Gott nytt år!

Då var det snart slut, ett kaos-år som egentligen gjort mig helt slut. Men ett nytt år är på ingående och enormt välkommet! Jag ser fram emot det massor, jag ska hitta mig själv helt igen (vilket är på god väg) och jag ska förbättra mitt liv mycket i år. Det ska bli spännande, roligt och jag ska fylla hela året med skratt!

Jag vill önska er alla ett jättegott nytt år nu 2012 och hoppas att ni alla tar hand om er ordentligt! Många och stora bamsekramar från mig!

                                                            

En comeback till mitt intresse

                          

Förvånad, men glad att hårmascaran gjort comeback! Den fanns att köpa i mina tonår och jag har då inte sett till den förrän idag! Bara ca 12 år senare! Tycker det är en rolig detalj till håret :)

Planerar dock att gå till frisören snart för att göra slingor ändå. Jag var hos frisören dagen innan julafton för att klippa mig, gjorde inte så mycket förändring.. Klippte som jag gjort senaste åren, uppklippt men denna gången inte alls så mycket att det direkt syns, så längd är sparad till stor del. Det lilla slitna (!) som var klipptes bort och lite uppklipp i hela håret som sagt, för att lättare kunna styra upp en stor frisyr som ju är jag ni vet :)
Men eftersom jag inte trivs helt i min naturliga hårfärg så funderar jag på att ljusa upp allt med slingor. Jag tycker om min hårfärg, den färgen är bland det finaste jag vet egentligen men den känns inte alls som jag idag med min stil. Men kommer heller inte ta bort den helt nu när jag lyckats spara ut håret så bra. Det tog ju ändå nästan två år!

Vi får se hur jag gör, funderar ett tag till :)


Tröttast i heeeeela världen

Man är ruskigt pigg och igång den här ljusa varma morgonen. Eller hur var det nu?
Jo just det, jag började dagen med ett högt bittert "åh nej det är inte sant" när klockan ringde. Nu sitter man här med en kopp kaffe och ska strax köra en snabbrush med en av hårtängerna och sedan väcka lilla trötta hjärtat för frukosttajm. Sedan bär det av mot arbete och förskola, igen.

Man kämpade ungefär lika hårt igår morse mot tröttheten, men gör allt för att se pigg ut med ett väl mående (se bild från en nyss till arbetet anländ Superthiniz ;)).

                                       

Igår var den där jobbigaste dagen på en två-veckors arbetsperiod, men det gick helt okej ändå tyckte jag. Fick dock INTE sova sådär tidigt som jag bloggade om igår utan vid midnatt först fick mina lock ramla ner.

På väg till andra jobbet igår gick jag förbi hos veterinären och fixade ny tid för besök med min lille Minus. Så som ni förstår är han trots extrem rengöring, salva, spruta, medicin inte bra än. Vilket känns tungt. Vi får se vad de har att komma med härnäst hos djurdoktorn.

Nu lite stress. Ha en bra dag!

Snart, men inte än

                     

Jag är inte trött på julen som flög förbi i raketfart, och alltså ska inte julsakerna upp på vinden än. Till skillnad mot så många andra år då jag faktiskt varit rätt trött på jultemat strax efter jul.
Dock åkte adventsljusen väck och ersattes med ett ljusfat jag knåpade ihop, jag blev nöjd och det lyser så fint på köksbordet. Men snart känner nog även jag slutet på julen och starten på ett nytt spännande år!

En hemsk trötthet har kidnappat min energi och mitt humör, jag är så slut att jag mår dåligt och ser suddigt. Det blir duschen och sängen nästa! Jen var lika slut hon, så hon slocknade när vi kom hem från förskolan och vägrade vakna en stund senare. Nu hoppas jag innerligt att hon sover hela natten ändå. Godnatt!

En snabbis innan kudden

En eftermiddag på Ikano blev det med mat och inköp av en bra (äntligen!) vinterjacka! Hinner inte skriva så mycket mer men slänger ut ett bildbevis på att jag för första gången provat att äta Falafel och så ett par vackra busbilder på mig själv ;) Sov gott nu alla! :)

                     
                      
                      


Fina människor!

                           

Jag hoppas de här kunderna jag har verkligen inser hur rörd man blir av en sådan gest! Det betydde massor att komma till eftermiddagsjobbet, efter en tuff dag där flera saker strulat, och upptäcka denna julgåva på bordet. Så himla roligt att känna sig bra och uppskattad för det man gör. Oavsett vad i livet så känner vi väl alla så.
Så glad jag blir av fina människor!

Idag är det arbete igen. Efter att knappt ha sovit. Men bara en dags jobb innan julen iallafall, så det känns lite lagom som start efter den här helvetesveckan i sjuksängen. Men har ändå lite jobbångest :/ Men nu är det bara att köra igång!

Ha en jättefin dag, dagen före dopparedagen, allihopa!


Operation Snutte

Den här dagen har då verkligen gått undan! Men mycket har också blivit gjort och framförallt så har jag och min dotter umgåtts massa nu efter hon inte varit hemma på en tid p.g.a mamma-sjukisen. Nu är allt på det rätta igen och jag mår bra. Det är skönt att man faktiskt blir frisk igen, även om man inte tror det under pågåendet.
Jag och snuttan har varit på mini-utflykt till skogen efter förskolan, sedan lagade jag mat medan hon sov lite middag. Vi åt, lade pussel och ritade (jag fick inte den fina färgglada teckningen för den var till pappa, däremot fick jag teckningen med spindeln!). Nu ett tag innan läggdags så har vi faktiskt tagit tag i Snutte-problemet...

OP Snutte:
Problemet med Snutte är att den är så utnött att det är hål i den och där det inte är det kan man se igenom den i stort sett! Nu var det ett så stort problem att hålen som blivit satt precis där Lappen sitter, vilket skulle innebära att den snart skulle trilla av om inget gjordes.... (Lappen och Snutte är två skilda saker och väldigt viktiga saker).

Men det gjordes något. Herr gammel-Snutte gick med på att donera Lappen till nästa generation! Tro't eller ej! Under ledsen min från ägaren förstås men ett stort steg ändå. Så operationen inleddes. Med ägarens tillåtelse och under noggrann uppsikt av henne klipptes Lappen av och syddes på Nya Snutte. Snutte Hel och Ren kan vi kalla den (än sålänge). Och inga tårar har fällts! (än sålänge). Natten har förstås bara börjat...

                             
                             Bild tagen för två år sedan...

En julig kulig snabb-lista!

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Ge -
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst



Varsågoda att kopiera och dela med er av er egen version! :D

Och till er som har bytt blogg på sistone vill jag hemskt gärna att ni meddelar mig era nya adresser, samt ni som återupptagit skrivandet - meddela! :)

Vilken pärs!

Tänkte börja med att översända stora grattiskramar till alla födelsedagsbarn denna månad.. För det är visst en del vars föräldrar lyckats se till att deras barn skulle bli som en julklapp :)

Har precis varit ute på en kvarts promenad i sakta mak. Det är vad jag orkar än efter den här pärsen. Men oj vad det var skönt med luft. Jag fick ännu en lust till att göra allt för ett bättre liv nu. Lite sundhet till kroppen och mycket skratt i vardagen. Det är mitt nyårslöfte :) Känner motivationen stiga för var dag som går nu och det passar ju bra med ett helt nytt år på intågande.

Jag insjuknade natten till söndag i den nära-döden-upplevelse som fått namnet vinterkräksjukan, och man kan väl säga att hade det funnits en knapp, under själva det värsta helvetet, som raderade min existens så hade jag inte suttit vid min dator nu med mina små grå tätt inpå. Så det är alltså en himla tur att någon sådan liten plingplong inte finns! Nu är det bara att försöka få upp sig på fötter igen, mer börja leva igen alltså än att bara gå mellan sängen och toaletten osv. Det tog hårt detta vill jag tala om! Men det verkar som att jag behövde drabbas av en rejäl spark i baken för att se livet från den mer klara och ljusa sidan igen. Nu ska jag banne mig må bra hädanefter och oj vad jag ska njuta av min dotter när hon kommer hem igen imorgon :) 

För nu är det det allra värsta, att vara utan henne såhär länge. Men det är för hennes skull, jag försöker tänka på det hela tiden. Imorse på telefonen sa hon:

"Det var längesen jag var hos dig mamma, jag bara väntar och väntar att du ska bli frisk..." Åh :( Älskade hjärtat, jag är glad att hon är så klok, att hon verkligen förstår så otroligt mycket. 

                                                Mina små grå nu här vid datorn..
                                     

Åby-julen!

Då har vi gjort första julfirandet för i år och det blev ute i Åby hos far min.

Maten satt bra i magen, och fick finfina klappisar även fast vi inte skulle ge varandra.. (det fuskas hej vilt med såna där bestämmelser jämt tycker jag, visst hade jag fixat till pappa och Catarina med men det var ju istället för en blomma faktiskt!). Jennie fick mycket fint och blev så glad så.
Jen gladde sig även då åt att tomten lämnat klapparna i garderoben så hon slapp att träffa snubben, så hon hjälpte morfar att hämta in dem till vardagsrummet en och en istället ;)
Vi fick faktiskt till och med den första riktiga snön just idag! För ute på landet ligger den ju kvar minsann! Mycket fint, och härligt. Jennie blev stormförtjust så vi gjorde både snöbollar och en snögubbe. Nenne kastade på mig och när jag skulle kasta tillbaka så fick vi veta att jag visst inte är så pricksäker.. Schysst av morsan här att slänga snö på kinden på det lilla barnet, fick rädda det hela snabbt genom att plocka bort det kalla och värma kinden lite.

                               God-före-jul-helg allesammans, hoppas ni har det bra!


                           
                            
                           
                           
                           
                            
                            

Ang bilden jag syns med på så behöver ingen fråga om magen.. Jag är endast uppsvälld pga laktos där i ;)


Min egen lilla tomte!

Man har precis latmaskat sig med ett film/kändistest på expressen.se och fick 10 av 20 rätt, inte så bra alltså haha, men vad gör det!

Hemkommern från förskolans Luciafirande med det sötaste Lucia-tåg jag sett bestående av tomtar och troll tänkte jag skriva men troll fanns tyvärr inga. Barnen var tomtar, stjärngossar, pepparkaksgubbar/gummor, tärnor och lucior - traditionellt alltså och inte alls typ Batman som nån på jobbet sa att ett barn ville vara en gång :) Men ja, varför inte låta barnen bara köra sitt race. Det är ju huvudsaken de har roligt! Jag håller på det!
Jennie var tomteflicka som hon själv säger och själv valt förstås, men efter själva tågandet så fick jag inte ta några kort på henne - bestämda order från min egen lilla tomtetjej alltså. Och när alla barn är med får man ju inte fotografera längre, nya regeln i förskola och i skola. Förståeligt, men himla tråkigt. Så jag har helt enkelt inga bilder från denna fina upplevelse. En upplevelse som faktiskt för mig var första gången - att få se ens eget barn vara med i Luciatåg :)

Jennie som liten liten liten skrutt och förstås tomteflicka! ;)


Förövrigt en helt okej dag! Trött efter riktigt dålig sömn inatt men för en gångs skull piggnade jag faktiskt till lite under eftermiddagen iallafall, det är inte ofta så det tog jag tacksamt emot! Jobbade halvdag hos ny kund, vilket också gick jättebra. Nu lite städ - med betoning på lite för ryggens skull, och fixande inför morgondagens jättejobb, den mest slitsamma dagen under mitt tvåveckorsschema jag går på är här igen..) Det som är bra nu, om en väldigt kämpigt i det här jobbet, är att jag har arbete varje dag nu - mitt schema ser ut så nu. Ibland halvdagar och ibland heldagar. Hoppas så på att få ha råd att bo kvar här där jag ju trivs så otroligt mycket..


Tuta och kör!

Vilken fruktansvärd bussresa jag gjorde idag!

Redan trött i huvudet satte jag mig på bussen hem och plötsligt sätter bussfan igång och tjuta något konstigt jättehögt ljud. Folk höll för öronen liksom :S Sen satt det dessutom en kvinna bakom mig och skrek "det låter" och "kör för fan" hundrafemtioelva gånger ungefär, och inte kunde chauffören köra enbart på vägen heller utan han ville att alla i bussen skulle ligga ner innan man rest färdigt tror jag bestämt. Ja, det var en pärs att ta sig hem idag haha :)

Det känns som en rätt rörig och konstig dag det här överlag faktiskt. Bussen som aldrig kom imorse - man väntade en timme på en stadsbuss och fick ifrågasätta det hela inne på resecentrum. Så jag blev skapligt sen idag! Och andra jobbet jag skulle på - där kom jag inte in och fick ringa kontoret så vi fick hjälpas åt att lösa problemet. Känner mig helt slut, ska in i duschen, umgås med kissarna och sen ska jag ha en mysig kväll med julgranssmyckning och tacos. Det ser jag fram emot!

                                                   

Svar på Leo-drömmen!

Till Rihab: Leo-suiten jag själv önskar mig hett som du frågade om fann jag då på Nelly.com. Skriv eller ring dem, vad jag kan se så finns den inte nu. Men kolla med dem! Den är av märket Zipperall så sök annars på det så finns den säkerligen på fler ställen än där!

Ledsen för sent svar, man har varit borta från bloggen ett tag! Stort lycka till, och berätta gärna var du finner den!



Fisk, fågel eller mittemellan?

Hej alla ni som läser min blogg :) Ser att ni gått in hit förvånande mycket med tanke på att jag inte har bloggat på över en månad (som Milla berättade för mig idag(!). Det gör förstås att jag blir än mer sugen på att börja igen. Men, vi får se. Har mycket huvudbry och lite energi för omgivningen överlag. Man behöver stanna upp lite bara för sig själv och bara vara utan att världen är med :) Dock har jag känt ett sug och till och med ett behov ibland av att skriva. Vare sig det är fisk eller fågel i livet, ni förstår. Mittemellan existerar ju inte direkt i mig, men det är något jag strävar efter på de flesta plan :)

Man har ett nytt år snart, ni vet ett nytt år betyder visst nya tag. För många, och jag känner så med. Kan inte påstå att jag lyckats förverkliga den drömmen om ett bra år bara för att jag tänkt och önskat det innan nyårsafton. Men jag ger mig inte! Det ska bli, det måste bli, det borde få bli.. ett BRA nytt år. Nya tag, och jag ska göra allt för att få i mig lite fågel och mycket mittemellan.

Busfabriken med älsklingen i helgen (en-jävlaranamma-kalasdag för oss faktiskt på flera sätt), julbords-storhandling dessutom (inkl avstämning på Maxi förstås för att man hade hundrafemtioelva kassar och inte EN när det istället borde bli så för enkelhetens skull!).

Igår, lördagmorgon vaknade jag med en skön känsla i kroppen. Den kom efter tidig läggning i fredagskväll, samt fått sova till 07.30 på morgonen. Men även känslan av att få ha HELG. Tyvärr kom söndagsjobbångesten en timme senare. Och nu är det ju strax dags igen för en slitvecka. Herregud någon, ge mig ett normalt jobb! :)

Men som sagt, snart tvåtusentolv! Fisk, fågel eller Mittemellan. Jag har bestämt mig för att starta om och jag siktar på mellan fågel och mittemellan. Vad strävar du efter?