Det nya språket

Den lilla är fullt igång, har busat på med sin pappa och Kotte nu på morgonen. Just nu pratas det på ivrigt om den stora händelsen att hon blev rädd igår när de borrade i lägenheten under (?) oss när hon satt i köket. "Nenne rädd borra köket" låter det upprepade gånger och så visar hon med hela kroppen, främst ansiktet, hur chockad hon blev när det lät så mycket.. "låte" och så gör hon ljudet och visar att det var i köket.

Nu har Marcus klätt henne färdigt för dagis och hon sitter i vagnen, "pappa fin" säger hon när han tar på sig mössan :) "Nenne vagnen hejdå" låter det till mig och jag önskar henne en bra dag på dagis medan vi luftpussas :) Törs knappt pussa henne nu, även fast jag vet att jag smittar genom luften med, när jag är sjuk.

Det är väldigt roligt att hon pratar så mycket och bra redan, och det blev ju en så stor skillnad på henne helt plötsligt när hon faktiskt kunde göra sig förstådd på ett helt nytt sätt. De arga utbrotten avtog markant i samband med att språket kom till mer användning. Hon förstod inte bara längre mycket av det vi sa, utan den envisa, extremt bestämda och viljestarka lilla tjejen vi har kunde ju göra så att VI förstod nu också :)
Förstår att hon var arg innan, det kan verkligen inte vara lätt - snarare sjukt frustrerande - när ingen förstår en!

    Min bustjej med sin "matt o sutte" (= napp och snutte). Snutte som hon inte kan leva utan! :)


Nu har mina älskade gått iväg och jag sitter här med min kopp honungsvatten. Vaknade av att mitt ansikte kändes lite konstigt och upptäckte att jag är lite svullen under ögonen och på kinderna. Men nog måste jag väl bli friskare snart? Tycker det här varar länge, för länge. Längtar SÅ till att vara frisk, piggare och på benen för att orka göra saker, ta hand om hem och hushåll, min familj och mig själv. Det här håller snart inte längre!

Nu ska jag krypa ner igen under täckena och hoppas på att mina två grå små underbara varelser vill sova intill mig som för det mesta. Det är verkligen bland det bästa jag vet, så mysigt, varmt och kärleksfullt.

Kommentarer
Postat av: mamma

vilken underbar SÖT tjej, som heter Jennie, ni har. helt underbar. så duktig sen. hon blir nog professor

2009-11-10 @ 10:47:09
Postat av: Anna

Vad härligt att läsa om er lilla tjej :)!

Krya på dig sötnos! Massa kramar!

Har skickat massa sms, men gissar att mob är knäpp, gr :)

2009-11-10 @ 13:25:37
Postat av: Christina

Söt Jennie! <3 Men vad tråkigt att du fortfarande mår så dåligt... :-( Jag blev tipsad om att riva ingefära och koka en fem minuter, sila av 'rivet' och sen blanda med honung och citron och dricka så varmt som möjligt. Äckligt, men tror faktist det var effektivt! :-) Krya på dig gumman!

2009-11-10 @ 16:15:17
Postat av: Carro

Vad duktig hon är Jennie som kan prata så mycket! Otroligt duktig för sin ålder!

Hoppas du blir frisk snart gumman <3

2009-11-10 @ 20:24:55
URL: http://linaro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback