En värmande bukett

Samhain-firande har det inte blivit mycket av men jag och Anna hade en mysig heldag tillsammans igår så lite firande kan man väl säga. Allt blir dock inte som man tänkt sig jämt som alla vet så någon utgång som troll blev det inte. Men outfiten är redo för nästa år om man säger!

Känner mig sådär och sliten idag, och är antagligen på väg att bli sjuk. Nenne är sjuk, jätteförkyld och hög feber. Marcus var och handlade nyss för vi ska äta lite goda baguetter. Hem kom han med en bukett blommor till mig, gissa om jag blev lycklig! :)

Nu mys i soffan med mina hjärtan <3




Nenne Bus o förberedelser

Skapligt tidigt ikväll åkte Marcus och Jennie till Linköping. De ska sova där i två nätter och imorgon när pappa jobbar ska hon busa med farmor och farfar.

Ja, så innan de åkte hade jag och Jennie roligt med varandra. Vi "lagade mat" och Jen lärde sig att "krydda" "maten" ;D Saker o ting blev till mössor också innan det mesta åkte i golvet. Efter en lång stund med bus och skratt så blev man ju trött såklart och vilade på matbordet, var annars!? Men snart var det full rulle igen och det var buskul med mammas nagellack, så många färger och roliga små flaskor!

Själv sitter jag nu, ja såhääär sent, med ett glas CITRONvatten och knäcke med kokt ägg. Och jag har packat inför imorgon. Imorgon när jag vaknat drar jag in till Anna för en riktig mysdag! På kvällen blir det party och utklädnad. Tillverkningen av våra outfits kommer bli klara under själva dagen imorgon. Kul ska det bli!

Godnatt!

                            
                            
                            
                                         
                                         
                             
                            

Choklad i hela ansiktet!

Lite spadag har jag haft och det var skönt, om än lite stressigt. Stress o spa är väl svårt för er att få ihop kanske, men jag har erfarenhet!

Skulle göra en ansiktsmask och den enda jag hade hemma var en chokladmask med kakao och sheasmör i. Choklad! Jag är glad att jag var ensam när jag gjorde den för det var svårt nog ändå att inte äta upp den!

Ena handens naglar är fixade och lite pedikyr blev det med. Jag håller just nu på med att designa min troll-outfit inför morgondagens Halloweenfirande!

En sak är säker... Jag har aldrig, i hela mitt 26-åriga liv, varit såhär brun förut! Och det tog inga timmar på stranden eller bländande minuter i solariumet. Visst blev jag snygg!?


Gott om godis!

Svenskarna är tydligen världsbäst på att äta godis hörde jag precis! Ca 17 kg godis varje år.. per person i Sverige. Enligt lilla aktuellt. Har teven på så hörde det precis. Galet mycket tycker jag! Själv äter jag ju bara några godisbitar varje år och då kring jul och påsk, så det är ju inte så konstigt att jag tycker det där låter som mängder! :) Jag äter det inte för att jag helt enkelt inte tycker om det. Det låter mysigt med de som unnar sig en "godispåse" till filmkvällar och sånt men nej tack inget för mig. Dock äter jag choklad ibland och efter graviditeten började jag ju även tycka om fikabröd, så sådana godsaker slinker ju ner i min mage då och då.

Nu äter jag t.ex. CHOKLAD! :D


En egen Pingu!

Gissa vem som kom hem till oss igår, för att stanna!? Jo, det var Pingu! Och först när Jennies morfar gömde P innaför tröjan så bara huvudet kikade fram så tittade snuttan jättemycket på P och undrade, haha! Sen efter en stund pekade hon och sa "Pingu"! Hon blev så glad så för Pingu. En alldeles egen Pingu, klart man blir glad liksom!

Jennie och morfar busade på i några timmar och det är så skoj att se på. Fika och mat blev det också innan min kära fader bestämde sig för att åka hem och slappa innan nattskiftet. Trevligt trevligt.

                                   


Borttappad gnagare återfunnen!

Det blev en lite annorlunda sen eftermiddag igår kan man säga.

Efter att ha storstädat, tvättat och lagat till köttbullar till julafton så ringde grannarna på dörren. Det hör inte till vanligheten så jag undrade lite vad de kunde ha på hjärtat. De frågade om det var vår vagn som stod utanför, så tanken slog mig snabbt att de kanske behövde ha plats för något. Men de berättade att det var en råtta i trappuppgången som varit på vagnen o nosat! :) En råtta! Seriöst, hur ofta är man med om det i sitt liv att ens granne ringer på och berättar att det springer runt en råtta på ens våning?! :D Mycket spännande haha, och när jag gick ut för att hämta in vagnen ångrade jag mig och sa att jag bara måste hämta kameran, typiskt mig liksom ;P

Så in efter kameran fort och ut for jag och försökte fota en snabb rätt gullig (förutom den äckliga svansen då) råtta i lagom råttstorlek som åt råttaktigt på ett kex han (hon?) fått.

                                          
                                          
                                          

Vi förstod att detta var en tamråtta. Det visade sig senare att grannen längst ner var ägare till denna och en till och de hade rymt från hemmet för en vecka sedan. Nu är denna lilla krabat åter i sitt hem. Hoppas att den hade ett spännande äventyr! Och en himla tur att den inte träffade på alla kissar som bor häromkring på gården :)


Lily och städ!

Kaffe och en knäcke med kokt ägg på (med mera som kaviar, vitlökspeppar o örtsalt).. Så gott! Sen lät msn och Anna skrev, jag som just stod o tänkte på henne :D Då blir man glad!

Har påbörjat städning och ska fortsätta efter kafferasten, känner mig iallafall något piggare än annars då min kroniska jävla trötthet härjar dagligen. Så jag passar på att få en massa gjort så man känner sig glad och fräsch också!

SÅ på med Lily Allen på högt och full fart!


En liten uppdatering

Känns som att det blev alldeles för mycket som hände i helgen, eller kanske kontrasten var det som svängde till helt inuti. Från festlig middag med en massa skratt o prat med familjen och sen plötsligt ett självmord inom min familj. Det blev ett hemskt tungt besked. Känns som att det ju var en död som inte behövt inträffa. Men nu är det så och han valde det själv. Min mormor tar det jättehårt och den som lider mest av alla är hon. Men alla är ännu chockade och det är som en dimma inuti när man inser, stunder då o då, att det faktiskt har hänt.

Bortsett från det hemska så mår vi hyffsat bra. Friska och så. Marcus hade ett otäckt gallstensanfall häromdagen men inget sedan dess. Han har det rätt sällan och kan äta det mesta, bara inte för fet mat o då för mycket. Han har pratat med vådrcentralen och det blir nog remiss till US för snack om op.

Snuttan är nu på morgonen lämnad på dagis. När vi skulle klä oss o gå pratade hon på om några av barnen där och hämtade sina skor och ville upp i vagnen. Jag blev förvånad om man säger... ;) Men hon ändrade sig när vi kom innanför grinden sen och grät en del. Men jag tyckte det gick bättre idag ändå att lämna henne.

Blir väl fortsatt städ av vår lägenhet som det är halvt kaos i. Kök och badrum klart igår. Men nu tycker jag det luktar kaffe! Snart iallafall...

                           


Ett beslut bort från livet

Det blev ett tragiskt avslut på helgen, och ett tragiskt avslut på en fin människas liv. Fruktansvärt.

För två månader sedan begravdes mormors brors fru efter att ha kämpat i ett par år med sin cancer. Erik var knäckt och mormor har försökt hjälpa honom både innan och efter hans älskades bortgång. Men det var svårt, han hade det svårt efteråt och orkade inget.. åt inget.. och även om han försökte se "tuff" ut på utsdian så led han hemskt inuti. En halvtimma efter vi åkt från mormor igår fick hon beskedet. Beskedet om att Erik tagit sitt liv.
Vi sörjer med honom över att han inte orkade mer, att han mådde så dåligt. Och vi sörjer med mormor som är förtvivlad. En hemskt stor förlust för henne och jag hoppas att hon tar sig igenom detta och håller sig frisk. 

Mamma ringde och berättade för mig idag och jag blev helt stum, sen grät jag och kände ett stort kaos inuti. Hur kunde det vara sant? Kunde man aldrig anat, trots allt.
For in i duschen och drog in till mormor som grät o pratade i telefonen när jag kom. Jag höll om henne och så pratade vi i flera timmar. Jag lider riktigt med henne och är verkligen jätteledsen för det här jag med.

Erik var en underbar person. Snäll, rolig, omtänksam, cool och med ett hjärta av guld. Som klappade så hårt för sin Inga. De gjorde nästan allt tillsammans och älskade varandra högt. För två månader sedan tog cancern Inga från livet, honom, huset o alla nära. Och nu tog den även vår Erik. =(

Vad man minns allt plötsligt! Diskussionerna han o jag hade för några år sedan, hans käcka åsikter och idéer, hans omtanke om sin syster och hans enorma kärlek till sin fru. Och mycket annat, även från när jag var liten.


Ett par gångna dagar...

Fredagens besök på arbetsförmedlingen gick bra (kändes som sist halvt onödigt, men i längden får vi väl hoppas att det faktiskt kan ge mig något också när jag nu lägger tid på det istället för att leta jobb just den tiden...) De är iallafall trevliga och hjälpsamma på stället och jag fick en schysst handläggare så det känns ju bra!
Efter detta stora möte mötte jag upp Alexandra vid kaktusplantorna och så vandrade vi upp mot city. Det blev babbel och små kebabs på Istanbul - som vi ääälskar. Sällskap till stationen för att ta tåg och buss till Skärblacka igen. Hämtning av min lilla på daggisch (en mkt bättre dag där för henne och ingen vrålpanik hem, hon satt dessutom och lekte på egen stol vid ett litet bord när jag kom! Yes!) och så hem för mys och lek.

Tacogratäng och Mattebesök följde men jag var väldigt osocial mot dessa här hemma och pratade i telefonen hela kvällen, vilket jag ville och behövde. Så kan det vara!
Många känslor denna fredagkväll och jag var inte på topp inuti om jag säger så. Men jag hade fint stöd eftersom jag har några få väldigt bra människor i mitt liv. Lyckligt lottad! Verkligen.

Lördag trodde vi att vi skulle på middag hos mormor. Hon hade bjudit in oss, mamma o Christer, mina svärföräldrar och svärmormor :) Sistnämnda fick tyvärr lämna återbud dock. Ja, vi trodde middag men vi kom på världens kalas med fördrink, trerättersmiddag och fika. Vitt och rött vin och likör. Hon hade gjort så fint och verkligen ansträngt sig massor. Gulliga hon <3 Hon tycker ju att det är superkul, men numera bör hon nog ta det lite lugnt och inse att hon inte orkar lika mycket längre. Men det där kan man tjaffsa om bäst man orkar för hon stänger av öronen vid sådant hon inte vill höra. Envisa äldre människor finns det gott om!

Detta blev helgens update. Haft mycket att tänka på så bloggandet har blivit försenat. Men nu är jag på igen!
Hoppas ni haft, och har, en toppenhelg!

                                 
                         


Smarrig pastasås o förberedelser...

Det är så trist att blogg.se segar när man tänkt blogga. Hela världen är det om jag säger så...!

Ikväll har jag fixat med allt som ska vara fixat till mitt möte imorgon med handläggaren på arbetsförmedlingen. Med hjälp av Marcus och Millas coachning gick det rätt hyffsat fort dessutom. Men det där med "jobbcoach-grejen" känns som ett evighetsjobb så jag tittade faktiskt lite snabbt bara igenom några och tyckte jag hittade som om de flesta skulle gå bra att välja på. Typ. Så det känns lite som att det kvittar vilken jobbcoach jag får! Bara det kan leda till något bra blir jag glad! Jaha, så får vi se vad de säger imorgon då på mötet.

Upp tidigt som vanligt, men även iväg tidigt blir det imorgon för min del. Jennie ska lämnas på dagis vanlig tid men sen flyr jag med tåget in till stan och gör mitt där innan lillan ska hämtas igen.

Har gjort god mat ikväll. Tog tipset från bloggkommentaren som Tessan skrev i mitt mattipsinlägg och gjorde det ungefär som det. Blev verkligen supergott och jag är lite sotis på M som ska äta det imorgon igen.. på jobbet. Jennie älskade maten också och ville till och med ha mer ;) Nej, det är inget avancerat, lätt och gott.

Tagliatelle (bandspagetti) med baconsås för ca 4 personer.

2 pkt bacon, 2 röda paprikor, 1 stor lök, 1 stor burk champinjoner. Bryn tillsammans i pannan.
Häll på 2,5 dl matgrädde, 1,5 dl mjölk och blanda i lite mjöl försiktigt för fyllnadens skull.
Krydda på med det ni känner för! Inte för mycket krydda till pastasås tycker jag, vilket jag knappt aldrig tycker till något annat ;) Jag använde i vilket fall vitlökspeppar, grillkrydda, örtsalt, chilipeppar och vitpeppar.


                                          Jag är sugen på MER! Men nu är det nattinatti! Sov gott!




Nu vet vi!

Nu har M äntligen fått svar från ultraljudet han gjodre för ett tag sedan. En del i utredningen av hans magsmärta som uppkommit ett flertal gånger och varit så extrem att man blivit riktigt orolig. Fast det extrema har inte varit på länge nu. Jag tror att senaste gången var när jag var bortrest, var till Åland, och vi får höra att han har en sådan attack en kväll. Ensam hemma med Jennie. Det var en jobbig känsla, oro för de båda. Men nu har han tabletter som lindrar attackerna inom några minuter men det som behövs är ändå en operation. Det var nämligen gallsten, en aning vi ju hade. Det är klart det är trist att han ska få det (och jag trodde att man mest fick det som gammal, innan en vän fick det efter att hon varit gravid) men vi känner ändå en lättnad.

Nu VET vi varför han haft så hemskt ont,
nu vet vi att det inte är något farligt,
och nu vet vi att det kommer bli bra.


Jobbkoll!

Idag ska inte Jennie till dagis. Hon har badat nu på morgonen och jag smygtvättade (mest) hennes hår och hela henne, känns toppen att ha en ren unge igen hihi :) Nu är det Pingu som gäller en kort stund och sedan frukost.

Som vanligt det första jag gör, när jag startat datorn, är att kika in på Platsbanken och min mail, ifall ifall ifall någon nappat eller att det satts ut något mer jobb att söka på den enkla sidan som arbetförmedlingen har. Mer avancerad jobbsökning sker vanligtvis när Jennie är på förskolan och om helgerna om vi säger så..

Det här är listan, lånad från Platsbanken, för morgonen än så länge. Kändes lite sådär ;) Så man kan ju kanske förstå att de huvudsakliga jobben jag söker INTE hittas på Platsbanken :) 


2009-10-22 Systemutvecklare - systemarkitektur och kravhantering ref nr 2009-2191 FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Disputerad forskare inom Human Factors ref nr 2009-2196 FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Affärsutvecklare civila marknaden FOI FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Forskare inom datafusion ref nr 2009-2194 FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Forskare/forskningsledare - IT-säkerhet ref nr 2009-2189 FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Forskare inom signalbehandling ref nr 2009-2193 FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Forskningsledare inom IR-system ref nr 2009-2188 FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Forskningsingenjör inom signalbehandling (ref nr 2009-2192) FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Forskare - Radiobaserade positioneringssystem ref nr 2009-2187 FOI Informationssystem Linköping  
2009-10-22 Platschef till Norrköping Logistikentreprenader Sverige AB NKP Norrköping  
2009-10-21 Professor i Matematisk statistik Linköpings universitet Linköping  
2009-10-21 Universitetsadjunkt i byggteknik Linköpings universitet Norrköping  
2009-10-21 Universitetsadjunkt i industriell organisation Linköpings universitet Linköping

Godnatt!

Såhär såg mitt avslut på kvällen ut.

En bit av min chokladkaka som köptes idag och nyinköpta KoT. Nu är det nattinatti för mig då det känns som att jag inte sovit på en vecka. Är verkligen helt slut och ögonlocken vill trilla ner hela tiden. Kan somna stående tror jag. Men jag föredrar sängen. Så.. godnatt!

Vinna barnkläder?

Tävlingar. Ja, det finns det gott om här på blogg.se och säkerligen på alla andra bloggar med. Oftast handlar det ju om att bloggare vill ha fler besökare till sina sidor och visst det är ju kul förstås, och gör det ju ännu roligare att blogga! Jag tänkte faktiskt på det där med tävlingar en dag. Det skulle vara superskoj att ha en, men jag har inte kommit på nån tävling än. Jag vill inte gärna lura in folk hit utan isåfall vore det för tävlingens skull och för att få större blogg-kontaktnär själv. Älskar det här med bloggande, det är en så bra grej för alla som älskar att skriva. Och även för de som inte känner så. Det är nyttigt att skriva av många olika anledningar men en stor anledning som jag tycker är just den att lära sig skriva, inte nödvändigtvis stavningsriktigt utan mer för att lära sig att sätta ord på känslor, vardagen och andra ting. Ja, vad som helst! Det ökar ordförrådet, förmågan till att komma på idéer, fantasin får komma in action och man lär sig hitta inspiration till sådant man gillar. Gärna genom att läsa andra bloggar förstås, eller bara zappa runt lite bland dem. Så jag tycker helt enkelt att blogglivet är ett fantastiskt påhitt, och nu när det även är en trend så lär det ha fått väldigt många människor att börja skriva... Härligt, känner jag :)

Nu tillbaka till tävlingsgrejen jag började skriva om. Jag yrade runt lite nyss bland bloggar och såg en tävling om barnkläder som jag kände att den ska jag nog vara med i. Jag vinner typ aldrig, haha, när jag är med i tävlingar men det skadar ju inte att fortsätta försöka nångång ibland? Chansar man inte kan man ju aldrig ändra vinstoddsen heller så! Testa ni med vettja :) http://petitfashion.se/tavling-proud/ !! Good luck!


                                
                                            Bilderna är lånade från bloggen jag länkat till.


Tvångstankar o fuffens?

Som många vet så har jag lite svårt för vissa saker. Saker man "verkligen inte klarar av" som vi brukar kalla det! Skämt åsido.. Men imorse blev jag riktigt förvånad! Marcus diskade upp lite disk och hade ställt det såhär snyggt ;) Rätt lock till rätt mugg, rätta färgerna ihop till alla flaskor. Ibland blir man paff! Så jag log en del innan dagisdags imorse.

Även om rätt ska vara rätt känns bäst så ta nu inte detta för överdrivet ;p

Men något jag uppriktigt har problem med är när jag skriver fel vid handskrift. Jag älskar att göra listor, över det mesta men det bör också se korrekt ut så skriver jag ett litet fel så vill jag skriva om hela listan. Haha! Så stört egentligen, jag vet. Alla är nog lite störda på sitt sätt och har sina konstiga saker för sig.

Nå, vad gör ni för knasiga saker? Erkänn nu!


Cellprovskontroll...

Då damp plötsligt den efterlängtade kallelsen ner genom brevinkastet då. Gynekologisk cellprovstagning om ett par veckor är inte vad jag önskat mig (men kommer aldrig komma till det läget heller) och jag hade lyckats förtränga det nu också. Fast jag vet inte varför man fasar så mycket för den där lilla stunden, det är ju inte så att det är farligt direkt... Man har ju dessutom varit gravid för tusan! Och just den här kontrollen gjorde jag för tre år sedan och kan inte minnas att det gjorde något speciellt ont eller så heller. Så väck med nervositeten och kör på eller? ;) Tycker iallafall att det verkligen är jättebra att man får den möjligheten att minska risken för att få livmoderhalscancer. Självklart gör jag proven var tredje år.

Det jag faktiskt ÄR rädd för riktigt mycket är den där jävla spiralen som jag velat om så länge. Har bestämt mig nu iallafall, den ska väck! För den försöker "förstöra mitt liv" ett par gånger i månaden (MINST!) och det går jag inte riktigt med på längre. Nu har jag gett den rätt lång tid att bättra sig, men inte då. Fast trist känns det ju. För nu då liksom?

Missade precis första telefontiden till Barnmorskemottagningen p.g.a. dagislämningen (som inte var förjävlig idag men heller inget vidare), så jag ska satsa på den timmen de har i eftermiddag istället. Skulle vara så himla skönt att få det gjort samtidigt liksom. För det är ju trots allt inte en favoritsyssla jag har att lägga upp mig i den där stolen.. hmm. Om man säger ;)


Älskar de nya lyktorna!

Förra veckan gick jag in på Servera när jag skulle till arbetsförmedlingen. Vi har en check där som vi fått av mamma och Christer en gång så jag brukar gå in då och då för att se om något värdigt de priserna där har inkommit. Men ingenting fanns, som man inte behöver lägga till några hundra/tusen för att införskaffa.
När jag sedan missade den senast planerade bussen hem efter inskrivningen så gick jag utanför Servera igen och fick se något som lyste rött och guld precis innanför glasväggarna.

Jag smälte direkt och fick med mig två av dessa underbara ljuslyktor hem!

Servera alltså och priset var endast 129 kr styck! Om ni blir lika sugna som jag så tänk på att guldfoten ser lite olika ut på alla när det gäller hur mycket/lite guldfärg de sprayats med. Och foten är skör så var försiktig :) (Fick med mig två glasbitar hem som tillhörde en annan lykta. Måste ha lossnat när expediten letade ut de perfekta till mig ;))

                                               
                                          Fotona gör inte lyktorna rättvisa tyvärr, inte när de är tända!

Nära men ändå så långt ifrån...

Undrar hur många det finns som faktiskt har en in real life - relation med någon via telefonen =)
Jag o min kära vän Milla bestämde en kaffedate som skulle bli efter att jag och Jennie kommit hem från dagis. Det enda av fikastunden jag sedan inte upplevde via telefonen var den där halva delikatobollen vi skulle dela på ;) Men annars är det som om vi sitter i samma rum och babblar. Det är ju tur att man kan känna så, med tanke på det riktiga avståndet mellan oss... Det är det som gör det. Att man pallar situationen med någon man älskar som numera bor utanför Sverige!
Förövrigt så saknar jag Åland massor och längtar tills jag/vi kan åka dit o hälsa på igen.


Luftat lite till.

Nu är min förut så ledsna unge hämtad från dagis och sitter o ser på Pingu. Lite av en rutin när vi kommit hem därifrån ;) Jag satt med henne och myste, så "länge" jag fick. Man får passa på så fort hon vill det för annars har hon inte tid eller lust till det så ofta numera ;)

Så fort jag hämtar Jennie på dagis... eller så fort jag kommer in där de befinner sig och hon ser mig så säger hon "hem" och börjar gnälla och genast säger hon också "hejdå" och vinkar till fröknarna. De känner sig nog inte så omtyckta av henne skulle jag gissa på ;)

Stannade och pratade en liten stund med dem under Jennie-protest. Först angående att jag vill byta på två dagar den här veckan torsdag mot fredag då jag ska på möte på arbetsförmedlingen igen. Så vi fixade till det, och två minuter efter hämtar min granne sina barn och säger likadant ;) De frågade om vi skulle till samma ställe :p Skönt att de inte är så många på fredagarna de små liven hihi.

Sedan angående att jag tycker det är ett problem med Jennies personlighetsförändring då hon är hos dem, mot hur hon är hemma. Och det att hon är så ledsen inför dagis varje gång hon ska dit. Men det verkar tyvärr tillhöra många barn och det kan vara än mycket värre än såhär tydligen. Känns något bättre nu när jag luftat mina känslor lite och hört att "jag inte är ensam" om detta. Det kan ta många månader innan hon börjar ta för sig, leka och ha det bra. Så det är bara att kämpa på...


                                             
                  Jen som vågade sig i badkaret en stund igår igen. För övrigt två gånger igår...

Stackars barn!

Ventilation:

Jag hatar att lämna Jennie på dagis! För hon vill inte vara där. Hon börjar redan här hemma på morgonen att inte vilja ta på sig kläder eftersom hon vet att vi ska gå dit. När vi svänger upp mot dagiset senare börjar hon gråta redan innan vi öppnat grinden för att gå in. Sedan är hon jätteledsen, spänd och ibland nästan hysterisk och vill bara hem. Hon klänger sig fast vid mig, säger "Mamma! Vagnen! hem!" och jag kämpar för att hon ska tycka att det är roligt att vara kvar. Men inget hjälper.

Fick höra förra veckan en dag att "det är bättre att Jennie får vara inne idag för hon vill inte vara ute" av fröken S. Vadå? Jennie som älskar att vara ute, upptäcka och gunga!? Hon tar heller inte för sig något alls, verkar inte trivas och vad jag förstått så är hon så nära personalen som möjligt hela tiden. Hon kan sträcka sig till att "ha koll så att de är i närheten" ibland.

Jen verkar vara en helt annan tjej på dagis än den busiga, spralliga, skrattiga, lekfulla och pratiga tjej hon är här hemma och bland de hon känner. Känns verkligen jättetråkigt och jag undrar vad man ska kunna göra åt det... Känner som att det aldrig ska gå över, och idag var ytterligare en morgon när jag går med gråten i halsen hem efter att ha lämnat mitt gråtande barn där hon inte vill vara.
 
Jag vill att mitt barn också ska trivas på dagis som de flesta andras barn verkar göra!
Jag vill också ha en glad unge som vinkar hejdå i hallen på dagis! (iallafall inte grät ut ett hejdå i tårar!)
Jag vill att min lilla tjej också ska komma hem glad efter en helkul dag på dagis och glatt berätta om allt skoj de gjort!


Gud, jag lider!

                          
                            Försöker få av sig kläderna igen för hon vill ju stanna kvar hemma...


Mat för en vecka...

Nu är det såhär det är.. Det är dags att skriva upp en matlista och en lista för det plick o plock som behöver inhandlas till detta. Vi behöver idéer på billiga, och gärna enkla, maträtter som vi kan laga framöver. Är tacksam för alla förslag eftersom min mathjärna tillfälligt har lagt ner sitt dagliga arbete.

Imorgon kommer vi nog troligtvis att handla. Och mycket billigare än annars... Och det blir en veckohandling.

Vad äter ni för enkla och billiga maträtter om dagarna? Berätta!

Jag frågar dig!

Ska inte babbla om skitnatten-utan-sömn i det här inlägget haha, har nu sovit ett tag på dagen så även om jag är väck efter det med så känns det bättre. Man blir ju idiot av att inte få sova, blä.

Har fått "tag i detta" via en annan blogg, så man får lite hum om vilka som varit inte och glott lite på bloggen sin. Svara gärna så blir jag glad :D


- Vad heter du?


- Har du en blogg, adress?


- Var bor du, vilken stad?


- Vad jobbar du med? Eller vad pluggar du? Eller vad gör du annars?


- Hur länge har du läst min blogg?


- Varför läser du min blogg?

Halloween då?!

Snart är det Samhain/Halloween och det vill jag ju fira lite extra som alltid! Det är en mysig högtid tycker jag och jag vill gärna vara med på en Halloweenfest där alla är utklädda och partysugna (också det som alltid). Men i år är jag inte bjuden på någon fest, har inte hört talas om någon alls. I många år hade jag Halloweenfest och bjöd alla, det var så jäkla kul jämt och jag och de andra vet jag har många minnen därifrån :), men det blir ingen här hemma i år heller. Förra året var vi hos Johan och sen gick vi ut minns jag. Då var jag en förrymd FÅNGE! ;) (likaså Johan) Och Alexandra var polis och Anna jävul :D

Jag vill ju på "maskerad" :D Fan blir det inget i år liksom!? Anna och jag SKA göra nåt (fredagen den 30 blir det antagligen), men ingen av oss är bjudna haha. Antingen är det inget, eller så är vi bortglömda eller ratade. Nice ;p
Men det löser sig ju på något sätt ;)


Mattemat..

Vi bjöd in oss själva (hihi) till Mattias idag på Mattiasblandad smaskig mat som vi älskar! Han är hemskt duktig på att laga god mat och göra fint för ögat med. Idag blev det klyftpotatis, fläskfilé i grönpepparsås och sallad. Och till det både förrätt och efterrätt. Trerättersmiddag var väl inte riktigt vad vi hade räknat med när vi dök upp haha, blev jätteglad, och jättemätt! Film, Wallander - Hämnden, blev det också. Tack för en superkväll.

Nu är vi hemma och har varit det en stund. Jag sitter här och ska strax träna en halvtimma. Blev lite sent med det idag men det gör inte mig något som är kvällsmänniska. Marcus grejar i köket och Jen ser på.. ja gissa!

Jag provade att spela Mario Cart på Nintendo DS hos Mattias. Det var verkligen inte helt lätt med mitt barn klättrandes på mig haha, fast annars var det rätt kul. Jennie hade det förresten jätteskoj hos Matte, som ju är en stor favorit i hennes söta värld. Hon lekte på bra och roade sig glatt på egen (mest) hand. 

                                            
                                            
                                            
                                            
                                            


Kommer nog igång nu!

Såhär ser det oftast ut när man spelar Wii, eller så ligger han, Minus, på själva brädan till spelet. Han stortrivs när man är igång i vardagsrummet :)

Igår efter bion åt vi varma mackor och sedan skjutsade M hem min mamma som tagit hand om Jennie. Tessan kom förbi här och drack ett glas vin med mig och så spelade vi lite Wii. Jag fortsatte träna på Wii:et när hon gick hem till sina föräldrar igen. Blev en hel del skön träning för kroppen. Körde en del yoga och lyckades rätt bra. Trots att jag aldrig tränar min stackars kropp längre. Men nu jäklar! Riktigt skönt var det faktiskt och jag ska träna minst en halvtimme varje dag nu framöver, så att jag känner mig som jag igen och smidig o glad :)

Sommaren med Göran!

                                           

Det har varit helt fullt upp idag! Lite städ inkl dammsug såklart och sedan en snabb snabb lunch och så kom min mamma och Christer (Jen har lärt sig att säga Christer nu också, duktiga unge!).
Vi fikade och sedan åkte Christer hem. Mamma skulle ta hand om Jennie för jag och Marcus skulle ääääntligen få komma iväg på bio!
Jag har ju haft tre biocheckar (en ska gå till premiären av New Moon - helt klart!) jättelänge.
Sist jag var på bio... hm.. Kan ha varit med Magnus under jobbtid nångång under 2007(?). Hade tänkt gå en gång när jag var gravid men jag ballade ur för jag kände inte för att springa ut för att gå på toaletten varje kvart om vi säger så... ;) Så jag gav bort min biljett till Mattias då så han och M gick istället.
Men ja iallafall... ikväll kom vi faktiskt iväg på bio! Det var riktigt trevligt måste jag säga och helt klart annorlunda än film hemma i soffan, även om jag ofta föredrar att vara lat under ett täcke där.
Det blev Sommaren med Göran. De tre favvisarna från Hey Baberiba var med där i, kanon! Den var bra och riktigt rolig så den rekommenderar jag absolut. Trots att det är en svensk film. Men den har nog snart gått klart på bio så snabba er på eller se till att se den från den sköna soffan hemma!

Vi skulle ta en femminuterspromenad innan för vi tyckte att vi var tidiga. Men vår fem-minits-prom blev en varsin chees på Donken :D Marcus ser inte helt pepp ut men det var han. Han var nöjd över förrätten ;) Och jag tror att han var nöjd över själva måltiden också, Hollywoodmenyn? En stor popcorn och två stora läsk. Riktigt äckligt i efterhand men visst hör det ju till alltså, klart.


                              


Ensamma (härliga) timmar...

Nu är Jennie förkyld! Men vet ni vad, hon var inte alls sjuk sist när vi trodde det. Då jag fick lov att hämta henne på förskolan för att hon hade feber. Hon var ju hängig, och hade eventuellt feber, i några dagar men vi kom igår på varför. Hade helt glömt bort det att sprutan hon tog kan ge biverkningar 7-10 dagar EFTER själva spruttillfället. Så det gick upp ett ljus när vi kom på varför hon varit lite "konstig" ett tag. Inte lätt att hålla reda på precis allt ;)

Jennie och Marcus kom hem under Idol igår och hon hade haft det bra hos farmor och farfar som vanligt, och Marcus hade åkt dit efter jobbet och stannat ett tag. Det var jätteskönt att vara ensam i några timmar hemma igår också. Det är fan riktigt underbart att vara ensam ibland. Och så mycket jag får gjort de tillfällena med :) Men sedan är det förstås helt underbart när de kommer hem igen också, då blir man glad och vill gosa.


Jennies bästis heter Kotte och är en mjukisigelkott som man kan trä på handen och busa med. Kotte är dessutom väldigt väldigt väldigt busig och Jen går nästan under av skratt åt honom ibland. Himla kul att se :D!
                                           
                                           


Idolfredagen färdig...

                                                Då var ett ytterligare Idol-avsnitt klart då.



Jag var rätt nöjd med att få höra att två av mina två favoriter gick vidare. Alltså Erika och Tove.
Tove har chockat mig, för några veckor sedan redan, genom att visa att jag visst hade lite "förutfattade meningar" om henne faktiskt. När jag såg henne de två första gångerna tyckte jag att hon såg tråkig och stel ut, kanske även lite blyg var nog tanken... Men hon visade sig vara helt annorlunda sedan, och speciellt på scenen!
-Helskön brud- tycker jag idag om henne. Smågalen (me like!), cool och förbaskat söt helt enkelt!
Erika chockade mig nog först idag, hon visade en annan sida idag än annars. Hon är så söt och go, och sjunger så fint. Alltid. Men idag visade hon även styrka, lite tuffhet och en hel del go´ i sig, och jag tycker att det var jäkligt trevligt att se faktiskt. Hon var ju ändå min första favvis! Och jag gillade henne även när hon sökte till Idol sist.
Ja, jag tror på dessa två fina tjejer, och en kille jag tror på är Calle. Men jag gillade inte helt hans framträdande idag. Han är iallafall en "rocker", och det fastnade jag för direkt. Hoppas bara att han kan ge lite mer?

Jag är helt med på att de två som "hängde löst" gjorde det. Jag är inte förtjust i någon av dem. "Honom" inte sångmässigt eller något annat. "Henne" kan jag tycka sjunger rätt bra men jag gillar nog inte henne i övrigt så mycket. Men sådant är förstås svårt att säga genom tv. Men när man ser Idol på tv ser man ju något framför sig från just "på tv" och jag vill gärna bilda mig en helhetsuppfattning som artist. Jag tänker inte bara på sången, eller bara på showen för stunden, eller bara på hur de ser ut. Det är så mycket mer. En helhet är mycket! Och nu kan man inte ens räkna med själva riktiga personligheten för den känner ju bara de till som känner dem in real life.

Men ett bra helheltsintryck, det vill jag ha. Även om rösten/sången är det jag går på först...


Timmar på arbetsförmedlingen!

Idag fick Jennie åka med pappa sin till Linköping, tidigt imorse, för att vara med farmor hela dagen. Så att jag skulle kunna åka till arbetsförmedlingen, städa och söka ännu fler jobb. Fast nu börjar idéerna tryta! Förslag? Har sökt 48 jobb på en vecka och alltså tappat fantasi helt just nu. Men det löser sig!
Men arbetsförmedlingen var jag på och det tog flera timmar (så det blir knappt något mer gjort här hemma idag). Jag var där för att skriva in mig. Lite av ett arbete bara det där måste jag säga. Alla dessa papper som nu ska fyllas i, saker att läsa om och fundera över till nästa vecka och det på allt vanligt jobbsökande. Känns som att "det där" kommer ta den mesta tiden tiden nu i några dagar, tiden jag annars lägger på att leta och söka jobb. Men så är det.

Jag söker ju väldigt många jobb och tappar inte tron på att det ska nappa snart. Men jag vet (men kan inte förstå) att det finns de som inte söker knappt något.. som helt enkelt inte vill eller är för lata. Så det kändes ju lite mesigt när jag fick höra om jobbredovisningar och sådant. Jag ska redovisa ETT jobb hon, arbetsförmedlaren, gav mig att söka till nästa vecka :D Lite småkomiskt faktiskt för min del.
Tänk om man bara fixade sig ett arbete snart så man slapp åka till arbetsförmedlingen, gud så trist det där. Men hoppas att det ger något iallafall.

En till lite komisk sak... Jag satt i någon timma för att skriva på deras dator. På deras äckliga, snuskiga, säkert ett stort virusbärande tangentbord. Och kom på att min underbara handsprit inte var i väskan! Fy vad jag önskade att jag skulle kunna tvätta händerna snart eller komma hem fort och ta bort alla äckliga påbörjade influensor från min hud (OK, jag överdriver en del för er som inte förstår det ;)).
Men iallafall, så fort jag kom in på min arbetsförmedlares kontor såg jag något som glänste som guld i mina ögon! En stor flaska handsprit! Wow.. Och åh vad synd att det var hennes egna liksom.
Men jag är inte den som är den så jag tiggde av henne om man säger så... :)

En älskad liten blir till

Nu har jag äntligen fått lov att skrika ut till världen den sak jag så länge velat berätta! Jag är överlycklig för det som komma skall och som vi längtar, och väntar. Men det är ett bra tag kvar ännu, även om jag tycker tiden känns gå mycket fortare än jag trott.

Imorse ville jag absolut inte gå upp, trots att klockan var över åtta, efter en jobbig natt igen. Upp ur djupsömnen för lillan var hungrig. Sen ett par timmar senare ville hon bara inte sova mer. Fick henne, till slut..., att somna i våran säng mellan oss men det tar ju sin tid av upprorsskrik och gråt. Men sen sov vi skönt. Iallafall jag?
När Jen vaknade nu på morgonen OCH tjatade om Pingu så kände jag inte för att gå upp. Inget illa mot Pingu alltså (även om jag är bra trött på honom...) men täckena mina var väldigt varma och sköna. Skulle gärna gå och lägga mig igen nu, efter frukost o lunch oså med lillan, om jag kunde... Mycket gärna.

Men till saken nu då =) Det som fick mig att gå upp var att en galopperande häst har blivit avlyssnad nu på morgonen. Själv förklarade jag det som en skällande hund när jag hörde min bebis hjärta slå i min mage.

Det var Milla som skrivit ett sms så då blev det fart på mig! Upp ur sängen och ringde för att höra om denna stora häftiga stund. Hur underbart som helst.

Så mina vänner, nu kan jag äntligen tala om att min älskade Milla och hennes Victor ska bli föräldrar någongång i april nästa år! En liten, redan så älskad, plutt växer i Millas mage och hon är redan i vecka 13 nu. Känns hur fantastiskt som helst!

Milla fick med sig en hel del bebisrelaterat från mig sist vi sågs. Bland annat en hel del mammakläder så här på bilden försöker hon orka prova lite av det ;) Och det kommer mera Milla...


Terapibadande

Konstig dag igår. Sov bort måendet efter Marcus kom hem och vi ätit mat. Mådde verkligen inget vidare men efter det var det lite bättre. Det blev då Bonde söker fru på tv:n. Lite skoj att se folk sådär ibland, hur de beter sig i olika situationer. En tjej som är med fick mig återigen att undra över om Tv-folket verkligen tycker att programtiteln är språkligt korrekt. Med tanke på att hästbonden Thilde INTE söker en fru utan en man. =)

Ett bad tappades upp här hemma och Jen stod bredvid och var så sugen, men vågade inte. Hon är i en period då hon vägrar duscha/bada, är alltså rädd för vatten. Det trots att hon egentligen älskar att bada. Hon vill nu med, men vågar helt enkelt inte. Men så började hon ta av sig tröjan då igår vid badkarskanten så jag frågade om hon ville komma i badet med mig. Det ville hon (!). Men jag trodde ändå inte att det skulle gå. Det gick. Så jag lät henne leka, plaska och bara sitta i mitt knä, utan att tvättas eller få vatten för högt upp på kroppen. Hon får gå med skitigt hår ett tag till. Nu har hon ju börjat med sin egen terapi iallafall, det är verkligen ett framsteg =) Så snart kanske man har en ren unge igen =)

                                                   Kanske ska locka med nåt som detta?


Sjuk?

Jag tyckte inte att Jennie var så sjuk faktiskt. Hon har varit lite småhängig i ett par dagar nu, men inte så hon inte orkar vara aktiv och så. Äter lite dåligt dock men annars verkar hon helt ok. Men fick hämta henne på förskolan p.g.a. feber, vilket jag inte känner mig helt säker på att hon hade. Fick inte möjlighet att kontrollera det hela heller då hon storvägrade när vi kom hem. Tog tempen för ett tag sedan men då var det inget iallafall. Hon pratar som vanligt, är ev lite småhängig (nja jag vet inte, bara lite trött o lat idag tror jag mer på) o tar inte för sig så mycket men nja inget större fel på henne. Men jag sa att hon kommer tillbaka på tisdag till dagis. Vi stannar hemma imorgon i vilket fall.

Här sitter lilla fröken och gosar i soffan nyss hemkommen från dagis i förmiddags...


Och en stund senare så somnade hon sittande...

Mysigt med min ena pojke...

Max och jag hade en supermysig stunds vila i sängen i förmiddags, innan telefonen ringde. Då fick jag akut springa iväg till förskolan och hämta hem Jennie. Av anledningen hängig och feber, stackars liten. Fröken S ringde och då var det bara att kuta iväg. Undrar lite själv över min stress där egentligen. Nu hade jag ju förstås möjlighet men tänk om jag jobbade, jag hade känt samma sak då :S
Tänk om man jobbade i Linköping till exempel och behövde fixa vikarie innan man ens kunde ta ett tåg hem. Hur ska det då gå till typ? Är det bara jag som kan känna stressen över denna sak? :)


Chokladsug för evigt?

Än verkar det inte vilja avta iallafall.. Det konstiga är att jag blivit sugen på ett glas kall mjölk också några gånger. Marcus blir chockad. Jag tycker annars att mjölk är blä.
Men idag blir det inget sånt här chokladigt, inte mer än chokladbollarna jag redan ätit till kaffet nyss :D
Nån måtta måste det vara!

Förtvivlan!

                           

Såhär fick utekläderna bli idag (adderade med mössa och vantar efter bildtagningen förstås). Hittade till slut termobyxorna i en otippad garderob efter att ha letat en hel del under morgonen och lite igår.
Det är verkligen svårt med klädval till Jennie nu när det är på väg att bli vinter, med delvis vinterkyla och delvis sol och då lite varmare. Och man behöver tänka både på att hon är ute länge och leker på förskolan men samtidigt på att hon rör sig och blir varm lättare än en annan. Men klädvalet idag kändes bra.

Idag var det med tyngre andning och långsamma steg jag lämnade förskolan och gick hemåt. Jen var nära hysterisk och grät efter "mamma" och "hem". Hon ville verkligen inte släppa taget om mig. Efter mitt konstaterande om att det inte kommer bli bättre om jag inte går så tog fröken A Jennie från mig och jag fick lov att lämna huset. Motvilligt för mig, ett måste för Jennie.
Att lämna sitt gråtande och förtvivlade barn i famnen på någon annan när hon bara vill vara kvar i min famn och få komma hem igen till sin trygga vrå, det känns riktigt förjävligt! Men för att det någon gång ska bli bra (om än ta tid - jag vet!) så måste vi fortsätta jobba med det. Helst dagligen. Så med en stor klump i halsen och en tillfällig sorg inuti kroppen så får jag lov att fortsätta lämna mitt ledsna troll.


Fair Trade - fika rättvist den 20 oktober!

Linköping, grannstaden (och en av mina två "hemma-städer"), är diplomerad som en Fair Trade City sedan ungefär ett halvår tillbaka. Sjukt bra, eller hur!


Fair Trade är alltså en diplomering till kommuner som är engagerade för etisk konsumtion. För att uppnå kraven för en Fair Trade-diplomering så lever man upp till kriterierna som är uppsatta för etisk upphandling, har ett utbud av etiskt märkta produkter i butiker och på arbetsplatser, samt är engagerad i ett aktivt informationsarbete inom detta.

26 städer är Fair Trade-diplomerade nu och bland dessa ska jag även tillägga att Norrköping är det förstås (staden jag kommer ifrån och staden jag tillhör nu). Många arbetar även för att bli diplomerade.

Den 20 oktober kl 8,30 till 10,30 har stadshuset i Linköping dörrarna öppna för lite gratis rättvisefika, för att visa hur det borde vara. Kaffe och tillbehör i form av choklad och godis är förstås rättvisemärkt.
Den här aktiviteten är en tävling mellan de nordiska länderna om vilket land som kan få flest rättvisemänniskor med på fikastunden ;) Jag gissar på att en del kommer för gratis kaffe också... Rättvisemärkt kvittar nog.

BaByliss iCurl

Köpte Babyliss iCurl för ett tag sedan så nu försöker jag lära mig använda den på ett smidigt sätt. Tycker den är lite svår faktiskt och jag gillar inte Babyliss-gerjerna något vidare tyvärr. Känns som just de sliter mer på håret än andra produkter. Men jag vill ju ha sådana lockar, så jag tar det riktigt försiktigt med den här. Och så tänker jag inte använda den ofta eller i hela håret utan några slingor ibland för volymens skull.
Finns det något annat som ger samma sorts lockar kanske? :S


Nu får det snart vara nog!

Ännu en dag med världens chokladsug. Men med några få kronor i bössan vet jag inte om det vore ett helt smart drag att dra till Ica för att köpa chokladkakor eller delicatobollar som det egentliga suget riktar sig mest åt. Så jag fick helt enkelt ställa mig och rulla ihop några chokladbollar. Och de lindrade litegrann.

Men seriöst, detta håller verkligen inte för mig! Jag skulle börjat träna på allvar, näst intill allvar iallafall ;), igår hade jag bestämt. Och därmed även äta nyttigt, som man ju alltid blir sugen på om man tränar. Istället äter jag sådant med socker i som jag ju i stort sett aldrig gör annars! Vad har hänt kan man undra?

Antingen är jag sympatigravid eller så saknas det en himla massa SOCKER i min kropp, så mycket att den skriker efter just det nu ;p. Och äter man inte äckligt godis får man hålla sig till choklad enbart! :)

En tur på träningscykeln om ett tag skulle nog inte skada om vi säger så. Men det blir att cykla lugnt, för någon riktig träning blir det ju förstås inte förrän jag känner mig frisk igen! Men att röra på sig skadar inte.

Vilka kläder ska man ha nu?

Jag har sovit i ett par timmar, det trots att vi faktiskt fick sova hel natt i natt! Men nu känner jag mig heller inte lika hängig längre. Sömn påverkar mig så otroligt mycket! Halsontet ger sig inte, men det kan jag klara av om jag mår okej i övrigt. Snart dags för hämtning på dagis då, så nu sitter jag här med min kopp kaffe innan det är dags.
Satt och läste lite roliga nyheter på Wighsnews nyss, ja roliga. Alltså.. Två älgar har gjort ett stadsbesök kring St Johannes kyrka i stan... Tror ni att de skulle skriva om mig om någon älg hittade mig och mina polare i skogen? Liten stadsrunda kan väl knappast skada skogsborna (o inte stadsborna heller om de inte kör på dem;)), de ville väl kolla läget.
Å andra sidan kom jag precis på att lite skogsluft inte skulle skada Superthiniz heller.. Får se om man ställer till med en skogspromenad.. Någon dag.

När jag lämnade Jennie på dagis imorse så tittade jag på hur de andra barnen var klädda. För det är rätt svårt just nu tycker jag, det där med för varmt eller för kallt på den lilla.
Grejen var att jag klädde henne lagom varmt, trodde jag, igår när vi var ute och gungade. Men stackaren frös massor så vi gick in och tog på vinteroverallen! Då gick det bättre. Imorse satte jag på den igen och hon såg ut att tycka att det var kallt ändå. Så då var väl den bra att ha på iallafall?! Men bara en liten till hade overall på sig idag vad jag såg. Svårt svårt...


Kolla in stilen i gungan, hon njuter...;) Och monstervantarna... De var glömda i Linköping, hennes egna lite av den tunnare sorten, men så var det så kallt ute så hon fick mina, och de ville hon ha :)




Nåja, ska hämta min lilla tjej nu då :)!

Mammas pojkar!

Var jag den enda som inte kom in på bloggen igår? Oj, vad jag försökte så många gånger! Sedan blev jag irriterad på hela datorn o gick o lade mig. Efter att jag sett inspelningen av...

Mammas pojkar!

Haha? Vilket program... Ja, det är ju den stilen av program som är inne nu så jag blir inte helt förvånad. Men det var rätt roande, så till o med Macus ville se på det. Så vi kommer iallafall se nästa avsnitt också och väntar spänt på en riktig catfight! Men det är nog nära redan nu efter första avsnittet. Så många tjejer på samma place som ska slåss om 3 (TRE!) killar och slåss med deras morsor antas. Spännande!
Det var förövrigt nån gammal bekant till Marcus som var en av de tre killarna ;p

                                       


Nu blir det strax att gå till förskolan med Jennie. Sedan har jag bestämt mig för att försöka sova, det brukar vara det bästa när jag hoppas på att bli kvitt förkylning oså.


Och ner som en pannkaka.

Åh, jag har sån känsla för att få komma ut på nåt skoj med någon/några, speciellt för att försöka få in lite ljus i den gråa tillvaron som är just nu. Fortfarande lite ångerfull för att man inte drog ihop ett gäng tjejer till Ladies Night. Det hade jag verkligen velat gå på. Får bli nästa år då kanske om jag känner några flickor som vill gå :)
Det är ju så jäkla kul att komma iväg på sånt där! Och det var vekligen längesen för min del.

Nähe gott folk, här blir det inte bättre. Vi vilar, myser, äter frukt och ser på den där himla Pingu (äsch han är rätt söt, och Pinga med! Bara musiken jag är trött på ;)). Och det är nog det vi får roa oss med nu vi sjuklingar. Är rätt trött på att vara förkyld, mer och mindre, hela tiden nu kan man säga!

Pingu in my head!

Gud, jag måste ha sagt ordet "sen" (som i senare) alldeles för mycket här hemma - när det handlar om att se på Pingu! Nu säger hon det ordet i samband med att hon ser på Pingu eller förklarar att hon vill se det ;) Ibland glömmer man bort att man har ett barn som tar efter allt man säger!

Andra färdigheter hon har nu är att hon vill kissa på pottan, och INTE ha blöja på sig. Vilket då gör att det är en match att sätta på henne en blöja (som ju faktiskt behövs också eller för det mesta). Men vi ska börja ordentligt med den s.k. potträningen nu så hon slipper blöjan, eftersom hon verkar vilja det själv redan.

Jennie ser på Pingu i soffan och jag surrar på nätet med kaffe o nybakat bröd bredvid mig. Gott.

Vi har både jag och Jennie blivit mer sjuka nu och snorar ikapp här. Ont i halsen har jag, så pass att jag fick gå upp tidigt imorse för att sätta på tevatten. Bara för att få i mig varmt som lindring. Men det var inget vidare gott, och honungsvatten tröttnade jag på när jag hade halsfluss i samband med premiären av Jesus Christ förra året ;) Men om jag inte haft slut på honung hemma så skulle jag hellre ta det, trots allt. Och honung är ju lite botande med.

I'll be back.

Bullar!

En lass med bullar blev det idag med då! Och bröd, rågflingebullar. Så imorgon blir det en god frukost! Nybakat bröd och kaffe - det kommer bli mysigt. Hoppas Jennie kommer gilla det brödet. Hon gillade iallafall bullarna ;) Vi fikade här med Britt o Johnny när de kom med vår tös som sovit hos dem inatt.

Nu ska jag se på Pippi Långstrump i sängen med Jennie och gosa ett tag innan läggdags!

                                            
                                            

                                            


Vi jobbar på :)

Nu är jag i farten iallafall! Marcus med. Har precis ätit hemmabakad pizza, fixat till en bulldeg på jäsning och frostat av frysen. Vi passar på nu när Jennie är hos farmor och farfar. Så nu blir det alltså bullbak! :) Hoppas det blir klart tills de kommer med/vi hämtar Jennie så de kan få bullar :)


Tro, hopp och kärlek.

Vi fick en bukett rosor igår i blandade vackra färger och jag blev så glad. Satt just och tänkte på vad som påverkar mig väldigt starkt inuti. Och två ord sätter sig fast i mig. Solsken och blommor. De vackra strålande sakerna är just sådant som kan göra min dag till en bra dag.

Idag är en dag min kropp tvingar mig att tänka på sådant som kan lyfta upp mig en bit. Vet inte vad som hände när något rusade genom kroppen. Som för längesen. En märklig ångest som bara uppkom och som jag nu ska tvinga bort bort bort. Jag har planer för idag, och jag kommer nog må prima efter, och under, det sedan.

Rosorna på köksbordet talar om liv, glädje och vilja. Tro, hopp och kärlek. Perfekt.

Myser om man säger...

                                    
                                    

Vem vill komma på Tupperware?

SOM jag dröjt med att blogga idag ;) Haft lite folk här tills nyligen.

Återbud på återbud ang Tupperware men sedan efter lite ångest var jag med i matchen igen. Och även svärföräldrarna dök upp, det var trevligt!

Känner mig lite bättre nu efter ångest och stress, så nu tänker jag nog inta några glas rödvin och eventuellt spela lite Wii med min rara och hjälpsamma sambo (nåja idag fungerar han så iallafall - man ska inte överdriva sånt ;p)
Jennie har nu åkt iväg med sin farmor och farfar och ska sova där inatt, hon var väldigt ivrig på att komma iväg! :)

Om det är någon som skulle vilja komma på ett TW-partaj kanske om ett par månader så kommer säkert Kent, mer än gärna, hem till mig och håller en demo för oss.. så fixar jag fika eller vinkväll(?) :) Det är bara skoj! Och dessa grejer är ju verkligen toppenbra! Men hojta till och meddela gärna vilka helger ni kan framöver med! Vet ju att det finns ett par iallafall som vill komma framöver om jag har en demo. Hella exempelvis? ;)


                                   
                                     
                               
                              
                              
                                           


Utelåst.

Dagen har gått och den har varit bra (om än stressig ikväll och missade en hel del av Idol p.g.a. det) och en ny spännande dag väntar. Det blir en liten Tupperwarestund och fika imorgon på dagen, och på kvällen blir det VIN. Blir väl typ inga till det heller men är det någon inom bekantskapskretsen som känner sig frestad så vore det bara kul! Har nog varit grymt sugen på vin varannan dag den här veckan så nog ska det sitta fint alltid :D

Jag gjorde nåt hemskt förut! Trots att jag tittade ut innan jag stängde balkongdörren och trots att jag kikade ut genom fönstret ännu en gång efter det så säger Marcus plötsligt: "Hur länge har Max varit på balkongen?"... Typ 4-5 timmar senare! Fy vad fruktansvärt. In kom en kall Maxkatt. Väldigt glad och gosig dock. Men usch, stackars lilla vän som han varit ensam och övergiven (och nödig) OCH KALL i flera timmar. :( Men han mår bra nu och har nog glömt hela händelsen.


Höstnytt till liten

                                                          

Jennies paket från H&M kom igår så det blev lite julafton av det hela, vi fick dock skicka tillbaka några plagg idag då ex. byxor var stora i midjan, som vanligt. Så trist när de är lagom i längden men åker av. Inte ofta man hittar något som passar i den vägen men mjukisbrallor går bra ofta iallafall! Tur det finns mjukisar liksom! :) Annars skulle inte Jennies mamma heller klara sig - hm ja inte av samma anledning då kan jag ju nämna.
En söt neccesär slank ner i beställningen med. Tänkte ha den till Jennies våtservetter, blöjor och så vidare, när vi inte gids ta med skötväskan. Så då kan hennes saker ligga prydligt i min väska istället för huller-om-buller blandat med mammatjafs som nycklar, kamera, mobil, smink m.m.

                                              
                                              
                                              


Denna trevliga dag!

                             

En mycket härlig dag med pappa/morfar har vi haft! Vi startade med frukost tillsammans och sen lekte de två en massa och blev "bästisar". Sedan gick vi ut o gungade, och gick på en promenad en bra bit. Mycket trevligt!
In med en ilsk unge som inte ville gå in utan gunga mer o mer o mer... Men jag var vrålhungrig vid det laget så in bar det mot all trots. Nu har lillan slumrat och jag ska göra detsamma!

Sen blir det lite städ och så leta reda på min mobil som jag visst slarvat bort, helt otroligt ibland så man är...


Jätteanka

Nu är det strax natti igen då, herregud vad dygnen går undan! Skrämmande fort faktiskt. Vad ska man ägna livet åt egentligen!?

Nja, vi tar inga stora seriösa tankar nu när ögonlocken håller på att trilla. Har tagit ett varmt bad och jag passade på att låna Nennes mega-badanka nu när hon ändå aldrig vill bada! ;p Jag fattar att jag hade svårt att få pli på den ankan, med tanke på storleken.

Känner mig fräsch nu men inte på topp. Täppt och trött och otroligt redo för kudden. Hoppas man får sova inatt. Men i helgen får vi det iallafall för då har vi lånat ut Jennie, med blandade känslor som alltid. Det är nämligen förbaskat sorgligt emellanåt när man är utan henne också - när man får gosabstinens och så ni vet.

Sov gott!


Svinpestmedicinen är här...


Det första vaccinet mot svininfluensan har nu kommit till Sverige och ska delas ut till landstingen.

Frågan är.. SKA man vaccinera sig? Marcus ska troligen göra det genom sitt jobb har jag hört men jag vet inte hur jag kommer att göra. Har både varit för och emot det, och nu så velar jag.
Små barn får inte vaccineras, men jag kanske borde göra det för Jennies skull, så att inte jag drar på mig nån skit som hon sedan kan bli smittad av?

Oj, vad jag måste läsa på mer om detta! Det är iallafall riktigt viktigt att ha koll på läget och ta sin ställning känner jag med detta allvarliga(?), oavsett vad man sedan beslutar sig för att göra.

Men jag säger bara, sköt hygienen och använd handsprit! Jag tror rätt långt på bara det.

 


Trygg nu?

Nu är dagisbarnet lämnat, återigen gråtande. Men jag tror nog hon har det bra, som de säger - efter att jag gått. Hon fungerar ju så i många situationer. Så mammig när jag finns med.
Pratade lite med fröken A samtidigt som hon hade fullt upp med påklädning för utevistelse förstås och jag höll i en gråtande Jennie. Inte helt lätt, med andra ord, att ta ett viktigt samtal på morgonen. Men det var ett måste att ta det nu direkt eftersom jag annars inte skulle kunna låta henne sova på dagis idag efter det som hände i tisdags. Hon lyssnade och verkade förstå grejen, och hon sa även att de aldrig varit med om det förut. Men strax innan Jen började där började en annan liten, en pojke som är "rätt på" om man säger så. Och det är troligtvis han då som varit på henne. Ingen stor grej vem det var alltså, för det är absolut inte den pojkens fel utan med uppsikt bör det aldrig hända. En babymonitor under vilan är inte uppsikt, och hädanefter lär Jennie vara trygg. Tror inte de skulle våga riskera att det händer igen direkt. De var nog rätt chockade att det hänt då i tisdags, eftersom de aldrig varit med om det tidigare.

Jag känner mig mer trygg nu och inte så besviken eller arg på situationen längre. Får lite ångest när jag tänker på hur rädd och ensam hon lär känt sig just när det inträffade, men är glad ändå att det var ETT märke och lite rivsår än 20 bitmärken, som det ju lika gärna skulle kunnat bli.

Haft en jobbig natt med Jennie som vaknade kring tre-fyra och inte skulle sova mer, enligt henne. Haft henne i sängen sedan dess tills imorse och hon låg tvärsöver kuddarna i stort sett och sparkade på oss i sömnen (när hon vääääl somnat). Ska vila lite nu innan jag sätter igång min dag.

Här kommer busbilder från igår. Anna ville ta kort när jag "dammade" gosdjuren, som hon fint kallade det. Jag måste ju ha nåt special att damma när inte julgranskulorna är framtagna än ;)

                                           
                              


En dag med allas vår Tiger...

Tack snälla söta Anna för att du tog hand om Jennie idag <3 Jag och vi har fått så sjukt mycket gjort!

J och A var ute på promenad i flera timmar och då sökte jag ca 20 jobb och städade hela lägenheten utom badrummen som jag får ta på fredag  - ja, jag låg i som fan! :D

Hade precis dammsugit klart när de två kom innanför dörren igen och då lagade jag middag till oss och vi åt den, korvnoff o ris, när Marcus kom hem från jobbet.

Sen blev det snabbryck för mig och M i "datarummet" och vi har kastat ut det mesta som fanns där till vardagsrummet och ska fortsätta imorgon. Storrensning och rent ska det bli!

Anna åkte hem vid kl 20,30 och då såg jag Bonde söker fru och nu är det banne mig sängen som gäller!

                                  
                                  
                                  
                                  


Vaccination nr 4



Inatt fick vi SOVA! Fantastiskt skönt! Sen efter frukost kutade vi iväg till bvc för 1,5-årsbesöket med utvecklingsamtal samt spruta (sista tills hon är 5 år!) mot mässling, påssjuka och röda hund. Det gick väl okej. Jen trodde att jag skulle lämna henne där som på förskolan så det var en del gråt. Och även vid sprutan men hon var jätteduktig ändå, tror faktiskt inte själva sprutan var "det jobbiga" för henne.
Nu är vi hemma igen. Jennie ser på Pingu eftersom hon älskar det! Jag har skrivit i lite i hennes "Min barndom-bok" och ska väl sätta på lite kaffe strax.

En fin dag idag, om än lite blåsigt, med solsken! Vi hade inte jackor på oss idag när vi var ute utan bara tröjor. Lite kyligt men ändå, det har ju senaste tiden varit vinterkallt nästan.

Bitmärke från dagis!

Det känns verkligen långt ifrån okej det här!

Förra veckan när jag och Milla hämtade Jennie på förskolan så hade fullt med rivmärken i pannan. Personalen visste inte vad som hade hänt och såg det först när vi undrade...

Idag när jag hämtade Jennie på förskolan så hade hon ett tydligt bitmärke på ena kinden och rivmärken på andra kinden och vid munnen. Eftersom det syntes så skarpt direkt så var det märkligt att personalen inte sett det den här gången känner jag. Men fröken A såg det när jag tittade och undrade, och sa själv ordet bitmärke i förvånande ton.. Men hon hade inte gråtit något, alltså har de väl inte tittat till de små under "vilan". De använder sig av babymonitor och går väl bara in om det behövs.

Jag tänker på stunden då något av barnen faktiskt har gått på henne medan hon sovit, hon måste ju blivit jätterädd och chockad min lilla :( Kanske är det därför hon inte vill sova ensam här hemma längre, vaknar en massa gånger och vill inte somna om nattetid om hon vaknar. Hon kämpar in i det sista med att vara vaken om kvällarna/nätterna. Kan det vara för att hon förknippar sova med att någon kommer och skrämmer henne på det här sättet?

Jag var gråtfärdig på vägen hem, och måste förstås prata med personalen mer ordentligt på torsdag, då Jennie ska till förskolan igen. Känner mig så väldigt ledsen idag, inte ska mitt barn behöva komma hem med bit- och rivmärken från förskolan, där hon ska trivas, må bra, lära sig saker och leka! 

Bilderna blev inte så tydliga, det var svårt att få det som det ser ut på riktigt men här kan man se litegrann iallafall..

                                
                                


Hårklippning i sömnen inatt!

                                                  

Nu ser vår lilla tös ut såhär. Bilden är tagen imorse nu innan dagis, och håret fick lugg inatt när hon slocknade av utmattning på skötbordet. Äntligen kan hon se utan hår i ögonen! Luggen kanske inte blev precis kalasperfekt men det gör detsamma i dagsläget, bara skönt att det äntligen kunnat bli av. På bilden ser det lite knas ut eftersom hon har lika flygit hår som sin mamma...

                                              

Här är ett par bilder från tidiga natten efter en bra stunds vaggande av barn i famnen då hon vägrat ligga i sin säng och sitta eller ligga på mig i soffan. Hon bara skulle helt enkelt sova i min famn! Jag lade henne på skötbordet när jag borstade tänderna och vips så sov hon! Och vips så var morsan framme med saxen!


Jennie verkar ha slutat sova. Nästan. Det känns som att hon aldrig sover! Det tär verkligen på oss här hemma, ständigt aptrötta och vad blir det utav det då? Jo, irritation förstås! Men vi vet ju varför så vi klarar nog detta galant som med allt annat sånt där. Berättade om icke-sömnen på dagis nu när jag lämnade henne gråtande, de sa att "det brukar vara så". Så det är väl en vanlig grej vid dagisstarten antar jag.


Detaljer till kommande köksinredningen.

Nyligen köpt på Hemtex är dessa köksdetaljer i gammeldags stil, för diskborstar och pump för tvål. Det är svårt att köpa till köket nu när jag har min nya inredningsplan, på ett ungefär, i huvudet men inte har möjlighet att förverkliga den ännu. Dels för att vi inte har ekonomi till det, och dels för att vi inte vet riktigt hur framtida boendet kommer att se ut. Men dessa två saker i vitt porslin vet jag kommer passa in i framtiden :) Blev mycket nöjd!


Plastpartaj nalkas.

Den lilla sover, jag har städat skrivbordet på datorn en aning - vilket innebär att jag rensat lite bland bilderna. Det blir många foton tagna när man bloggar har jag märkt. Och andra märker det med, bara de glor en halv sekund på datorn min ;) Inte helt jättefint och det underlättar knappast för mig själv när jag behöver hitta saker på skrivbordet. Men vänta ni, jag ska allt få ordning och reda!

Undrar om man kan komma att få lite ordning och reda här hemma också? Jag behöver ju ha lite ordning om jag ska kunna baka nåt till på lördag ;) För på lördag ska jag visst ha Tupperwareparty hoho! Inte så många som kommer den här gången, vilket väl är ok men det som inte känns helt ok är när folk inte svarar på inbjudan, fast de har flera veckor på sig. Jag har med glömt bort en liknande inbjudan en gång. Så det är en sak men det är VÄLDIGT många som inte svarat och det är alltid skönt att ha lite koll på läget liksom. Men man verkar få vänja sig vid både det ena och andra här i livet, ;p

Vi blir nog några flickor som vinar lite den kvällen sen med, mysigt! :D

Det var gång, en annan tid...

                               

"Jag cyklar till linbanan", lät det när jag var nyinflyttad till Klockaretorpet från mitt kära Åby för ett x antal år sedan och jag fortfarande var barn. Jag och min lillasyster Sanna var där en hel del och lekte tillsammans då. Det var på den tiden jag fick ta hand om den lilla tjejen och hon tyckte det var roligt att vara med mig och följa med på mina upptåg. Tider man minns med sorg och saknad men också med glädje.

Jag gick förbi där en dag och fick en underlig känsla i kroppen. Det nästan högg till lite i hjärtat av både smärta och lycka. Smärta av flera saker och lycka kände jag då det var en helt annan tid i livet som man nu bevarat som ett fint minne. Känslor jag hade förr kommer lätt tillbaka när jag hamnar i en situation som denna som när jag gick förbi lekparken i Klocket, efter väldigt många år, och jag kan känna inte bara känslor utan, lukter m.m. från gamla tider. Det är roligt, men med så många blandade känslor och otroligt många minnen kommer man på av bara en enda liten sak, som för en annan är helt obetydlig.

Tänk vad alla människor har sina egna små saker som blir till stora, helt otroliga minnen!


Kärlekskort i min mail!



"Du har ett vykort från Marcus att hämta på passagen" Det var en överraskning må jag säga! Tack :)

Måndag igen!

Ny dag - nya utmaningar. Eller nåt i den stilen iallafall. Vet inte riktigt vad vi ska pyssla med idag jag och lilla fröken. Jag ogillar måndagar. Dagen efter helg. Dagen man fortfarande önskar vore helg. Dagen då det är en veckas vardagar kvar innan nästa helg tar sin början. Men det är bara för oss att, som alltid, rädda veckans första dag genom att hitta på bus och göra lite nytta.

Marcus var duktig och städade rent i sovrummet igår och jag tvättade och gjorde superrent i Nennes rum. Och jag kunde inte låta bli att göra om lite. Jag blev nöjd och nu är det mer likt som det kommer se ut sedan utan spjälsängen. Jag har lite planer för det ämnet, men det tar jag då! :) Nenne tyckte det var jätteroligt att vara med och hjälpa till (läs: förstöra) och roade sig glatt även sedan när rummet var färdigt!
Det är så roligt att iaktta henne när hon är i full gång och leker själv, hon pratar ju så mycket nu! Tar efter varenda ord man säger i stort sett och kommer ihåg det mesta. Hon pratar ofta i tvåordsmeningar nu vilket ju gör att hon kan förklara sig mycket bättre bara utav det. Så härligt så att få följa denna fantastiska utveckling som ens eget barn medför.

Åter till måndagen då. Jag ska fortsätta pyssla här hemma som nu mer är ett måste än en frivillig sysselsättning, verkligen-leta-jobb och så ska vi ut och leka i parken skulle jag tro - annars en långpromenad.

Vad gör ni denna första dag på veckan?



Körig bulldag på det här stället!

Förresten, det blev inga kanelbullar idag. Allt för att inte mitt hem var städat. Man kan ju för guds skull inte sätta igång med storbak (som jag faktiskt tänkt dagen till ära!) då allt är ett enda virrvarr hemma. Nähe minsann - det var bara att börja ta itu med hemmet istället och glömma bullarna! Nästa år kanske? ;) I år igen måste jag bara få påpeka vilken extremt underlig dag detta är - Kanelbullens dag ^^ Man känner ju att man bara måste unna sig bullar den här dagen för att reta upp sig själv och andra en aning.

Gud vad jag blev sugen på en semla och päronfestis...istället!

                                                                                               


Grönsaks- och vitlöksröra med olivolja

Det var några som ville veta hur jag gjorde röran som jag hade på baguetterna jag visade här i bloggen häromdagen. Bland annat via kommentarer.
Jag kan tyvärr inte säga exakt, inte mängd och så utan jag kör "på en höft" som min mormor brukar säga så att mamma inte fattar ett skit av hur hon ska göra ;)
Men jag kan förstås berätta vilka ingredienser jag använde, och vilket bröd kvittar nog egentligen! Jag skulle föredra baguetter men annat går med bra. Välj bröd efter smak och sätt in de i ugnen ett tag för lite färg.

Perfekt som förrätt med en klick matyogurt på och en kvist persilja eller annat. Men även gott att bara äta som det är som lättlunch eller kvällsmat. Mumma, men man stinker vitlök dagen efter så ni vet ;) Jag skiter i sånt!

Hacka en bit gurka, ett par tomater, lök och vitlök i smått smått smått och häll i en bunke. Slingra över olivolja och krydda med vitlökspeppar, grillkrydda, lite salt, lite vitpeppar och svartpeppar. Rör om noga och klicka på röran på brödet. Klart! Lätt som en plätt eller hur!


                               

                               

                                


Igår kunde jag inte låta bli att tänka på detta goda så jag fixade till det igen, men med lite annat till också som blivit kvar från cateringsmiddagen i Linköping. Såhär såg det ut:


Polkagrisnaglar blev till!

Oj oj! Full fräs här hemma. Nån som vill hjälpa till att få ordning på vårt hem? ;) Katastrof i vissa "hörn" kan jag säga. Förstår verkligen inte hur det kan bli stökigt och dammigt så otroligt fort eftersom jag inte är den som är den som inte städar...

Med en välförtjänt kortpaus vid datorn med mitt sovande barn i soffan (idag igen? Nåt har hänt!) och med hjärtat i mataffären så tänkte jag slänga in en bild på mina polkagrisnaglar jag fixade till igår (jag är inget proffs men det är kul ändå!):



Dagens start

Dåliga, dåliga natt. Men jag kommer nog igen efter min kopp kaffe nu får vi hoppas! Vi behöver ha en riktig storstädning idag och röja totalt i "datarummet". Men det går ju inte, för vi behöver verkligen vara barnfria för att komma någonstans. Det är för mycket som behöver göras och med sitt lilla barn hemma är det allt lite styr! Speciellt för att hålla henne borta från vissa saker =) Men nu är lilla fröken hemma så vi får försöka så gott det går!

Så nu börjar dagen för oss alla utom för Jennie som den började för väldigt tidigt imorse och har pågått med exempelvis skoprovning...


                                     


Det heter Kohorn.

Iallafall om man får tro som Anna trott i flera år. Hon tyckte att det var så konstigt att det heter nåt med KO i när det handlar om ett hjälpmedel för skor. Det är vårat skohorn som har lurat henne att tro det här. Jag fick nämligen en så fin present av Robban och Sylvia ett år för längesen. Ett egenmålat KOhorn. Mycket vackert.

Anna har nog förstått hur allt hänger ihop nu ;)


Jämnårskalas med släktträff :)

Idag har vi varit och gottat, en hel del, på Margits (Marcus farmor) 75-årskalas. Kalaset hölls hemma i Ryd hos svärföräldrarna mina så det var rätt smidigt också och för Jennie så välbekant att hon hade det superkul hela tiden! Speciellt skoj var det med Linda och Lagges vackra lilla dotter Emma tyckte hon. Hon gillar ju lite äldre barn vår tös. De busade lite i Jennies prinsesstält och gungade gunghäst.
 
Mycket roligt att träffa de barnen (de vuxna med förstås alltså ;)). Jag såg Emma sist när hon var en liten bebis och Emil, hennes lillebror, har jag inte träffat förut. Så gullig så :) Lite synd att inte Veronica med familj var med idag. Det är en kusin till till Marcus (det finns några stycken om man säger - mot min lilla pluttsläkt), Lindas syster också. Har bara, tyvärr, sett deras lilla flicka på bild så det hade varit skoj! Hoppas det blir fler gånger "släkten" ses. Det händer verkligen hemskt sällan. Verkar lite som att alla är likadana... ingen som har lust eller ork att ta tag i det kanske.. Vad vet jag :). Jag är så familjekär så jag tycker det är jätteroligt att Marcus har stor släkt, men det kanske kvittar om man aldrig ses ändå?... ;)

Det föddes tre små bebisar under ca 2 månader 2007-08. Emil i december och så Jennie och Vanessa i februari, faktiskt väldigt nära varandra. Dessa barn är alltså Jennies sysslingar :) Kul att de är ungefär lika gamla!

Hur som helst, det var trevligt under dagen och vi åt god mat, busade och bubblade. Och framförallt - Margit var "mer än nöjd" över sin sjuttiofemåriga födelsedag. <3

Här följer några bilder från släktträffen. Bilden med Margit och fyra stycken som står bakom är alltså hon med hennes fyra barn. Från vänster Marcus pappa/min svärfar/Jennies farfar Johnny, Tomas, Ylva och Billy.

    
    
    
    
    
  

Och såhääär trött var vår älskling när vi kom hem :D (Hon somnar aldrig i soffan..)


Innan kalaset :)

Här är Superthiniz på väg till kalas i Linköping i sina nya glansiga byxor från H&M och nya tunikan och skärp från Gina Tricot. Kände mig helt okej förutom den fula utväxten jag har i håret. Tyvärr lär jag få stå ut med den (och ännu värre) ett bra tag då jag ska spara ut utan att tona om håret mer i mörkt. Inte för alltid antagligen men skulle vilja ha lite ljusare hår igen faktiskt och speciellt nu när jag har en dotter med min egentliga hårfärg. Snarlikt har hon iallafall. Jag hade sådan färg som hon som liten, det blev ljusare med åren. Jag trivs ju så bra i mörkt hår egentligen men det vore faktiskt kul att ha min riktiga hårfärg ett tag, jag tycker det är fint det med.

Ska kolla runt lite på nätet och sedan blogga iväg några bilder och ord från dagen med. Vet att det finns de som vill se vad kameran snappat upp idag med så :)


Mums torrfoder!



Såhär kan det se ut om man lämnar ett litet barn utom synhåll i ett par minuter. Och hon ÅT av kattmaten som hon lagt i vattnet... Jag blir inte helt frestad av smaka faktiskt...


Hängiga kvällstimmar...

Med tåtassande och telejacket urdraget fick jag en en trött Jennie äntligen att sova. Äntligen-ordet var mestadels för att jag själv var i ett stort behov av ett varmt bad. Känner mig sjuk, halsont o lite feber (antagligen det M hade nyss), men nu när jag badat riktigt hett och ätit Strepsil mot halsontet så känns det något bättre faktiskt. Tröttheten har tyvärr, p.g.a. badet, slagit in också och jag är själv hemma så kan inte gå o lägga mig heller. Fast jag kan ju krypa ihop i täcken i soffan och se Idol om en timma. Kanske lite popcorn till vore gott.

Egentligen är jag sugen på lättlunchen vi åt förut jag och Nenne. Det var riktigt mumma tyckte båda två. Varm baguette med grönsaksröra med vitlök och olivolja. Måste göra det snart igen! :D
Till Jennie använde jag istället baguetter som inte varit i ugnen - för att de skulle vara mjuka och bra för henne.




Pinsamt läge!

091002 - Jag & hjärtat har nu 8 år och 9 månader bakom oss i minnen.


Anna var här igår, sen eftermiddag och kväll. Vi delade en flaska rött, åt en jättegod middag, snackade skit och såg Idol. Mycket trevligt! Hon åkte vid 22 och jag lade mig sedan vid midnatt, sov riktigt bra de timmar jag fick sova. Marcus var borta i natt, men det är faktiskt riktigt skönt att vara ensam ibland. Han är i Göteborg och kommer troligtvis hem jääättesent ikväll. Det känns inte helt kul dock. En fredagkväll vill man ju umgås! :)

Jag missade ju röstresultatet igår på Idol och tittade istället på hemsidan vem som vann. Det jag inte visste då var hur det hade gått till för stackars Camilla vid detta tillfälle. Så idag har jag youtubat i det ämnet och det var ju en rätt (läs: hemsk!) pinsam stund kan man säga. Men ni har väl knappast missat det?


Hello Kitty!

Här är en mysig nyss hemkommen dagistjej, i sina mysigaste kläder :) Hoppas hon gillar sin väst lika mycket som hennes mor gör ;) Det var första gången idag hon använde den för denna säsongen. Minns inte när jag köpte den men det kan ha varit vinter eller vår, ja nu senast förstås, och det var på H&M. Hello Kitty är inte bara söt, märket kan vara bra coolt också! ;D Hann inte få av henne kläderna innan hon sprang in till sin vagn o nallen hon fått av min farmor...




Muschock!

Idag har jag haft fullt upp! Men det var bara nice eftersom det involverar ett par spa-timmar också ;) Och jag känner mig fantastiskt fräsch och uppiggad efter det kan jag säga. Ska nog fixa med naglarna ikväll - Fransk manikyr blir det. Skoj att piffa naglarna lite! :)
Nog om dagen för tillfället...

Igår när jag och Milla hämtat Jen på förskolan och kommit hem satte de sig vid datorn direkt och youtubade lite. Jag gick snabbt in i köket för att se efter något litet spår som kunde tala om för mig om fastighetsskötarnissarna varit här som de skulle (de skulle kolla nåt i alla lägenheter, bla bla bla).

Det första jag får se är tidningsuppslaget som ligger uppvräkt på köksbordet. Jag visade Milla en artikel, på morgonen, som var lite (?) annorlunda och vi skrattade åt äckelgrejerna som stod där och åt bilden. Sen hade hon bara lagt ifrån sig den (tydligen uppslagen!) och vi åkte iväg...

Så här såg det ut ovanpå kryddorna som jag snällt flyttat för att underlätta för nissarna:




Ja ni fattar säkert...

Men det där bjuder jag gladeligen på! Hoppas de fick en lite roligare stund på jobbet ;)