valde den med grå ränder mot den rosa), vita leggings o ett par grå baggy-mjukisar till toppen, supersöt klänning på rea som Jen inte kunde låta bli att prova idag och så tre par vantar att klafsa runt med ute i vårvädret (som förövrigt inte alls uppfyller just vårväder idag med snö, hagel o regn).

Måste tala om att hon ÄLSKAR att shoppa kläder! Det här bådar illa för vår ekonomi i tonåren ;) Men jag förstår henne, för det är ju underbart när man får shoppa! :) Det var dock ett elände att få iväg henne från en affär till nästa och över huvud taget ut från allt sedan. "Mamma mamma! Nenne OM!" JÄTTEfiiin mamma titta!" sa hon hela tiden ungefär... Men vi avslutade iallafall vår lilla runda med att ta en sväng inne i leksaksaffären med till Jennies stora förtjusning, hon fick ju 10 guldtior i påskägget från farmor o farfar så hon skulle ju få välja ut något själv tänkte jag. Det blev två förpackningar med en av Ariels sju systrar i varje. En superblondis och en svarthårig, yeeeh! De hade krabban o den gula fisken med sig... vad de nu heter? Blunder? Jaja, hon tyckte om den massor så det var ju roligt detta :)

Det blev visst hög tid för sängen nu ser jag, herregud vad klockan går på fort när man har roligt!? Uppdattar upp dagen imorgon bitti =) Men det gick iallafall bra hos farbror doktorn om man säger...

Sov gottit!

Ingen bebis...

Den 21 april är idag, den dagen jag trodde att bebis skulle komma på - men icke då! Om den inte vill ut megafort vill säga ;) Men det gissar vi inte på för Milla som förstföderska.

Men ut nu! Vi vill se vem du är! Nu har du varit där inne i över 9 månader så det kanske är dags att börja röra på sig snart? =)

                                                              Foto: Sanna Lindström


Mina evigt älskade, saknade...

Jag var o pratade några meningar med farmor o farfar i helgen med. Och satte dit en bukett med blommor. När jag satte den i vasen, efter att ha hämtat nytt vatten, så tänkte jag "tänk om jag stod i farmors hall nu och kunde ge dem direkt i handen. Hon skulle blivit så himla glad" och det stämmer ju så väl. Men det blir väl att tänka ett "aldrig mer" igen då som jag redan gör så ofta. Tror mitt i all sorg ändå att farmor skrattade åt mig när jag var dit med blommorna - jag gick i höga pumps på kyrkogården, eftersom det helt enkelt var det jag hade på mig när jag bestämde mig för att gå dit. Men det var inte helt lätt där i gräset när jag åkte ner med den smala klacken där i hela tiden :/ :) Så, det syns vem som varit där och traskat runt graven.

Minns när bara farfars namn stod på stenen. Och en tom plats bredvid. Minns hur man tänkte att "herregud där ska det stå Ingrid en dag" och man blev rädd i förväg. Ledsen och rädd i förväg. Nu är vi ju där. Ingrid står det på stenen bredvid farfars namn. Hon är begravd bredvid sin älskade make och förhoppningsvis är de tillsammans nu.
Men det känns konstigt det där med att det är hon som valt ut stenen en gång, det är hon som tagit hand om graven och gjort så fint jämt. Och hela tiden visste hon att hon själv ska ligga där en dag... Usch så hemskt det här är! Saknaden är rent ut sagt förjävlig!

                        
                                        

Söndagens äventyr...

Helgen som gick var helt fullproppad kan man säga. Men snart är det helg igen och den ser nog annorlunda ut. Jag hoppas kunna prioritera att vila, och så ska jag städa balkongen inför att vi ska göra iordning den nu till sommaren. Om det nu blir sommar? Det SNÖADE imorse när jag tittade ut!

I söndags var vi hos mormor och fick trerättersmiddag, så otroligt gott som alltid hos henne. Vi ses inte så ofta numera så det var mysigt att vara där och hon var jätteglad att vi kom.
Efter mormor-besöket var vi hos Mattias och firade honom litegrann. Han fick en personlig present av oss - en KOPP till kruka (internskoj för fika typ) och blomma i. Och så salt- och pepparströare i form av galna gubbar från Teknikmagasinet. Det är svårt med presenter till killar tycker jag men det blev iaf lite roligt. Vi fick fika och där ingick även en marsipantårta :) Slänger in några foton.

                                                        

                                   

Kotte som sitter bredvid Jennie har en liten historia bakom sig. Eller min mormor har det angående honom. Jag minns när han var ny där hemma hos henne (jag i stort sett bodde ju hemma hos min mormor förr) men jag minns inte hur gammal jag var. Mormor och hennes väninna var på Karnevalen (som Augustifesten hette då av naturliga orsaker) och skulle ta en lott. Men mormor sa "vi kanske kan ta en lott precis innan vi går hem, annars får vi väl bära på nån jätte". Men EN varsin lott tog dem ändå - och fick gå hem direkt. För mormor vann då KOTTE :)


                                                           

             

                                                       


Our day

Tröttaste var vi både jag och Jen (förstås M med eftersom ingen av oss sover längre... men han var på väg med tåget till Sthlm då) under förmiddagen som för det mesta numera tydligen. Jennie har det jättejobbigt om nätterna med alla små "utslag" som kliar. Hon vaknar gång på gång på gång, är arg och ledsen. Och detta beror mest troligt på själva utslagens eviga kliande tror jag. Det har blivit så mycket värre och eftersom vi provat salvorna Hydrokortison och Canoderm ett tag nu och att detta endast hjälper mot det vi sökte för då.. eksemen i armvecken, så är ett läkarbesök högst på att-göra-listan imorgon kan jag lova. Hon ska inte behöva ha det såhär och vi alla behöver sömn för att orka. Tror inte att det är det jag skrev om då utan att det är något annat, och jag fasar sönder mig själv snart i rädslan för att det kan vara Max o Minus hon inte tål. Fast hon har inget annat problem än detta och har aldrig haft något liknande förut så jag håller hoppet vid liv.

Eftermiddagen, efter en (faktiskt) tidig "middagssömn" så mådde vi lite bättre. Vi gick till Priso för att posta min jacka tillbaka till Nelly p.g.a bristande kvalitét. Hoppas nästa är sydd bra, för jag vill ha en ny faktiskt - tyckte verkligen om den! Sedan gick vi en vända på stan, okej det var ett bra tag men men :) Inhandlade några plagg till Jennie som jag ska visa imorgon tänkte jag för nu ropar sängen högt på mig. Hem från stan och då kom farmor Britt hit ett tag. Vi fikade och lekte lite innan pappa först kom hem från sin Stockholmsvisit och sen kom farfar Johnny in en sväng med. Det är så mysigt att ha dem här tycker jag.

Bara fixat med måsten och lagat mat tills imorgon (o flera matlådor) eftersom jag inte lär hinna stå o laga lunch till när M kommer hem för att äta. Pratat med saknade Milla, och nu läsa lite och SOVA!

                      Påklädda för att gå. Men ååå vilken tid morsan tar på sig liksom!
                                              

    Hon vill förstås knäppa några kort, ja så då är det väl bäst att försöka smila lite då!
                                              

                                     Men, det var faktiskt ganska roligt det här!
                                              

Tidningskungen o Sköna hem!

Skrev lite om Tidningskungen.se i mitt förra inlägg. En sida på nätet där man superenkelt kan beställa prenumerationer på tidningar. Finns många olika att välja bland och man kan även ge bort prenumerationer där. Jag gillar är att man inte förbinder sig till någon fortsättning, utan man betalar för de tidningar erbjudandet innehåller. Punkt. Hur ofta missar man inte att säga upp sedan annars om det skulle vara så att man inte tänkt fortsätta? Jag älskar att få hem en tidning till dörren och den unnar jag mig när jag har lite egentid. Så skönt att ligga ner i soffan med en kopp kaffe och en bra tidning! Eller vad säger ni?

Är ni sugna så titta in här på deras prenumerationserbjudanden! Jag är sugen och ska snart beställa en prenumeration igen. Det blir då en tidning om hem och inredning som jag gillar.

                                                    

Sköna hem. Alltid många fina inspirerande hem-och inredningsreportage. Jag brukar få en massa idéer efter att ha tittat i den tidningen. :)


Kort natt med tidig morgon...

Morning! 4,5 h sömn inatt då inkl 4 avbrott. Inte heeeelt okej eller hållbar situation. Hur ska man orka vara en bra mamma idag undrar man? :) Jag kanske bara kan vara en mamma som duger idag om jag får se det som det är. Sitter här och saknar en massa människor. Nu tänker jag främst på de saknade jag inte sett på länge, och däribland främst på de som vill men inte kan just nu, och allra allra främst där min käre far :)

Har druckit kaffe och nu kollar jag mailen och allt som man alltid vill göra på morgonen. Man vet ju aldrig, det kan ju ha hänt något jättespännande de timmar som gått sedan man tittade in senast ;)

Exempelvis hade jag fått ett mail som väckte min uppmärksamhet. Nämligen ett mail från Tidningskungen.se där de har ett erbjudande om en ny tidning som verkar värd att prova. Speciellt som att jag inte har någon prenumeration alls nu (brukar ha flera samtidigt ofta och ofta från tidningskungen.se). Kan mycket väl tänka mig att få hem 3 nr av den nya tidningen Blossom, till en billig summa, i postfacket! Prenumererar ni på någon tidning? Vilken/vilka?

                                         
                                                            Bild: Tidningskungen.se

Millas & Victors lilla mirakel

"Så mina vänner, nu kan jag äntligen tala om att min älskade Milla och hennes Victor ska bli föräldrar någongång i april nästa år! En liten, redan så älskad, plutt växer i Millas mage och hon är redan i vecka 13 nu. Känns hur fantastiskt som helst!"

Detta var några rader ur ett blogginlägg den 15 oktober 2009. Det känns som längesedan fast ändå känns det som att allt har gått så fort! Idag är det 4 dagar kvar till beräknat födelsedatum. Så vi väntar med en enorm spänning på att denna lilla älskade och efterlängtade bebis ska vilja komma ut till dagens ljus och möta livet och oss alla för första gången. Längtar mig tokig tills jag får träffa h*n**. Jag har varit väldigt säker på att det är en flicka sedan första början, ja egentligen längre tid än så. Sedan vi var små har jag trott att vi båda ska bli flickmammor när första bebisen kommer. Så jag gissar fortfarande på en flicka och datumet jag tror att bebis kommer på är den 21 april. Om två dagar alltså. Men vi får väl se det där. Kan ju iallafall hoppas för Millas skull att det inte tar tre veckor till ;)

Hade velat ha en bild på gravida bästisen här men har inte fått någon bild som jag även fått tillåtelse att visa för allmänheten tyvärr :/ För hon är så jättefin i bebismagen!

Bildregn från förra veckan...

Ett bildregn från förra veckan när vi lånade huset medan Britt o Johnny var bortresta. Vi stormtrivdes om dagarna jag och Jennie. Och ibland höll Max o Minus oss sällskap och ibland höll Findus oss sällskap. På morgnarna när vi var ute var det soligt men kallt så då krävdes både mössa, vantar och vinterjacka till skillnad då vi var ute om eftermiddagarna. Då räckte det klart med tjock tröja, jag själv satt i solen i linne ett tag till och med. Så skönt så!
Vi åt också för första gången, i år, utomhus, det är nog bland det bästa jag vet när man kan göra det! Mys!

En tidig kväll träffade vi också Susse och Leon nere i lekparken nedanför Glyttingebadet. Nära för oss båda, så det passade bra. Barnen lekte och vi pratade och drack kaffe :)

En mycket härlig vistelse hemifrån ett tag alltså, men sedn var det även väldigt skönt att komma hem. Borta bra men hemma bäst stämmer kanonbra. Men man känner sig så hemma i Ryd med så det är bara skönt att vara där.


     
     
       
     
     
     



Nu så =)

Jag ska börja göra det jag tänkt nu i ett par år ;). Äntligen. Men nu är jag som mest redo och mer kreativ än på länge, och nu brinner jag riktigt för att starta upp det hela. Inget stort för många, men för mig innebär det att förverkliga en liiiten bit av min kreativitet som behöver komma ut =) Egentligen tycker jag att livet är just det ordet. Kreativitet. Men på så många olika sätt förstås =)

Jag ska börja tillverka några olika saker som man får möjlighet att beställa av mig via mailen sedan. Eftersom jag tror på alla människors fantasi och vilja så kommer jag förstås ta emot beställningar på egna idéer hos andra och försöka uppfylla detta till så nära som möjligt. Men vill man beställa något klart koncept fungerar det utmärkt!

Jag ska bland annat göra budskapstavlor både i färg och mönster men också i shabby shic stil. Gammalt och slitet är något jag tycker är så fint och charmigt men smaken är som baken =) Jag tänkte också att det ska finnas möjlighet att beställa Fadderbevis samt Namntavlor.

Det ska bli jättekul att börja pyssla igen och försöka göra allt detta så bra som möjligt!


                         

                                       



Utvilad! =)

Mysig kväll igår i Ryd. Jennie stannade oplanerat över natt så vi fick sovmorgon idag. Vi sov ca 8 timmar inatt, i STRÄCK! Vilket idag innebär att jag känner mig som en helt ny människa! Är så glad för att ha fått sova ordentligt. Har verkligen sovit ut, sen drack jag kaffe i sängen medan jag läste ut min bok. Hur skönt? :) Jätteskönt.

Nu ska vi åka o hämta snuttan, sen åker vi till mormor på middag och efter det till Mattias som fyllde år igår.

Ha en fin dag!

Grattis Mattias!

Idag vill jag först och främst säga GRATTIS på födelsedagen till Mattias som fyller år. Vi kommer och firar dig imorgon <3

                                                     


Igår var Christina här under kvällen, vi glufsade chips och godis till lite vin och massa prat. Var mycket trevligt och det hoppas jag vi gör om snart! I övrigt minns jag inte gårdagen, jag har ju blivit senil nu senare delen av mina 26 år (vet inte om det kommer med första barnets födelse för alla?) så det är inte lätt att minnas sådant som kräver närminne förstår ni.

Sov lite bättre inatt men är lika trött ändå. Krävs nog mer än en natt med lite bättre sömn för att reda ut den här sömnbristen skulle jag tro. Har sovit på dagen nu med. Pollenallergin, som bara tycks bli värre, gör väl sitt med antar jag. Vi ska strax bege oss iväg till svärföräldrarna ett tag, saknade personer om man säger... Och så vill vi ju höra allt om resan förstås!

Nu duschen och dra, hejs!

Kattmynta?

Min Max hemma hos "farmor och farfar". Jag undrade om han blivit tokig, för Findus lukt har han ju känt i så många år nu så den borde han inte bli galen för. Nähe ni, jag tror bestämt min käre svärfar har gnuggat in kattmynta i klöspelaren! Det skulle helt klart förklara Maximus betéende! :)

                                    
                                    
                                    

Skönhetssömn...

Alltså nu har det gått på tok för långt. Jag inser varför man kallar sömn för skönhetssömn (jag känner det i hela mig!) och tittar i spegeln. Sådär ja. Svarta ringar, rödsprängda ögonvitor, finnar och ser svälld ut i ansiktet. Helt plötsligt inser jag att jag ser inte ut som mig själv längre alls, vem är det där?! Jag måste ta tag i detta nu för att inte gå under av detta ytliga också. Det räcker med vad sömnbristen gör INOM mig.

Har inte sovit på en vecka i stort sett. Jag vet inte vad det är med min lilla dotter nu. Vi måste vakna ungefär 2-3 ggr i timmen och det är om det är tur det fungerar så och man kan somna om. Inatt var det hemskt då vi var vakna länge de gånger hon vaknade. Hon är arg och vet inte vad hon vill (igår skrek hon efter GODIS! som hon ju aldrig får av oss och i förrgår vaknade vi av världens vrål). Förstår inget. Drömmer mycket eventuellt? Lite snorigt är det ju men inte värre än så, så att hon vaknar såhär kan nog knappast bero på det. Jag tycker synd om henne om nätterna, men inser att hon är lika pigg och fartfylld på morgonen (ottan!) ändå. Vi ställer, återigen, oss själva frågan om hur hon orkar att-sova-så-otroligt-lite, som hon alltid gjort. Men nu är det värre än värst.

Men för att återgå till ämnet så handlar det om hur jag ska lyfta upp mig själv från träsket jag hamnat i, igen (och jag måste då trotsa både tröttheten och pollenallergin som blivit värre). Jag hatar att vara där och nu är det sådär att man knappt tror att man ska ta sig ur det. Jag vet med mig själv att jag måste börja utifrån och det är vad jag tänker göra. Det hör ihop med resten och är inte alls så ytligt som det låter... Jag vill känna mig pigg, snygg och fräsch nu när det blir allt ljusare ute för då kan även det hjälpa mig så mycket lättare. Jag ska börja med att sola ikväll för det var ett tag sen nu och sedan ta en lång varm dusch med spa-tema. Fixa mina för tillfället superkorta naglar efteråt. Det är väl ungefär det jag kan göra med mig själv när det gäller detta. Börja träna igen också. Det ska jag. Det mår jag bättre av redan från dag 2 så...


                                 Vad gör ni när ni känner er trötta, hängiga och nere?


                                                    



Ingen klaustrofobi här...

                              

Blir lite days-in nu när vi varit här i huset och jag inte uppdaterat så mkt. Men detta måste jag bara visa trots det och att bilderna är hemskt dåliga.

Nenne Bus fick för sig att hon skulle lägga sig "vila sova" inne i Max och Minus transportbur! Och hon låg där inne hela hon ihopkrupen och kunde förstås inte ta sig ut ir den själv utan pappa fick hjälpa till. Jag fick panik när jag såg det, då jag har en mild grad av klaustrofobi. Det har tydligen inte Jennie ärvt iallafall... Om hon inte fått det nu. Minns att jag skojade en gång och kröp in i torktumlaren när jag bodde i Valdemarsvik där i min första lägenhet. (Ja, jag har alltid varit lite underlig...;)) men fy så otäckt det var! Fattar inte att jag gjorde det!

En badtjej!

Jag har fått en badtjej! Min skrutta som varit så rädd för vatten så länge nu har jag plötsligt fått att vilja bada. Det som krävdes nu när hon var redo för det var: ingen stress, en mycket pedagogisk mamma och att allt skedde på hennes villkor. Det kändes toppenbra och nu har hon velat bada varje dag här i huset. Jag vet, hon borde inte det p.g.a. att huden inte mår bra av det. Man ska ju inte bada/duscha barn så ofta alls enligt läkarna och det förstår man ju såklart. Men nu har jag övervägt detta och det känns viktigt att hon vågar göra det hon egentligen vill. Jag har i olja i vattnet och smörjer in henne noga efteråt. Så det ska nog gå bra förhoppningsvis!

Idag ska vi åka hem. Till inget badkar om man säger... Och ingen trädgård heller. Men det ska nog gå bra det med. Längtar hem faktiskt, tycker verkligen om mitt hem. Svärföräldrarna kommer hem idag från deras resa så förutom att vara ute i solen ska jag bara städa efter oss här och ev tvätta en maskin kläder.

Hoppas ni får en fin dag i solen!





Ett enda kort

                                      

Blev lite full i skratt när jag inser att jag tagit ett enda kort i helgen, varför tog jag med mig kameran? Det enda kortet blev iallafall på en av de två fina underbara tjejerna jag tillbringade kvällen med - nämligen Carro som precis inhandlat drinkar till oss :) 

Det kommer mera om ett tag. Nu när jag känner för att synas lite igen och när jag nu tagit tag i att försöka fatta det här med bildprogrammet på Johnnys dator. Efter att ha fixat till ett mer normalt öppningsprogram då alltså ;)

Konstig helg...

Min helg har varit rätt konstig faktiskt. Förutom några saker så var den iaf väldigt rolig o lyckad. Vinkvällen hos Ida i lördags slutade med att jag, Susse o Carro sen drog till stan för lite utgång. Det finns grymt många konstiga snubbar ute har jag lätt kunnat konstatera de senaste gångerna jag satt min fot bland partyfolk nånstans. Men vi hade kul, spelade Våghals och dansade.

Efter jag på ett komiskt sätt kom hem till Götgatan från krogen så blev jag kvar hela natten hos en granne, Ida. Massa prat o pepp. Lite komiskt detta med får jag ju säga. Men kul med "nytt" trevligt folk i sin omgivning.

INNAN den här kvällen så var jag på ett lyckat 4-timmars möte med Hårdrocksföreningen The Crash jag är med i. Kändes toppen och allt ännu roligare efter det. Ser fram emot lite medlemsträffar med så småningom. När jag kom hem från mötet hann jag bara tvätta av mig lite så plingade det på dörren och Tessan stod där. Skapligt förvånad blev jag förstås då hon aldrig hälsat på här i nya hemmet och det är ju liksom portkod o allt :D Men det visade sig att de skulle till festen som skulle hållas två trappor upp och så hade hon sett mitt o marcus namn på dörren :) Lite roligt. Sen kom Anna o Fredrik och de hade med sig en Thinizanpassad (laktosfri) äppelpaj med glass. Så himla gulligt! Det var dessutom den godaste äppelpaj jag har ätit! Ja och efter det fikat o lite babbel fick jag skjuts till Lambohov till Ida där kvällens äventyr tog fart.

Sitter hemma i svärföräldrarnas hus nu, vi lånar det och ser till Findus medan de är iväg på en tripp. Det är skönt att ha tillgång till trädgård och badkar ett tag! Faktiskt så fick jag Jennie att bada igår (hon har ju världens skräck för att bada/duscha...) och hon började tycka att det var jätteroligt och ville inte alls gå upp! Jätteglad blir man!

Laga lite mat strax då. Korvnoff. Hejs!

Iväg för möte...

Jag ska på The Crash's årsmöte om en timme och sitter med blött hår och är fortfarande som i en dimma efter min lilla sömn. Dock en bättre natt än annars, och svärmor kom med en idé om varför jag sover dåligt - kan mycket väl stämma eftersom jag har blivit slarvmaja med medicinen. Nu ska jag ta den grymt tidigt varje morgon och hoppas på det bästa. Nähepp, bäst att göra sig iordning då och knata iväg.

Bjussar på en tröttisbild på mig och älskade kissarna <3


Åtta maskiner tvätt...

En vidrig dag. Sådär ja. Orkar inte gå in på det ens utan tänkte mer säga att jag mår bättre och är i full gång att tvätta. För den som vill veta sånt intressant :) Tvättar både hemma i maskinen och nere i stora tvättstugan. Åtta maskiner totalt. Men sedan är alla sängkläder och även överkast rena också. Det blir första gången jag tvättar farmors överkast som jag tog direkt från hennes säng då den där dagen. Måste släppa på det nu känner jag. Över ett år har gått och ska jag vara ärlig mot mig själv så luktar det inte speciellt mycket längre från farmors mysiga hem. Men känner, det gör jag ändå. Sånt är mitt liv.

Jennie och Marcus är hos hennes farmor o farfar ikväll. De ska åka iväg på en bussresa nånstans och ha det trevligt men jag tror att de är rädda för Nenne-abstinens så de ville träffa henne först. Inte för att de inte brukar ses men nu var det nog 5 dagar sedan senast ;) Lika bra hur som helst, jag behöver få vara ensam idag. Och jag har ändå fasansfullt mycket att göra.

                                                


Helt okej tyckte Jennie


Min kära M fixade sina kartonger häromdagen så äntligen börjar hemmet vårt tömmas av flyttspår. Det är ju en del kvar men skönt det iallafall att det försvinner kartonger. Jag tål inte se dessa stora pappersgrejer mer, ni förstår nog det. Har levt tillsammans med kartonger HELA året. Minst. Sådant som är kvar är mer de roliga sakerna. Sätta upp tavlor, ett par hyllor, göra fint helt enkelt. Det är helt ok. Men jag önskar att det med ska bli klart snart så vi kan börja leva här ordentligt i vårt nya hem och kanske till och med ha en liten inflyttningsfest så småningom. Ja, gärna innan sommaren om man säger ;p

Jag hade en kasse, med lite blandade saker, att packa upp och det tog jag tag i då för ett par dagar sedan. Men det var bara roligt. Smycken, mer smink och fler parfymer. Ungefär så. Helt okej tyckte Jennie med som även tyckte att hon kunde hjälpa mamma sin lite med armbanden :)

Hej pollen, ovälkommen hit!

Pollensäsongen är här. Allergin ett faktum. För mig är besvären ännu bara minimala mot vad det antagligen kommer att bli. Marcus har känt av det ett tag och nu inhandlat mer medicin. Han kom på det en dag för ett tag sedan att det är ju DET som kommit nu. Man var liksom lite oförberedd på det eftersom vintern byttes ut mot vår på en timma - som det kändes. Man har bara längtat till vår och sommar utan en tanke på pollenskiten... Jag har inte varit allergisk speciellt länge, ett par år varav det första året var mycket lindrigt, så för min del är jag inte "van" att ha det än. Därav all otanke på det kanske. Men jag borde inte ha glömt det pga Marcus hemska allergi mot det. Han började för några år sedan och vi satt hemma en kväll och tittade på stora Schlagerfestivalen...

                                                         

Vi hade börjat med vår "poänggivning" som fortfarande lever kvar varje år. Vi bara måste se det där trots att ingen av oss brukar gilla något bidrag i det stora hela (visst, det händer att något är okej). För det är alltid en mysig kväll som vi gör något extra av. Plötsligt börjar Marcus andas jättekonstigt och jag reagerar ju direkt eftersom jag själv haft en sorts ångest/ansträngnings"astma". Jag kokar upp vatten som han får andas över så att det ska bli lättare. Det är så fruktansvärt otäckt att inte få den luft man behöver med så det blir en ond cirkel av paniken som uppstår. Den gör ju att det blir värre. Så får man bara personen lugn så blir det lite lättare med andningen som i sin tur dämpar paniken. Ah, ni fattar nog :) Inte helt ologiskt.

Det blev hur som helst bättre med M efter en stund men man var rätt slut. Vi visste ju inte heller vad det berodde på och hade jag inte frågat om lov att ringa efter ambulans (utan bara gjort det) så hade det gått vägen och han fått hjälp snabbare. Så är det med de flesta karlar tror jag ;) Idag har han förstås medicin av flera de slag inkl inhalator och det eftersom vi vet att det är p.g.a pollen.

Konstigt det där att man inte ska tåla det naturligaste som finns! NATUREN! Inser att det är människornas fel men det är faktiskst sorgligt.


Tog med eksemen till doktorn...

Hade ju tänkt mig en skön barnvagns-långpromenad under förmiddagen, samt lek nånstans ute och köpa nån god mat till lunchen. Planerna ändrades när jag kände att NU får det räcka med Jennies eksem-eller-vad-det-nu-är hon fått i armvecken. Har försökt med alla möjliga salvor o krämer. Igår provade jag en aloevera och upptäckte imorse att det hade blivit VÄRRE! Det blev alltså en promenad till doktorn istället! Fast vi inhandlade iallafall god grillad kyckling och potatissallad efteråt och smaskade i oss, så god mat blev det.

Det visade sig ju vara atopiskt eksem (böjveckseksem i folkmun) som ju inte är helt ovanligt bland småbarn, och det tillhör att barn som får det även har drabbats av torr och känslig hud.. Tråkigt att hon skulle få det här :/ Särskilt som det då finns massa extra risk för andra saker som allergier och astma m.m. Det är nog ca 20% som får dessa eksem men för att få det brukar det komma redan under första levnadsåret. Och då hade Jennie inga besvär alls, len och go överallt, det här har ju nyligen uppstått. Dessutom har hon aldrig haft något i ansiktet som "dessa barn" också brukar få. Men men man kan ju inte alltid vara som "alla" andra ;) Och vi får hoppas att det avtar och iallafall inte blir värre. Eksem under ett par år kan man väl leva med men allergier är jag rädd för. Min skräck återkommer dessutom nu då jag ju har mina SÅ älskade pälsbarn också. Men som sagt, får hoppas på det bästa och inte grubbla på sånt vi inte vet något om än.


                           
                                        
                                        
                           

Shit är den stulen!?

Godmorgon! Idag är jag och tangenterna-som-rusar-på tillbaka, det känns bra och normalt. Såja...

Tänkte hälsa er godmorgon med några pics från igår på det vackraste jag har. På väg hem från biblioteket. Det blev lite struligt när vi skulle iväg igår. Jag blev så hemskt irriterad (inte okej) då vi hade det stressigt som jag ogillar skarpt att ha, speciellt, när lillan är med. Tycker hon borde få slippa allt vad stress är. Men frukosten drog ut på tiden och jag hade lovat henne att vi skulle gå på sagostunden. Jag håller det jag lovar. Väl påklädda tar jag henne i famnen och springer ner i källaren för att hämta vagnen. Vad nu då?! Vagnen finns inte där! Första tanken "shit är den stulen?" men nej så var ju inte fallet utan det var M som hade struntat i alternativt glömt att ta in den från bilen sedan han och Jennie hade den i helgen. Jag tittar på klockan och konstaterar att jag inte skulle hinna springa upp för att hämta bilnyckeln och bort till vår parkering (som ju verkligen inte ligger precis utanför huset) för att sedan HINNA till sagostunden. Nähepp, så nu då? Jag har lovat min lilla flicka och hon ser veeeerkligen fram emot detta så jag tar upp henne i famnen (Jennie 2 år väger inte bebis längre om man säger...) och halvspringer till biblioteket. Hon får gå en stund emellanåt och jag ber om att ryggen min ska hålla. Den klarar sig med bara lite ont och vi hinner till den stora stunden på biblioteket. SAGA is the shit! Vägen hem gick lugnare till kan jag meddela. Och vi hade det buskul med promenaden och lekparken innan vi var hemma igen. Pust, trött. Sedan sov vi middag, INNAN maten!

Nu är det bäst jag återgår från kaffe och dator till min tjej som har börjat möblera om här i vardagsrummet bredvid mig ;) Hörs sen!

                                        
                                        
                                        

Oskrivardag

Okej såhär är det. Skrivfingrarna har liksom hållit sig borta härifrån hela dagen och jag har ingen aning om varför. De är förhoppningsvis tillbaka imorgon!

Har iallafall haft en bra dag med snuttan. Bibliotekets sagostund imorse och lekpark efter det. Sen bus och en hel del städ för min del och vi har fått massor gjort här hemma idag. Skönt, skönt, skönt.

Hoppas ni haft en bra dag allihopa!

                                                                  

       

Skäringer på Kongress

Åh vad jag vet vad jag skulle gjort om jag hade haft pengar! Jag hade tagit med mig någon härlig person med humor i min närhet och bjussat henne och mig själv på Mia Skäringers show på Konsert och Kongress: "Dyngkåt och hur helig som helst". Gud jag gillar den bruden och är bra nyfiken på detta. Maybe en annan gång!

Nån annan som ska på detta?

                                                             

Back

Vilken helg! Utgång på The Crash i Norrköping och eftersom det stängde 01 blev det även "bakfickan" ett tag. Det stället sög dock - eller iallafall dessa dryga människor (snubbar) som följde efter mig hela kvällen trots att jag sa ifrån... ända tills Linn tvärvänder mot dem och drar till en hård mening om att dem kan sluta nu. Sen slapp vi dem. Crash var skitkul som alltid! Dock var inte banden i min smak så stod väl inte o diggade hejdlöst vid scenen men vad gör det. Kul, kul, kul var det iallafall och så roligt att träffa alla igen. Var väl tre år sedan jag var på Crash i Norrpan nu. Innan jag blev gravidsjuk så att säga :)

Igår blev det Busfabriken här i stan och efter det köpte vi med Mc D - mat och myste i soffan till filmen Upp som Jennie tycker om så mycket. Riktig kalasdag hade vi tre, mys mys! Det var jättekul på fabriken men verkligen inte samma sak som i Norrköping tycker jag. Mycket större i Norrköping och andra saker. Speciellt bättre för småbarn i Norrköping tycker jag. Så lite besviken, men ändå var det såklart mycket där och barnen hade ju jättekul. Även Jennie förstås. Vi busade så mycket att det blev som ett dubbelt (och HÅRT) träningspass på gym för min del haha. Helt slut o svett och hade kunnat dricka litervis med vatten :) Jättekul! De hade nån skitläskig grej/kana som stupade nästan rakt ner. Åkte den och trodde jag skulle dö. Så jag åkte den en gång till. Smart.


Här är Linn på tåget in till Norrping - bakfull efter redan två dygns festande...


Vi förbereder oss på dagen-efter så att säga... Vilken läsk? ;)


Finner en tjockisvän, urgullig!


Provar dubbelsängen vi själva byggt ihop av Linns soffa och säng i olika höjd (låg i båda alltså båda två... tvärsöver). Jo jag sov jättebra faktiskt! Glad över att inte ha varit på Platå kvällen innan, kolla in den fula jättestämpeln på tjejens handled!


Det blev ordning på måendet till slut för Linn och de mörka ringarna runt ögonen försvann hihi. Babe!


Förfest hos Öjje. Bild: Jögga, jag, Yvette, Linn


Tufft folk!


Förfestinnehavaren - härliga Öjje (mitten).


Johan försöker gå i mina pumps :)


Haha sötisar!


Jonne lyckades på något vis GE BORT min precis köpa cider så det blev baren för honom om man säger...


Hetingen :)!


Våren!

                               

Tänk att VÅREN är här. Tänk att sommaren närmar sig med stormsteg! Tänk att vi är på den ljusa sidan av året och inte tvärtom. Vintern är så vacker, och har varit särskilt i år, men det är så fantastiskt när man kan gå ut i kjol, linne och lätta skor eller helt enkelt barfota! Det är så härligt med solen som gör så gott inuti.

Sitter här och drömmer mig bort lite samtidigt som solen lyser in genom fönstret och gör så att allt känns lite lättare där inuti :) Vackra älskade sol som får mig att drömma, tro och hoppas.

Men nu ska jag tillbaka till den här dagen. Inte helt fel det heller. Partypinglan Linn har gjort Linköping i natt så hon studsar väl in här med lite si-och-så-mående kan jag tro ;) För att få träffa Jennie medan hon är i krokarna. Sedan drar hon och jag iväg för att partaja på Crash ikväll. Det ska bli riktigt kul! Nu duschen!

Långfredagen...

Idag har vi varit i Kisa. Ätit påskmat och umgåtts med lite släkt. Trevligt. Marcus kusin Daniela har fyllt år så jag inhandlade en liten present till henne, hoppas det kommer till användning. Vissa åldrar är så svåra att köpa till när man inte umgås med personen i fråga och vet vad hon gillar eller vad hon har för intressen. Inte kommit någon stor bit in på tonåren om man säger så...
Jennie har blivit bortskämd med lite påskägg och påskpresenter. Från mamma och pappa också förstås och även jag och Marcus gav till varandra. Så dessa sötsaker var gömda i förmiddags och så blev det skattjakt, mysigt :) Nenne blev gladis :) Speciellt för sin film "The Reef"/"Haja läget" som hon inte sett sedan innan flytten! Då såg vi den på Voddler men det har inte fungerat nu och det är ju hennes favoritfilm! Den är verkligen underbar :)
Efter vi kom hem från Kisa har jag städat. Megastädat, och sen snackat med min Milla. Nu är det natti!
Jag hoppas att alla haft en bra långfredag och får en fortsatt bra helg!

Present till Daniela


Jennie och farfar har påskpysslat! Så fint :)!


Nennes gömda påskpresenter


Såhär kan det se ut när man letar!


Och såhär när man hittat!


Påskmat!





Promenad efter middagen. Gud så härligt med solen!




Lurad?

                             

Kvinnan framför mig på bussen läste något som väckte min uppmärksamhet. Jag tog tidningen bredvid mig och började läsa samma text. Den handlade om att sätena på tågen som är tre och tre blir ojämnt nötta. Det skulle föras in en lag om att man måste ta mittensätena att fylla först och sedan ytterplatserna. Till sist fick man lov att sätta sig på fönsterplatserna om det inte fanns annat. Jag tänkte "men det kan ju bara inte vara sant, vad är det här för nåt" och satt där och log för mig själv. Sen slog det mig, medan jag fortsatte att läsa, vad det var för datum idag :) Såklart! Har ni blivit lurade?

Höga pumps och nyklippt hår

Ringde till Hårateljén om klipptid idag, en blandning av ett infall och att känna-sig-risig orsakade detta och blev knappast bättre av att de inte hade någon tid ledig. Men kom på Brännpunkt så bokade där i antagligen sista minuten för att få något där idag. Och de har ändå många stolar! Kanske vill alla se snygga ut i påsk? Det känns jätteskönt att ha fått bort alla hemska hårstrån och jag känner att jag blev nöjd. en sväng på stan sedan och en påhälsning på Marcus jobb.

My new shoes. Dessa pumps blev det till mig igår och två par skor till Jennie som hon ska få prova snart. 3 för 2 är bra. Inhandlade sådana silikoninlägg att ha i skorna så jag inte ska få så ont som jag annars får av högklackat. Jättetrist att det är så eftersom jag annars älskar klackar! Så det blir att gå, gå, gå ikväll för att gå in dem :)