Ny vecka...

Ny vecka, nya tag. Eller ja, vi får se. Känner mig mindre motiverad till några nya tag alls faktiskt, har ingen lust och ingen energi. Och så förstås förkyld på detta. Så nu har jag klagat klart när det gäller mig och kan iallafall påpeka att jag har fått sova inatt! 5 timmar! Och det i sträck! Det har ju helt klart gjort sitt så trots allt så lär jag inte må lika dåligt som igår.

Upptäckte en glödhet unge bredvid mig imorse, och inte var hon något sjuk enligt henne... För hon ville verkligen till förskolan och blev så ledsen när hon inte fick det. Feber-koll och ja självklart. Så det blir att vara hemma för skruttungen. Nu har hon väl släppt den värsta sorgen för utebliven dagis-dag så det ska väl gå vägen detta.

Slänger ut lite pics från i fredags nu då :) När Britt och Johnny var här på middag. Mys!!
(Fick förresten en fin ros med en grön kvist av dem, blommor gör mig glad)


                            
                            
                             
                             
                            
                             
                             




Godnatt...

Jag som skulle blogga.. Orkar inte lägga in bilderna i datorn ens. Gäspar vilt och jobbigt. Godnatt gott folk, jag återkommer om kvällen imorgon bitti. Sov gott!


27 augusti 2010

Först och främst.. Farfars födelsedag idag. Jag borde vara där och sätta dit en blomma. Farmors födelsedag om några dagar med. Jag sätter dit två blommor då. Jag älskar er <3


Dagen består av städ och så småningom matlagning. Har hunnit med en sväng till solariet också (inte okej att vara risigast någonsin och inte räknar med att träffa på någon... tar 3 minuter dit. Men min söta fräscha granne och vän Ida skulle förstås befinna sig utanför huset då ;)) Nu är jag återställd iallafall.

Ikväll kommer Britt och Johnny hit på middag, det ska bli trevligt! Har varit iväg lite och funnit present till faster som fyller 50 år imorgon. Och precis hämtat Jennie på förskolan. Nu börjar stressen igen... ;)

Hittade några söta bilder från rätt längesedan... Minns ni förresten att Nenne typ studsade fram på rumpan istället för att krypa? Klart hon är ju inte dum heller... få ont i knäna i onödan verkade nog för dumt. ;)


                                                Jennie med gudmor Milla. *puss*

                           
                           


God eftermiddag!

                             

Ja, det började bra med sång, lek, och en massa sprall samt att jag fått en del gjort i mina garderober idag igen. Toppen. När jag upptäckte att klockan var 14 redan så kom jag på att lillan nog borde sova nu för att det inte ska bli helknäppt ikväll. Tyckte jag. Inte hon....

"Inte vila mamma, inte vila" grät hon fram otaliga gånger tills hon tvärslocknade på vardagsrumsgolvet. Nä, den ungen var ju inget trött va? Dags att bära in henne nu och sedan slockna en timme jag med... Sedan fortsätter dagen i tvättstugan och här hemma. Jag behöver dubbelt långa dagar, och förstås som alltid dubbelt långa nätter! Har massor att göra!

                              


Kasta-åt-helvete!

                         

EN klädgarderob blev rensad och städad igår kväll. Detta åker till soporna där ur. Perfekt. Nu är sådant väck som jag aldrig använder slash inte kan ha längre. Det känns bra och var välbehövligt. Nu är det bara resten kvar... 3 garderober till med mest skitkläder. Jag är på kasta-åt-helvete-humör! Hoppas att det humöret håller i sig ett tag för det finns en del att göra... t.ex. ett X antal skåp och lådor också i det här hemmet. Sedan kan man ju alltid, vid barnvaktstillfällen, ta tag i förrådsutrymmena med. Sälja och kasta. Oj, vad skönt sådant kan vara! Och jag behöver pengar.


Godnatt gott folk!

En liten uppdatering såhär innan nattinatti då så att säga...

Det går bättre och bättre för Jennie på förskolan. Hon har börjat att ta för sig lite mer, så jag gissar att hon snart är invand som de andra ungarna som lever vilt och säkert kommer hem med nya fula ord var och varannan dag.. - Eller nä förresten, inte min unge. Hon är så snäll och go, hon skulle aaaldrig bete sig sådääär!

Fortfarande lite känsloladdat att lämna flickebarnet på morgonen, hon vill med tårarna rinnande behålla sin lilla mamma kvar där i hallen. MEN hon vill heller inte gå hem när jag kommer och hämtar henne... Så ja det är mycket positivt detta. Idag har vi varit extra mycket på dagis, då vi innanför dörren här hemma kom på att Snutte blev bortglömd. Så tillbaka till förskolan och så hem ännu en gång. Tur som fan att vi kom på detta i tid iallafall!

När hon kom hem lekte hon i ett par timmar på balkongen. Jag trodde ett tag att hon och dockorna packat för att flyga iväg och aldrig komma tillbaka... Shit, vilken tur att hon nu ligger i sängen och ska sova. Jag skulle aldrig klara mig utan min lilla tjej. Ska nu gå in och hålla henne sällskap med min Kors & Tvärs, så somnar hon lättare. Allt tack vare Kors & Tvärs. 

M har börjat hojja. Alltså vad har hänt? Äter inte godsaker ens när de ligger framme och lockar, mer måttligt med mat och så börjat cykla på det. Vad betyder detta mån tro? ;)


                       
                       

Eksjö Cruising

    


Här blev det visst Cruising för Superthiniz. Inte är det mycket jag är bang på :) Men oavsett ett minimalt intresse för dessa kalasmysiga bilar så var det en jättemysig och superrolig helg tillsammans med en massa härligt och enormt trevligt folk. Mer av det tack! Fest blev det på lördagskvällen med tre rätt dåliga band ;p men att dansa bugg till det gick väldigt bra. Billig öl, hamburgare och en massa sprall, snack och nya vänner. Mycket bra helg! Tack för den alla inblandade och speciellt tack till Maysan och hennes gästfrihet. Supermysigt att hälsa på dig!




Eksjö...


Dåligt med tid. Och dåligt med sömn. Men nu åker jag snart till Eksjö hem till Maysan och där ska hårdrockare och raggare beblandas för lite cruising och klubb på kvällen imorgon :) Ska bli riktigt kul!

Ha en fin helg allihopa!


Älsklingen...

Vilken stund vi har haft i soffan nu jag och lillan. Försökte se på Babar och gosa men det hela slutade förstås i bara bus bara bus bara bus. Mycket trevligt och roande kärleksbus <3









Happy?

                                

Den här hittade Marcus förut o ville att även jag skulle se. Vi tyckte att liksom.. hmm.. Jaha, var det bara så lätt så!? :D


Nu var dagen visst slut, igen.

Jaha då var man här igen då...

Den jävligt trötta dagen fortsatte med att vara jävligt tröttig. Tog tag i livet och tvingade mig ut för att leka med min lilla tjej. Det var för all del helt okej med sandkakor och vinbärsätande. Studsade in och började städa väldigt lite, det var roligare att göra smoothie till oss (synd bara att det inte behagade barnet mitt). Började åter igen tänka i städbanor men usch vad tråkigt.

Till sist kom Marcus hem och då sprang jag upp till Meddo för lite välbehövlig sol (fejksol får duga när den vanliga håller sig undan).

Väl hemma igen... gissa vad jag gjorde då? Jo, jag kom att tänka på att hemmet behövde städas! ;) Vad ska man göra då mån tro. Jo, komma på något lindrigare. Så jag satte igång med att rensa städgarderoben, det var nämligen väldigt längesedan dammsugaren (och annat med) gick in där i... av någon anledning. Att rensa är verkligen min grej, lagom roande och lite pyssligt. Så att nu har jag iallafall gjort någon sorts nytta i den här lägenheten.

Köket är faktiskt städat idag med! Kom att tänka på, när jag kokade napparna, att jag undrar hur många föräldrar som verkligen fortsätter med det när barnen växer... Första tiden är ju allt så viktigt.. ;) Men sedan då? Jag kokar de vanliga napparna efter de använts i några dagar för att inga bakterier ska sukta efter mitt barn. Just de napparna diskar man ju inte liksom. Jag är överdriven på mycket men det där känns bra och det lär jag fortsätta med ett tag till. Snart dags att ge de där napparna till tomten eller pirayorna på Tropicariet i vilket fall! ;p


                                    


Något för att hålla mig vaken...

...Snodde Linn's lista ;p


Du heter:
Thina
Smeknamn: "Thiniz" är väl det vanligaste jag hör...
Låt som när du är ledsen sörjer till: Det finns ett flertal...

Beroende av: Kärlek, djur och vin ;p

Vad tror folk om dig? Hoppas på att folk inte tror så mycket utan lär känna mig först. Men bortsett från det så.. Folk brukar tro att jag är lika smal och vig som förr när jag tränade ;)
Stämmer det? Tänk om man kunde få svara ja här! :) Nej, men jag kan lätt bli vig igen och ska börja jobba på det. Så värst smal tänker jag inte bli igen ;p Trivs rätt bra numera, trots en graviditet osv.
Vad får du oftast komplimanger för? Rumpan och ögonen ;)
Hur imponerar man på dig? Genom att vara äkta omtänksam, kunna skratta mycket, att vara djup på ett bra sätt och ha humor!  
Brukar du skratta för dig själv? Ja då och då, men ler mest stort :)

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Det ska jag göra gumman :), puss"

Var bor du? I Vasastan, Linköping
Trivs du där? Ja, mycket bra!.

Hur svarar du i mobilen? "Ah, hej" om det är nån jag känner... Annars " Ja, det är Thina"
Vem ringde du senast? Mamma förut idag.. men inget svar.

Vad sa den du senast pratade med i telefonen:
Antal timmar sömn inatt: Känns lite som ett dåligt skämt att ens tänka på ;) 

Sov du ensam: Nej.. Min dotter sparkandes i sömnen sov närmast.

Brukar du komma i tid: Det beror på till vad.. till ett arbete och sådana saker kommer jag alltid i tid. Ska jag iväg på nåt party eller liknande så spelar det ingen roll NÄR jag börjar fixa mig, för i slutet är det alltid så bråttom att jag nästan ger upp och då kommer jag alltid försent.
Hur känner du dig nu: Trött och less på det mesta. Men jag är rätt så frisk iallafall!
Vanligaste färg på dina kläder: Svart. Jag försöker vara lite färggladare emellanåt numera men jag trivs verkligen så bra i svart. Det är snyggt! Men gärna blandat med något litet rött eller lila.

Vad tycker du om fötter: Inget speciellt, men vill att man tar hand om både sina händer och fötter så att det känns fräscht. Fixar naglar, filar fötter och smörjer in sig så man är mjuk och luktar gott :)

Hade du en bra kväll igår? Minns inte hur det var men har för mig att jag var uttråkad och ville hitta på något.
Favorit dryck på morgonen: Kaffe
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23-tiden på vardagarna oftast.. Men önskar att jag kunde tidigare.
Är du blyg? Nja, inte direkt ;)
Sysslar du med någon idrott: No no no
Vad är det bästa du vet? Kärlek, katter, vänner och familj, vin, resor, musik, teater, och att sjunga!!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja
Är du nöjd med ditt liv: Vissa saker i det, och vissa inte.

Är du bortskämd: Absolut inte! 
Vad gör du i morgon: Lämnar/hämtar på förskolan, söker arbete, städar och leker med Jen.

Vad är det värsta du vet? Dödliga sjukdomar, de som har djur som inte borde ha det, spindlar, oliver, illamående, pengabrist......
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja definitivt.
Vad är det finaste du fått? Jennie, Max och Minus, och kärlek.
En speciell dag du minns: Ja. Den sorgligaste för 1,5 år sedan.
Du samlar på: Gossedjurssamlingen finns kvar och ska tas upp från säckarna snart, men det blir inte att köpa fler nu ;)
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Oftast ingen...
När grät du senast: Någon dag sedan...

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa, klädshopping, bli djurfadder, skänka till cancerfonden och unna de jag älskar sådant de tycker om. Skulle vara helt underbart att få köpa presenter och bjuda på mat o vinkvällar! :)

Vill du gifta dig: Ja
Vill du ha barn: Har min dotter och vill ha två barn till.

Är du musikalisk? Jo... vore väl lite konstigt annars med tanke på bagaget :)
Vad dricker du helst när du är törstig: Saft eller vatten

Bor dina föräldrar tillsammans: åh nej...
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Vem har inte gjort det?

Biter du på naglarna: Nej


Hösten, är du redan här?

       


Jag tror faktiskt att hösten är inkommen. Det känns inte okej. På något sätt känns det väl mysigt, det är så skön luft då när solen skiner under höstens början. Men jag är inte redo att släppa den här hemskt korta sommaren! Verkligen inte! Jag hann ju inte sola eller bada klart, fika och äta grillat utomhus tillräckligt. Verkligen inte! Jag är inte klar!

Med posten igår fick jag min guldbonus på H&M. Den passar mig väldigt bra med dagens läge vill jag lova. Men när jag läste i foldern så står det något jag reagerar för starkt över...

"Back to reality - bonus och nystart på modefronten
Startskottet för hösten har gått och det är hög tid att lägga sommarkläderna längst in i garderoben. Välkommen in och inspireras till en höstgarderob fylld av avslappnat och skräddat mode."

Vadå jag plockade ju nyss fram sommarkläderna för tusan! Jag vet att affärerna är tidigt ute jämt men som de skriver kom det läskigt nära inpå det här med sommarens slut och den kalla periodens början. Som sagt, jag är inte beredd än! Och troligen inte helt ensam om att känna såhär. Måste sommaren gå så otroligt fort!?




En trött mamma...

Skrika lite tyst ut i låtsasvärlden att jag bryter ihop snart av att aldrig få SOVA om nätterna! Man vaknar på morgonen vid ca kl 05.30 efter att ha haft en jävulsk natt med mardrömmar och med tusen miljoner avbrott i det som försöker bli någon sorts djupsömn någon gång under nattens timmar då man bör just det.. sova. Man vaknar av hets, hets, hets och vill bara gråta = även det mest ett resultat av alldeles för lite sömn.

Jag tyckte förr att jag var gjord till att få barn, levde för att bli mamma. Och jag tycker det än. Men ibland när det är som jobbigast tvivlar jag, liksom en miljon andra mammor gör gång på gång utan att våga säga det högt. När det är jobbigt hemma eller livet är jobbigt, eller som nu när man inte fått sova ordentligt på flera veckor (och om jag ska se till många icke-föräldrars sömn så har jag ju sovit dåligt i mer än 3 år nu, eftersom det just inte varit lätt här) så tvivlar man. Jag har ett mycket krävande barn, men jag älskar henne djupt, djupt, djupt hur jobbigt det än må vara emellanåt, och hur lite sömn jag än fått. Lilla hjärtat mitt.
(Det jag tvivlar på då och då är min roll som mamma, inte på mitt barn. Kan vara bra att påpeka ;))

Just nu har tösen börjat dansa till Chesslåtarna i sin "prinsessklänning" och med min gamla docka Malin, hon ler och roar sig lite själv. Då, nu.. i den här stunden kan jag omöjligt förstå hur hon nyss var så hetsig och krävande... Det är ju tur att alla stunder inte ser likadana ut! Oavsett bra eller dåliga. För annars skulle man knappast kunna uppskatta det bästa på samma sätt.


                                                   

(Tillägg: Detta gäller förstås PAPPOR också, kan också vara bra att tillägga. Men jag skriver utifrån mig som mamma ;))


Nog för att...

...vi haft semester under den varmaste tiden i år... Och nog för att jag gillar regn, blixt och dunder emellanåt.

Men, är sommaren slut nu??
Och nog för att jag tycker om alla årstiderna men ändå längtar jag ofta till sommaren lite mer - frusen som jag är. Ska man då längta i 10 månader för att få uppleva knappt en månad av riktig sommar och sedan en månad av sommar med regn och lite rusk? Det här känns orättvist. Ge mig en ö av värme och sol! Ok det var jävligt mysigt med dundervädret förut.

På tal om värme. Marcus är och hämtar Britt och Johnny som kommit hem till Sverige från Sicilien idag. Tråkigt för dem. Att vara hemma igen alltså.


                                                        Ge mig mer av sommaren...
                                                  


With you - I'm me

                                    
                                     

I miss that moment, om man säger... Slitet, argt och lite sorg över en människa som ändå kan le, skratta och njuta för att en av hennes absolut bästa vänner gosar ner sig i soffan och ser en av hennes favoritfilmer med henne. Mer stunder av det tack älskade du <3

Klockren, perfekt och helt okej bild förövrigt... ;)


Kick-off i Trädgårdsföreningen...

Morning! Inte med min vilja dock. Tänkte att idag kan vi sova till kl 07:40 om vi sedan är lite effektiva. Ingen aaaaning varför jag tänkte något så dumt! :) Kl 04 fick man lov att vakna först, sedan kl 05:30... och nu sitter man här och drömmer om klädnypor till ögonlocken o sådant. Är sådär riktigt vidrigt trött när det inte går att hålla ögonen öppna och gäspar hela tiden. Vi ska gå till förskolan, de tyckte att hon kunde ju komma idag trots att det inte är hennes dagisdag. Gulliga människorna där alltså... Som verkligen tänker på barnens bästa. Nu är vi klara så mycket för tidigt så nu väntar vi mest på att kunna knata iväg...

En härlig helg har det varit med rock i Trädgårdsföreningen och dessa goa människor bl.a. från The Crash förstås. Kick-offen var rätt lyckad och kvällen fortsatte sedan med lite förparty hos Jeppe och mot L'Orient för en vanlig Crashkväll.


                      Anna var med <3 och Susse, Carro och sötis-Leon kom och träffade oss ett tag <3

                             

                         Jennie trivdes i sina rosa skydd och sprang runt och roade sig till bra musik.
    
                                      

                      Leon ska bli rockstar som stor sen och han var grym på att headbanga ;)

                                      

                                                Med muffins i munnen busar vi på!

                                      

Roligaste outfiten på grabbarna på scenen.. Finclothes ala skjorta och slips MED flerradiga nitarmband och hårdrock till... Hmm :)

                         

                                                         Superthiniz har det bra...

                                      

      Ojdå bänken välte! Med Fredrik och våra grannar på. Själv var jag snabb med kameran! :)

                          
                          
                         
                          

                                                         Thiniz har det bra 2...

                          

                                                  Och så lite Crash-people.. <3

                          
                         
                          
                         



Stoppat magen med kräftor!

                                                    

Inte tillräckligt med kalasmiddagen i förrgår tyckte Anna, utan en förpackning KRÄFTOR blev det idag med. Tack snälla hjärtat för den här helgen med dina överraskningar. Hur glad!!?

Filmmys i soffan med kräftor först och sedan en kopp vaniljte, till Twilight. Anna har inte sett filmerna så det var ju på tiden att vi startade upp det nu.. Nästa gång blir det New Moon :) Hon tyckte om detta, mest bra <3

Återkommer med bilder från helgens The Crash-kickoff i Trädgårdsföreningen. Nu är det nattinatti. Sussa så sött!


Vadå skönhetssömn?

Man glömmer nog för fort för att det ska vara bra egentligen. Om jag mindes koliktiden med Jennie så borde jag väl inte klaga över en natt utan sömn? Men just idag känns det riktigt jävligt och särskilt för att jag sett fram emot den här dagen och kvällen så mycket. Men jag tänker inte låta det bli förstört ändå. Det går inte. Jag har fått fatt i Marcus som kommer hem och tar skruttan ett tag medan jag slumrar och gör mig iordning.

Sedan blir det lokala hårdrocksband i Trädgårdsföreningen hela dagen (och fortsättning på L'Orient på kvällen). För det är dags för The Crash's Kickoffen... Och min lilla tjeja ska med och rocka! Anna också <3

Tittade på lite gamla bilder, här är en bild på Nenne från BB. Hon var en riktig liten MINI om man säger...

                               




Fredagen den trettonde...

                          

Okej, nu har jag ju som vanligt SVART på mig så det syns inte hur uppsvälld, dyngmätt och tillsynes gravidtjock jag faktiskt ser ut och känner mig just nu. Men vi gör iallafall ett försök, jag och Anna, att få er att fatta hur illa det är ställt! Jag har uppriktigt mycket svårt att tro att jag inte kommer rulla till trädgårdsföreningen imorgon med min kropp instoppad i enbart överstora mjukiskläder istället för mina assnygga nya jeans jag har införskaffat today.

Fredagen den TRETTONDE idag då. Vilket innebar att jag ramlade ur sängen, halkade i duschen, tog Jennies tuschpenna istället för kajalen så det sved och inte gick att få bort, hällde ut kaffet på fötterna, kom timmar försent till förskolan för att jag låste in mig själv och dottern i badrummet och när vi väl kom ut var det punka på cykeln och grannen var full. Väldigt full. Nej, nu ljuger jag.

Istället var det ju såhär... En toppendag för Jennie på förskolan = toppenkänslor för mig!, akut snabb-shopping av baskläder + lite annat nyttigt och därmed megakick. Efter detta kom Anna och Fredrik <3 Anna hade gjort värsta kalasmiddagen och tog med hit, och med efterrätt (varma hallon var mumma!) och allt. Tillbaka till bilden högst upp! ;p

Det enda dumma med idag var ju att jag glömde köpa en lott! Fredagen den trettonde är ju min TURDAG.

                                      

                                       

                                      

                                      

                                      



Det känns riktigt bra...

Tänk vad man måste hinna med mycket när man inte har barn! Jag var med skruttan på förskolan en timme ungefär och sedan vinkade hon hej då till mig.

Jag hann duscha läääänge, fika, städa, diska, söka jobb, och sitta vid datorn...

Hämtade nyss och det hade gått bra, min lilla gumma hade ju till och med kunnat somna under vilan med fröken A:s hjälp. Toppen! Så det här kommer nog blir bra! Känsligt hade det ju varit och det kan nog ta sin tid men ändå.. det är sån skillnad mot när hon gick på förra dagiset när hon var mindre. Inte en tår har hon fällt än! 


                                       




Min dagistjej...

                          

En teckning till mamma och en teckning till pappa. Så glad man blir när man får något som sitt barn har gjort! Det var i förrgår det, när jag lämnade fröken på nya förskolan själv för första gången. Det hade gått bra och hon vinkade ju glatt hejdå till mig genom fönstret. Hon var lite ledsen när jag kom tillbaka efter någon timma men det gick över fort, och det var bara lite känsligt kan man säga. Hon grät inte eller så.

Nu är jag precis nyss hemkommen igen då efter att ha vinkat av en glad och förväntansfull dagistjej! Så får vi ses hur det går idag. Idag blir hon där längre tid utan mig så man är ju rätt nyfiken. Hoppas det kommer gå bra. Hon trivs iallafall jättebra på förskolan och jag känner att det är den perfekta förskolan faktiskt. Underbar personal!


Cdon-checken utnyttjad!

  Sådär. Nu har jag tillbringat den avslutande stunden utanför duntäcket med att sitta och glo på Cdon. Så nu har jag utnyttjat min check, som jag fick av Marcus i födelsedagspresent. Tack snälla! =) 

Det blev två dvd:s och en pocketbok!


1 RENT

2 NEW MOON - Special Edition 2 disc

3 Dyngkåt och hur helig som helst




Fegast i heeela världen

Nu när jag väl fyllt år (d.v.s har råd att äntligen pierca mig) så har jag blivit sådär extremtöntigt feg som i.. aj vad det kommer göra åt helvete ont (nä jag gillar det inte och får ingen kick, vill bara ha dem där de bör vara) och beslutsångestpåverkad som i.. vilken sida ska den sitta på då!? A men gud, jag blir så trött på mig själv! Kan den inte bara sitta där nu och på rätt plats så jag slipper fundera mer på sådana här det-är-hela-världen-saker.

Ge mig mod, ge mig en Monroe på plats.nu

The One...

Jag är lite lam... Jag har inte så många ord.. tomt tomt tomt.

Jennie har dock börjat på förskolan med inskolning again. Det går bra och jag lär återkomma om det och en massa annat :)

Just nu är det här världens bästa låt och lär förbli ett tag.


The One - Med, om man önskar, Gary Allan.

No rush though I need your touch
I won't rush your heart
Until you feel on solid ground
Until your strength is found, girl

I'll fill those canyons in your soul
Like a river lead you home
And I'll walk a step behind
In the shadows so you shine
Just ask it will be done
And I WILL prove my love
Until you're sure that I'm "the one"

Somebody else was here before
He treated you unkind
And broken wings need time to heal
Before a heart can fly, girl

I'll fill those canyons in your soul
Like a river lead you home
And I'll walk a step behind
In the shadows so you shine
Just ask it will be done
And I will prove my love
Until you're sure that I'm "the one"

Trust in me and you'll find a heart so true
All I want to do is give the best of me to you
And stand beside you

Just ask it will be done
And I WILL prove my love
Until you're sure that I'm "the one"



Ett siffra äldre...


Dåså, då var man visst 27 år. Hur ska jag ta tillvara på mitt tjugosjunde år av livet då? Vi får väl se vad det blir av mig ;) Frukost på sängen och paket har jag fått av de fina här hemma. Sång blev det med! "Mamma leva" oså lät det, jättefint! <3 Första gången inte Max och Minus behagade vara med dock, de får fira mig sen med en massa pussar, babbel och kel <3 Nu blir det strax att gå till förskolan...







Eclipse och sista minuterna...

                                                     

Eclipse på bio ikväll då. Äntligen har jag sett den. Tyckte om även denna, trots att just den boken inte var så bra enligt mig. Äckliga festis och äckliga popcorn till det, så kan det bli när man inte gör som man borde :)

Pappa och Catarina var barnvakt ikväll, vilket hade gått jättebra. Härligt, härligt!

Det var denna måndagen. Och denna sista stund på mina 26 år. Om 23 minuter är jag visst 27 år och närmre ålderdomen.. Inte okej. Men jag har lovat att försöka tycka om min födelsedag litegrann iallafall. Just för att det är "min dag". 


En mycket mysig lördag

Lördag hos pappa, med grillning på schemat (;P Det blev annat... rostbiff o potatissallad bl.a. Mums!), var jättebra! Mysigt att ses, och då menar jag verkligen! För vi ses så förjävligt sällan. Ibland lite så man nästan blir ledsen för att jag saknar dem så himla mycket. Älskar att vara där hos dem.

Jennie hade jättekul också och en ..höhö.. "huvudgrej" var ju HSB-kepsen. Nu lever hsb-familjen vidare ;) Det är min fabror och "faster" som jobbar inom det och det har alltid varit en liten grej så :) Minns så väl när Kenneth var den som kom hem till oss när något var "trasigt" haha.. Eftersom vi hyrde lägenhet av HSB efter min mamma o pappa skildes. Jag var lite sådär stolt som ett barn kan vara av någon man tycker mycket om :) Och jag tyckte han var världens roligaste o härligaste farbror!

Så tillbaka till lördagen, jag fick paket också! Ja, det råkar ju vara den här tiden på året igen nu då.. Verkligen IGEN. Tycker man alltid blir lite äldre, hemskt! Men är mycket tacksam för presenten bestående av det jag behöver mest ;) Pengar och vin.

Något vääääldigt roligt, enligt fröken Bus, var ju vattenslangen som min kära far introducerade i hennes liv. Så i ett snabbt ögonblick var jag och Marcus lite blöta och ett högt akutskrik kom ifrån mig när det plötsligt kom in massor med vatten på balkongen där vi satt och tyckte att vi slappade medan Jennie roade sig. Pappa hade visst tittat bort lite... Och jag trodde ju förstås att det var min pappa som jävlades, men det var min dotter. Ja, man blir väl som man umgås...

Blåbärsplockning och grodhittande blev det med. Allt var toppen!


                                       
                                        
                           
                            
                                        
                                          
                             
                                         
                                        
                                        
                                         
                                        
                             
                            
                             
                            
                             



Chokladdags då...

Nu vet jag precis varför chokladbehovet damp ner så plötsligt från ingenstans och varför jag skrek till av smärtan som tyckte sig passa bra i nedre delen av min stackars mage. Mens, igen. Tack för den.

Tur att jag iallafall fann världens godaste choklad (okej i längden har fortfarande schweisernöt den platsen) häromdagen så jag har något att bli ännu tjockare av medan jag sitter och morrar åt en helvetesjobbansökan som jag har lovat mig själv att bli klar med ikväll.

Känner mig inte så happy idag kan man säga...

                                        


Mot far i skogen...


Lite Ryd och trädgård, och sen lite film, bra sällskap o god mat. Det var gårdagens påhitt. Nu är det lördag och jag ska äntligen få träffa min pappa igen. Han märks ingenting längre kan man säga.. Han jobbar ju jämt som förut och nu när han har semester jobbar han jämt ändå, fast med renovering i sitt mysiga hus. Men nu ska vi äntligen få umgås ett tag, det ska bli trevligt. Även om sängen är väldigt lockande idag p.g.a. trötthet och lite tyngd inuti.

Men jag lär vara glad, och piggare väl ute i skogen :)

Ha en fin dag allihopa! Uppdatering ikväll.



Godmorgon!

Natten var återigen jobbig. Det vill säga.. inte så mycket sömn. Jen strulade igår kväll och till sist fick vi henne att somna i vår säng.. vid midnatt då vi själva gav upp och lade oss med. Visst är det hur mysigt som helst snosa litet barn bredvid sig men man sover inte så bra. Inte så bra alls. Och särskilt inte när den lilla ligger och sparkar en i sömnen i stort sett hela natten. Vet ni vad, jag är trött. Slut som människa. Den här veckan har varit väldigt.. sömnfattig.

Vi startade iallafall dagen med en varsin hallonsmoothie, hoppas den får oss att pigga på oss lite.

Nu kaffe...

                                                      


Jag är bäst, igen!


Jag känner mig väldigt lyckosam, turförföljd, livfull, och sannerligen skadeglad... för nu äntligen har jag slagit det jäkla rekordet i Shisen igen! Och det med 10 sek, inte dåligt inte. Bravo, nu är Superthiniz med i matchen igen. Slå det här om ni kan!


                              


Lökätande på balkongen...

                          
                                
                          


Grillning på balkongen blev av ikväll igen. Det är alltid så gott med grillat tycker jag! Till och med något så enkelt som hamburgare eller korv med bröd. Jen är ju stormförtjust i att mysa sådär så det är roligt. Hon hjälpte ju även till att laga mat som ni ser på första bilden :) Gott gott, bara lite träsmak.


Idag var Nenne mest glad åt löken... Ser ni, ungen äter lök! Bra. Det känns bra. Jag älskar lök! Som barn hade jag någon sorts påhittad superfobi för den vidriga jättehemskt farliga löken i all mat. Inte okej.


                                



Skitlåda och hallonmuffins...

                                     

Undrar om ALLA har en såndär plats (skåp, låda, nåt hörn ;p) som man bara slänger dit allt som man inte vet var man ska göra av? Jag vet ett flertal iallafall, och jag är såklart en av dem. Jag fick nåt snabbt övergående ryck där det gick ut på att städa min just sådan låda... Inte okej där i. Och vilken blandning av skit!

Hur som helst vräkte jag ju ut allt på köksbordet och började rensa. Detta innebar som innan misstänkt att jag skulle komma att slänga det mesta. Så sagt och gjort. Men det som blev kvar då? Nja, då hade rensningshumöret gått i kras så det slängdes ner igen. En mindre överfull skitlåda blev det iallafall...

Har en rätt trist dag.

Men så jag kan ju passa på att ta vara på bakrycket jag fått (ett av de högst två varje år) och baka de där hallonmuffinsen jag låg och tänkte på när jag vaknade imorse. Konstiga tankar rör sig där inne emellanåt. Kan ju hur som helst vara bra att ha något att bjuda på vid besök när jag fyller ett år till mot ålderdomen.

Wish me luck. Ja, bakningen alltså...


Omtyckta detaljer

Ett av mina största intressen är att ta hand om hem och inredning, pengabristen hindrar mig från att få det som jag vill ha det - men det kommer, det kommer... För att inte tala om senare i livet när man har annat än en hyresrätt som sitt hem. Men jag trivs kanonbra här nu. Det utlovades bilder av lägenheten vid flytten jan/feb så tänkte börja lite nu.. Här kommer då köket. Nu kommer det inte se ut precis såhär framöver men lite av köket är iallafall en bit på väg. Till slut kommer det nog bli bra.




En liten blomma till mamma från Jennie. Det har alltid funnits blommor från henne hemma den här sommaren <3


En mysig gammaldags grytlapp som jag fått i bytesjulklapp.


Apelsinpressen i snygg design - Marcus fick den i 30-årspresent av cheferna på hans jobb.


Från grönt kök till vitt kök blev plötsligt krukan för köksslevarna enkelt vit.


Fel gardiner är uppsatta då jag inte hittar den rätta vita gardinstången jag vill ha. Tipsa mig! Men dessa fungerar fint i nuläget.


Julklapp till mig från Britt och Johnny Jul-09. Kunde inte blivit bättre!






Receptböckerna slåss om den finfina platsen på väggen i köket. Dessvärre får ett skåp ta hand om de flesta. Så småningom vill jag endast ha lite äldre böcker på de här hyllorna. Gärna någon äldre husmorsknepbok också :) Tipsa!


Dessa lyktor är väl det man kallar arvegods. De här betydde väldigt mycket för mig redan som liten. De lyste så fint där hemma hos farmor på köksbordet varje morgon... Jag älskar dem, och vet att farmor skulle vara glad att jag har dem här hos mig, om hon visste..


De här tallrikstavlorna är även de från min farmors lägenhet. De föreställer bilder på platser jag alltid besöker när jag befinner mig i mitt smultronställe i hela världen, mitt paradis. Ramsele.. Ångermanland.. NORRLAND. Dock sitter inte tavlorna alls som eller där de ska men det får även det fungera tillsvidare.




Skänninge marknad

- Välkommen tillbaka SuperThiniz - tack tack..

Jag fick nys om en viktig händelse i trakterna omkring staden jag bor i. Det är ju den 4 augusti idag! Vilket ju innebär att det är SKÄNNINGE MARKNAD 2010. Den årliga jättestora marknaden som jag även som liten knodd åkte till. Jag försöker nu övertala pappa Marcus om att en barnkarusell och langos vore pricken över iii:et.





Lite faktum för er som kände att wooow lite langos i den gamla staden vore trevligt! :


Skänningemarken är namnet på den marknad som hålls den första onsdagen och torsdagen i augusti varje år i staden Skänninge i Östergötland.
Denna marknad är Sveriges äldsta och största torg- och gatumarknad.
Tusentals människor samlas till folkfest. Det är en tradition med tusenåriga anor. Den gamla medeltida staden blir till en enda stor festplats.
Minst 120 000 personer besöker Skänningemarken varje år. Ungefär 1 700 marknadsplatser (sk stånd) inryms på marknadsområdets yta. Totalt finns det försäljare (sk knallar) på mer än 5000 löpmeter.
Dessutom närvarar varje år Axels Nöjesfält, som är Nordeuropas största ambulerande tivoli. Anledningen till denna marknadstradition ligger tusen år tillbaka i tiden då Skänninge tidigt blev ett viktigt handelscentrum.

Källa: Wikipedia