Räddningsaktion!

Vilket äventyr Minus varit med om idag!

Vi är i Linköping, lånar svärföräldrarnas hus medan de lyxar champagnefrukostar, sol, bad och njutning på Mallorca (jag är inte det minsta avis!).
Så när Findus (deras misse) ville in förut idag så skulle jag leta efter våra kissar så vi kunde ta ner dem på undervåningen först.. Det går inte att ha dessa tre ihop. Men jag kunde bara inte hitta Minus! Jag bytte med Marcus och var med Jennie så han kunde leta ett tag. Han gick och ropade på honom och fick svar vid förrådet på övervåningen. Men varifrån? Jo han hade hittat ett "hål" som är i väggen nära taket och krypit in där. Stackars honom, han måste ha fått världens chock när han ramlade rakt ner! Vilken tur att han hamnat på en plats så han inte var längre ner eller längre in i väggen! Men det visste vi inte först. Kunde inte se honom, bara höra. Så vi visste inte om han var skadad heller. Jag var livrädd.
Vi var också rädda att behöva ta bort en del av väggen. Till slut förstod Marcus var ungefär Minus befann sig och kunde där skruva bort en bit "vägg". Minus var så rädd och ihopkrupen. Jag gick upp och satt där och pratade med honom, och det var så underbart att se honom sötnosen. Stackars liten. Han ville inte komma ut först, men han strök sig mot min hand när jag stack in armen och när jag pratat en stund om att jag skulle "kasta maten" (han gillar när man kastar en godis eller torrfoder så att han får jaga det o stoppa in i munnen med tassen) åt honom så smög han sig sakta ut. Älskade lilla katt mår bra och har nog snart återhämtat sig från chocken att sitta fast inne i väggen. Skönt att allt gick bra till slut!

En överraskning med posten!

Posten kom och ner damp det ett paket som jag blev väldigt nyfiken på. Vad kunde det vara jag hade beställt som jag glömt bort? ;) Men det var inte så. Det var en present till Jennie från min barndomsbästis Anna, och en underbar sådan. En halterneckklänning till lillsnuttan att ha i sommar! Så himla glad jag blev, vilken överraskning!



Utmaning!

UTMANING

Jag har blivit utmanad av Gunila att berätta 3 saker som är i mitt:

Kylskåp: Pesto, Vitlökssenap, Grönsaker

Frys: Vegetariska bullar, Blåbär, Hallon

Skafferi: Solrosfrön, Mariekex, Champinjoner

Handväska: Näsdukar, Tamponger, Busskort

Badrumshylla: Tidningar, Toalettrullar, Parfymsamling

Förråd: Ärvt toalettbord, Julsaker, Akvarium

Hjärna : Farmor, Present till mamma, Plankstek!

Jackficka: Vantar, Ett hål

Kryddskåp: Vitlökspeppar, Grillkrydda, Medicin

Barskåp: Vinkaraffer , Gato Negro (vin), Finlandia Vodka (grapefrukt!)

Köksbänk: Kruka med slevar osv, Olika oljor och två ljus

Och jag utmanar: Alla som känner sig manade!!

4 månader har gått.

Inatt kunde jag inte drömma något jobbigt eller sorgligt som jag gjort mest den senaste tiden. För jag sov knappt inget helt enkelt. Jen har fått två bamsetänder nu senaste dagarna och har haft det jobbigt med det.. feber och ont.

Det är en sorgsen dag. Jag är nedstämd och känner olust i mig. 
Igår natt väckte Marcus mig för jag drömde så oroligt. Tror inte att jag vaknade helt för minns det knappt. Jag hade sagt att det var nåt om farmor och farfar. Och i efterhand minns jag dem bredvid varandra i en soffa. Märkligt tycker jag. Även om jag var bästis med min farfar som liten och minns väldigt mycket och har sörjt honom i 19 år.. så var jag ju som sagt liten. Han dog året jag blev 7 år. Men kanske kanske betydde drömmen något helt annat, det var kanske inget ur den förra verkligheten.. Förhoppningsvis är de nu tillsammans.

Idag är det 4 månader sedan den där dagen då min, och många andras, mardröm blev till verklighet. Dagen då min älskade farmor somnade in bredvid mig medan jag höll i hennes fina hand. Efter en kort tids sjukdom, som det står i dödsannonsen. Några veckor innan var allt som vanligt, vi sågs, pratade i telefon och bestämde att ses den 3 januari igen då efter julfirandet. Önskade varandra gott nytt år. Men nyårsafton blev verkligen helt fel och hon åkte ambulans till sjukhuset. För att aldrig mer komma hem... Veckorna innan vi visste att det var slut var oändliga och jag fick bara chans att prata med henne i vaket tillstånd en gång. Men den gången var av guld. Resten av stunderna hos henne där var hon nedsövd. Kanske hörde hon mig ändå, jag vet inte. Pratade om minnen, lycka, om sorgen och rädslan, försökte göra henne glad och stark och sjöng för henne. Hemma skrev jag. Jag skrev som brev hon skulle få när hon kom hem och repat sig en bit. Jag pendlade mellan hopp och förtvivlan, i allra högsta grad. Hoppas fanns inom mig ända till det sista djupa andetaget hon tog på intensivvårdsavdelningen på Vrinnevisjukhuset den 27 januari. 

Så ovetande man kan vara. Så ovetande vi är om livet. Från frisk - till bara borta plötsligt en dag. Vad är meningen?

Evigt älskad. Evigt saknad.


Så sugen!

Tänk vad man ser fram emot löningsdagen! Och så SCHPRAAAK-pang-bom --->> borta!
Vi har haft vår betala-räkningarna-kväll ikväll förstår ni ;) Inte superkul. Dessutom är jag så vansinnigt jättesugen på allt möjligt bara för att jag inte får! Sitter och tänker på choklad, mjukglass, smörgåsar med olika pålägg, varm oboy, grillad kyckling... Ja, listan blir lång om jag fortsätter! Ska gå och lägga mig nu och det blir nog skönt för är så hemskt trött och hmm.. sugen. Lite bok i sängen blir det innan drömmarna kommer.

När jag är sugen på att småäta så brukar det räcka med att gå och glo i kylskåpet. I vanliga fall. Sen kan jag gå därifrån och klara mig ett tag till - utan att ha tagit något att äta alltså. I nuläget står det en skål med några jordgubbar i som ska bli till en eftermiddags-smoothie imorgon och de lockar mig rejält! Men icke icke.

Godernatter!


Solrosfrön osånt ;D

Idag var min lunch mycket annorlunda kan jag tala om! Fast bra. Visst att jag antagligen äter lite för lite nu i fyra dagar med den här dieten, men jag får i mig rätt saker. Och framförallt får jag i mig något även till lunch! Jag har ju varit så dålig på att äta lunch under en väldigt lång tid nu. Det är bara under kickstarten som jag anser att det är lite för lite mat, så jag lägger till frukt på det. Frukt är alltid bra! =)

Min lunch idag bestod av 3 dl-mått fyllda med körsbärstomater, 100 g stekt (olja) kycklingfilé, 20 g riven ost och förstås vitalt vatten. Samt då 1,5 banan.. Det var faktiskt gott. Och något som var jättemums var frukosten (som nu också blivit viktig att äta ;)). Den bestod av v-vatten, 2,5 dl lättmjölk med 2,5 dl cornflakes i samt 1 dl osötat äppelmos och 1 dl solrosfrön. Jättegott!

Här är länken till vad den här dieten handlar om för er som undrar.

Vitalt vatten


Detta ska jag dricka imorgon. Och i två veckor framöver. Det är vitalt vatten och 2 liter varje dag är tanken att jag ska få i mig. Undrar om det blir så att jag får springa och kissa en gång i timmen dygnet runt då? Uscha, det har man gjort förr! ;)


Jag ska köra en speciell diet nu i två veckor som jag tror på. Vi får väl se om det fungerar. Det hela startar med en Kickstartsmeny i fyra dagar, vilket inte är en helt rolig meny. Men självvalt, och det blir bättre sedan och då har jag lärt mig att äta på rätt sätt dessutom. Så det känns kul och jag är motiverad.
Marcus skulle handla idag efter jobbet. Han tyckte att jag hade gett honom ett extremt svårt uppdrag när han såg inköpslistan han fått. Och nog såg den annorlunda ut alltid ;) Kan säga att det tog en jäkla tid också och hem kom en trött karl...


Vitalt vatten:

2 liter vatten
1 tsk färskriven ingefära
1 gurka, skalad och i tunna skivor
1 citron, i tunna skivor
12 myntablad


Home again...

Vi har haft några härliga dygn hos Milla, Victor och lille Minush nu på Åland. Mest bara slappat och umgåtts, och ja.. ätit. Dagarna gick verkligen för fort och nu är vi redan hemma igen. Längtar redan tillbaka. Tog inte så många bilder alls tyvärr men slänger ut några stycken av dem här ändå.

Här hemma har jag precis skrivit en mycket annorlunda inköpslista (ska börja med en speciell diet) till Marcus storhandling idag efter jobbet. Jennie sover men efter att mitt hår har torkat och hon har vaknat så ska vi gå ut på en promenad.


En liten blombukett till Milla för det borde hon få.


Ombord på Viking Line till Mariehamn.
  

Milla och Marcus var sugna på bullar. Men hade klockan ringt eller inte? Vi satt utanför huset ;p


Räkbakelser till förrätt i fredags (glömde fota varmrätten) Jag förberedde dem enligt Millas instruktioner och så pyntade hon dem när hon kom hem efter jobbet. Kanonsmarrigt!
 

Sedan under fredagskvällen när lillan sov för natten så drack vi lite vin och spelade spel. Mitt favoritspel som jag tyvärr inte kan hitta någonstans här! Compatibility.
   

Milla och Jen har busat en hel del och Milla har fått en massa pussar av lillgumman. Minush sov väldigt mycket den här gången vi var hos dem, bland annat så fann han ju Jennies vagn väldigt skön. Jag och Milla skulle ha lite spa-tid för oss själva och fixade ansiktsmask och ögonfransfärg.. dock verkade just det inte så bra för det blev knappt något.
  

Milla och Jennie på dansgolvet på båten hem.

Gos och god mat idag också!

Fint väder, men inte så varmt. Grillningen igår fick bli på bron precis utanför dörren eftersom det regnade och vi fick helt enkelt vara inomhus men jätteskoj var det med prat och spel. Jättegod mat inkl räkbakelser till förrätt. Nu är Jennie ute och busar i trädgården. Jag och Marcus ska åka en sväng nu medan Milla och Jen roar sig själva!

Ikväll blir det att äta en massa "Milla-mat" (potatis i ugn, fläskfilé och mögelostsås. Mums  mums! Imorgon är det tyvärr redan dags för oss att åka hem. Skönt att slippa skiljas från Milla iallafall.. för hon åker ju med till Sverige.

Hejs!

Här mår vi bra

Resan gick bra förutom ett litet misstag vid båten. Kom 4 min försent för att vara där en halvtimma innan båtens avgång, vilket resulterade i rätt jobbig känsla då vi fick ställa oss i "vänten" för att se om vi ens fick komma med denna turen, detta oavsett om man bokat eller inte. Vi kom med den tiden vi tänkt, tack och lov.
Jennie var så duktig hela resan som vanligt och vi roade oss på båten tills vi var framme och åkte hem till Milla, Victor och kisse-Minush. Så himla skönt att vara här igen! Förutom det att träffa Milla så trivs jag ju även toppenbra här och längtar hit när jag inte är här. Så nu känns det bra i mig minsann!

Har haft det mysigt ikväll med babbel, bus och lite Bonde söker fru på tv, lite räkor och lax blev det med ;P Innan detta så var vi ute och Jennie busade runt i gräset och så åt vi smarrig spagetti och köttfärssås.

Nu dags att sova! Supertröttigt är det verkligen nu och här är klockan en timma mer.. så Milla har gått och lagt sig eftersom hon ska jobba imorgon och Victor jobbar nu inatt. Jennie har nyss somnat med så nu ska vi drömma sött jag och Marcus också. Godnatt på er!

Ps Jennie blev 15 månader idag, STOR!


Fullt upp - Imorgon drar vi!

Oj, oj, oj vad klockan springer iväg som man säger... Helt slut men har städat, haft lite spa-tid för mig själv (inkl varmt härligt bad) och fixat traderapaket... så nu hoppas jag att det blir lite (helst allt) sålt också!

Imorgon åker vi till Åland jag, Marcus och Jennie. Fick napp helt jätteplötsligt när någon hade avbokat sin resa med Viking Line. Snabbt som sjutton bokade jag då och precis efter det så var det slut igen på platser! Så nu åker vi över från Kapellskär till Mariehamn kl 12 imorgon precis som vi helst ville, toppen! Och samma rutt hem sen på söndag blir det med. Ska bli sjukt kul och mysigt  att komma iväg. Allt är packat och klart så imorgon bitti bär det av.

Kommer sakna mina små grå hur mycket som helst! Svärföräldarna kommer och ser till dem. Men jag då? Sova utan mina små favoritvänner. När det är några nätter jag måste vara utan dem så känns det iallafall bra att jag gör något vettigt och underbart som detta! Hoppas de får några bra dagar utan skrik och högljudd lek i huset ;p

Nu ska jag svara på några sms som jag inte hunnit göra tidigare idag och sedan är det verkligen nattinatti! Sov gott!

Vad är det som gömmer...

...sig i barnvagnens regnskydd mån tro?


Det blev visst lugg!



Håret rykte! Till min stora besvikelse. Efter många miljoners miljarder försök med hårband och hårspännen som senaste tiden bara plockats bort av lilla fröken.. ja så åkte en bit av håret och blev till lugg. Det är bara underhåret som syns på bilden, hon har en toffs på huvudet med resten i. Nu kan hon titta utan hår i ögonen igen och jag antar att det är skönt. 

Om jag kunde drömma.

Migrän förut idag, men efter jag fick lite sömn i samma veva som det var som värst så gick det faktiskt över och det ska jag säga var skönt! Efter Marcus kommit hem fick jag även en hel del gjort. Har packat inför nu när vi åker till Milla o Victor (torsdag-söndag) och rensat bland Jennies kläder bland annat. Har en del jag ska sälja så ikväll har jag även fotat kläderna för att lägga ut dem på tradera imorgon. Lite plock i lägenheten har det med blivit för imorgon ska det minsann städas! Underbart ju att komma hem till ett rent och städat hem sedan. Är lite sen nu ikväll, tiden rusade på alldeles för fort och jag har lite kvar att göra nu innan läggdags. Det var inte längesen Jen somnade heller så det är mest därför. Ska torka ur hennes klädskåp under skötbordet för att lägga in alla kläderna som nu ligger ivägen PÅ skötbordet... Sen blir det att läsa några sidor i min älskade bok!

Har fått årets läslust nu och blivit smittad av en viss besatthet av Twilight. Älskade filmen och det är just den boken (Om jag kunde drömma) jag läser nu, ska förstås fortsätta med resten av böckerna sedan så jag längtar verkligen till att få veta fortsättningen =D



Kopiera!

Jag har...

(x) snott den här listan från nån - Hella
(x) rökt en cigarett
( ) rökt en cigarr
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
(x) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
(  ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
(x) sett någon död
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av mig själv brinna
( ) ätit sushi
( ) åkt snowboard (i mer än tio sekunder)
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
( ) åkt släde
( ) fuskat när jag spelat spel
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id (för att komma in på en bar)
( ) kommit in på en bar utan falsk id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
(x) tagit hand om ett råddjur/get/lamm
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt
( ) dansat i månljus
(x) hatat mitt utseende
( ) varit vittne till ett brott - inte vad jag minns
( ) Varit målsägande under en rättegång
( ) varit åtalad för ett brott
(/) Varit inblandad i vårdnastvist
(x) ifrågasatt mitt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x!) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med mig själv som jag inte borde gjort
(x) busringt
( ) Sålt dammsugare
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
( ) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) blåst bubblor
( ) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en personalfest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
(x) burit pärlor
(x) gått på ett broräcke
(x (efter kommentar :)) ätit hund/katt-mat
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) Kysst en groda
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att jag gift mig med någon
(x) limmat fast min hand i något
(x) Badat Naken
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att jag inte fått luft
( ) byggt en kärra
( ) pratat i telefon i mer än 4 timmar utan att tröttna - kanske?
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken (avlidna som "hälsar på"?)
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
(x) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) svimmat
(x) gråtit på bussen
(x) snattat
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
( ) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) hoppat fallskärm
( ) varit otrogen
( ) gjort någon otrogen
(x) varit svartsjuk
(x) jag kan skriva utan att titta på tangenterna
(x) ljugit för mina föräldrar
( ) Åkt ambulans
(x) Legat på sjukan
(x) Fått barn
(x) Varit med under en förlossning (Min/Jennies bara än, men snart så ev..)
( ) Varit i mellanöster
( ) Varit i USA
( ) Skitit på ett flygplan
(x) Sovit i mammas säng som vuxen
( ) Dödat någon
( ) Tror på gud
( ) Blivit drogad på krogen
(x) Varit så full att du inte har något minne
( ) Ätit sniglar
(x) Åkt helikopter
(x) Varit på bröllop
(x) Varit på begravning
(x) Varit på dop
( ) kastat dig på ett plan bort från sverige utan att ha planerat det


En bortglömd bit...

Hos tandläkaren imorse gick det faktiskt väldigt bra! Helt annat än  vad jag trott, skönt skönt skönt. Billigaste tandläkarbesöket ever dessutom, 40 kr. Marcus åkte bort till Folktandvården och såg till Jen där medan jag var inne och när jag kom ut åkte han till jobbet så han kom inte så mycket sent dit. Jen busade i lekhörnan där borta och efter min visdomstands-kontroll gick vi ut i det fina regnet igen.

Det var fint regn ute, sådant där regn som man knappt blir blöt av - bara känner yttepyttelite och ser det. Det gick vi i, i en halvtimma. Luften var jätteskön! På vägen till tandläkaren såg jag barn på väg till skolan. En pojke stod helt stilla, ovanför ett dike, och tittade nyfiket upp mot ett träd, länge länge...
Tänkte då att sådant där skippar man när man blivit vuxen. Man ser inte sådana saker längre nästan. Lite sorgligt tycker jag. Naturen är vacker, och lärorik. Jag tittade upp mot trädet jag också och där fanns ett fågelbo i trä som någon varit snäll och spikat upp. På taket på det lilla huset satt en färggrann fågel som lät roligt, annorlunda, spännande. Härligt att barnen tar sig tid att stanna upp från allt i vardagen en stund vid tilfällen som detta. De hamnar i en fantasivärld, en sagovärld - de lyckliga barnens värld. Fantastiskt!



Hon blir stor



Bilden föreställer vår lilla tös med hennes fina rosa stol hon fått av sin mormor och Christer att ha på balkongen.
Ska den här lilla fröken börja förskolan snart? Herregud, vad jobbigt det känns. Samtidigt som det känns roligt och väldigt stort förstås! Än dröjer det ju ett tag men vi har nu sökt förskoleplats, till helst i slutet av augusti. Förstavalet går som bestämt till Sörgården. Andravalet är Hasselgården som har världens bästa utegård skulle jag tro. Vi hade kanske velat ha ett tredjeval till familjedaghem (dagmamma), men vi tror nog båda att det är bäst med förskola för Jennie ändå. Så nu får vi hoppas att hon får en plats till slutet av sommaren då. Ska bli riktigt spännande! Med blandade känslor dock.. ;)

Akut till tandläkaren..



För att börja med en godsak så slänger jag in en sötisbild på skruttan innan jag fortsätter... ;D Och kan säga att jag vill ha hennes svartvita mjukisbyxor i min storlek. Tänk att mysa omkring i sådana hemma!

Ok, nu fortsätter jag. Jag är livrädd! Inte för det precis bokade tandläkarbesöket i sig utan för fortsättningen. Vad händer sen? Eftersom jag för några dagar sedan upptäckte att en visdomstand som är på väg upp kan vara det som orsakar halsontet jag har.. så fick jag en jättesnabb tid hos tandläkaren nu. Har ont i munnen, okej. Har ont i halsen, i samband med att svullnaden från den-visa-tanden kan vara en infektion kan halsontet vara inte-okej enligt de duktiga. Shit, tandläkarrädsla.. jag? Okej då. Tänk på mig imorgon kl 07,45 och håll en tumme!

Smarrig tårta!

Igår innan kvällens trevligheter så var vi och hade trevligt hemma hos Pernilla och Macke, eftersom P fyllde 27 år. Det bjöds på smarrig tårta och ni kan se här hur god den var! Jennie, som numera får smaka sötsaker vid kalas, tyckte också att den var jättegod - hon som ryst av tårta förut för att hon tyckt att det varit äckligt. 

















Jag var uppe tidigt med Jennie imorse och vi höll igång hela förmiddagen med tills hon då ville sova. Jag lade mig också då och sov i 3 timmar! Kändes som att hela dagen försvann i ett svep, men å andra sidan var det skönt och behövligt.
Hoppade upp ur sängen, åt mat, dammsög, bakade, duschade och fikade. Mattias fick chocken när jag öppnade dörren - SOM jag såg ut! Han kom innan duschen om jag säger.. Håret var det mest roliga tror jag.
Nu är Marcus iväg till Linköping för att byta till jobbilen och fixa lite inför Sthlmsjobbet imorgon, Jen sover och jag gör inte ett skit! Ska nog läsa lite...

Eurovision Song Contest

Blev inte som jag tänkt, men desto roligare! Under besöket hemma hos Pernilla och födelsedagsfirandet så kom vi på att vi skulle umgås under kvällen också. Jag, Marcus, Pernilla, Macke och Tessan. Och förstås Jennie innan hon skulle sova natt såklart. Jag har mått bättre under andra halvan av dagen och har haft det riktigt nice ikväll med folket. Åt grillat (gott!) fast Jen tyckte bäst om pommesen :S Sen såg vi Eurovision Song Contest. Nedan finns mitt nerklottrade poängpapper samt en kär Pernilla:

"Schlager"-gänget för kvällen



Pernilla-hjärta-Marcus är nu även kär i Alexander-the-winner
 

Oh my ---


Grattis, grattis!

Thiniz är lite sjuk, och har gått med på att inhandla allergitabletter mot pollen för att få må bättre på den fronten iallafall, det gör nog stor skillnad. Ska trots detta fira Pernilla lite idag eftersom hon fyller år! Sen blir det hem och vila vila vila. Ja, och så ska vi se Eurovision song contest som i år sänds från Moskva. Det ska bli intressant, jag har ju inte varit så aktiv i att ha sett bidragen kan jag säga. För jag tycker det är pest med alla jäkla deltävlingar som är nu förtiden! Men den stora finalen vill jag se, det är lite skoj att se att konstiga bidrag och fula alternativt lätta snygga kläder. Vackert och sexigt i ett ska det vara samt ett strålande sångframträdande till kanonmusik och bra rörelser till. Kan man få se det nångång tro?


Grattis du fina på din dag!


Rabarber!

Fick rabarber idag av Britt när hon var på besök. Jag var så sugen på rabarberkräm redan innan, och utan att hon visste om det så frågade hon idag om vi ville ha lite rabarber. Så jag gjorde kräm av det ikväll. Åt det och färska baguetter till filmen "Helens små underverk" som är en jättefin dramakomedi. Nu ska jag sova och hoppas att jag inte bivit mer sjuk imorgon än jag känner mig nu. Imorgon är det visst någon som fyller år vet jag!



Igår...

Igår efter besöket på kyrkogården hos farmor och farfar gick vi därifrån (Krematoriet) till Ljura hem till mormor. Så vi var där innan 09 på morgonen och hon var rätt trött efter att inte fått sova för att de körde grävmaskin precis utanför fönstret. Men piggnade strax till (det gör ju inte en annan ;)) och fixade kaffe, bröd och bullar. Sedan busade hon med Jennie en massa och tog fram de gamla halsbanden som även jag lekte med som liten. Vilken lycka för Jennie!  Jag ordnade med lite i mormors nya lägenhet, spikade upp en del och städade kyl och kryddskåp och det blidde så fint så =) Lunch efter det, alltid gott hos mormor! Sen gick jag och Jen till stan en liten stund bara tills Marcus kom och hämtade oss. Jennie ville bjuda en massa folk på sitt bröd. Jag vet inte, men alla kanske inte vill ha det hon haft i munnen? Men kul tyckte både hon och andra att det var så.. Tappade även hennes älskade SNUTTE på Clas Ohlsson och jag tackade de högre makterna när en äldre kvinna kom och frågade om det var våran. Herregud vad läskigt!




En sanning för hjärtat

Gaaaah, helt slut i varenda liten del av min kropp, nästan iallafall. Har varit en jobbig dag som fan rent ut sagt, men ändå ok på något vis. Konstigt. Började med ett extremt jobbande hjärta faktiskt...

Kl 05,30 ringde klockan efter en natt nästan utan sömn, kändes väl.. sådär? Gjorde mig snabbt iordning för att hinna göra Jennie redo också och så fick vi skjuts av Marcus in till stan. Himmelstalund.


Det låter säkert väldigt knäppt att jag skjutit upp att besöka farmors grav. Egentligen, men ändå inte. Ni som vet ungefär hur jag känt och känner med det här förstår nog mitt tankesätt mer än väl. Jag har inte orkat. Jag har inte orkat för att jag inte vågat eller velat se hennes namn där på stenen bredvid farfars. Jag har besökt farfars grav i 19 år nu och bestämt besökt den varje julafton. Det fanns alltid en tom plats bredvid hans namn även om jag till en början faktiskt inte tänkte på det så mycket. En dag för några år sedan insåg jag riktigt varför. Jo, för där skulle ju min farmor ligga begravd en dag. Vadå, farmor? Nej, hon skulle komma att leva tills jag blev många många många år till, det var ju så det skulle vara. Det förstod väl alla! Och hon var verkligen inte beredd/redo/med på att inte-leva förrän efter hon fyllt 90 år.
Utgången av det och början på det här året vet ni ju hur det gick till. 2,5 månad efter begravningen (nu) bestämde jag mig för att klara av det. Nu kan jag inte ha det ogjort heller. Jag har sett det. Jag har sett namnen bredvid varandra och tårarna rann. En sådan sorg det är det här, en sån tomhet, overklighet och orätt... Tände ljus. Ett för farfar. Ett för farmor. Båda för saknaden och kärleken.


Finrexin

Jag har nu följt Millas råd att ta Finrexin vid sjuksymptom, har halsont. Fick några påsar Finrexin av Milla. Det är ett pulver som ska blandas i varmt vatten och drickas för lindring vid förkylningssymptom som feber, halsont, huvudvärk och muskelsmärtor. Så nu kanske jag även slipper bli sjuk? Denna påse smakade svartvinbär.


Norsholms Ungdomscirkus*

"Ungdomscirkus fyller 30 år" läste jag på NT:s hemsida. Det pirrade till lite i magen när mängder av minnen flög förbi på två sekunder. När grundaren, tränaren och den respektingivande gamla damen, Anita Plambeck gick bort i höstas började jag efter en bra lång tid att tänka på de tiderna igen. Hade jag levt en tid där jag nästan glömt bort alla träningspass, all frustration och irritation, alla skratt, all publik, alla applåder och uppträdanden? Ja, det hade jag nog nästan gjort. Märkligt då jag tillbringade mer ledig tid där än någon annanstans, under flera år. Märkligt då jag där fick uppleva flera år av stora upplevelser, äventyr och träning till tusen. Men också märkligt då jag där kämpade hårt med allt från träning med gnabb, skäll och disciplintjat till stora problem med min kropp som bara blev tunnare och tunnare.

Trots för dåliga minnen så har jag ju förstås ändå riktigt fantastiska minnen därifrån också och några människor därifrån bär jag med mig i mitt hjärta. Minnena idag är faktiskt mest fantastiska och det allra bästa minnen är nog när jag och Milla delade tält i Skara när vi var på cirkusturné i Skara sommarland. Vi hade helt otroligt kul och lite galet tillsammans.





*Namnet på cirkusen är Norrköpings Ungdomscirkus idag.

Dagens promenad!

Jag och Jennie tog en timmes promenad i rask takt, för att inte tala om när det började regna.. Rask-rask takt utom stunden för mellanmål i form av en smarrig banan. Fast först sken solen och det var ljuvligt varmt och skönt. Vi stannade uppe vid stallet och tittade på de vackra hästarna. Jen är ju galet förtjust i djur som ni nog vet. Och inte mindre galet förtjust denna gången så där blev vi kvar en stund!


Det verkar som att Jennie tyckte bäst om de stora hästarna, medan min klara favorit var den lilla plutten som gick runt ensam i en stor hage. Skulle gärna ha en sån som husdjur!

Min teckningsbok

Godmorgon gott folk! Vad händer idag?

Här ser jag solen lysa så det lutar mot en kaffe på balkongen i värmen jag hoppas ska infinna sig snarast. Det blev inget städ igår, men idag så ska jag förhoppningsvis komma någon vart... efter en eventuell liten nap och så en promenad med Jennie.

Pollenallergin är ett faktum och jag känner mig bara mer och mer trött igen, mest troligt därför. Är det något jag hatar så är det att vara såhär sjukligt trött! Men jag "vet" iallafall varför och att det går över. Hoppas det inte varar hela sommaren!

Jennie har ritat med kritor nu på morgonen, för första gången. Visst var kritorna intressanta, speciellt att smaka på - inte direkt att rita med kan man säga. Hon målade några streck på första sidan i sin teckningsbok och jag skrev datum. Kommer nog bli kul för henne när hon blir större att vi sparat teckningar sådär.


Boken var en julklapp -08 från Jennies mormor.

Fransar!

Kolla in ögonfransarna! Här snackar vi uppiffad! ;) Något ojämna men oj så långa. Ett sådant vackert djur vi såg, det såg ut som att hon (?) skulle gå ut på fin restaurang eller liknande.



(Kolmårdsdjur, minnet är bra men kort så tyvärr har jag inte namn på sorten Kolmårdsdjur längre. Hmm... Möjligen Davidshjort.)

Bokad Eckerölinje...



Var galet besviken på Vikingline när plötsligt både dit- och hemresan blev ändrade planer för att båda tiderna tog slut från att ha funnits iallafall ditresan 10 minuter innan. Blä! Hade jag bokat någon timme innan hade det kanske blivit som vi ville helt och hållet. Ägnade ett par timmar ikväll åt att lösa båttiderna till Åland nästa vecka. Fattar inte att det kan vara så fullt redan! Det gick ju inte alls som planerat Kapellskär - Mariehamn. Vi får åka helt andra tider och från Grisslehamn över till Eckerö istället, med en helt annan båt alltså. Känns väl sådär men huvudsaken är att vi tar oss dit och hem, när och hur är ju inte det viktiga.

Så nu är det bara  en vecka kvar typ. Lovely att ha med Marcus också och att åka bil fram och tillbaka. Hoppas att min låga energi har ökat bara, fast annars hjälper nog Milla till med det. Längtar massor iallafall och hoppas att det blir kanonväder också! Iallafall så man kan dricka kaffe i trädgården? Borde. Snart, så snart.


To be a girl

Så sjukt ont jag har i magen och ryggen! Numera har jag ju två tillfällen varje månad där jag vill krypa ur mig själv typ. Har aldrig känt av ägglossning förr men nu så... Får väl ha det så i ett par år till kanske om det inte blir en knodd till innan dess, men än sålänge är jag fruktansvärt livrädd för allt vad både graviditet och förlossning innebär. Ja, ont har jag och jag ska väl hoppa in i duschen för att sedan lägga mig på sängen med min älskade vetekudde.



Undrar bara när "städdagen" kommer börja nu då...

Morning!

Gårdagen bestod verkligen av sömn. Skönt, men efter nattens kalasande där innan så betydde inte den sömnen att jag inte var grinigt trött igårkväll, ändå. Sov hur bra som helst inatt, och gick upp med Jennie imorse. Marcus är pappa idag istället för i fredags men jag tar morgonen så får han sussa lite, han behöver ju med få lite sovmorgon.

Vi var ute en sväng i lekparken med Cicci och barnen igår. Jennie lekte med ett barns cykel och vurpade över den så hon slog sig rejält i ansiktet stackars liten. På väg till affären sen såg vi att hon fått värsta fläskläppen! Idag har den gått ner.
Lånade ett par filmer av Cicci och Markuu och slappade i soffan med en av dem + tacos. Kanske blir det den andra idag? Efter en hel dags städning, tillsammans, och efter vi gjort pizza.

Jen kör fram och tillbaka i hallen med sin vagn, det tycker hon är roligt. Ja, iallafall ända tills hon fastnar när hon kört in i väggen för då blir hon vansinnig. Och den som känner den bruden vet vad jag talar om. Själv vill jag bara sova, trött trött trött. Med all rätt tycker jag när man gått upp strax efter kl 07. För mig är inte det hälsosamt!

The big party!

Skolåterträff igår då.

Det var väl både kul och lite halvdant kan man säga. Superskoj att festa med flickorna och vi startade med lite bål hemma hos Cammi. Förutom att jag och Cicci läskade lite hemma hos mig först. Hon och jag började dessutom arbetet med att bli hesa redan på väg in till stan när hennes mamma gav oss skjuts. Med andra ord, prata är vi duktiga på. Väl på Otten - fint folk kommer alltid sent. Vi kom väl på typ kl 19,15 att vi skulle kolla vad klockan var... Det hela började kl 19,00. Men vakterna tyckte att vi var roliga så den bjuds det på.

Träffade lite andra från klassen och från skolan som man kände igen, men så värst stor grej vill jag väl inte påstå att det var. Men vi hade kul, drack oss kalasglada (speciellt vi morsor - jag och Cicci var rätt på om man säger) och dansade tills det var dags att åka hem. De sista slantarna handlade jag först en korv för utanför, ja och vad hungrig man kan vara ibland! Så det blev en till. Fast med tanke på maten som serverades så var jag nog inte ensam! Det gick nog bra för korvgubbarna den kvällen skulle jag tro. Maten innebar en stor oval tallrik med en hög potatisgratäng på ena sidan och två tunna supersega köttbitar på andra sidan. Inte ens en grön oätbar kvist fanns för ögat att se! Jag åt inget kan man säga. Försökte men efter att ha tuggat i fem minuter på samma köttbit så gav jag upp. Och jag är inte kräsen med mat...

Kort och gott: Nu är 10-årsträffen avklarad, äcklig mat, roliga människor, hes som fan efteråt, mycket dans, sprall och sprit samt skolfotografering. Men efter denna helgen känner jag att nu får det dröja som fan tills jag är på och festar igen tror jag. Jag har nog blivit gammal men jag orkar inte med sådant här festande längre haha! Kroppen värker, jag går och halvsover och kunde inte prata när jag vaknade efter allt vrål och babbel. Tacka vet jag mysiga hemmakvällar i soffan :D











Återträff - 10 år sedan nian!

Nu är jag lite uppiffad inför kvällen.. Ikväll är det nämligen party! Inte vilket som helst heller. Jag och brudarna ska nämligen på återträff från högstadiet. Känns lite sjukt egentligen men inget jag vill missa ändå faktiskt.

Cicci kommer strax hit så vi ska hälla i oss nåt gott innan vi drar vidare till Cammi (svägerskan) där även Sara från klassen är då. Sedan efter nån drink eller så bär det iväg till Otten där skolträffen är anordnad. Spännande ;) Eller nåt!

Hoppas man träffar lite andra också sen när det öppnar för allmänheten! Så komsi komsi! :D

Så snygga!

  

Hon är för dum för att kunna fotografera, punkt.

  

Nu befinner vi oss inom bilden så att säga..

Vägra sömn!

För den som inte vet det så är det så att jag och Marcus har en liten dotter som inte är riktigt som andra barn. Hon behöver, tydligen, inte sova lika mycket som ett barn "bör" eller sägs sova. Tror att hon sover högst 9 h per dygn och det sägs att barn som är 1 år behöver sova ca 14 h per dygn. Vår teori är att hon inte vill riskera att missa något som händer bland de vakna. Eller vad tror ni?

Inatt var en sådan natt då hon plötsligt bara skulle upp och leka. Vi försöker förstås få henne att förstå att dygnet inte fungerar så men det har hänt några gånger att det verkligen inte går med annat. Sådana nätter är hemska! Och ja, jag kan ju därmed säga att första-tiden-med-bebis-är-så-gott-som-glömd, för visst fan har det varit så mycket värre att det knappast går att jämföra :p

På bilderna är hon uppe, som ofta, väldigt sent. Som tur är hon oftast väldigt glad och kan roa sig bra. Här har hon ju gudmor Anna till hjälp. Anna gillar att leka.



När Anna kom...

Tisdag-Onsdag var ju Anna här och vi åt mumsmumsig sallad och drack vin. Såhär vackert välkomnades hon av Mattias. Det var efter att jag fått ett sms av henne: "Bäst för dig att det står ett glas vin och väntar på mig! annars ligger du pyrt till"

 

Kvälls-abstinens

Klockan 20,45 ikväll när jag satt och jobbletade lite vid datorn kom Marcus plötsligt med telefonen och lade den på mitt skrivbord (?)  "Ja, Milla ringer nog snart" sa han =) Tittade på klockan och svarade... "Nej, hon ringer om en kvart!" Våra antagelser alltså. Visst visade det sig att hon hade lite Thiniz-abstinens och jag var ju som tokig innan hon ringde strax efter kl 21. Hon hade visst inte fått av sig jacka och skor vid hemkomsten från jobbet innan hon tog telefonen och slog mitt nummer.

Nähe, om man skulle ta och sova nu då kanske. Stora grejer händer imorgon förstår ni... Återkommer om det.

Sov gottit alla!

Utlovat

Ett gäng bilder igen eftersom det finns några som vill se dem alla =) 

För er som inte vet så är innehållet från lördagskvällen på Vildmarkshotellet och två Safaripics. Först fix av SuperT på hotellrummet vårat, sedan firande med champagne hos grannen där vi alla samlades. Firande eftersom hela grejen var lite för att det är några jämna födeledagar i år + några vanliga födelsedagar intill denna helg och även just på denna dagen.
Efter detta första kalas bar det iväg till restaurangen där ett långbord var bokat för 10 + 1. Det var alltså Jen som kallades +1, utstött? Bordet var dukat med en extra duk ovanpå där det var tillåtet att rita. Nu var det väl meningen att muggarna med färgpennor var till barnen som besökte restaurangen men det slutade med att vi alla ritade typ. Såg säkert väldigt roligt ut! Jag ritade förstås mina kända katter med en navel mitt på magen ;) Det fick bli Max och Minus självklart :)
Lekrummet var extremt latjolajban tyckte Jennie men när klockan närmade sig natt fick pappa Marcus nog, nu skulle han minsann sova hur arg ungen än blev! Och gissa om hon blev förbannad?







I Bamsevärlden...;)




Bilder från helgen...

Underbara två dagar i Kolmårdens djurpark med massa sol och så varmt att jag fick byta om till kortkjol och linne, helt fantastiskt! Vi är så tacksamma att vi blivit bjudna på den här trippen och det var så mysigt sedan med all god mat, hotellfrukost, bad i poolarna, bus i lekrummet och framför allt att umgås med allihopa.

   
   
   
   
   
   

Vad vi tänder på...

Kan detta stämma? Det är lite småkomiskt sådant tycker jag. Även om det oftast är fakta baserat på ämnenas påverkan i kroppen så upplever vi ju trots det saker väldigt olika.. Konstigt nog.


Män tänder på...
Forskning visar att män blir upphetsade av lukten av pizza, rostbiff och apelsin.

Kvinnor tänder på...
Kvinnor tänder på doften av lakrits, gurka, lavendel och babypuder.


Vad gäller mig tycker jag rätt illa om lakrits. Babypuder? Knas. Gurka är ju fräscht och lavendel luktar jättegott. Men jag vet inte.. Ett romantiskt bad med lavendelolja i kanske vore något.


With her!

En helmysig dag med bara slapp till film i soffan, god middag och annat soft. Vi har alltså sett vår andra film tillsammans idag jag och Anna. Det blev "I know who killed me" med Lindsey Lohan, en av mina absoluta favoriter. Filmen var rätt bra, och vi kommer iallafall inte att glömma den i första taget om man säger..

Jennie har haft det skoj med Anno både igår och idag. Idag har det dock varit lite jobbigt för henne med ont p.g.a. fler-tänder-på-väg. Men vi har busat en hel del mellan attackerna av frustration och tårar.

Igår var det supernice med Anno + vin med förresten, och vi åt en jättegod sallad med tzatziki till. Varför skulle man inte alltid unna sig liksom? A unnade även en stor dyr chokladstrut som hon fick av Mattias när han var här en sväng.



Borde nog gå och leta efter min kamera nu...




Bilden är tagen för tre år sedan.

Mini-Jennie

Anna har suttit och kopat mappar med foton inför vårt stora fotoboksprojekt, och så hittade hon den här bilden på Jennie. Bebis-Jennie. Så gullig så =D


Skönt med regn!

Tror det är dags att förbereda kaffe snart... Fick ett vöckert mess på msn:

"hördöö.. koka lite kaffe då.. jag blev nått sjukt sugen på thinizblandat kaffe"

Så förutom min och Annas tjejkväll (hur nu det går med pojkar in the house?) så kommer Mattias förbi på lite kaffe. Självklart ska jag blanda det helt själv!

Övrigt den här dagen så är det allra viktigaste att tala om att Milla överlevde tandläkarbesöket, så stolt så! Var stolt redan då hon bokat en tid till det! Sådant händer typ inte.
Annars så har vi varit utan vatten hela dagen fram tills nu och det har känts som en grym evighet. Fick låta bli att spola på toaletten flera gånger och så har jag städat vardagsrummet med lillans våtservetter =D Fett rent nu! ;)

Vi har inte kommit ut alls idag, lite chockartat för iallafall mitt huvud tror jag... Regnat som sjutton och så jäkla mörkt och dystert ute. Tur att vi var ute så länge igår jag och Jennie!
Måste säga att det är ändå skönt att det regnat så mycket nu. För då blir det lindrigare med all pollen.. Speciellt för Marcus skull tänker jag på.


Koncentration...

Jen tycker om att läsa, titta i böcker och tidningar. Helst ska ingen störa henne. Hon är väldigt inne i böckerna ofta och det är så gulligt att se på! =) Här har jag "råkat" störa henne för lite fotografering, men här blev hon glad ändå! =)


  

Hon håller med mamma...

...om att delfinerna är bland det allra bästa. Så vackra djur det där och jag har ju som känt alltid älskat delfiner. När jag var liten skulle jag bli delfinskötare när-jag-blir-stor. Har väl lagt det på hyllan nu dock men oj vad de är underbara. Skulle mer än gärna ha en delfinvän i badkaret. Men det är nog inte det bästa för djuret.
Efter incheck på Vildmarkshotellet bar det upp för Killerbacken och vi startade där med att frukostfika och titta på delfinerna. Senare under dagen såg vi även Delfinshowen förstås och det var nog Jennies höjdpunkt på hela helgen tror jag. Hon satt i trappen (gången) bredvid och dansade till musiken, klappade händerna, pekade och sa hej till delfinerna.
Susanne, Isa och lilla sötisen Leon satt mitt emot oss och såg showen samtidigt. Vi träffades i "Klapphagen" haha. Otroligt att man kan hitta någon man känner på det stället med så mycket människor. Och de var inte de enda vi träffade på. På söndagen stötte vi på Anders med familj vid utgången =) Kul att se dem också!







I'll be back, natti!

Sötaste hörselskydden

Marcus köpte såna här coola hörselskydd (rosa) till Jennie en dag... Så nu när hon har såna kan hon hänga med mig på rockkonserter woohooo! Kan hända att hon vägrar använda dem dock, högst troligt med Jennie tyvärr. Antagligen för att höra bättre då isåfall, troligen inte för att hon inte vill ha något som sitter hårt på huvudet.



Kolmårdens djurpark 2 dagar

Idag nu på morgonen åker vi till Vildmarkshotellet för att installera oss, eller våra saker iallafall, innan dagens äventyr i djurparken startar. Fem rum är bokade, vi är elva stycken. Det ska bli trevligt, och speciellt ska det bli superkul att se Jennie när hon ser alla djuren! Hon älskar ju djur =)
På kvällen ska vi äta god middag på hotellet och kanske ta ett dopp i poolen, vi får se. Morgondagen består även den av djurparken. Vi ska gå där, se delfinerna och även ta en tur i Safariparken.

Trevlig helg!


Valborg

Jag sammanfattar vår Valborg med några bilder nu innan jag tar en dusch och hoppar i sängen.
Hoppas att alla har haft en bra Valborg, oavsett firande eller inte. Godernatter!