Dags för vila

Det har varit rätt tungt för min kropp idag, det känns. Ska väl säga för ryggen egentligen för det är ju den jag har problem med. Men det är bara att vila lite och ta nya tag =) Ska faktiskt gå och lägga mig nu. Lillan har nyss somnat och Marcus är hemma nu från Sthlm och tänkte ta hand om disken. I övrigt har jag städat hela dagen, förutom lekstunden på Öppna förskolan. Har även packat inför morgondagen. Vi ska åka med till Linköping på morgonen jag och Jennie. Känner mig ju inte så pigg för att gå ut och partaja i stan som jag hade tänkt så det blir att se elden med Jennie och så äta och dricka lite mumsigt hos svärföräldrarna. Hade lite ångest av att inte-få-vara-med-Jen när hon ser majelden oså så man kan säga att det känns rätt bra nu. Men jag vill verkligen ut och kalasa med vännerna snart, det var alldeles för längesen nu!

Sov så gott alla!


Världens sötaste unge!



Nenne lärde sig att säga ordet nalle med hjälp av denna söta gosebjörn som hon fick av sin mormor nyligen  =)

Det blev inget...

  


Den här lilla busungen tycker att det är superkul på balkongen och tar gärna med så många leksaker ut som möjligt, och helst hämta en i taget tills det är massor av saker där ute!

Hon tycker också att det är superkul på Öppna förskolan där vi var förut och busade i över en timma. Det tog mer än en timma extra innan vi fick komma in till fotografen där.

Däremot så ville hon verkligen inte bli fotad idag av nån karl hon aldrig sett förut. Så jag har varit grymt besviken på att vi fick komma in så sent idag. Hade hon inte varit så trött som hon var då till slut så hade det kanske gått att få ett porträttfoto på henne nu när hon är 1 år. Men, nej.. vi fick ge upp faktiskt.

Mvg Marcus!

Såhär lyckades Marcus igår med strumpbyxeköpet! Jag måste säga att det blev MVG. Skönt med ett par nya strumpbyxor, de paren hon har är helt noppriga.. Köpta på H&M. De blir fort så de därifrån tyvärr. Funderade på att ta på Jennie någon söt klänning, men så kände jag att jag inte vill ha ett så "tillgjort" (mer vardagligt typ alltså) kort så det blir en vanlig kjol som hon har till vardags och någon topp till det. Blir nog toppen! Jag är mer rädd för att hon kommer vägra bli fotograferad....
Vi får se, vi ska snart gå dit. Klockan 10,00 är vi uppskrivna på. Hejsvejs!


Vad har jag på huvudet?


Marcus på äventyr

Vilket uppdrag jag har gett Marcus nu då! Han ska stanna till på Ikano på vägen hem nu från jobbet och vet ni vad han ska göra där!? Jo, han ska göra något så svårt som att köpa ett par vita (helst mönstrade vita) strumpbyxor till Jennie, i hennes storlek - ej att förglömma! Hon behöver ha det till fotograferingen imorgon. Jag har fortfarande inte kommit på vilken av sina klänningar/kjolar som hon ska ha på sig men det löser sig nog. Har försökt få prova på henne, men oj så ilsk hon blev då!

Till fotografen imorgon

Jäkla pollen. Är så täppt på mornarna när jag vaknar att jag känner att jag inte kommer palla med dagen. Men framåt eftermiddagen är det mer som i början av en förkylning. Inte helt roligt det heller alltså.

Idag började jag piggna till lite vid tolvtiden och började städa i köket. Håller dessutom på att ta bort de riktigt bebisanpassade leksakerna Jen har haft för att få plats för resten / annat. Den rosa lådan hon har haft i köket med lekplock ska nu stå i hallen med hinkar, spadar och sådant tänkte jag. Alternativt på balkongen om det blir som jag tror, att hinkarna m.m. inte kommer få ligga kvar i hallen... Finns en viss "risk" för det.

Nu sover Jen och jag har duschat, så nu är jag redo för en promenad när hon vaknat och ätit lite. Ska nog kolla om Cicci och barnen vill hänga på. Sedan blir det fortsatt städ och tvätt idag och jag ska se vad lillan ska få ha för fint på sig imorgon på 1 års fotograferingen =) Hoppas hon går med på att bli fotad bara... Inte helt lätt alltid med den bestämda lilla damen.

Verkligheten

Tre månader har gått. Tre månader sedan min älskade vän och farmor lämnade livet. Inatt drömde jag om henne och fick höra hennes röst igen. Jag tycker om det. Det är inte sorgligt eller svårt just det. Det är det verkligen inte. Jag tycker om drömmarna. Jag upplever saker igen, nya "gamla" minnen kommer tillbaka och jag får minnas. Drömmer inte om henne varje natt nu längre, som jag gjorde tills nyligen. Det känns lite otäckt, för betyder det att jag glömmer henne lite för varje dag som går? Jag vill aldrig glömma, det är något som skrämmer mig. Att man glömmer saker med tiden. Jag är nog mest rädd att glömma hennes röst. Den rösten som hjälpt mig så mycket i livet, som gett mig kärlek, goda råd och även sagt åt mig bestämt när hon inte gillat det jag gjort.

Tre månader har gått nu idag, sedan den där dagen när jag satt vid henne när hon somnade in för alltid. Sedan den där klumpen i magen satte sig fast för att inte verka vilja lämna min kropp. Än har jag inte varit vid farfars och farmors grav. Det är bådas grav nu, förut var det farfars grav som hon och jag pratade om ibland och besökte. Hon brukade ringa mig och fråga om det var jag? När det satt ett nytt ljus där uppe när hon kom. Det värme i henne när jag gjort det, trots att det inte var för hennes skull utan ett ljus till min saknade farfar från mig. Men hon blev glad för sånt. Jag har inte varit vid graven än för jag har helt enkelt inte klarat av det. Tänker på det hela tiden, men jag tänker att när jag ser hennes namn där bredvid farfars så kommer jag inte kunna ha det ogjort... att ha sett verkligheten.



Twilight

Vi har ätit hemmagjord pizza ikväll, dippat grönsaker och sett filmen Twilight! Äntligen, vi har ju tänkt se den ett tag nu men inte blivit av. Den var kanonbra verkligen! Nu väntar jag ivrigt på uppföljarna! Åh, så fin film. Tänk om Marcus ändå kunde vara en vampyr. Gaaah så sexigt! ;p

Jennie har busat helt galet mycket ikväll med Mattias och Marcus, hon brukar ha kul men det här var nog rekord! Så underbart att bara titta på och se henne vara så nöjd med tillvaron och höra hennes skratt hela tiden.

Har påbörjat evighetsprojektet med att skriva om Jennies första år. Ja, ingen stor bok alltså men i punktform kommer jag göra något av detta sedan förutom då att skriva upp allt i hennes "mitt-första-år-bok" som jag har varit dålig på att göra. Men får nog pausa nu och gå till sängs. Måste ju orka upp imorgon också ;)



Prinsesspresenter!

Gullungen Freyda hade med sig en försenad födelsedagspresent till Jennie igår, och vad kan inte passa mer perfekt än ett prinsessglas och en en skål för prinsessgodis? Tänk om man haft sånt när man var liten! Minus verkar fundera på samma sak, varför har aldrig han fått prinsesskålar av oss för sitt godis?

 

We like! :D

Jennie & mamma gillar...


Ny dag!

Somnade snabbt och sov skönt i natt vill jag lova. En gång uppe med lillan vid kl 04.30 och sen sov hon till kl 07.30. Jag har känt mig tröttare igen sista dagarna och tror det beror på all pollen som jag inte verkar tåla längre. Så jag var sjukt trött i förmiddags som vanligt.. då var det väldigt skönt när Jen ville sova lite till sedan. Vaknade dock innan henne, hon är förresten inte vaken än (!) så jag har hunnit duscha och sitter nu o äter sallad med färskpressad juice till. Gott!


Det verkar som att vi får nya grannar idag, lite nyfiken sådär..

Skön kväll med besök

Faktiskt så försvann mitt partyhumör. Kändes skönt att vara hemma och Jennie var på riktigt bra humör, bortsett från att hon lätt blir vansinnig på sin rosa bil när den inte gör som hon vill och andra liknande händelser som att hon inte har tålamod och vill kunna allt direkt! Jennie gillade Freyda rätt fort och har pratat på ikväll. Nya ord/meningar idag är: "nalle", "halloween", "hej, är det du?", och igår sa hon att det var olja i glaset hon låtsasdrack ur på balkongen (?) Kan det vara våra öron det är fel på kanske? hihi. Men kul är det att "höra" vad hon säger.



Sallad, vitlöksbröd blev det ikväll och vi provade lite av ett nytt jättemärkligt vitt vin (i en påse, hm?) som smakade helt ok. Bubblade lite, såg lite på en mysfilm med Jen.. Peter Pan. Sent ikväll nu blev det så att sötisen åkte hem för hon hade tyvärr så ont i huvudet. Mest jobbigt det där, skönt att hennes snälla syster kunde komma och hämta. Det är alltid skönast att vara hemma när man inte mår bra. Jag klarar knappt av att vara borta i det läget faktiskt.

Kunde inte låta bli att köpa det här vinet igår när vi var på systemet. Såg lite halvläskigt ut tyckte jag!



Nu ska jag krypa ner i sängen med mina små grå och läsa lite tidning eller lösa lite i Kors&tvärs, sedan sova gott. Är jättetrött! Hoppas att min älskling har det toppenkul ikväll på partaj i Linköping och får i sig en del god dricka ;D Men det behöver jag nog inte tvivla på!
Godnatt!



No party for me

Oj, vad jag är partysugen idag! Men det blir inget tyvärr. Får parta med Jen =) (inte fy skam det inte!). Hennes kära far ska ju ut och roa sig så och det behöver han allt! Men Freyda kommer hit idag, det ser jag fram emot.
Pappa och Catarina var här en stund förut och jag har typ dammsugit och gjort mig iordning utom sminket. Nu sitter jag på balkongen och njuter i underbart varm sol och med en kall öl. Leva livet var det väl allt handlade om? =)

Dagen inkl frisörbesök

Klipptid idag då hos bästaste frisören. Jag blev nöjd, återigen. Stressade igenom stan efteråt - spontant med Anna faktiskt. Hon hade en stresslista på småsaker hon skulle fixa (sällan!) så jag hängde på en stund och det blev två små på Istanbul, mums! Sedan gick jag till Alexandra och drack lite kaffe och gav henne en liten present i efterskott. Gullungen skulle på möhippa (tiaran på fel huvud här då..) senare så var med och försökte hjälpa till att styla lite ;D Sånt är så skoj så. Marcus och Jennie kom och hämtade oss (A följde med) för att åka ut till Ingelsta för att småstorhandla och för att få hem lite påfyllnad till vinskåpet. Vin är ett riktigt måste att ha hemma. Hem och packa in varor i full fart och sedan laga mat, egengjord pyttipanna = supergott! Småstädat lite och nu ska jag sova. Är totalt slut och kroppen värker. Godnatt!

 

Nyklippta håret, man ser inte så bra här men ändå. Solglasögonen får lov att dölja sminket för efter den här dagen satt det inte helt där det skulle nu på kvällen. Så det får ni inte se ;p

Nagellack. Me like.

Ärligt talat så tycker jag att det kan vara riktigt roande och/eller avkopplande med rensningar. Givetvis beror det på VAD man är igång och ska rensa. Allt är förstås inte lika kul! Igårkväll medan nagellacket (det mest rosa!) torkade så gjorde jag en snabbrensning av mina nagellack. Lådan var riktigt överfull och ibland ramlar det ut några stycken..;) Så tänkte att jag kanske skulle slänga några av dem. Nu får de iallafall nästan plats igen :D Ett nytt inhandlat idag dock. Ett i färgen aprikos typ. Nice.


Den bruna!

Det blir strax ett inlägg utöver detta men först måste jag bara säga att ni har röstat för det vi valde tillsist hihi. Brun stolsdyna blir det till den nya stolen. Tänk att man kan ha så svårt att välja! :D

Beslutsångest!

Tänk att man kan ha sån beslutsångest som jag har! Och då är jag ändå inte FISK utan the-best-of-lejon. Den här gången handlar det om en stolsdyna (!) Ja, jag vet det låter helknas. Men jag gillar ju inredning och vill att en så pass dyr dyna ska passa i vårt kök. Vi kan ju inte byta så lätt sedan vid ev ånger.

Stolen är ju beställd och nu ska det beställas en finfin dyna till den från Polkadot design. Jag velade jättemycket igår och hade bra åsikter om alla färger. Men till slut kom vi överens om färgen Grön. Problemet nu är bara det att jag har börjat vela igen.. Såhär kan det se ut när jag är igång med min beslutsångest:

Brun = Passar till köket hur vi än ändrar där i framtiden. Passar både tjej och kille vid eventuell tillökning.
Grön = Passar till köket som det ser ut nu (men jag har lite idéer om förändring). Passar båda könen. Skojig färg.
Rosa = Så sött och flickigt precis som Jennie! Mysig färg och skojig för barn. Passar ev till det jag tänkt med köket vid förändringen.. (Till Marcus lycka ska jag väl nämna att vi inte ska ha ett rosa kök alltså ifall någon fick för sig! ;))



Stolen kommer att vara med i flera år och om vi skaffar fler små så kommer den att gå i arv...

De första små stegen!

Jennie gick för första gången igår förresten, det är ju en stor nyhet som jag bara måste berätta. Superkul! Fast otäckt var det när hon kom på sig själv vad det var hon hade gjort ;) Blev väl ca 5 steg varje gång skulle jag tro och kul hade vi det.
Så Jennie blev alltså 14 månader innan hon tog sina första riktiga steg ensam. Själv började jag att gå på min ettårsdag. Så olika det är med allting, tycker just det är rätt spännande med :)

Kände att det var ändå lite passande med bilden Milla lyckades ta precis i Jennies vurpa! ;p


Morgonstund

Lillan ligger i sängen efter frukost och bus på balkongen ett bra tag, superskönt väder ute. Om hon somnar nu ska jag, trots det, gå och lägga mig ett tag igen. Plötsligt så har jag blivit lite pollensjuk, därmed så har jag gått tillbaka några steg i utvecklingen med att bli piggare. Får hoppas att det bara är det som flyger runt i luften just nu för så himla kul är det inte att vara som förkyld och trött. Borde inte klaga när jag har det så lindrigt ändå.

Först och främst nu.. tänkte att jag skulle försöka hitta ett bra e-vykort att sända till min farbror Kenneth som fyller år idag. Och så behöver jag hitta sidan där jag för ett tag sedan beställde den rosa lammfällen till Jennie. Den som blivit helt förstörd efter tvätten av den, trots att jag följde anvisningen. Jag minns inte VAR jag köpte den, klantigt jag vet.

Sol ute, underbart! Njut och unna!

Lite sent då.. men vet ni vad?

När jag kom hem från Åland så väntade ett påskägg på mig i köket!
Det såg bara lite annorlunda ut i år mot vad det gjort andra år ;p Tokig karl jag har!



Stort grattis!

En massa megastora bamsekramar till Alexandra på hennes 23:dje födelsedag! Hoppas du haft en kanondag bruttan =D och att du fått många extra pussar av männen i ditt liv.


Barnmatstolsdynejakt typ?

Idag är hon 14 månader vår lilla Jennie och det känns verkligen att hon utvecklas hela tiden, superkul är det! Diverse bebissaker är sålda för vi har ju ingen bebis längre (ojoj!), matstolen hennes lämnade vi hos Milla för den är bra att ha där och för att vi ändå har planerat att köpa en tripp trapp kopia till henne. Eftersom vi sålt lite av hennes saker, så som gåstol, hoppgunga, bärsele.. så är det inte pengarna som gjort att man fått jaga henne medan hon äter mat (nä, helt så illa är det inte) utan det beror på att vi inte har hittat den stol vi vill ha. Måste ju matcha köksmöblerna med ;)

Nu har vi bestämt oss, så nu gäller det bara att hitta en fin passande dyna till den här stolen som kommer att finnas med i några år. Vill mycket gärna ha hjälp med var man kan finna detta!



Inte bästa dagen :p

Jag har verkligen inte tagit hand om dagen, däremot unnat mig choklad. Kanske dags att sätta igång o träna och skippa att gotta ett tag nu. Bland lite fix hemma har jag exempelvis förstört Jennies dyra fäll i myshörnan genom att tvätta den efter de tvättråd som följde med, känns ju lite jobbigt detta nu då.

Vet inte när Marcus kommer hem från Sthlm idag, önskar snart eftersom min huvudvärk vägrar släppa så jag skulle vilja lägga mig o vila. Men han dröjer säkert minst ett par timmar till.
Jag är nog nära intill titeln som världens mest tråkiga mamma idag skulle jag tro. Orkar ingenting känns det som och lilla gullet har skippat eftermiddagsluren dessutom så nu vet jag inte vad vi ska hitta på längre! Men det löser sig =)

Av misstag

Med tanke på (fast helst inte) att jag fått ett återkrav på nästan två tusen spänn av försäkringskassan så lär det väl knappast bli något nytt plagg alls den här månaden. Tycker bara att det skulle vara så roligt att få köpa en ynka tunika/klänning för 149 kr så man kan ha något snyggt på ett par saker jag ska iväg på snart.

Men så kan det gå när man inte har tillräckligt bra koll på saker. Jag visste att jag skulle få mera pengar än jag brukar så lade bara märke till att det var just "mera", inte hur mycket mera. Så deras misstag blev mitt misstag.


Bollhavet på Viking Line




Snyggast?

Hur skulle jag kunna bestämma mig för vilken som är snyggast egentligen?



Det börjas tidigt...



Klart Nenne Bus skulle ha en Ville Viking - tatuering när en på Viking Line kom in i lekrummet för att barnen skulle få det. Jennie var nog dock den minsta där ;D Hon tittade på den, log och gav den en puss.

Godnatt

Trött, utmattad, och besviken. Ska lägga mig i min säng och läsa lite i en tidning och snart sova. Man vet ju aldrig, morgondagen kanske bjuder på positiva saker, man får tro* Är iallafall glad att jag, efter jag önskat det i två månader nu, ska få klippa mig på fredag. Tiden är bokad och förutom den planen inför fredagen så ska jag leta jobb då tänkte jag.

Hoppas att Milla klarar av den här natten bättre på jobbet. Sov som fan imorgon stumpan.

Godnatt!

Vi tjejor

Jag och Pernilla i lördags. More than fun.

Riktigt kul var det med sällskapsspelet för par : "Lika par leka bäst".. Så vi roade oss rejält med det, drinkar och karaoke! Jättekul!

Premiärbesök på biblioteket

Idag var jag och Jennie på hennes första besök på biblioteket, vid typ niotiden imorse. Det var skoj och vi ska absolut gå dit snart igen. Jag tycker att det ju är en väldigt viktig del av livet, inte nödvändigtvis böcker men just det att kunna språket, att ha intresse för att skriva och läsa. Önskar att alla barn fick chans att lära sig att gilla sådant för det är oftast när man börjar tidigt som intresset sätter sig fast sådär riktigt bra och då lär de sig lite lättare att stava och läsa på riktigt sedan. Jennie har ju alltid älskat böcker och tidningar osånt och sätter sig gärna stilla ett bra tag med det och ser inte oss eller annat då, det ser väldigt söttit ut. Fortsätter hon så lär det knappast finnas brist på den viktiga delen av livet, det är ju så nyttigt! Men vi får väl se vad lilla fröken Olofsson behåller för intressen och vad hon kommer att bli intresserad av.



Bvc osånt

Ojoj, det måste ha varit en mindre evighet sedan jag satt vid datorn. En snabbkoll i lördags kväll men igår hade jag ingen tid till det direkt. Sov hela förmiddagen, var ute och gick en sväng med Marcus (återigen jättekonstigt att han och jag var ute tillsammans utan barnvagn!), lagade mat, åt mat och dammsög lägenheten. Sedan kom vår enormt saknade lilla tös hem igen till mamma och pappa =) Så då ägnade vi tiden åt henne förstås och på kvällen såg vi en Beck.
Jennie hade haft det så bra så hemma hos sin farmor och farfar, och tänka sig hon hade stått själv i fem minuter! =)

Förövrigt om Jennie måste jag ju säga att sprutan i veckan gick galant... eftersom hon redan gallskrek innan. Hon märkte iallafall inte av sprutan för hon var så arg på läkaren som ville undersöka henne innan den togs. Men vi busade ett tag på Öppna förskolan innan så det var ju inte bara tråk med det besöket. Läkaren som agerade barnläkare nu är samma person jag skickades till när jag var ett vrak för snart ett år sedan (en mycket bra läkare och en varm omtänksam person). Det var roligt att få svara att jag mår bra på frågan om mitt mående =) Kändes toppenbra.

Hon blev återigen mycket väl godkänd lillsnuttan ;p och följer sina streck på pappret bra. Hon väger 9355 g och är ca 76,5 cm lång (kolla längden var lite svårt med henne då så vi vet inte säkert).

Håller på att göra mig iordning förutom detta, ska på ett möte vid kl 10. Ha en bra dag!

Party tonight

Festkväll!! Wohoo! Känns askonstigt att jag och Marcus är hemma men inte Jennie? Hon är hos farmor och farfar medan hennes kära mamma och pappa äter gott och dricker drinkar med Pernilla och Marcus 2. Får man göra så? Japp =) Toppenbra! Jennie behöver verkligen (minst sagt) vara hemifrån oss och vi har det bra. Kul att kalasa ihop lite =)

Vad gör ni andra ikväll?

Hos Mattias en stund

Rätt! En toalettrulle var det i ena paketet. I andra var det såna döcoola glasunderlägg som ser ut som man spillt vatten. Me like.

 



Var hos födelsedagsbarnet en stund ikväll och fick god mat och fika, mumma minsann! Jennie lekte och busade lite med busMatte och vi hade mycket trevligt som alltid.




Grääätiiis!


Undrar vad som finns i de här paketen?


MÅNGA GRATTISKRAMAR på din dag Mattias!


Röj röj

Jag tänkte mig en städning idag kategori typ snäppet mer än normalstädning fast ändå inte storstädning, ah ni fattar? Men varför har jag då ett sådant problem att hålla mig till det jag tänkt! Plötsligt var jag igång med rensning i badrummen, och då även bland allt smink o skit. Förstår ni vilket evighetsjobb jag menar nu? Och jag har bara idag på mig tills hela lägenheten bör vara skapligt iordningstädad och ren. Jag suger riktigt på det här med tidsanpassad städning!


Framtidsdröm..

Jag har kommit fram till vad vår nästa dotter (?) ska heta om jag skulle få bestämma. Ja, jag vet att vi är två om det (märkte det sist då vi pratade i timmar om namn som var fel ;P) men Marcus tycker också att det är fint. Men ingenting är så pass bra att det passar hans barn (typ!). Han verkar vara lite kräsen när det gäller en hel del faktiskt, som jag har märkt efter alla år som gått. Men jag vet ju att jag alltid kommer på det bästa och finaste och han litar nog rätt bra på mig tror jag ;D Så om det inte blir namnet vi velade med sist så kanske kan jag få honom att förstå att vårt nästa barn, om det blir en flicka, är en MIKA. Tror ni? Jag tror det.

Vågat?


Påsk hos Milla

Jag brukar aldrig fira påsk eftersom jag inte är kristen, men det kan bli lite god mat osånt för att familjen firar. Men den här påsken var vi ju hos Milla och Victor så det blev påskmat ala Milla, och Jennie fick ändå ett påskägg av oss för det är ju alltid kul för barnen. Själv letade jag påskägg när jag var liten då pappa gömde dem. Påskäggsjakt, det var kul!

Bror Micke och hans familj kom över till Åland den påskhelgen så det var verkligen fullt hus också! Minush var inte stormförtjust i det, stackars kisse. Men påskpussar fick han!

     

Soligt är underbart!

Underbara väder! Tänk att det är på väg att bli sommar nu, att vi befinner oss i den tiden av året och inte mot vinterns håll. Visst, jag gillar vintern också men nu känns det som jag, och många andra, är i stort behov av värme och ljus. Har gjort ingen-nytta-alls här hemma idag och det känns väl sådär. Men vi har varit ute i två timmar och roat oss i lekparken. Jennie har busat loss med de äldre barnen som lekte mamma-pappa-mormor(?)-barn (Jennie). Och jag har suttit och njutit av solen med en tidning och träffat Cicci en kortis. Hon bor ju precis utanför oss nu =) Imorgon lär vi nog ses igen, fast på Öppna förskolan. Tänkte gå dit ett tag innan Jennie ska få tredje sprutan så hon får busa lite med de andra barnen. Skulle fått en tid för ettårskontroll och spruta när hon fyllde 1 år som det ju även uppfattas som, men de hade missat henne och nu började jag oroa mig så kontaktade dem och fick tid redan imorgon, skönt.


       

Orolig natt

Den här natten sov Jennie lite oroligt så jag vaknade ju femtioelva gånger ungefär och var beredd att gå upp och in till henne, men hon somnade om nästan alla gånger strax efter jag hört henne.Hon var dock uppe för lite flaska en gång och så vaknade hon jättetidigt imorse, till sin mammas besvikelse. Om man nu kan säga så? För man känner ju bara "usch så jobbigt att gå upp nu" en kort stund, sen går man ju in till henne och det bjuds på söta smile. DÅ är man då rakt inte besviken utan har glömt täckena för en stund. Sjukt trött är jag ju tyvärr men tröttheten börjar faktiskt bli bättre nu tycker jag. Äter ju ändå två tabletter järn om dagen så vore konstigt om det inte blivit någon skillnad ännu. Så kort och gott, trots den sjukliga tröttheten som tyvärr infinner sig, så ser jag ett slut på det nu nånstans om ett par månader och det känns riktigt great!

Nu är det dags för lunch för mig och busfröet. Sen blir det att gå ut i det vackra vädret!

Påskrisjakt

Sommar och sol (typ) kändes det som ett par dagar hos Milla. Jennie och Minush blev superduperpolare och hon var så fin med honom, vilket han ju uppskattade mycket. Hon ville gosa med honom hela tiden och han tyckte om det. Dessvärre går han och letar efter henne nu när vi är hemma igen, och han är aningen deprimerad faktiskt =/ Synd att man inte kan tala om för kisse att vi kommer snart igen. För nu är nästa tripp inbokad, yippiiie! En månad kvar, så är vi där igen! Vårt andra hem. Och då är Marcus med så slipper vi sakna honom! Toppen!
Vi kom på att vi ju skulle "fira" påsk hos Milla så vi begav oss ut och letade påskris. Milla verkar dock inte ha helkoll på vad det är om ni spanar in hennes döda gren hon hittade när hon letade i skogen i fina nya skor med klack.. Hmm. Jennie fann också en gren... och blev glad för det.





Ankomsten..

Ankomsten till Åland skulle förstås firas med lite rött och gott.



Minush är Millas och Victors lite halvtokiga katt som litar fullständigt på oss människor, oss vuxna iallafall. Såhär firade han vår ankomst:
 


Lugn och skön dag


Det kan bara betyda bekymmer om man drömmer att man skolkar från en musiklektion som hålls av Metallica. Vi får se...


Annars idag då, det händer inte mycket tack och lov. Tar det lugnt, vilat en del och lekt med Jennie och kissarna. Nu ska jag se om jag kommer på vad jag ska laga för mat idag, den tanken kan slå mig väldigt sent ibland.

Ville Viking osånt..

Nu är jag och Jennie hemma hos de tre M:en och det är skönt att vara med dem igen. Dock saknas Åland och allt där jättemycket! Framförallt vår älskade Milla då förstås. Har haft det jättebra där och det var ju underbart att "sommaren" kom när vi var där så vi fick lite skön sol på oss. Känner mig som hemma där och vill tillbaka snart.
Också resan hem gick bra. Milla skjutsade oss till hamnen och väl på Viking Line lekte Nenno i lekrummet med miljontals andra barn i två timmar medan jag satt och tittade på, tittade ut på det glittrande vattnet och läste tidning. Fick dunderhuvudvärk av stojjet men gick bra ändå. Jennie fick en Ville Viking tattoo, blev glad och pussade på den på sin arm ;)

Några bilder på Jen från resan till Åland.


   
   
   

Snart hemfärd.

Haft en mysig och bra vecka på Åland, och imorgon är det dags att åka hem. Kommer verkligen sakna att vara här fast just nu blir det skönt att få se Marcus och kissarna igen. För de är mycket saknade!

Sitter hemma-hos där Milla jobbar, trevligt att vara här och se dem man hört talas om så mycket. Jennie har sussat lite i soffan här så jag har läst i Mama och nu tittar jag in här. Eftersom hon precis vaknat så ska vi kela lite nu.

Nenne Bus skulle bara veta vad som väntar imorgon.... Bollhavet på båten!

Gott vin med gott samvete!

Har det superbra här på Åland och resan hit gick toppen med Jennie. Inga bilder blir det nog förrän jag kommer hem men kan säga att Nenne Bus riktigt älskade bollhavet på båten, fick knappt bort henne därifrån och då blev hon skitarg.

Kom hit sent i måndags kväll men efter hitkomsten minns vi inte vad vi gjorde för det var så längesen. Lite vinolinande blev det nog har vi räknat ut och idag har vi kommit på vårt motto: Gott vin med gott samvete. Och motsatsen hänger ni med på så drick Torres eller Gatonegro (stavning?).

Igår åkte vi även till stan och handlade och idag med, vi gillar sånt vi tjejer. En promenad i det fina vädret blev det igår också och idag var vi till Linda, Christian och lille Elliot. Det var kul att träffa dem igen. Åt god mat och fikade. Det blir en hel del gottande här som ni förstår, så blev inte förvånad om jag ligger 25 + igen nästa vecka.

För att fortsätta på rätt spår kan jag även berätta att vi gottat ännu mer ikväll. Rykta rökor, rökt lax, avocado och fyra olika röror till det samt lite ost, kex och frukt.

Idag bestämde vi att vi skulle lägga oss innan tolv. Efter klockan blivit det blev nya målet ett. Ja, och nu är klockan två om ett par minuter så ni fattar grejen. Men nu har Victor duschat klart så nu blir det fix för nattinatti. Sov gott!

Åland



Idag, äntligen, bär det av till Åland för att bo hos Milla och Victor i en vecka. Som vi längtat! Det ska bli så roligt att vara där och att ta med Jennie dit också. En massa gos och bus kommer det bli, och antagligen också Jennies första besök på badhus =) Frågan är hur sjutton Marcus ska klara sig hemma utan sin lilla flicka? Tycker synd om honom, men det måste ju gå så. De får prata i telefon och så ska vi prata med pappa på bild varje dag =) Vi kommer sakna honom och kissarna väldigt mycket med.

Hopplös & hatad av alla

En ny film med Kirsten Dunst, åh vad jag längtar till att se den då! Älskar den tjejen. Denna komedi hade premiär den 3 april så när jag kommer hem om en vecka hoppas jag att min älskling här hemma vill se den med mig =)


Kaffesjuk

Godmorgon!

J busar med mina halsband och är superpigg. Jag sitter och gäspar här vid datorn, men lite kaffe strax gör nog susen. Ska berätta att jag blivit beroende av kaffe. Inte bra alls.




Jag som har kunnat dricka massor med kaffe ena dagen för att sedan inte dricka alls på länge, sånt har kvittat liksom. Lördagseftermiddagen bestod av extrem huvudvärk. Hade så ont att jag funderade på att åka hem efter kalajset hos mor istället för att dra på party som planerat, d.v.s. inte likt mig alls. Men karln min kom på att det lät som när han inte fått i sig kaffe på länge så när jag kommit innanför dörren hos Emma så testade vi mig med att jag drack ett par koppar svart. Och det gick över. Min sprängande, dunkade, jävliga huvudvärk gick över! Helvete och vad bra! Typ. Bra för kvällens fest men inte i längden, ja där behöver jag alltså ändra mina senaste kaffevanor. För vem vill vara beroende..

Exotiskt firande



Igår firade vi mamma och Christer - att de gift sig! Det var jättemysigt och trevligt. Vi kastade ris på dem, skålade champagne för dem och blev bjudna på exotisk planka + ostbricka. Det satt inte fel om jag säger...
Vår bröllopspresent till dem var två champagneglas med gravyr med deras namn, ringar och så vigseldatum.



 
 

Annadagenefter



Diggar hennes outfit extremt mycket! Kappa, pyjamasbyxor och stövlar. Raka vägen från sängen till att följa mig ut.
Love u sexy babe.

Party på hög nivå!

Fart och fläkt heter helgen som varit och den har varit grymt kul! Var ju på Emmas födelsedagsfest igår vilket var galet och roligt. Härligt folk och trevlig stämning med massa babbel, bubbel, dans och allsång. Var sjukt hes när jag och Anna ramlade in i hennes lägenhet kring kl 05.30 imorse efter vår promenad i natten. Sängen var ljuvligt skön i det läget vill jag lova, sov så bra tills vi vaknade kring 12-tiden. Omtänksamma Anna började då med att fråga hur det var med min axel... Det var bara det att jag inte fattade ett dyft. Undrar vad hon drömde?

   


Jag fick åka coola Hondan hem idag och slapp därmed bussen. Schysst dag med trevligt fika hemma i Blacka, då alltså Mattias hängde på hem, och Marcus hade bakat både gott bröd (rågklumpedumpar) och kakor (!). Tack tack.



Lördagsgodis

Nästan klar men nu ska jag allt sova! Måla naglarna imorgon. Guld? Tror så. Längtar till imorgon, det ska bli trevligt både på dagen och på kvällen. På dagen ska vi fira de nygifta! Min mamma och Christer. Party i the evening, Emma fyller år =) och jag ska vara där och fira henne och dricka vitvin. Sov gott!


En massa skit

Vilken dag det har varit! När jag flyttade hemifrån för ca 9 år sedan och inte hade tid att komma hem efter anrop så tömde mamma mitt rum själv. Hon kastade inte sakerna förstås, utan slängde upp allt på mormors vind. Och fy fan vad skit jag hade sparat vill jag lova. Det har tagit mig många långa skitiga timmar där uppe idag då jag äntligen fick för mig att jag skulle rensa bland allt. 90% var alltså vara skräp och hamnar i soporna. Skönt att ha det gjort iallafall!

Några fynd.. dvs barbiedockor med tillbehör och andra leksaker som Jennie kommer att ha nytta av samt en hel del roligt (och verkligen mindre roligt) att läsa också som man skrivit i unga år..

Tona utväxten, plocka brynen, göra ansiktsmask, fixa naglarna, bada, raka benen samt packa inför morgondagens alla äventyr kvar att göra idag. Håller på att somna nu så bäst att skynda!

Gulle gungar

    

News in the morning

Senaste big news är då att Luuk och Berg väntar bebis, glas funnen i falukorv nu också och en man i Sibbhult döms för ofredande efter att ha bombarderat grannarna(s tomt inkl fordon) med kattbajs.

Härliga nyheter såhär på morgonkvisten. Med helt olika känslor inblandade förstås. Och jag tänker inte tala om vad jag känner för glasbitshärvan som det ju lär vara, men kan säga att kattbajsmannen fick mig att le iallafall!

Nu är det att UNNA nån timme som gäller. Startar med kaffe.



Tvätta och njut!



Apropå tvättmaskiner tänkte jag.. En sådan här snygg vill jag ha i badrummet, ja eller helst i tvättstugan fast just det har vi inte i nuläget. Skulle faktiskt vara bra mycket roligare att tvätta om man hade lite snyggt omkring sig. Fast jag kanske är ensam om att stå bredvid maskinen och titta på tills den är klar? ;p

Trött som en björn

De jobbiga känslorna lade sig något och mensvärken försvann, det gjorde mig gott ett tag vill jag lova. Kroppen värker dock, så det ska bli skönt att lägga mig snart. Maskinen går och går och blir aldrig klar känns det som! Tvättar på överövertid idag men det är ett måste. Ett måste för att jag har fullt upp imorgon och på lördag, och på söndag vill jag vila samt inte stressa med packning o.s.v. inför "den efterlängtade trippen" utan då vill jag bara umgås med Marcus och de små grå. För sedan kommer jag och Jennie vara borta hemifrån i en vecka.

Blidde inget bad och inte heller ens en rå-om-mig-själv-tid ikväll som planerat. Får ta det imorgon istället efter att jag varit i stan. Måste ta och rensa på mormors vind, jag har en massa gamla saker där som mamma slängt dit från när jag bodde hemma. Ja, till och med från när jag var en liten skit alltså så vi får se om det finns något att spara.



I turkost...

Jag är härligt förtjust i en ny outfit. Tunika eller linne (båda i turkos så.. ), samma färg på naglarna och så antingen svart kort kofta eller turkos munkjacka. Nästa löning blir det nog rött eller nåt annat snyggt ;)
H&M:s egna nagellack håller för övrigt skitbra, me like.



Sadness

Blev stött idag och riktigt besviken. Det vore ju bra om alla fick veta vad som gäller och att alla har ett val på samma villkor. Gravsättningen var idag. Trodde inte att någon skulle gå på just det och jag har tänkt på hur jag ville göra. Hade dock inte bestämt mig för jag ville inte gå ensam. Fick reda på idag att den var idag. Det blev en omöjlighet att komma iväg så fort förstås så jag var alltså inte med. Orkar inte ens skriva vad jag känner nu.

Ska fixa lite hemma, ta ett varmt bad länge när Marcus kommer hem och bara tänka. Ett glas vitt lär passa sig till det.




1 april

Blev ni nåt lurade igår då? Jag blev det. Hade ingen koll på att det var den 1 april ens och så skrev Marcus, mitt i all min städning, ett sms från Stockholm att han ska bli kvar där och sova på hotell i två nätter för att det var så mycket jobb kvar på fastighetsbyrån! Gud så trist tyckte jag och funderade vidare på hur han skulle göra då han inte hade något med sig som t.ex. linsgrejer och kläder. Efter ett tag aprillade han mig. Dumma!

Fast han fick igen sen när jag och tjejerna kom hem från promenad och jag utbrast att vår barnvagn hade gått sönder, han började titta och känna på den men kunde inte se eller höra det jag nämnde.

Nästa år vill jag komma på något riktigt bra aprilskämt minsann!

wish

Det har varit sådär extra tungt i ett par dagar nu, och jag har velat skriva men inte fått fram ord. Jag önskar så, hela tiden, att hon fanns vid min sida som hon alltid gjort. Saknar allt med henne, just idag speciellt hennes röst och hennes léende. När jag var liten och farfar blev tvungen att lämna jorden så önskade jag sådär innerligt att han skulle komma tillbaka. Jag tänkte samtidigt att det inte går, och att det blir lättare när detta händer när man är äldre. För "då kommer man nog inte önska på samma innerliga sätt" att få den älskade tillbaka, för då förstår man bättre att det ändå inte går. Men nej, det blir inte lättare. Inte för mig. Det är lika svårt idag, kanske värre? Kanske värre just för att man nu förstår att det är en önskning som aldrig kommer att uppfyllas... Och samtidigt en önskning som alltid kommer att bli kvar inom mig.

En bebis, två barn och så mammorna

Några bilder från dagens besök av kompisarna Theodor och Emilie. Även vi morsor umgicks en del ;) En promenix blev det med och så har jag nu hämtat ut mammas och Christers bröllopspresent på posten, som de ska få på lördag när vi firar dem. Blev jättenöjd!

  
  

Minisemestern på landet



Fredagen:
Packning tog tid. Väl i stugan var värmen på lite så vi behövde inte elda så länge innan det var varmt o gött. Film på kvällen (Tre systrar & en mamma), nötig morsa! Med lillan som somnat var vår undran; Varför görs inte prasselfria chipspåsar?

  
 


Lördagen: Tystnad, mörker och värmen från vedspisen - oj vad man sover gott! En sväng till Ikano för återköp m.m. och sedan till svärföräldrarna för att fira Johnny. Bjöds på god mat och tårta. Robinson och mys med ljus på kvällen. Ännu en film sedd också, Keeping Mum, härlig film ;D

  
   


Söndagen: Sov hela förmiddagen - sjukt välbehövligt! Haft besök inkl supergoda chokladmuffins en stund på eftermiddagen. Britt och Johnny kom ut och busade lite. Lek på tomten och promenad. Lånat sulky av grannarna. Vår vagn = "Stadsanpassad". Snön nästan väck men en snölykta fick vi ihop till! God middag, spel och bus väntar i kvällen.

   
   
 


Måndagen: Spindlarna brukar alltid dyka upp så fort M åkt iväg. Likaså den här gången. En kvart efter att han åkt till jobbet blev det spindelfajt med klappande hjärta, fy fan så vidriga de är! Underbar morgonsol. Gick en halvmils promenad och på kvällen blev det förstås en massa mys och bus. Även yatzy och tacos.

   


Tisdagen: Det har blivit bestämt att det blir hemfärd idag, skittrist tycker jag men det är väl lika bra för jag och Jen åker ju bort snart igen så jag behöver fixa lite hemma. Varit ute lite på tomten (har där funnit första vårtecknet!) och Jennie har lekt på altanen medan jag städat i hallen liten. Ujujuj vad packning osånt tar tid! Vi kom hem sent, vid 22-tiden och efter att ha stressfixat med allt som behövde göras innan nattinatti så var klockan 00.30. Det kändes väl sådär. Spec. med en snarkande karl i sängen sen. Men nu såhär i efterhand är jag rätt förtjust i honom trots allt.