Torrt som vintern för med sig.

"Disk, städ, torr luft och så detta eviga handtvättande. På vintern kämpar mammas hud ett krig mot uttorkning."

Dessa ord läste jag i tidningen Mama nr 12 och de kunde inte träffat mig bättre än nu. Mina händer lider av uttorkningen som nu satt igång i och med att vintern har kommit. Jag försöker bli bättre och bättre på att använda mig av mina sockersöta rosa diskhandskar men... det här glaset kan jag väl ta utan eller jag ska ju bara städa av lite fort i köket? Och på detta blötande så tvättar jag händerna en miljon gånger varje dag, ungefär?, eftersom det bara blir så när man har smått hemma. Hjälpa att tvätta händer, bada henne och duscha mig själv, blöjbyten, sanering av matbord och golv (väggarna verkar klara sig, än!) efter varje mål, plask och lek.. ja.. mycket vatten blir det på händerna varenda dag.

Så jag fortsatte läsa artikeln som ju handlade om produkter just mot uttorkning av hår och hud. Det finns så oändligt många produkter, och som dessutom är svindyra. Jag har aldrig förstått mig på det där att börja med att köpa dyrt så jag provar alltid billigt först, en självklarhet här.

En produkt jag vill ha som jag riktigt fastnat för är Figs & Rouge Balm, som är en 100% procent organisk kräm med lite doft av ros. För läppar, ansikte och kropp. Den vore nog toppen även för kinder och så nu vintertid. Pris 65 kr. Finns t.ex. på http://www.beautybygrooming.se/



Men vad köper man till små barn då, speciellt mot förfrysningsskador under vintern? Det bör vara oparfymerat utan alkohol, konserveringsmedel och färgämnen och dessutom bör krämen vara både fet och vattenfri. Svårt!
Inte Weledas heller utan vill ha något annat.


Kommentarer
Postat av: marina lundahl

Jag använder decubal på theo, tycker den är suuper!!

2009-11-24 @ 15:36:27
Postat av: Tina (Beleza)

sv: Vad kul att du gillar bloggen! Figs&Rouge finns att köpa på Eleven.se men Decubal vet jag inte så mycket om, det finns väl på Apoteket. :)

2009-11-24 @ 17:28:38
URL: http://beleza.blogg.se/
Postat av: Christina

...och utan mineraloljor då dessa på sikt fungerar uttorkande...

Mitt förslag är att gå in i en hälsokostbutik och fråga, finns billigare alternativ där med...

2009-11-24 @ 17:29:13
Postat av: Thina

Innehåller Decubal mineraloljor då? Jag ska läsa mer om den.

2009-11-24 @ 18:36:46
URL: http://superthiniz.blogg.se/
Postat av: Christina

De flesta av apotekets produkter innehåller tyvärr mineralolja... =( Jag slutade använda produkter med mineralolja i för typ 10 år sedan, och jag ångrar mig inte en sekund..! =)

Om du vill läsa mer står det rätt bra beskrivet här;

http://www.startplats.se/mineralolja.htm

http://www.dermanord.se/webshop/index.php/2008040315/information/mineralolja.html

2009-11-25 @ 21:44:02
Postat av: Thina

De ska jag läsa imorgon! :) Tack!

2009-11-26 @ 00:15:28
URL: http://superthiniz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback